Διυλιστήριο: 03/28/16
ροη αναρτησεων

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

ΝΕΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΜΑΓΝΗΤΙΣΜΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ Γ. ΚΕΡΤΣΟΠΟΥΛΟ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΕΘΝΩΣ ΕΦΕΥΡΕΣΗΣ ΤΟΥ.

Μαγνητικό σύστημα με νέες πολικές και πεδιακές ιδιότητες με διεθνή κατοχύρωση: WO2013136097(A4)
“Magnetic system of three interactions”
Ελληνική μαγνητική εκστρατεία crowd funding στο INDIEGOGO από τώρα έως 8 Μαϊου, 2016.  https://igg.me/at/16magnetic/x

Ο εφευρέτης Γιώργος Κ. Κερτσόπουλος, ο υιός του Γιώργος Γ. Κερτσόπουλος και οι δικαιούχοι της ευρεσιτεχνίας προβαίνουν σε κοινοτικό κάλεσμα σε εκστρατεία στο INDIEGOGO ανακοινώνοντας την εφεύρεση τους και ταυτόχρονα προσφέροντας στη κοινότητα χρήσιμα προϊόντα για να γνωρίσει η/ο κάθε ενδιαφερόμενη/ο τις 16 νέες αλληλεπιδράσεις του μαγνητισμού.



- Κ. Κερτσόπουλε, για να αρχίσουμε θα ήθελα να σας ρωτήσω ποιός είναι ο τίτλος και ο υπότιτλος της εκστρατείας;

Ο τίτλος της εκστρατείας είναι: Διεθνής Πατέντα – 16 μαγνητικές αλληλεπιδράσεις αντί των γνωστών δυο.

Ο υπότιτλος είναι: Μόνο 1/8 του μαγνητισμού είναι γνωστό. Σας αποκαλύπτουμε τα άγνωστα 7/8. Αποκτήστε τη μαγνητική συσκευή και το βιβλίο για να γνωρίζετε.



- Σε τι αποσκοπεί και σε ποιους απευθύνεται αυτή η εκστρατεία;

Η παρούσα πρόταση ως εκστρατεία στο INDIEGOGO αποσκοπεί στο να κάνει στη/ο κάθε ενδιαφερόμενη/ο γνωστή με πληρότητα την τεχνολογία αλλά και τις νέες δυνατότητες του μαγνητισμού που αυτή εισάγει. Απευθυνόμαστε σε όλους και καθεμιά και καθένα που μελετάνε, χρησιμοποιούν και δημιουργούν προϊόντα με το μαγνητισμό/ηλεκρομαγνητισμό και περιλαμβάνουμε όλη τη κλίμακα ασχολιών από τον μαθητή, φοιτητή, δάσκαλο, καθηγητή, επιστήμονα, μηχανικό, όλους ανεξαιρέτως τους ειδικούς και μη-ειδικούς στο μαγνητισμό.



- Ποιες προσφορές δίνετε ως προϊόντα στους ενδιαφερόμενους;

Προσφέρουμε τρία συνολικά προϊόντα στους ενδιαφερόμενους για το σκοπό της πλήρους ενημέρωσης:

Α) Πρώτο προϊόν είναι οι δυο μαγνητικές συσκευές που παράγουν τις συνολικά 16 μαγνητικές αλληλεπιδράσεις και η/ο χρήστης μπορεί να εκτελεί όλα τα πολυπληθή πειράματα, ως εξής:

1) Η πρώτη μαγνητική συσκευή παράγει τρεις αλληλεπιδράσεις και τις αντίθετες από αυτές τρεις, στο σύνολο 6 αφού: 3+3=6 συνολικές αλληλεπιδράσεις

2) Η δεύτερη μαγνητική συσκευή παράγει πέντε αλληλεπιδράσεις και τις αντίθετες από αυτές πέντε, στο σύνολο 10 αφού: 5+5=10 συνολικές αλληλεπιδράσεις

Έτσι, στο σύνολο έχουμε 16 μαγνητικές αλληλεπιδράσεις ανάμεσα σε δυο αληλλεπιδρώντα μαγνητικά σώματα σε αντίθεση με τις δυο αλληλεπιδράσεις που μέχρι τώρα γνωρίζαμε.

Β) Δεύτερο προϊόν είναι τρία βιβλία που εξηγούν με λεπτομέρεια όλες τις κατασκευαστικές πτυχές της τεχνολογίας και ταυτόχρονα όλο το νέο επιστημονικό βασικό οικοδόμημα του μαγνητισμού που αποκαλύπτεται μέσω της ίδιας της τεχνολογίας.

Γ) Τρίτο προϊόν είναι η προσφορά στη κοινότητα κατασκευής μιας διαδραστικής ανοιχτής πρόσβασης ιντερνετικής πλατφόρμας. Εμείς θα προσφέρουμε όλη την επιστήμη που πηγάζει από την τεχνολογία της εφεύρεσης, ώστε να είναι προσβάσιμη από την καθεμιά και τον καθένα που ενδιαφέρονται να πάρουν όλη τη γνώση μόνο με μια εγγραφή στη πλατφόρμα, χωρίς να πληρώσουν ούτε ένα σεντ. Έτσι, η μόρφωση και η εκπαίδευση στις νέες δυνατότητες του μαγνητισμού θα είναι προσβάσιμες στον καθένα χωρίς κόστος καθόλου και χωρίς να είναι αυτή η μόρφωση μόνο για τους λίγους.



- Θα μπορούσατε να μας πείτε συνοπτικά ποια είναι τα επιτεύγματα της εφεύρεσης και ποια η συμβολή της στη στάθμη της τεχνικής;

Αρχικά ας μιλήσουμε για τη στάθμη της τεχνικής όπου αυτή εκφράζει ό,τι είναι γνωστό μέχρι σήμερα σε όλη τη βιβλιογραφία του μαγνητισμού και ειδικότερα δηλώνει τα εξής:

Οι όμοιοι πόλοι δύο μαγνητών απωθούνται και οι ανόμοιοι έλκονται. Ως εκ τούτου, όλα τα μαγνητικά και ηλεκτρομαγνητικά προϊόντα προκύπτουν από μία μόνο μαγνητική αλληλεπίδραση, κυρίως την ελκτική και σπανίως την απωστική, η οποία υφίσταται ανάμεσα σε δυο αντιμέτωπες μαγνητικές κατασκευές. Για παράδειγμα, όλοι οι τύποι των μοτέρ και όλες οι γεννήτριες κάνουν χρήση του επαγωγικού μαγνητικού πεδίου που δημιουργείται από την ελκτική αλληλεπίδραση που υφίσταται μεταξύ δύο ανόμοιων σε πολικότητα αντιμέτωπων μαγνητικών σωμάτων.

Τα επιτεύγματα της εφεύρεσης περιλαμβάνουν: ιδιότητες – συμπεριφορές – χαρακτηριστικά και με λίγα απλά λόγια συνοψίζονται παρακάτω.

Η εφεύρεση επιτυγχάνει πολλαπλές μαγνητικές αλληλεπιδράσεις και πολικότητες ανάμεσα σε δύο αντιμέτωπες μαγνητικές κατασκευές εμπλουτίζοντας τη στάθμη της τεχνικής με νέα δεδομένα, βιομηχανικά και επιστημονικά:

1ο Η απόσταση ανάμεσα σε δύο αντιμέτωπες μαγνητικές κατασκευές αλλάζει την πολικότητα τους με αποτέλεσμα: • οι όμοιοι πόλοι να μετατρέπονται σε ανόμοιους και να έλκονται και • οι ανόμοιοι πόλοι να μετατρέπονται σε όμοιους και να απωθούνται.

2ο Ανάμεσα σε δύο αντιμέτωπες μαγνητικές κατασκευές δημιουργείται μαγνητική αλληλεπίδραση ασταθούς ή ευσταθούς ισορροπίας, με ταυτόχρονη ισοδύναμη ύπαρξη όμοιων-ανόμοιων ή ανόμοιων-όμοιων πόλων ανάλογα με την εφαρμογή.

3ο Δύο μαγνητικές κατασκευές, βαθμονομημένες με αντιμέτωπο προσανατολισμό, δημιουργούν, αναλόγως της μεταξύ τους απόστασης, τρεις μαγνητικές αλληλεπιδράσεις: ελκτική - ασταθής ισορροπία - απωστική και σε διαφορετική εφαρμογή: απωστική - ευσταθής ισορροπία - ελκτική. Οι μαγνητικές αλληλεπιδράσεις αυξάνονται από τρεις σε πέντε (ελκτική - ασταθής ισορροπία – απωθητική - ευσταθής ισορροπία – ελκτική και το αντίθετο για κάθε περίπτωση). Η ένταση της εκάστοτε μαγνητικής αλληλεπίδρασης ρυθμίζεται ανάλογα με τον επιλεγμένο σχεδιασμό.

4ο Η ένωση των μαγνητικών σωμάτων από έλξη - αντιμέτωπων όμοιων πόλων - συγκροτεί νέους πόλους στις ουδέτερες ζώνες των σωμάτων.
5ο Δισδιάστατοι μαγνητικοί πόλοι δημιουργούν φυσικά μαγνητικά πεδία μονής ή διπλής μαγνητικής ροής με απουσία της τρίτης χωρικής διάστασης.
6ο Οι μαγνητικές γραμμές των επαγωγικών ηλεκτρομαγνητικών πεδίων γίνονται πλήρως εποπτεύσιμες και επιτυγχάνεται 100% ομογενές πεδίο.
7ο Ενότητες τρισδιάστατων και δισδιάστατων μαγνητικών πόλων παρέχουν πολλαπλές λειτουργικές κατασκευαστικές δυνατότητες και σχεδιαστικούς προσανατολισμούς.



- Ποιά είναι τα στοιχεία κατοχύρωσης της ευρεσιτεχνίας;

• Δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (Ο.Β.Ι.) με αρ. 1008053 και τίτλο «Μαγνητικό σύστημα συγκροτημένων κατασκευών μαγνητικής συσκευής με πρωτοεμφανιζόμενες πολικές και πεδιακές ιδιότητες και μέθοδος παραγωγής του».


• Διεθνής κατοχύρωση δημοσιευμένη από το διεθνές γραφείο πατεντών WIPO-PCT με αρ. WO/2013/136097 και τίτλο “Magnetic system of three interactions” (όλα τα σχετικά έγγραφα είναι αναρτημένα στο δικτυακό τόπο του WIPO: PATENTSCOPE.


• Διπλωμα ευρεσιτεχνίας από το Γραφείο πατεντών της Αυστραλίας: AU2013234102(A1).

• Έγκριση να εκδοθεί Ευρωπαϊκή πατέντα από το Ευρωπαϊκό γραφείο πατεντών: EP2842140

• Έγκριση να εκδοθεί Καναδική πατέντα από το Καναδικό γραφείο πατεντών: CA2869680(A1).

• Βρίσκεται σε στάδιο PATENT PENDING στις Ηνωμένες Πολιτείες, στη Νότια Αφρική, στο Ισραήλ και στην Ινδία.


Η τεχνολογία έχει κατοχυρωθεί ως βιομηχανικό αντικείμενο, ως μέθοδος κατασκευής και ως διαδικασία λειτουργίας (process of operation).



- Έχουν γίνει επιστημονικές παρουσιάσεις;

Βεβαίως και έχουν γίνει, ειδικότερα, στους κορυφαίους επιστήμονες της μαγνητικής επιστημονικής κοινότητας:

• Στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών (ΕΚΕΦΕ) «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ», 16 Ιαν. 2013 σε ομάδα πυρηνικών φυσικών με συντονιστή τον Dr. Michele Barone.

• Στον «Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πυρηνικών Ερευνών» CERN, 18 Φεβ. 2013.

• Παρουσίαση: Στο ΕΚΕΦΕ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ», στην ημερίδα CERN-Greece Industry day, στις 31 Μαρτίου 2014.



- Ποια θα λέγατε είναι η συμβολή της εφεύρεσης σας στον ευρύτερο τομέα των προϊόντων και ποιοι τομείς θα μπορούσαν να τη χρησιμοποιήσουν στην τεχνολογία τους;



Οι εφαρμογές των τεχνολογικών επιτευγμάτων της εφεύρεσης συμβάλλουν:
 α) στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας και της συνέπειας των προδιαγραφών στα υπάρχοντα προϊόντα και 
β) στην υλοποίηση και στην υιοθέτηση νέων μεθόδων παραγωγής του σχεδιασμού νέων εξελιγμένων προϊόντων διότι είναι εφεύρεση πυρήνα, δηλαδή αμέτρητα προϊόντα μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν ως το πυρήνα της τεχνολογίας τους αντί να χρησιμοποιήσουν την υπάρχουσα γνώση και αφορούν τους τομείς:


Μαγνητικά και Υπέρ-αγώγιμα Υλικά/Συσκευές, 
Μικρο-μηχανολογία, 
Μικρο-μηχανική, 
Νανοτεχνολογία σχετιζόμενη με Ηλεκτρονικά και Μικρο-ηλεκτρονικά, 
Σιδηρά και Μέταλλα, 
Μεταλλικές Κατασκευές, 
Αερομεταφορές, 
Σιδηροδρομικές Μεταφορές και Κατασκευές, 
Οδικές Μεταφορές, 
Συστήματα Εποπτείας Κυκλοφοριακής Μηχανικής, 
Αεροναυτική Τεχνολογία, 
Αεροπλάνα, 
Ελικόπτερα, 
Δορυφορικά συστήματα Πλοήγησης, 
Διαστημική εξερεύνηση και Τεχνολογία, Ηλεκτρική Μηχανική και Τεχνολογία/Ηλεκτρικός Εξοπλισμός, 
Αστροφυσική/Κοσμολογία, 
Τεχνολογία Λέιζερ, 
Πυρηνική Φυσική, 
Φυσική των Υγρών, 
Αισθητήρες/Τεχνολογία πολυ-αισθητήρων, 
Τεχνολογία Οργάνων Μέτρησης και Εποπτείας, 
Τεχνολογίες Στενού Εύρους, 
Τεχνολογία Δικτύων, 
Ασφάλεια Δικτύων, 
Δικτυακή Έρευνα Ραντάρ, 
GRID, 
Δορυφορική Τεχνολογία/Συστήματα/Εντοπισμός Θέσης/Επικοινωνία με GPS, Παγκόσμιο Σύστημα Εντοπισμού, 
Επεξεργασία Σημάτων, 
Μεταφορά Ηλεκτρικής Ενέργειας, 
Θερμαντική Τεχνολογία, 
Λέβητες Θέρμανσης, 
Φωτοβολταϊκή Τεχνολογία, 
Γεννήτριες, 
Ηλεκτρικές Μηχανές και Ενεργειακοί Μετασχηματιστές, 
Εναλλάκτες Θερμότητας, 
Αντλίες Θέρμανσης, 
Τεχνολογίες Ψύξης, 
Θέρμανση, 
Εξαερισμός, 
Τουρμπίνες, 
Μηχανική Υγρών, 
Παλινδρομικές Μηχανές, 
Συνδυασμένη Θέρμανση και Ενέργεια, 
Δοκιμές Χημικών Υλικών, 
Ηλεκτρική Τεχνολογία Μετρήσεων, 
Μηχανική Τεχνολογία Μετρήσεων, 
Δοκιμές Οπτικών Υλικών, 
Οπτική Τεχνολογία Μετρήσεων, 
Τεχνολογία Μέτρησης Αισθητήρων, 
Δοκιμές Θερμικών Υλικών, 
Ανυψώσεις και Αιωρήσεις, 
Ισορροπήσεις, 
Πρότυπα Ποιότητας και άλλα.



- Άρα, μας λέτε ότι έχουμε δυνατότητες να βελτιωθούν και να τροποποιηθούν προϊόντα και γιατί όχι να συμβάλλει και η καινοτομία σας στην ανάπτυξη;

• Ασφαλώς. Η καινοτομία τροποποιεί και βελτιώνει τη μαγνητική τεχνολογία και τη μέθοδο παραγωγής της διαμορφώνοντας μια νέα εποχή στα μαγνητικά προϊόντα.

• Η εφαρμογή, η ανάπτυξη και η πρακτική αξιοποίηση της τεχνογνωσίας και της μεθόδου της εφεύρεσης στη βιομηχανία μπορεί να βελτιώσει τεχνικά και οικονομικά ένα ευρύ φάσμα των σημερινών αλλά και των μελλοντικών τεχνολογικών σχεδιασμών των προϊόντων που χρησιμοποιούν μαγνητικά και ηλεκτρομαγνητικά πεδία.



- Ευχαριστούμε και σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο σας.
Και εμείς σας ευχαριστούμε και σας ευχόμαστε κάθε επιτυχία και στο δικό σας έργο.



https://igg.me/at/16magnetic/x  .Ο σύνδεσμος για να μπείτε στην εκστρατεία στο INDIEGOGO.

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για τον Λεωνίδα Μπόμπολα

Οδηγίες για άμεση έκδοση ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης εναντίον του προέδρου της εταιρείας Helector, Λεωνίδα Μπόμπολα, έδωσε ο γενικός εισαγγελέας, Κώστας Κληρίδης, όπως δήλωσε εξερχόμενος του Ανωτάτου Δικαστηρίου.
Ο κ. Κληρίδης διέψευσε ότι ο κ. Μπόμπολας θέτει όρους προκειμένου να έρθει και να παραδοθεί στην Κύπρο. «Ουδεμία συναλλαγή γίνεται με τον ύποπτο» ανέφερε.
Η ανακριτική ομάδα της αστυνομίας συνεχίζει, με εντατικούς ρυθμούς, τις έρευνες για τις υποθέσεις του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) και του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ), που διαχειριζόταν η εταιρεία του κ. Μπόμπολα. Επίσης, η αστυνομία θα προχωρήσει στην έκδοση ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης και εναντίον του Θεοφάνη Λώλου, διευθυντή της εταιρείας μελετών ENVIROPLAN, ο οποίος ορίστηκε από το υπουργείο Εσωτερικών να επιβλέπει τα έργα ΧΥΤΑ Πάφου και ΧΥΤΥ Κόσιης. 
Πηγή 

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Πομάκοι καταγγέλουν την τουρκική καταπίεση στη Θράκη

Ο Ιμάμ Αχμέτ, πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Πομάκων και διευθυντής της πομακικής εφημερίδας «Ζαγάλισα» μίλησε για την πομακική κοινότητα της Ελλάδας, την τουρκική καταπίεση και το Ισλάμ στο radio1d.gr και την εκπομπή «Οι Απέναντι» με τους Ανδρέα Σταματόπουλο και Σάκη Αποστολάκη.

Ο κ. Αχμέτ κατηγόρησε το τουρκικό προξενείο πως τρομοκρατεί και καταπιέζει την πομακική κοινότητα της Θράκης, θέλοντας με τη βία και με απιελές να παρουσιάσει τους Πομάκους ως Τούρκους, μόνο και μόνο επειδή είναι μουσουλμάνοι. Επίσης, ο διευθυντής της Ζαγάλισα επεσήμανε τον αρνητικό ρόλο των ψευτομουφτήδων, οι οποίοι κάνουν ζημιά στους μουσουλμάνους της Θράκης αλλά και γενικά στην Ελλάδα, καθώς οι ψευτομουφτήδες κάνουν προπαγάνδα κατά της Ελλάδας και εξυμνούν την Τουρκία. 

Ο κ. Αχμέτ, τόνισε πως οι μουσουλμάνοι βουλευτές της Ξάνθης και της Ροδόπης δεν ενδιαφέρονται για τους Πομάκους, αλλά στην ουσία εκτελούν εντολές του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής, ενώ εκλέγονται από εγγεγραμμένους στους εκλογικούς καταλόγους μουσουλμάνους, που όμως κατοικούν μόνιμα στην Τουρκία. Εκτός των άλλων, ως μεγάλο πρόβλημα επεσήμανε ο κ. Αχμέτ την υποχρεωτική διδασκαλία της τουρκικής γλώσσας στα πομακόπουλα τη στιγμή που η μητρική τους γλώσσα είναι η πομακική, η οποία όμως δεν διδάσκεται στα μειονοτικά σχολεία.

Όσοι ενδιαφέρονται να ενισχύσουν την προσπάθεια των Πομάκων να διατηρήσουν την πολιτιστική τους ταυτότητα μπορούν να γραφτούν συνδρομητές στην Εφημερίδα «Ζαγάλισα» στο http://www.zagalisa.gr ή στο τηλέφωνο 6988448432.
Ακούστε τι είπε:

πηγή
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Νέο πλήγμα στον τουρκικό τουρισμό: Εγκαταλείπουν τη χώρα και οι Ισραηλινοί

Να αποφύγουν τα ταξίδια με προορισμό την Τουρκία συνιστά στους πολίτες του Ισραήλ το γραφείο καταπολέμησης της τρομοκρατίας του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπεντζαμιν Νετανιάχου, με αναβαθμισμένη ταξιδιωτική οδηγία που εξέδωσε σήμερα.

Μάλιστα, στην οδηγία δίνεται και η προτροπή σε όσους πολίτες βρίσκονται ήδη στην γειτονική μας χώρα να την εγκαταλείψουν «το συντομότερο δυνατόν» καθώς κινδυνεύουν άμεσα λόγω τρομοκρατικής απειλής.

Η ταξιδιωτική οδηγία αναφέρει πως το επίπεδο τρομοκρατικής απειλής έχει αναβαθμιστεί από 3 (βασική υπαρκτή απειλή) σε 2 (υψηλή απειλή) στον απόηχο της τρομοκρατικής επίθεσης στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης στις 19 Μαρτίου, κατά την οποία σκοτώθηκαν τρεις πολίτες του Ισραήλ.

Η επίθεση, όπως αναφέρει το γραφείο του πρωθυπουργού στην ανακοίνωσή του, αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει βάλει στο στόχαστρο τοποθεσίες τουριστικού ενδιαφέροντος και ότι έχει τη δυνατότητα να «υλοποιήσει περαιτέρω επιθέσεις».

«Τρομοκρατικοί πυρήνες στην Τουρκία συνεχίζουν να ετοιμάζουν πρόσθετες επιθέσεις εναντίον τουριστικών στόχων, συμπεριλαμβανομένων τοποθεσιών που συγκεντρώνουν Ισραηλινούς τουρίστες, σε όλη τη χώρα», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Σάββατο, η τουρκική αστυνομία προειδοποίησε για πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον χριστιανών και εβραίων από το Ισλαμικό Κράτος.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ποιες χώρες έχουν αναγνωρίσει πραγματικά τα Σκόπια ως ''Δημοκρατία της Μακεδονίας'' ;

Πολύ συχνά ακούμε από χείλη αρμοδίων, αναρμοδίων και πρακτορίσκων κάθε είδους το περίφημο "επιχείρημα" περί 133 χωρών που έχουν "αναγνωρίσει" τα Σκόπια ως "Μακεδονία". Η ανάρτηση που ακολουθεί απαντά με τεκμηριωμένα στοιχεία για το ανυπόστατο αυτό μύθευμα και ξεκαθαρίζει επακριβώς τι εννοούν κάποιοι με τον ασαφή όρο "αναγνώριση". Αξίζουν συγχαρητήρια στο ιστολόγιο Μacedonia Ηellenic land που ανέδειξε αυτό το ζήτημα.

Οι χώρες που έχουν αναγνωρίσει τα Σκόπια ως "Δημοκρατία της Μακεδονίας"
Περισσότερες από 130 χώρες (133 σύμφωνα με τα Σκόπια), έχουν συνάψει διπλωματικές σχέσεις με την πΓΔΜ χρησιμοποιώντας το όνομα "Δημοκρατία της Μακεδονίας". Είναι όμως έτσι; Η φραση κλειδί εδώ είναι "σύναψαν διπλωματικές σχέσεις". Διότι άλλο "αναγνώρισαν την χώρα με τη συνταγματική της ονομασία", και άλλο "σύναψαν διπλωματικές σχέσεις".
Η σύναψη διπλωματικών σχέσεων δεν σημαίνει αυτόματα αναγνώριση του κρατιδίου με τη συνταγματική του ονομασία. Σωστά;

Ψάξαμε λοιπόν να βρούμε αυτές τις 133 χώρες. Βρήκαμε όμως 117 μόλις, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που χρησιμοποιούν την προσωρινή ονομασία "πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας" για όλους τους επίσημους σκοπούς, και με μοναδική πηγή την Wikipedia. Ούτε στον επίσημο ιστότοπο του ΟΗΕ γίνεται αναφορά, αλλά ούτε και σε αυτόν του Υπουργείου Εξωτερικών των Σκοπίων!

Ορισμένες έχουν χρησιμοποιήσει αυτό το όνομα από την αρχή, ενώ άλλες άλλαξαν τη στάση τους μετά την αρχική χρήση της αναφοράς στο κρατίδιο ως "πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας" (κυρίως οι Η.Π.Α. επί διοίκησης Τζορτζ Μπους τζούνιορ, αλλά και ο Καναδάς), ενώ, λιγότερο συχνά, έχει παρατηρηθεί και το αντίθετο (όπως στην περίπτωση του Μεξικού, που ανακάλεσε την προηγούμενη του αναγνώριση). Ωστόσο, η αναφορά στο κρατίδιο ως ΠΓΔΜ εξακολουθεί να υφίσταται σε χώρες που στο παρελθόν αναγνωρίσαν την ονομασία "Δημοκρατία της Μακεδονίας". Οι Ηνωμένες Πολιτείες υπό τη διοίκηση του προέδρου Ομπάμα χρησιμοποιεί το όνομα "Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας" και τη συντομογραφία της (ΠΓΔΜ) σε επίσημα έγγραφα. Σύμφωνα λοιπόν με την Wikipedia, η παρακάτω λίστα περιέχει μερικές από τις χώρες και τις οντότητες που χρησιμοποιούν το όνομα "Δημοκρατία της Μακεδονίας" (οι υπόλοιπες φαίνεται παίζουν το κρυφτό ή είναι ντροπαλές και δεν εμφανίζονται) :

Τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, εκτός από τη Γαλλία:
Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (μέλος του NATO και των G8)
Ηνωμένο Βασίλειο (μέλος της ΕΕ, του NATO και των G8)
Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας
Ρωσσία (μέλος των G8)

Χώρες που αποτελούσαν μέρος της πρώην Γιουγκοσλαβίας:
Βοσνία-Ερζεγοβίνη
Κροατία (μέλος του NATO)
Κόσοβο
Μαυροβούνιο
Σερβία
Σλοβενία (μέλος της ΕΕ και του NATO)

Γειτονικές χώρες εκτός από την Ελλάδα και την Αλβανία:
Βουλγαρία (μέλος της ΕΕ και του NATO - αναγνωρίζει τη χώρα μεν, αλλά ούτε τη γλώσσα ούτε την εθνικότητα)

Άλλοι:
Αλγερία, Ανδόρα, Αργεντινή, Αυστρία (μέλος της ΕΕ), Αζερμπαϊτζάν, Μπαχρέιν, Μπανγκλαντές, Λευκορωσία, Μποτσουάνα, Βολιβία, Βραζιλία, Μπρουνέι, Μπουρούντι, Καμπότζη, Καναδάς (μέλος του NATO και των G8), Τσαντ, Χιλή, Κόστα Ρίκα, Κούβα, Δημοκρατία της Τσεχίας (μέλος της ΕΕ και του NATO), Τζιμπουτί, Ανατολικό Τιμόρ, Ελ Σαλβαδόρ, Εσθονία (μέλος της ΕΕ και του NATO), Φίτζι, Γουατεμάλα, Γουινέα, Αϊτή, Ονδούρα, Ουγγαρία (μέλος της ΕΕ και του NATO), Ινδία, Ινδονησία, Ιράν, Ιράκ, Ιρλανδία (μέλος της ΕΕ), Ισραήλ, Τζαμάϊκα, Καζακστάν, Κουβέιτ, Λάος, Λιθουανία (μέλος της ΕΕ και του NATO), Λουξεμβούργο (μέλος της ΕΕ και του NATO), Μαλαισία, Μαυρίκιος, Μολδαβία, Μογγολία, Μαρόκο, Μοζαμβίκη, Μονακό, Μυανμάρ (Μπούρμα), Ναμίμπια, Νεπάλ, Νικαράγουα, Νιγηρία, Βόρεια Κορέα, Νορβηγία (μελος του NATO), Ομάν, Πακιστάν, Παραγουάη, Φιλιππίνες, Πολωνία (μέλος της ΕΕ και του NATO), Κατάρ, Ρουμανία (μέλος της ΕΕ και του NATO), Ρουάντα, Σαουδική Αραβία, Σεϋχέλλες, Σιγκαπούρη, Σλοβακία (μέλος της ΕΕ και του NATO), Σρι Λάνκα, Σουδάν, Σουρινάμ, Σουαζιλάνδη, Σουηδία (μέλος της ΕΕ), Ελβετία, Συρία, Τανζανία, Τατζικιστάν, Ταϋλάνδη, Τουρκία (μέλος του NATO), Τουρκμενιστάν, Τουβαλού, Ουγκάντα, Ουκρανία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ουρουγουάη, Βενεζουέλα, Βιετνάμ, Ζιμπάμπουε.
99 το σύνολο

Χώρες/οντότητες που χρησιμοποιούν την ονομασία "πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας" για όλους τους επίσημους σκοπούς
Αλβανία (μέλος του NATO), Αυστραλία, Βέλγιο (μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ), Κύπρος (δεν έχει διπλωματικές σχέσεις με το κρατίδιο, μέλος της ΕΕ), Δανία (μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ), Αίγυπτος,
Γαλλία (μέλος της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, των G8 και μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ), Γερμανία (μέλος της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και των G8), Ελλάδα (μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ), Ιταλία (μέλος της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και των G8), Ιαπωνία (μέλος των G8), Λετονία (μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ), Ολλανδία (μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ), Νέα Ζηλανδία, Πορτογαλία (μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ), Νότια Αφρική (δεν έχει διπλωματικές σχέσεις με το κρατίδιο), Ισπανία (μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ)
117 το σύνολο

Διεθνείς Οργανισμοί

Οι παρακάτω διεθνείς οργανισμοί χρησιμοποιούν την αναφορά που υιοθέτησε ο ΟΗΕ "πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας" στις επίσημες σχέσεις τους:
ΟΗΕ, Ευρωπαϊκή Ένωση
NATO (με υποσημείωση σε όλα τα αναφερόμενα έγγραφα ότι η Τουρκία αναγνωρίζει την χώρα ως Μακεδονία)
Διεθνές Νομισματικό Ταμείο
ΟΟΣΑ (Οργανισμός για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη) και ΕΑΒ ΟΟΣΑ (Επιτροπή Αναπτυξιακής Βοήθειας του ΟΟΣΑ)
Οργανισμός Παγκόσμιου Εμπορίου
Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή
Παγκόσμια Τράπεζα
Συμβούλιο της Ευρώπης
Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης
ΟΑΣΕ (Οργανισμός για την Ασφαλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη)
FIFA, UEFA, FIBA, CERN, EBU, FIDE
Διεθνής Οργανισμός Γαλλόφωνων
Διεθνής Ολυμπιάδα Μαθηματικών
Ένωση Επαγγελματιών Τέννις

Χώρες/οντότητες όπου η ονομασία και η αναγνώριση του κρατιδίου είναι ασαφής
Αφγανιστάν, Αγκόλα, Αντίγκουα και Μπαρμπούντα, Aρμενία, Μπελίζ, Μπενίν, Μπουρκίνα Φάσο, Καμερούν, Κέιπ Βέρντε, Δημοκρατία Κεντρικής Αφρικής, Κολομβία, Κομόρες, Κονγκό, Δημοκρατία του Κογκό (Democratic Republic of the Congo), Ντομίνικα, Δομινικανή Δημοκρατία, Ισημερινός, Ισημερινή Γουινέα, Εριθρέα, Αιθιοπία, Φινλανδία, Γκαμπόν, Γκάμπια, Γκάνα, Γουινέα-Μπισάου, Γουιάνα, Ισλανδία, Ακτή Ελεφαντοστού, Ιορδανία, Κένυα, Κυργιστάν, Λεσότο, Λιβύη, Λίχτενσταϊν, Μαδαγασκάρη, Μαλάουι, Μαλδίβες, Μήσοι Μάρσαλ, Μαυριτανία, Μεξικό (Το Μεξικό απέσυρε την αναγνώριση της συνταγματικής ονομασίας τον Οκτώβριο του 2008), Ομόσπονδα κράτη της Μικρονησίας, Ναούρου, Νίγηρας, Παναμάς, Περού, Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες, Σαμόα, Άγιος Τομέ και Πρίνσιπε, Σενεγάλη, Σιέρρα Λεόνε, Σομαλία, Δημοκρατία της Κίνας (Ταϊβάν) (από το 2001 δεν έχει διπλωματικές σχέσεις με τα Σκόπια), Τόγκο, Ουζμπεκιστάν, Βανουάτου, Βατικανό, Υεμένη, Ζάμπια

Οι παρακάτω χώρες/οντότητες δεν έχουν διπλωματικές σχέσεις με το κρατίδιο:
Μπαχάμες, Μπαρμπάντος, Μπουτάν, Μήσοι Κουκ, Γεωργία, Γρενάδα, Γουϊάνα, Κιριμπάτι, Λίβανος, Λιβερία, Μαλί, Μάλτα (μέλος της ΕΕ), Νιούε, Παλάου, Παπούα Νέα Γουϊνέα, Άγιος Χριστόφορος και Νέβις, Σαν Μαρίνο, Νήσοι Σολομώντα, Νότια Κορέα, Τόγκα, Τρινιντάντ και Τομπάγκο, Τυνησία

Αυτές λοιπόν είναι οι λίστες των χωρών με την κατάσταση ως έχει.. Θα παρακαλέσουμε λοιπόν τους γείτονες μας να δημοσιεύσουν τη λίστα με τις 133 χώρες που υποτίθεται ότι έχουν αναγνωρίσει το κρατίδιο με τη συνταγματική του ονομασία, συνοδευόμενη από επίσημα έγγραφα τα οποία πιστοποιούν την αναγνώριση αυτή. Έως τότε, μην πιστεύετε στην Σκοπιανή παραπληροφόρηση και προπαγάνδα! Βλάπτει σοβαρά την υγεία.

Σύνταξη-μετάφραση: Αριστοτέλης Ιατρόπουλος

http://www.diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

«Ο λαός πεινάει και αυτοί ασχολούνται με την διαφθορά»!!


Αυτή είναι η νέα επωδός της συμμορίας των απατεώνων εν όψει της αυριανής συζήτησης στην βουλή για την διαφθορά. Μετά το «μαζί τα φάγαμε», τώρα πέρασαν στο «μην μας ενοχλείτε γιατί ο λαός πεινάει»! Και βγαίνουν οι πρόθυμες δημοσιογραφικές βουβουζέλες για να φτιάξουν κλίμα: «Τον λαό δεν τον νοιάζει η διαπλοκή αλλά το άδειο του το στομάχι»!
Οι ίδιοι που μέχρι χθες αποθέωναν εισαγγελέα που έβαζε στο αρχείο σκάνδαλο 4 δις! Οι ίδιοι που…φυγάδευαν κλέφτες δημοσίου χρήματος σε συνεργασία με πολιτικούς, οι ίδιοι οι υπερασπιστές της Energa, οι συνεργοί της ληστείας του ΤΤ και των θαλασσοδανείων. Κλεμμένα που υποχρέωσαν τον Ελληνικό λαό να τα καλύψει με το αίμα του.
Μα και βέβαια ο λαός υποφέρει και έχει άδειο στομάχι, όπως χαρακτηριστικά λένε. Άρα, «δεν τα φάγαμε όλοι μαζί» γιατί τότε το στομάχι θα ήταν γεμάτο, σαν τις σαπιοκοιλιές της διαπλοκής.
Άρα, κάπου πήγαν τα λεφτά. Δεν εξατμίστηκαν, ούτε μπήκαν σε κάποιο αρχείο.
Άρα ο λαός πεινάει γιατί κάποιοι του έφαγαν μαζί με τα όνειρα και τον καρπό του μόχθου του.
Άρα η κυβέρνηση πρέπει να εξασφαλίσει όχι μόνον την επιστροφή των κλεμμένων αλλά και την παραδειγματική τιμωρία των κλεφτών, των σαλονάτων ώστε στο μέλλον να μην τολμήσει κανένα χέρι να ακουμπήσει τον δημόσιο πλούτο.
Άρα, η αυριανή συζήτηση οφείλει να καταδείξει την κυβέρνητική πρόθεση για εξόντωση της διαπλοκής, ώστε σε δέκα χρόνια να μην αναρωτιόμαστε πάλι «γιατί πεινάει ο λαός»…


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μπαλαούρας για τα Σκόπια: Δε θα απέρριπτα το όνομα Μακεδονία


Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ρίχνει εκ νέου λάδι στην φωτιά τονίζοντας ότι οι ΑΝ.ΕΛ. πιέζονται από άλλα σχήματα

Αίσθηση προκαλεί η δήλωση βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος τονίζει ότι δεν θα απέρριπτε το ενδεχόμενο να παραχωρηθεί το όνομα Μακεδονία στα Σκόπια.

Λίγες μέρες μετά την ένταση με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, ο οποίος από λάθος αποκάλεσε «Μακεδονία» τα Σκόπια ήρθε μια δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μάκη Μπαλαούρα που ρίχνει εκ νέου λάδι στην φωτιά.

Ο κ. Μπαλαούρας μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 όταν ρωτήθηκε για το θέμα της ονομασίας είπε ότι πρέπει να λυθεί με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο.

Όταν ρωτήθηκε αν θα δεχόταν το Βόρεια Μακεδονία, είπε ότι δεν θα έλεγε όχι και όταν μάλιστα ρωτήθηκε αν θα απέρριπτε το σκέτο Μακεδονία, απάντησε: «Δεν θα απέρριπτα το Μακεδονία σκέτο».

Για τις αντιδράσεις εκ μέρους των ΑΝΕΛ, για το θέμα αυτό και την κυβερνητική κρίση που έχει ξεσπάσει είπε: «Μπορεί οι ΑΝΕΛ να πιέζονται από άλλα σχήματα», προφανώς αναφερόμενος στο νέο κομματικό σχηματισμό που δημιουργείται υπο τον Γιώργο Καρατζαφέρη και τον Τάκη Μπαλτάκο.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Άραβες παιανίζουν το «Μακεδονία ξακουστή» με γκάιντες και παρελαύνουν στην παραλία Θεσσαλονίκης

Άραβες Ορθόδοξοι πρόσκοποι παιάνιζαν με γκάιντες το «Μακεδονία ξακουστή» παρελαύνοντας μπροστά από το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου στη Θεσσαλονίκη.



http://www.diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ο Πρόεδρος Ομπάμα έδειξε τελικά την …πόρτα στον Ερντογάν: Δεν πάει ούτε στο τζαμί


Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα απέρριψε το αίτημα του Ταγίπ Ερντογάν για να συμμετάσχει στα εγκαίνια ενός τουρκικού τζαμιού, έξω από την Ουάσιγκτον, που χρηματοδότησε με 100 εκατομμύρια δολάρια η τουρκική κυβέρνηση. 

Επίσης, ο Αμερικανός ηγέτης δεν σχεδιάζει να έχει τετ-α-τετ συνάντηση με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, και ο Λευκός Οίκος εισηγήθηκε στον Ταγίπ Ερντογάν να συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο Τζόζεφ Μπάιντεν. 

Οι πληροφορίες περιέχονται σε κείμενο της εφημερίδας Wall Street Journal, η οποία αναφέρει ότι η συμπεριφορά της Αμερικής απέναντι στον κ. Ερντογάν θα είναι πολύ διαφορετική αυτή τη φορά, από την επίσκεψη του Μαίου του 2013, όταν ο κ. Ομπάμα θεωρούσε τον (τότε) πρωθυπουργό της Τουρκίας ως ένα εκ των πλέον στενών συμμάχων και φίλων του. Τότε είχε παραθέσει και δείπνο για τον κ. Ερντογάν, ο οποίος είχε απαιτήσει από τον κ. Ομπάμα να στείλει χερσαίες δυνάμεις στη Συρία, μία πρόταση που απορρίφθηκε από την Ουάσιγκτον. Από τότε οι σχέσεις τους πήραν την κατιούσα… 

Ο κ. Ερντογάν φτάνει αύριο στην αμερικανική πρωτεύουσα για να λάβει μέρος στη σύνοδο υψηλού επιπέδου για την πυρηνική ασφάλεια και θα γίνει δεκτός, μαζί με άλλους 50 ηγέτες, στο Λευκό Οίκο. Ο κ. Ομπάμα θα έχει διμερή συνάντηση μόνο με τον Πρόεδρο της Κίνας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες η αρνητική απάντηση του κ. Ομπάμα τόσο για διμερή συνάντηση, όσο και για να παραστεί στα εγκαίνια του τζαμιού, εξόργισε τον Ταγίπ Ερντογάν, αλλά μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν είχε ακυρώσει ή αλλάξει το πρόγραμμά του. 

Σύμφωνα με πληροφορίες η ψυχρή στάση των Ηνωμένων Πολιτειών οφείλεται σε διάφορα προβλήματα που δημιουργεί ο κ. Ερντογάν στις ΗΠΑ και σε άλλους δυτικούς συμμάχους. Επίσης, οι Αμερικανοί είναι ενοχλημένοι από τη στυγνή παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία, και της Ελευθερίας του Τύπου και από την συμπεριφορά έναντι των Κούρδων της Συρίας που είναι οι πλέον σημαντικοί σύμμαχοι των ΗΠΑ στον πόλεμο εναντίον του ISIS.

Πηγή

http://www.diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Aπαγορεύονται οι χρεώσεις για πληρωμές με κάρτες. Τί προβλέπει ο Ν.4370/2016 (Συνήγορος Καταναλωτή)


Καμία επιβάρυνση στους καταναλωτές λόγω της χρήσης μέσων πληρωμής, όπως είναι η πιστωτική ή η χρεωστική κάρτα. Αυτό προβλέπεται με το άρθρο 56 του ν. 4370/2016 που τροποποιεί τον ν. 2251/1994 για την προστασία του καταναλωτή. Επισημαίνεται ότι η απόλυτη απαγόρευση επιβολής τέτοιων επιβαρύνσεων είχε θεσμοθετηθεί ήδη με τον ν. 3862/2010 (άρθρο 49 παρ. 3 εδ. β΄). Ωστόσο, μετά τη θέση σε ισχύ της Υ.Α Ζ1-891/2013 (ΦΕΚ Β΄ 2144), από τις 13.6.2014, η οποία απαγόρευε τη χρέωση των καταναλωτών για τη χρήση ενός συγκεκριμένου μέσου πληρωμής μόνο «για δαπάνη υπερβαίνουσα το κόστος χρήσης αυτού του μέσου», εμφανίστηκαν από ορισμένους προμηθευτές πρακτικές επιβολής χρεώσεων σε καταναλωτές λόγω πληρωμής μέσω κάρτας.

Η Ανεξάρτητη Αρχή «Συνήγορος του Καταναλωτή», κατόπιν υποβολής σχετικών αναφορών, είχε επισημάνει το ζήτημα, προβαίνοντας, από το 2014, σε συστάσεις προς προμηθευτές, οι οποίοι είχαν επιβαρύνει με πρόσθετες χρεώσεις καταναλωτές λόγω πληρωμής με κάρτα.
Οι καταναλωτές θα πρέπει να γνωρίζουν ότι, με τη νέα νομοθετική ρύθμιση, η οποία ισχύει από 7.3.2016 καθίσταται σαφές ότι οι χρεώσεις αυτές απαγορεύονται, όπως άλλωστε, επιτάσσει η σχετική ευρωπαϊκή νομοθεσία. Για τυχόν παραβάσεις μπορούν να απευθύνονται στον Συνήγορο του Καταναλωτή υποβάλλοντας σχετική αναφορά. (synigoroskatanaloti.gr)
Το άρθρο 56 παρ.2 του νόμου 4370/2016 προβλέπει: «Το άρθρο 4γ του ν. 2251/1994 (Α' 191) αντικαθίσταται ως εξής: «Ο προμηθευτής δεν δικαιούται να επιβάλλει επιβαρύνσεις στους καταναλωτές για τη χρήση ενός συγκεκριμένου μέσου πληρωμής.»


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Προστασία 18 μηνών για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Ασπίδα προστασίας υψώνει η Δικαιοσύνη για όσους βρίσκονται σε μεγάλη οικονομική αδυναμία, εφαρμόζοντας για πρώτη φορά τον ν. 4336/15, που τον περασμένο Αύγουστο συμπλήρωσε τη νομοθεσία για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. 

Η πρώτη σχετική δικαστική απόφαση που έρχεται από την περιφέρεια, κάνοντας δεκτή αίτηση άνεργης και με ελάχιστα περιουσιακά στοιχεία, «παγώνει» για ενάμιση χρόνο την πληρωμή χρέους σχεδόν 20.000 ευρώ από τραπεζικό δάνειο που χορηγήθηκε προ 8ετίας, επιτρέποντας μάλιστα να διαγραφεί τότε η οφειλή, εφόσον δεν αλλάξουν στο μεταξύ τα περιουσιακά δεδομένα της δανειολήπτριας. 

Ταυτόχρονα σύμφωνα με δημοσιεύμα της εφημερίδας «Έθνος», με υπουργική απόφαση ξαναπροσδιορίστηκαν πάντως οι αμοιβές των δικαστικών επιμελητών για επιδόσεις δικογράφων και εγγράφων για κατασχέσεις και πλειστηριασμούς, που θα ξεκινήσουν εναντίον πιο εύρωστων ή λιγότερο αδύναμων οικονομικά, μόλις λήξει η αποχή συμβολαιογράφων και δικηγόρων που κρατούν προς το παρόν «παγωμένους» τους πλειστηριασμούς. 

Την πρώτη πανελλαδικά δικαστική απόφαση υπέρ οικονομικά αδύναμου με βάση τις διαδικασίες του ν. 4336/15 (συμπληρωματικού του νόμου Κατσέλη) εξέδωσε το Ειρηνοδικείο Αγρινίου. Εφαρμόζοντας προστατευτικές διατάξεις της νέας νομοθεσίας δέχθηκε, παρά τις αντιρρήσεις της τράπεζας, ότι πρέπει να διατάξει προσωρινή απαλλαγή δανειολήπτριας από τα χρέη της για 18 μήνες, αφήνοντας ανοικτή την προοπτική οριστικής απαλλαγής (διαγραφή της οφειλής) εφόσον εξακολουθήσει η ίδια οικονομική δυσπραγία. Το Ειρηνοδικείο Αγρινίου κάνοντας δεκτή αίτηση που υπέβαλε η δικηγόρος της δανειολήπτριας, Π. Τζίντζιρα, έκρινε ότι μπορεί να «παγώσει» τραπεζική οφειλή για ενάμιση χρόνο και μετά να διαγραφεί εφόσον ο δανειολήπτης χρωστά έως 20.000 ευρώ, έχει μηδενικό εισόδημα ως άνεργος, περιουσιακά στοιχεία έως 1.000 ευρώ, δεν έχει άλλους πιστωτές με εμπράγματη ασφάλεια (υποθήκη κ.λπ.) και θεωρείται «συνεργάσιμος» κατά τον Κώδικα Δεοντολογίας της Τράπεζας της Ελλάδος. 

Στη συγκεκριμένη υπόθεση 45χρονη που επί 12ετία εκμεταλλευόταν περίπτερο το έκλεισε στα τέλη του 2010 λόγω κρίσης, παραμένοντας έκτοτε άνεργη, εγγεγραμμένη στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ επί 5ετία, χωρίς να παίρνει επίδομα ανεργίας. Κατοικώντας (ως άγαμη) με τους γονείς της, είχε πάρει το 2008 καταναλωτικό δάνειο που σήμερα έφθασε τα 19.648 ευρώ. Το μόνο περιουσιακό στοιχείο της είναι ένα αυτοκινητάκι 900 κυβικών, 28 ετών, εμπορικής αξίας 100 ευρώ ή 55 ευρώ αν πουληθεί για «παλιοσίδερα». Οι μοναδικές τραπεζικές καταθέσεις ανέρχονται σε 630 ευρώ από συνταξιοδοτικό λογαριασμό του πατέρα της, όπου είναι συνδικαιούχος, ενώ έχει μηδενικό εισόδημα. 

Το Ειρηνοδικείο διέταξε τη 18μηνη απαλλαγή από το χρέος, με την επιφύλαξη της νομοθεσίας περί καταδολίευσης δανειστών (αν, δηλαδή, έχουν τυχόν μεταβιβαστεί περιουσιακά στοιχεία σε άλλους), επιβάλλοντας παράλληλα στη δανειολήπτρια την υποχρέωση να ενημερώσει το δικαστήριο εάν αλλάξει κάτι στην περιουσιακή της κατάσταση. 

Με νέα υπουργική απόφαση προβλέπεται ως αμοιβή των δικαστικών επιμελητών ποσό 300 ευρώ για τη σύνταξη κάθε αποσπάσματος κατασχετήριας έκθεσης αρχικού ή επαναληπτικού πλειστηριασμού και 660 ευρώ για την ενέργεια αναγκαστικής ή συντηρητικής κατάσχεσης. 

Αν με την ίδια έκθεση κατάσχονται πάνω από 1 ακίνητα, πλοία ή αεροσκάφη, ο δικαστικός επιμελητής δικαιούται το μισό της αμοιβής των 660 ευρώ από το 2ο έως και το 4ο ακίνητο, το 1/3 της αμοιβής από το 5ο έως και το 10ο ακίνητο, το 1/4 από το 11ο ακίνητο και άνω. Αν η αναγκαστική εκτέλεση αφορά αποβολή, αφαίρεση, εγκατάσταση, προσωπική κράτηση, απογραφή κινητών κ.λπ. η αμοιβή είναι 300 ευρώ και προσαυξάνεται ανάλογα με τις εμφανιζόμενες δυσχέρειες. 

Για έρευνα σε βιβλία μεταγραφών, υποθηκών, κατασχέσεων κ.λπ. προς αναζήτηση περιουσιακών στοιχείων (εκείνου εναντίον του οποίου στρέφεται η εκτέλεση) η αμοιβή είναι 30 ευρώ. Για κάθε επιπλέον ημέρα που διαρκεί η εκτέλεση οφείλεται αμοιβή 60 ευρώ, ενώ για εκτέλεση ή επίδοση που γίνεται νύχτα ή Κυριακή κ.λπ. η αμοιβή προσαυξάνεται κατά 75%. 

Επιδόσεις δικογράφων ή εγγράφων αμείβονται με 35 ευρώ για απόσταση έως 12 χλμ., με 55 ευρώ από 12-32 χλμ., με 73 ευρώ από 32-62 χλμ., με 95 ευρώ πάνω από 62 χλμ. Η τελευταία αμοιβή ισχύει και για επιδόσεις σε νησιά (ή σε διαφορετικό νησί από το γραφείο του επιμελητή), εκτός από τη Σαλαμίνα, όπου ισχύει αμοιβή 55 ευρώ.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Κράτος-Γαβριέλλα..

     Με κυβέρνηση-τσατσά!

Όλο και περισσότερο θυμίζει η κυβένηση αυτή μάζωξη αποτυχημένων κωμικών της stand-up comedy,
..όπου ο καθένας με την σειρά του βγαίνει να πεί τα δικά του μπας και γοητεύσει το κοινό, και εισπράξει κανα χειροκρότημα.

Όμως έχει και η κωμωδία τα όριά της, τα οποία χθες ξεπεράστηκαν κατά πολύ.
Βγήκε εκείνος ο Μπούρδας, ο υφυπουργός των Εξωτερικών και μίλησε,
..για προνομιακή συμπεριφορά προς τους πρόσφυγες που θα έχουν κεφάλαιο 250 χιλιάρικα για να τα επενδύσουν στην χώρα μας!

Ώπα ρε απολειφάδι του πασοκικού ''εκσυγχρονισμού''.
Άμα είχε ο άλλος 250 χιλιάρικα να τα πετάξει στη χαβούζα σου, δεν θα τάδινε καλύτερα σε
κάποιον λαθρέμπορα να του νοικιάσει ένα λίαρ-τζετ να πάει εκεί που θέλει με ασφάλεια αυτός και η οικογένειά του; Θα καθόταν να σούρνεται μέσα στις λάσπες της Ειδομένης;
Κι ύστερα ποιός είσαι εσύ και ορίζεις από μόνος σου την ταρίφα της βίζιτας;
Και που θεωρείς πο@τάνα την πατρίδα , σαν κι αυτές που είχες συνηθίσει να συναναστρέφεσαι εσύ στα χρόνια του μεγαλείου του ''εκσυχγρονισμού'';

Άκου ''προνομιακή συμπεριφορά''!
Σε τί διαφέρεις δηλαδή εσύ πιθηκάνθρωπε με DNA ΠαΣοΚ, από τον τηλεφωνητή (έναν απ' τους πρώτους τότε στην Αθήνα) της περιβόητης Γαβριέλλας,
..που πληροφορούσε τους δικούς της υποψήφιους ''επενδυτές'' για τις ''υπηρεσίες'' που θα τους προσέφερε ανάλογα με την ''επένδυση'';
Με αποκορύφωμα εκείνη την ''γενική περιποίηση'' που απαιτούσε βέβαια την ψηλότερη ταρίφα,
..ανάλογη με τα δικά σου 250 χιλιάρικα για ''προνομιακή συμπεριφορά'';

Εκτός κι αν σε βάλανε να τα πείς, αν είσαι κι εσύ ένας ''λαγός'',
..πράγμα που σημαίνει πως η κυβερνητική πολιτική για προσέλκυση επενδύσεων βαράει τέτοια απελπισία και διάλυση που όχι μόνον φτάνει στο έσχατο όριο της ξεφτίλας,
..αλλά σοβαρολογεί κιόλας!

Όπως και νάχει το πράγμα, καιρός να τα μαζεύετε και να φεύγετε με το καλό, γιατί την δική σας ανεπάρκεια και τα καραγκιοζιλίκια,
..τα αντικατοπτρίζετε πάνω στην χώρα, δηλαδή πάνω σε όλους μας.
Κι αν έχετε μάθει εσείς να ζείτε σε μπ@υρδέλο και να είσαστε οι τηλεφωνητές της κάθε ένδοξης Γαβριέλλας,
..ή της κάθε π@υτάνας Ευρωπαϊκής ''Ένωσης'',
..εμείς δεν είμαστε!

Είμαστε περήφανος και ένδοξος (μέχρι τώρα) λαός,
..που ναι μεν συμπαραστεκόμαστε και καταλαβαίνουμε το δράμα των προσφύγων,
..αλλά μέχρι εκεί!

Δεν θα ανεχτούμε ούτε να μας εκμεταλλευτούν,
..ούτε να τους εκμεταλλευτούμε!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Αποκαλύψεις για στενές σχέσεις Κουμουτσάκου και Μουσά



Στενές σχέσεις μεταξύ του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ Γιώργου Κουμουτσάκου και του Παναγιώτη (Τάκη) Μουσσά, βασικού κατηγορούμενου για το κύκλωμα των δημοσιογράφων εκβιαστών, αποκαλύπτει η εφημερίδα Έθνος.

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος φέρεται να είχε συχνές τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Τάκη Μουσσά, ακόμη και δύο εικοσιτετράωρα πριν από τη σύλληψή του. Τα στοιχεία προκύπτουν από τις καταγραφές του υπερκοριού της ΕΥΠ που παρακολουθούσε τον δημοσιογράφο. Οι τηλεφωνικές συνομιλίες που έρχονται στη δημοσιότητα είναι από τις 12 έως και τις 20 Φεβρουαρίου, δηλαδή δύο ημέρες πριν από τη σύλληψη του Τάκη Μουσσά και των δύο συγκατηγορούμενών του, του εκδότη της εφημερίδας «Ακρόπολη» Παναγιώτη Μαυρίκου και του δημοσιογράφου Χρήστου Φράγκου


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ συνεντευξη του Τζιμη Πανουση : ''Eγώ αν είχα βίτσιο να γλείφω τις μασχάλες της άλλης χρειάζεται και κρατική έγκριση για να το κάνω;''


«Τώρα τους έπιασε ο πόνος για τους ομοφυλόφιλους; Δηλαδή εγώ αν είχα βίτσιο να γλείφω τις μασχάλες της άλλης χρειάζεται και κρατική έγκριση για να το κάνω;

Ο άλλος θέλει να τον παίρνει, χρειάζεται και χαρτί για να τον δεχτεί ο παπάς και ο μπάτσος, τι να πω; Εγώ ασχολούμαι με τα αστρολογικά και έχω καταλάβει τι γίνεται. Η Ελλάδα είναι σαν εμένα: Υδροχόος με ωροσκόπο Σκορπιό και έχουμε ανάδρομο Ποσειδώνα, πράγμα που σημαίνει ότι όλα έρχονται ανάποδα. Θα σας δώσω ένα παράδειγμα.

Περιμέναμε να παντρευτεί ο Παντελίδης, να αποχαιρετήσουμε τον Βουτσά και να χαιρόμαστε με τον εθνικό μας επιβήτορα, τον Γκλέτσο.

Κοιτάξτε τι έγινε: Αποχαιρετήσαμε τον Παντελίδη, παντρέψαμε τον Βουτσά και το γλεντάει με την όπισθεν, κατά δήλωσή του, ο Γκλέτσος», είπε ο Τζίμης Πανούσης.

http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....