Διυλιστήριο: 05/12/15
ροη αναρτησεων

Τρίτη, 12 Μαΐου 2015

Ανάσα στην οικονομία: Αυξήθηκαν κατά 20% τα έσοδα τον Απρίλιο

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, έως τις 30 Απριλίου εισπράχθηκαν 110 εκατομμύρια ευρώ

Η αύξηση των φορολογικών εσόδων σε συνδυασμό με την ενεργοποίηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την μεταφορά των καταθέσεων των φορέων του δημοσίου στην τράπεζα της Ελλάδος, προκειμένου να μπορεί να τα δανείζεται με έκδοση ρέπος το δημόσιο, αποτέλεσε τους δυο βασικούς παράγοντες κάλυψης των ταμειακών αναγκών του δημοσίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, έως τις 30 Απριλίου εισπράχθηκαν 110 εκατομμύρια ευρώ.

Η αύξηση στις εισπράξεις έχει προέλθει κατά κύριο λόγο από τη ρύθμιση των 100 δόσεων και ειδικά της επιλογής για προκαταβολή των οφειλών με ισόποση διαγραφή προσαυξήσεων και προστίμων.

Τα φορολογικά έσοδα του Απριλίου αυξήθηκαν σε ποσοστό μεγαλύτερο το 20% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του 2014.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα η “τρύπα” στα έσοδα του προϋπολογισμού που ήταν περίπου 750 εκατομμύρια ευρώ στο τέλος του Μαρτίου να περιοριστεί κάτω από τα 100 εκατομμύρια ευρώ στο τέλος του Απριλίου.


http://diulistirio.blogspot.gr/Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Αυστριακή εφημερίδα τα χώνει στην ΕΕ:»Αηδιαστική η συνήθεια να κατηγορείτε για τα πάντα τους Έλληνες!»


«Αντί να καθυβρίζει τους Έλληνες, η υπόλοιπη Ευρώπη πρέπει να αναγνωρίσει ότι ολόκληρη η Ευρώπη είναι Ελλάδα» το κράξιμο από τους Αυστριακούς.


Αυτό σημειώνει στον υπότιτλο του κεντρικού άρθρου της η αυστριακή συντηρητική εφημερίδα «Σάλτσμπουργκερ Νάχριχτεν», στο οποίο ασκεί έντονη κριτική στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τη στάση της απέναντι στην Ελλάδα και ιδιαίτερα απέναντι στη νέα ελληνική κυβέρνηση και τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, σύμφωνα με σχετικό άρθρο ειδησιογραφικού πόρταλ.

«Για τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης, ο Έλληνας ομόλογός τους Γιάνης Βαρουφάκης είναι ένας τρελός που δεν έχει ιδέα από οικονομική πολιτική, αλλά που μιλάει πολύ» αναφέρει εισαγωγικά ο αρθρογράφος της εφημερίδας, Ρόναλντ Μπάρατσον, για να καταγγείλει στη συνέχεια πως «εδώ και χρόνια έχει εμπεδωθεί στην Ευρώπη η αηδιαστική, κακιά συνήθεια να κατηγορούνται οι Έλληνες για ανικανότητα, και οι πρόσφατες εκλογές, με τις οποίες οι Έλληνες απέρριψαν σαφέστατα αυτή τη δήθεν ευλογημένη πολιτική της ΕΕ, να θεωρούνται ως επιβεβαίωση αυτής της περιφρόνησης, καθώς ο λαός, ο οποίος βοηθήθηκε από το 2010 με δισεκατομμύρια, είναι επιπλέον θρασύς και αχάριστος».

«Σε όλη αυτή την εικόνα ταιριάζει ο δύσκολος κύριος Βαρουφάκης, καθώς ο τύπος αυτός θέτει σε κίνδυνο τη διάθεση επιπλέον δισεκατομμυρίων, επειδή αρνείται να εφαρμόσει τις απαιτούμενες από τους σοφούς της ΕΕ δήθεν μεταρρυθμίσεις, ενώ οι Βρυξέλλες θα ήταν ικανοποιημένες, ακόμη και μόνον αν αυτός υποσχόταν περικοπές που θα τις έδινε γραπτώς», αναφέρει ο αρθρογράφος, για να προσθέσει ότι «μέσα στις προηγούμενες ημέρες έφθασαν από την Αθήνα συμφιλιωτικοί τόνοι και δημιουργήθηκε η απειλητική ελπίδα, ότι κανείς μπορεί να κινήσει ακόμη και τη νέα κυβέρνηση για συνέχιση του άτυχου δρόμου, ο οποίος οδηγεί τη χώρα ακόμη πιο βαθιά στην καταστροφή».

Σύμφωνα με τον αρθρογράφο, «το ελληνικό εκλογικό αποτέλεσμα και η διαμαρτυρία του τρελού Βαρουφάκη απλά προεξοφλούν την εξέλιξη η οποία θα συνταράξει σύντομα ολόκληρη την Ευρώπη.

Η επιβαλλόμενη στην Ελλάδα πολιτική εφαρμόζεται σε ολόκληρη την ΕΕ και είναι για το σύνολο της ΕΕ καταστροφική, καθώς η υψηλή ανεργία, η ελάχιστη ανταγωνιστικότητα, οι ανύπαρκτες επενδύσεις, η αδιάλλακτη γραφειοκρατία, είναι χαρακτηριστικά της εικόνας».

Η λύση για την Ελλάδα είναι μία: επενδύσεις και πάλι επενδύσεις, όχι λιτότητα

Ο αρθρογράφος, όσον αφορά στα μέτρα σημειώνει ότι πρόκειται μόνον για υψηλότερους φόρους και για διαγραφή δημόσιων δαπανών για να μειωθούν με αυτό τον τρόπο τα τρέχοντα ελλείμματα και το υπάρχον χρέος, όμως στην πραγματικότητα διαπιστώνεται ότι τουναντίον αυξάνεται το χρέος στον χώρο του ευρώ, και επισημαίνει:

«Οι αποτελεσματικές συνταγές είναι απλές: επενδύσεις, επενδύσεις και πάλι επενδύσεις, σε νέα προϊόντα, σε νέες μεθόδους, σε λειτουργικές προσφορές υπηρεσιών του κράτους και σε υποδομές, καθώς μόνον με αυτό τον τρόπο δημιουργούνται θέσεις εργασίας και κερδίζονται τα χρήματα για εξυπηρετηθεί το χρέος».

Οι πολιτικοί της λιτότητας δεν είναι μεν πρόθυμοι να δαπανήσουν ούτε ένα λεπτό του ευρώ για να διαμορφώσουν το μέλλον, ωστόσο τυπώνουν αδίστακτα δισεκατομμύρια ευρώ, δισεκατομμύρια για να αποκρούσουν κερδοσκοπίες, δισεκατομμύρια για να μεταφέρουν δημόσιο χρέος στην Κεντρική Τράπεζα, δισεκατομμύρια για να σώσουν τράπεζες, σημειώνει Ρόναλντ Μπάρατσον και καταλήγει, επισημαίνοντας:

«Με ένα ελάχιστο μέρος αυτών των ποσών θα μπορούσε κανείς να εκτοξεύσει την Ευρώπη στην παγκόσμια κορυφή. Στον κορσέ του ευρωσυστήματος μόνη της η Ελλάδα δεν μπορεί να χαράξει έναν άλλο δρόμο. Ωστόσο κανένας δεν ακούει τον κύριο Βαρουφάκη».
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Αρση της ασυλίας του Ηλίας Κασιδιάρη αποφάσισε η Ολομέλεια

Αθήνα

Την άρση της ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής, με 190 ψήφους, σε σύνολο 225 ψηφισάντων. Κατά της άρσης της ασυλίας ψήφισαν 18 βουλευτές και 17 ψήφισαν «παρών».

Η δικογραφία, η οποία διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον εισαγγελέα με αίτημα να αποφασίσει η Ολομέλεια την άρση της ασυλίας του Ηλία Κασιδιάρη, αφορά παραβίαση του άρθρου του Ποινικού Κώδικα μετά από ομιλία του βουλευτή, που φέρεται να προτρέπει σε πράξεις μίσους.

Προηγουμένως, για την άρση της ασυλίας του κ. Κασιδιάρη είχε γνωμοδοτήσει θετικά η αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή και η Ολομέλεια επικύρωσε τη γνωμοδότηση, κατόπιν μυστικής ψηφοφορίας.

Ενώπιον της Ολομέλειας, ο κ. Κασιδιάρης υποστήριξε πως υφίσταται πολιτική δίωξη και πως στη φυλακή βρίσκεται λόγω του χαρακτήρα του. Όπως, μάλιστα, ισχυρίστηκε οι διώξεις «εναντίον του πολιτικού λόγου» έχουν ενταθεί επί των ημερών της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Εξάλλου, κατά της άρσης της ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ, Κωνσταντίνου Καραγκούνη, ψήφισαν 205 βουλευτές, 15 ψήφισαν υπέρ και πέντε «παρών». Επίσης, η Επιτροπή είχε αποφανθεί να μην αρθεί η ασυλία του βουλευτή.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Στο σκαμνί Κοντομηνάς Φιλιππίδης Σακελλαρίου Ρέστης Λαυρεντιάδης και άλλα σαράντα ονόματα. Δείτε τα !!!

Ρεπορτάζ: ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ

Ανάμεσα στους κατηγορούμενους για κακουργήματα: Φιλιππίδης, Λαυρεντιάδης, Κοντομηνάς, Μπακατσέλος, Ρέστης, Σακελλαρίου

Εδώλιο για 40 πασίγνωστα πρόσωπα από τον τραπεζικό και τον επιχειρηματικό κόσμο, τα οποία θα πρέπει να λογοδοτήσουν για βαριά κακουργήματα που επισύρουν ακόμα και τα ισόβια, "δείχνει" με πρότασή της προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο η εισαγγελέας Μαρία Σουκαρά - Κατσικάδη σχετικά με τα "θαλασσοδάνεια" του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Ανάμεσά τους ο πρώην πρόεδρος του Τ.Τ. Άγγελος Φιλιππίδης, οι επιχειρηματίες Δημήτρης Κοντομηνάς, Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, Δημήτρης Μπακατσέλος, Βίκτωρας Ρέστης, αλλά και η διευθύνουσα σύμβουλος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Αναστασία Σακελλαρίου, οι οποίοι φέρονται ότι με πράξεις ή παραλείψεις τους ζημίωσαν το Ελληνικό Δημόσιο κατά τουλάχιστον 500 εκατομμύρια ευρώ!

Συγκεκριμένα, οι κατηγορούμενοι που θα δικαστούν κατά περίπτωση για απιστία στην υπηρεσία, απάτη, ξέπλυμα "βρόμικου" χρήματος και άμεση συνέργεια στις παραπάνω πράξεις εκτός από τους προαναφερθέντες είναι οι Περικλής Λίβας, Radomir Zivanic του Milivaje, Γεώργιος Δασκαλάκης, Κυριάκος Γριβέας, Αναστασία Βάτσικα, Παναγιώτης Ευθυμίου, Μαγδαληνή Ευθυμίου, Χρήστος Ευθυμίου, Ευάγγελος Ευθυμίου, Ευάγγελος Αποστολάτος, Κλεάνθης Παπαδόπουλος, Μάριος Βαρότσης, Φωτεινή Κρέστα, Παναγιώτα Μπέζα, Διονύσιος Γκολφινόπουλος, Χαράλαμπος Σιγανός, Χρήστος Μαρουσός, Δημήτριος Κυπαρίσσης, Γεώργιος Ξυφαράς, Αθανάσιος Χασάπης, Δημήτριος Παπαγεωργόπουλος, Χαράλαμπος Γιαγκούδης, Λυμπέρης Κατσιουλέρης, Γεώργιος Στάμνος, Γεώργιος Μπρίνταλος, Σπυρίδωνας Πολίτης, Αντώνιος Καμινάρης, Λυδία Κεκρίδου, Ιωάννης Λεβεντίδης, Σπυρίδωνας Παντελιάς, Περικλής Χανάκης, Ιωάννης Τσαγδής, Αλεξάνδρα Λιακοπούλου και Γιάννης Ρόρρης.

Το "κουβάρι" των αποκαλύψεων άρχισε να ξετυλίγεται πριν από δύο χρόνια, όταν η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Ράικου με αφορμή δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για ύποπτα δάνεια που χορηγούσε το Τ.Τ. διέταξε προκαταρκτική εξέταση. Την υπόθεση είχε αναλάβει η εισαγγελέας Πόπη Παναδρέου και κατέληξε σε πολυσέλιδο πόρισμα όπου αναφέρονταν "σημεία και τέρατα", καθώς διαπίστωνε ότι το Τ.Τ. προχωρούσε σε υπέρογκη δανειοδότηση σε εταιρείες και επιχειρηματίες που δεν πληρούσαν κανέναν από τους συνηθισμένους όρους του τραπεζικού δανεισμού. Επιπλέον τα δάνεια χορηγούνταν από τις διοικήσεις του Τ.Τ. παραβιάζοντας την ειδική νομοθεσία που ισχύει σε αυτές τις περιπτώσεις, χωρίς να υπάρχουν επαρκείς εγγυήσεις και χωρίς σε αρκετές περιπτώσεις να έχει επιστραφεί μέχρι σήμερα ούτε σεντ από τα ιλιγγιώδη ποσά που δόθηκαν.

Τις διαπιστώσεις της Πόπης Πανανδρέου επιβεβαιώνει και η εισαγγελική πρόταση, στην οποία αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι όταν αποχώρησε από την ηγεσία του Τ.Τ. ο Α. Φιλιππίδης, "το νέο Τ.Τ. αναγκάστηκε να καταγγείλει την 3/10/2011 μια σειρά από δανειακές συμβάσεις καθόσον τα δάνεια αυτά δεν εξυπηρετούνταν και οι δανειολήπτες δεν τηρούσαν τους όρους των συμβάσεων. Πρέπει δε να τονιστεί ότι η ανωτέρω μεταβίβαση χρηματοδοτήθηκε από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το οποίο ιδρύθηκε με τον νόμο 3864/2010 με σκοπό τη στήριξη του Ελληνικού Τραπεζικού Συστήματος"...

Ειδικότερα για τον Α. Φιλιππίδη η εισαγγελική πρόταση τονίζει ότι "ελάττωσε εν γνώσει του και για να ωφεληθεί άλλος την περιουσία της παραπάνω τράπεζας, μέσω δανειοδοτήσεων με τη μορφή ομολογιακών δανείων και πιστοδοτήσεων προς θυγατρικές του Τ.Τ., που διενεργήθηκαν κατά παρέκκλιση των εσωτερικών διαδικασιών ή και χωρίς την τήρηση βασικών αρχών τραπεζικής πρακτικής, τόσο ως προς την αξιολόγηση του πιστωτικού κινδύνου όσο και ως προς τις εγκριτικές και διαχειριστικές διαδικασίες, η τήρηση των οποίων θα συνέβαλλε στην καλύτερη αξιολόγηση και στην αποφυγή ανάληψης υψηλού πιστωτικού κινδύνου, καθώς και στην καλύτερη παρακολούθηση της σχέσης".

Η εισαγγελέας επιπλέον τονίζει ότι "σε πολλές μάλιστα περιπτώσεις δανειοδοτήσεων παρατηρήθηκε ιδιαίτερα αδύναμη κεφαλαιακή βάση των πιστούχων, ανεπαρκής προσδιορισμός του σκοπού των δανειοδοτήσεων, ελλιπής παρακολούθηση της διάθεσης των κεφαλαίων, αλλά και σημαντικές ελλείψεις στα εισηγητικά σημειώματα, με ανεπαρκή τεκμηρίωση των προτεινόμενων πιστοδοτικών ορίων".
Επιχειρηματικά δάνεια που κατέληγαν στις τσέπες τους!

"Καταπέλτης" είναι η εισαγγελική πρόταση και για τον ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού Alpha Δ. Κοντομηνά, για τα "θαλασσοδάνεια" που ξεπερνούν τα 100 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία ελάμβανε "σε καθαρά προσωπικό επίπεδο" και αντί να αποσκοπούν στην ανάπτυξη του ομίλου ΔΕΜΚΟ, τον οποίο κατείχε, κατέληγαν στην τσέπη του. Επιπλέον, σχετικά με την εξαγορά από την πλευρά του Τ.Τ. της εταιρείας πιστωτικών καρτών Bestline, αναφέρεται: "Με άλλα λόγια, το Τ.Τ. χρηματοδοτούσε εταιρεία υψηλού ρίσκου, όπως είναι αυτή των πιστωτικών καρτών, με τιμολόγηση ρίσκου Γερμανικού Δημοσίου, δηλαδή την ίδια στιγμή που το χρήμα κόστιζε 5% και 7% για προσέλκυση καταθέσεων, το Τ.Τ. δάνειζε με 4% έως και 6% λιγότερο. Έτσι, το Τ.Τ., συνέχιζε να δανείζει την Bestline και στην ουσία τον Όμιλο ΔΕΜΚΟ, μεταξύ των ετών 2010 και 2012, με όρους που ίσχυαν τα έτη 2008 και 2009, επιβαρύνοντας με ζημιές τα αποτελέσματά του και συνεπώς τα ίδια κεφάλαιά του αλλά και τους μετόχους του".

Ο Λ. Λαυρεντιάδης είναι υπόλογος, σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, γιατί τα 105 εκατομμύρια που έλαβε δάνειο από το Τ.Τ. "όχι μόνο δεν χρησιμοποιήθηκαν για τον σκοπό για τον οποίο δόθηκαν, αλλά αντιθέτως κατέληξαν σε προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό του κατηγορούμενου"...

Για τον επιχειρηματία Δημήτρη Μπακατσέλο, που έλαβε δάνειο ενός εκατομμυρίου ευρώ από το Τ.Τ., η εσαγγελική πρόταση αναφέρει ότι "το δάνειο χορηγήθηκε στα τέλη του 2011, σε μια χρονική περίοδο που λόγω της οικονομικής κρίσης, στην οποία είχε εισέλθει η χώρα, και των προβλημάτων ρευστότητας, που αντιμετώπιζαν οι ελληνικές τράπεζες, οι τελευταίες ήταν φειδωλές στη χορήγηση νέων δανείων. Παρ' όλα αυτά η τράπεζα ενέκρινε τη χορήγηση του δανείου χωρίς να λάβει υπόψη τη γενικότερη δυσμενή οικονομική κατάσταση, καθώς και την κακή οικονομική κατάσταση της πιστούχου".
Εδώλιο και για το "golden girl" του ΤΧΣ

Εδώλιο για την κακουργηματική πράξη της απιστίας δείχνει η εισαγγελική πρόταση και για την Αν. Σακελλαρίου. Η δίωξη σχετίζεται με την αναχρηματοδότηση, τον Ιανουάριο του 2012, των δύο ομολογιακών δανείων προς την επενδυτική και εμπορική εταιρεία ΔΕΜΚΟ, συμφερόντων του Δημήτρη Κοντομηνά.

Την επίμαχη περίοδο η Σακελλαρίου ήταν μέλος της Επιτροπής Επιχειρηματικών Δανείων του Τ.Τ. και, όπως αναφέρεται, μαζί με τα άλλα μέλη της επιτροπής, "ελάττωσαν εν γνώσει τους και για να ωφεληθεί άλλος την περιουσία της παραπάνω τράπεζας, μέσω δανειοδοτήσεων με τη μορφή ομολογιακών δανείων και αναδιάρθρωσης υφιστάμενων δανείων, που διενεργήθηκαν κατά παρέκκλιση των εσωτερικών διαδικασιών ή και χωρίς την τήρηση βασικών αρχών τραπεζικής πρακτικής, τόσο ως προς την αξιολόγηση του πιστωτικού κινδύνου όσο και ως προς τις εγκριτικές και διαχειριστικές διαδικασίες, η τήρηση των οποίων θα συνέβαλλε στην καλύτερη αξιολόγηση και στην αποφυγή ανάληψης υψηλού πιστωτικού κινδύνου, καθώς και στην καλύτερη παρακολούθηση της σχέσης. Σε πολλές, μάλιστα, περιπτώσεις δανειοδοτήσεων, παρατηρήθηκε ιδιαίτερα αδύναμη κεφαλαιακή βάση των πιστούχων, ανεπαρκής προσδιορισμός του σκοπού των δανειοδοτήσεων, ελλιπής παρακολούθηση της διάθεσης των κεφαλαίων, αλλά και σημαντικές ελλείψεις στα εισηγητικά σημειώματα, με ανεπαρκή τεκμηρίωση των προτεινόμενων πιστοδοτικών ορίων".

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η Αυτοκρατορία (της αλητείας) αντεπιτίθεται!..

     Μόλις κάτι καλό πάει να γίνει,
..κάποια αδικία να διορθωθεί,
..το παραμικρό βήμα προς μία φιλολαϊκή κατεύθυνση,
..η αλητεία είναι εδώ και επιτίθεται με μένος και θρασύτητα.

Χθες, οι πρώην απολυμένοι της ΕΡΤ, που αποκαταστήθηκαν με νόμο της 29ης Απριλίου, μπήκαν ξανά και με κάλεσμα της ΠΟΣΠΕΡΤ που τους προέτρεψε να επιστρέψουν στις θέσεις τους, στο ραδιομέγαρο της Αγ. Παρασκευής.
Με πανηγυρικό τόνο, σύμπνοια, ηρεμία, και την σύμφωνη γνώμη της απερχόμενης διοίκησης,
..οι εργαζόμενοι-απολυμένοι-θύματα της δωσίλογης συγκυβέρνησης των Ψευταρο-Χυδαίων στον βωμό των απαιτήσεων-εκβιασμών των Ευρωπαίων Εταίρων τοκογλύφων,
..επανήλθαν στον παλιό εργασιακό τους χώρο.
Τί πιό όμορφο κι ελπιδοφόρο!

Ως εδώ καλά.
Το βραδάκι όμως και σε τρέϊλερ φαληρικού καναλιού (εκεί που πέφτουν οι βόθροι), που διαφήμιζε(!) το βραδινό δελτίο ειδήσεων, ακούστηκε ως πρώτη είδηση το εξής:
''ΕΙΣΒΟΛΗ των πρώην εργαζομένων της ΕΡΤ στο προαύλιο και στο κτήριο της κρατικής ραδιοτηλεόρασης!''
Εισβολή! Ακούσαμε όλοι; Καταλάβαμε; Εισβολή!

Για τα κανάλια του συστήματος της διαπλοκής, και των μνημονίων, η δικαίωση 2.500 εγαζομένων και η επάνοδός τους στην εργασία τους, είναι ΕΙΣΒΟΛΗ!
Πόση μεγαλύτερη δημοσιογραφική αλητεία μπορούμε άραγε να αντέξουμε ακόμα;

Κι όλα αυτά βέβαια λίγες μέρες αφότου διαβάσαμε στις ειδησεογραφικές σελίδες του διαδυκτίου πως:
''Εντονη είναι η φημολογία των τελευταίων ημερών ότι θα αποκαλυφθούν τα ονόματα ''λαμπερών'' δημοσιογράφων που θησαύρισαν προσφέροντας τις υπηρεσίες τους, προκειμένου να αποτελέσουν την επικοινωνιακή δύναμη κρούσης ώστε χώρα και λαός να υποταχτούν στις μνημονιακές απαιτήσεις και πολιτικές.''

Γραμμή άμυνας λοιπόν για τα συμφέροντα καναλιών, μεγαλοδημοσιογράφων, και επιχειρηματιών-καναλαρχών, είναι η επιθετική αντιλαϊκή και αντικυβερνητική προπαγάνδα.
Μιά προπαγανδιστική επίθεση που εκπέμπεται από συχνότητες που ανήκουν στο κράτος, και τις οποίες έχουν κατ' ουσία καταπατήσει, και που θα έπρεπε να τους αφαιρεθούν.

Όσο για την ''εισβολή''.
Μιλάνε για ''εισβολή'' χωρίς να έχουν γνωρίσει πραγματική εισβολή στα δικαιώματά τους εργασιακά και ανθρώπινα,
..χωρίς να έχουν γνωρίσει την βία της απόλυσης και της εκδίωξης από τον εργασιακό τους χώρο,
..χωρίς να έχουν γνωρίσει την αδικία στο πετσί τους και την αγανάκτηση να τους καίει τα πνευμόνια.

Το blog ελπίζει και εύχεται ολόψυχα αυτοί οι συγκεκριμένοι και οι όμοιοί τους να το γνωρίσουν!
Να μάθουν από ''πρώτο χέρι'' τί σημαίναι πραγματική εισβολή αδικημένων, απελπισμένων και αγανακτισμένων.
Μπας και γλυτώσουμε οι υπόλοιποι, από αδικία και απελπισία!..


Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Και τώρα... η σειρά του Μ.Ντράγκι - Η απόφαση της ΕΚΤ κρίνει την πορεία της διαπραγμάτευσης

Στη χθεσινή ανακοίνωση του Eurogroup έγινε λόγος για πρόοδο στις διαπραγματεύσεις Ελλάδας και Ευρωπαίων εταίρων, αν και διατηρήθηκαν κάποιες επιφυλάξεις, η κυβέρνηση πλήρωσε τη δόση των 750 εκατ. ευρώ στο ΔΝΤ και τώρα η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο της ΕΚΤ. Είναι η σειρά του Μάριο Ντράγκι να αποφασίσει αν θα ανοίξει τη χρηματοδότηση στην Ελλάδα μέσω του ELA ή αν θα συνεχίσει τους εκβιασμούς δίδοντας με το σταγονόμετρο χρήματα.

Η μόνη διαφορά πλέον είναι πώς τα πράγματα έχουν φτάσει στο μη περαιτέρω και η κυβέρνηση έχει σαφώς προειδοποιήσει (κάτι που έκανε και χθες στο Eurogroup) πώς αν δεν υπάρξει συμφωνία που να ικανοποιεί την Ελλάδα και να παράσχει επαρκής χρηματοδότηση τότε οι επόμενες δόσεις προς το ΔΝΤ και την ΕΚΤ απλά δεν πρόκειται να πληρωθούν.

Ο Αλέξης Τσίπρας συγκαλεί το μεσημέρι, στις 14:00, κυβερνητικό συμβούλιο προκειμένου να υπάρξει μία συζήτηση γύρω από τα νέα δεδομένα που προέκυψαν από τη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup, η οποία ναι μεν ήταν θετική, αλλά όχι τόσο όσο θα ήθελαν στην κυβέρνηση και ειδικά κάποια μέλη αυτής, όπως ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και η Αριστερή Πλατφόρμα που εκπροσωπεί.

Θέση του κ. Λαφαζάνη και ορισμένων άλλων είναι πώς η Ευρωπαίοι οδηγούν την κατάσταση στα άκρα, αναγκάζοντας την κυβέρνηση να «ξύνει» τον πάτο του βαρελιού για να βρει χρήματα να πληρώσει τους δανειστές, μισθούς και συντάξεις και όταν αυτά τελειώσουν τότε θα αρχίσει ακόμη πιο έντονα να εκβιάζουν για λύση που θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα τους.

Αυτό είναι κάτι που το γνωρίζει ο Έλληνας πρωθυπουργός και για το λόγο αυτό άλλωστε κρατά το «πιστόλι» του δημοψηφίσματος πάνω στο τραπέζι, δείχνοντας με τον τρόπο του πώς αν δεν υπάρξει συμφωνία που να είναι στα πλαίσια της λαϊκής εντολής την οποία έλαβε η κυβέρνηση, τότε όλα μπορούν να συμβούν. Θα πληρώνονται μισθοί και συντάξεις και… τα BRICS περιμένουν, όπως έγινε σαφές χθες από τον Ρώσο υφυπουργό των Οικονομικών.

Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης φάνηκε πάντως αισιόδοξος πως η ΕΚΤ θα δώσει ανάσες στην Ελλάδα. "Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν δέχεται εντολές, ούτε από εμάς, ούτε από το Eurogroup, ακολουθεί τους κανόνες της και κρίνει πότε θα κάνει την όποια κίνηση κρίνει ότι πρέπει. Όταν η ΕΚΤ αποφάσισε να αφαιρέσει το waiver και να θέσει περιορισμούς για τα ελληνικά ομόλογα, δεν χρειάστηκε κάποια απόφαση του Eurogroup.

Άποψή μας είναι ότι πρέπει να επιστρέψει το waiver και να σταματήσει αυτή η πολιτική αυθαίρετων περιορισμών. Eμείς κρίνουμε ότι όπως τότε δεν έπρεπε να έχει αφαιρεθεί το waver, έτσι και σήμερα θα πρέπει να επιστρέψει» τόνισε προκειμένου να εξασφαλιστεί η απαραίτητη ρευστότητα προς την Ελλάδα".

Ο κύριος Βαρουφάκης έθεσε ως όριο επίτευξης συμφωνίας τα τέλη Μαΐου, εκτιμώντας πώς μέχρι τότε θα έχει βρεθεί λύση στα ανοιχτά θέματα που είναι το εργασιακό, το ασφαλιστικό και ο ΦΠΑ. Συνέδεσε πάντως εμμέσως την αύξηση των ορίων ηλικίας και την μείωση των συντάξεων που ζητούν οι δανειστές, με την ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, ώστε να βρίσκουν δουλειές όσοι χρειάζεται να εργαστούν περισσότερο.

Ένας άλλος λόγος, ο πιο σημαντικός, είναι πώς στις 27 Μαΐου πρέπει να πληρωθούν 1,1 δισ. ευρώ για μισθούς και συντάξεις. Η όποια έξτρα ρευστότητα θα υπάρξει από πληρωμές του ΦΠΑ ή άλλων δόσεων από ρυθμίσεις πληρωμής φόρων του παρελθόντος, αρκούν μόνο για αυτό το 1,1 δισ. ευρώ.

Από εκεί και πέρα, αν η ΕΚΤ δεν αποφασίσει να ανοίγει τη στρόφιγγα της χρηματοδότησης και οι Ευρωπαίοι να αποδεσμεύσουν χρήματα των δόσεων που εκκρεμούν από το πρόγραμμα τότε δεν πρόκειται να δοθεί καμία δόση προς τους δανειστές. Και αυτές ανέρχονται μόνο τον μήνα Ιούνιο στο ποσό του 1,5 δισ. ευρώ προς το ΔΝΤ και έρχεται η σειρά της ΕΚΤ τον Ιούλιο με δύο μεγάλες δόσεις.

Όλα δείχνουν λοιπόν πως πρόκειται για ένα σκληρό «μπρα ντε φερ» μεταξύ κυβέρνησης και Ευρωπαίων εταίρων, που θα καταλήξει σε συμφωνία. Το βασικό ζητούμενο, είναι ποιο θα είναι το περιεχόμενο αυτής της συμφωνίας και πόσο θα ικανοποιεί τον ελληνικό λαό.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Σοκ και δέος στην Εισαγγελία Αθηνών και όχι μόνον από αποκαλυπτική φωτογραφία


Η φωτογραφία που αποκάλυψε το πρωί το spirospero.gr έχει δημιουργήσει σοκ και δέος στην Εισαγγελία Αθηνών και όχι
μόνον! Έχει προκαλέσει και αναστάτωση στον τέως πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και στον πρώην εισαγγελέα Γιώργο Ζορμπά.
Γιατί;
Επειδή εικονίζει τον πρώην εισαγγελέα, αδέκαστο κ. Γιώργο Ζορμπά να φωτογραφίζεται στο εργοστάσιο κατασκευής των γερμανικών αρμάτων Leopard μαζί με τον διευθυντή του γραφείου του αξιωματικό Πάνο Κατσή.
Ο κ. Κατσής συνελήφθη προχθές και κρατείται στη ΓΑΔΑ, μετά από ένταλμα σύλληψης της Εισαγγελίας, ως ύποπτος για μίζες από την αγορά των αρμάτων Leopard.
Σε ελβετικό λογαριασμό βρέθηκαν 3 εκατομμύρια ευρώ, που ανήκουν στον αξιωματικό συνεργάτη του κ. Ζορμπά.
Υπενθυμίζεται ότι κ. Γ .Ζορμπάς επιλέχθηκε από τον τότε πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή , ως αδέκαστος, για να κάνει κάθαρση στον χώρο των εξοπλιστικών. Διορίστηκε γενικός γραμματέας εξοπλιστικών στο υπουργείο Άμυνας.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....