Διυλιστήριο: 05/19/15
ροη αναρτησεων

Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Έξι στο σκαμνί για το "Καρούζος Gate"



Την παραπομπή σε δίκη του αποκαλούμενου «βασιλιά» του real estate Ιωάννη Καρούζου που κρατείται στις φυλακές Χαλκίδας, της πρώην συζύγου του Ρεβέκκας Σκαφτούρα, του γνωστού επιχειρηματία Βίκτορα Ρέστη και ακόμη τριών ατόμων ζητεί ο εισαγγελέας Εφετών Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος.

Στην πρότασή του ο εισαγγελέας δείχνει το εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων σε συνολικά έξι άτομα για σειρά κακουργημάτων που συνδέονται με το γνωστό σκάνδαλο των δανειοδοτήσεων που έχει χαρακτηριστεί ως «ΚΑΡΟΥΖΟΣ GATE», προτείνοντας ωστόσο την απαλλαγή όλων των στελεχών των τραπεζών που ενέκριναν τις επίμαχες δανειοδοτήσεις!

Συγκεκριμένα ο εισαγγελέας Εφετών κ. Παναγιωτόπουλος ζητεί να δικαστούν ο μεγαλοκατασκευαστής Ιωάννης Καρούζος, η πρώην σύζυγός του Ρεβέκκα Σκαφτούρα, ο Βίκτωρας Ρέστης , οι εκπρόσωποι της εταιρίας Fantom Χρήστος Ρεκούμης και Αθανάσιος Παναγιωτόπουλος καθώς και ο Ιωάννης Παναγιωτόπουλος, στενός συνεργάτης του Βίκτωρα Ρέστη. 

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα πίσω από τη Fantom που είχε αναλάβει την αγορά ακινήτων ήταν ο κ. Ρέστης αφού είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης της εταιρείας.

Οι αξιόποινες πράξεις που αποδίδονται, ανά περίπτωση στους κατηγορουμένους αφορούν νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, φοροδιαφυγή, ηθική αυτουργία στη φοροδιαφυγή και έκδοση εικονικών τιμολογίων.

Στην πρότασή του ο εισαγγελικός λειτουργός είναι καταπέλτης για το σχέδιο που είχαν βάλει σε εφαρμογή ο Ι. Καρούζος και η πρώην σύζυγός του προκειμένου να διαπράττουν ανενόχλητοι φοροδιαφυγή και στη συνέχεια να ξεπλένουν τα χρήματα μέσω του χρηματοπιστωτικού τομέα. «Τούτο δε επιδίωξαν και πέτυχαν δια της αναμείξεως των ανωτέρω εγκληματικών εσόδων με άλλα νόμιμα χρηματικά ποσά που κατείχαν».

Το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος , σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, διεπράχθη από τους κατηγορουμένους κατ΄επάγγελμα αφού «είχαν διαμορφώσει κατάλληλη υποδομή, με την ίδρυση και τη χρησιμοποίηση μεγάλου αριθμού εταιριών, την κατάρτιση σειράς εικονικών συμβάσεων επί σκοπώ δικαιολογήσεως τραπεζικών συναλλαγών με αντικείμενο ιδιαιτέρως υψηλά χρηματικά ποσά, το άνοιγμα και τη διατήρηση πολλών λογαριασμών ατομικών και εταιρικών σε πιστωτικά ιδρύματα, με μεθοδευμένες παντελώς παράτυπες πρακτικές που αντέβαιναν στο Γενικό Λογιστικό Σχέδιο και την ίδρυση εξωχώριων εταιριών με πρόθεση επανειλημμένης τέλεσης της πράξης με σκοπό πορισμού εισοδήματος».

Όσον αφορά στην εμπλοκή της Fantom, πρόκειται για την εταιρία που αγόρασε δύο ακίνητα του Ομίλου Καρούζου αντί εικονικού τιμήματος 5 εκ.ευρώ, με το πραγματικό να αγγίζει τα 20 εκ. ευρώ.

Κατά τον εισαγγελέα πρέπει να απαλλαχθούν για το αδίκημα της απιστίας τα μέλη των επιτροπών και των συμβουλίων των τραπεζών που χορήγησαν τα δάνεια και οι Ιωάννης Καρούζος, Ρεβέκα Σκαφτούρα καθώς και συγγενικό αυτής πρόσωπο, για το αδίκημα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.

Πλέον, τον τελευταίο λόγο έχει το Συμβούλιο Εφετών το οποίο θα εκδώσει βούλευμα.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Ημέρα Μνήμης για τα θύματα της Γενοκτονίας των Ποντίων


Ο Κεμάλ Ατατούρκ αποβιβάζεται στη Σαμψούντα και αρχίζει τη δεύτερη και σκληρότερη φάση της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Ένα εκλεκτό τμήμα του Ελληνισμού ζούσε στα βόρεια της Μικράς Ασίας, στην περιοχή του Πόντου, μετά τη διάλυση της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Η άλωση της Τραπεζούντας το 1461 από τους Οθωμανους δεν τους αλλοίωσε το φρόνημα και την ελληνική τους συνείδηση, παρότι ζούσαν αποκομμένοι από τον εθνικό κορμό. Μπορεί να αποτελούσαν μειονότητα -το 40% του πληθυσμού, αλλά γρήγορα κυριάρχησαν στην οικονομική ζωή της περιοχής, ζώντας κυρίως στα αστικά κέντρα.

Η οικονομική τους ανάκαμψη συνδυάστηκε με τη δημογραφική και την πνευματική τους άνοδο. Το 1865 οι Έλληνες του Πόντου ανέρχονταν σε 265.000 ψυχές, το 1880 σε 330.000 και στις αρχές του 20ου αιώνα άγγιζαν τις 700.000. Το 1860 υπήρχαν 100 σχολεία στον Πόντο, ενώ το 1919 υπολογίζονται σε 1401, ανάμεσά τους και το περίφημο Φροντιστήριο της Τραπεζούντας. Εκτός από σχολεία διέθεταν τυπογραφεία, περιοδικά, εφημερίδες, λέσχες και θέατρα, που τόνιζαν το υψηλό τους πνευματικό επίπεδο.

Το 1908 ήταν μια χρονιά – ορόσημο για τους λαούς της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Τη χρονιά αυτή εκδηλώθηκε και επικράτησε το κίνημα των Νεότουρκων, που έθεσε στον περιθώριο τον Σουλτάνο. Πολλές ήταν οι ελπίδες που επενδύθηκαν στους νεαρούς στρατιωτικούς για μεταρρυθμίσεις στο εσωτερικό της θνήσκουσας Αυτοκρατορίας.

Σύντομα, όμως, οι ελπίδες τους διαψεύστηκαν. Οι Νεότουρκοι έδειξαν το σκληρό εθνικιστικό τους πρόσωπο, εκπονώντας ένα σχέδιο διωγμού των χριστιανικών πληθυσμών και εκτουρκισμού της περιοχής, επωφελούμενοι της εμπλοκής των ευρωπαϊκών κρατών στο Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Το ελληνικό κράτος, απασχολημένο με το «Κρητικό Ζήτημα», δεν είχε τη διάθεση να ανοίξει ένα ακόμη μέτωπο με την Τουρκία.

Οι Τούρκοι με πρόσχημα την «ασφάλεια του κράτους» εκτοπίζουν ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού πληθυσμού στην αφιλόξενη μικρασιατική ενδοχώρα, μέσω των λεγόμενων «ταγμάτων εργασίας» («Αμελέ Ταμπουρού»). Στα «Τάγματα Εργασίας» αναγκάζονταν να υπηρετούν οι άνδρες που δεν κατατάσσονταν στο στρατό. Δούλευαν σε λατομεία, ορυχεία και στη διάνοιξη δρόμων, κάτω από εξοντωτικές συνθήκες. Οι περισσότεροι πέθαιναν από πείνα, κακουχίες και αρρώστιες.

Αντιδρώντας στην καταπίεση των Τούρκων, τις δολοφονίες, τις εξορίες και τις πυρπολήσεις των χωριών τους, οι Ελληνοπόντιοι, όπως και οι Αρμένιοι, ανέβηκαν αντάρτες στα βουνά για να περισώσουν ό,τι ήταν δυνατόν. Μετά τη Γενοκτονία των Αρμενίων το 1916, οι τούρκοι εθνικιστές υπό τον Μουσταφά Κεμάλ είχαν πλέον όλο το πεδίο ανοιχτό μπροστά τους για να εξολοθρεύσουν τους Ελληνοπόντιους. Ό,τι δεν κατάφερε ο Σουλτάνος σε 5 αιώνες το πέτυχε ο Κεμάλ σε 5 χρόνια!

Το 1919 οι Έλληνες μαζί με τους Αρμένιους και την πρόσκαιρη υποστήριξη της κυβέρνησης Βενιζέλου προσπάθησαν να δημιουργήσουν ένα αυτόνομο ελληνοαρμενικό κράτος. Το σχέδιο αυτό ματαιώθηκε από τους Τούρκους, οι οποίοι εκμεταλλεύθηκαν το γεγονός για να προχωρήσουν στην «τελική λύση».

Στις 19 Μαΐου 1919 ο Μουσταφά Κεμάλ αποβιβάζεται στη Σαμψούντα για να ξεκινήσει τη δεύτερη και πιο άγρια φάση της Ποντιακής Γενοκτονίας, υπό την καθοδήγηση των γερμανών και σοβιετικών συμβούλων του. Μέχρι τη Μικρασιατική Καταστροφή το 1922 οι Ελληνοπόντιοι που έχασαν τη ζωή τους ξεπέρασαν τους 200.000, ενώ κάποιοι ιστορικοί ανεβάζουν τον αριθμό τους στις 350.000.

Όσοι γλίτωσαν από το τουρκικό σπαθί κατέφυγαν ως πρόσφυγες στη Νότια Ρωσία, ενώ γύρω στις 400.000 ήλθαν στην Ελλάδα. Με τις γνώσεις και το έργο τους συνεισέφεραν τα μέγιστα στην ανόρθωση του καθημαγμένου εκείνη την εποχή ελληνικού κράτους και άλλαξαν τις πληθυσμιακές ισορροπίες στη Βόρειο Ελλάδα.

Με αρκετή, ομολογουμένως, καθυστέρηση, η Βουλή των Ελλήνων ψήφισε ομόφωνα στις 24 Φεβρουαρίου 1994 την ανακήρυξη της 19ης Μαΐου ως Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Ποια ήταν η αντίδραση του Σαμαρά στην αναφορά των Σκοπίων ως "Μακεδονίας" και ποια της τωρινής κυβέρνησης


Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, αποκάλεσε τα Σκόπια «Μακεδονία» στην κοινή συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας της ΕΕ.

Η ελληνική αντιπροσωπεία αντέδρασε άμεσα τονίζοντας πως το όνομα της χώρας είναι FYROM.

Επιπλέον θα αποσταλεί επίσημη επιστολή διαμαρτυρίας από τον μόνιμο αντιπρόσωπο της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ.

Εμείς σας θυμίζουμε ποια ήταν η αντίδραση του Σαμαρά στις 24 Σεπτεμβρίου 2014 σε μια αντίστοιχη περίπτωση

 


Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Απ' το ''σκύψε ευλογημένη'' στα ευλογημένα στυλό, δυό μετάνοιες δρόμος!..

     Ρε δεν αφήνουμε ήσυχο το δημοψήφισμα;
Με τέτοιον λαό επιρρεπή σε κάθε είδους πολιτική, θρησκευτική και επιστημονική αγυρτεία,
..δεν ξέρεις τί σκ@τά αποτέλεσμα μπορεί να προκύψει!

Μα ευλογημένα στυλό; Έλεος!
Το blog ακόμα θέλει να διατηρεί τις επιφυλάξεις του για το συγκεκριμένο γεγονός, και θέλει να πιστέψει πως είναι κάποιο είδος τρολιάς, ένα photoshop βρε αδελφέ!

Αλλά αν δεν είναι; Τότε τί γίνεται;
Τα παιδιά με τα στυλό του θεού είναι προνομιούχα, και τα υπόλοιπα μούλικα;
Και η κοινωνική αλληλεγγύη; Το ''αγαπάτε αλλήλους'' της εκκλησίας; Το ''όλοι είμαστε ίσοι στα μάτια του θεού'';
Τόσος σκοταδισμός πιά;
Τόση εκμετάλλευση της ανθρώπινης ανάγκης;

Και αυτοί που δέχονται να γίνουν αντικείμενο εκμετάλλευσης, είναι κάτι σαν συνάνθρωποι;
Αυτοί που δέχονται το ''ρουσφέτι'' της εκκλησίας εις βάρος του συνάνθρωπου διαφέρουν σε κάτι απ΄τους άλλους που έχουν ''βύσμα'' και μπαίνουν στο δημόσιο απ΄το παραθυράκι, τρώγοντας την θέση αυτού που θα την δικαιούταν;
Και μετά είμαστε όλοι ''ισότιμοι'' και ''συμπολίτες'';

Και καλά οι εκλογές, λες: ''Δε @αμιέται! Είναι τόσα κόμματα. Όλοι οι μ@λάκες το ίδιο θα ψηφίσουν;'',
..αλλά το δημοψήφισμα είναι άλλο: Ναι, Όχι! Άσπρο, Μαύρο! Ή ταν ή επί τας!

Πού πας ρε έρμε Καραμήτρο να τα βάλεις με τον σκοταδισμό, τον ωχαδελφισμό, την παραπληροφόρηση, την αγραμματοσύνη, την μισαλλοδοξία, τον παραλογισμό;
Ρε σύ, θα βγεί απ' την κάλπη του δημοψηφίσματος κανα φάντασμα, και θα τραβάς τα βυζιά σου!
Ρε σύ, τέτοιος λαός δεν ισιώνει με τετρακόσια μόνο χρόνια τουρκικής σκλαβιάς. Θέλει κι άλλο!
Το τραβάει ο οργανισμός του, πώς το λένε;
Θέλει Σαμάρι και Τούρκογλου και Στουρνάρι απελέκητο!
Γουστάρει επικύψεις και ''σκύψε ευλογημένη''!

Αν δεν γουστάριζε θα είχε βγεί στους δρόμους και θα τάχε κάνει λίμπα,
..χρόνια τώρα!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Δηλώθηκαν 875.000 αυθαίρετα - Έσοδα 1,4 δισ.ευρώ από την τακτοποίησή τους

Ανοίγει ο δρόμος για να δηλωθούν όλα τα αυθαίρετα - «Ο νόμος 4178 μετά την κρίση του ως συνταγματικός, δίνει διέξοδο τακτοποίησης σε όλες σχεδόν τις αυθαίρετες κατασκευές και ως εκ τούτου αποτελεί ευκαιρία οριστικής λύσης για τους πολίτες», σημειώνει ο πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Γιώργος Στασινός

Το δρόμο για να δηλωθούν όλες οι αυθαίρετες κατασκευές και να κλείσουν για πάντα οι εκκρεμότητες των ιδιοκτητών με την πολιτεία, ανοίγει η απόφαση συνταγματικότητας του νόμου για τα αυθαίρετα, που εξέδωσε προ ημερών το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Η απόφαση αυτή εκτιμάται ότι λύνει τα χέρια και στην νυν πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παραγωγικής ανασυγκρότησης υπό τον κ. Γιάννη Τσιρώνη, η οποία έχει δηλώσει ότι σκοπεύει να τροποποιήσει το νόμο συστήνοντας για το θέμα ομάδα εργασίας που θα φέρει τις αλλαγές.

Με βάση τα στοιχεία έως και τις 18/5/2015 είχαν καταγραφεί περίπου 875.000 ιδιοκτησίες, από τις οποίες έχουν ενταχθεί στις ευνοϊκές ρυθμίσεις του νόμου μέχρι στιγμής περίπου 575.000 από 695.000 ιδιοκτήτες. Την ίδια στιγμή τα εισπραχθέντα πρόστιμα και παράβολα είναι περίπου 1,4 δισ. ευρώ που αντιστοιχούν σε περίπου 2,3 εκατ. Συναλλαγές.

Από τη στατιστική επεξεργασία των στοιχείων του πληροφοριακού συστήματος του ΤΕΕ προκύπτει ότι το 75% των δηλώσεων αφορά αυθαιρεσίες σε κτίρια με οικοδομική άδεια ενώ το 25% των δηλώσεων αφορά κτίρια χωρίς οικοδομική άδεια, δηλαδή παντελώς αυθαίρετα. Επίσης το 70% των δηλώσεων εντοπίζεται σε ακίνητα εντός σχεδίου ενώ το 30% σε ακίνητα εκτός σχεδίου.

Όσον αφορά τη χρήση των ακινήτων που δηλώνονται στο πληροφοριακό σύστημα του ΤΕΕ, το 22% των ακινήτων χρησιμοποιείται ως πρώτη και μοναδική κατοικία, το 60% ως άλλη κατοικία και το 18% για επαγγελματικές χρήσεις (μεταποίηση πρωτογενούς τομέα 1%, τουρισμός – βιομηχανία 4%, υπηρεσίες 13%).

«Ο νόμος 4178 μετά την κρίση του ως συνταγματικός, δίνει διέξοδο τακτοποίησης σε όλες σχεδόν τις αυθαίρετες κατασκευές και ως εκ τούτου αποτελεί ευκαιρία οριστικής λύσης για τους πολίτες ώστε να αποκτήσουν αδέσμευτη χρήση των ακινήτων τους και να μην επαπειλούνται με την υποβολή δυσβάκτακτων προστίμων. Οι πολίτες πρέπει με την συμβολή ενός Μηχανικού της επιλογής τους, από τους δεκάδες χιλιάδες διαθέσιμους, να καταγράψουν τις αυθαιρεσίες τους και να επιλέξουν ένα από τα διαθέσιμα σχήματα αποπληρωμής των προστίμων τα οποία προσφέρουν σε περιπτώσεις προκαταβολών σημαντικά υψηλές εκπτώσεις. Επίσης όσοι πολίτες έχουν δηλώσεις στον αντισυνταγματικό νόμο 4014 είναι χρήσιμο να τις μεταφέρουν με μικρό κόστος, σχεδόν αυτόματα και χωρίς επιπλέον πρόστιμα στον νέο συνταγματικό νόμο 4178» σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Γιώργος Στασινός.

Υπενθυμίζεται ότι ο νόμος 4178/2013 λαμβάνοντας υπόψη την απόφαση του ΣτΕ για την αντισυνταγματικότητα των ρυθμίσεων του νόμου 4014/2011 έδωσε έμφαση στην κατηγοριοποίηση των αυθαιρέτων ανά βάρος της τακτοποιούμενης αυθαιρεσίας, την ενίσχυση της δυνατότητας αποτροπής δημιουργίας νέων αυθαιρέτων και στην δυνατότητα επιστροφής των προστίμων στις περιοχές όπου έχουν επιβαρυνθεί από την ύπαρξη αυθαιρέτων. Ο νέος Νόμος προσβλήθηκε στο ΣτΕ αλλά το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ικανοποιητικές τις διατάξεις του και τον έκρινε συνταγματικό σχεδόν στο σύνολό του.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Η λασπολογία του μήνα από το Πρώτο Θέμα- Ο Βαρουφάκης είναι ''διαφημιστής'' του bitcoin

Στην κυριακάτικη εφημερίδα του ''Πρώτου Θέματος'' στις 17 5 2015 διαβάσαμε στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ότι ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης είναι σύμβουλος σε εταιρεία Bitcoin της Σιγκαπούρης και ότι είναι λάτρης και ''οπαδός'' της εφαρμογής του Bitcoin, δηλαδή ενός νομίσματος που παρέχει τη δυνατότητα ενός νέου συστήματος πληρωμών και μιας εντελώς ψηφιακής μορφής χρημάτων. Είναι το πρώτο αποκεντρωμένο δίκτυο πληρωμής μεταξύ ομότιμων (peer-to-peer) που λειτουργεί από τους χρήστες του χωρίς κεντρική αρχή ή μεσάζοντες. Από τη σκοπιά του χρήστη, το Bitcoin είναι λίγο πολύ σαν τα μετρητά χρήματα του Διαδικτύου.

Με αυτό τον τρόπο η εφημερίδα ήθελε να ΄΄αναδείξει'' ότι η Ελληνική κυβέρνηση προσανατολίζεται στην πολιτική εκτός Ευρώ και με λίγα λόγια να σπείρει πανικό και αβεβαιότητα για το μέλλον της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. Αλλά ποια είναι η πραγματικότητα ;



Στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου Enikos στο Star ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι τα τελευταία χρόνια έχει γίνει διεθνώς γνωστός ως ο επικριτής του Bitcoin, λέγοντας μάλιστα πως έχουν έχουν γραφτεί και άρθρα εναντίον του από τους υποστηρικτές του εν λόγω ψηφιακού νομίσματος.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης εξήγησε στη συνέχεια ότι επρόκειτο για μια start-up εταιρεία στην Σιγκαπούρη από 3-4 νέους κι έξυπνους τεχνολόγους οι οποίοι είχαν σαγηνευτεί από το Bitcoin και τον πλησίασαν καθώς ήταν επικριτής του. Όπως είπε μάλιστα, μέσα από τη συνεργασία που είχαν τους έπεισε να εγκαταλείψουν το Bitcoin. Τόνισε τέλος ότι η συνεργασία του με την εν λόγω εταιρεία έληξε τον Δεκέμβριο.

Το ντοκιμαντέρ για το Βitcoin , δημιουργήθηκε από τον Κωνσταντίνο Μουρατίδη μέρος του οποίου δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του Πρώτου Θέματος να διαφημίζει το ψηφιακό νόμισμα. Ο κ.Μουρατίδης διέψευσε το ''Πρώτο Θέμα'' , επισημαίνοντας ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης, συνέντευξη του οποίου περιλαμβάνεται στο βίντεο, όχι μόνο δεν προπαγανδίζει την ανάγκη επικράτησής του Βitcoin, αλλά ξεκαθαρίζει ότι δεν είναι βιώσιμο.

Ο κ. Μουρατίδης, σε email που απέστειλε στο enikos.gr, διευκρινίζει ότι δεν είναι Λέκτορας Οικονομικών του Πανεπιστημίου του Σέφιλντ, όπως αναφέρεται στο άρθρο, αλλά πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.


Ο κ. Μουρατίδης υπογραμμίζει ότι το ντοκιμαντέρ με τίτλο ''Bitcoin and Digital Economy'', γυρίστηκε στο πλαίσιο εκπόνησης της πτυχιακής του εργασίας με σκοπό την παρουσίαση των δυνατοτήτων του Βitcoin και το κατά πόσο μπορεί να εφαρμοστεί σε οικονομικό-κοινωνικό επίπεδο, μαζί με όλα τα θετικά και αρνητικά του. Σημειώνει δε ότι η συνέντευξη με τον κ. Βαρουφάκη έγινε ένα χρόνο πριν γίνει Υπουργός Οικονομικών όταν ήταν ακόμα καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Austin. Επίσης, αναφέρει ότι στο ντοκιμαντέρ συμμετέχουν έγκριτοι οικονομολόγοι και επιστήμονες της πληροφορικής.

Ο δημιουργός του ντοκιμαντέρ τονίζει ότι δεν δημοσιεύτηκε ολόκληρο το βίντεο αλλά χρησιμοποιήθηκαν μεμονωμένα κομμάτια και επισημαίνει ότι ο κ. Βαρουφάκης στη συνέντευξη που του είχε παραχωρήσει είχε δηλώσει ότι το Bitcoin δεν είναι βιώσιμο και το κράτος δεν θα μπορεί να επιβάλει τη φορολόγησή του. Προσθέτει τέλος, ότι το ντοκιμαντέρ κλείνει με το συμπέρασμα ότι το Bitcoin ουδέποτε θα μπορέσει να αντικαταστήσει τη λειτουργία των τραπεζών.

Για το θέμα ρωτήθηκε ο υπουργός Οικονομικών κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου "στον ενικό".

Όπως σημείωσε όταν βρισκόταν στις ΗΠΑ επικοινώνησε μαζί του μέσω email ένας φοιτητής και του ζήτησε να κάνουν μια συνέντευξη μέσω Skype στο πλαίσιο μιας εργασίας που έκανε για το Bitcoin.

"Eξήγησα γιατί θεωρώ τον αλγόριθμο εκπληκτικό", είπε ο κ. Βαρουφάκης, "και πως αυτό μπορεί αυτό να έχει κάποιες εφαρμογές πολύ σημαντικές, αλλά όχι στη δημιουργία ηλεκτρονικού χρήματος".

"Δυστυχώς η δημοσιογραφία στην Ελλάδα λασπολογεί με ένα τρόπο που προκαλεί λίγο θλίψη", πρόσθεσε.

Και εμείς ερχόμαστε τώρα να αναρωτηθούμε δεν θα υπάρχει τιμωρία για τα ΜΜΕ που διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις; Ως πότε δημοσιογραφίσκοι να επιπλέουν στην Ελλάδα, παίζοντας παιχνίδι στις πλάτες μας και στις πλάτες ολόκληρης της χώρας; Ως πότε θα ανεχτούμε ανθρωπάρια να ορίζουν το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας; Και δεν είναι το θέμα, να δοθεί κάποιο χρηματικό πρόστιμο στην εταιρεία, γιατί για εταιρεία πρόκειται, και να συνεχίσουν να γεμίζουν τον λαό με δηλητήριο. Πρέπει άμεσα να πάρουν την δημοσιογραφική άδεια του αρθρογράφου αλλά και όλοι μας , αφού πρόκειται για εταιρείες, να σταματήσουμε τα έσοδά τους, δηλαδή να σταματήσουμε να αγοράζουμε την κίτρινη φυλλάδα αλλά και να σταματήσει το κράτος να δίνει κρατικές διαφημίσεις.   


Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....