Διυλιστήριο: 12/21/16
ροη αναρτησεων

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

Η google αποθηκεύει όλες τις αναζητήσεις σας. Σβήστε τις !!!!



Αν νομίζατε ότι με το να σβήνετε το ιστορικό των αναζητήσεών σας στο Google είστε ήσυχοι, τότε μάλλον πρέπει να αναθεωρήσετε. Υπάρχει τρόπος, δηλαδή, να μάθει κάποιος όλα αυτά που έχετε αναζητήσει και δει στον υπολογιστή σας.

Η Google αποθηκεύει όλες τις αναζητήσεις σας, ακόμη και εκείνη που κάνατε πρώτη. Μπήτε απλώς σε αυτή τη σελίδα για να δειτε: https://myactivity.google.com/myactivity

Υπάρχει ιστορικό ακόμη και για τις φωτογραφίες που έχετε αναζητήσει.


Ό,τι αναζήτηση έχετε κάνει, κάθε τι που κοιτάξετε ακόμα κι εν ώρα εργασίας, είναι όλα εκεί.

Κι αν δεν ακούγεται ανησυχητικό εάν σκέφτεστε τον υπολογιστή που έχετε σπίτι σας, σκεφτείτε τι συμβαίνει με εκείνον τον υπολογιστή που χρησιμοποιείτε στη δουλειά σας ή σε κάποιον άλλο δημόσιο χώρο.

Μπορείτε, όμως, να δώσετε λύση. Δείτε στα αριστερά σας στην οθόνη του υπολογιστή σας και πατήστε το «Activity Controls» και στη συνέχεια πατήστε την επιλογή «Web & App Activity» έτσι ώστε να μην είναι «τσεκαρισμένη». Κι έτσι δεν θα υπάρχει καταγραφή του ιστορικού σας στο εξής.

O σύνδεσμος για τη σελίδα διαγραφής: https://myactivity.google.com/delete-activity


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Aνατροπή στον ΔΟΛ: Τα «ΝΕΑ» ξαναβγαίνουν - Καταβλήθηκε το δώρο Χριστουγέννων

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι εργαζόμενοι του ΔΟΛ πληρώθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης το δώρο των Χριστουγέννων. 

 Η καταβολή του δώρου αναμένεται να οδηγήσει στην αποκλιμάκωση της κατάστασης αλλά και την αναστολή της 24ωρης απεργίας των εργαζομένων. 

Σύμφωνα με πληροφορίες εντός της ημέρας θα συγκληθεί Γενική Συνέλευση των εργαζομένων, προκειμένου να αποφασιστεί αν θα ανασταλούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις. 

Την ίδια στιγμή, όπως έγινε νωρίτερα γνωστό, η Εισαγγελία Πρωτοδικών απήγγειλε κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για φοροδιαφυγή και Νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα σε βάρος του εκδότη Σταύρου Ψυχάρη για ποσό περίπου 45 εκατομμυρίων ευρώ. 

Η δίωξη σε βάρος του εκδότη ασκήθηκε μετά από έρευνα του ΚΕΦΟΜΕΠ και έλεγχο των εισοδημάτων του κ. Ψυχάρη από το 2000 και μετά. Από τον έλεγχο των οικονομικών στοιχείων διαπιστώθηκε κενό μεταξύ περίπου 45 εκ. ευρώ. 

Η δικογραφία που είχε σχηματιστεί μετά το πόρισμα του ΚΕΦΟΜΕΠ είχε διαβιβαστεί στην Εισαγγελία όπου εκλήθη ο εκδότης και έδωσε εξηγήσεις, μέσω υπομνήματος. Η υπόθεση θα διαβιβαστεί σε ανακριτή. 

Πηγή:www.lifo.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ETE: Η άρση των capital controls θα ξεκλειδώσει επενδύσεις 1 δισ. ευρώ



Η άρση των capital controls θα μπορούσε να ξεκλειδώσει επενδύσεις €1 δισ. από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αναφέρει σε ανάλυσή της η Εθνική Τράπεζα.

Όπως σημειώνει, ενάμιση χρόνο μετά την επιβολή των κεφαλαιακών ελέγχων, οι ΜμΕ δείχνουν να έχουν υιοθετήσει διαδικασίες που τους επιτρέπουν να λειτουργούν υπό την παρουσία των περιορισμών αυτών. Με αυτό το δεδομένο, κρίσιμο ζήτημα είναι η ελαχιστοποίηση του δυνητικού μεσοπρόθεσμου κόστους αυτής της λειτουργικής προσαρμογής στην αναπτυξιακή προοπτική του τομέα.

Η νέα μελέτη που συνέταξε η Διεύθυνση Οικονομικής Ανάλυσης της Εθνικής Τράπεζας, εστιάζει στην επίδραση της χρονικής διάρκειας διατήρησης των ελέγχων για το βάθος των συνεπειών τους, και κυρίως στη σκιαγράφηση της επόμενης ημέρας μετά την άρση τους που εκτιμάται ότι θα απελευθερώσει σημαντική αναπτυξιακή δυναμική:

"Ξεκινώντας από μια αποκρυπτογράφηση της συγκυρίας διαπιστώνουμε ότι ο επιχειρηματικός τομέας δείχνει ότι προσπαθεί να εισέλθει σε φάση ανάκαμψης με εξασθενημένη, ωστόσο, δυναμική. Συγκεκριμένα, το 2016 χαρακτηρίστηκε από μια σταδιακή βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος, όπως αποτυπώθηκε στην άνοδο του Δείκτη Εμπιστοσύνης για τις ΜμΕ κατά 8 μονάδες στη διάρκεια του έτους" αναφέρεται στη μελέτη.

Προχωρώντας στο επόμενο στάδιο ανάλυσης – τις ενέργειες που απαιτήθηκαν για να πραγματοποιηθεί αυτή η λειτουργική προσαρμογή – αποκαλύπτεται το κόστος αυτών των δράσεων.

Πρώτον, σύμφωνα με την Εθνική Τράπεζα, μεγεθύνεται ο χρονικός ορίζοντας επιστροφής στην κανονικότητα. Συγκεκριμένα, καθώς η προσαρμογή ξεκινά να επεκτείνεται και σε αλλαγές στρατηγικής, το 17% των ΜμΕ δηλώνει ότι μετά την άρση των κεφαλαιακών περιορισμών θα απαιτηθεί χρονικό διάστημα άνω του ενός έτους για να επιστρέψει σε ομαλή λειτουργία.

Κατά το πρώτο εξάμηνο μετά την επιβολή των κεφαλαιακών ελέγχων, το ποσοστό αυτό ήταν μόλις στο 6%. Δηλαδή, έχει τριπλασιαστεί κατά τους τελευταίους 12 μήνες – σημείο που δεικνύει ότι η διατήρηση των κεφαλαιακών ελέγχων για μακρύ χρονικό διάστημα αυξάνει εκθετικά το χρόνο επαναφοράς στην κανονικότητα μετά την άρση τους.

Δεύτερον, οι στρατηγικές αλλαγές που υιοθετήθηκαν από τις ΜμΕ δρουν συσταλτικά στη βραχυπρόθεσμη δυναμική της ανάπτυξής τους. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι το 34% του τομέα έχει πλέον προχωρήσει σε ακύρωση επενδύσεων (έναντι αντίστοιχου ποσοστού 24% κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2015).

Αναζητώντας τις αιτίες που οι ΜμΕ αναγκάστηκαν να προχωρήσουν σε προσαρμογές πιο στρατηγικής φύσης, ξεχωρίζουμε τον περιορισμό των βραχυπρόθεσμων θωρακίσεων έναντι των κεφαλαιακών ελέγχων.

Συγκεκριμένα, κατά τους πρώτους μήνες επιβολής των κεφαλαιακών ελέγχων, άνω του ½ του τομέα των ΜμΕ διακρατούσε «μαξιλάρι ρευστότητας» εκτός ελληνικών τραπεζών το οποίο του επέτρεπε να λειτουργεί σε «σχεδόν κανονικές» συνθήκες.

Σήμερα - ενάμισι χρόνο μετά την επιβολή κεφαλαιακών ελέγχων - το «μαξιλάρι» αυτό έχει απωλεσθεί για το μεγαλύτερο κομμάτι των ΜμΕ και πλέον μόνο το 1/5 του τομέα (που δήλωνε σημαντικό απόθεμα στα τέλη του 2015) συνεχίζει να έχει χρηματικά διαθέσιμα εκτός ελληνικών τραπεζών και να διατηρεί κάποιας μορφής προστασία έναντι των κεφαλαιακών ελέγχων.

Καίριας σημασίας ο χρόνος

Οι παραπάνω διαπιστώσεις συγκλίνουν στο συμπέρασμα ότι η γρήγορη άρση των κεφαλαιακών ελέγχων είναι καίριας σημασίας για την αποτροπή πρόκλησης διαρθρωτικών προβλημάτων στις ΜμΕ. Προς την κατεύθυνση της ταχύτερης δυνατής άρσης των κεφαλαιακών ελέγχων οδηγούν και οι εκτιμήσεις για την επόμενη ημέρα.

Πρώτον, η άρση των περιορισμών κρίνεται σχετικά χαμηλού κινδύνου καθώς οι επιχειρηματίες όλων των κλάδων δηλώνουν ότι θα έχουν ψύχραιμη αντίδραση όσον αφορά τις καταθέσεις τους, διατηρώντας το ποσοστό χρηματικών διαθεσίμων των ΜμΕ που διακρατούνται σε ελληνικές τράπεζες κοντά στα τρέχοντα επίπεδα (90%).

Δεύτερον - και σημαντικότερο – η άρση των κεφαλαιακών ελέγχων εκτιμάται ότι μπορεί να απελευθερώσει έντονες αναπτυξιακές δυνάμεις. Συγκεκριμένα, αναμένεται να ωθήσει το 1/3 των ΜμΕ να πραγματοποιήσει, σε ορίζοντα εξαμήνου μετά την άρση των περιορισμών, «παγωμένες» επενδύσεις οι οποίες εκτιμώνται κοντά στο €1 δισ. ετησίως, καταλήγει η έκθεση.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Πάμε για οριοθέτηση ΑΟΖ -Επιστολή στον ΟΗΕ απέστειλε η Ελλάδα που απορρίπτει τις τουρκικές αμφισβητήσεις των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων



Επιστολή της Ελλάδας στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν κι Μουν, με την οποία απαντά στις τουρκικές αμφισβητήσεις των κυριαρχικών δικαιωμάτων στην ΑΟΖ της, έρχεται στο φως της δημοσιότητας, έπειτα από δύο περίπου εβδομάδες, ως επίσημο έγγραφο της Γενικής Συνέλευσης και του Συμβουλίου Ασφαλείας, κάτω από τα κεφάλαια του Δικαίου της Θάλασσας και του Κυπριακού. Πρόκειται για την επιστολή, με ημερομηνία 8 Δεκεμβρίου, την οποία υπογράφει η Μόνιμη Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΗΕ, Αικατερίνη Μπούρα και είναι σε απάντηση επιστολής της 15ης Ιουνίου, του Τούρκου ομολόγου της.

Όπως αναφέρει τηλεγράφημα του ανταποκριτή του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων, Αποστόλη Ζουπανιώτη, η κα Μπούρα επισημαίνει ότι «η Τουρκία για άλλη μια φορά, μέσα από μια σειρά αβάσιμων επιχειρημάτων, αρνείται κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας στη θαλάσσια περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, και το δικαίωμά της να προχωρήσει σε θαλάσσια οριοθέτηση με κράτη με τα οποία μοιράζεται κοινά θαλάσσια σύνορα».

«Πράγματι, τόσο η παραπλανητική και εσφαλμένη εφαρμογή της αρχής της ισότητας ως κανόνα που διέπει τη θαλάσσια οριοθέτηση, όσο και η συμπτωματική και αποσπασματική ανάγνωση της νομολογίας των διεθνών δικαστηρίων για τη θαλάσσια οριοθέτηση, στοχεύουν στην προώθηση αυτών των ισχυρισμών που περιέχονται στην επιστολή της 15ης Ιουνίου το 2016» προσθέτει.

Απαντώντας στον τουρκικό ισχυρισμό ότι τα ελληνικά νησιά στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή δεν δικαιούνται θαλάσσιων ζωνών (υφαλοκρηπίδας και / ή αποκλειστικής οικονομικής ζώνης), η Ελληνίδα Πρέσβης τονίζει πως «η θέση αυτή παραγνωρίζει εντελώς τους κανόνες του διεθνούς δικαίου της θάλασσας που αφορούν στα δικαιώματα των νησιών για τη δημιουργία θαλάσσιων ζωνών, καθώς και τη διαδικασία της θαλάσσιας οριοθέτησης, όπως η διαδικασία αυτή έχει εφαρμοστεί από τα διεθνή δικαστήρια».

Η κ. Μπούρα επανέλαβε τις ελληνικές θέσεις, όπως έχουν καταγραφεί σε παλαιότερες επιστολές προς τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, για τα ίδια ζητήματα. Σε αυτό το πλαίσιο, συνεχίζει, έννοιες όπως «η γη κυριαρχεί επί της θάλασσας» και «αποτέλεσμα αποκοπής» που χρησιμοποιούνται στην προαναφερθείσα τουρκική επιστολή, όπως και αφηρημένα και εκτός του πλαισίου της διαδικασίας οριοθέτησης, στοχεύουν απλά στην ανάπλαση της γεωγραφίας».


Τονίζεται επίσης στην ελληνική απάντηση ότι δεν υπάρχει κανένας κανόνας του διεθνούς δικαίου, σύμφωνα με τον οποίο η οριοθέτηση σε ημίκλειστες θάλασσες πρέπει να πραγματοποιηθεί με συμφωνία όλων των συνδεδεμένων μερών, στη βάση της αρχής της επιείκειας, έτσι ώστε να μην βλάπτονται τα κυριαρχικά δικαιώματα και οι δικαιοδοσίες άλλων ενδιαφερομένων κρατών / οντοτήτων.

Το διεθνές δίκαιο, σημειώνει στην επιστολή της η κ. Μπούρα, «ορίζει λεπτομερώς τους τομείς της συνεργασίας των κρατών στην περίπτωση των κλειστών και ημίκλειστων θαλασσών, μεταξύ των οποίων δεν περιλαμβάνεται οριοθέτηση των θαλάσσιων περιοχών».

Απορρίπτοντας στο σύνολό τους, τους τουρκικούς ισχυρισμούς, η Ελλάδα επαναλαμβάνει ότι οι τουρκικές αιτιάσεις σχετικά με την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας στην Ανατολική Μεσόγειο είναι εντελώς αβάσιμες, καθώς δεν λαμβάνουν υπόψη τα κυριαρχικά δικαιώματα άλλων κρατών, όπως η Ελλάδα, στη θαλάσσια περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου,

«Τέτοιοι ισχυρισμοί, επίσης, αποτελούν παρέμβαση στο δικαίωμα της Ελλάδας για την πραγματοποίηση της οριοθέτησης των θαλάσσιων περιοχών της, κατόπιν συμφωνίας με τρίτα κράτη, βάσει του διεθνούς δικαίου, όπως ήδη αναφέρθηκε στην επιστολή της η Μόνιμη Αντιπρόσωπος της Ελλάδας, στις 23 Μαΐου 2016», αναφέρεται στην επιστολή.

Πηγή newsnea.com

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μετά τις 7/3/2017 η απόφαση στη «Δίκη της Σεισάχθειας»- Το αίτημα για διαγραφή του απεχθούς χρέους

Δύο Έλληνες νομικοί, ο Ανδρέας και ο Αλέξης Αναγνωστάκης, έφεραν στην ολομέλεια του Δικαστηρίου της Ε.Ε. το αίτημα για αναστολή πληρωμών, έλεγχο και η διαγραφή του απεχθούς χρέους.

Πρόκειται για αίτημα της κίνησης «Σεισάχθεια» και πρωτοβουλίας Ευρωπαίων πολιτών, που αναμένουν πλέον την απόφαση του ανωτάτου ευρωπαϊκού δικαστηρίου, η οποία μπορεί να οδηγήσει μέχρι και στην αναθεώρηση των Συνθηκών που διέπουν τη λειτουργία της Ε.Ε.

Την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου, στη μεγάλη αίθουσα του Δικαστηρίου, στο Λουξεμβούργο έγινε η ακροαματική διαδικασία επί της αίτησης που είχαν υποβάλει οι δύο δικηγόροι και ο συνάδελφός τους Francois Moyse, κι εάν γίνει δεκτή, τότε θα πρέπει να εφαρμοστεί η λεγόμενη «Αρχή της Κατάστασης Ανάγκης», σε όλα τα κράτη-μέλη της Ε.Ε.

Η «Αρχή της Κατάστασης Ανάγκης» προβλέπει ότι «όταν η οικονομική και πολιτική υπόσταση του Ευρωπαϊκού Κράτους κινδυνεύει από την εξυπηρέτηση του απεχθούς χρέους (καλπάζουσα ανεργία, κατάρρευση μισθών-συντάξεων, κλείσιμο νοσοκομείων, σχολείων, κοινωνικών υπηρεσιών, ατομική εξαθλίωση κ.λπ.) η αναστολή πληρωμής μέχρι λογιστικού ελέγχου και αποκατάστασης είναι αναγκαία».
Ο γενικός εισαγγελέας P. Mengozzi θα υποβάλλει γραπτώς τις προτάσεις του, στις 7 Μαρτίου 2017 και στη συνέχεια το Δικαστήριο, θα προχωρήσει σε διασκέψεις, προς έκδοση απόφασης, που αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, τόσο από νομικούς, όσο και από πολίτες της Ε.Ε., όπως έγινε εμφανές από την ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του Δικαστηρίου, την Τρίτη 13/12.

Το Πρωτοβάθμιο Γενικό Δικαστήριο είχε απορρίψει την καταχώρηση της πρωτοβουλίας Ευρωπαίων πολιτών, οι οποίοι με τη συλλογή ενός εκατ. Υπογραφών ζητούσαν την καθιέρωση της «Αρχής, της Κατάστασης Ανάγκης», ως ευρωπαϊκού νόμου, για τα κράτη-μέλη της Ε.Ε.

Στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στη «Δίκη της Σεισάχθειας», όπως αποκαλέστηκε η αίτηση αναίρεσης των δύο Ελλήνων νομικών, η υπόθεση εξετάστηκε στην Ευρεία Σύνθεση του σώματος, μετά από απόφαση του προέδρου του δικαστηρίου, καθώς έκρινε πως πρόκειται για ζήτημα «υψίστης σημασίας».

Σε μία ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα και σε μία πολύωρη διαδικασία, οι συνήγοροι των Ευρωπαίων Πολιτών τόνισαν πως υφίσταται ἡ «προσήκουσα νομική βάση για την εκ μέρους της Ένωσης παροχή χρηματοπιστωτικής συνδρομής προς τα κράτη-μέλη, που αντιμετωπίζουν ή διατρέχουν τον κίνδυνο, να αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα χρηματοδότησης, μέσω της καθιερώσεως μηχανισμού χρηματοδοτήσεως», επικαλούμενοι τις ισχύουσες Συνθήκες και Αποφάσεις της Ε.Ε.

Για την ορθή εφαρμογή αυτών των αποφάσεων, ζητούν τη μη πληρωμή του απεχθούς χρέους, με αποκλειστικό σκοπό την ενίσχυση της δημοσιονομικής πειθαρχίας των κρατών-μελών, καθώς η κύρια προέλευση του συγκεκριμένου μέρους του χρέους στην Ευρώπη είναι η κυβερνητική διαφθορά (υπερκοστολόγηση δημοσίων έργων, εξοπλιστικά, δωροδοκίες τύπου Siemens κλπ).

Για το λόγο αυτό, θα πρέπει να γίνει αναστολή των πληρωμών, για να γίνει ενδελεχής έλεγχος και στη συνέχεια να μην πληρωθούν τα αντίστοιχα «χρέη διαφθοράς», συμβάλλοντας σε εξυγίανση και ορθολογισμό των δημόσιων οικονομικών. Παράλληλα, θα πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι υπεύθυνοι αυτού του τμήματος του χρέους, οι οποίοι θα κληθούν να τα πληρώσουν οι ίδιοι.Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δια των πληρεξούσιων δικηγόρων της, για μία ακόμη φορά ισχυρίστηκε ότι στερείται αρμοδιότητας, για την υποβολή τέτοιας πρότασης στα ευρωπαϊκά όργανα, χωρίς να προσδιορίζει ποιό είναι το αρμόδιο όργανο. Επίσης, υποστήριξε ότι σε περίπτωση διαπίστωσης ύπαρξης της Αρχής της «Κατάστασης Ανάγκης» ως κανόνα του Διεθνούς Δικαίου, δεν αρκεί για να στηρίξει νομοθετική πρωτοβουλία εκ μέρους της.

Μετά από τις αρχικές αγορεύσεις έγινε επανειλημμένος κύκλος εξαντλητικών ερωτήσεων και παρατηρήσεων προς τις δύο πλευρές, ενώ το λόγο έλαβαν τόσο ο πρόεδρος και ο γενικός εισαγγελέας, όσο και αρκετά μέλη του Δικαστηρίου, επιδιώκοντας να φωτίσουν σε βάθος τις θέσεις των δύο πλευρών, με πλήθος επίμονων ερωτήσεων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι έννοιες του «απεχθούς χρέους» και της «κατάστασης ανάγκης» τίθενται για πρώτη φορά στη δικαστική ιστορία της Ευρώπης και της Ε.Ε., ενώπιον του κοινοτικού Δικαστηρίου, ενώ η απόφασή του, μπορεί να οδηγήσει μέχρι και στην αναθεώρηση των Συνθηκών της Ε.Ε. που ισχύουν σήμερα. Εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται ότι τα συγκεκριμένα κείμενα συντάχθηκαν χωρίς να προβλέπονται καταστάσεις, όπως η σημερινή της βαθιάς οικονομικής ύφεσης σε αρκετά κράτη-μέλη της Ε.Ε.

Είναι ενδεικτικό ότι κατά την διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, ο γενικός εισαγγελέας P. Mengozzi, απευθυνόμενος προς το Δικαστήριο, επεσήμανε χαρακτηριστικά: «Συμφωνούμε ότι η Ελλάδα έχει αυτή τη στιγμή περιορισμένες δυνατότητες».

Στη συνεδρίαση της Ευρείας Σύνθεσης του Δικαστηρίου της Ε.Ε. ως μέλη της συτμμετείχαν οι κ.κ.. Lenaerts, A. Tizzano, R. Silva de Lapuerta, M. Ilesic, L. Bay Larsen, S. Rodin, D. Svaby, A. Prechal, M. Berger, A. Rosas, E. Regan, E. Juhasz, M. Vilaras, A. Borg Barthet, K. Λυκούργος, με εισηγητή δικαστή τον κ. S. Rodin.

Την προσφεύγουσα πλευρά, εκπροσώπησαν οι δικηγόροι Αθηνών Ανδρέας και Αλέξης Αναγνωστάκης και ο δικηγόρος Λουξεμβούργου, Francois Moyse, ενώ την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο Γερμανός δικηγόρος Hans Krämer και ο Έλληνας συνάδελφός του Μηνάς Κωνσταντινίδης. Η γλώσσα των αγορεύσεων ήταν η Γαλλική.

Όλα όσα έγιναν στη “Δίκη της Σεισάχθειας” στο Λουξεμβούργο 

Ύστερα από τις αρχικές αγορεύσεις, έγινε επανειλημμένος κύκλος εξαντλητικών ερωτήσεων και παρατηρήσεων προς τις δύο πλευρές.

Οι δύο πλευρές “σφυροκοπήθηκαν” δια των επίμονων και διεξοδικών ερωτήσεων του Δικαστηρίου, που έμοιαζε να προσπαθεί να ρίξει όσο περισσότερο φως μπορεί στην υπόθεση της οικονομικής κρίσης , των διεξόδων εξ αυτής και των αρμοδιοτήτων της Ευρωπαικής Επιτροπής περί αυτών.

Είναι ενδεικτικό ότι εκτός από τον Πρόεδρο και τον Γενικό Εισαγγελέα , αρκετά μέλη της Σύνθεσης πήραν το λόγο κατά τη συζήτηση.

Για πρώτη φορά στη δικαστική ιστορία της Ευρωπαικής Ένωσης τίθενται ενώπιον του Δικαστηρίου της Ευρωπαικής Ένωσης οι έννοιες του “απεχθούς χρέους”, της “κατάστασης ανάγκης” που μπορεί να φτάσουν μέχρι και την ανάγκη αναθεώρησης των Συνθηκών της ΕΕ.

Διότι προκύπτουν καταστάσεις και παράμετροι, όπως της παρούσας οικονομικής κρίσης, που δεν είχαν προβλεφθεί από τους συντάκτες των Συνθηκών , κατά την ίδρυση της Ευρωπαικής Ένωσης. Και μόνο που η υπόθεση παραπέμφθηκε στην Ολομέλεια του Δικαστηρίου σημαίνει πολλά για την πολυπλοκότητα και τη σημασία αυτής.

Είναι ενδεικτική η αποστροφή του Γενικού Εισαγγελέα P. Mengozzi , σε παρατήρηση του προς το Δικαστήριο , μεταξύ των άλλων, πως “συμφωνούμε ότι η Έλλαδα έχει αυτή τη στιγμή περιορισμένες δυνατότητες”.

Η Ευρωπαική Επιτροπή , δια των πληρεξούσιων δικηγόρων της επανέλαβε ότι στερείται αρμοδιότητας για την υποβολή τέτοιας πρότασης στα ευρωπαικά όργανα, για την ενσωμάτωση της αρχής της κατάστασης ανάγκης. Η Απόρριψη της Πρότασης των Ευρωπαίων Πολιτών ήταν για αυτό το λόγο αιτιολογημένη και πλήρης. Και τυχόν ύπαρξη της Αρχής της Κατάστασης Ανάγκης ως κανόνα του Διεθνούς Δικαίου, ΔΕΝ αρκεί, κατά αυτήν, για να στηρίξει νομοθετική πρωτοβουλία εκ μέρους της Επιτροπής.

Η προοσφεύγουσα πλευρά των Ευρωπαίων Πολιτών, κατά τον κύκλο των αγορεύσεων , τόνισε πως υφίσταται η “προσήκουσα νομική βάση για την εκ μέρους της Ένωσης ενδεχόμενη παροχή χρηματοπιστωτικής συνδρομής προς τα κράτη μέλη που αντιμετωπίζουν ή διατρέχουν τον κίνδυνο να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα χρηματοδότησης, μέσω της καθιερώσεως μηχανισμού χρηματοδοτήσεως”.

Κατά το άρθρο 136 ΣΛΕΕ, όπως τροποποιήθηκε δια της Απόφασης 2011/199/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, της 25ης Μαρτίου 2011, και των άρθρων 4 παράγραφος 1, ΣΛΕΕ και 5, παράγραφος 2 ΣΛΕΕ, η αρμοδιότητα των κρατών μελών με νόμισμα το ευρώ, για τη σύναψη μεταξύ τους συμφωνίας σχετικά με τη θέσπιση μηχανισμού σταθερότητας και χρηματοοικονομικής συνδρομής είναι απόλυτη. Η Επιτροπή έχει συγκεκριμένη δοτή αρμοδιότητα και ευχέρεια για Πρόταση προς θέσπιση τέτοιου μηχανισμού δυνάμει του άρθρου 352 ΣΛΕΕ, ως απαραίτητη δράση προς επίτευξη των στόχων των Συνθηκών, περί σταθερότητας στη ζώνη του ευρώ.

Κατ’ ορθή ερμηνεία και εφαρμογή, το αιτούμενο μέτρο μη πληρωμής του απεχθούς χρέους μέτρο σκοπεί αποκλειστικά, να ενισχύσει τη δημοσιονομική πειθαρχία των κρατών-μελών και να διασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης (άρθρο 136 παρ. 1 ΣΛΕΕ).

Άλλωστε κύρια πηγή προέλευσης του απεχθούς χρέους στην Ευρώπη είναι η κυβερνητική διαφθορά (υπερκοστολόγηση δημοσίων έργων, εξοπλιστικά, δωροδοκίες τύπου SIEMEMENS κλπ). Η αναστολή πληρωμής τέτοιων “χρεών διαφθοράς” θα συμβάλλει στην εξυγίανση και των ορθολογισμό των δημόσιων οικονομικών, εκτός όλως των άλλων παραμέτρων. Και βέβαια στην παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων, που θα καλούνται πλέον να πληρώσουν το “χρέος διαφθοράς”που δημιούργησαν εκ της τσέπης τους.

Ο Γενικός Εισαγγελέας P. Mengozzi θα παρουσιάσει γραπτά τις Πρότάσεις επί της υπόθεσης, στις 7/3/2017.

Στη συνέχεια, το Δικαστήριο, θα προχωρήσει σε διασκέψεις, προς έκδοση απόφασης.

Η Απόφαση του Δικαστηρίου αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον για όλο τον ευρωπαϊκό κόσμο.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Coca-Cola, Nestlé, ΔΕΛΤΑ και Unilever αποσύρουν προϊόντα μετά την απειλή οργάνωσης για δηλητηρίαση (λίστα)



Το προειδοποιητικό μήνυμα οργάνωσης για δηλητήριο σε προϊόντα ερευνάται από την αντιτρομοκρατική

Στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ανατέθηκε η έρευνα για ανακοίνωση που αναρτήθηκε χτες σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου, με τίτλο «Πράσινη Νέμεσις - Πράξη 2η (Προειδοποιητικό μήνυμα)», στην οποία εκφράζεται η απειλή ότι, αφαιρέθηκαν από σούπερ μάρκετ συσκευασμένα τρόφιμα και αναψυκτικά συγκεκριμένων εταιρειών, τα δηλητηρίασαν διοχετεύοντας χλωρίνη και υδροχλωρικό οξύ και θα τα επανατοποθετήσουν στα ράφια μεγάλων αλυσίδων πολυκαταστημάτων.

 Η ανακοίνωση αναφέρει:«Τα δηλητηριασμένα προϊόντα θα επανατοποθετηθούν στα ράφια μεγάλων αλυσίδων super market σε όλη την Αττική. Να είστε σίγουροι ότι δεν πρόκειται να αποτραπεί κάπως η διαδικασία επανατοποθέτησης, καθώς όπως τα απαλλοτριώσαμε έτσι και θα τα βάλουμε πίσω (μακριά από κάθα είδους ''ματια'', ηλεκτρονικά και μη). Η επανατοποθέτηση των προϊόντων θα ξεκινήσει 3 μέρες ακριβώς μετά την αποστολή του συγκεκριμένου μηνύματος (δηλαδή θα ξεκινήσει από τις 22/12/2016) και θα διαρκέσει ακριβώς 2 εβδομάδες (μέχρι τις 5/1/2017). Επιχειρησιακή στοχοθεσία της συγκεκριμένης δράσης είναι το σαμποτάζ των παραπάνω εταιρειών μέσω της πλήρους απόσυρσης των προϊόντων τους για τις 2 αυτές εβδομάδες, καθιστώντας σαφές πως δεν αποσκοπούμε να προκαλέσουμε οποιαδήποτε ζημια σε καταναλωτές. Χτυπώντας το μαρκετιστικο προφίλ των συγκεκριμένων μεγαλοεταιρειών, επιδιώκουμε να τους προκαλέσουμε οικονομικό πλήγμα, καθώς, αν θέλουν να είναι ''ασφαλείς'' οι πελάτες τους, θα πρέπει να αποσύρουν όλες τις παρτίδες των προϊόντων που θα είναι στα ράφια για όλο το διάστημα κατά το οποίο θα διαρκέσει η δράση.» 

 Για το θέμα ενημερώθηκαν από την ΕΛΑΣ, ο ΕΦΕΤ, καθώς και όλες οι εταιρείες που αναφέρονται στο κείμενο. 

 Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της «Πράσινης Νέμεσις» απαλλοτριώθηκαν και δηλητηριάστηκαν:
 -12 σάλτσες για Ceasar σαλάτες της Hellmans (Unilever) 
-23 συσκευασίες σάλτσα ντομάτας Pummaro ''Κλασσική'' (Unilever) 
-11 συσκευασίες σάλτσα ντομάτας Pummaro ''Πιο συμπυκνωμένη'' (Unilever) 
-35 συσκευασίες ''Φρέσκο γάλα'' της ΔΕΛΤΑ 
-12 μπουκάλια Nestea ροδάκινο, της Nestle 
-10 μπουκάλια Nestea λεμόνι, της Nestle 
-29 μπουκάλια Coca Cola Light 

 Σημειώνεται ότι ανάλογη απειλή είχε εκτοξευθεί με τον ίδιο τρόπο και το 2013. 

 Οι εμπλεκόμενες εταιρίες αποσύρουν τα συγκεκριμένα προϊόντα τους 

 «Η ΔΕΛΤΑ, σε συνέχεια ηλεκτρονικής ανάρτησης, αναφορικά με το Φρέσκο Γάλα Πλήρες 1 λίτρου (χάρτινη συσκευασία / μπλε χρώμα) και μετά από σύσταση των αρμόδιων αρχών, προχωράει προληπτικά στην προσωρινή διακοπή της διάθεσής του, στον Νομό Αττικής. 

 Το γεγονός αυτό πλήττει μια ελληνική εταιρεία, η οποία απασχολεί περισσότερους από 1.200 εργαζόμενους, συνεργάζεται καθημερινά με 1.400 Έλληνες κτηνοτρόφους και για περισσότερα από 60 χρόνια, στηρίζει έμπρακτα την ελληνική οικογένεια, οικονομία και περιφέρεια. Πέρα από τη ζημιά που της δημιουργεί, στρέφεται ενάντια στους κτηνοτρόφους και τους εκατοντάδες συνεργαζόμενους (δίκτυο διανομής, σημεία πώλησης, προμηθευτές) και τελικά στρέφεται άμεσα ενάντια στην ίδια την ελληνική κοινωνία. 

 Η ασφάλεια, καθώς και η ποιότητα των προϊόντων μας, αποτελούν για εμάς αδιαπραγμάτευτες αξίες, τις οποίες θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε και να υπηρετούμε, με κάθε κόστος. 

 Η εταιρεία από την πρώτη στιγμή βρίσκεται σε άμεση συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές για τη διαλεύκανση της υπόθεσης καθώς και την ολοκληρωμένη ενημέρωση των καταναλωτών» 

 Οι ανακοινώσεις των Coca-Cola, Nestlé και Unilever. 

 Σε συνέχεια ανακοίνωσης της Ελληνικής Αστυνομίας αναφορικά με κείμενο που αναρτήθηκε χθες στο διαδίκτυο, το οποίο αφορά σε επαπειλούμενη επιμόλυνση συγκεκριμένων προϊόντων μας, οι εταιρίες Coca-Cola, Nestlé και Unilever ενημερώνουμε ότι, μετά από συνεννόηση με τις αρμόδιες αρχές: Προχωρούμε άμεσα σε προληπτική απομάκρυνση των παρακάτω προϊόντων από όλα τα σημεία πώλησης στην Αττική: 

 Hellmann's Caesar Salad Dressing (πλαστικό μπουκάλι 235 ml) 
Pummaro «κλασικό» και «πιο συμπυκνωμένο» (χάρτινη συσκευασία των 500g και 520g αντίστοιχα) Nestea Ice Tea Ροδάκινο (500ml πλαστική φιάλη, 4Χ500 πλαστική φιάλη)
Nestea Ice Tea Λεμόνι (500ml πλαστική φιάλη, 4Χ500 πλαστική φιάλη) 
Coca-Cola Light (500ml πλαστική φιάλη, 4Χ500 πλαστική φιάλη) 

 Από την πρώτη στιγμή, είμαστε σε στενή συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές, καθώς η ασφάλεια των καταναλωτών μας αποτελεί πρωταρχική και αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα μας. 

 Διατηρούμε ανοιχτή επικοινωνία με τους καταναλωτές μας στους ακόλουθους αριθμούς χωρίς χρέωση: 
Coca-Cola: 800-11-55800 
Unilever: 800-11-99099 
Νestea: 800-11-55800 

Θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε τους καταναλωτές και κάθε ενδιαφερόμενο με νεότερες ανακοινώσεις, κατόπιν σχετικής συνεννόησης με τις αρμόδιες αρχές. Ζητούμε την κατανόηση των καταναλωτών και των πελατών μας, οι οποίοι μας εμπιστεύονται τόσα χρόνια, για οποιαδήποτε αναστάτωση.

Πηγή www.lifo.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Βενιζέλος: Αυτό ήταν το σχέδιο Σόιμπλε για το Grexit - αναλήψεις 8 ευρώ έως το εθνικό νόμισμα

Μια εφιαλτική ανθρωπιστική κρίση με «δελτίο» αναλήψεων έως 8 ευρώ την ημέρα από τις τράπεζες και οριακή λειτουργία των νοσοκομείων ήταν το σχέδιο του γερμανού ΥΠΟΙΚ

Συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης με την χώρα να επιβιώνει οριακά από «ευρωπαϊκό συσσίτιο», τους πολίτες να σηκώνουν από τις τράπεζες το πολύ μέχρι 8 ευρώ την ημέρα και τα νοσοκομεία να λειτουργούν οριακά εως ότου έρθει η πλήρης κατάρρευση με το τύπωμα εθνικού νομίσματος: Αυτό περιλαμβάνει το σχέδιο Σόιμπλε για την έξοδο της χώρας από την ζώνη του ευρώ σύμφωνα με τον Ευάγγελο Βενιζέλο που ως υπουργός Οικονομικών το 2011 – 2012 άκουσε δύο φορές τον Γερμανό (τότε) ομόλογό του να του το προτείνει.

Ο κ. Βενιζέλος μιλώντας στην επιτροπή της Βουλής για την αντιμετώπιση του δημόσιου χρέους περιέγραψε με λεπτομέρειες την πρόταση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών για «Grexit»που για πρώτη φορά έπεσε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το 2011.

«Ο κ. Σόιμπλε μου έθεσε το θέμα δύο φορές. Σε μια συνάντηση το καλοκαίρι του 2011 που μετείχαν εγώ με τον κ. Ζαννιά και οι κύριοι Σόιμπλε και Άσμουσεν, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών μας πρότεινε μήπως πάμε στην δραχμή. Μου είπε πως θα υπάρξει κρίση και πως μπορούν να βοηθήσουν με κάποια δισ. ευρώ και ένα καραβάνι αεροπορικό – μια αερογέφυρα – για να λύνει τα προβλήματα νοσοκομείων, σχολείων, παιδικών σταθμών και πως θα παίρνουμε από τις τράπεζες σφραγισμένα ευρώ – μη εμπορεύσιμα μέχρι την τύπωση εθνικού νομίσματος. Αυτό σημαίνει 50-60 ευρώ την εβδομάδα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος.

«Μπορεί να το δεχτεί κανείς αυτό το πράγμα; Άλλο να μπεις στην ΟΝΕ και άλλο να βγεις. Είναι τελείως διαφορετική υπόθεση» συνέχισε ο πρώην υπουργός, βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σήμερα.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....