Διυλιστήριο: 02/26/16
ροη αναρτησεων

Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2016

Οι Anonymous Γερμανίας δημοσιεύουν φωτογραφίες της Μέρκελ με νεοναζί (Φεβ, 2015)Οι Anonymous Γερμανίας έδωσαν στη δημοσιότητα μέσω της σελίδας τους στο Facebook μία σειρά φωτογραφιών στις οποίες ισχυρίζονται ότι απεικονίζεται η καγκελάριος της χώρας, Άνγκελα Μέρκελ στα 38 της χρόνια, με μια παρέα νεοναζί.


Στη λεζάντα που συνοδεύει τη φωτογραφία, γράφουν χαρακτηριστικά:

"Πρώτα μέλος των FDJ, μετά κατάσκοπος του Ανατολικού Βερολίνου, στη συνέχεια παρέα με τους skinheads και τώρα καγκελάριος της Γερμανίας. Αυτό θα πει καριέρα κ. Μέρκελ!".Το δημοσίευμα έχει προκαλέσει όπως ήταν αναμενόμενο, σωρεία αντιδράσεων.

Οι φωτογραφίες είναι από το 1993, στο κέντρο νεολαίας νεοναζί Elbterrassen του Μαγδεμβούργου. Πλέον, έχουν "ανέβει" σε διάφορα αντιφασιστικά sites και blogs, όπως το angetafe.blogspot.com.es/ και το critiqueaujourdhui.blogsport.de.

Τότε, η νυν καγκελάριος ήταν υπουργός γυναικείων υποθέσεων και νεολαίας και είχε επισκεφθεί το κέντρο των νεοφασιστών μαζί με την υφυπουργό Εσωτερικών, Σαμπίνε Λετέουζερ.

Η επίσημη εξήγηση από πλευράς κυβέρνησης είναι πως η νέα τότε Μέρκελ, βρέθηκε στο εν λόγω μέρος για να "αποθαρρύνει" τους νέους από τις νεοναζιστικές τους ιδέες και να τους εντάξει στο πρόγραμμα που προωθείτο εκείνη την εποχή από τη Γερμανία, για περαιτέρω εκδημοκρατισμό και πάταξη του φασισμού.

Ωστόσο, η επίσκεψη είχε πραγματοποιηθεί λίγους μήνες μετά τη δολοφονία του αντιφασίστα νεαρού Thorsten Lamprecht, στο ίδιο σημείο. Ο νεαρός είχε δεχτεί θανάσιμα χτυπήματα με ρόπαλο του μπέιζμπολ από 60 σκίνχεντ.

Το παρακάτω βίντεο αναφέρεται στο περιστατικό και απεικονίζει τις μεγάλες διαδηλώσεις του 2013 εναντίον των νεοναζί στην πόλη του Μαγδεμβούργου.Η Μέρκελ έγινε η πρώτη καγκελάριος της Γερμανίας που παραδέχτηκε πως η χώρα της έχει διαρκή ευθύνη για τα εγκλήματα των Ναζί, αλλά και η πρώτη Γερμανίδα ηγέτης που επισκέφθηκε το στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Νταχάου.

Η ίδια όμως κατηγορείται για τις σχέσεις που έχει αναπτύξει με την νέα κυβέρνηση της Ουκρανίας και τον Ολέγκ Τιαγκνιμπόκ, τον ηγέτη του ακροδεξιού κόμματος "Ελευθερία" (Svoboda), που είναι παγκοσμίως γνωστό για τις αντισημιτικές του θέσεις.

Κόμμα που έπαιξε κομβικό ρόλο στην πτώση του Γιανουκόβιτς. Μέχρι το 2004 αυτοχαρακτηριζόταν "εθνικοσοσιαλιστικό" και είχε ως λογότυπο μια παραλλαγή σβάστικας.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Κατηγορίες κατά της UBS για ξέπλυμα μαύρου χρήματοςΒέλγος δικαστής απήγγειλε κατηγορίες σε βάρος της ελβετικής τράπεζας UBS για ξέπλυμα χρήματος και διακεκριμένη και οργανωμένη φορολογική απάτη, ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι εισαγγελικές αρχές των Βρυξελλών.

«Υπάρχουν υπόνοιες ότι η ελβετική τράπεζα προσέγγισε άμεσα, και όχι μέσω της ελβετικής θυγατρικής της, Βέλγους πελάτες προκειμένου να τους πείσει να δημιουργήσουν ένα σύστημα με στόχο την φοροδιαφυγή», ανέφεραν σε ανακοίνωση οι εισαγγελείς των Βρυξελλών.

Η τράπεζα απάντησε υπογραμμίζοντας σε ανακοίνωσή της πως "η UBS θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τον εαυτό της έναντι αβάσιμων κατηγοριών".

Η απαγγελία των κατηγοριών στο Βέλγιο έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά ερευνών από τις ευρωπαϊκές και αμερικανικές αρχές στις ελβετικές τράπεζες, όπου οι αυστηροί κανόνες τραπεζικού απορρήτου τις έχουν καταστήσει παράδεισο για αφορολόγητες καταθέσεις.

Η Γαλλία ξεκίνησε επίσημη έρευνα σε βάρος της UBS το 2014, με τις δικαστικές αρχές να ζητούν από την τράπεζα να καταβάλει εγγύηση ύψους 1,1 δισεκ. ευρώ.

Οι Βέλγοι εισαγγελείς κατάφεραν να στοιχειοθετήσουν την υπόθεση σε βάρος της UBS με τη συνεργασία των γαλλικών αρχών και την έρευνα εξεταστικής επιτροπής.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Το 50% των φορολογουμένων δηλώνει εισοδήματα έως 1.000 ΕυρώΤο 3% των φορολογουμένων πληρώνει το 42% του φόρου εισοδήματος, σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (ανάλυση εισοδημάτων που δηλώθηκαν το 2015). Τα ποσοστά αυτά αντιστοιχούν σε 267.480 φορολογουμένους με εισόδημα άνω των 30.000 ευρώ, οι οποίοι δηλώνουν εισοδήματα ύψους 35 δισ. ευρώ.

Από την επεξεργασία των στοιχείων διαπιστώνεται ότι ο προϋπολογισμός στηρίζεται κυρίως στα εισοδήματα αυτών των εισοδηματικών κλιμακίων.

Μάλιστα, σύμφωνα με την Καθημερινή, στις προθέσεις του οικονομικού επιτελείου είναι να αυξηθεί η φορολογία για τους 267.480 φορολογουμένους, προκειμένου να επιτευχθεί η μείωση των φόρων για τα χαμηλότερα εισοδήματα, η συνεισφορά των οποίων είναι ήδη πολύ χαμηλή στο σύνολο των φορολογικών εσόδων.

Το τελευταίο σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών προβλέπει για τους ανωτέρω φορολογουμένους υψηλότερους φορολογικούς συντελεστές που, μαζί με την εισφορά αλληλεγγύης, προσεγγίζει το 60% και περαιτέρω μειώσεις για τους υπόλοιπους. Αντί λοιπόν οι ιθύνοντες του οικονομικού επιτελείου να εστιάσουν στη σύλληψη της φοροδιαφυγής, ακολουθούν τον εύκολο δρόμο της υπερφορολόγησης.

Οπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΓΓΔΕ, 1.176.043 φορολογούμενοι δεν κατέβαλαν κανέναν φόρο στο ελληνικό Δημόσιο, ενώ 1.304.634 δήλωσαν εισοδήματα έως 1.000 ευρώ.

Το εντυπωσιακό των στοιχείων είναι ότι σχεδόν το 50% (3,98 εκατ.) των φορολογουμένων δηλώνει εισοδήματα έως 5.000 ευρώ, κάτι που αφενός δείχνει το μέγεθος της φτώχειας στην Ελλάδα, αφετέρου καταδεικνύει το μέγεθος της φοροδιαφυγής, το οποίο δεν αντιμετωπίζεται από τους φοροελεγκτικούς μηχανισμούς.

Επί της ουσίας, τα δύο σημεία στα οποία θα έπρεπε να εστιαστεί η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης είναι στη στήριξη των ασθενέστερων ομάδων του πληθυσμού μέσω της δημιουργίας θέσεων εργασίας και στον περιορισμό της φοροδιαφυγής.

Οπως προκύπτει από τα στοιχεία, 8.516.953 φορολογούμενοι δήλωσαν το 2015 εισόδημα 73,93 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 32,079 δισ. ευρώ προέρχονται από μισθούς και τα 24,648 δισ. ευρώ από συντάξεις.

Τα εισοδήματα των ελευθέρων επαγγελματιών ανέρχονται στα 4,824 δισ. ευρώ, των αγροτών στα 1,344 και στα 769,5 εκατ. ευρώ των ναυτικών.

Οπως τονίζεται στο εβδομαδιαίο δελτίο του ΣΕΒ για την ελληνική οικονομία, «η ακραία αναδιανομή του εισοδήματος μέσω υπερφορολόγησης των συνεπών φορολογουμένων και των μισθωτών με τα σχετικά υψηλότερα εισοδήματα έχει πλέον φθάσει στα όριά της».

Θα ήταν προτιμότερο, αναφέρουν οι αναλυτές του ΣΕΒ, για να μην αμβλύνονται τα κίνητρα για εργασία και παραμονή στη χώρα όσων παράγουν και δημιουργούν το μεγαλύτερο μέρος των φορολογικών εσόδων, να στηριχθούν τα χαμηλότερα εισοδήματα με την πάταξη της φοροδιαφυγής και τη δημιουργία θέσεων εργασίας μέσω χαμηλότερων φόρων και μέσω επενδύσεων και ανάπτυξης. Επίσης, σημειώνουν ότι το 2015 στην Ελλάδα 1,2 εκατ. φορολογούμενοι δήλωσαν μηδενικό εισόδημα και 4,6 εκατ. φορολογούμενοι δήλωσαν εισόδημα έως 10.000 ευρώ, καταβάλλοντας κατά κεφαλήν φόρο 139 ευρώ, συνεισφέροντας δηλαδή το 7,5% των εσόδων του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων.

Τέλος, οι αναλυτές διερωτώνται «για πόσο καιρό θα επιβιώσουν όσοι φορολογούμενοι έχουν ακόμα υψηλά (!) εισοδήματα, για να καλύπτονται οι ανάγκες ενός κράτους και μιας κοινωνίας που φτωχοποιείται ραγδαία; Και όταν και αυτοί χάσουν τα εισοδήματά τους ή ρίξουν μαύρη πέτρα πίσω τους, πώς θα πληρωθούν οι συντάξεις 2,7 εκατ. συνταξιούχων, οι μισθοί 700.000 εργαζόμενων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και η κοινωνική πρόνοια των αναξιοπαθούντων συμπολιτών μας; Μήπως μακροπρόθεσμα η μη δημευτική φορολόγηση είναι η πιο φιλολαϊκή πολιτική, καθώς θα επιτρέψει την επιβίωση των φορολογούμενων που τελικά “πληρώνουν τον λογαριασμό“; Η ακραία αναδιανομή εισοδήματος είναι στην πράξη αναδιανομή μιζέριας, διότι αποτρέπει τις επενδύσεις, την ανάπτυξη και τη δηλωμένη αξιοπρεπή εργασία».


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

The masturbation is going cloud!..*

    Βρε παλικάρι μας, βρε Αλέξη μας!

Εσύ μπορεί να μην τόχεις πιστέψει ακόμη, αλλά (κακώς, κάκιστα) είσαι πρωθυπουργός.

Κι ένας πρωθυπουργός δεν μπορεί έτσι να βγαίνει, και μάλιστα μπροστά στις κάμερες, να λέει την παρόλα του κι όποιον πάρει ο χάρος!
Κι αν ο χάρος είναι να

πάρει εσένα, τους υπουργούς σου, και τους προηγούμενους δωσίλογους, πάει στον διάολο, ας σας πάρει.

Αλλά εδώ με τις μ@λακίες σου υπάρχει κίνδυνος να πάρει μαζί και 11 εκατομμύρια έλληνες, που όσο και να ψήφισαν αυτό που ψήφισαν τον Σεπτέμβρη,

..δεν τους αξίζει πιά και τέτοια τιμωρία!
Πώς πας και λές κύριε (κακώς, κάκιστα) πρωθυπουργέ: '' το τσίπουρο και ό ήλιος είναι τα μόνα που δεν μπορούν να μας πάρουν'';

Και πρώτα-πρώτα σε ποιούς απευθύνεσαι; Στο ''κόμμα των βαρελοφρόνων'';

Ξέρεις να μας νοιάζει μόνο πώς να γίνουμε ντίρλα στα τσίπουρα, και μετά να αράζουμε στον ήλιο να ξύνουμε τα φρύδια μας; Είσαι καθόλου σοβαρός;
Κι έπειτα, τί σόϊ παραδοχή είναι αυτή, πως μπορούν να μας πάρουν τα πάντα;

Και σύ σαν κυβέρνηση ενός κράτους με τους μηχανισμούς του, με τα όλα του, ακόμη και με τον στρατό του, τί σκ@τά ρόλο παίζεις;

Του διαπιστωτή, ή της φιλιππινέζας υποδοχής;
Και δεν καταλαβαίνεις πως η πιό πάνω παραδοχή μπορεί να οδηγήσει την σκέψη πως: ''αφού έτσι κι αλλιώς μπορούν να μας τα πάρουν, δεν τα δίνω εγώ προκαταβολή να βγάλω και το κάτι τις μου;''

Έτσι σκέφτεσαι καμάρι μας;
Και δεν καταλαβαίνεις ορέ ζωντόβολο ότι ένας, έστω και κακώς, κάκιστα πρωθυπουργός είναι αδιανόητο να βγαίνει χασκογελώντας μπροστά στην κάμερα και να ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΛΑ, εκτός απ' το τσίπουρο και τον ήλιο;

Ρε συ, εδώ ο Μεταξάς, οι ομοϊδεάτες του οι φασίστες του ζήτησαν να κάνει πίσω,

..κι αισθάνθηκε κι αυτός φαίνεται λίγο έλληνας και δεν είπε την παπαριά την δική σου, παρά είπε: ''alors c' est la guerre!'', που σημαίνει ''άρα έχουμε πόλεμο''.

Εσύ ρε παλικαράκι της φακής, ούτε αυτό δεν τολμάς να ξεστομίσεις.
Κάτσε για λίγο σπίτι το σαββατοκύριακο (έτσι κι αλλιώς και που βγαίνεις κακό κάνεις) και αναλογίσου,

..πώς, μέσα σε χρόνο ρεκόρ κατάφερες να ανταλλάξεις την εικόνα ενός λαοπρόβλητου ηγέτη,

..με την εικόνα ενός χάχα, που χασκογελάει και λεει τις (επικίνδυνες) μ@λακίες του μπροστά στις κάμερες,

..να τον ακούν όσοι τον ξαναψήφισαν και να βγάζουν φλύκταινες (και καλά να πάθουν),

..και να τον ακούν στην Ενωμένη ναζιστικά Ευρώπη, και να κάνουν πάρτι!
Σύνελθε, συμμαζέψου, στην ανάγκη και παραιτήσου,

..γιατί το τέλος σου, και το δικό μας μαζί,

..δεν θάναι καλό!..
* Ο τίτλος παραμενει αμετάφραστος. Όταν πρόκειται για να εξυπηρετήσουμε καμιά τουριστριούλα όλοι κάνουμε τους αγγλομαθείς! Τώρα τάχα δεν καταλαβαίνουμε; Ή η μ@λακία μας πάει σύννεφο;

Διαβάστε περισσότερα.... »
....