Διυλιστήριο: 06/27/16
ροη αναρτησεων

Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2016

Ο πεθερός του Αλέξανδρου Σαμαρά και η πιθανή εμπλοκή του σε δυσώδη υπόθεση στη ΓουινέαΜια νέα πτυχή στην υπόθεση της εμπλοκής του Γιάννη Παγίδα, πεθερού του αδελφού του Αντώνη Σαμαρά στα λεγόμενα Panama Papers και σε πιθανές ύποπτες σχέσεις του με το καθεστώς της Γουινέας, φέρνει στο φως της δημοσιότητας ο δημοσιογράφος Νίκος Παπαδημητρίου για λογαριασμό της εφημερίδας «Αυγή».


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ «ήταν το 2006, στο Κονακρί, την πρωτεύουσα της Δημοκρατίας του Γουινέας στη δυτική Αφρική, όταν η Μαμαντί Τουρέ, τέταρτη σύζυγος του ασθενούντος προέδρου Λανσάνα Κοντέ, προσεγγίζεται, σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα «Le Monde», από τον έμπορο διαμαντιών Μπένι Στάινμετς προκειμένου να του πουλήσει το μεγαλύτερο -αναξιοποίητο- κοίτασμα σιδήρου στον κόσμο! Τη χρόνια που κατέληξε ο πρόεδρος της χώρας, το 2008, η Μαμαντί Τουρέ πουλάει το κοίτασμα στον ενδιαφερόμενο. Ήταν ένα χρυσοφόρο συμβόλαιο, με κερδισμένες και τις δύο πλευρές». Ο αγοραστής του κοιτάσματος δεν ήταν άλλος από τον άνθρωπο που αγόρασε και τη δική μας Πανγαία.

Οι πιθανές σχέσεις του Γιάννη Παγίδα με την παραπάνω υπόθεση προκύπτουν από την εμπλοκή του σε εταιρία διαχείρισης πλούτου με έδρα τη Γενεύη. Συγκεκριμένα, όπως φαίνεται στα Panama Papers, η Μαμαντί Τουρέ η οποία πούλησε το μεγαλύτερο αναξιοποίητο κοίτασμα σιδήρου στον Στάινμετς, διασυνδέεται με μια εταιρία ονόματι «Matinda Partners & Co». Με την ίδια εταιρία συνεργάζεται όπως προκύπτει και η «Agefor» του Γιάννη Παγίδα. Όπως μάλιστα αναφέρει η «Le Monde» η εταιρία αυτή εργάσθηκε προκειμένου να μείνει στο απυρόβλητο η Πρώτη Κυρία της Γουινέας.

Ποια όμως είναι η «Agefor»; Όπως έχει δημοσιεύσει και το koutipandoras.gr είναι η εταιρία του Γιάννη Παγίδα, ο οποίος ήταν και είναι ένας δραστήριος επιχειρηματίας (Βέλγιο, Κονγκό, Καζακστάν κ.α.) και μία από τις πηγές εσόδων του ήταν τα ορυχεία (όπως και του Μπένι Στάινμετς). Όπως αναφέρει η «Αυγή», σε επικοινωνία που είχε με το δικηγορικό γραφείο που εκπροσωπεί τον Γιάννη Παγίδα, περιορίστηκαν να απαντήσουν γραπτώς ότι «δεν επιθυμεί περαιτέρω συζήτηση των υποθέσεών του, οι οποίες άλλωστε δεν παρουσιάζουν οποιοδήποτε οικονομικό ή άλλο ενδιαφέρον».

Υπενθυμίζεται ότι το όνομα του Γιάννη Παγίδα, πεθερού του αδελφού του πρώην πρωθυπουργού, (όπως άλλωστε και το όνομα της κόρης του), βρίσκονται και στη λίστα Λαγκάρντ. Συνδικαιούχος του λογαριασμού του Παγίδα είναι η Ευτυχία Παγίδα, η οποία δεν είναι άλλη από την Ευτυχία (Έτα) Παγίδα Σαμαρά, νύφη του Αντώνη Σαμαρά.

Ο Γιάννης Παγίδας εμφανίζεται στη λίστα Λαγκάρντ με λατινικούς χαρακτήρες ως JEAN PAGUIDAS. Η αναγραφή του ονόματός του με αυτό τον τρόπο δεν δημιουργούσε υποψίες πως πρόκειται για το συγκεκριμένο πρόσωπο. Όπως έχει αποκαλύψει το koutopandoras.gr ο Παγίδας, έχει ανοίξει λογαριασμό στην HSBC στις 2 Φεβρουαρίου του 1997. Συνδικαιούχοι σε αυτόν τον λογαριασμό είναι η Παγίδα Βασιλική (Ιλόνα), ο Παγίδας Νικόλας, η Παγίδα Ευτυχία αλλά και μια χρηματοπιστωτική εταιρία της Γενεύης, «Agefor».


https://diulistirio.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Στο Γυμνάσιο Αλωνίων Πιερίας (50 παιδιών) το 1ο βραβείο του Διαγωνισμού «Εικονική Επιχείρηση 2016»!Τα κατάφεραν και τα συγχαρητήρια είναι το λιγότερο που τους αξίζουν! Μιλάμε για τους μαθητές και τις μαθήτριες του Γυμνασίου Αλωνίων, που συμμετείχαν στον τελικό του διαγωνισμού «Εικονική Επιχείρηση 2016» και κατάφεραν να κερδίσουν το πρώτο βραβείο! Επιπλέον, θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στον αντίστοιχο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό που θα γίνει τον Ιούλιο στη Λουκέρνη της Ελβετίας!

Τα παιδιά υπό την καθοδήγηση και τη βοήθεια των υπεύθυνων καθηγητριών του προγράμματος Τάνιας Παντελίδου και Ηρώς Ζιούδρου, υλοποίησαν το project Smileybin, δηλαδή δημιούργησαν έναν "έξυπνο" κάδο ανακύκλωσης, με τα εξής χαρακτηριστικά:

- Αυτοματοποιημένο άνοιγμα με τροφοδότηση ενέργειας από φωτοβολταϊκό

- Πληκτρολόγιο εισαγωγής κωδικού

- Ενσωματωμένη ζυγαριά για τον υπολογισμό του βάρους των ανακυκλώσιμων (χαρτί, αλουμίνιο, γυαλί)

- Αποστολή δεδομένων στην κτήτορα εταιρία μέσω WI-FI

- Ανταποδοτικότητα χρήστη μέσω πίστωσης πόντων (εμπορικά κέντρα, super markets) είτε έκπτωσης δημοτικών τελών (Δήμοι)

Με αυτό το project κατάφεραν να προκριθούν στον τελικό του διαγωνισμού, ο οποίος πραγματοποιήθηκε χθες Παρασκευή 24 Ιουνίου στην Αθήνα. Ο διαγωνισμός διοργανώνεται σε ετήσια βάση από το ΣΕΝ/JA (Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων /Junior Achievement – Greece) και θεωρείται ο πιο σημαντικός σε θέματα επιχειρηματικότητας.

Όπως είναι φυσικό η χαρά, η περηφάνεια και ο ενθουσιασμός μαθητών και καθηγητών γι' αυτήν την τόσο σημαντική διάκριση δεν περιγράφεται. Σε μια πρώτη δήλωσή τους στο "Ο.Β." οι κ.κ. Παντελίδου και Ζιούδρου ανέφεραν τα ακόλουθα:

"Απότοκο του πάθους, του αυθορμητισμού και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της ομάδας αυτών των παιδιών ήταν μια μεγάλη επιτυχία, που επιβράβευσε και επιβεβαίωσε τα ταλέντα, τις αξίες και τις προοπτικές τους στο μέλλον. Οι υπεύθυνες καθηγήτριες είμαστε περήφανες για εκείνους που κατάφεραν να πείσουν τους κριτές μεταξύ αξιολογότατων εταιριών της Επικράτειας και να αναδειχθούν οι πρώτοι μεταξύ πρώτων".Αξίζει να σημειωθεί πως στον ίδιο διαγωνισμό συμμετείχε και το Λύκειο Κονταριώτισσας με την εικονική επιχείρηση "Άρωμα Ολύμπου", που ήταν επίσης μια από τις 10 επιχειρήσεις που είχαν προκριθεί στον τελικό και τις 3 από την υπόλοιπη Ελλάδα (εκτός της Αθήνας).

Διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ στο "Ο.Β." της Δευτέρας.


https://diulistirio.blogspot.gr

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μετά το BREXIT , τελείωσε και το δήθεν επιχείρημα «Το Όχι που έγινε Ναι»Α.Χ.

Βλέποντας το μίσος και την οργή που δείχνουν προς το Βρετανικό λαό ΕΕ, Γύπες των Αγορών και η Γερμανία καταλαβαίνουμε σε τι θέση ηταν η Ελλαδα που πρώτη τόλμησε να σηκώσει κεφάλι στους Χρηματοσημμοριτες (όπως τους αποκαλεί ο Ζουραρις)

Οταν απειλεί την Βρετανία ακόμη και το ΝΑΤΟ (εδώ) σκεφθείτε απέναντι σε ποιο Γολιάθ έδωσαν μάχη οι Έλληνες με το ΟΧΙ και με τι συσχετισμούς , ή μάλλον χωρίς κανένα…συσχετισμό δυνάμεων.

Ηταν η Ελλαδα, απέναντι σε όλους, που ύψωσε ανάστημα τον Ιανουάριο του 2015, καθημαγμένη μετά απο 5χρονια καταστροφής, χωρίς Ευρωπαίους συμμάχους (πχ ο ΣαμαροΡαχοι ηταν ακόμη παντοδύναμος), με μαύρη τρύπα 80δις δώρο απο τον Παπαανδρεου, με δις μέτρων υπογεγραμμένα απο τον Σαμάρα για να υπονομεύσει την ίδια του την χώρα φεύγοντας, την διαπλοκή να εχει εν εξελίξει σχέδιο κόκκινης προβιές και το χειρότερο την «ελληνική» αντιπολίτευση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ να βάζει πλάτη στον Σόιμπλε.

Ακομη κι αυτή η πύρρειος νίκη του Σόιμπλε, με τα σημερινά δεδομένα φαντάζει ελληνικός θρίαμβος, γιατί μπορεί να χάρηκαν συγκυριακά οι Γερμανοί και οι Γερμανοτςολιαδες το καλοκαίρι, αλλά ειχε μπει το νερό στ’αυλακι.

Να θυμίσουμε, ότι κανένα κόμμα, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, μίλησαν ποτέ στο δημοψήφισμα ότι θέλουν την Ελλάδα εκτός Ευρωπαικής Ένωσης και εκτός του Ευρώ. Από νωρίς κατάλαβαν ότι δεν θα μπορούσαμε, μόνοι μας να κτυπήσουμε τις παγκόσμιες αγορές. Φυσικά τα συστημικά ΜΜΕ κατάφεραν να διαστρεβλώσουν τις απόψεις των κομμάτων και να μείνει σε όλους μας, η εντύπωση, ότι το ΟΧΙ που ψήφισαν οι Έλληνες, ήταν για να βγούμε εκτός Ευρωπαικής Ένωσης, το οποίο πήρε ο πρωθυπουργός και το έκανε ΝΑΙ. Αυτό που ψήφισαν, οι Έλληνες ήταν ΟΧΙ στα μέτρα της λιτότητας, ΟΧΙ στα μνημόνια, ΟΧΙ στην γερμανοκρατούμενη Ευρώπη
Ακόμα τα λεγόμενα πιο ''σκληροπυρηνικά'' κόμματα της αντιπολίτευσης όπως το ΚΚΕ  (https://diulistirio.blogspot.gr/2015/07/blog-post_232.html)  και η Χρυσή Αυγή (https://diulistirio.blogspot.gr/2015/06/bankingnews.html) δεν ήθελαν την Ελλάδα εκτός Ευρωπαικής Ένωσης

Αν είχαν καταφέρει να πετάξουν την Ελλαδα και έριχναν τον Τσίπρα και τον Καμμένο ή οι ίδιοι είχαν αφήσει τις θέσεις τους απο τα χαρακώματα, τίποτα απο απο αυτα δεν θα ειχε συμβεί. Η Ελλαδα θα ειχε επιστρέψει στον μεσαίωνα και θα γινόταν τρόπαιο στον τοίχο του Σόιμπλε για να αποτρέψει στο μέλλον τους υπόλοιπους Ευρωπαίους να απαιτήσουν δικαιοσύνη.

Σημερα η Γαλλία καίγεται απο απεργίες, η Βρετανία ψηφισε έξοδο, οι Ποδεμος ανεβαίνουν, στην Πορτογαλια γίνονται ζημώσεις και ναι η Ευρώπη αλλάζει.

Κι αυτο ειναι έργο των Ελλήνων και πάλι.

Το θέμα δεν ειναι ποιος θα φύγει απο την Ευρώπη, αλλά ποιος θα γίνει Ελλαδα, γιατί αν κατι χαρακτηρίζει την Ευρώπη ειναι οι αξίες του ανθρωπισμού και της δημοκρατίας που κληροδότησε η Ελλαδα στον κόσμο.Το άρθρο που ακολουθεί ειναι γραμμένο πριν το BREXIT.


«Το Όχι που έγινε Ναι» και άλλα παραμύθια

Του Αντώνη Σαχπεκίδη*

Η δίχως όρια διαστρέβλωση της αλήθειας και η αδίστακτη χρήση ακραίων χαρακτηρισμών εκ μέρους των κομμάτων της αντιπολίτευσης και των διαπλεκόμενων ΜΜΕ, όπως και τα χαλκευμένα ψεύδη εις βάρος της κυβέρνησης, καταρρέουν το ένα μετά το άλλο, αυτά όμως, κόμματα και ΜΜΕ, απτόητα, όλο και κάτι «ανακαλύπτουν» ή, εν ανάγκη, εφευρίσκουν, σε μια λυσσαλέα επιχείρηση να διασωθούν αυτά τα ίδια. Κάθε τόσο η κυβέρνηση «πέφτει» («το Πάσχα», «τα Χριστούγεννα»…).

«Ο ΣΥΡΙΖΑ διαλύεται» και «ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του αναζητούν ελικόπτερα για να φύγουν»! Αν, τώρα, η πραγματικότητα δεν ανταποκρίνεται στις «διαπιστώσεις» ή στις προβλέψεις τους και τους διαψεύδει, τόσο το χειρότερο για την… πραγματικότητα! Στο μεταξύ, και ενώ η κυβέρνηση παλεύει ενάντια στους τζογαδόρους δανειστές της χώρας και στους εντός των τειχών υπονομευτές του εθνικού αγώνα επιβίωσης σε μια πολύμηνη και σκληρή διαπραγμάτευση, αυτοί που ποτέ δεν διαπραγματεύτηκαν πραγματικά, μιλούν για «δήθεν διαπραγμάτευση» και «σκηνικό διαπραγμάτευσης». Τα κόμματα της αντιπολίτευσης κάνουν ό,τι μπορούν για να περιπέσουν στην έσχατη ανυποληψία.

Η δυστυχία είναι ότι σ’ αυτόν τον βρόμικο πόλεμο συμμετέχουν και άνθρωποι «ευυπόληπτοι» («Α, ρε Λαυρέντη, εγώ που μόνο το ‘ξερα τι κάθαρμα ήσουν, τι κάλπικος παράς», Μανόλης Αναγνωστάκης), οι οποίοι θα έπρεπε να σέβονται στοιχειωδώς τους τίτλους και τα αξιώματα με τα οποία η πολιτεία τους τίμησε και ο λαός τα πληρώνει. Τι κι αν καθημερινά αποκαλύπτεται πως η διαφθορά και η σήψη έχουν τις τελευταίες δεκαετίες διεισδύσει σε όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής; Χορός δισεκατομμυρίων, όταν ο λαός καλούνταν να πληρώνει από το υστέρημά του για να καλύπτει το μεγάλο φαγοπότι.

Αξίζει, όμως, να σταθούμε ιδιαίτερα σ’ ένα σλόγκαν, «το Όχι που έγινε Ναι», γιατί πρόκειται για απολίτικη πλάνη ή για απάτη, που αναπαράγεται κάθε τόσο, προκειμένου να στηριχτεί κατηγορία για προδοσία του λαού και της εμπιστοσύνης που επανειλημμένα έδειξε στην κυβέρνηση. Ποιο «όχι» ακριβώς έγινε «ναι»; Τι ψήφισε ο λαός στο δημοψήφισμα; Μα, αυτό που έγραφε το ψηφοδέλτιο: να μη δεχτεί η κυβέρνηση την πρόταση Γιούνκερ. Τον ίδιο καιρό οι σφυγμομετρήσεις έδειχναν ότι η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών ήταν -και εξακολουθεί να είναι- κατά της εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη και την Ε.Ε. (Κι αν, βέβαια, ο λαός ήξερε τι ακριβώς θα πάθαινε σε μια τέτοια περίπτωση, υπέρ της «εξόδου» θα ήταν μόνο όσοι είχαν βγάλει τα χρήματά τους στο εξωτερικό.) Και να μην ξεχνάμε τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις του Γ. Βαρουφάκη, ότι η έξοδος από το ευρώ θα ήταν καταστροφή για τη χώρα. Όλοι γνώριζαν ότι η δυναμική του δημοψηφίσματος θα χρησιμοποιούνταν για την ενίσχυση της διαπραγματευτικής θέσης της Ελλάδας.

Τι έπρεπε, λοιπόν, να κάνει ένας υπεύθυνος πρωθυπουργός ως εκπρόσωπος αυτού του λαού; «Να τα βροντήξει και να φύγει», όπως και καλόπιστοι ακόμα υποστηρίζουν; Αλλά πότε ο λαός έδωσε τέτοια εξουσιοδότηση στον πρωθυπουργό του, που θα σήμαινε έξοδο από την Ευρωζώνη και μάλλον και από την Ε.Ε.; Ποιος θα μπορούσε να αντέξει τις συνέπειες μιας τέτοιας εξέλιξης; Πριν ο Αλ. Τσίπρας επιστρέψει από τις Βρυξέλλες στην Αθήνα, οι Έλληνες που είχαν καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες (αλλά όχι και οι μεγαλοκαταθέτες, που είχαν βγάλει τα συνήθως ύποπτα χρήματά τους στο εξωτερικό) θα έχαναν τις οικονομίες τους που θα είχαν κατασχεθεί από την πρώτη στιγμή. (Λίγες μέρες νωρίτερα κάποιοι δορυφόροι της Γερμανίας είχαν προειδοποιήσει για «άμεσα απαιτητό χρέος»), ενώ οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι μάταια θα περίμεναν τον μισθό ή τη σύνταξή τους έξω από τις κλειστές τράπεζες, και όλοι οι Έλληνες θα καταριόνταν την κυβέρνηση, περιμένοντας στις ουρές για την «ανθρωπιστική βοήθεια» που υποσχέθηκε ο… προνοητικός και φιλάνθρωπος κύριος Σόιμπλε!

Κι έπειτα, τι ψήφισε ο λαός στις εκλογές τον Σεπτέμβριο; Ξανάδωσε με την ίδια πλειοψηφία την εμπιστοσύνη του στον πρωθυπουργό του, εκτιμώντας την κατάσταση και συνακόλουθα επικυρώνοντας την πράγματι δυσβάστακτη συμφωνία, την οποία, ειρήσθω εν παρόδω, υπερψήφισαν το καλοκαίρι και τα κόμματα που φωνάζουν τώρα πιο πολύ! Ποιο «όχι», λοιπόν, έγινε «ναι»; Ποιοι δικαιούνται να μιλάνε εξ ονόματος του λαού καλύτερα από τον ίδιο;

Εξάλλου, για να λέμε τα πράγματα με τ’ όνομά τους, δεν ψήφισε ο λαός την Αριστερά από ξαφνική ιδεολογική μετάλλαξη∙ την ψήφισε, επειδή είδε κι απόειδε ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις, υπακούοντας στις εντολές των κυρίων τους, δεν νοιάζονταν παρά μόνο «για την πάρτη τους». Εξ ου και η δεύτερη, μετά την υπογραφή της κάκιστης «συμφωνίας» του Ιουλίου, ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, εξ ου και η μεγάλη ευθύνη της Αριστεράς έναντι του λαού, να μείνει και να παλέψει, μέχρι τέλους. Αν, ωστόσο, οι ευρωπαϊκοί θεσμοί επιμείνουν στη σαδιστική συμπεριφορά τους απέναντι στην Ελλάδα, ο ελληνικός λαός είναι πάντα εδώ, για να πάρει, αν χρειαστεί, τη μεγάλη απόφαση. Και τότε όλοι θα αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στον λαό και την Ιστορία.

Κατά τα άλλα, πέρα από τις αναμφισβήτητα καλές προθέσεις τους, όσοι με οποιονδήποτε τρόπο διαφοροποιήθηκαν από τον κοινό αγώνα, προσφέρουν αρνητικές υπηρεσίες στον λαό για τον οποίο υποτίθεται ότι νοιάζονται, και ρίχνουν νερό στον μύλο της αντίδρασης, με την οποία -πώς δεν το βλέπουν;- στην πράξη συμπλέουν, πυροβολώντας με απίστευτη εμπάθεια την κυβέρνηση. Τώρα που δίνεται η μάχη των μαχών, μετά από δεκαετίες αγώνων σε αυτήν τη χώρα, την ώρα που πρέπει «να πάρουν τα όνειρα εκδίκηση», να αλωθεί το κράτος της ανομίας και της ρεμούλας και να πάρει ο λαός επιτέλους τη ζωή του στα χέρια του, αυτήν την ώρα ένα δυναμικό κομμάτι της Αριστεράς επέλεξε όχι απλώς να αποστρατευτεί, αλλά να συστρατευτεί με τους εχθρούς του λαού. Κρίμα.

Το Όχι, λοιπόν, που έγινε Ναι αποτελεί μια διανοητική λαθροχειρία, που αναπαράγουν τόσο οι… αριστερότεροι όσο και όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης σε αγαστή σύμπλευση με τα αμαρτωλά ΜΜΕ, καθώς βλέπουν το τρένο να τρέχει χωρίς αυτούς. Λυπάμαι να το πω, αλλά «το Όχι που έγινε Ναι» είναι μια μεγάλη ανοησία. Ας βρουν, λοιπόν, κάτι άλλο όσοι θέλουν να πλήξουν αυτήν την κυβέρνηση.

ΥΓ.: Η Ευρώπη παρουσιάζει συμπτώματα αποσύνθεσης. Δεν είναι αυτό που περιμέναμε και ευχόμασταν για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αλλά, πού ξέρεις; «Ουδέν κακόν αμιγές καλού»!

* Ο Αντώνης Σαχπεκίδης είναι φιλόλογος – συγγραφέας

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

29χρονος Άγγλος Με IQ 145 Εξηγεί Γιατί Ψήφισε Υπέρ Του Brexit Και Αποστομώνει - ΜούφαΔιαβάστε το:


«Τζάθαν Σμιθ. Είμαι 29, με ΙQ πάνω από 145. Δεν έχω ψηφίσει ποτέ μου κανένα πολιτικό κόμμα, δεν είμαι θρησκευόμενος και αγαπώ κάθε άνθρωπο στον πλανήτη εκτός κελιού φυλακής.

Τώρα, μετά που ψήφισα ΕΚΤΟΣ, έγινα 30 ετών, το IQ μου έπεσε κατακόρυφα, έγινα δεξιός εθνικιστής, χριστιανός και ξενοφοβικός ρατσιστής σύμφωνα με κάποιους που ψήφισαν την παραμονή.

Δεν ψήφισα επειδή πιστεύω στη μία πλευρά ή στην άλλη.

Δεν ψήφισα επειδή μισώ τον Ντέιβιντ Κάμερον ή γιατί θέλω να δω τον Μπόρις Τζόνσον ή τον Νάιτζελ Φάρατζ ή οποιονδήποτε άλλο να γίνεται πρωθυπουργός.

Δεν ψήφισα επειδή θέλω να διώξω τους εκπληκτικούς και σκληρά εργαζόμενους μετανάστες από αυτή τη χώρα.

Δεν ψήφισα για να μπορέσουμε να πούμε στον υπόλοιπο κόσμο και στην Ευρώπη να πάει να γ@μηθεί.

Ψήφισα επειδή πιστεύω ότι ο κάθε άνθρωπος πρέπει να έχει το δικαίωμα για μια εκλεγμένη, υπεύθυνη και υπόλογη εκπροσώπηση για τη χώρα του.

Ψήφισα για την ελπίδα ότι η Ευρώπη και η Βρετανία μπορούν με ό,τι απέμεινε από τις εθνικές τους ταυτότητες και ιδιαιτερότητες να εργαστούν από κοινού ως μεγάλα αυτόνομα έθνη, αντί να είναι μια ομογενοποιημένη ομάδα όμοιων ανθρώπων, των οποίων η μόνη διαφορά μεταξύ τους θα είναι ποιος έχει χρήματα και ποιος θα ικετεύει για ψίχουλα από τους μη εκλεγμένους, τζάμπα μάγκες, υποκριτές δικτάτορες που κάνουν κουμάντο στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

.........................
Η ΑΛΗΘΕΙΑ


Jathan Smyth δεν υπάρχει, ούτε smith ούτε παρεμφερές ονοματεπώνυμο, ούτε τέτοια είδηση. Το μόνο που υπάρχει είναι η αλήθεια, που είναι ότι ο εικονιζόμενος στη μούφα, είναι ο αναλυτής του ibtimes IAN SILVERA.
Με μια πολύ απλή αναζήτηση μπορείτε να τον βρείτε σε δευτερόλεπτα.
Μούφα λοιπόν το tribune.gr την
οποία παίζουν τα γνωστά μπουρδοσάιτς,
/////////////////
ΝΕΩΤΕΡΟ: Μια διόρθωση: Με τη βοήθεια του φίλου HarisTz, μάθαμε -με χαρά- ότι το analystsforchange , που αναδημοσιεύει τη μπούρδα, δεν ανήκει στον σοβαρότατο αναλυτή Βασίλη Βιλιάρδο, ο οποίος έχει το εξαιρετικό analyst.gr αλλά σε άλλον αναλυτή ...της οκάς.
Στην ίδια κατηγορία λοιπόν με το pronews κι άλλα φαιδρά sites και το analystsforchange .


https://diulistirio.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Υπ.Οικονομικών: Παραχωρεί έκταση 32 στρεμμάτων στον Δήμο Αγίου Δημητρίου


Το Υπουργείο Οικονομικών προχώρησε τις διαδικασίες παραχώρησης του χώρου «Ασυρμάτου» στον Δήμο Αγ. Δημητρίου και τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής, αναφέρει ανακοίνωσή του.

Πρόκειται για χώρο έκτασης 32 στρεμμάτων, που παραχωρήθηκε μέσω της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας και της Εταιρίας Ακινήτων Δημοσίου, για 30 χρόνια και την εκ νέου παραχώρηση χρήσης ακινήτου, εμβαδού 7.500 τ.μ.

«Η συγκεκριμένη ενέργεια αντικατοπτρίζει τις προθέσεις και τη βούληση του Υπουργείου για την αξιοποίηση δημόσιων χώρων, πάντα προς όφελος των πολιτών, ως κοινόχρηστοι χώροι με σκοπό την αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου της περιοχής.

Σε συνεργασία με το Δήμο Αγ. Δημητρίου και τους κοινωνικούς φορείς της περιοχής, θα συμβάλλουμε όλοι για την αναβάθμιση και αξιοποίηση του χώρου, σε πνεύμονα πρασίνου και πολιτισμού σε όφελος της τοπικής κοινωνίας και των πολιτών», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου.

Πηγή www.enikonomia.gr

https://diulistirio.blogspot.grΔιαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - CETA Διδάγματα από τον Καναδά


Παλεύοντας ενάντια στην TTIP, την CETA και το ISDS :

Διδάγματα από τον Καναδά

H παρούσα μελέτη είναι μια προειδοποίηση προς τους Ευρωπαϊκούς λαούς που νοιάζονται για την δημόσια υγεία, την ενίσχυση των κοινωνικών θεσμών, την τύχη των δημοσίων υπηρεσιών και την προστασία των φυσικών πόρων.
Το 1989, ο Καναδάς και οι Ηνωμένες Πολιτείες (Η.Π.Α.) υπέγραψαν την μεταξύ τους συμφωνία ελευθέρου εμπορίου CUSTA. To 1994, οι δύο χώρες μαζί με το Μεξικό συμφώνησαν στην υπογραφή της συμφωνίας ελευθέρου εμπορίου για την βόρεια Αμερική με την επωνυμία NAFTA. Αυτές οι δύο συμφωνίες έθεσαν τα πρότυπα για την νέα γενιά διμερών και περιφερειακών εμπορικών συμφωνιών, και εισήγαγαν ένα νέο μοντέλο το οποίο υποστηρίζεται σθεναρά από τις περισσότερες κυβερνήσεις.
Κάτω από το καθεστώς της συμφωνίας CUSTA, ο Καναδάς θα μπορούσε να χάσει μεγάλο μέρος της παραγωγικής του δομής καθώς οι Αμερικανικές επιχειρήσεις μετέφεραν την παραγωγή τους εκτός Καναδά. Επιπρόσθετα ο Καναδάς παραχώρησε και τον ρυθμιστικό έλεγχο των ενεργειακών του πόρων. Η NAFTA επιπλέον εισήγαγε μια νέα διάταξη – την επίλυση διαφορών επενδυτή κράτους (ISDS) –σύμφωνα με την οποία εταιρίες και από τις τρείς χώρες, ως ξένοι επενδυτές, έχουν το δικαίωμα να μηνύσουν τις κυβερνήσεις για αλλαγές σε νόμους, πολιτικές ή πρακτικές που βλάπτουν τα κέρδη τους.
Η NAFTA άφησε ζωντανή κληρονομιά και στην Διατλαντική Συμφωνία Εμπορίου και Επενδύσεων (TTIP) μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και H.Π.Α. και στην Γενική Οικονομική και Εμπορική Συμφωνία την CETAμεταξύ Ε.Ε. και Καναδά. Ενώ οι εν λόγω συμφωνίες προωθούν στην εμπορική ατζέντα πλήθος νέων διατάξεων, και στις δύο συμπεριλαμβάνεται ο ISDS, που είναι ιδιαίτερα αμφιλεγόμενος στην Ευρώπη.
Εξαιτίας της NAFTA, o Καναδάς είναι η χώρα του ανεπτυγμένου οικονομικά κόσμου με τις περισσότερες υποθέσεις εναντίον υπό το καθεστώς επίλυσης διαφορών επενδυτή κράτους και ο καναδικός λαός έχει να μοιραστεί την εμπειρία του με τον Ευρωπαϊκό καθώς ο δεύτερος μάχεται ενάντια στις TTIP και CETA. H παρούσα μελέτη είναι μια προειδοποίηση προς τους Ευρωπαϊκούς λαούς που νοιάζονται για την δημόσια υγεία, την ενίσχυση των κοινωνικών θεσμών, την τύχη των δημοσίων υπηρεσιών και την προστασία των φυσικών πόρων. Μετάφραση Υποτιτλισμός
για τους Φίλους της Φύσης
Κωνσταντίνος Κουτσονικόλας
www.naturefriends.gr

https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Νικητής ο Ραχόι – Απογοήτευση στους PodemosΤο συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα του Μαριάνο Ραχόι κέρδισε τις εκλογές στην Ισπανία, λαμβάνοντας συνολικά 137 έδρες, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία μετά την καταμέτρηση 100% των ψήφων, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να κερδίσει την απόλυτη πλειοψηφία εδρών στο κοινοβούλιο.

Βάσει του τελικού αποτελέσματος των εκλογών, επιβεβαιώνεται πως το δεξιό Λαϊκό Κόμμα παραμένει η πρώτη δύναμη, με 137 έδρες, 14 περισσότερες από τις εκλογές του Δεκεμβρίου.

Η άνοδος αυτή μοιάζει να οφείλεται στο πειστικό δίλημμα για την «χρήσιμη ψήφο», που η προεκλογική εκστρατεία του κόμματος έθεσε ενώπιον των ψηφοφόρων, ιδίως στους αναποφάσιστους κι όσους είχαν ψηφίσει τους κεντρώους Ciudadanos, κατορθώνοντας να προσελκύσει πολλούς εξ αυτών.

Πράγματι, το κεντροδεξιό αυτό κόμμα παραμένει στην τέταρτη θέση, αλλά μακράν επίσης από τα προηγούμενα ποσοστά του, καθώς χάνει οκτώ βουλευτές, συγκεντρώνοντας 32 έδρες.

Το Σοσιαλιστικό Κόμμα εκλέγει 85 βουλευτές και αναδεικνύεται δεύτερη δύναμη.

Ο συνασπισμός Unidos Podemos λαμβάνει 71 έδρες και ακολουθούν στην τέταρτη θέση οι φιλελεύθεροι Ciudadanos με 32 έδρες.

Ενώ το Λαϊκό Κόμμα (PP) του απερχόμενου Πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι ανέβασε τις έδρες του σε 137 έναντι 123 το Δεκέμβριο, απέχει μακράν από την απόλυτη πλειοψηφία των 176 εδρών στο κοινοβούλιο των 350 εδρών.

Το χθεσινό αποτέλεσμα προσεγγίζει αυτό των εκλογών του Δεκεμβρίου, όταν ο κατακερματισμός των ψήφων μεταξύ των τεσσάρων κομμάτων οδήγησε σε πολιτικό αδιέξοδο και στην προκήρυξη νέων εκλογών σε έξι μήνες.

Απογοήτευση στους Unidos Podemos

«Θα κάνουμε αναλύσεις από αύριο. Μας έπιασαν αιφνιδίασαν τα αποτελέσματα» δήλωσε ο Ιγκλέσιας, την ώρα που η καταμέτρηση βρισκόταν στο 95%, με τα αποτελέσματα να διαψεύδουν και τις εκτιμήσεις των Unidos Podemos, αλλά και τα exit polls που προέβλεπαν το κόμμα του Ιγκλέσιας να καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση.

Πηγή http://www.enikos.gr/

https://diulistirio.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Σε «μαύρη λίστα» μπαίνουν 4.422 μεγαλοοφειλέτες που ο καθένας χρωστά πάνω από 300.000 ΕυρώΣε «μαύρη λίστα» μπήκαν -και θα «κυνηγηθούν»- 4.422 μεγαλοοφειλέτες που ο καθένας χρωστά πάνω από 300.000 ευρώ στο ΙΚΑ! Η λίστα ανά κλάδο δραστηριότητας, περιλαμβάνει 800 ξενοδοχεία και εστιατόρια, 707 επιχειρήσεις λιανικού και χονδρικού εμπορίου, 4 επιχειρήσεις «αδρανείς» ή που έχουν «μεταφερθεί» εκτός Ελλάδας αφήνοντας πολύ υψηλά χρέη, 297 επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών (καθαρισμού, προστασίας, διαφήμισης, ακόμη και διαχειριστικών και φορολογικών... συμβουλών), 233 κατασκευαστικές, 207 της βιομηχανίας τροφίμων και ποτών, 120 εκδοτικές, 75 ιδιωτικές εταιρείες ταχυδρομείων και τηλεπικοινωνιών, 103 εκπαιδευτικές, 99 επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών, περιλαμβανομένων κουρείων, ινστιτούτων καλλονής αλλά και 2 εργολάβων... κηδειών. Οι 4.422 επιχειρήσεις που είναι στη λίστα, που συντάχθηκε και την οποία παρουσιάζει η «Ημερησία», αποτελούν μόλις το 5,36% του συνολικού αριθμού των οφειλετών (82.490) των οποίων τα χρέη έχουν «μεταφερθεί» στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) αλλά οι οφειλές τους φτάνουν τα 4,767 δισ. σε σύνολο 8,412 δισ., δηλαδή χρωστούν το 56,67%, όπως φαίνεται στον πίνακα.

Οι 10 πρώτοι

Πρώτα στη λίστα, με τον μεγαλύτερο αριθμό μεγαλοοφειλετών (800 επιχειρήσεις) και οφειλών άνω των 300.000 ευρώ ο καθένας (και 598,2 εκατ. ευρώ όλοι μαζί) βρίσκονται 169 ξενοδοχεία, 424 εστιατόρια, 181 μπαρ 25 επιχειρήσεις τροφοδοσίας με τρόφιμα και 1 καντίνα. Ο συγκεκριμένος κλάδος έχει συνολικά 19.712 οφειλέτες με χρέη από απλήρωτες εισφορές 1,459 δισ. ευρώ.

Στη δεύτερη θέση είναι 4 «αδρανείς» (εντός ή και εκτός Ελλάδας) επιχειρήσεις με οφειλή 426,7 εκατ. ευρώ σε σύνολο 76 αντίστοιχων επιχειρήσεων που χρωστούν 430 εκατ. ευρώ.

Στην τρίτη και στην τέταρτη θέση είναι 422 επιχειρήσεις του χονδρικού και 285 του λιανικού εμπορίου με οφειλές 368,89 εκατ. ευρώ και 316,5 εκατ. ευρώ, αντίστοιχα. Οι επιχειρήσεις του χονδρικού και του λιανικού εμπορίου που χρωστούν εισφορές φτάνουν τις 9.412 και τις 10.105, αντίστοιχα με οφειλές 801,74 εκατ. ευρώ και 694,14 εκατ. ευρώ. Οι περισσότεροι μεγαλοοφειλέτες στο χονδρικό εμπόριο προέρχονται από το εμπόριο οικοδομικών υλικών και ειδών υγιεινής (57 επιχειρήσεις), ειδών οικιακής χρήσης (49) και ενδυμάτων (40). Στο λιανικό εμπόριο εντοπίζονται, κυρίως, στα τρόφιμα (46), στο εμπόριο ψωμιού, ειδών αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής (43) και στο εμπόριο ενδυμάτων (44).Στην 5 θέση «φιγουράρουν» εταιρείες καθαρισμού (88), παροχής προστασίας (61 επιχειρήσεις), διαφημιστικές εταιρείες (39), εταιρείες παροχής επιχειρηματικών και διαχειριστικών συμβουλών (33), εταιρείες αρχιτεκτόνων – μηχανικών (13), λογιστικά και φοροτεχνικά γραφεία (11), επιχειρήσεις εξεύρεσης προσωπικού (9) αλλά και 1 εταιρεία δημοσκοπήσεων. Ολες μαζί είναι 297 επιχειρήσεις με οφειλές 306,84 εκατ. ευρώ σε σύνολο, στον ίδιο κλάδο, 4.462 επιχειρήσεων και χρεών 491,80 εκατ.

Την έκτη θέση καταλαμβάνουν 87 ναυπηγικές - επισκευαστικές επιχειρήσεις και 3 που επισκευάζουν αεροσκάφη με οφειλές άνω των 300.000 ευρώ η καθεμία που συνολικά φτάνουν τα 215,3 εκατ. ευρώ.

Στην έβδομη θέση βρίσκονται 40 επιχειρήσεις πώλησης και 52 επισκευής οχημάτων, 25 πώλησης ανταλλακτικών, 5 πρατήρια καυσίμων και 3 που πωλούν και επισκευάζουν μοτοσικλέτες. Φτάνουν τις 125 επιχειρήσεις με οφειλή 192,8 εκατ. ευρώ, ενώ στον ίδιο κλάδο οι οφειλέτες είναι 3.296 και τα χρέη προς το ΙΚΑ 336,2 εκατ.

Στην όγδοη θέση είναι 233 επιχειρήσεις που έχουν «νεκρώσει» από τη μεγάλη πτώση του κατασκευαστικού κλάδου. Χρωστούν 183,560 εκατ. ευρώ σε σύνολο 4.141 επιχειρήσεων, σε όλο τον κλάδο, με οφειλές 374,7 εκατ. και περιλαμβάνουν 78 κατασκευαστικές κτιρίων και τεχνικών έργων πολιτικού μηχανικού, 35 κατεδάφισης και χωματουργικών εργασιών, 22 υδραυλικών εγκαταστάσεων κ.ά.

Στην ένατη θέση βρίσκονται 69 επιχειρήσεις υγείας και κοινωνικής μέριμνας με χρέη 176,280 εκατ. ευρώ, σε σύνολο 892 στον ίδιο κλάδο με συνολικές οφειλές 211,7 εκατ. ευρώ. Περιλαμβάνονται 32 επιχειρήσεις κοινωνικής μέριμνας με παροχή καταλύματος, 19 με νοσοκοκομειακές και άλλες υγειονομικές δραστηριότητες, καθώς και 5 που παρέχουν ιατρική φροντίδα.

Στη δέκατη θέση είναι 207 επιχειρήσεις της βιομηχανίας τροφίμων και ποτών με χρέη 174,09 εκατ. ευρώ έναντι, συνολικά στον κλάδο, 2.373 επιχειρήσεων με χρέη 287,83 εκατ. ευρώ. Οι 107 από τις 207 επιχειρήσεις που έχουν χρέος άνω των 300.000 ευρώ στο ΙΚΑ προέρχονται από την αρτοποιία και την παραγωγή νωπών ειδών ζαχαροπλαστικής. Στη λίστα υπάρχουν, όμως, και επιχειρήσεις παραγωγής και συντήρησης κρέατος, ψαριών, φρούτων, παξιμαδιών και παγωτών.

Οι άλλοι κλάδοι

Στις «κόκκινες» επιχειρήσεις περιλαμβάνονται, ακόμη, εταιρείες παραγωγής ταινιών (18), ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών δραστηριοτήτων (17), αθλητικών δραστηριοτήτων (52), κομμωτήρια και ινστιτούτα καλλονής (61), ασφαλιστικές εταιρείες (5), εκτυπωτικές (32) και εκδοτικές εφημερίδων και περιοδικών (44), ιδιωτικά σχολεία και σχολεία εκπαίδευσης ενηλίκων αλλά και 4 σχολές οδηγών. Ακόμη, εταιρείες με δραστηριότητα σε καλλιέργειες φυτών, λαχανικών, εκτροφή πουλερικών και χοίρων, στην κατασκευή προϊόντων όπως τούβλων και πλακιδίων (10), σκυροδέματος (39), ειδών ενδυμασίας (87), μηχανημάτων, 41 εταιρείες ταχυδρομικών υπηρεσιών, βιομηχανίες επίπλων κ.ά.

Διαπόμπευση

Η απόφαση που έχει ληφθεί, καθ’ υπόδειξη των δανειστών, είναι να δημοσιοποιούνται οι λίστες και οι μεγαλοοφειλέτες, με υψηλά χρέη στα Ταμεία και στην εφορία, να αποκτήσουν... ονοματεπώνυμο στο ευρύ κοινό (το μέτρο δεν έχει, ακόμη, «ενεργοποιηθεί»). Οι αρμόδιες υπηρεσίες και ειδικά το ΚΕΑΟ, πάντως, τους έχουν «ταυτοποιήσει» και ακολουθώντας το επιχειρησιακό σχέδιο, λαμβάνουν όλα τα μέτρα για τον εντοπισμό όσων έχουν «κλείσει» τις εταιρείες ή έχουν συνδεθεί με άλλες εταιρίες για τη λήψη αναγκαστικών μέτρων σε όσες περιπτώσεις αυτό είναι εφικτό, καθώς γίνεται διαχωρισμός των ληξιπρόθεσμων οφειλών που είναι εισπράξιμες και εκείνων που χαρακτηρίζονται ως «ανεπίδεκτες είσπραξης». Ο κίνδυνος να μην εισπραχθούν κάποιες οφειλές, ιδιαίτερα αν υπάρχει διακοπή δραστηριότητας προ πολλών ετών είναι υπαρκτός, παραδέχονται τα αρμόδια στελέχη. Για όσες λειτουργούν επιβάλλεται το μέτρο της αναστολής της δυνατότητας υποβολής Ανακεφαλαιωτικής Περιοδικής Δήλωσης μέσω διαδικτύου έτσι ώστε να «πιάνονται» τα πιο «φρέσκα» χρέη. Οι οφειλές όλων των Ταμείων που έχουν δοθεί στο ΚΕΑΟ για είσπραξη ξεπερνούν, συνολικά, τα 15,5 δισ.

Πηγή http://www.enikonomia.gr/

https://diulistirio.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ο καλός φασίστας στο δημοψήφισμα φαίνεται!..

     Και αφού παραθέσουμε το απαύγασμα της φασιστικής νοοτροπίας του καραφλομ@λάκα που σκάει στις 6: " Τζάμπα πήγε κι η Τζο Κοξ ",
..που σημαίνει, πως αν δεν έβγαινε το Brexit όλα καλά, δε βαριέσαι, θα
έπιανε τόπο και μιά δολοφονιούλα(!),
..θα απευθύνουμε στο κοινό την ερώτηση:

Σε τί ακριβώς διαφέρουν από τον Γεώργιο Παπαδόπουλο (της γνωστής χούντας) όλα αυτά τα φασισταριά που όχι μόνον αρνούνται να αποδεχτούν οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα εκτός από κείνο που οι ίδιοι θέλουν,
..αλλά κάνου και δηλώσεις ιστορικές που άνετα θα έμπαιναν σε οποιοδήποτε " Εγχειρίδιο του καλού Φασίστα";

Πρώτος-πρώτος ο ίδιος ο βρετανός πρωθυπουργός που δήλωσε πως "η Βρετανία θα μείνει στην Ε.Ε. ό,τι κι αν βγάλει το δημοψήφισμα".
Ακολουθούν περήφανοι οι ουλαμοί των δικών μας φασισταριών:
- " Τα δημοψηφίσματα είναι πολύ επικίνδυνα πράγματα" δήλωσε η αδελφή του εξώφθαλμου.
- " Το δημοψήφισμα στην Αγγλία το κέρδισαν οι δολοφόνοι της Τζο Κοξ " αποφάνθηκε ο Πνευματικός Χειμώνας του τόπου.
- " Στους άγγλους χρωστάμε μερικές χάρες, από τον Μπάυρον ως τον Δεκέμβρη του '44 " πέρδεται απ' το στόμα ο γνωστός Πρωκτεντέρης.
- " Συνταξιούχοι, άνεργοι και λιγότερο μπορφωμένοι ψήφισαν Brexit " είπε η αγράμματη καμαριέρα του Τόμπολα.
- Δημοσιογράφα της ΕΡΤ (από κείνες που έλεγες χαλάλι το κλείσιμο της ΕΡΤ απ' τον Καλαματιανό): " Τι θα γίνει με τα δίδακτρα των Ελλήνων φοιτητών, τώρα που η Βρετανία ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ(!!!) στη στερλίνα; "
Και για το κερασάκι μία δήλωση-σταθμός,
..η περίτρανη απόδειξη της μ@λακίας του έλληνα ψηφοφόρου,
..η προσωποποίηση του φασισμού στο πρόσωπο ενός πολιτικού και λεβέντη και μ@λάκα: " Να προσπαθήσει ο Τσίπρας να δοθεί δεύτερη ευκαιρία στους Εγγλέζους να διορθώσουν το λάθος "

Σε τί ακριβώς διαφέρουν όλοι αυτοί από αυτόν που οργάνωσε δημοψήφισμα για το τότε Σύνταγμα,
..ένα δημοψήφισμα που ήξερες πως ό,τι κι αν ψήφιζες "ναι" θα έβγαινε;
Όλοι αυτοί οι "δημοκράταροι" θα ζητούσαν επανάληψη του δημοψηφίσματος αν είχε επικρατήσει η παραμονή της Βρετανίας;

Θα βγει ποτέ στους δρόμους η σιωπηλή πλειοψηφία του 62%,
..να διώξει τα ερπετά τα φίδια, τους αρουραίους, τους θρασύδειλους,
..που λυμαίνονται την χώρα μας,
..στο όνομά μας;..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Η δίκη μας κληρονομιά στις επόμενες γενιές ΕλλήνωνΗ ζέστη που αντιμετωπίσαμε όσοι βρεθήκαμε στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για την πρώτη μεγάλη ξενάγηση του ολοκληρωμένου κτιριακού συγκροτήματος ήταν ομολογουμένως πολύ δύσκολο να την αντιμετωπίσεις.

Όταν όμως άνοιξε η τέραστια πύλη για να εισέλθουμε στο χώρο της Εθνικής Βιβλιοθήκης, μείναμε άναυδοι, η ζέστη ξεχάστηκε αυτοστιγμή. Ακόμα και χωρίς βιβλία ο χώρος μοιάζει μαγικός, σίγουρα όχι Ελληνικός και κάπως επιτηδευμένος. Πηγαίνοντας από χώρο σε χώρο και με την ενθουσιώδη ξενάγηση του τεχνικού διευθυντή των έργων στο Κέντρο Πολιτισμού Ι.Σ.Νιάρχος κου Μαραβέλια, αντιλήφθηκα ότι δεν είναι επιτηδευμένος ο χώρος, είναι απλά μεγαλειώδης.

Λιτός, σε κερδίζει με την πρώτη ματιά και μετά χρειάζεσαι να κοιτάς συνεχώς. Η μία όμορφη εικόνα διαδεχόταν την άλλη και σου κοβόταν η ανάσα. Στη σκέψη πως εδώ οι νέες γενιές της Ελλάδας θα χαίρονται αυτό χωρό, αλλά και εμείς που δεν είχαμε την τύχη να έχουμε ένα τέτοιο χώρο ως πολύ νέοι ανατρίχιασα.

Η συνεχής ερώτηση ήταν "θα είναι σε όλους προσβάσιμος ο χώρος"; Ναι, ήταν η απάντηση και η ικανοποίηση ήταν εμφανής. Η ξενάγηση συνεχίστηκε και εκεί που άκουγες επιφωνήματα ενθουσιασμού ήταν όταν μπήκαμε στην αίθουσα της Όπερας.

Η συγκίνηση και η περηφάνια που ένιωσα εκείνη την ώρα ίσως να μην μπορεί να περιγραφεί με λόγια. Ένα κόσμημα, μέσα σε ένα κόσμημα, το οποίο είναι μέσα σε ένα μεγάλο κόσμημα, η Όπερα σε συνεπαίρνει με το κόκκινο χρώμα των θέσεων, με την ακουστική της, με την αρχιτεκτονική του χώρου με την καλαισθησία της, με την μεγαλοσύνη της σκηνής.

Μετά ήρθε η ώρα που περιμέναμε. Ανεβήκαμε στο "Φάρο", στο σημείο που μπορείς να γυρίσεις το σώμα σου κατά 360 μοίρες και να δεις όλη την Αθήνα, από το Φαληρικό Όρμο και την χερσόνησο του Πειραιά, την αχανή πόλη με τα βουνά που την περιβάλλουν από τα δυτικά μέχρι τα νότιο-ανατολικά και φυσικά, την Ακρόπολη και το Λυκαβηττό μπροστά σου.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτό το μέρος θα γίνει το πλέον περιζήτητο μέρος για Αθηναίους και επισκέπτες της πόλης. Η μαγεία από εκείνο το σημείο και η παιδική χαρά της ικανοποίησης έβγαινε αυθόρμητα και οι φωτογραφικές μηχανές πήραν φωτιά.

Το πάρκο από κάτω εντυπωσιακό και καλαίσθητο, το υδάτινο κανάλι είχε μικρά ιστιοφόρα που σου έδιναν την εντύπωση πως με κάποιο μαγικό τρόπο θα σαλπάρουν, ο γύρο χώρος όμορφος, περιποιημένος και γαλήνιος.

Αυτό το έργο το έχω παρακολουθήσει από την εγκυμοσύνη του την προηγούμενη δεκαετία, έχω δει τη γέννηση του το 2012 όταν υπεγράφη η σύμβαση κατασκευής, έχω βρεθεί σχεδόν σε όλες τις προγραμματισμένες επισκέψεις.

Μπορώ να σας πως ότι είναι το αγαπημένο μου έργο και να ακουστεί σαν κολακεία, αλλά είναι η αλήθεια. Ξέρετε γιατί; Κάθε φορά, σε κάθε επίσκεψη είχαμε και ένα στόχο που εκπληρωνόταν, είχαμε ένα βήμα μπρος. Είχαμε ένα παιδί που μεγάλωνε που γινόταν καλύτερο, μέρα με την ημέρα και μήνα με το μήνα. Συμμετείχαμε.

Ποτέ σε αυτό το έργο δεν είδαμε πισωγυρίσματα, δεν είδαμε αναποδιές, τρικλοποδιές, αντιδράσεις, πολεμική. Αυτό το έργο φέρει την σφραγίδα του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος που με τον ενθουσιασμό των ανθρώπων του, παρέσυραν και εμάς και κάθε φορά, σε κάθε επίσκεψη ξέραμε ότι θα πάμε και θα δούμε κάτι παραπάνω, ένα βήμα μπρος και κάθε φορά το αποθεώναμε. Πως να κριτικάρεις εξάλλου κάτι τόσο αυθεντικό;

Αυτό το έργο που αγάπησα τόσο, που νιώθω "νονός" του, το καμάρωσα προχτές και ένιωσα ότι δεν έχει πια ανάγκη από κάλυψη, ως κατασκευή. Είναι πλέον αρκετά ώριμο για να κάνει μόνο του και να το αγαπήσετε. Όταν του χρόνου τέτοια εποχή ανοίξει τις πύλες του επίσημα, είμαι βέβαιος πως θα το κάνετε τον Νο1 προορισμό για έσας και τους αγαπημένους σας, θα σας δώσει πολιτισμό, μουσική και χαλάρωση.

Είναι όμως και χρέος της Πολιτείας να σταθεί στο πλευρό της, να δημιουργήσει συγκοινωνιακές υποδομές στην πλευρά της Συγγρού και να διευκολύνει τους χιλιάδες πολίτες που θα προτιμούν ως το δικό τους αγαπημένο μέρος στην Αθήνα αλλά και να το διατηρήσει σε αυτή την εκπληκτικά εντυπωσιακή κατάσταση.

Γιατί αυτό που τελικά είναι το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, δεν είναι απλά ένα Πάρκο, με μία Βιβλιοθήκη και μία Όπερα, είναι η κληρονομιά της δικής μας γενιάς στις επόμενες, χάρη στην οραματική ματιά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Καλή Εβδομάδα σε όλους

27.6.2016
Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com
Ακολουθήστε τον Νίκο Καραγιάννη στο twitter

https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....