Διυλιστήριο: 08/02/13
ροη αναρτησεων

Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

ΕΤΣΙ !!!! Ο κόσμος γιούχαρε και έκραξε τη Φώφη Γεννηματά σήμερα στην Τρίπολη [video]

Κατά την εμφάνισή της στο χώρο της ορκωμοσία των νεοσυλλέκτων στην 124 Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης στην Τρίπολη, η Αναπληρώτρια Υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά, αποκομίστηκε έντονα από απλούς πολίτες που ήταν εκεί για να...

παρακολουθήσουν την τελετή.

Οι φωνές και τα συνθήματα ήταν κυρίως κατά των πολιτικών, ενώ αποδοκιμασίες ακούστηκαν και κατά την αποχώρηση της Γεννηματά από το σημείο της ορκωμοσίας. 

 
Πηγή
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ερώτηση Χατζημαρκάκη στη Κομισιόν για τις απολύσεις των εκπαιδευτικών

Ερώτηση προς την Κομισιόν με θέμα τις απολύσεις εκπαιδευτικών στην Ελλάδα που, κατά τον ίδιο γίνονται κατ' απαίτηση της τρόικας, κατέθεσε ο ελληνικής καταγωγής Γερμανός ευρωβουλευτής Γιώργος Χατζημαρκάκης.
Αντίστοιχη ερώτηση προτίθεται, όπως ανέφερε ο ίδιος, να καταθέσει και στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Στην ερώτησή του, ο κ. Χατζημαρκάκης επισημαίνει: «Ανάμεσα στους απολυμένους είναι εκπαιδευτικοί που προσλήφθηκαν με γραπτές εξετάσεις του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ), με κορυφαίους τίτλους σπουδών, εκπαιδευτική εμπειρία αλλά και προσφορά στην εκπαίδευση που έχει αναγνωριστεί. Ενδεικτικό παράδειγμα παράλογης απόφασης για την εφαρμογή των απαιτήσεων της Τρόικα, η καθηγήτρια γραφιστικής Αγγελική Καμπούρη, η οποία μαζί με άλλους καθηγητές έλαβε από το Ελληνικό Υπουργείο Παιδείας, Αριστείο Καινοτομίας για τη δημιουργία τρισδιάστατου βιβλίου pop – up με πρωτοποριακή προβολή από ηλεκτρονικούς υπολογιστές και προσαρμοσμένο για χρήση από άτομα με ειδικές ανάγκες. Παράλληλα συμμετείχε σε μια σειρά ευρωπαϊκά προγράμματα συνεργασίας και ανταλλαγών, κυρίως με σχολεία της Γερμανίας, όπως το «Leonardo» και το «Comenius»». Ο ελληνικής καταγωγής Ευρωβουλευτής, ρωτά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ανάμεσα στα αλλά:
- Ποιο είναι το όφελος από μια αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα που οδηγεί στο περιθώριο ή στη μετανάστευση το επιστημονικό δυναμικό της χώρας, αλλά και
- Ποια αναπτυξιακή λογική υπηρετεί η χρηματοδότηση προγραμμάτων καινοτομίας στην ευρωπαϊκή εκπαίδευση όταν οι δημιουργοί καινοτόμων δράσεων, που βραβεύονται επίσημα, οδηγούνται με τυφλές αποφάσεις στην ανεργία;».
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Τα μνημόνια ξεκλήρισαν μια πόλη 16.299 κατοίκων το 2012 - Θλιβερά στοιχεία

Μία πόλη 16.299 κατοίκων έσβησε οριστικά από το χάρτη της Ελλάδας το 2012 εξαιτίας των μνημονίων που επέβαλαν οι δανειστές και εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις. Πρόκειται για αρνητική μεταβολή του ελληνικού πληθυσμού, αφού οι γεννήσεις μειώθηκαν κατά 5,69% και οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 5% μέσα σε ένα χρόνο. Το σχέδιο λοιπόν του ΔΝΤ και των Ευρωπαίων έχει τελικά… αποτέλεσμα. Ξεκληρίζει το λαό.
Το μνημόνιο υπολογίζει και τον αριθμό των θανάτων στην Ελλάδα, προκειμένου να επιτευχθεί η δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας. Παρ’ ότι λοιπόν η Ελλάδα μετατρέπεται σε χώρα γερόντων και οι αφίξεις νέων παιδιών έρχονται με το σταγονόμετρο, φαίνεται πώς οι αριθμοί της τρόικας δεν «βγαίνουν» ακόμη.
Έτσι, συνεχίζουν να κόβουν συντάξεις και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από τους ηλικιωμένους. Δεν μπορεί, θα αυξηθεί ο αριθμός αυτών που δεν μπορούν να πάρουν τα φάρμακα τους ή μία φρατζόλα ψωμί και θα πεθάνουν.
Έτσι, συνεχίζουν να κόβουν μισθούς και επιδόματα από οικογένειες, να απολύουν γονείς και να στερούν από τους νέους το δικαίωμα στην εργασία, αλλά και στη δημιουργία οικογένειας. Δεν μπορεί, θα σταματήσουν οι Έλληνες να γεννάνε.
Τόσο κυνικά και στυγνά σκέφτονται αυτοί που συνέταξαν το μνημόνιο και το επέβαλαν στην Ελλάδα. Με τον ίδιο εγκληματικό τρόπο όμως αντιμετωπίζουν και την ελληνική κοινωνία αυτοί που μας κυβερνούν τα τελευταία τέσσερα χρόνια.
Η πολιτική τους, έως τώρα, είχε ως αποτέλεσμα οι γεννήσεις στην Ελλάδα να μειωθούν το 2012 στις 100.371 (51.654 αγόρια και 48.717 κορίτσια), καταγράφοντας μείωση της τάξεως του 5,69% σε σχέση με το 2011, που είχαν ανέλθει στις 106.428.
Την ίδια στιγμή, οι θάνατοι κατά το 2012 παρουσίασαν αύξηση κατά 5% και ανήλθαν σε 116.670 (60.137 άνδρες και 56.533 γυναίκες) έναντι 111.099 που ήταν το 2011.
Ένας μεγάλος αριθμός θανάτων αποτελεί συνέπεια της οικονομικής κρίσης, αφού τα εγκεφαλικά, τα καρδιακά επεισόδια και γενικά προβλήματα υγείας που σχετίζονται με την ψυχολογική πίεση, το στρες και το άγχος έχουν αυξηθεί δραματικά, όπως και οι αυτοκτονίες. Στις μεγαλύτερες δε ηλικίες, η έλλειψη φαρμάκων έχει οδηγήσει εκατοντάδες στο θάνατο.
Αυτό προκύπτει και από τα στοιχεία της μέσης ηλικίας θανάτων, αφού έμειναν σχεδόν απόλυτα σταθερά.
Από τη θλιβερή αυτή εικόνα που παρουσιάζει η αντιστοιχία γεννήσεων και θανάτων στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια της εφαρμογής του μνημονίου, καθίσταται ξεκάθαρο πώς οι δανειστές θέλουν να μειώσουν τον πληθυσμό και να ελέγξουν πλήρως όσους απομείνουν δεσμεύοντας όλα τους τα περιουσιακά στοιχεία και διαχειρίζοντας το χρέος τους.
Και δυστυχώς, με τους πολιτικούς της καρπαζιάς που διαθέτουμε και με δική μας ανοχή και ευθύνη οι στόχοι των δανειστών επιτυγχάνονται!
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ALERT! Αmerican Enterprise Institute: «Πιθανή επέμβαση των Τούρκων στη Κύπρο»

H Κυπριακή Δημοκρατία ασκεί την εξωτερική και αμυντική της πολιτική στη βάση της διασφάλισης των δικών της κυριαρχικών δικαιωμάτων αλλά και των εθνικών συμφερόντων του τόπου, δήλωσε ο Κύπριος υπουργός Άμυνας Φώτης Φωτίου κληθείς να σχολιάσει δημοσίευμα ότι η Αμερικανική δεξαμενή Σκέψης (American Enterprise Institute) «βλέπει» πιθανή επέμβαση των Τούρκων στην Κύπρο, λόγω φυσικού αερίου, και μάλιστα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου προειδοποιώντας την Αμερικανική Κυβέρνηση ότι θα πρέπει στην ουσία να ελέγξει τις κινήσεις των Τούρκων.

Ο κ. Φωτίου είπε ότι πιθανές ευρύτερες συνεργασίες στην περιοχή πρέπει να έχουν ένα και μοναδικό στόχο και αυτός είναι η διασφάλιση της σταθερότητας και της ειρήνης στην περιοχή, η οποία λόγω των προκλήσεων και της έντασης που δημιουργεί η Τουρκία αλλά και των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή "είναι σε μια τροχιά αποσταθεροποίησης".

"Οι μέχρι στιγμής ενέργειες της Τουρκίας ασφαλώς κάθε άλλο παρά ενισχύουν αυτή την προσπάθεια για σταθεροποίηση και ειρήνη στην περιοχή.

Συμπεριφέρεται η Τουρκία ως ταραξίας στην περιοχή, προσπαθώντας να αποτρέψει την εκμετάλλευση του υποθαλάσσιου πλούτου στην Αποκλειστική Οικονομική μας Ζώνη.

Θέλει να τρομοκρατήσει όσους συνεργάζονται με την Κυπριακή Δημοκρατία, σε όλα τα επίπεδα, και ιδιαίτερα στο ενεργειακό επίπεδο, προβάλλοντας ανυπόστατους ισχυρισμούς και αξιώσεις, αλλά δημιουργώντας και ένταση στην περιοχή", είπε ο κ. Φωτίου.

Συνέχισε λέγοντας ότι με γνώμονα αυτές τις κρίσιμες εξελίξεις αλλά και τις καθημερινές απειλές και προκλήσεις των Τούρκων," κανένας εφησυχασμός δεν δικαιολογείται και καμιά υποχώρηση από τις δίκαιες αξιώσεις του λαού μας, δεν θα γίνει αποδεχτή".

Aς δούμε όμως τι αναφέρει στην έκθεση του το American Enterprise Institute με τίτλο : «Θα γίνει η Ανατολική Μεσόγειος ο επόμενος Περσικός Κόλπος; »

Σε έκθεση τους που παρέδωσαν στις 25 Ιουλίου, καλούν τις Ηνωμένες Πολιτείες να αυξήσουν την επαγρύπνηση τους πάνω από την Τουρκία και την πολιτική για την ανάπτυξη των ενεργειακών πόρων, στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με την αμερικανική Δεξαμενή Σκέψης, η Τουρκία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την τεράστια στρατιωτική της δύναμης για να αποσταθεροποιήσει την Ανατολική Μεσόγειο, στο διαγωνισμό για την διεκδίκηση των αποθεμάτων φυσικού αερίου.

Το ινστιτούτο, υποδεικνύει την απειλή του Τουρκικού ναυτικού, το οποίο πιθανόν να χρησιμοποιήσει η χώρα, για την επίλυση των διαφορών της ιδιαίτερα με την Κυπριακή Δημοκρατία.

«Λαμβάνοντας υπόψη τον εναγκαλισμό της με την Χαμάς και την αναταραχή στις σχέσεις της με το Ισραήλ, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούν πλέον να θεωρούν ότι η Τουρκία θα αναλάβει ρόλο διαμεσολαβητή για την ενίσχυση της σταθερότητας στην περιοχή,».

Το ινστιτούτο, αναφέρει ότι η Τουρκία διαθέτει το ισχυρότερο ναυτικό στην περιοχή, ενώ επικαλείται την απειλή που διατύπωσε στην Ευρωπαϊκή Ένωση ο αρμόδιος διαπραγματευτής για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, Εγκεμέν Μπαγίς το 2011 για τη χρήση στρατιωτικής δύναμης ενάντια στην Κύπρο.

«Ο κύριος Μπαγίς μπορεί να είναι, ο πιο διπλωματικά εξευγενισμένα αξιωματούχος της Τουρκίας, αλλά θα ήταν αμέλεια να αγνοούν τις απειλές του», ανέφερε η έκθεση.

Επισημαίνεται ακόμη ότι η Άγκυρα θεωρεί τόσο το Ισραήλ όσο και την Κύπρο, ως απειλή για τα τουρκικά συμφέροντα ενέργειας στη Μεσόγειο, ενώ συνεχίζει λέγοντας ότι το Τουρκικό Ναυτικό αποτελείται από 200 πλοία, μεταξύ αυτών φρεγάτες, κορβέτες υποβρύχια, σκάφη ταχείας επίθεσης, πλοία αμφίβια και πλοία με εξελιγμένο λογισμικό.

Ανησυχητικό κρίνεται το γεγονός ότι η Τουρκία αναμένεται να ενισχύσει το Ναυτικό της με επιπλέον οπλισμό μέσα στα επόμενα χρόνια.

Τον Μάρτιο του 2012, η Άγκυρα εισήγαγε ένα πενταετές στρατηγικό σχέδιο να καταστήσει την αμυντική βιομηχανία της χώρας, ως τη 10η μεγαλύτερη στον κόσμο μέχρι το 2016, το οποίο, αναφέρει η έκθεση, αντανακλά την φιλοδοξία του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, για απογαλακτισμό της Τουρκίας από την τροχιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Ηνωμένων Πολιτειών.

Όσο το Ιράν και η Σαουδική Αραβία κυριαρχούν στον Περσικό Κόλπο, η Τουρκία καθίσταται γεωγραφικά υψίστης σημασίας παίκτης στην Ανατολική Μεσόγειο, καταλήγει η έκθεση και ενώ τα παράκτια κράτη του Περσικού Κόλπου, με λίγες εξαιρέσεις, αποκομίζουν τεράστια κέρδη από το φυσικό αέριο, ή το πετρέλαιο, η Τουρκία στερείται εγχώριων πηγών ενέργειας.

«Έχει αντ 'αυτού σχεδιάσει να αξιοποιήσει ως αντιστάθμισμα τη γεωγραφική της θέση, η οποία συνδέει την πλούσια σε ενεργειακά αποθέματα περιοχής της Κασπίας Θάλασσας με τη διψασμένη για ενέργεια Δύση».
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Κλείνουν προληπτικά πρεσβείες και προξενεία των ΗΠΑ την Κυριακή

Διφορούμενη ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ - Δεν αναφέρουν για ποιο λόγο ακριβώς πρεσβείες και προξενεία θα παραμείνουν κλειστά
Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ανακοίνωσε σήμερα ότι πολλές από τις αμερικανικές πρεσβείες και τα αμερικανικά προξενεία της σε διεθνές επίπεδο δεν θα λειτουργήσουν την Κυριακή, για λόγους ασφαλείας.

Μια εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η Μέρι Χαρφ, διευκρίνισε ότι πρόκειται για ένα μέτρο "προληπτικού χαρακτήρα", αρνούμενη να δώσει λεπτομέρειες για κάποια συγκεκριμένη απειλή ή να πει για ποιες ακριβώς πρεσβείες και ποια ακριβώς προξενεία πρόκειται.

"Το υπουργείο Εξωτερικών έδωσε εντολή σε πολλές πρεσβείες και προξενεία να μην λειτουργήσουν ή να αναστείλουν τις δραστηριότητές τους την Κυριακή 4η Αυγούστου", είπε η εκπρόσωπος αυτή μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Η απόφαση αυτή ελήφθη για λόγους ασφαλείας, "προληπτικά", ώστε να προστατευθούν "το προσωπικό μας και όσοι θα ήθελαν να επισκεφθούν τα κτίριά μας", πρόσθεσε η Χαρφ.

Μετά την ημερομηνία αυτή –κατά την οποία λήγει το Ραμαζάνι– η αμερικανική κυβέρνηση θα μελετήσει την επαναλειτουργία των αμερικανικών διπλωματικών αντιπροσωπειών που θα έχουν κλείσει, πρόσθεσε η εκπρόσωπος. Ωστόσο, επισήμανε πως "είναι πιθανό ότι [ορισμένες] θα μείνουν κλειστές για πολλές ημέρες".

Η πλειονότητα των κτιρίων της διπλωματικής υπηρεσίας των ΗΠΑ είναι κλειστά ούτως ή άλλως την Κυριακή, η οποία όμως είναι η πρώτη εργάσιμη ημέρα της εβδομάδας σε πολλές μουσουλμανικές χώρες.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες λαμβάνουν ιδιαίτερα μέτρα ασφαλείας στις πρεσβείες και στα προξενεία τους μετά την επίθεση στο αμερικανικό προξενείο στη Βεγγάζη της Λιβύης την 11η Σεπτεμβρίου 2012, όταν είχαν χάσει τη ζωή τους ο Αμερικανός πρεσβευτής και άλλοι τρεις Αμερικανοί.
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΟΑΕΕ-Σε απόγνωση οι οφειλέτες

«Θύελλα» αντιδράσεων έχουν προκαλέσει τα ειδοποιητήρια αναγκαστικής πληρωμής για όσους έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη στον Οργανισμό Απασχόλησης Ελευθέρων Επαγγελματιών. Απεγνωσμένοι οι έμποροι που αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, ζητούν «πάγωμα» των οφειλών και διατήρηση της ασφαλιστικής κάλυψης, μέχρι να καταφέρουν να ανακάμψουν.
Περίπου 400.000 επαγγελματίες θα λάβουν ειδοποιητήρια από τον ΟΑΕΕ, ενώ ήδη τα μισά έχουν φτάσει στους παραλήπτες. Οι περισσότεροι οφείλουν από 5.000 έως 10.000 ευρώ. Οι επαγγελματίες δηλώνουν πως δεν μπορούν να υπογράψουν οποιαδήποτε ρύθμιση, αφού δεν έχουν χρήματα για να αποπληρώσουν τις οφειλές τους.
Ορισμένοι από τους οφειλέτες πρέπει να προχωρήσουν σε ρύθμιση εντός δέκα ημερών, σε 48 δόσεις και τονίζουν ότι δεν είναι δυνατόν να πληρώσουν αυτά τα χρήματα, τη στιγμή που δεν έχουν τη δυνατότητα να αποπληρώσουν τις τρέχουσες οφειλές τους προς τον Οργανισμό.
Για παράδειγμα, οφειλέτης ο οποίος έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές, θα πρέπει να πληρώνει τον μήνα 300 ευρώ μετά τη ρύθμιση, μαζί με ακόμη 900 ευρώ για τις τρέχουσες οφειλές του. Οι επαγγελματίες αναρωτιούνται πως είναι δυνατόν να πληρώσουν και τη δόση της ρύθμισης, όταν δεν μπορούν να δώσουν τα 900 ευρώ.
Επίσης, αναφέρουν ότι στον φόβο των κατασχέσεων της περιουσίας τους, υπογράφουν τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις, ωστόσο στη συνέχεια δεν είναι σε θέση να αντεπεξέλθουν σε αυτές τις υποχρεώσεις. Πολλοί από τους οφειλέτες, εξαιτίας του ότι χρωστούν, είναι ανασφάλιστοι, χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Υπενθυμίζεται πως με βάση τα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ένας στους δύο ασφαλισμένους στον ΟΑΕΕ οφείλει εισφορές στον Οργανισμό και δεν έχει προχωρήσει σε κάποια ρύθμιση. Συγκεκριμένα, σε σύνολο 780.000 ενεργά ασφαλισμένων, οι 370.000 έχουν οφειλές. Εξ αυτών στη συντριπτική τους πλειονότητα - περί τους 285.000 - οφείλουν ποσά που δεν υπερβαίνουν τα 3.300 ευρώ.
Ο ΟΑΕΕ έχει προχωρήσει σε διαδικασία ρύθμισης των οφειλόμενων εισφορών, που ανέρχονται στα 4 δισ. ευρώ, μέχρι 60 δόσεις. Να σημειωθεί ότι απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ανελλιπής καταβολή τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών από 1.1.2013 και εφεξής.
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Νέα υποβολή Ε9 από όλους

Μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου, οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει να έχουν υποβάλει ηλεκτρονικά νέα δήλωση Ε9, ανεξάρτητα αν το 2012 επήλθε κάποια αλλαγή στα περιουσιακά στοιχεία. Καλούνται να συμπληρώσουν οκτώ κωδικούς, ώστε η εφορία να έχει την κατά το δυνατόν πληρέστερη εικόνα, για να φορολογήσει αναλόγως.
Εξι εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων καλούνται μέχρι και τις 15 Σεπτεμβρίου να υποβάλουν ηλεκτρονικά νέα δήλωση στοιχείων ακινήτων (Ε9), συμπληρώνοντας 8 νέους κωδικούς.
Στόχος είναι η εφορία να έχει πλήρη και αναλυτική εικόνα για την περιουσιακή κατάσταση κάθε φορολογουμένου, ενόψει της επιβολής του ενιαίου φόρου στα ακίνητα και την κατάρτιση του περιουσιολογίου.
Πηγή
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Επικίνδυνα χαζός ....

Θανάσης Καρτερός

Τι χαρακτηρισμός αξίζει σε ένα πρωθυπουργό ο οποίος αφηγείται "success stories" στους πολίτες της χώρας του, τη στιγμή που ...

τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο; Που η σχέση του με την αλήθεια είναι τόσο σοβαρά διαταραγμένη, ώστε να προκαλεί εύλογες υποψίες ότι έχει χάσει πλέον οριστικά τη δυνατότητα να την ξεχωρίζει από το ψέμα, το παραμύθιασμα και τον πολιτικαντισμό; Που καθοδηγείται από τη γνωστή αρχή - αν τα γεγονότα διαψεύδουν όσα λέω, τόσο το χειρότερο γι' αυτά;

Για τον Αντώνη Σαμαρά, φυσικά, ο λόγος. Για όσα τόσο καιρό υποστηρίζει, ότι βγαίνουμε από το τούνελ, ότι αρχίζει το Greecovery, ότι τελειώνει η εποχή των θυσιών και μπλα-μπλα-μπλα. Και επιμένει μ' εκείνο το περισπούδαστο και το θέλω-να-είμαι-μέγας-ηγέτης ύφος κόντρα στα γεγονότα, κόντρα στην εμπειρία εκατομμυρίων ανθρώπων, κόντρα στη φτώχεια που έχει αρπάξει από τον λαιμό τα περισσότερα νοικοκυριά, κόντρα στην αγριότητα της πολιτικής του, κόντρα σε ό,τι κινείται και κυρίως σε ό,τι δεν κινείται στην έρημη χώρα του.

Ήλθε λοιπόν τώρα ο εκ των καθοδηγητών και εντολέων του υπάλληλος του ΔΝΤ κύριος Τόμσεν να κάνει σκόνη και μπούλμπερη τα παραμύθια. Ανάπτυξη είπατε; 0,6% το 2014 και αν... Μηδέν κόμμα έξι τοις εκατό ολογράφως, για να το εμπεδώσουμε. Και αν διεθνώς δεν υπάρξει επιδείνωση, και αν προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις -ανατριχιάσατε;-, και αν υπάρχει κοινωνική γαλήνη και πολιτική σταθερότητα. Και αν το όνομα του πρωθυπουργού αρχίζει από σίγμα και όχι από ταυ - αυτό μόνο δεν μας λέει.

Και για όποιον διατηρεί αμφιβολίες για το τι μας περιμένει όσο ο Σαμαράς παραμένει, ήρθε και η επίσημη έκθεση του ΔΝΤ για να πολλαπλασιάσει τα αν και τη μαυρίλα του Τόμσεν. To ξέραμε, θα πείτε. Αν μάλιστα χωθεί κανείς λίγο βαθύτερα στα ήξεις αφήξεις αυτών των ανεκδιήγητων εκθέσεων, θα διακρίνει την επιδίωξη των συντακτών τους, όχι να βγάλουν την Ελλάδα από το τούνελ, αλλά την ουρά τους από το ελληνικό δράμα. Εμείς το είπαμε ότι αν δεν και αν δεν, τότε δεν βγαίνει το σωστό μας πρόγραμμα. Ας λένε. Ο Σαμαράς ζει τον μύθο του. Αλλά αν πιστεύει ότι θα τον ζήσουν για καιρό ακόμα οι Έλληνες, δεν είναι μόνο χαζά επικίνδυνος -είναι και επικίνδυνα χαζός...
Πηγή
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Το Βερολίνο της Άγκελα έχει φαληρίσει - ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΜΙΛΑΕΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ

Ευρωπαϊκό... Νότο θυμίζει η οικονομική κατάσταση του Βερολίνου, με την εικόνα στα ταμεία της χώρας να περιγράφεται κάτι παραπάνω από δραματική!...
Το Βερολίνο ήταν ανέκαθεν μια από τις υπερχρεωμένες πόλεις της Γερμανίας και έφτασε πολλές φορές στο χείλος της χρεοκοπίας, γράφει στο ρεπορτάζ του το «Έθνος». 
Το συνολικό χρέος του Βερολίνου ανέρχεται στα 61 δισ. ευρώ, ενώ μόνο για τους τόκους θα πληρώσει φέτος 2,3 δισ. Αλλα 4,9 δισ. είναι για κοινωνικές παροχές, 1,6 δισ. για συντάξεις, οπότε το 40% του προϋπολογισμού που ανέρχεται σε 22 δισ. είναι ήδη δεσμευμένο.
Ο προϋπολογισμός για το 2014/15 αυξάνει τη φορολογία και παγώνει τις δαπάνες, με αποτέλεσμα να προβλέπεται ένα μικρό πλεόνασμα της τάξης των 65 εκατομμυρίων ευρώ.
Για το τρέχον έτος θα υπάρξει νέος δανεισμός ύψους "μόνο" 1,6 δισ. ευρώ και το 2016 η πόλη δεν θα έχει καμιά ανάγκη να δανείζεται χρήματα. Αυτή, βέβαια, είναι η υπεραισιόδοξη οπτική του δημάρχου, ο οποίος βάσει του Γενικού Λογιστηρίου αντί να σφίξει το ζωνάρι, έχει κάνει αλόγιστες σπατάλες με κόστος εκατομμυρίων.
Ο δήμαρχος Βόβεραϊτ, που έχει δώσει μεγαλύτερη έμφαση στην προώθηση του πολιτιστικού προφίλ του Βερολίνου, παρά τις επιταγές της Ανγκελα Μέρκελ και τις γκρίνιες των κρατιδίων που τον χρηματοδοτούν, εμφανίζεται ωστόσο ιδιαίτερα αισιόδοξος.
Η χαλαρότητα του Βόβεραϊτ, παρά τα ασφυκτικά όρια λόγω χρεών, οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι το Βερολίνο εξακολουθεί να λαμβάνει περισσότερα από 3 δισ. με τη μορφή επιδόματος αλληλεγγύης.
Αυτό έχει προκαλέσει την οργή του Βαυαρού υπουργού Οικονομικών, Μάκρους Σέντερ, γνωστού για τις ανθελληνικές του παρόλες, ο οποίος συνέκρινε τη γερμανική πρωτεύουσα με την Ελλάδα. Μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου, πιθανότατα να φανεί πολύ πιο καθαρά το μέγεθος της "μαύρης τρύπας" του Βερολίνου.
Διαβάστε περισσότερα.... »
....