Διυλιστήριο: 04/24/18
ροη αναρτησεων

Τρίτη 24 Απριλίου 2018

VIDEO - Ο Μίχαλος γκρεμίζει όλα τα επιχειρήματα της ΝΔ


Στην συζήτηση που είχε γίνει σε πάνελ του τηλεοπτικού σταθμού blue sky με τον Άκη Παυλόπουλο, ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ (και προσκείμενος στην ΝΔ) Κωνσταντίνος Μίχαλος έρχεται να μηδενίσει τα όποια επιχειρήματα της ΝΔ περί δήθεν αφήγησης της κυβέρνησης για ψεύτικα στοιχεία περί ομαλοποιήσης εξόδου της χώρας από τα μνημόνια.

Το αστείο στην όλη συζήτηση που θα δείτε είναι οι έντονες ενστάσεις του ''ανεξάρτητου'' δημοσιογράφου Λοβέρδου (όπου φημολογείται ότι στις επόμενες εκλογές θα κατέβει με την ΝΔ), που μάλιστα φτάνει να προπηλακίσει λεκτικά τον κ. Μίχαλο και να τον κατατάξει στους κόλπου του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξαρτητών Ελλήνων.

Συγκεκριμένα , ο κ.Μίχαλος αναφέρει:
  • Ο δείκτης της βιομηχανικής παραγωγής έχει φτάσει σε επίπεδα του 2008
  • Αύξηση των θέσεων εργασίας στην βιομηχανική παραγωγή επί εννέα συνεχόμενους μήνες
  • Στον τραπεζικό τομέα ολοκληρώνονται τα stress tests, ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΚΕΦΑΛΟΠΟΙΗΣΗ και έχει φύγει κάθε πιθανότητα για bail in
  • Μέσα στις επόμενες 6 με 8 βδομάδες θα δούμε ρευστότητα στην αγορά αφού έχει επέλθει θετική κατάσταση στην μακροοικονομία. 
  • Για τα λουκέτα διευκρινίζει ότι μέχρι τον Απρίλιο είχαμε 10.572 εγγραφές νέων επιχειρήσεων και 5271 διαγραφές παλιών, όπου και αυτές αφορούσαν επιχειρήσεις εστίασης (καφετέριες κτλ). Στις νέες εγγραφές οι περισσότερες αφορούν μικρές επιχειρήσεις βιοτεχνίας και εμπορίου και στο κομμάτι των υπηρεσιών αφορούν τουριστικά επαγγέλματα
  • Στον Τουρισμό έχουμε τον καλύτερο Απρίλιο που έχει βιώσει ποτέ η τουριστικήη αγορά στην πρόσφατη ιστορία
  • Αύξηση της απορρόφησης των προγραμμάτων ΕΣΠΑ
  • Στο θέμα της γραφειοκρατίας λύθηκαν προβλήματα ετών, παρότι ξέρουμε ότι η γραφειοκρατία ήταν η τροχοπέδη των ιδιωτικών επενδύσεων. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΜΠΟΥΛΝΤΟΖΕΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ
  • Ο εξωδικαστικός συμβιβασμός βρίσκεται στην σωστή κατεύθυνση και θα διορθωθούν άμεσα τα όποια προβλήματα
  • Στο επενδυτικό τομέα θεωρεί ότι εμείς αποτελούμε την χώρα με το μεγαλύτερο επενδυτικό προορισμό και αυτό γιατί :
  1. Η Πορτογαλία δεν αποτελεί επενδυτικό προορισμό
  2. Η Ιταλία κατρρέει και θα έχει πρόβλημα η Ε.Ε.
  3. Η Ισπανία δεν πρόκειται να συνέλθει λόγω Καταλονίας
  4. Η Γερμανία έχει πολλές πολιτικές ανακατατάξεις
  5. Η Γαλλική οικονομία βρίσκεται σε πολύ εύθραστο σημείο λόγω ασφαλιστικού
Δείτε το παρακάτω video από το 44.40 λεπτό και μετά 



https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Πάνω από 7 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα



Και ο κουμπαράς για το περίφημο cash buffer γεμίζει… Ξεπερνώντας και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις το πρωτογενές πλεόνασμα του 2017, διαμορφώθηκε στο 4% ή στα 7,08 δις. ευρώ, κάνοντας τον κ. Πόουλ Τόμσεν του ΔΝΤ να… παραμιλά στην Ουάσινγκτον το περασμένο Σαββατοκύριακο στο πλαίσιο της εαρινής συνόδου του Ταμείου.

Κι αυτό, διότι τα στοιχεία δεν τα έδωσε η Ελληνική πλευρά που κατά το παρελθόν έχει κατηγορηθεί για αμφισβητούμενα ή ψευδή μακροοικονομικά στοιχεία, αλλά η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία, η γνωστή Eurostat. Το μόνο που βρήκε να ψελλίσει στα μέλη της Ελληνικής αποστολής, τους κ.κ. Τσακαλώτο και Χουλιαράκη ο κ. Τόμσεν, παρουσία της προϊσταμένης του κυρίας Κριστίν Λαγκάρντ, ήταν ότι το πρωτογενές πλεόνασμα προήλθε από την φορολογία και όχι από τις δαπάνες. Για τις οποίες, ο ίδιος αναγνώρισε σε δηλώσεις του την περασμένη Παρασκευή ότι ήταν σημαντικές και πως δεν χρειάζονται άλλες!

Αυτό σημαίνει ότι η πρόβλεψη για πρωτογενές πλεόνασμα 2,7% του ΔΝΤ «κάηκε» ή μάλλον πήγε στον κάλαθο των αχρήστων, ούτε μία εβδομάδα μετά την ανακοίνωση των προβλέψεών του για την πορεία της Ελληνικής οικονομίας, που σημαίνει ότι εν αμφιβόλω τίθεται πλέον και η πρόβλεψη για τον στόχο της ανάπτυξης του 2%. Και να φανταστεί κανείς ότι οι οικονομολόγοι του ΔΝΤ έχουν τελειώσει τα ίδια Πανεπιστήμια με τις ίδιες οικονομοτεχνικές αναλύσεις και παραδοχές που έχει τελειώσει και ο κ. Τσακαλώτος, σχολίαζαν δηκτικά πηγές κοντά στο ΥΠΟΙΚ.

Το σημαντικό είναι ότι ο κουμπαράς για την μεταμνημονιακή εποχή γεμίζει, με ζεστά 7 δισ. ευρώ, συν αυτά που τρέχουν φέτος, αφού το πρωτογενές στο πρώτο δίμηνο ξεπερνάει το 2,4% ήτοι περί τα 4 δισ. ευρώ.

Αναλυτικότερα, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα την Δευτέρα η Eurostat, πέρυσι το πρωτογενές αποτέλεσμα με βάση τον κανονισμό ESA (σ.σ. διαφέρει ελαφρά από τον αντίστοιχο του προγράμματος) διαμορφώθηκε σε 4% του ΑΕΠ, όταν ο στόχος του προγράμματος αφορούσε σε πλεόνασμα 1,75% του ΑΕΠ.

Συγκεκριμένα, το πρωτογενές πλεόνασμα γενικής κυβέρνησης ανήλθε πέρυσι σε 7,080 δισ. ευρώ έναντι 6,709 δισ. ευρώ το 2016, ενώ στο ίδιο διάστημα, το δημόσιο χρέος μειώθηκε ως ποσοστό του ΑΕΠ από 180,8% σε 178,6% αλλά αυξήθηκε σε απόλυτα μεγέθη από 315,009 δισ. ευρώ σε 317,407 δισ. ευρώ. Το ΑΕΠ διαμορφώθηκε πέρυσι σε 177,335 δισ. ευρώ έναντι 174,199 δισ. ευρώ το 2016.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, τα έσοδα γενικής κυβέρνησης διαμορφώθηκαν σε 86,77 δισ. ευρώ, οριακά μικρότερα του 2016, οπότε ήταν 87,36 δισ. ευρώ, ενώ οι δαπάνες κινήθηκαν στα 85,322 δισ. ευρώ και ήταν λιγότερες αυτών του 2016 (86,271 δισ. ευρώ).

Η ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ
Σε επίσημη ανακοίνωσή του το ΥΠΟΙΚ για το πρωτογενές πλεόνασμα σχολιάζει τα εξής: «Η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος ύψους 4% του ΑΕΠ για το 2017, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, αποδεικνύει για μια ακόμα χρονιά την αξιοπιστία της δημοσιονομικής διαχείρισης.

Με βάση τη μεθοδολογία του Προγράμματος Οικονομικής Προσαρμογής το πρωτογενές πλεόνασμα της Γενικής Κυβέρνησης για το 2017 αναμένεται να ανέλθει σε 4,2% του ΑΕΠ, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις.

Τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι, όχι μόνο είναι εφικτός ο στόχος πρωτογενών πλεονασμάτων ύψους 3,5% του ΑΕΠ για το 2018 και τα επόμενα χρόνια, αλλά και ότι θα υπάρξει ο δημοσιονομικός χώρος για στοχευμένες φορολογικές ελαφρύνσεις και κοινωνικές δαπάνες κατά τη μεταμνημονιακή περίοδο».


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Συνέντευξη του Κασιδιάρη σε τούρκικο κανάλι που τον παρουσιάζει ως playboy


Το Διυλιστήριο λέει : ''... Που είναι οι εποχές, όπου η χρυσή αυγή, διαδήλωνε και πέταγε ταραμά έξω από το Mega γιατί ''έπαιζαν'' τούρκικα σίριαλ (ΕΔΩ) ; Τώρα δίνουν και συνεντεύξεις στο κρατικό τούρκικό κανάλι ....Δεν είχε τίποτα τουλάχιστον να πει για τα Ίμια, τις τουρκικές παραβιάσεις, για την Αγιά Σοφιά, για την Θράκη κτλ ''

Συνέντευξη του βουλευτή της Χ.Α στην τουρκική κρατική τηλεόραση

Στο ΤRT World, που ανήκει στο τουρκική κρατική τηλεόραση παραχώρησε συνέντευξη ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης.

Το τουρκικό δίκτυο παρουσιάζει τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής ως τον «playboy της ελληνική άκρας Δεξιάς», ενώ στην συνέντευξη,ο Ηλ. Κασιδιάρης εκφράζει μεταξύ άλλων τα παράπονά του στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο γιατί η Χρυσή Αυγή έχει τα μικρότερα γραφεία στο ελληνικό κοινοβούλιο, αλλά και για το γεγονός ότι πέραν από τον ιστότοπο του κόμματος δεν υπάρχει άλλος τρόπος προπαγάνδας.

Στο βίντεο δε γίνεται ούτε λόγος για την δίκη της Χρυσής Αυγής και τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ούτε για τα στοιχεία του ναζιστικού χαρακτήρα της εγκληματικής οργάνωσης και τα δολοφονικά τάγματα εφόδου.

Παρόλα αυτά το τουρκικό δίκτυο δίνει βήμα στον Ηλία Κασιδιάρη προκειμένου να εξηγήσει τις ομοιότητες μεταξύ των ναζιστικών συμβόλων και των μαιάνδρων του Παρθενώνα...




Πηγή www.tovima.gr

https://diulistirio.blogspot.gr

Διαβάστε περισσότερα.... »
....