Διυλιστήριο: 04/19/18
ροη αναρτησεων

Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018

VIDEO - Απάντηση με ομοψυχία από τον πολιτικό κόσμο πλην του τομεάρχη Εξωτερικών της ΝΔ


Με ενότητα και ομοψυχία απάντησε ο πολιτικός κόσμος στη νέα τουρκική πρόκληση για την κυριαρχία στα Ιμια, με μοναδική παραφωνία αυτή του Γιώργου Κουμουτσάκου.

Ο επικεφαλής του τομέα εξωτερικών της Ν.Δ. έφτασε στο πρωτοφανές σημείο να εξισώσει τον θύτη με το θύμα, κατηγορώντας την ελληνική κυβέρνηση ότι «δεν είναι άμοιρη ευθυνών για τη διαρκή κλιμάκωση της προκλητικότητας της Αγκυρας»!

«Η Τουρκία πρέπει να ξέρει ότι ο λαός μας και οι Ενοπλες Δυνάμεις είμαστε ένα και δεν θα δεχτούμε καμία αμφισβήτηση της εθνικής μας κυριαρχίας» τόνισε ο τομεάρχης Αμυνας της Ν.Δ. Βασίλης Κικίλιας. «Η ελληνική κυριαρχία των Ιμίων δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν» σημείωσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, τονίζοντας ότι η Τουρκία ματαιοπονεί.

Σε αντίθεση με αυτό το κλίμα, ο τομεάρχης Εξωτερικών της Ν.Δ. έφτασε στο σημείο, με μια ακατανόητη δήλωσή του, να χρεώσει ευθύνες στην ελληνική πλευρά για την κλιμάκωση της επιθετικότητας των Τούρκων, επισημαίνοντας παράλληλα ότι είναι η πρώτη φορά που το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας προβαίνει στον απαράδεκτο ισχυρισμό ότι τα Ιμια ανήκουν πλήρως στην τουρκική κυριαρχία.

Επειτα από αυτήν την γκάφα ο Γιώργος Κουμουτσάκος έκανε επεξηγηματική δήλωση προσπαθώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις.

«Η Αγκυρα δοκιμάζει την πολιτική βούληση, τα διπλωματικά ανακλαστικά και την επιχειρησιακή ετοιμότητα της χώρας» είπε και κάλεσε την κυβέρνηση να αντιδράσει δυναμικά μέσω της διπλωματίας.
Πηγή www.dimokratianews.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε το ψήφισμα καταδίκης της Τουρκίας για τους δύο στρατιωτικούς


Με 607 ψήφους υπέρ, 7 κατά και 18 αποχές, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υιοθέτησε το κοινό ψήφισμα με το οποίο ζητείται η άμεση απελευθέρωση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών από την Τουρκία

Στο κείμενο τους ψηφίσματος οι ευρωβουλευτές τονίζουν ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί κρατούνται σε τουρκικές φυλακές για περισσότερο από ένα μήνα χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, με αποτέλεσμα να αγνοούν το αδίκημα για το οποίο κατηγορούνται. Σημειώνουν ακόμη ότι προηγούμενες υποθέσεις τυχαίας διέλευσης των συνόρων είτε από Έλληνες είτε από Τούρκους στρατιωτικούς διευθετούνταν κατά το παρελθόν επιτόπου σε επίπεδο τοπικών στρατιωτικών αρχών των δύο πλευρών.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καλεί τις τουρκικές αρχές «να ολοκληρώσουν ταχέως τις δικαστικές διαδικασίες, να απελευθερώσουν τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς και να τους επιστρέψουν στην Ελλάδα». Τις καλεί επίσης να «ακολουθήσουν επιμελώς τις νομικές διαδικασίες και να σεβαστούν πλήρως, για όλους τους εμπλεκόμενους, τα ανθρώπινα δικαιώματα που κατοχυρώνονται στο διεθνές δίκαιο, περιλαμβανομένης της σύμβασης της Γενεύης».

Το ΕΚ ζητάει από το Συμβούλιο, την Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης και τα κράτη μέλη της ΕΕ «να επιδείξουν αλληλεγγύη προς την Ελλάδα» και να ζητούν την άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών σε οποιεσδήποτε επαφές ή επικοινωνίες τους με Τούρκους ηγέτες και αρχές, στο πνεύμα του διεθνούς δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας.

Το μη νομοθετικό ψήφισμα εγκρίθηκε με συντριπτική πλειοψηφία (607 ψήφους υπέρ, 7 κατά, 18 αποχές).

Συζήτηση στην Ολομέλεια

Οι ευρωβουλευτές συζήτησαν το θέμα αυτό την Τρίτη το βράδυ στην Ολομέλεια με τον Επίτροπο Χρήστο Στυλιανίδη όπου και επέκριναν έντονα την Τουρκία για το μη σεβασμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου. Ομιλητές από όλες τις πολιτικές ομάδες εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους προς την Ελλάδα και ζήτησαν την ολοκλήρωση της δικαστικής διαδικασίας και την απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Απίστευτη κωλοτούμπα ΔΝΤ: Υπερδιπλασιάζει τις προβλέψεις του – Τέλος στα σενάρια μέτρων το 2019Σε πλήρη αναθεώρηση των προβλέψεων του για το πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας τόσο για το 2017 όσο και για το τρέχον έτος προχωρά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, λίγες μόλις μέρες πριν από την επίσημη ανακοίνωση των δημοσιονομικών προβλέψεων της Eurostat για το 2017.

Με τον τρόπο αυτό επί της ουσίας ακυρώνεται από το ίδιο το ΔΝΤ το σενάριο πρόωρων μέτρων το 2019 με την επίσπευση των μέτρων και αντιμέτρων από το 2020, σενάριο, το οποίο έχει υιοθετήσει και εν μέρει ακροθιγώς τόσο η αντιπολίτευση όσο και μεγάλη μερίδα του Τύπου.

Σύμφωνα με την έκθεση Δημοσιονομικό Παρατηρητήριο (Fiscal Monitor) που παρουσίασε την Τετάρτη ο Διευθυντής Δημοσιονομικών Υποθέσεων του ΔΝΤ Βιτόρ Γκασπάρ, το Ταμείο έχει βελτιώσει αισθητά τις προβλέψεις του για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2017 και του 2018 σε 3,7% και σε 2,9% αντιστοίχως.

Πρωτογενές Πλεόνασμα


Το Ταμείο υπερδιπλασιάζει τις προβλέψεις του για το πρωτογενές πλεόνασμα (δεν λαμβάνει υπόψη τις δαπάνες για τις πληρωμές τόκων) του 2017, καθώς πλέον το υπολογίζει στο 3,7% του ΑΕΠ, όταν πριν από μόλις έξι μήνες το εκτιμούσε στο 1,7%. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και για το 2018, καθώς το ΔΝΤ αναθεωρεί θετικά την πρόβλεψη του 2,2% που είχε κάνει τον Οκτώβρη και πλέον τοποθετεί το πλεόνασμα στο 2,9% του ΑΕΠ. Η συγκεκριμένη πρόγνωση μπορεί να μην πετυχαίνει τον στόχο του 3,5% που έχει θέσει για φέτος το πρόγραμμα του ESM, αλλά καλύπτει πλήρως τον στόχο που έχει θέσει το ΔΝΤ.

Ειδικότερα, η έκθεση προβλέπει πως το πρωτογενές πλεόνασμα θα περάσει από το 3,7% το 2017 στο 2,9% το 2018, ενώ από το 2019 ως και το 2022 θα βρίσκεται σταθερά στο 3,5%. Για το 2023 το Ταμείο υπολογίζει πως το πλεόνασμα θα διαμορφωθεί στο 1,5% που είναι ένας αριθμός που βρίσκεται εντός των δικών του στόχων.

Όσον αφορά τα στοιχεία για τον προϋπολογισμό (περιλαμβάνει και τις δαπάνες για την πληρωμή τόκων), το ΔΝΤ υπολογίζει πως το 2017 ήταν μια ισοσκελισμένη χρονιά. Για το 2018 προβλέπει ένα μικρό δημοσιονομικό έλλειμμα της τάξης του 0,1%, ενώ για το 2019 εκτιμά πως ο προϋπολογισμός θα είναι και πάλι ισοσκελισμένος. Το δημοσιονομικό πλεόνασμα θα επανέλθει το 2020 με 0,1% και θα συνεχιστεί το 2021 με 0,2%. Αντίθετα, η διετία 2022-2023 θα έχει έλλειμμα 0,2% και 2,4% αντιστοίχως.

Παγκόσμια Πρωταθλήτρια η Ελλάδα


Το ΔΝΤ αναδεικνύει την Ελλάδα ως παγκόσμια πρωταθλήτρια του αναπτυγμένου κόσμου στο διαρθρωτικό πρωτογενές πλεόνασμα (το πλεόνασμα συνυπολογιζόμενου του ρυθμού ανάπτυξης) για το έτος 2018.

· 2017: 4,9% του ΑΕΠ

· 2018: 3,8% του ΑΕΠ

· 2019: 4,1% του ΑΕΠ

· 2020: 3,7% του ΑΕΠ

· 2021: 3,5% του ΑΕΠ

· 2022: 3,7% του ΑΕΠ

· 2023: 1,2% του ΑΕΠ

Έσοδα και Δαπάνες Γενικής Κυβέρνησης

Στην έκθεση του Ταμείου καταγράφεται μια σταδιακή μείωση των εσόδων της γενικής κυβέρνησης σε σχέση με το ΑΕΠ που θα συνεχιστεί ως το 2023.

· 2017: 48,8% του ΑΕΠ

· 2018: 48,8% του ΑΕΠ

· 2019: 48,3% του ΑΕΠ

· 2020: 47,8% του ΑΕΠ

· 2021: 46,8% του ΑΕΠ

· 2022: 46,5% του ΑΕΠ

· 2023: 45,1% του ΑΕΠ

Το ΔΝΤ, ωστόσο, εκτιμά πως η συγκεκριμένη μείωση των εσόδων θα εξισορροπηθεί από την αντίστοιχη μείωση των δαπανών της γενικής κυβέρνησης.

· 2018: 48,8% του ΑΕΠ

· 2019: 48,3% του ΑΕΠ

· 2020: 47,7% του ΑΕΠ

· 2021: 46,7% του ΑΕΠ

· 2022: 46,7% του ΑΕΠ

· 2023: 47,5% του ΑΕΠ

Χρέος Γενικής Κυβέρνησης

Το Ταμείο βλέπει μια σταθερή απομείωση του χρέους της γενικής κυβέρνησης, καθώς εκτιμά ότι μέσα στην περίοδο 2018-2023 θα μειωθεί αθροιστικά κατά 26,2% του ΑΕΠ. Οι προβλέψεις, ωστόσο, του ΔΝΤ είναι πολύ πιο συντηρητικές συγκριτικά με εκείνες των Ευρωπαίων, καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπολογίζει ότι μέχρι το 2022 το ελληνικό χρέος θα έχει υποχωρήσει στο 146,8% του ΑΕΠ, γεγονός που σημαίνει ότι υπάρχει μια απόκλιση της τάξης του 18,3% ανάμεσα στις προβλέψεις των δύο πλευρών.

Ειδικότερα, το ΔΝΤ κάνει τις ακόλουθες προβλέψεις για την πορεία του χρέους της γενικής κυβέρνησης:

· 2018: 191,3% του ΑΕΠ

· 2019: 181,1% του ΑΕΠ

· 2020: 177% του ΑΕΠ

· 2021: 172,2% του ΑΕΠ

· 2022: 168,7% του ΑΕΠ

· 2023: 165,1% του ΑΕΠ

Πηγή www.tribune.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Πρεμιέρα (με 3 επενδύσεις) του Ταμείου Συμμετοχών!Το EquiFund με «κουμπαρά» 300.000.000 € έχει στόχο την προσέλκυση ιδιωτικών κεφαλαίων για τη χρηματοδότηση επιχειρήσεων

Με τρεις επενδύσεις σε ισάριθμες ελληνικές επιχειρήσεις άνοιξε η αυλαία του EquiFund, ενός Ταμείου για τη χρηματοδότηση ελληνικών επιχειρήσεων από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους. Το EquiFund ξεκινά με «κουμπαρά» 300.000.000 ευρώ και χωρίζεται σε εννέα υποταμεία, που εστιάζουν σε τρεις πυλώνες, ανάλογα με το είδος, το μέγεθος και τον χαρακτήρα των επιχειρήσεων. Στόχος είναι η προσέλκυση ιδιωτικών κεφαλαίων σε όλα τα επενδυτικά στάδια της επιχειρηματικότητας, από τις νεοφυείς επιχειρήσεις που βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο μέχρι και τις ώριμες προς επέκταση επιχειρήσεις.

Την αρχή έκανε το Marathon VC επενδύοντας στην ελληνική νεοφυή καινοτόμο εταιρία επιχειρηματικού λογισμικού Cube Revenue Management. Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί η χρηματοδότηση ακόμα μίας επιχείρησης σε τεχνολογική εταιρία, που βρίσκεται σε αρχικό στάδιο. Παράλληλα, στην τελική ευθεία βαδίζει και η πρώτη επένδυση εκ μέρους του Uni.Fund, του υποταμείου που εντάσσεται στην κατηγορία έρευνας και καινοτομίας. Με αρχικό κεφάλαιο περίπου 30.000.000 ευρώ, θα πραγματοποιεί επενδύσεις από 250.000 έως 1.500.000 ευρώ, κυρίως σε start-ups.

Προοπτικές

Οι πτυχές και οι προοπτικές του Ταμείου Επιχειρηματικών Συμμετοχών -ή εν συντομία EquiFund- παρουσιάστηκαν σε ειδική εκδήλωση στο Ιδρυμα Ωνάση. Το Ταμείο αποτελεί μία επενδυτική πλατφόρμα με πολλαπλασιαστικό αντίκτυπο στην οικονομία και την κοινωνία. Πρόκειται για ένα καινοτόμο προϊόν για την επιχειρηματικότητα, που συνδυάζει χρηματοδότηση και εμπειρία από σημαντικούς θεσμικούς φορείς και την απαραίτητη ευελιξία για τη δημιουργία επιτυχημένων επενδύσεων. Το EquiFund παρέχει τη δυνατότητα για ανεύρεση χρηματοδότησης μέσω συμμετοχών στα κεφάλαια των επιχειρήσεων, σε μια εποχή που ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις είναι η εξασφάλιση ρευστότητας και η ανεύρεση κεφαλαίων.

Η επενδυτική πλατφόρμα του EquiFund ξεκινά τη λειτουργία της με συνολικά κεφάλαια 300.000.000 ευρώ, που κατανέμονται ως εξής: Τα 200.000.000 ευρώ προέρχονται από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους, τα 60.000.000 ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (European Investment Fund/EIF) και τα 40.000.000 ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (EIB), στο πλαίσιο του σχεδίου Γιούνκερ. Παράλληλα, ιδιώτες επενδυτές συνεισφέρουν με πρόσθετους ίδιους πόρους, ανεβάζοντας τα συνολικά κεφάλαια που είναι διαθέσιμα προς τις επιχειρήσεις στα 500.000.000 ευρώ.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....