Διυλιστήριο: 09/10/18
ροη αναρτησεων

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018

Βιομήχανοι: Χέρι χέρι με το ΔΝΤ!



Επιμένει ο ΣΕΒ στις μειώσεις συντάξεων και αφορολογήτου, την ώρα που η Κομισιόν έχει ανοίξει «παράθυρο» για μη περικοπές

Την ώρα που η Κομισιόν έχει ανοίξει παράθυρο ώστε να αποφευχθεί η περικοπή των συντάξεων από 1ης Ιανουαρίου, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) Θεόδωρος Φέσσας (φωτό) επιμένει ότι οι μειώσεις στις συντάξεις και το αφορολόγητο όριο πρέπει να εφαρμοστούν κανονικά!

Σε χθεσινή συνέντευξή του στην ιστοσελίδα Capital.gr ο πρόεδρος των βιομηχάνων εμφανίστηκε πλήρως ευθυγραμμισμένος με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το οποίο είχε επιβάλει τα δύο επίμαχα μέτρα και εξακολουθεί έως σήμερα να ζητάει την εφαρμογή τους, αν και η πορεία της οικονομίας διέψευσε τις δυσοίωνες προβλέψεις του.

«Θεωρώ ότι το πιο έξυπνο και ίσως το πιο σωστό θα ήταν αυτά να μην ανασταλούν, γιατί είναι διαρθρωτικά προβλήματα, και όχι δημοσιονομικά» δήλωσε ο κ. Φέσσας. Μάλιστα, επιχειρώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, πρόσθεσε ότι η μείωση των συντάξεων, «επειδή ακριβώς είναι διαρθρωτικό μέτρο, αργά ή γρήγορα θα γίνει. Είναι καλύτερα να επουλωθεί ή να καλυφθεί αυτό το έλλειμμα στο εισόδημα των ανθρώπων που θα υποστούν τις περικοπές με μια έκτακτη εισφορά, η οποία πιθανότατα να μπορέσει, εφόσον το επιτρέψουν τα οικονομικά, να σταθμιστεί... Δεν μπορεί το ύψος της ασφαλιστικής δαπάνης να παραμείνει στο 16% του ΑΕΠ. Δεν γίνεται. Πρέπει να πέσει τέσσερις μονάδες οπωσδήποτε»!

Ο επικεφαλής του ΣΕΒ εξέφρασε άλλη μία φορά την αντίθεση των βιομηχάνων στην επεκτασιμότητα των κλαδικών συμβάσεων: «Εμείς λέμε ότι η επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση πρέπει να υπερισχύει των κλαδικών. Μέσα στην ίδια την επιχείρηση εργαζόμενοι και εργοδότες ξέρουν πολύ καλύτερα πόσο αντέχει η επιχείρηση να πληρώσει τους εργαζομένους». Εξάλλου, εμφανίστηκε να κόπτεται υπέρ της αύξησης του διαθέσιμου εισοδήματος των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα, ενώ στην πραγματικότητα τον ενδιαφέρει απλώς να μειωθεί το μη μισθολογικό κόστος των επιχειρήσεων.

Οι αναφορές του κ. Φέσσα προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, που ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι είναι εξοργιστικό να περιβάλλονται οι αντεργατικές θέσεις του ΣΕΒ «με το επιχείρημα της “ανάπτυξης” και της “ανταγωνιστικότητας”, όταν ξέρουμε πού οδήγησαν οι αντεργατικές μνημονιακές ρυθμίσεις. Ας είναι τουλάχιστον στον ΣΕΒ πιο ειλικρινείς όταν υπερασπίζονται τα ιδιοτελή τους συμφέροντα».


https://diulistirio.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....