Διυλιστήριο: 07/25/15
ροη αναρτησεων

Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

Σύνταξη στα 72 ζητούν οι δανειστές

Το θέμα της αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 72 χρόνια επαναφέρουν οι δανειστές, σύμφωνα με την εφημερίδα «Αγορά».

Συγκεκριμένα, η τρόικα ζητά να συνδεθεί το όριο συνταξιοδότησης με το προσδόκιμο ζωής και από το 2021 να ανεβαίνει κάθε χρόνο κατά 0,5 έτος και μέχρι να πιάσει τα 70 έτη. Μάλιστα, σε βάθος χρόνου ο στόχος είναι το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης να πάει στα 72 έτη.

Σημειώνεται ότι στο πρώτο μνημόνιο προβλεπόταν ότι τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης θα πρέπει να καθορίζονται και με βάση το προσδόκιμο ηλικίας των κατοίκων μιας χώρας και σύμφωνα με αυτή την παράμετρο στην Ελλάδα σε βάθος χρόνου θα πρέπει να φτάσουν τα 72 έτη.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Κουτσούμπας: Είμαστε κάθετα αντίθετοι με το να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ

«Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει και κάτι άλλο που πρέπει να δοκιμάσουμε και να το τολμήσουμε»

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε και από τη Σύρο ο Δημήρτης Κουτσούμπας κατηγορώντας την ότι έκρυψε από τον ελληνικό λαό την πραγματικότητα.
Συγκεκριμένα, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ ανέφερε ότι «έρχονται καινούργια μέτρα – φωτιά και ντύνονται με ένα σκεπτικό που λέει «εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια, κάναμε μια σκληρή διαπραγμάτευση αυτούς τους μήνες, η τρόικα, οι εταίροι είναι ανένδοτοι» και πρόσθεσε.
«Η κυβέρνηση δεν δικαιούται να τα λέει αυτά διότι τα ήξερε και τα απέκρυψε από τον ελληνικό λαό, γιατί γνωρίζει τον ανέκαθεν αντιλαϊκό χαρακτήρα της ΕΕ, αλλά παρόλα αυτά έσπειρε αυταπάτες στον λαό, περί «κοινού ευρωπαϊκού σπιτιού» και «πάλης να είμαστε μέσα εκεί».
Ο Κουτσούμπας ξεκαθάρισε, πάντως, ότι η πρόταση του ΚΚΕ δεν είναι σε καμία περίπτωση η έξοδος από το ευρώ.
«Είμαστε επίσης κάθετα αντίθετοι, και δεν είναι αντίφαση αυτό, με το να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ αυτή τη στιγμή και να επιστρέψει σε ένα εθνικό νόμισμα.
Διότι ξεκάθαρα λέμε στον ελληνικό λαό σε όλους τους τόνους, ότι αυτή τη στιγμή έτσι όπως είναι η κατάσταση, με αυτούς τους συσχετισμούς δυνάμεων, όντας στο καπιταλιστικό σύστημα, όντας στην ΕΕ, όντας στην εξουσία που την έχουν συγκεκριμένοι, εάν πας σε δραχμή ή σε ένα άλλο νόμισμα όπως κι αν ονομαστεί αυτό, η κρατική χρεοκοπία και οι επιπτώσεις στο λαό μας θα είναι εξίσου μεγάλες όπως και με τη συμφωνία - μνημόνιο που υπογράφεται τώρα.
Μπορεί να είναι και χειρότερες για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, που δε θα είναι μόνο έξι μήνες, όπως λέει ο κύριος Λαπαβίτσας ή διάφοροι οικονομολόγοι του ΣΥΡΙΖΑ ή άλλων κομμάτων.
Διότι μπορεί να μην παίρνονται σε αυτή την περίπτωση τέτοια μέτρα όπως θα παρθούν τώρα για μισθούς, συντάξεις, μείωση του λαϊκού εισοδήματος και λοιπά, όμως η ίδια η υποτίμηση του εθνικού νομίσματος που θα επέλθει, η οποία θα είναι πάνω από 50%, θα οδηγήσει σε πραγματική μείωση πάλι του λαϊκού εισοδήματος και δε λέω για όλα τα υπόλοιπα, ο πληθωρισμός, η μαύρη αγορά, οι αυξήσεις στις τιμές των εισαγόμενων προϊόντων που θα επέλθουν». Ποια είναι η πρόταση του ΚΚΕ, λοιπόν;
Σύμφωνα με τον Κουτσούμπα «δεν είναι επιχείρημα το γεγονός ότι αυτά δε γίνονται πουθενά, το ότι δηλαδή η κατάσταση είναι δύσκολη και αρνητική σε όλο τον κόσμο, όπου επικρατεί το καπιταλιστικό σύστημα, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει και κάτι άλλο που πρέπει να το δοκιμάσουμε, που πρέπει να το τολμήσουμε, που αξίζει και τις θυσίες και τις δυσκολίες που θα έχει να αντιμετωπίσει ο λαός».

www.bankingnews.gr

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Στην Ευρώπη του 2015 στα νησιά μας, δεν έχουν εγκατασταθεί μονάδες αφαλάτωσης. Ασύμφορη η μεταφορά νερού


Για ένα ακόμη καλοκαίρι οδηγηθήκαμε στην ασύμφορη λύση μεταφοράς νερού στα νησιά με υδροφόρες, ενώ η δημιουργία των απαραίτητων υποδομών σε κάθε νησί, συνεχώς μετατίθεται.

Μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου θα δοθούν περίπου 2,2 εκατομμύρια ευρώ για να καλυφθούν οι ανάγκες 10 άνυδρων νησιών, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα, ο γενικός γραμματέας Αιγαίου Γιάννης Γιαννέλης Θεοδοσιάδης υπέγραψε σύμβαση με τη μοναδική στη χώρα μας εταιρεία που ασχολείται με τη μεταφορά νερού.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα εφημερίδας, η σύμβαση προβλέπει τη μεταφορά 36.000 κυβικών μέτρων νερού στην Πάτμο, 25.600 στην Κίμωλο, 23.500 στην Αμοργό, 23.300 στους Λειψούς, 17.600 στο Καστελόριζο, 15.000 στη Λέρο, 10.000 στην Ηρακλειά, 7.500 στη Δονούσα, 6.100 στο Αγαθονήσι και 3.500 στη Σύμη, στην περιοχή του Πανορμίτη.

Το νερό προέρχεται από τις εγκαταστάσεις της ΕΥΔΑΠ στο Λαύριο για τις Κυκλάδες και από γεωτρήσεις στην Κάλαθο της Ρόδου για τα Δωδεκάνησα. Το νερό που δίνεται από αυτές τις δύο πηγές είναι δωρεάν, όχι όμως και η μεταφορά του που κοστίζει 10,40 ευρώ το κυβικό.

Έτσι με βάση την τελευταία σύμβαση, η «Κυκλάδες ΙΝΕ» θα λάβει 1,7 εκατομμύρια ευρώ, ενώ έχει να λαμβάνει άλλα 618.000 ευρώ από την προηγούμενη σύμβαση για τον Απρίλιο και τον Μάιο.

Η λύση της μεταφοράς νερού στα νησιά είναι μάλλον ασύμφορη, ωστόσο προς το παρόν είναι η μόνη, λόγω έλλειψης σχεδίου για την εγκατάσταση και συντήρηση μονάδων αφαλάτωσης. Μάλιστα σε 7 από τα νησιά (Πάτμος, Πανορμίτης Σύμης, Λειψοί, Λέρος, Δονούσα, Αμοργός και Κίμωλος) οι αφαλατώσεις έχουν αγοραστεί αλλά δεν έχουν εγκατασταθεί.

Όσο για το κόστος, σημειώνεται ότι η μεταφορά του νερού από το 2006 μέχρι πέρσι έχει κοστίσει 71 εκατομμύρια ευρώ, όταν τα απαιτούμενα έργα που θα καλύψουν τις ανάγκες σε επίπεδο υποδομών δεν θα κόστιζαν περισσότερα από 3,1 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το κόστος παραγωγής νερού από τις μονάδες αφαλάτωσης θα ήταν 1,5 ευρώ ανά κυβικό.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Στο εδώλιο πέντε άτομα για την υπόθεση των TORM1 - Ονόματα



Ακόμα ένα σκέλος που αφορά σε προμήθειες εξοπλιστικών προγραμμάτων, φαίνεται πως οδηγείται ενώπιον του Τριμελούς εφετείου Κακουργημάτων, ύστερα από πρόταση της εισαγγελικής λειτουργού, Ευγενίας Κυβέλου.


Με την υπ' αριθμ. 1149/15 εισήγησή της, η εισαγγελέας ζητά από το Συμβούλιο Εφετών να καθίσουν στο εδώλιο συνολικά πέντε άτομα για σκέλος της "μίζας" των εξοπλιστικών Tor M1, η οποία φέρεται να ανέρχεται στα 90.000 ευρώ.

Πρόκειται για τους: Ιωάννη Σμπώκου, Γ. Κάμαρη, Γ. Χριστοδουλίδη, Π. Χριστοδουλίδη, και Π. Γερμανό, οι οποίοι κατά περίσταση κατηγορούνται για τα αδικήματα της απιστίας από κοινού, παθητικής δωροδοκίας, ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και δωροδοκία κατ' εξακολούθηση.

Στην πρότασής της, η Ευγενία Κυβέλου κρίνει πως θα πρέπει να παύσει η ποινική δίωξη σε βάρος του Βλ. Καμπούρογλου, λόγω θανάτου. Υπενθυμίζεται ότι ο έμπορος οπλικών συστημάτων είχε βρεθεί νεκρός το 2012 σε ξενοδοχείο της Τζακάρτα Ινδονησίας.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, μέρος της μίζας φαίνεται ότι πέρασε μέσα από την εταιρία Glavis συμφερόντων του Γ. Κάμαρη μετά από αίτημα του ίδιου του Ι. Σμπώκου. Στην εταιρία φέρεται να κατέληξαν 12.000.000 ευρώ από την ρωσική ΑΝΤΕΥ, κατασκευάστρια των αντιπυραυλικών συστημάτων.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΣΚΑΝΔΑΛΟ! Δημόσιοι υπάλληλοι που συνέχιζαν, παρά το μνημόνιο, να παίρνουν 7.000 ευρώ τον μήνα!


Κακουργηματική δίωξη άσκησε η Εισαγγελέας Διαφθοράς κατά της ηγεσίας και στελεχών του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, καθώς ο φορέας, που ανήκει στο υπουργείο Ανάπτυξης ,δεν εφάρμοσε τους μνημονιακούς νόμους για περικοπές σε μισθούς και επιδόματα.

Όπως καταλαβαίνει λοιπόν κανείς, οι μειώσεις μισθών και η κατάργηση των προκλητικών επιδομάτων δεν αφορούσε τα συγκεκριμένα στελέχη που συνέχιζαν να απολαμβάνουν τους παχυλούς μισθούς τους και επιδόματα οπως το επίδομα κυλικείου.

Η δίωξη ασκήθηκε μετά την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από τον εισαγγελέα Ιωάννη Σέβη, για το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία κατά του Δημοσίου ιδιαίτερα μεγάλης αξίας κατά συναυτουργία και κατ” εξακολούθηση και στρέφεται κατά του προέδρου, των μελών του ΔΣ και τους γενικούς Διευθυντές του ΟΒΙ.

Σύμφωνα με την δικογραφία που σχηματίστηκε, από την εισαγγελική έρευνα φαίνεται να προέκυψε πως είτε δεν εφαρμόστηκαν καθόλου, ή δεν εφαρμόστηκαν ορθά, οι περικοπές που ορίζονταν στους μνημονιακούς νόμους του 2010 και του 2012, με αποτέλεσμα να προκληθεί ζημία ύψους περίπου 4,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Για την υπόθεση είχε συνταχθεί απόρρητη έκθεση, το 2013, σύμφωνα με την οποία εκτός από 15 μισθούς, οι εργαζόμενοι στον ΟΒΙ έπαιρναν και σειρά επιδομάτων, μεταξύ αυτών ακόμη και επίδομα κυλικείου. Μάλιστα, στην έκθεση αναφέρεται πως οι 97 υπάλληλοι του Οργανισμού έχουν μισθούς που ξεπερνούν ακόμη και τις 7.000 ευρώ το μήνα.

Ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας είναι φορέας που έχει αρμοδιότητα να κατοχυρώνει και εκδίδει άδειες ευρεσιτεχνίας και βιομηχανικά σχέδια.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Αργία μήτηρ πάσης ξεκούρασης!..

     Η ζέστη, τα μνημόνια (παλιά και νέα), τα πολιτικά μνημόσυνα που έρχονται,
..και προπαντός η κούραση, αυτή η βαριά ψυχολογική κόπωση πέντε χρόνων,
..πέντε χρόνων άγονου αγώνα εναντίον αφ' ενός της καθημερινότητας, και αφ' ετέρου εναντίον της εφαρμοσμένης
προδοσίας κατά του λαού και της χώρας,

..πέντε χρόνια που Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ποιοί φταίνε και πού είναι η λύση,
..πέντε χρόνια με προοπτική να γίνουν εικοσιπέντε ή πενηνταπέντε,
..πέντε χρόνια θανάτου,

..έχουν φτάσει το blog στα όρια του να ζηλεύει την ηρεμία και την δροσιά που ο άγνωστος της φωτογραφίας απολαμβάνει, στον κλιματιζόμενο χώρο του (!),
..χωρίς να φοβάται κατάσχεση και πλειστηριασμό, ληξιπρόθεσμα χρέη και ρυθμιζόμενες οφειλές, ασφάλειες, τέλη κυκλοφορίας, ΕΝΦΙΑ, ταμεία, τράπεζες, και λοιπά εργαλεία καταδυνάστευσης του ανθρώπου,
..αλλά προπαντός χωρίς να εξοργίζεται απ' την ψευτιά, την δειλία, τον εγκληματικό εγωκεντρισμό των συνανθρώπων πολιτικών και πολιτών!
Μπροστά σε όλη αυτή την πολυτέλεια, το καρτελάκι στο πόδι μπορεί να θεωρηθεί λεπτομέρεια!

Γι αυτόν τον λόγο, κι επειδή η ζήλια δεν είναι καλό πράγμα (ειδικά όταν ζηλεύεις τέτοια πράγματα),
..το blog αποφάσισε, έτσι αυθαίρετα, μετά την σιωπηλή αργία της Κυριακής, να εφαρμόσει την αργία ολόκληρου του Σαββατοκύριακου, τουλάχιστον μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο, με προοπτική παράτασης (γιατί μόνον τα μνημόνια;) μέχρι τέλος Αυγούστου.

Θέλει, λέει, να ξεκουραστεί ψυχολογικά, περιποιούμενος τον κήπο του και χαϊδεύοντας τα σκυλιά του, έστω και δύο μέρες την βδομάδα.
Και σας συμβουλεύει, λέει, να κάνετε το ίδιο!
Κι όποιος δεν έχει κήπο και σκυλιά, δεν μπορεί, κάτι θα έχει! Βεράντα, αυλή, παιδιά, φίλους!

Εκείνοι που μας παιδεύουν και τα έργα τους, θα είναι εκεί για να μας περιμένουν δριμύτεροι την Δευτέρα το πρωί.
Ας μας βρουν ήρεμους και δυνατούς!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....