Διυλιστήριο: 11/04/16
ροη αναρτησεων

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

Η ΜΟΜΑ ξεκινά τα έργα στο Δήμο Τρίπολης



Μετά από συνεχή και αμφίδρομη επικοινωνία μεταξύ Δήμου Τρίπολης και Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, σήμερα 01-11-2016 υπεγράφη και παρελήφθη η τελική έγκριση Διάθεσης Μηχανημάτων Μηχανικού από το Γενικό Επιτελείο Στρατού.

Σε απάντηση του εγγράφου του Δήμου Τρίπολης με Αρ. Πρωτ. 40680/15-09-2016, απεστάλη έγγραφο του Γενικού Επιτελείου Στρατού με αριθμό Φ.660/147/273377, Σ.1191 και ημερομηνία 01-11-2016 στο Δήμο Τρίπολης, καθορίζοντας τα μηχανήματα τα οποία θα έρθουν, το χρονικό διάστημα που θα εργαστούν καθώς και τις απαραίτητες προϋποθέσεις που έχουν τεθεί και πρέπει να καλυφθούν από την πλευρά του Δήμου Τρίπολης.
Τα μηχανήματα τα οποία θα λάβουν μέρος στην αποκατάσταση των ζημιών είναι τα εξής:
1 Προωθητής Γαιών
1 Εκσκαφέας Τάφρων
1 Ρυμουλκό Οχήματος
1 Ανατρεπόμενο Όχημα
1 Φορτωτή Γαιών
1 Όχημα M/S 240 GD
Οι προϋποθέσεις που αναγράφονται και πρέπει να καλυφθούν με μέριμνα του Δήμου είναι οι εξής:
Η διαμονή και σίτιση του εμπλεκόμενου προσωπικού
Η φύλαξη των μηχανημάτων ΜΧ, κατά τις μη εργάσιμες ώρες και μέρες.
Η αποκατάσταση των ενδεχομένων βλαβών σε μηχανήματα – οχήματα που θα προκύψουν κατά την εκτέλεση των εργασιών
Η παρουσία δημοτικών υπαλλήλων για υπόδειξη εργασιών επί τόπου και αποφυγή πρόκλησης βλαβών σε δίκτυα
Η υπόδειξη χώρου εναπόθεσης φερτών υλικών
Η εξασφάλιση των απαραίτητων αδειοδοτήσεων όπου απαιτηθεί.
Έτσι, ολοκληρώνεται ένας μεγάλος κύκλος προσπαθειών και πιέσεων από πλευράς Δημάρχου Τρίπολης κ. Δημήτρη Παυλή, έστω και με μεγάλη καθυστέρηση, η οποία δεν οφείλεται στο Δήμο Τρίπολης.
Ο Δήμος Τρίπολης και το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας έχει ήδη έτοιμους τους χάρτες επέμβασης και πραγματοποίησης εργασιών.
Ωστόσο ευχαριστεί θερμά την Περιφέρεια Πελοποννήσου η οποία συνδράμει στην κάλυψη ορισμένων προϋποθέσεων, όπως ανακοινώθηκε χθες κατά τη συνεδρίαση του Πε.Συ.

https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου επανεξετάζει τις αναφορές του εισαγγελέα Εφετών Ι. Αγγελή, για παρεμβάσεις στο έργο του


Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, ανέσυρε από το αρχείο δύο αναφορές που είχε καταθέσει ο εισαγγελέας Εφετών Ιωάννης Αγγελής, καταγγέλλοντας προσπάθεια παρέμβασης στο έργο του, σχετικά με τους χειρισμούς του στην υπόθεση του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου.

Η κ. Δημητρίου ανέθεσε στον αντεισαγγελέα του ανωτάτου δικαστηρίου, Δημήτρη Παπαγεωργίου, να επανεξετάσει τις καταγγελίες.

Υπενθυμίζεται ότι δύο αναφορές του κ. Αγγελή τέθηκαν στο αρχείο στις 30 Ιουνίου 2016 από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Μανώλη Ρασιδάκη, αφού συνέταξε πόρισμα 110 σελίδων.

Ο κ. Ρασιδάκης είχε καταλήξει ότι οι καταγγελίες του κ. Αγγελή δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια, ενώ τόνιζε ότι αυτές μειώνουν και θίγουν την τιμή των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών που αναφέρονται στην καταγγελία.

Η κ. Δημητρίου ανέσυρε από το αρχείο τις αναφορές του κ. Αγγελή και ζήτησε από τον κ. Παπαγεωργίου να τις επανεξετάσει, καθώς προέκυψαν νέα στοιχεία που προέρχονται από:

1) την άσκηση ποινικής δίωξη σε βάρος του κ. Βγενόπουλου και άλλων 14 ατόμων για δάνειο 200 εκατ. ευρώ που χορήγησε στην εφοπλίστρια Αγγελική Φράγκου χωρίς εγγυήσεις. Ο επιχειρηματίας είναι κατηγορούμενος για απιστία σε βαθμό κακουργήματος, μετά τη δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του από τους εισαγγελείς Διαφθοράς Ιωάννη Δραγάτση και Αντώνη Ελευθεριάνο.

2) την μηνυτήρια αναφορά του Ανδρέα Βγενόπουλου που μπήκε στο αρχείο, σχετικά με τον καταλογισμό ευθυνών για διαρροή στοιχείων από τη δικογραφία που τον αφορούσε και

3) την πρωτοβάθμια πειθαρχική διαδικασία σε βάρος της εισαγγελέως Εφετών, Γεωργίας Τσατάνη, για τους χειρισμούς της στην υπόθεση του κ. Βγενόπουλου.


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μπουρλότο!..

    Το blog χαίρεται απερίφραστα, οριζόντια, κάθετα, διαγώνια και ανάσκελα με τα οικτρά χάλια της ελληνικής οικονομίας.
Κάνει πάρτι όταν ακούει τις εκτιμήσεις και τις προβλέψεις των ειδικών οικονομολόγων για την καταστροφή που επέρχεται πολύ σύντομα, ίσως και μέσα στον επόμενο
χρόνο.
Και ανοίγει σαμπάνιες ( των δύο ευρώ) όταν φαντάζεται την στιγμή της ασύντακτης χρεοκοπίας, και της κλωτσηδόν επιστροφής σε κάποιο νόμισμα, πιθανότατα στο Σελίνι της Ουγκάντας.

Γιατί όλα αυτά;
Για δύο λόγους:
Πρώτον, πρέπει κάποια στιγμή τούτος ο λαός να τιμωρηθεί οικτρά για τις οικτρές επιλογές του.
Δεν μπορεί μιά ζωή χάϊ-χούι, άντε και καλά κρασιά και με το χέρι στην τσέπη να διαλέγει για κυβερνήτη του κάθε ρεμάλι, που επειδή ήταν άχρηστος για ο,τιδήποτε άλλο τού θυμήθηκε να γίνει πολιτικός.
Μπορεί να μην τα φάγαμε όλοι μαζί όπως είπε το δίποδο γουρούνι,
..βοηθήσαμε όμως, σιγοντάραμε, κάναμε πλάτες στο φάγωμα.
Και όταν στο τέλος πήραμε είδηση την απατεωνιά τους, αντί να τους σύρουμε στα δικαστήρια και στην φυλακή,
..τους ξαναφωνάξαμε για να ξανακυβερνήσουν. Και:

Δεύτερο και σπουδαιότερο, επειδή μόνον με ολική κατάρρευση της οικονομίας θα καταρρεύσει και το σύστημα που την μανατζάρει,
..και θα μπορέσουμε επί τέλους να δούμε κάποιο φώς στην άκρη του τούνελ,
..έστω κι αν ακόμη αυτό το τούνελ είναι τόσο μακρύ που δεν θα φτάσει η ζωή της δικιάς μας γενιάς για να το διαβούμε. Θα το διαβούν όμως τα παιδιά μας, και τα παιδιά των παιδιών μας (αν αποκτήσουν), για να βγούν σε ένα τοπίο εντελώς νέο και πιό "υγιεινό" αυτή την φορά.
Όσο το σύστημα είναι όρθιο θα είναι γιατί αλληλοστηρίζεται απ' αυτή την εγκληματική οικονομία απανθρωπιάς και ψεύδους.
Ας πέσει λοιπόν η μία για να καταρρεύσει μαζί και όλο το υπόλοιπο.

Κι εμείς; Τί θα γίνουμε;
Ε, ας θυσιαστούμε!
Ας γίνουμε κι εμείς μιά φορά θυσία για χάρη των επερχόμενων γενεών, στ' αλήθεια αυτή τη φορά,
..κι όχι τάχα μου-δήθεν μου και κλαψουρίζοντας για να μας λυπηθούνε.
Τόσον καιρό καλά περάσαμε!

Με δυό λόγια:
Μπουρλότοοοο!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Εξευτελισμός Ράμα στην Αλβανική Βουλή: «Είσαι γενίτσαρος και μεθύστακας του Ερντογάν»



Φανερά στριμωγμένος και αγχωμένος εμφανίστηκε ο Έντι Ράμα την Πέμπτη στην αλβανική Βουλή. Ο Βαγγέλης Ντούλες τον σφυροκόπησε αλύπητα, αποκαλώντας τον «γενίτσαρο», «μεθύστακα», εντολοδόχο του Ερντογάν που έχει μετατρέψει την Αλβανία σε μια τεράστια φυτεία χασίς.

Και παρά ότι επανέλαβε τις ανιστόρητες απόψεις του περί «αλβανικής» Αθήνας στην τουρκοκρατία [που έχουν απαντηθεί εδώ], όπως δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη «τσαμουριά», δεν μπόρεσε να κρύψει ότι έχει αρχίσει να συνειδητοποιεί τις καταστροφικές για τον αλβανικό λαό συνέπειες των πράξεών του.

Ο ελληνικής καταγωγής πρωθυπουργός της Αλβανίας, ως άλλος γενίτσαρος, αντί να φροντίζει για την αγαστή συνεργασία μεταξύ της χώρας του και της Ελλάδας, έχει υψώσει μια εξωφρενική και ανιστόρητη «φυλετιστική» ρητορική που στρέφεται ενάντια όχι μόνο στη μητέρα πατρίδα του, την Ελλάδα, αλλά και στον αλβανικό λαό που κυβερνά.

Η αλλοπρόσαλλη πολιτική Ράμα έναντι της Ελλάδας και εις βάρος του αλβανικού λαού ανάγκασε την Αθήνα να προειδοποιήσει αυστηρά τα Τίρανα ότι θα ασκηθεί βέτο στην ενταξιακή πορεία της Αλβανίας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι είναι οι κατεδαφίσεις σπιτιών Ελλήνων Μειονοτικών στη Χειμάρρα της Βόρειας Ηπείρου.

Δεν είναι όμως μόνο οι επικείμενες κατεδαφίσεις σπιτιών στη Χειμάρρα.

Ο Έντι Ράμα συνεχώς προκαλεί. Πρώτο στην ατζέντα του το ανύπαρκτο θέμα της «τσαμουριάς», ενώ γνωρίζει ότι οι εν λόγω τσάμηδες διέπραξαν εγκλήματα πολέμου συνεργαζόμενοι με τους ναζί.

Ο Έντι Ράμα προσπάθησε μάλιστα να δημιουργήσει και θέμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Στο τέλος οι ελληνικές Υπηρεσίες τους «έπιασαν», όλους μαζί, δηλαδή όλο το παρεάκι που έστησε την προβοκάτσια με «θύμα» τον Επίτροπο Γιοχάνες Χαν[Διαβάστε εδώ: Έτσι «στήθηκε» η ανθελληνική απάντηση Χαν για τους Τσάμηδες].

Ύστερα βγήκε να πει ότι ο θεός Δίας ήταν «τσάμης». Και το «κορυφαίο» του ξέσπασμα ήταν ότι ισχυρίστηκε ότι επί τουρκοκρατίας η Αθήνα ήταν μια αλβανική πόλη.

Την Πέμπτη στην αλβανική Βουλή ο Βαγγέλης Ντούλες εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Ράμα.

Τον αποκάλεσε «γενίτσαρο», «μεθύστακα» και εντολοδόχο του Ερντογάν που έχει μετατρέψει την Αλβανία σε μια τεράστια φυτεία χασίς.
Ο Ντούλες κατήγγειλε τον Ράμα ότι εκτελεί εντολές Ερντογάν κατά της Ελλάδας

Την Πέμπτη στην αλβανική Βουλή ο Πρόεδρος του ΚΕΑΔ και βουλευτής Βαγγέλης Ντούλες, μιλώντας στην ολομέλεια, χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα εναντίον του Έντι Ράμα, αποκαλώντας τον «τυχοδιώκτη», που ληστεύει τη Χειμάρρα, με σκοπό να καθυποτάξει την εκεί ελληνική κοινότητα.

Πρόσθεσε επίσης ότι ο Πρωθυπουργός Ράμα, εκτελώντας οδηγίες του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν, κήρυξε την Ελλάδα εχθρό, όπως μεταδίδει ο Tachydromos.

«Είναι ένα σημαντικό θέμα για μένα, διότι μια περιοχή με παραδόσεις, αξίες, ιστορία και ταυτότητα, από τότε που η κυβέρνηση Ράμα ήρθε στην εξουσία, βρίσκεται υπό την καθημερινή απειλή των μπουλντόζων. Μιλώ για τη Χειμάρρα.

»Η ιστορία αυτή ξεκίνησε με την εδαφική μεταρρύθμιση, η οποία αποδείχτηκε ότι ήταν στην υπηρεσία κακόβουλων συμφερόντων, ήταν μονομερής.

»Συνεχίστηκε με τους Δρυμμάδες όπου κατεδαφίστηκε κτίριο λατρείας, και η κατεδάφιση αυτή έγινε για πελατειακά συμφέροντα.

»Έγιναν επιλεκτικές κατεδαφίσεις επιχειρησιακών μονάδων με έντονη τάση εκδίκησης, ενώ την ίδια στιγμή και σε αντίθεση με το νόμο, κτίζονται σαράγια στο Κηπαρό, εξ ονόματος της ανάπλασης των πόλεων που προπαγανδίζει η κυβέρνηση. Και αυτό δεν το λέω εγώ, το λέει το Πρακτορείο BIRN σε ρεπορτάζ του της 20η Σεπτεμβρίου.

»Δεν υπάρχει ανάπλαση που θα μπορούσε να καλύψει τον πραγματικό σκοπό, που είναι η καθυπόταξη αυτής της κοινότητας.

»Δεν υπάρχει κίβδηλος πατριωτισμός που θα επωμιζόταν τους κακόβουλους και ληστρικούς υπολογισμούς του Ράμα και της κλίκας του στη Χειμάρρα.

»Γιατί το πληρώνει τόσο ακριβά η Χειμάρρα, γιατί οι διαμαρτυρίες των κατοίκων της αντιμετωπίζονται με προκαταλήψεις, εθνικισμό και ρατσισμό;

»Γιατί η Χειμάρρα, που πλήρωσε τόσο ακριβά την αντικομουνιστική αντίσταση του 1945, συνεχίζει να πληρώνει και σήμερα;

»Το αλβανικό Σύνταγμα το λέει ξεκάθαρα ότι υπερασπίζεται τα δικαιώματα των απανταχού Αλβανών, τα άλλα κράτη όμως, δεν το έχουν αυτό το δικαίωμα;

»Δεν το έχει αυτό το δικαίωμα η Ελλάδα, δεν το έχει η Ευρώπη;

»Δεν το έχουν οι Έλληνες ευρωβουλευτές να μιλούν για παραβίαση των δικαιωμάτων της Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία;

»Ο Ράμα ανατρέπει την πολιτική δεκαετιών της Αλβανίας για να συμβάλει στη σταθερότητα της Βαλκανικής και ανακαλύπτει εχθρούς.

»Εφαρμόζει τα αιτήματα του Μπαμπά (Ερντογάν) για τα τουρκικά σχολεία στην Αλβανία και ανακαλύπτει ότι εχθρός είναι η Ελλάδα, η οποία φιλοξενεί 700 χιλ. Αλβανούς, ενώ ο Ράμα τους συμπατριώτες του, τους στέλνει στην ξενιτειά.

»Μ΄ αυτά που κάνει, δικαιολογημένα τίθεται το ερώτημα: Επιθυμεί αυτός ο άνθρωπος την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση της Αλβανίας;

»Εμείς έχουμε έναν τυχοδιώκτη Πρωθυπουργό, που επέτρεψε στη χώρα μαζική καλλιέργεια του χασίς.

»Ως Πρόεδρος του ΚΕΑΔ, ως Μειονοτικός, ως κάτοικος του Αργυροκάστρου, σου λέω ότι δεν είναι αυτές οι σχέσεις που ο λαός επιθυμεί να έχει με την Ελλάδα.

»Ξεκινήσατε μια τυχοδιωκτική πολιτική που έχει κόστος. Δεν μπορείτε, με εθνικιστική ρητορική να καλύψετε την ληστρική πράξη εναντίον της Χειμάρρας.

»Η πολιτική αυτή που εξυπηρετεί εκλογικές σκοπιμότητες, είναι καταδικασμένη να αποτύχει, οι λαοί έχουν αναπτύξει πανάρχαιους δεσμούς που δύσκολα καταλύονται.

»Είσαι αδιάβαστος, μας ντρόπιασες στα μάτια του κόσμου με την ανάρτηση για την Ακρόπολη. Επέλεξες μια γκραβούρα με μιναρέ. Η νοοτροπία σου απέχει πολύ από την δυτική νοοτροπία.

»Εσύ και τον Περικλή της αρχαιότητας τον βλέπεις με σαρίκι, αλλά μην ξεχνάς ότι και οι άλλοι, σε βλέπουν ως γενίτσαρο που ορμάς να καταλάβεις τη Βιέννη.

»Δεν μπορείς να καλύψεις τις αποτυχίες σου με εθνικιστική ρητορική, έχει χάσεις την επαφή με την πραγματικότητα. Καιρός κ. Πρωθυπουργέ, να ξεμεθύσεις» – ήταν τα βασικά σημεία της ομιλίας Ντούλε.
Σε σύγχυση ο Ράμα τι απάντησε:

«Ορισμένοι κάτοικοι της Χειμάρρας διαμαρτυρήθηκαν για το σχέδιο ανάπλασης της πόλης, είναι ένα σχέδιο του Δήμου, στη συνέχεια του προγράμματος ανάπλασης της Χεμάρρας.

»Η πόλη εκείνη έχει, μετασχηματιστεί ριζικά και αυτό το βλέπουν όλοι, και η τοπική κοινωνία, εκτός από το Ντούλε.

»Η Χειμάρρα δεν είναι η μόνη πόλη που εισήλθε στο δρόμο της ανάπτυξης, δεν είναι η μόνη πόλη όπου γίνονται απαλλοτριώσεις.

»Οι απαλλοτριώσεις και οι κατεδαφίσεις είναι ρουτίνα και γίνονται βάσει του νόμου στη Χειμάρρα, στην Τροπόγια και αλλού.

»Και στην Τροπόγια, ή στο Μπουρέλι, υπάρχουν κάτοικοι που δεν συμφωνούν, αλλά περιέργως, ούτε για τους κατοίκους της Τροπόγια, ούτε του Μπουρέλ, ούτε της Αυλώνας, ή της Μπουλκίζα, δεν ακούσαμε να παραπονείται κάποιο άλλο κράτος, ή τα μίντια αυτής της χώρας να αρχίζουν να φωνάζουν. Αυτό συμβαίνει μόνο με τη Χειμάρρα.

»Στην Αυλώνα, τα Τίρανα, το Δυρράχιο και σε όλη τη χώρα, έχουν κατεδαφιστεί χιλιάδες κτίρια.

»Το project στη Χειμάρρα προβλέπει την κατεδάφιση 18 κτιρίων, ένα σπίτι, ένα ξενώνα και τα υπόλοιπα πλυντήρια, περίπτερα, παλαιές αποθήκες ή ερείπια των άλλοτε κατοικιών.

»Εκείνοι που δεν γνωρίζουν την αλήθεια για το θέμα, το οποίο επανέρχεται κατά καιρούς, δεν μπορούν να καταλάβουν πως μπορεί, μια διαδικασία ρουτίνας για 12 αυθαίρετα και 6 κτίρια, να κινητοποιήσει μια γειτονική χώρα με επίσημες Ανακοινώσεις που ζητούν τιμωρία, να κινητοποιήσει κόμματα, εφημερίδες και ιστοσελίδες για να αμαυρώσει την εικόνα της κυβέρνησης της Αλβανίας.

»Τι έκανα, τι είπα εγώ, που θα άξιζε όλη εκείνη την προσοχή στην Ελλάδα αυτές τις μέρες;

»Μπορεί να μου πει κανείς, γιατί στους γείτονες δεν άρεσε ανάρτησή μου στην πολιτιστική μου στήλη στοFacebook, στην οποία αναφέρθηκα στον Gjergj Dushmani, τον επώνυμο Αλβανό στον οποίο αναφέρονται σοβαρά ιστορικά βιβλία, ο οποίος βρέθηκε στη σωστή θέση και στη σωστή στιγμή για να σώσει την Ακρόπολη από το βομβαρδισμό το 1686;

»Μήπως δεν τους άρεσε επειδή εκεί διάβασαν ότι στην Αθήνα εκείνης της εποχής ομιλούσαν κυρίως αλβανικά; Αυτό όμως δεν το λέω εγώ, αλλά οι ιστορικοί εκείνης της εποχής.

»Δεν στενοχωρούμαι καθόλου όταν μου λένε ότι στη Χειμάρρα σήμερα μιλούν ελληνικά.

»Ούτε η ομιλούμενη χθες αλβανική δεν καθιστά την Αθήνα αλβανική, ούτε η ομιλούμενη σήμερα ελληνική, δεν καθιστά τη Χειμάρρα ελληνική πόλη.

»Τα θέματα του παρελθόντος και του μέλλοντος, όχι μόνο για μας, αλλά προς το κοινό συμφέρον, είναι πραγματικά θέματα, στα οποία θα πρέπει να δώσουμε λύση, ακριβώς υπό το πρίσμα αναρίθμητων παραδειγμάτων της φιλίας, της αλληλεγγύης, της καλής γειτονίας, τα οποία η ιστορία παρήγαγε για Αλβανούς και Έλληνες.

»Ακούστηκαν μερικές φωνές να υψώνονται, εκτός από τη φωνή του Βαγγέλη, ο οποίος και από το ύπνο σηκώνεται, εάν δει ότι πέφτει κάποιο κεραμίδι από κάποιο ερειπωμένο σπίτι της Χειμάρρας.

»Και το κεραμίδι που ο Βαγγέλης είδε στο όνειρο, βρίσκει στην Ελλάδα ακροατές που το χρησιμοποιούν ως αποδεικτικό στοιχείο του ανθελληνισμού του Ράμα, του νέου εχθρού κατά της Ελλάδος και της Μειονότητας, που εσύ Βαγγέλη, επιδιώκεις με κάθε τρόπο να κατασκευάσεις, για προσωπικά οφέλη, για οφέλη του Κόμματός σου.

»Το κόμμα σου Βαγγέλη, λιώνει σαν το αλάτι στο νερό, ακριβώς διότι έχεις αναλάβει να κάνεις κάτι που εμφανώς προκαλεί ζημιά στις διμερείς σχέσεις, στις σχέσεις ανάμεσα σε Αλβανούς και Έλληνες.

»Η εκκλησία των Δρυμμάδων που ανέφερες, ‘ήταν γκαράζ, όπου γινόταν και θρησκευτικές τελετές, αλλά για το Βαγγέλη και εκείνους που τον ακούν στην Αθήνα, ήταν ναός τον οποίο κατεδάφισε η δικτατορία του Ράμα.

»Τα ζητήματα του παρελθόντος ανάμεσα στις δύο χώρες δεν μπορεί να χρησιμοποιούνται ως casusbelli για να βλάψουν τις σχέσεις, εκτός από κοντόφθαλμους.

»Οι κάτοικοι που θίγονται από το σχέδιο ανάπλασης έχουν αυτό-κηρυχθεί Έλληνες. Υπάρχουν επίπονες ιστορίες εξελληνισμού των ονομάτων των Αλβανών.

»Οι Έλληνες υποδέχθηκαν τους Αλβανούς το 1990, έτσι όπως οι Αλβανοί υποδέχθηκαν τους Έλληνες που είχαν μείνει χωρίς ψωμί, το 1941.

»Εγώ και κανένας Αλβανός, δεν θα λέγαμε σε κάποιον Έλληνα: «Εάν επιθυμείς να δουλέψεις σ΄ αυτή τη χώρα, άλλαξε το όνομα». Μας λένε ότι οι κάτοικοι των οποίων κατεδαφίζονται τα σπίτια, είναι ομογενείς, λες και οι υπόλοιποι είναι αλλογενείς, δηλαδή ξένοι, που ήρθαν από αλλού.

»Οι ιστορικοί θα πρέπει μόνο να γράφουν την ιστορία, οι πολιτικοί να την κάνουν, όταν όμως γίνεται σύγχυση των ρόλων, μόνο ζημιά θα πρέπει να περιμένουμε.

»Στο πλαίσιο αυτής της συζήτησης και δυστυχώς κάθε συζήτησης αυτά τα 25 χρόνια με τους γείτονες για τη Χειμάρρα, ποτέ δεν άκουσα να γίνεται σεβαστό ένα στοιχείο, ότι τα άτομα αυτά είναι Αλβανοί υπήκοοι και υπόκεινται στους αλβανικούς νόμους.

»Είμαι πρόθυμος να ανταποκριθώ σε κάθε πρόσκληση που θα έρθει από τους γείτονες, να συζητήσω ανοικτά μαζί τους για την προστασία των Μειονοτήτων.

»Η Αλβανία έχει κληρονομήσει πολιτική προστασίας των Μειονοτήτων, καμία φορά δεν έγινε αντικείμενο κριτικής από Διεθνείς Οργανισμούς για μη σεβασμό των δικαιωμάτων τους, είναι συμβαλλόμενο μέρος σε διεθνείς Συνθήκες, συμπεριλαμβανομένης της Συνθήκης Πλαισίου για την Προστασία των Μειονοτήτων, την οποία αναμένουμε να την επικυρώσει και η Ελλάδα.

»Τα δικαιώματα των μειονοτήτων στην Αλβανία διασφαλίζονται από το Σύνταγμα και τους νόμους.

»Αναφέρθηκε ο Βαγγέλης εδώ στην Διοικητική Μεταρρύθμιση, θα ήθελα να έβλεπα μια παρόμοια και σε γειτονικές χώρες, αλλά δεν πρόκειται να συμβεί.

»Ο νομικός μας κώδικας για τις Μειονότητες είναι πολύ πιο προχωρημένος από τον Κώδικα των γειτόνων. Οι Αλβανοί εκ φύσεως, είναι ανεκτικοί, έχουν συνυπάρξει ειρηνικά με τις Μειονότητες.

»Στο πλαίσιο των 5 προτεραιοτήτων για ένταξης την Ε.Ε, η Αλβανία προχώρησε σε αναθεώρηση του νομικού, πλαισίου για τις Μειονότητες.

»Η Αλβανία δεν έτρεφε, ούτε και τρέφει εδαφικές διεκδικήσεις, αλλά ζητά όσο πιο υψηλό επίπεδο σχέσεων φιλίας.

»Στην ιστορία μας, βρίσκουμε πιο πολλά παραδείγματα που μας ενώνουν, από εκείνα που μας χωρίζουν.

»Το παρελθόν δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο για το κοινό μέλλον των λαών και των χωρών μας.

»Για τις δύο χώρες θα πρέπει να υπάρξουν λύσεις που να στηρίζονται στο διεθνές δίκαιο και κανόνες.

»Πρώτον, θα θέλαμε να καταργηθεί το βασιλικό Διάταγμα για το εμπόλεμο ανάμεσα Ελλάδα και Αλβανία.

»Δεν είναι ένα κατάλοιπο, είναι μια πράξη που έχει συνέπειες για τους Αλβανούς πολίτες.

»Εάν θέλετε να μην τους πούμε Τσάμηδες, δεν τους λέμε, εάν θέλετε να μην πούμε «τσάμικο», δεν το λέμε, αυτό όμως δεν παύει να είναι αλβανικό εθνικό ζήτημα, είναι ζήτημα της Αλβανίας, των Αλβανών. Τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα δικαιώματα επί της περιουσίας, είναι εκείνο που ονομάζεται «τσάμικο». Αυτό και μόνο αυτό ζητούμε.

»Και στο παρελθόν, και πριν από 30 χρόνια, και πριν από 10 χρόνια, καμία διεθνής Επιτροπή, Σύμβαση ή Δικαστήριο, δεν έχει αναγνωρίσει ύπαρξη ελληνικής μειονότητας ανάμεσα σε Κουρβελέσι και Ακροκεραύνια όρη» – δήλωσε σε γενικές γραμμές στην ομιλία του ο Ράμα.
Δευτερολογία Ντούλε:

«Σε όλη αυτή την χαοτική τοποθέτηση, εγώ προσπάθησα να σεβαστώ το θέμα. Ο Ράμα πηγαίνει από αποτυχία σε αποτυχία.

»Τυγχάνει, κ. Πρωθυπουργέ, να είμαι και πολίτης της Ε.Ε, εκεί, ο καθένας που θεωρεί ότι αδικείται, μπορεί να προσφύγει στα δικαστήρια να βρει το δίκιο του.

»Εσείς παρακάμψατε την ουσία της συζήτησης. Προσπαθώ όσο μπορώ, να κάνω φίλους αυτού του τόπου, είναι όμως δύσκολο με έναν Πρωθυπουργό όπως εσείς.

»Είπες σε μένα ότι αμαυρώνω την εικόνα, αλλά δεν υπάρχει πιο μαύρη κυβέρνηση από τη δική σας τα 25 αυτά χρόνια.
Δευτερολογία Ράμα:

Δευτερολογώντας και απευθυνόμενος στο Ντούλε, ο Ράμα τόνισε και τα ακόλουθα:

«Αφού υποδαυλίζεις τη δημιουργία στημένων καταστάσεων και ενημερώνεις σκόπιμα, δεν έχεις άλλο σκοπό, από το να δημιουργείς εχθρούς στην άλλη πλευρά.

»Για ποιο λόγο λες ψέματα στην Αθήνα, όταν τους λες ότι τα κτίρια είναι νόμιμα, γιατί τους λες ότι θα κατεδαφιστούν χωρίς αποζημίωση;

»Για ποιο λόγο υποδαυλίζεις και λες ψέματα και σε μερικούς από εκείνους που έχουν δικαίωμα να διαμαρτυρηθούν;

»Άκουσες ξεκάθαρα τις εξηγήσεις μου για την υπόθεση, βρες σε όλη την Αλβανία, όπου κατεδαφίστηκαν 9 χιλ. κτίρια, μία περίπτωση στη Χειμάρρα που να έχει γίνει διαφορετικά σε σύγκριση με την υπόλοιπη Αλβανία.

»Καλά που λες ψέματα, αλλά τα ψέματα τα χρησιμοποιείς για να ρίξεις λάδι στη φωτιά.

»Είσαι εσύ που με υποχρεώνεις να αναμειχθώ σ΄ αυτή τη συζήτηση.

»Η απαρχή της όλης ιστορίας είσαι εσύ.

»Ο κάθε λαός έχει τους ανεγκέφαλούς του, εσύ βρήκες όλους τους ανεγκέφαλους της Ελλάδας και τους διηγείσαι τρελές ιστορίες, αυτοί είναι έτοιμοι να θεωρήσουν ως αλήθεια, κάθε ψέμα και συκοφαντία σου.

»Εγώ φέρω δημοσίως ευθύνη εάν βρεθεί μία παράβαση που έγινε σε βάρος τους, σε αντίθεση με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε για όλους τους Αλβανούς πολίτες.

»Εκείνο που είπες ότι «είμαι πολίτης της Ευρώπης», το είπες διότι έχεις ελληνικό διαβατήριο.

»Εμείς είμαστε πολίτες της Ευρώπης αλλά δεν έχουμε ακόμα διαβατήριο, μην νομίσεις όμως ότι αυτό μας υποχρεώνει να αισθανόμαστε κομπλεξαρισμένοι διότι εσύ θα ασκήσεις επιρροή για να εμποδιστεί η ευρωπαϊκή μας πορεία για την όρεξή σου.
Τρίτη παρέμβαση Ντούλε:

«Ο Πρωθυπουργός μου δεν γνωρίζει τι είναι ο διάλογος, γνωρίζει μόνο το μονόλογο, το μονόλογο τύπου παραληρήματος. Στη μέση της συζήτησης σηκώθηκε και έφυγε!».

Πηγή www.tribune.gr

https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Κλείνουν άμεσα 37 χωματερές


Οριστικό «λουκέτο» μέσα στο 2017 θα μπει σε δεκάδες χωματερές που επιβαρύνουν το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία αλλά και προκαλούν ταυτόχρονα οικονομική αιμορραγία στη χώρα μας, εξαιτίας των προστίμων που υποχρεώνεται να καταβάλει στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σχεδόν 52 εκατομμύρια σε πρόστιμα


Από το 2014 έως σήμερα, η Ελλάδα έχει πληρώσει τμηματικά χρηματική ποινή συνολικού ύψους 51,8 εκατ. ευρώ για παράβαση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, σχετικά με τη λειτουργία χώρων ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων (ΧΑΔΑ). Χάρη στην πρόοδο που έχει επιτελεστεί, έως τώρα, με το κλείσιμο των περισσότερων χωματερών και την περιβαλλοντική αποκατάστασή τους, απομένουν δύο δόσεις του προστίμου, εκτιμά ο γενικός γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Ευάγγελος Καπετάνιος, μιλώντας στο Πρακτορείο – ΟΤΑ.

Αναλυτικότερα, με απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου υποχρεωθήκαμε να καταβάλουμε εφάπαξ ποσό 10 εκατ. ευρώ αλλά και χρηματική ποινή 80.000 ευρώ για κάθε ΧΑΔΑ που βρίσκεται σε λειτουργία και 40.000 για κάθε χώρο που έχει κλείσει, αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί η αποκατάσταση του περιβάλλοντος χώρου. Η ποινή καταβάλλεται σε εξαμηνιαίες δόσεις (κάθε 2 Ιουνίου και 2 Δεκεμβρίου) αρχής γενομένης από τον Δεκέμβριο του 2014. Τότε, κληθήκαμε να πληρώσουμε 14,520 εκατ. ευρώ για 70 ενεργές χωματερές και 223 ανενεργές αλλά μη αποκαταστημένες. Έκτοτε, το ποσό μειώνεται ανάλογα με την πρόοδο που επιτελείται. Στις 2/6/2015 η επιβληθείσα χρηματική ποινή έπεσε στα 10,4 εκατ. ευρώ, δεδομένου ότι οι ενεργές ΧΑΔΑ μειώθηκαν στις 49 και οι ανενεργές στις 161. Τους επόμενους μήνες η πρόοδος δεν ήταν η αναμενόμενη, γεγονός που αποδίδεται κυρίως στην προεκλογική περίοδο. Έκλεισαν μόλις μία ενεργή χωματερή και 11 ανενεργές, με αποτέλεσμα η επόμενη δόση (2/12/2015) να είναι στα 9,880 εκατ. ευρώ.

Πόσες χωματερές απομένουν – Που βρίσκονται


Στις αρχές Ιουνίου, απέμειναν 37 ενεργές και 101 ανενεργές ΧΑΔΑ και έτσι η επιβληθείσα ποινή καθορίστηκε στα 7 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τον κ. Καπετάνιο, τον επόμενο μήνα η δόση θα πέσει κάτω από τα 5 εκατ. ευρώ, ενώ εκτίμησε ότι η επόμενη δόση, τον Ιουνίου του 2017, θα είναι η τελευταία.

Αρνητική πρωτιά στην υπόθεση κατέχει η περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία ευθύνεται για το μισό ή στην καλύτερη περίπτωση για το 1/3 του προστίμου, καθώς καθυστέρησε τον σχετικό διαγωνισμό για την κατασκευή μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων (τέλη του 2015). Σήμερα, στα διοικητικά όριά της βρίσκονται οι 13 από τις 37 πανελλαδικά εναπομείνασες εν λειτουργία χωματερές και οι 35 από τις συνολικά 101 ανενεργές.

Ακολουθεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με 9 ενεργές και 15 ανενεργές χωματερές, εξαιτίας και εδώ καθυστερήσεων στην εκτέλεση των σχετικών έργων, αλλά και λόγω της εδαφικής ιδιαιτερότητας με τα πολλά και ως επί το πλείστον μικρά νησιά. Σε ανάλογη θέση βρίσκεται και η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όπου δεν έχουν αποκατασταθεί 23 κλειστοί ΧΑΔΑ.

Στον αντίποδα, βρίσκονται οι περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Ηπείρου και Κρήτης με μηδενικές έως ασήμαντες εκκρεμότητες, ενώ στην Αττική τον τελευταίο ενάμιση χρόνο οι σκουπιδότοποι παραμένουν τρεις ενεργοί και 10 ανενεργοί.

Πηγή: aftodioikisi.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ερντογάν: Καταφύγιο για τους τρομοκράτες, η Γερμανία



Επίθεση του Τούρκου προέδρου στην Γερμανία, την οποία κατηγορεί για υποκίνηση τρομοκρατίας. Ποια η απάντηση του Γερμανού ΥΠΕΞ

Καταφύγιο για τους τρομοκράτες, χαρακτήρισε την Πέμπτη ο Ταγίπ Ερντογάν την Γερμανία, επισημαίνοντας ότι η τελευταία "θα κριθεί από την ιστορία" ενώ την κατηγόρησε ότι απέτυχε να "ξεριζώσει" τους υποστηρικτές του Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Τουρκία θεωρεί "εγκέφαλο" της απόπειρας πραξικοπήματος που σημειώθηκε στη χώρα τον Ιούλιο.

Ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι η Γερμανία εδώ και καιρό προστατεύει μαχητές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), το οποίο 30 χρόνια τώρα παλεύει για αυτονομία των Κούρδων, και του ακροαριστερού DHKP-C, το οποίο έχει πραγματοποιήσει ένοπλες επιθέσεις στην Τουρκία.

"Ανησυχούμε ότι η Γερμανία, η οποία προστατεύει το PKK και το DHKP-C για χρόνια, αποτελεί πρόσφορο έδαφος για ανάπτυξη της τρομοκρατικής οργάνωσης του Γκιουλέν. Δεν έχουμε καμία προσδοκία από τη Γερμανία αλλά θα κριθεί από την ιστορία για υποκίνηση τρομοκρατίας. Η Γερμανία έχει καταστεί σημαντικό καταφύγιο για τους τρομοκράτες", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Άγκυρα.

Ο Γερμανός υπουργός Δικαιοσύνης Χέικο Μάας δήλωσε την Τρίτη ότι δεν θέλει να κρίνει αν το κίνημα του Γκιουλέν έχει πολιτικό χαρακτήρα ή όχι, επισημαίνοντας ότι το Βερολίνο δεν εκδίδει ύποπτους αν αυτοί αντιμετωπίζουν πολιτικές κατηγορίες. "Αυτό σίγουρα δεν θα συμβεί. Για κάθε έκδοση που θα πραγματοποιηθεί, πρέπει να υπάρχει σοβαρή ένδειξη "κλασικής εγκληματικής δραστηριότητας", είπε.

Ο Ερντογάν τόνισε ότι ανησυχεί για την απροθυμία της Γερμανίας, προειδοποιώντας ότι "η απειλή της τρομοκρατίας θα επιστρέψει και θα χτυπήσει σαν μπούμερανγκ".
"Δεν καταλαβαίνουμε τις δηλώσεις Ερντογάν"

Απάντηση στον Ερντογάν έδωσε για λογαριασμό της Γερμανίας, ο υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, επισημαίνοντας ότι "δεν μπορεί να καταλάβει καθόλου αυτές τις δηλώσεις", σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο.

Ο Σταϊνμάιερ διαβεβαίωσε ότι η Γερμανία επιθυμεί να έχει "στενές και εποικοδομητικές σχέσεις" με την Άγκυρα αλλά "δεν θα μασήσει τα λόγια της" σε θέματα που αφορούν παραβιάσεις της ελευθερίας της έκφρασης και του Τύπου.

Πηγή: Reuters

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....