Διυλιστήριο: 05/07/18
ροη αναρτησεων

Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

Απάτη μεγατόνων με ακριβά φάρμακα



Γιατροί, νοσηλευτές και φαρμακοποιοί σε κύκλωμα που θησαύρισε με κλεμμένα αντικαρκινικά σκευάσματα από νοσοκομεία

Δαιδαλώδες κύκλωμα, αποτελούμενο από γιατρούς, νοσηλευτές και ιδιώτες φαρμακοποιούς, οι οποίοι αποκόμιζαν τεράστια κέρδη εκμεταλλευόμενοι τον ανθρώπινο πόνο, εξάρθρωσε η Οικονομική Αστυνομία.

Το κύκλωμα έβαζε στο χέρι με αριστοτεχνικό τρόπο πανάκριβα φάρμακα για καρκινοπαθείς από τις αποθήκες δημόσιων νοσοκομείων και τα μεταπωλούσε σε συνεργαζόμενα φαρμακεία ή και σε ιδιώτες σε χώρες των Βαλκανίων.

Εδώ και μία διετία, όπως προέκυψε από την εν εξελίξει έρευνα, τα μέλη του είτε έκλεβαν τα αντικαρκινικά φάρμακα είτε τα προμηθεύονταν από τα νοσοκομεία μέσω συνταγογράφησης και στη συνέχεια θησαύριζαν, πουλώντας τα στη μισή τιμή σε ασθενείς που τα είχαν άμεση ανάγκη.

Σημαντικό ρόλο στο κύκλωμα έπαιζαν γιατροί των δημόσιων νοσοκομείων, οι οποίοι συνταγογραφούσαν στο όνομα ανύπαρκτων προσώπων ή και συνεργών τους τα πανάκριβα φάρμακα, τα οποία χορηγούνταν για άμεση θεραπεία απευθείας από την αποθήκη του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι νοσηλευτές οι οποίοι συμμετείχαν στο κύκλωμα αναλάμβαναν να κάνουν τη βρόμικη δουλειά όταν ήταν δύσκολη η συνταγογράφηση συγκεκριμένου φαρμάκου. Ουσιαστικά, δηλαδή, αναλάμβαναν να κλέψουν το φάρμακο μέσα από την αποθήκη του νοσοκομείου. Στη συνέχεια, όταν στο τέλος κάθε μήνα συγκεντρωνόταν μια ικανοποιητική ποσότητα αντικαρκινικών, και όχι μόνο, φαρμάκων, τα διακινούσαν σε συνεργαζόμενους φαρμακοποιούς, ανάλογα με τις ανάγκες των πελατών κάθε φαρμακείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα γραφεία της Οικονομικής Αστυνομίας έχουν προσαχθεί πάνω από 20 άτομα, ανάμεσά τους 15 γιατροί, που φέρεται ότι συμμετείχαν στο κύκλωμα.

Σε ανακοίνωσή του, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κυριάκος Θεοδοσιάδης αναφέρει πως «όσοι εμπλέκονται στην υπόθεση παράνομης διακίνησης φαρμάκων, από όπου και αν προέρχονται, πρέπει να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν παραδειγματικά».


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....