Διυλιστήριο: 04/19/17
ροη αναρτησεων

Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

Ένταξη ανασφάλιστων αιμοκαθαιρόμενων ασθενών σε μόνιμο πρόγραμμα αιμοκάθαρσης



Λύση στο πρόβλημα των «περιφερόμενων» ανασφάλιστων αιμοκαθαιρόμενων ασθενών οι οποίοι δεν είχαν πρόσβαση στο ΕΣΥ και καλύπτονταν από τις Μονάδες Τεχνητού Νεφρού των νοσοκομείων που εφημέρευαν.

Στο λεκανοπέδιο της Αττικής, όπου το πρόβλημα έλλειψης σταθερού σημείου φροντίδας είναι πιο οξυμένο, οι δύο Υγειονομικές Περιφέρειες (1η και 2η ΥΠΕ) προχώρησαν στην κατανομή των ανασφάλιστων αιμοκαθαιρόμενων σε νοσοκομεία της Αθήνας και του Πειραιά λαμβάνοντας υπόψη την περιοχή διαμονής, όπως ακριβώς συμβαίνει με τους ασφαλισμένους ασθενείς που υπόκεινται σε αιμοκάθαρση.

Με αυτό τον τρόπο αντιμετωπίστηκε ένα σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα των τελευταίων ετών το οποίο είχε θέσει στον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό η Εθνική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ).

«Η σταθερή κλινική/ εργαστηριακή παρακολούθηση των ανασφάλιστων αιμοκαθαιρόμενων αποτελεί άλλο ένα βήμα της υλοποίησης του ν. 4368/2016 που προβλέπει την καθολική πρόσβαση όλων των πολιτών, χωρίς διακρίσεις, στο δημόσιο σύστημα υγείας», αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

1η ΥΠΕ

Γ.Ν.Α. «ΑΜ.ΦΛΕΜΙΓΚ» : 2

Γ.Ν.Α. «ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕΙΟ» : 2

Γ.Ν.Α. «Γ.ΓΕΝΗΜΜΑΤΑΣ» : 2

Γ.Ν.Α. «ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ» : 2

Γ.Ν.Α. «ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ-ΜΠΕΝΑΚΕΙΟ» : 1

Γ.Ν.Α. «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ» : 2

Γ.Ν.Α. «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» : 2

Γ.Ν.Α. «ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ» : 1

Γ.Ν.Α. «ΛΑΪΚΟ» : 5

Σύνολο: 19 ασθενείς

2η ΥΠΕ

Γ.Ν. Ασκληπιείο Βούλας: 8 άτομα, με δυνατότητα να ενταχθούν άλλοι 15 άμεσα

Γ.Ν. Π. «ΤΖΑΝΕΙΟ»: 1

Γ.Ν. Ελευσίνας «ΘΡΙΑΣΙΟ»: 7

Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ»: 4

Σύνολο: 20 ασθενείς

Πηγή www.athina984.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Εγκαίνια στο ΑΧΕΠΑ με νέα 4.500 τ.μ. - Το Δερματολογικό Θεσσαλονίκης κλειστό επί 3 χρόνια, ανοίγει ξανά

Το δερματολογικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης που έμενε επί 3 χρόνια κλειστό (έκλεισε το 2013) θα επισκεφτεί την Παρασκευή ο Υπουργός Υγείας Αν. Ξανθός.
Να σημειωθεί ότι το νοσοκομείο έκλεισε μόλις είχε ολοκληρωθεί η ανακαίνισή του, και με απόφαση του τότε υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη μεταφέρθηκαν οι κλινικές του στο Ιπποκράτειο.

Με την επαναλειτουργία του επιστρέφουν οι κλινικές του στο εξειδικευμένο νοσοκομείο, ενώ στον ίδιο χώρο έχει εγκατασταθεί μία δομή πρωτοβάθμιας υγείας.
Στη συνέχεια ο υπουργός θα εγκαινιάσει το νέο χώρο 4.500 τ.μ στο ΑΧΕΠΑ, όπου θα φιλοξενηθούν καινούρια χειρουργεία με πλήρη εξοπλισμό και μία ακόμη ΜΕΘ 20 κλινών. Στον χώρο αυτόν θα μεταφερθούν και όλες οι διοικητικές υπηρεσίες.

Άμεσα η έναρξη λειτουργίας των Πρωτοβάθμιων δομών Υγείας στη Β. Ελλάδα-Τι λέει ο Στρατής Πλωμαρίτης για την 4η ΥΠΕ

Μέχρι το καλοκαίρι αναμένεται να είναι έτοιμες οι δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΤΟΜΥ) στην 3η και 4η Υγειονομική Περιφέρεια, σύμφωνα με τους διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών Γιώργο Κίρκο και Στρατή Πλωμαρίτη.

Πρόκειται, όπως λένε, για μια διαφορετική προσέγγιση της υγείας που θα βασίζεται στην πρόληψη, θα δίνει στον πολίτη τη δυνατότητα να έχει τον δικό του οικογενειακό γιατρό και παιδίατρο, ενώ παράλληλα θα αποσυμφορίσει τα νοσοκομεία.

Κάθε δομή θα περιλαμβάνει 4 οικογενειακούς γιατρούς, 1 παιδίατρο, 2 διοικητικούς υπαλλήλους, 2 νοσηλευτές, 2 επισκέπτες υγείας και 1 κοινωνικό λειτουργό, και ο πληθυσμός αναφοράς της δεν θα ξεπερνά τα 12.000 άτομα.

Σύμφωνα με τον Στρατή Πλωμαρίτη στην 4η ΥΠΕ, θα λειτουργήσουν άμεσα 7 δομές πρωτοβάθμιας υγείας στον κεντρικό δήμο, στην περιοχή της Άνω και Κάτω Τούμπας , 2 στο Κιλκίς, 6 στις Σέρρες, 1 στον Πολύγυρο, 4 στη Δράμα, 4 στην Ξάνθη, 4 στην Κομοτηνή, 2 στην Καβάλα και 3 στην Αλεξανδρούπολη. Πρόκειται για 10 δομές για τις οποίες αναζητούνται οι κατάλληλοι χώροι έτσι ώστε μέχρι το τέλος Μαϊου να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες και να βγουν και οι σχετικές προκηρύξεις για τους γιατρούς και τους υπόλοιπους υπαλλήλους.

«Ξεκινάμε την σταδιακή εφαρμογή της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) με 10 δομές στην 4η ΥΠΕ με στόχο στη συνέχεια αυτές να αυξηθούν σε 33», αναφέρει ακόμη ο κ. Πλωμαρίτης.

Αντίστοιχα στην 3η ΥΠΕ η Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας θα ξεκινήσει με 3 Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) στον Δήμο Ευόσμου-Κορδελιού (1 στο Κορδελιό και 2 στον Εύοσμο) 2 στον Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης (9 θα είναι συνολικά οι ΤΟΜΥ στο πολεοδομικό συγκρότημα Δυτικών Συνοικιών) 1 από τις συνολικά 3 στα Γιαννιτσά, 1 από τις 4 στην Βέροια, 1 από τις 3 στην Κατερίνη, 1 από τις 3 στην Κοζάνη και 1 στην Πτολεμαϊδα.

Δέκα συνολικά δομές θα ξεκινήσουν μέχρι το καλοκαίρι σε συνεργασία με τους δήμους καθώς η ΠΦΥ έχει ως κέντρο βάρους την γειτονιά και την πρόληψη πράγμα που σημαίνει ότι στις δομές θα καλούμε να πηγαίνουν οι υγιείς όπου θα καταγράφεται το ιστορικό τους ενώ αν η δομή δεν επαρκεί για την κάλυψη των αναγκών ο γιατρός της ΤΟΜΥ θα απευθύνεται στην Μονάδα Αναφοράς, δηλαδή στο Κέντρο Υγείας της περιοχής.

«Θα δοθούν οδηγίες, και θα γίνει και η κατάλληλη εκπαίδευση στον πληθυσμό, καθώς πρόκειται για εντελώς διαφορετική φιλοσοφία που δεν υπήρχε στην Ελλάδα και θα αποσυμφορήσει τα νοσοκομεία, αν λάβει κανείς υπόψη ότι περίπου το 75% των περιστατικών στα νοσοκομεία αφορά την πρωτοβάθμια και όχι την τριτοβάθμια βαθμίδα υγείας» σημειώνει ο κ. Κίρκος.

Πηγή www.kavalas.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Στην Βουλή οι υποθέσεις παράνομης χρηματοδότησης Μ.Κ.Ο. επι υπουργίας Παπανδρέου - Λοβέρδου - Στυλιανίδη


Η υπόθεση είχε μπει στο στόχαστρο της Εισαγγελίας Διαφθοράς

Το δρόμο για τη Βουλή πήραν υποθέσεις χρηματοδότησης πέντε Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών και Ανωνύμων Εταιριών που φέρονται να ζημίωσαν το ελληνικό δημόσιο με πάνω από 6,3 εκατομμύρια ευρώ και φέρουν τις υπογραφές των Γ. Παπανδρέου και Ανδρέα Λοβέρδου οι οποίοι ήταν επικεφαλής του υπουργείου Εξωτερικών την επίμαχη περίοδο.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Στ. Κοντονής διαβίβασε σήμερα στη Βουλή τη σχετική δικογραφία προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες των πολιτικών προσώπων (σ.σ. ήταν υπουργός Εξωτερικών ο Γ. Παπανδρέου και υφυπουργός Ανδρέας Λοβέρδος) από το 2001- 2003 , καθώς τότε υπογράφηκαν οι σχετικές αποφάσεις , ενώ για τα μη πολιτικά πρόσωπα η περίοδος που ερευνάται φτάνει έως το 2008 καθώς οι καταβολές των χρημάτων έγιναν σταδιακά σε βάθος χρόνου. Ωστόσο, οι τυχόν ποινικές ευθύνες των πολιτικών προσώπων έχουν ήδη παραγραφεί.

Η υπόθεση είχε μπει στο στόχαστρο της Εισαγγελίας Διαφθοράς με την έρευνα να ολοκληρώνεται και να διαβιβάζεται στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με πληροφορίες, στις 24 Μαρτίου, την ημέρα, δηλαδή, δηλαδή που παραιτήθηκε η Ελένη Ράικου.

Οι αξιόποινες πράξεις που περιγράφονται είναι «απιστία στην υπηρεσία κατά μόνας και κατά συναυτουργία σε συνδυασμό με τις νόμο περί καταχραστών δημοσίου», καθώς και «ηθική αυτουργία στην πράξη κατά συρροή και κατ εξακολούθηση».

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι , σύμφωνα με πληροφορίες οι: Αλεξ. Ρόντος, πρώην γενικός διευθυντής Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας ( ΥΔΑΣ) , Νικ. Μπάζας πρώην διευθυντής της διευθύνσεως αναπτυξιακής πολιτικής και Γ. Φιλιππέος , υπάλληλος της ίδιας υπηρεσίας.

Για ηθική αυτουργία διώκονται οι εκπρόσωποι των ΜΟΚ και των ΑΕ και συγκεκριμένα των:

-Αστική ΜΗ Κερδοσκοπική Εταιρία/ΜΚΟ Ακαδημία Τηλεπικοινωνιών Νοτιοανατολικής Ευρώπης

-Ινστιτούτο Μελετών, ερευνών , Τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής χωρών ΝΑ Ευρώπης ΑΕ

-Διαβαλκανικό και Παρευξείνιο Επιχειρηματικό Κέντρο ΑΕ

-Χρηματιστηριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης ΑΕ

-Αστική Μη κερδοσκοπική Εταιρία επιχειρηματικό γραφείο Οικονομικής Συνεργασίας στη ΝΑ Ευρώπη

Πηγή www.newsbeast.gr

https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Πτώση στρατιωτικού ελικοπτέρου UH-1H με 5 επιβαίνοντες έξω από την Κοζάνη- Αγωνία για το πλήρωμα



Πτώση στρατιωτικού ελικοπτέρου έξω από την Κοζάνη.

Το ελικόπτερο προσγειώθηκε και ανεφοδιάστηκε στην Λάρισα, όπως μετέδωσε πριν από λίγο ο ΣΚΑΪ. Αυτή την ώρα διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό του.

Τι λέει η πρώτη ενημέρωση του ΓΕΣ:

Ενημερώνουμε ότι, τις πρωινές ώρες (07:50) της 19 Απριλίου 2017,, υπάρχει απώλεια ίχνους και επικοινωνιών με ελικόπτερο UH-1H, με 5 επιβαίνοντες, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένη πτήση από τη Λάρισα στην Κοζάνη.

Έχουν αναληφθεί όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες.

Εξελίξεις γνωστοποιηθούν.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Εκτοξεύθηκαν οι δύο ελληνικοί μικροδορυφόροι


Με επιτυχία εκτοξεύθηκαν στο διάστημα οι δύο ελληνικής κατασκευής μικροδορυφόροι UPSat και DUTHSat, σήμερα το απόγευμα, στις 18:12 ώρα Ελλάδας, μαζί με 26 άλλους παρεμφερείς μικροδορυφόρους, από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι, στο ακρωτήριο Κανάβεραλ της Φλόριντα των ΗΠΑ, πάνω σε ένα πύραυλο-φορέα «Atlas V», με προορισμό τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS).

Οι 28 μικροδορυφόροι CubeSats -όπως είναι η κοινή ονομασία τους- αποτελούν μέρος του φορτίου που στέλνεται στον ISS από την ιδιωτική αμερικανική αεροδιαστημική εταιρεία Orbital ATK, στο πλαίσιο της αποστολής του ρομποτικού διαστημοπλοίου τροφοδοσίας Cygnus της τελευταίας.

Το μη επανδρωμένο σκάφος Cygnus μεταφέρει περίπου 3,5 τόνους προμηθειών και επιστημονικού φορτίου, μεταξύ των οποίων είναι και οι δύο ελληνικοί μικροδορυφόροι. Λόγω διαδοχικών τεχνικών προβλημάτων στα υδραυλικά συστήματα του πυραύλου «Άτλας», η εκτόξευση είχε χρειασθεί να αναβληθεί αρκετές φορές.

Όταν οι 28 μικροδορυφόροι φθάσουν με το διαστημικό σκάφος Cygnus στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, θα εκτοξευθούν ο ένας μετά τον άλλο στο διάστημα, προκειμένου να αρχίσουν το επιστημονικό έργο τους.
Θα ακολουθήσει η αποστολή στον ISS άλλων οκτώ μικροδορυφόρων CubeSats με τον ινδικό πύραυλο PSLV. Οι συνολικά 36 μικροδορυφόροι θα εξαπλωθούν σε διάφορα σημεία δύο διαφορετικών τροχιών και, μετά από περίπου ένα μήνα, θα δημιουργήσουν ένα εκτεταμένο δίκτυο μελέτης της θερμόσφαιρας πάνω από τη Γη.


(Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ)

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Πώς το Δημόσιο θα εισπράττει από τις δεσμευμένες περιουσίες

Πρωτοποριακή πρωτοβουλία του Δημ. Παπαγγελόπουλου και της Γ.Γ. κατά της Διαφθοράς, με την οποία το κράτος θα νοικιάζει τα ακίνητα και θα παίρνει τους τόκους από τους λογαριασμούς όσων είναι υπόδικοι για οικονομικά εγκλήματα

Από τους
Παναγιώτη Στάθη,
Σοφία Σπίγγου


Ενοικιαστής ή διαχειριστής μιας τεράστιας ακίνητης περιουσίας ή τεράστιων ποσών που είναι δεσμευμένα σε τραπεζικούς λογαριασμούς υποδίκων για μεγάλες υποθέσεις διαφθοράς ή άλλες ποινικού ή φορολογικού ενδιαφέροντος φιλοδοξεί να γίνει το Ελληνικό Δημόσιο!
Η πρωτοποριακή νομοθετική πρωτοβουλία που έχει μπει στην τελική ευθεία, όπως αποκαλύπτει η «κυριακάτικη δημοκρατία», ανήκει στον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελόπουλο και στη Γενική Γραμματεία κατά της Διαφθοράς, οι οποίοι έχουν αποφασίσει να εκμεταλλευτούν έναν «θησαυρό» που περιέχεται στα λεγόμενα «κλεμμένα», τα οποία έχει δεσμεύσει το Ελληνικό Δημόσιο.

Απαντήσεις

Τα ερωτήματα που τέθηκαν και στα οποία οι αρμόδιοι δίνουν πλέον απαντήσεις είναι: Γιατί το Δημόσιο δεν μπορεί να εκμεταλλευθεί τα ακίνητα το Λάκη Γαβαλά; Γιατί να νοικιάζει ανενόχλητος τη βίλα του στην Αντίπαρο ο φυγόδικος για τη Siemens Χρήστος Καραβέλας και να παίρνει το αντίτιμο; Γιατί ένας επιχειρηματίας με μπλοκαρισμένο τραπεζικό λογαριασμό να μπορεί ο ίδιος να κάνει π.χ. προθεσμιακό τον (δεσμευμένο) λογαριασμό του και να εισπράττει από αυτόν ή να παίρνει τόκους από τον ίδιο και να μην τα παίρνει το Δημόσιο; Γιατί να σαπίζει και να μην ενοικιαστεί το πολυτελές ακίνητο του Ακη Τσοχατζόπουλου;



Η απάντηση έρχεται με τα νομοθετήματα που επεξεργάζονται και ετοιμάζουν πυρετωδώς στο «στρατηγείο» κατά της Διαφθοράς και αφορούν την αναβάθμιση του πλαισίου λειτουργίας του Γραφείου Ανάκτησης Περιουσιακού Οφέλους, τη δημιουργία Γραφείου Διαχείρισης Περιουσιακού Οφέλους, αλλά και την αναδιαμόρφωση και την επέκταση των αρμοδιοτήτων της Γενικής Επιτροπείας της Επικρατείας στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Στόχος είναι η γρηγορότερη διερεύνηση υποθέσεων, η δημιουργία ενός Εθνικού Μητρώου όπου θα καταχωρίζονται οι πράξεις δέσμευσης, δήμευσης ή κατάσχεσης, αλλά και ο γρηγορότερος καταλογισμός και η είσπραξη.

Βασικό ζήτημα για τις Αρχές είναι πλέον η διαχείριση των δεσμευμένων περιουσιακών στοιχείων, ώστε αυτά να μη χάνουν την εμπορική αξία τους για όσο χρονικό διάστημα παραμένει η δέσμευση. Ετσι στο σχέδιο νόμου για την ενσωμάτωση της σχετικής κοινοτικής οδηγίας, υπάρχει πρόβλεψη για τη δημιουργία φορέα αρμόδιου για τη διαχείριση αυτών των περιουσιακών στοιχείων. Δηλαδή, εξετάζεται ήδη η νομοθέτηση της δημιουργίας Γραφείου Διαχείρισης Περιουσιακού Οφέλους (Asset Management Office), αξιοποίησης της περιουσίας που δεσμεύεται και ταυτόχρονο «μπλόκο» στο κέρδος των εμπλεκομένων σε υπό εξέταση υποθέσεις.

Τέτοια παραδείγματα είναι η περίπτωση του φυγόδικου Χρήστου Καραβέλα, ο οποίος πριν από τρία χρόνια φαίνεται πως νοίκιαζε τις δεσμευμένες από το Δημόσιο βίλες του σε νησί των Κυκλάδων, η βίλα του Σταύρου Ψυχάρη στο Πόρτο Χέλι, αλλά και εκείνη της Μάνιας Τεγοπούλου. Η δημιουργία ενός Γραφείου Διαχείρισης, που απαιτεί, φυσικά, λόγω πολυπλοκότητας του ζητήματος εξαιρετική μελέτη, θα βοηθούσε και στην εξάλειψη φαινομένων όπως αυτό της είσπραξης τόκων από προθεσμιακές καταθέσεις που είναι δεσμευμένες. Ειδικότερα, στην περίπτωση δέσμευσης ενός τραπεζικού λογαριασμού, αν ο εισαγγελέας δεν προβεί σε καθολική δέσμευση και των καρπών ή των αποκτημάτων, μπορεί ο ελεγχόμενος να ανανεώνει την προθεσμιακή κατάθεση και να λαμβάνει κανονικά τους τόκους! Μάλιστα, σε περιπτώσεις κατά τις οποίες ο τραπεζικός λογαριασμός είναι κάποια εκατομμύρια ευρώ, το ποσό των τόκων που αναλογούν είναι διόλου ευκαταφρόνητο.

Ελεγκτικό Συνέδριο

Το τελευταίο βήμα, και πιο σημαντικό, είναι -ανεξάρτητα από την ποινική εξέλιξη- η ανάκτηση αυτής της περιούσιας, αρμοδιότητα που ανήκει στη Γενική Επιτροπεία της Επικρατείας στο Ελεγκτικό Συνέδριο, πλην όμως, αυτή τη στιγμή, εφαρμόζεται μερικώς και αφορά κυρίως τον καταλογισμό σε ανακριβείς ή αναληθείς δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης. Οι διαδικασίες που ισχύουν έως σήμερα οδηγούν σε ανεπίτρεπτες καθυστερήσεις, ενώ συχνά, αν και υπάρχουν ενδείξεις διαφθοράς, οι ελεγκτικές Αρχές δεν προβαίνουν σε έλεγχο και συγχρόνως ο γενικός επίτροπος δεν μπορεί να τον διατάξει, αφού δεν υφίσταται σχετική αρμοδιότητα.

Λύση με αποφάσεις-εξπρές!

Η προτεινόμενη λύση περιλαμβάνει μια δημοσιονομική δίκη, που θα διεξάγεται δημόσια και η απόφαση θα εκδίδεται μέσα σε ορισμένο μικρό χρονικό διάστημα και θα είναι τελεσίδικη. Θα είναι δυνατή μόνο η εξαιρετική προσφυγή στην Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου για αναιρετικούς λόγους. Η ανάκτηση σε μη ποινική βάση δεν είναι χρήσιμη μόνο για τη διερεύνηση καταγγελιών ή τη διενέργεια στοχευμένων θεματικών ελέγχων (π.χ. πολεοδομίες), αλλά και για τη διερεύνηση λιστών οι οποίες προέρχονται από συνεργασία με εθνικές, ευρωπαϊκές και διεθνείς υπηρεσίες καταπολέμησης διαφθοράς.

«Χαμένες» στη γραφειοκρατία εννέα υπηρεσίες

Για να φτάσουμε όμως εκεί, θα πρέπει να απαγκιστρωθεί το ελληνικό γραφειοκρατικό σύστημα. Η αποκάλυψη ότι αυτή τη στιγμή εννέα διαφορετικές Αρχές, μεταξύ των οποίων ΣΔΟΕ, ΚΕΑΟ, Οικονομική Αστυνομία, Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, δύνανται να δεσμεύσουν ακίνητα και λογαριασμούς σε μια υπόθεση είναι σοκαριστική. Κι αυτό γιατί το αποτέλεσμα είναι η αλληλοεπικάλυψη αρμοδιοτήτων, η έλλειψη επικοινωνίας των υπηρεσιών, η έλλειψη ενιαίας βάσης δεδομένων (Μητρώο), όπου θα καταχωρίζονται οι πράξεις δέσμευσης, δήμευσης ή κατάσχεσης, καθώς και η έλλειψη κοινής και συντονισμένης προσέγγισης για τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες. Αυτή είναι ουσιαστικά και η απάντηση στο ερώτημα γιατί το Δημόσιο δεν εκμεταλλεύεται το ακίνητο το Λάκη Γαβαλά στην Κάντζα: οι πολλαπλές δεσμεύσεις του ακινήτου.

Για την ακρίβεια, το ακίνητο είχε δεσμευτεί από τρεις διαφορετικές Αρχές, οι οποίες έχουν αυτή τη δυνατότητα, αλλά καμία συνεννόηση μεταξύ τους! Το ίδιο συνέβη και κατά την προσπάθεια πλειστηριασμού ακινήτου του Λάκη Γαβαλά στη Μύκονο. Εκεί υπήρχε δέσμευση από δύο Αρχές. Το ακίνητο στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, ιδιοκτησίας της συζύγου του πρώην υπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου, αποτελεί ένα επίσης χαρακτηριστικό παράδειγμα. Γι' αυτό και προαπαιτούμενο για το «ξεμπλοκάρισμα» και τις πολλαπλές δεσμεύσεις είναι η δημιουργία Εθνικού Μητρώου και η υποχρεωτική κοινοποίηση της δέσμευσης της όποιας Αρχής στο (υπάρχον ήδη αλλά υποβαθμισμένο ουσιαστικά) Εθνικό Γραφείο Ανάκτησης. Με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο θα διασφαλίσουν όλες οι αρμόδιες Αρχές την αποφυγή διπλοδεσμεύσεων, αλλά θα δοθεί η δυνατότητα στους ελεγκτικούς μηχανισμούς να έχουν πρόσβαση σε τέτοιου είδους πληροφόρηση.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....