Διυλιστήριο: 02/15/17
ροη αναρτησεων

Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017

Πόρισμα καίει τον Πάχτα για δωρεές 11.000.000 € (στον Δήμο Αριστοτέλη) της Ελληνικός Χρυσός!Στον εισαγγελέα στέλνει τις επόμενες ημέρες ο δήμαρχος Αριστοτέλη Γιώργος Ζουμπάς πόρισμα ορκωτού ελεγκτή που καταγράφει περίεργες συναλλαγές της προηγούμενης δημοτικής Αρχής, υπό τον Χρήστο Πάχτα, με την Ελληνικός Χρυσός την περίοδο 2011-2014.

Προμήθειες υλικών και καυσίμων που δεν περνούσαν στο λογιστικό σύστημα του δήμου, αλλά και έργα που υλοποιούσε η Ελληνικός Χρυσός έξω από τη συνήθη διαδικασία για το Δημόσιο είναι μόνο μερικές από τις συναλλαγές που κατέγραψε το πόρισμα και οι οποίες προκαλούν ερωτήματα.

Το πόρισμα, όπως σημειώνει στη «δημοκρατία» ο κ. Ζουμπάς, δείχνει ότι οι συναλλαγές του δήμου με την εταιρία την εν λόγω περίοδο έβριθαν παρατυπιών και παραβάσεων.

Μάλιστα, η νυν δημοτική Αρχή, η οποία και ανέθεσε σε ορκωτό ελεγκτή τον σχετικό έλεγχο, ερευνά εδώ και καιρό την υπόθεση, ενώ έχει στείλει ήδη από το 2015 στους Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης στοιχεία ώστε να διερευνηθεί σε βάθος το θέμα.
Μετά και το πόρισμα που παρουσιάστηκε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αριστοτέλη, δόθηκε με ομόφωνη απόφαση εξουσιοδότηση στον δήμαρχο να το προωθήσει στον εισαγγελέα και σε όλες τις αρμόδιες Αρχές.

Οπως εξηγεί ο κ. Ζουμπάς, ο Δήμος Αριστοτέλη την περίοδο 2011-2014 λάμβανε δωρεές από την Ελληνικός Χρυσός (υπολογίζονται σε 11.000.000 ευρώ) με τους εξής τρόπους: μέσω έργων που υλοποιούσε η εταιρία, όπως πλατείες, γέφυρες και άλλα, διαδικασία όμως που δεν περνούσε από τον έλεγχο του δήμου, ο οποίος θα έπρεπε να εντάσσει τα έργα στο τεχνικό του πρόγραμμα, να προκηρύσσει διαγωνισμούς και να εκπονεί μελέτες.
Τα έργα μάλιστα γίνονταν κατά κύριο λόγο από εργολάβους της Ελληνικός Χρυσός.

Επίσης, η εταιρία προμήθευε τον δήμο με υλικά (ηλεκτρολογικά, υδραυλικά κ.λπ.) και καύσιμα, για τα οποία, όμως, τα τιμολόγια κόβονταν στην Ελληνικός Χρυσός, χωρίς να μπαίνουν στο λογιστικό σύστημα του δήμου. «Υπάρχει μια συγκεκριμένη διαδικασία για τις προμήθειες του Δημοσίου, η οποία δεν ακολουθούνταν. Είναι ενδεικτικό ότι ενώ τα οχήματα του δήμου κινούνταν κανονικά, στα βιβλία φαινόταν ότι ο δήμος δεν είχε καύσιμα» λέει ο κ. Ζουμπάς.

Τέλος, η Ελληνικός Χρυσός έδινε χρηματικά ποσά στον δήμο, που εγγράφονταν στα βιβλία και κατέληγαν στα ταμεία του, διαδικασία που θεωρείται νόμιμη.

Πηγή  www.dimokratianews.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Όλγα Κεφαλογιάννη: «Η ηγεσία του Υπ. Πολιτισμού όφειλε να έχει εξετάσει το θέμα του Παρθενώνα σε πρώτο στάδιο»Με αφορμή το αίτημα της Gucci για επίδειξη μόδας, το οποίο απέρριψε το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο η Τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας Όλγα Κεφαλογιάννη έκανε λόγο για την μοναδική αξία του Παρθενώνα.

Η κ. Κεφαλογιάννη επιτέθηκε και στο υπουργείο Πολιτισμού που «όφειλε να έχει εξετάσει το θέμα σε πρώτο στάδιο».

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:

«Ο Παρθενώνας αποτελεί μοναδικό μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς με ισχυρούς, διαχρονικούς συμβολισμούς και ανεκτίμητη αξία. Αυτή η αξία ορίζει σε μεγάλο βαθμό και τα όρια της χρήσης του.

Υπάρχουν μνημεία αδιαπραγμάτευτα, εκτός συναλλαγής, όπως υπάρχουν δεκάδες άλλα μνημεία ή χώροι, στην Αθήνα, αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα, που μπορούν, πάντα με κανόνες, να αξιοποιηθούν για την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού όφειλε να έχει εξετάσει το θέμα σε πρώτο στάδιο, πριν αυτό φτάσει να συζητηθεί στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

Να έχει προτείνει εναλλακτικές και να έχει δείξει ότι αντιλαμβάνεται το μέγεθος της δημοσιότητας που θα προκύψει.

Οφείλει επίσης, έστω και τώρα, να προχωρήσει σε μια συγκροτημένη πολιτική διαχείρισης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, μακριά από παρωχημένες αντιλήψεις και φοβικές ιδεοληψίες.

Με σύγχρονους όρους, που θα προσφέρουν στη χώρα την τεράστια υπεραξία του πολιτιστικού μας αποθέματος».

Πηγή  www.pronews.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Έγγραφο καίει το ΔΝΤ: O Τόμσεν ήξερε πως το ελληνικό πρόγραμμα είναι λάθος από το 2010!


Εμπιστευτική επιστολή του πρώην επικεφαλής ανάλυσης του ΔΝΤ Ολιβιέ Μπλανσάρ προς τον τότε επικεφαλής του ελληνικού προγράμματος Πόουλ Τόμσεν με ημερομηνία 4 Μάιου 2010 η οποία προειδοποιούσε πως οι παραδοχές του πρώτου Μνημονίου ήταν μη ρεαλιστικές και θα οδηγούσαν σε βαθιά ύφεση έφερε στη δημοσιότητα ο συγγραφέας Πολ Μπλουστάιν.

Στην επιστολή ο Ολιβιέ Μπλανσάρ τονίζει μεταξύ άλλων στον Πόουλ Τόμσεν πως «η διεθνής εμπειρία καταδεικνύει πως μια αθροιστική δημοσιονομική προσαρμογή 16% σε μια τέτοια μικρή περίοδο και με τόσο εμπροστοβαρή προσαρμογή δεν έχει ποτέ επιτευχτεί». Σε άλλο σημείο ο γνωστός οικονομολόγος προειδοποιούσε πως «το πρόγραμμα θα μπορούσε να εκτροχιαστεί άμεσα ακόμη και με πλήρη εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων».


Το εν λόγω έγγραφο παρουσιάσθηκε από τον Πολ Μπλουστάιν στα τέλη Ιανουαρίου κατά τη διάρκεια διεθνούς οικονομικής ημερίδας του καναδικού think tank Centre for International Governance Innovation, ο οποίος εστίασε στο γεγονός ότι ο Μπλανσάρ προειδοποιούσε ότι η λιτότητα μπορεί να πάει στραβά, ακόμη και αν το πρόγραμμα εφαρμοσθεί κατά γράμμα.

Κατά τον Μπλουστάιν – αλλά και σύμφωνα με όσα έχουν επισήμως ανακοινωθεί από το Ταμείο- ο Ντομινίκ Στρος-Καν τότε επικεφαλής του ΔΝ) έθετε θέμα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους. Αλλά ο τότε επικεφαλής της Ευρωπαϊκή Κεντρικής Τράπεζας Ζαν-Κλοντ Τρισέ είπε κατηγορηματικά «όχι».

Ο Ολιβιέ Μπλανσάρ με ανάρτηση στο Twitter σχολίασε ως εξής την αποκάλυψη του εγγράφου: «Δεν έκανα εγώ τη διαρροή, αλλά δεν είμαι και πολύ δυσαρεστημένος που έγινε:) . 7 χρόνια μετά και ακόμη δεν υπάρχει ξεκάθαρο /ρεαλιστικό σχέδιο», ανέφερε.Η διαρροή έρχεται σε μια στιγμή που οι Ευρωπαίοι κατηγορούν το ΔΝΤ για λάθος εκτιμήσεις
στο ελληνικό πρόγραμμα και του ζητούν να κάνει υποχωρήσεις. Ωστόσο, το ΔΝΤ για να εμπλακεί στο ελληνικό πρόγραμμα έχει ξεκαθαρίσει πως θα πρέπει να λάβει μια ξεκάθαρη δέσμευση για απομείωση του ελληνικού χρέους και μεταρρυθμίσεις που θα εφαρμοστούν σταδιακά προκειμένου να μην πληγεί η ευάλωτη οικονομική ανάκαμψη.Πηγή www.eleftherostypos.gr


https://diulistirio.blogspot.gr

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα: Πήραν 1,2 δις σε 10 χρόνια επένδυσαν μόλις 40 εκ.! Που πήγαν τα λεφτά;Η παραίτηση του Επίτιμου Α/ΓΕΝ Ναύαρχου Κοσμά Χρηστίδη από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, ταραρκούνησε για τα καλά τα κόμματα που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο έχουν ευθύνες για την πορεία της εταιρείας. Καλό είναι αυτό, γιατί έχουν αρχίσει να ακούγονται και να γράφονται απόψεις.

Μια απ΄ αυτές καταγράφεται στο κείμενο που μας έστειλε ο κ. Παναγιώτης Μοσχολιός, ο οποίος έχει διατελέσει και πρόεδρος του ΔΣ και διευθύνων σύμβουλος των ΕΑΣ. Συνεπώς γνωρίζει από μέσα τη κατάσταση. Πολλά απ΄ όσα αναφέρει στο κείμενό του είναι ορθά. Αυτό που εντυπωσιάζει δίχως άλλο όμως είναι ένα ερώτημα που νομίζουμε ότι αν απαντηθεί με στοιχεία κι αριθμούς θα αποκαλύψει τι οδηγεί τα ΕΑΣ στον γκρεμό:

•Τα ΕΑΣ πήραν από το 2003 ως το 2012, 1,2 δις ευρώ “ζεστό χρήμα” επιδοτούμενα από το κράτος! Απ΄ αυτά λένε οι πληροφορίες μας μόλις τα 40 εκατομμύρια δόθηκαν για επενδύσεις της εταιρείας! Μήπως μπορεί κάποιος να μας εξηγήσει πως δαπανήθηκαν τα υπόλοιπα; Θα ΄χει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον!

Το κείμενο του κ.Μοσχολιού:

Υπόψη κ. Καρβουνόπουλου,

Ήλθαν εκ νέου στην επικαιρότητα σκέψεις και σχόλια σχετικά με το πρόβλημα επιβίωσης της εταιρίας Ε.Α.Σ. Επιτρέψτε μου να θέσω υπόψη σας τα ακόλουθα:


1. Οι εταιρίες ΠΥΡΚΑΛ και ΕΒΟ ως και τα ΕΑΣ ήταν ανέκαθεν ελλειμματικές. Καμιά κυβέρνηση ουσιαστικά δεν ασχολήθηκε με την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος αν και είχαν κατά καιρούς εκπονηθεί αρκετές μελέτες που ουσιαστικά κατέληγαν σε κοινά συμπεράσματα. Εξ άλλου η συγχώνευση το 2004, μεταξύ των άλλων, έγινε για να αντιμετωπιστούν τα οικονομικά προβλήματα της ενιαίας εταιρίας αλλά όμως οι προβλεπόμενες δράσεις, μερικές των οποίων επαναφέρθηκαν με το σχέδιο αναδιάρθρωσης του 2013, δεν εφαρμόστηκαν. Όλα αυτά μέχρι το 2011 που το δημόσιο υποχρεώθηκε να διακόψει τις επιδοτήσεις. Μέχρι το 2011 το δημόσιο επιδοτούσε την εταιρία, άμεσα και έμμεσα. Άμεσα για την κάλυψη των ετήσιων ελλειμμάτων μέσω των εγγυήσεων που εξέδιδε για την δανειοδότηση της από εμπορικές τράπεζες και μέσω της κεφαλαιοποίησης του ληξιπρόθεσμου μέρους των δανείων όταν με την κατάπτωση εγγυήσεων οι αντίστοιχες υποχρεώσεις μεταφέρονταν προς το δημόσιο (ν.2303/2003). Έμμεσα μέσω απευθείας αναθέσεων συμβολαίων αμιγώς αμυντικών προϊόντων, όπως αυτά ορίζονται σε αποφάσεις της Ε.Ε., σε τιμές υψηλότερες του ανταγωνισμού αλλά μικρότερες του πλήρους κόστους παραγωγής. Να σημειωθεί ότι η ελλειμματική λειτουργία της εταιρίας διατηρείτο ακόμα και με υψηλό επίπεδο ανεκτέλεστων συμβάσεων (διότι η ελλειμματική λειτουργία δεν μπορούσε να εξαλειφθεί μόνο μέσω ανάθεσης συμβάσεων για λόγους που σχετίζονται με την παραγωγική της δομή (επικαλύψεις, ανενεργές γραμμές παραγωγής κ.λ.π.)

2. Όμως οι άμεσες επιδοτήσεις δεν αφορούσαν μόνο την παραγωγή αμυντικών προϊόντων με πελάτη την Χώρα μας αλλά και εξαγωγές και εμπορικές δραστηριότητες παρά το γεγονός ότι σχεδόν κάθε χρόνο το Υπ. Οικονομικών προειδοποιούσε την εταιρία να αποφεύγει την διοχέτευση επιδοτήσεων σε μη αμιγώς αμυντικές παραγωγές που αφορούσαν το ΥΕΘΑ Ελλάδος. Σημειωτέον ότι εγχώρια ανταγωνιστική μονάδα, στον κλάδο των εμπορικών εκρηκτικών, προέβαινε σε συνεχείς καταγγελίες σε βάρος της εταιρίας για αθέμιτο ανταγωνισμό και μάλιστα βουλευτές χρησιμοποιούσαν τις σχετικές καταγγελίες για υποβολή ερωτήσεων στην Βουλή.

3. Το 2011 η επιτροπή ανταγωνισμού της Ε.Ε. αποφάσισε να ελέγξει την νομιμότητα των άμεσων επιδοτήσεων του ομίλου Ε.Α.Σ. για την περίοδο 2004-2011 που σύμφωνα με υπολογισμούς τους είχαν ανέλθει σε 1,2 δις. Ευρώ. Η σχετική έρευνα και οι φάκελοι τεκμηρίωσης δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν την νομιμότητα του συνόλου των επιδοτήσεων με βάση τις πρόνοιες του άρθρου 346 της Σ.Λ.Ε.Ε. Λόγω αυτού του γεγονότος, το οποίο κάνει εντύπωση πως ορισμένοι το λησμονούν ή το αγνοούν, είχε αποφασιστεί, σε συνεννόηση με την τρόικα, ότι η εταιρία θα οδηγείτο σε εκκαθάριση δεδομένου ότι η εταιρία δεν είχε την δυνατότητα επιστροφής του μέρους των επιδοτήσεων που θεωρούνται παράνομες. Η απόφαση εκκαθαρίσεως όμως ήρθη μέσω του σχεδίου αναδιάρθρωσης του Δεκεμβρίου 2013.

4. Το σχέδιο αναδιάρθρωσης, που εγκρίθηκε τον Δεκέμβριο του 2013, είχε ως βασικούς στόχους να αντιμετωπιστούν οι δομικές αιτίες της ελλειμματικής λειτουργίας της εταιρίας και να βρεθεί λύση στο πρόβλημα των επιδοτήσεων ώστε η αναμενόμενη απόφαση της επιτροπής ανταγωνισμού για ανάκτηση μέρους των να μην οδηγήσει την αμυντική παραγωγή σε εκκαθάριση αλλά να την διατηρήσει ενεργό ως μια ξεχωριστή νομική οντότητα και μάλιστα με δικαίωμα εξαγωγών. Η επιδίωξη μη εκκαθάρισης του αμυντικού κλάδου με δικαίωμα εξαγωγών εξ άλλου σχετίζονταν και με εξαγωγικές συμβάσεις που διεκδικούσε τότε η εταιρία π.χ. από τις ΗΠΑ κ.α. που δεν θα μπορούσαν να εξελιχθούν σε συμβάσεις αν γινότανε η εκκαθάριση. Το ζήτημα των εξαγωγών ήταν και είναι κρίσιμο διότι η εταιρία δεν μπορεί να καταστεί βιώσιμος μόνο από την εσωτερική αγορά. Ένας εκ των βασικών λόγων είναι ότι σταδιακά οι τάσεις της εγχωρίου ζητήσεως αποκλίνουν από τα προσφερόμενα προϊόντα της εταιρίας. Πρέπει δε να σημειωθεί ότι σε περιπτώσεις που η επιτροπή ανταγωνισμού εκδίδει αποφάσεις για παράνομες επιδοτήσεις αυτές συνοδεύονται από απαγόρευση των εξαγωγών για μια περίοδο – ίσως δέκα ετών – διότι θεωρείται ότι μέσω των παράνομων επιδοτήσεων έχει δημιουργηθεί ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην διεθνή αγορά. Και για αυτό τον λόγο η συμφωνία του Δεκεμβρίου 2013 ήταν διασφαλιστική της βιωσιμότητας της εταιρίας εφόσον παράλληλα εφαρμόζονταν μέτρα μείωσης του σταθερού κόστους λειτουργίας και αύξησης της παραγωγής/εσόδων.

5. Ακριβώς για την διάσωση του αμυντικού κλάδου παραγωγής υιοθετήθηκε η λύση της διάσπασης και της εκκαθαρίσεως δύο θυγατρικών (επίσης με προβλήματα ελλειμμάτων και παράνομων επιδοτήσεων) και του κλάδου πολιτικής παραγωγής ώστε το προϊόν της εκκαθαρίσεως αυτών να μηδενίσει το μέρος των επιδοτήσεων που ήθελε θεωρηθεί παράνομο και που διαφορετικά θα πρέπει να επιστραφεί εξ ιδίων προς το δημόσιο ταμείο. Όσον αφορά τον κλάδο πολιτικής παραγωγής, που από το 2014 αποτέλεσε επίσης ξεχωριστό νομικό πρόσωπο και έπρεπε από τις αρχές του 2015 να τεθεί σε εκκαθάριση, σημειώνεται (μετά το 2004) ότι είχε σταδιακά υποβαθμιστεί, ήταν ζημιογόνος, με μικρή προσφορά τζίρου, ο ρόλος του στην ελεύθερη αγορά ήταν σχετικά μικρός και ήταν αδύνατο να ακολουθήσει τις εμπορικές πρακτικές και την τιμολογιακή πολιτική του ελεύθερου ανταγωνισμού.

6. Η απόφαση να «παγώσει» το σχέδιο αναδιάρθρωσης (από το 2015 μέχρι τα μέσα του 2016), από όσα έχουν γίνει τουλάχιστον γνωστά, δεν συνοδεύτηκε από άλλου είδους μέριμνα για την αντιμετώπιση των ελλειμμάτων και την δημιουργία νέων, του κινδύνου από την εκκρεμή απόφαση της επιτροπής ανταγωνισμού να οδηγηθεί και ο αμυντικός κλάδος σε εκκαθάριση και της πιθανής απαγόρευσης των εξαγωγών . Μάλιστα ορισμένα από τα προβλήματα που προέκυψαν από τα μέσα 2015 και μετά όπως π.χ. η πολύμηνη έλλειψη φορολογικής ενημερότητας κ.λ.π. οφείλονται ακριβώς στην πολύμηνη καθυστέρηση της κεφαλαιοποιήσεως των ληξιπροθέσμων χρεών προς το δημόσιο που προέβλεπε το σχέδιο αναδιάρθρωσης λόγω ακριβώς του «παγώματος» του. Να σημειωθεί ότι μόλις πρόσφατα ορίστηκαν εκκαθαριστές των θυγατρικών της εταιρίας ενώ εκκαθαριστής του πολιτικού κλάδου της εταιρίας δεν έχει ακόμα οριστεί και για αυτό τον λόγο εκκρεμεί η διάθεση των αποθεμάτων, παγίων κ.λ.π. Είναι πάντως γεγονός ότι κυρίως μετά τα μέσα του 2016 το πρόβλημα της εταιρίας επανήλθε στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς και φαίνεται πως υιοθετήθηκαν από τους υπεύθυνους ορισμένες τουλάχιστον από τις υποχρεώσεις του σχεδίου αναδιάρθρωσης. Όμως το πλαίσιο της συμφωνίας του 2013 είναι αμφίβολο αν εξακολουθεί να είναι αποδεκτό από τους θεσμούς και την επιτροπή ανταγωνισμού.

7. Ας μου επιτραπεί να σημειώσω ότι η κριτική που ασκείται επί του σχεδίου αναδιάρθρωσης του 2013 δεν συνοδεύεται από, έστω και εκ των υστέρων, προτάσεις ή εναλλακτικό σχέδιο για το πώς η εταιρία θα μπορούσε να πάψει να έχει ελλείμματα, πως θα μπορούσε να αμυνθεί από το πρόβλημα των επιδοτήσεων (επαναλαμβάνω ότι δεν καλύπτεται το σύνολο τους από τις πρόνοιες του 346) και πως θα μπορούσε να αποφευχθεί η εκκαθάριση. Μπορούμε πλέον να ελπίζουμε ότι τα Ε.Α.Σ. δεν θα ακολουθήσουν την πορεία των ναυπηγείων Σκαραμαγκά και της ΕΛΒΟ; Σε μερικούς μήνες, αν όχι βδομάδες, θα ξέρουμε…

Με εκτίμηση,
Μοσχολιός Παναγιώτης – συνταξιούχος

Πηγή www.militaire.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ξαφνικό «παράθυρο» Τόμσεν: Αν κάναμε λάθος, αλλάζουμε πρόγνωση για την Ελλάδα!

Εάν έχουμε στη διάθεσή μας όλα τα στοιχεία για το 2016 θα τα εξετάσουμε και θα αλλάξουμε εν ανάγκη την πρόγνωσή μας για την Ελλάδα, εφόσον αποδειχθεί ότι υπήρξε πολύ απαισιόδοξη, δήλωσε ο διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Πολ Τόμσεν στην Handelsblatt.

Η δήλωση του εκπροσώπου του ΔΝΤ στη γερμανική εφημερίδα δημιουργεί νέα δεδομένα στη διαπραγμάτευση, δεδομένου ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει διαμηνύσει ότι μόνο αν το Ταμείο αναθεωρήσει τα στοιχεία του, μπορεί να συνεχιστεί η συζήτηση.

Εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εξάλλου, έχουν επικρίνει το ΔΝΤ πρoγνώσεις του για την Ελλάδα, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Το Ταμείο «εξέδωσε μια ιδιαίτερα απαισιόδοξη πρόγνωση για την ανάπτυξη της οικονομίας και τα δημόσια οικονομικά» είπε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αρμόδιος για θέματα ευρώ Βάλντις Ντομπρόφσκις, στην ίδια εφημερίδα.

Πηγή  www.real.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Στη δαγκάνα του FBI 10 πολιτικοί της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και 50 δημοσιογράφοι για το σκάνδαλο Novartis


Της Γιάννας Παπαδάκου

Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό βάζει τις επόμενες ημέρες το σκάνδαλο της Novartis. Περίπου 20 άτομα - ράμπο της Δημόσιας Διοίκησης ελέγχουν με πυρετώδεις ρυθμούς τα έγγραφα, που αφορούν τα δύο μεγάλα σκάνδαλα του χώρου της υγείας: αυτό της Novartis, αλλά και του ΚΕΕΛΠΝΟ. Τα έγγραφα και οι σκληροί... δίσκοι που βρίσκονται στη διάθεση των ελεγκτών παραδόθηκαν από την Εισαγγελία Διαφθοράς στην επικεφαλής του Σώματος Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, κυρία Μαρία Παπασπύρου, η οποία διαδέχτηκε τον κ. Λευτέρη Ρακιτζή. Η κυρία Παπασπύρου επιχειρεί να εκμεταλλευτεί τα ευρήματα στα σπίτια των εμπλεκομένων στην υπόθεση της Novartis προκειμένου να συγκρίνει τη διαμόρφωση των τιμών των φαρμάκων από συγκεκριμένα άτομα _στελέχη του υπουργείου Υγείας_ σε σχέση με τη νομοθεσία που υπάρχει, αλλά και τους κανόνες που είχε θεσπίσει ο νόμος.

Στα ύψη η φαρμακευτική δαπάνη

Τα ευρήματα είναι πράγματι εντυπωσιακά:

- Τα περισσότερα στοιχεία έχουν εντοπιστεί πριν από το 2010, ενώ φαίνεται ότι εν μέσω μνημονίου υπήρξαν ελάχιστες υπουργικές αποφάσεις μείωσης της φαρμακευτικής δαπάνης. Μόνο δύο υπουργοί κυβερνήσεων φαίνεται ότι επιχείρησαν να μειώσουν την δαπάνη, τόσο για τα ταμεία, όσο και των χρημάτων που καταβάλλονταν από τον ΕΟΠΥΥ.

- Εντοπίζονται αποφάσεις συγκεκριμένων επιτροπών του υπουργείου Υγείας, οι οποίες ενώ η τιμή των φαρμάκων πρέπει να διαμορφώνεται από τις τρείς κατώτερες αντίστοιχες τιμές στην Ευρώπη, στη χρεοκοπημένη Ελλάδα διαμορφώνονταν από τις τρεις υψηλότερες τιμές.

- Στο μικροσκόπιο των ελεγκτών έχουν ήδη μπει τιμολόγια με πληρωμές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ σε εταιρείες επικοινωνίας, οι οποίες δήθεν οργάνωναν συνέδρια. Μόνο που οι προσκεκλημένοι ήταν τα ίδια πρόσωπα που διαμόρφωναν την πολιτική του φαρμάκου στο υπουργείο υγείας επί δεκαετίες με αποτέλεσμα να εμφανίζεται και μία εικόνα του Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει.

- Συγκεκριμένοι τηλεοπτικοί σταθμοί με ιδιαίτερα χαμηλή τηλεθέαση επιδοτούνταν, σχεδόν, αποκλειστικά από την εταιρεία, ενώ πληρωμές γίνονταν και σε δημοσιογράφους ή εκδότες μεταξύ των οποίων και στον εκλιπόντα με δραματικό τρόπο Π. Μαυρίκο. Γι αυτό άλλωστε αποφασίστηκε και η έφοδος στο σπίτι του.

Έφοδοι έγιναν στα σπίτια περίπου 40 ατόμων, μεταξύ των οποίων και σύμβουλοι υπουργών οι οποίοι είχαν κρίσιμο ρόλο στη διαμόρφωση τιμής του φαρμάκου.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ, ο ΣΔΟΕ και ο φάκελος

Οι λογαριασμοί για 48 άτομα, τα οποία είχαν κρίσιμο ρόλο ή εμπλέκονται στο σκάνδαλο της Novartis ξεσκονίζονται και από το ΚΕΦΟΜΕΠ, αφού έχει δοθεί εντολή από τον οικονομικό εισαγγελέα κ. Γιάννη Δραγάτση να ανοιχτούν προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν ύποπτες διαδρομές με πληρωμές σε πρόσωπα ή εταιρείες, τα οποία λαμβάνουν υπέρογκες αμοιβές για δήθεν υπηρεσίες που προσφέρουν πολλές φορές μέσω συμβολαίων.

Μεταξύ των προσώπων τα οποία ερευνώνται μέσω της φορολογικής οδού για _τυχόν καταβολές και σε γιατρούς_ βρίσκονται και τα δύο στελέχη της Novartis τα οποία έχουν καταθέσει αγωγή στις ΗΠΑ και έχουν βοηθήσει ουσιαστικά στην αποκάλυψη του κυκλώματος δωροδοκίας δημοσίων λειτουργών και ιατρών. Σύμφωνα με πληροφορίες οι θέσεις - κλειδιά που κατείχαν στην εταιρεία πριν απολυθούν τους καθιστούν αδιάψευστους μάρτυρες για το μεγάλο πάρτι που γινόταν σε σχέση με τα φάρμακα στη χώρα μας, αφού η συγκεκριμένη είχαν στη διάθεση τους ονόματα, διευθύνσεις, ακόμα και τα ΑΦΜ τους, αλλά και τους λογαριασμούς τους σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Ιδιαίτερα εντυπωσιακό είναι ότι μετά από χρόνια εντοπίστηκε από την κυρία Παπασπύρου ο φάκελος έρευνας του ΣΔΟΕ _που βρισκόταν εν υπνώσει_ σε σχέση με την Novartis στο ενώ στην εισαγγελία Διαφθοράς έψαχναν να βρουν που είχε χαθεί. Η έρευνα του ΣΔΟΕ για την Novartis είχε γίνει εδώ και πέντε χρόνια και αφορούσε πρόσωπα και εταιρείες τα οποία εμπλέκονται και στο σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ. Μάλιστα, οι εισαγγελείς διαφθοράς που ερευνούν το μεγάλο σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ έχουν εντοπίσει ομοιότητες σε πρακτικές και πρόσωπα, που δημιουργούν την εντύπωση ότι τα δύο σκάνδαλα μοιάζουν σαν συγκοινωνούντα δοχεία.

Πολιτικοί και payroll

Η έλευση των Αμερικανών εισαγγελέων στη χώρα μας θα σηματοδοτήσει εκ νέου ανανέωση του σκανδάλου της Novartis αφού εκείνοι θα φέρουν όχι μόνο τις καταθέσεις και τα στοιχεία που τους έχουν προσκομίσει οι δύο Έλληνες – πρώην στελέχη, αλλά και τα αποτελέσματα των δικών τους ερευνών, τα οποία δείχνουν την πορεία του χρήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο φάκελο του αμερικανικού Υπουργείου Δικαιοσύνης και του FBI υπάρχουν συγκλονιστικές μαρτυρίες, βίντεο και καταγγελίες:

- Εμπλέκονται 10 πολιτικά πρόσωπα, βίντεο μάλιστα δείχνουν, πώς συμμετείχαν στην ευνοϊκή μεταχείριση λήψης αποφάσεων για την πολυεθνική εταιρεία.

- Περίπου μισό εκατομμύριο το χρόνο δινόταν σε δημοσιογράφους και εκδότες που βρίσκονταν στο pay roll της εταιρείας, αριθμός των οποίων υπολογίζεται περίπου στους 50.

- Οι συγκεκριμένοι εκδότες ή δημοσιογράφοι είχαν ευθεία συνεργασία με ανώτατα πολιτικά πρόσωπα, τα οποία καθόριζαν ή μπορούσαν να επηρεάσουν την πολιτική των υπουργών υγείας για το φάρμακο.

Σε αυτήν την τακτική επηρεασμού πολιτικής για τα φάρμακα φαίνεται ότι επιδίωξαν και κατάφεραν τελικά να εγκλωβίσουν ακόμα και πρώην πολιτικό στέλεχος στη λογική της προβολής συγκεκριμένης θεραπευτικής μεθόδου,το οποίο πάντως δεν φαίνεται να είχε άλλου είδους απολαβές.

Η κυβέρνηση βρίσκεται σε στενή συνεργασία με πολιτικούς παράγοντες στις ΗΠΑ, εισαγγελείς αλλά και νομικά γραφεία τα οποία γνωρίζουν το μέγεθος του σκανδάλου και σε αυτή την ενημέρωση βασίζεται το βάρος που έριξε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη βουλή στη συζήτηση για τη διαφθορά.

Στην Ελλάδα συνάντηση με την Εισαγγελέα του ΑΠ Ξένη Δημητρίου ζήτησε να έχει το νομικό γραφείο που χειρίζεται την υπόθεση, του κ Παύλου Σαράκη.
 
ΠΗΓΉ tovima.gr
 
 https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Δείτε πώς οι ευρωβουλευτές της ΝΔ στήριξαν το ΔΝΤ και τις παράλογες απαιτήσεις του, και "άδειασαν" τη χώρα τους!

Την ώρα που ο Κούλης συναντούσε το Βαλεντίνο του Χερ Σόιμπλε, 3 (όχι ένας, ΤΡΕΙΣ!) ευρωβουλευτές της ΝΔ έκαναν επίθεση εναντίον της Ελλάδας στο Ευρωκοινοβούλιο!

Στην ίδια γραμμή με τον Κυρ. Μητσοτάκη ο ευρωβουλευτές της ΝΔ κατά τη συζήτηση για το ελληνικό πρόγραμμα το Στρασβούργο, επιρρίπτουν την ευθύνη στην ελληνική κυβέρνηση (και όχι στις παράλογες απαιτήσεις του ΔΝΤ) για το μη κλείσιμο της αξιολόγησης απαιτώντας εκλογές ώστε οι πρόθυμοι της Δεξιάς να υλοποιήσουν τα σχέδια ακραίας λιτότητας.

Eκλογές ζητάει η ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Μ. Σπυράκη και στο Ευρωκοινοβούλιο. Εμμέσως πλην σαφώς ζήτησε στην ομιλία της στο Ευρωκοινοβούλιο κατά τη συζήτηση του Ελληνικού Προγράμματος, να μην ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και να πάει η χώρα σε εκλογές, ώστε "να κλείσει" με κυβέρνηση της Ν.Δ.:

Αδιαφορώντας πλήρως για το συμφέρον της χώρας επιτέθηκε κατά του αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, Βάλντις Ντομπρόβσκις που επιβεβαίωσε τα θετικά στοιχεία και την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας. Κυρίως όμως, φαίνεται να ενόχλησε την κ. Σπυράκη, η πολιτική βούληση που εξέφρασε ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και η εμπιστοσύνη στην ελληνική κυβέρνηση, για τη συνέχιση του ελληνικού προγράμματος (πηγή: Αυγή).

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Μ. Κεφαλογιάννης καθώς στο 0:36 της τοποθέτησής του λέει ότι η τακτική της αναβολής της ελληνικής κυβέρνησης παραπέμπει στο καταστροφικό 1ο εξάμηνο του 2015. Σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή της ΝΔ, «χθες, ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι οι καθυστερήσεις ανεβάζουν το λογαριασμό. Και σε επιστολή που έστειλε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε ότι δεν έχει εκπληρώσει ούτε το 1/3 των προαπαιτούμενων για το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης...».Σε ανάλογο ύφος και ο Γ. Κύρτσος (στο 0:34), επαναλαμβάνει ότι «η κυβέρνηση Τσίπρα έχει ευθύνη για την καθυστέρηση», ενώ επίσης (στο 1:26) λέει ότι το πρόβλημα θα το λύσει η ΝΔ στην Ελλάδα και στην ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Στ. Κούλογλου πετάει την μπάλα στην εξέδρα:

Αναλυτικότερα, εξασφαλίζοντας το δικαίωμα να αντιδράσει μέσω του συστήματος της «μπλε κάρτας» ο Στέλιος Κούλογλου, υπέβαλε στον ευρωβουλευτή της ΝΔ το παρακάτω ερώτημα:

«Πριν από λίγο, ο κ. Ντομπρόβσκις είπε ότι υπάρχουν θετικά οικονομικά στοιχεία. Προχθές ο κ. Ντάισελμπλουμ είπε ότι η απόδοση ήταν μεγαλύτερη από τα αναμενόμενα. Τις προάλλες ο κ. Γιούνκερ είπε ότι η Ελλάδα έχει κάνει τρομερές αλλαγές. Ο κ. Μοσκοβισί είπε ότι έχουμε κάνει περισσότερες αλλαγές από οποιαδήποτε άλλη χώρα. Μόνο εσείς κατηγορείτε την ελληνική κυβέρνηση. Θα ήθελα να μου πείτε τι από τα δύο ισχύει: Ή εσείς διαστρέφετε την αλήθεια για φτηνούς πολιτικούς λόγους, ή οι κ.κ. Γιούνκερ, Μοσκοβισί, Ντομπρόβσκις και Ντάισελμπλουμ προσχώρησαν στο ΣΥΡΙΖΑ.

Απαντώντας ο Γ. Κύρτσος είπε, χωρίς να απαντήσει επί της ουσίας:

«Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να κρυφτεί πολιτικά, πίσω από τους ανθρώπους που ελεεινολογούσε και κατήγγειλε μέχρι το καλοκαίρι του 2015. Αυτή η μεταμόρφωση του ΣΥΡΙΖΑ είναι θετική, βοηθήσαμε βέβαια εμείς και εμείς την επιβάλαμε, αλλά η ερμηνεία των όσων λένε οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι πάντα επιλεκτική. Εάν νομίζετε ότι οι ευρωπαϊκοί θεσμοί έχουν προσχωρήσει στη δική σας πολιτική, μπορείτε με αυτή τη βεβαιότητα να θέσετε την πολιτική σας στην κρίση του ελληνικού λαού. Να δούμε εάν από το 36% που είχατε, θα πιάσετε το 15 %.

Εμφανής καθίσταται έτσι η διγλωσσία στη Ν.Δ. που επισήμως υποστηρίζει μεν το κλείσιμο της αξιολόγησης, ωστόσο οι συνιστώσες της διαφωνούν και την εκθέτουν. Τελικά η Ν.Δ. θέλει να κλείσει η αξιολόγηση, ή όχι;

Πηγή  www.candianews.gr

https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ερχεται ευνοϊκή ρύθμιση για 73.000 δάνεια ΟΕΚ


Επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής με έως και 250 δόσεις, αλλά και κούρεμα οφειλών -ακόμη και του αρχικού κεφαλαίου- προβλέπει σχέδιο ρύθμισης. Στόχος να εισέλθουν στα ταμεία του ΟΑΕΔ 990 εκατ. ευρώ. Τα σενάρια και ποιοι δανειολήπτες παραμένουν στον «αέρα».

Κούρεμα οφειλών και νέο διακανονισμό με δόσεις που ξεπερνούν ακόμη και τις 250, σχεδιάζει η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας για πάνω από 73.000 δανειολήπτες του πρώην Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας που έχουν οφειλές προς τον ΟΑΕΔ (είναι διάδοχος του ΟΕΚ), ύψους 1,5 δισ. ευρώ.

Η νέα ρύθμιση αφορά μόνο στα δάνεια που έχουν δοθεί από τα ίδια κεφάλαια του Οργανισμού και όχι τα τραπεζικά. Πρόκειται στην πράξη για δάνεια που μαζί με τις προσαυξήσεις ανέρχονται πλέον σε 1,5 δισ. ευρώ, εκ των οποίων μόλις το 18% εξυπηρετείται.

Η νέα ρύθμιση που εξετάζει το υπουργείο Εργασίας θα αφορά τόσο τους ενήμερους, όσο και τους μη ενήμερους οφειλέτες και σύμφωνα με πληροφορίες, προβλέπει αύξηση του αριθμού των δόσεων, ώστε η οφειλή να μπορεί πλέον να αποπληρωθεί σε περισσότερες από 250 δόσεις, αλλά και κούρεμα της συνολικής οφειλής προς τον ΟΕΚ.

Μάλιστα, μεταξύ των σεναρίων που επεξεργάζονται στο υπουργείο είναι και αυτό που προβλέπει όχι μόνο κούρεμα τόκων υπερημερίας, αλλά και μέρους του αρχικού κεφαλαίου, αλλά με προτεραιότητα σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, όπως μακροχρόνια άνεργους, άτομα με αναπηρία και γενικά ευπαθείς ομάδες.

Να σημειωθεί ότι ο ΟΑΕΔ έχει ήδη τοποθετηθεί για το θέμα, με πόρισμα προς το υπουργείο Εργασίας, σύμφωνα με το οποίο εάν προωθηθεί η σχετική ρύθμιση, είναι δυνατό να εισπραχθεί ποσό της τάξης των 990 εκατ. ευρώ. Βέβαια, από τον περασμένο Οκτώβριο έχει προωθηθεί ρύθμιση για τους δανειολήπτες του ΟΕΚ που είναι άνεργοι (προβλέπει αναστολή της πληρωμής δόσεων του άληκτου κεφαλαίου για 12 μήνες, με δυνατότητα παράτασης άλλους 12), χωρίς ακόμη να έχει ενεργοποιηθεί.

Ποιοι μένουν στον «αέρα»


Στον «αέρα» βρίσκονται βέβαια και οι δανειολήπτες με επιδότηση επιτοκίου από τον ΟΕΚ, οι οποίοι όπως καταγγέλλουν, βρίσκονται σε απόλυτο αδιέξοδο. Το θέμα έχει φθάσει πολλές φορές στη Βουλή, όπου μεταξύ άλλων έχουν αναφερθεί τα εξής: Πρόκειται για δάνεια που ήταν χορηγούμενα από συμβεβλημένες με τον ΟΕΚ τράπεζες, με επιδότηση επιτοκίου από τον Οργανισμό για τα πρώτα 9 έτη, αλλά και για άτοκα δάνεια από τον ΟΕΚ που έχουν περιέλθει στις τράπεζες. Πολλοί εκ των δανειοληπτών αποδέχθηκαν την κατάργηση της επιδότησης του επιτοκίου που μέχρι πρότινος απολάμβαναν, προκειμένου να γίνει η επιμήκυνση.

Οι τράπεζες όμως παρουσιάζουν ως μοναδική λύση τη μη πληρωμή του δανείου για τρεις μήνες, ώστε να καταγγελθεί αυτόματα η σύμβαση με τον ΟΕΚ, το δάνειο να χαρακτηριστεί ως μη εξυπηρετούμενο και στη συνέχεια να προχωρήσουν στη ρύθμιση αυτού, υπογράφοντας νέα δανειακή σύμβαση, με δυσμενέστερους όρους από την αρχική σύμβαση.


Με την εν λόγω διαδικασία επέρχονται οι εξής συνέπειες: 
Έχουμε ρύθμιση και όχι επιμήκυνση του δανείου και άρα υπογραφή νέας και με δυσμενέστερους όρους σύμβασης.


- Η ρύθμιση προβλέπει νέο (αυξημένο) επιτόκιο.


- Αποσύνδεση του επιτοκίου από το επιτόκιο της ΕΚΤ (με το οποίο είναι συνδεδεμένα τα περισσότερα δάνεια).


- Κήρυξη του δανείου ως «κόκκινου» (αφού δεν θα πρέπει να πληρώνεται για τρεις συνεχόμενους μήνες), με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται (π.χ. κατασχέσεις).


- Η μη εξυπηρέτηση του δανείου συνεπάγεται και την αυτόματη είσοδο του δανειολήπτη στον «τραπεζικό Τειρεσία» και τον αποκλεισμό του για μεγάλο χρονικό διάστημα από οποιαδήποτε τραπεζική συναλλαγή.


Το 2014 προωθήθηκε μια ρύθμιση που στην πράξη αποδείχθηκε άκυρη, καθώς αφορούσε μόνον όσους χρωστούσαν δόσεις έως 6 μήνες.

Συγκεκριμένα, δόθηκε η δυνατότητα παράτασης του χρόνου αποπληρωμής, υπό τον όρο ότι οι δικαιούχοι δεν έχουν υπερβεί κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης τη συμβατική προθεσμία διακοπής, δηλαδή για ληξιπρόθεσμη οφειλή μεγαλύτερη του ισόποσου των 6 μηνιαίων τοκοχρεολυτικών δόσεων. 


Ο ως άνω νόμος ορίζει επίσης ότι ο ΟΑΕΔ (ως καθολικός διάδοχος του πρώην ΟΕΚ) δεν παρεμβάλλεται στη διαπραγμάτευση των δανειοληπτών με την αντισυμβαλλόμενη Τράπεζα αναφορικά με τον χρόνο αποπληρωμής του δανείου και συνεχίζει να καταβάλλει την επιδότηση του επιτοκίου, το συνολικό ποσό της οποίας δεν θα υπερβεί το αντίστοιχο της αρχικής σύμβασης.


Οι δανειολήπτες είχαν τη δυνατότητα να υποβάλουν σχετική αίτηση μέχρι τις 31.12.2015, ενώ στο νόμο αφήνεται περιθώριο παράτασης, με κοινή απόφαση των υπουργών Ανάπτυξης και Εργασίας.


Εν τω μεταξύ, χθες, η υπουργός Εργασίας Εύη Αχτσιόγλου με απόφασή της ανοίγει τον δρόμο για την οριστική έκδοση παραχωρητηρίων σε περίπου 12.000 ιδιοκτήτες εργατικών κατοικιών. Η απόφαση αφορά 150 οικισμούς σε όλη την Ελλάδα με 12.000 κατοικίες, για τις οποίες εκκρεμούσε επί χρόνια, σε ορισμένες περιπτώσεις από το 1978, η έκδοση παραχωρητηρίων.

Στην απόφαση προβλέπεται επίσης η αναθεώρηση των τιμών των κατοικιών για περίπου 5.000 οικιστές, οι οποίοι είχαν ήδη λάβει οριστικά παραχωρητήρια και αποπληρώνουν ακόμη το τίμημα, με τιμές μεγαλύτερες από αυτές που θα προκύψουν από την εφαρμογή της υπουργικής απόφασης. Παράλληλα, η απόφαση απαλλάσσει τους οικιστές από έξοδα που μέχρι τώρα τους επιβάρυναν άδικα και μετακύλιαν το υπερβάλλον κόστος κατασκευής σε αυτούς.

Πηγή Ρούλα Σαλούρου salourou@euro2day.gr

 https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Γεννημένοι στην Φάρμα..

    Η πιό συγκλονιστική διαπίστωση-συνειδητοποίηση ήταν αυτή που εμφανίστηκε αυτές τις μέρες στο ίντερνετ με την μορφή χιουμοριστικής ανάρτησης,
..και έλεγε πως "τα παιδιά που γεννήθηκαν με το πρώτο μνημόνιο, πάνε σήμερα ήδη στην δευτέρα δημοτικού."

Ανατριχιαστικό.
Σε λίγα χρόνια δηλαδή θα ανδρωθεί η πρώτη γενιά γεννημένη μέσα στα μνημόνια.
Θα είναι η πρώτη γενιά γεννημένων σκλάβων, που δεν θα έχουν γνωρίσει γιατί
δεν θα έχουν ζήσει, τί σημαίνει εθνική ανεξαρτησία, τί σημαίνει Συνταγματική τάξη, τί σημαίνει κοινοβούλιο που νομοθετεί από μόνο του και όχι από μετάφραση οδηγιών δανειστών-τοκογλύφων.
Θα είναι η πρώτη γενιά που θα έχει εγκλιματιστεί στην λογική τού "αρκεί νάχουμε κάτι να φάμε και να ζήσουμε με τα στοιχειώδη",
..η πρώτη γενιά που θα το θεωρεί φυσιολογικό,
..γιατί δεν θάχει ζήσει κάτι άλλο.
Θα είναι η πρώτη γενιά επανεμφάνισης των μουζίκων-δουλοπάροικων του κάθε μορφής ιδιοκτήτη εργασίας,
..η πρώτη γενιά που θα μπαίνουν στις τράπεζες ψιθυρίζοντας σαν να βρίσκονται στον ιερότερο ναό,
..η πρώτη γενιά γεννημένη και μεγαλωμένη στην Φάρμα των Ζώων.

Φιλοδοξούν οι νεοναζιστές της "Ενωμένης" Ευρώπης να ακολουθήσουν κι άλλες γενιές. Κι άλλες, κι άλλες.
Στην διάρκεια της τουρκικής κατοχής χάθηκαν περίπου είκοσι γενιές ελλήνων.
Στην γερμανική κατοχή, μαζί με τον εντεταλμένο εμφύλιο που ακολούθησε και την υστέρηση της ανοικοδόμησης κράτους και κοινωνίας, άλλη μιά γενιά πήγε χαμένη.
Σήμερα με την "πρόοδο" της οικονομικής "επιστήμης", και της ψυχολογίας της χειραγώγησης των λαών,
..η έρπουσα δικτατορία της Παγκοσμιοποίησης σκοπεύει στην δημιουργία ατέρμονων γενεών σκλάβων που οι ίδιοι θα λογίζουν τους εαυτούς τους ως ελεύθερους,
..και στην δημιουργία κρατών-γκέττο ειδικών οικονομικών ζωνών,
..θερμοκήπια εγατικών χεριών,
..και κάτι σαν τις βιομηχανικές ζώνες, στις παρυφές των κέντρων της Νέας Τάξης.

Και όλα αυτά εξαιτίας της γενιάς των τριακοσίων δωσίλογων του σημερινού κοινοβούλιου, αυτών που με ετήσιες αποδοχές 100 και 200 χιλιάδων ευρώ, πουλάνε όχι μόνον τις επόμενες γενιές, αλλά και την μάνα που τους γέννησε.
Αυτών που υποτίθεται πως "διαπραγματεύονται" για μάς.
Ναι. Διαπραγματεύονται.
Διαπραγματεύονται πόσο μεγαλύτερο όφελος θα βγάλουν απ' το ξεπούλημά μας.
Άλλα τρία χρόνια εξουσίας; Άλλα δέκα; Συντάξεις; Προνόμια; Το ακαταδίωκτο για τα εγκλήματά τους; Όλα μαζί;

Και εν τω μεταξύ οι γενιές-σκλάβοι να μεγαλώνουν.
Και εν τω μεταξύ οι δικές μας οι γενιές, οι μόνες που ακόμη μπορούν να διακρίνουν την αλήθεια να παρακολουθούν αμέτοχες την καθολική σφαγή.

Κρίμα την κατάντια μας για μάς που κάποτε φανταστήκαμε πως θ' αλλάζαμε τον κόσμο.
Τον αλλάξαμε όμως. Τον κάναμε αβίωτο.
Και τώρα παραδίνουμε τα παιδιά μας στα κτήνη.
Αυλαία!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ηθική κατάντια από τον Ελεύθερο Τύπο για λίγα ευρώ


Θεωρούσαμε ότι όλοι οι Έλληνες θα ήταν αρνητικοί στην βεβήλωση του πυλώνα του πολιτισμού μας,του φάρου της δημοκρατίας, στην πρόταση του οίκου μόδας Gucci για επίδειξη μόδας στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης. Δυστυχώς για μια ακόμα φορά κάναμε λάθος . Η εφημερίδα, προσκείμενη στην Νέα Δημοκρατία, ''Ελεύθερος Τύπος'', που παλιότερα ήθελε να φαίνεται ως προασπιστής των εθνικών μας συμβόλων και ηθών, αφήνει αιχμές για την μη αποδοχή της πρότασης των 2 εκατομμυρίων ευρώ, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι η διάρκειά της θα ήταν μόνο 15 λεπτά, και οι καλεσμένοι θα ήταν 300, με το 10% να είναι Έλληνες, το 80% να είναι Ευρωπαίοι και Αμερικανοί εκδότες περιοδικών μόδας και το 10% αστέρες του Χόλιγουντ.
Λυπούμαστε για την κατάντια της ιστορικής αυτής εφημερίδας. Μάλλον έρχεται να ''δέσει'', με τις τελευταίες προσχωρήσεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ανθρώπων από το χώρο του θεάματος χαμηλής ηθικότητας.

Το θέμα καταρχήν δεν είναι η διάρκεια. Είναι η ζημιά που θα γίνει, και θα είναι ανεπανόρθωτη στην ''καθαρότητα'' που πρεσβεύει ο βράχος της Ακρόπολης. Δεν μπορείς και δεν πρέπει να το μεταβάλεις σε κάτι ''κιτς''.
Αλλά δεν είναι και οικονομικό. Παρόλο τις δύσκολες, αντικειμενικά, οικονομικές συνθήκες που βιώνει ο Ελληνικός λαός, δεν πρέπει για λίγα ψωροευρώ (ή και πολλά) να χάσουμε την ηθική μας υπόσταση και την καθαρότητά μας σαν έθνος. Όσες επιδρομές έγιναν στην πατρίδα μας, ο ηγεμών δυνάστης, Τουρκία-Γερμανία κτλ, το πρώτο του μέλημα ήταν η βεβήλωση του βράχου. Γιατί ; Γιατί είναι το σημείο όπου όλοι οι Έλληνες ξαναβρίσκουμε την χαμένη ελπίδα μας, βρίσκουμε εκείνη την δύναμη που μας κάνει να αντισταθούμε στα όποια πρόσκαιρα προβλήματά μας, που βλέπουμε ένα ΦΩΣ στην άκρη.
Ελπίζουμε οι αριθμολάγνοι της εποχής μας, να μην μπουν στο κόπο να υποστηρίξουν την άποψη, ότι διώχνουμε επενδύσεις από την Ελλάδα, ότι τέτοιες κινήσεις θα έφερναν πολλά έσοδα κτλ. Χειρότερη από την οικονομική φτώχεια, είναι η ηθική σήψη ενός λαού.

Δυστυχώς το πρωί γράψαμε το άρθρο και δεν άργησαν να μας επιβεβαιώσουν. Τελικά η βλακεία δεν έχει όριοΤο άρθρο είναι από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης    

 https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....