Διυλιστήριο: 04/28/17
ροη αναρτησεων

Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Κανονικά η ψηφοφορία για τα πρόστιμα στο λαθρεμπόριο - Kόντρα στη Βουλη

Κανονικά διεξάγεται η ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή επί της τροπολογίας που διαγράφει πρόστιμα για λαθρεμπόριο σε επιχειρηματία επενδυτή που συμμετέχει στην αποκρατικοποίηση εταιρείας του Δημοσίου η οποία αποκρατικοποιήθηκε. Η τροπολογία προβλέπει την απαλλαγή επενδυτών από πρόστιμα για λαθρεμπόριο, υπό προϋποθέσεις.

Όπως φωτογράφησε με την τοποθέτησή του στη Βουλή ο Πάνος Καμμένος, και παραδέχθηκε ο πρωθυπουργός, η τροπολογία άφορα τον Ιβάν Σαββίδη και την καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ.

Μετά από έντονη αντιπαράθεση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην Βουλή ο πρωθυπουργός απέρριψε την συμβιβαστική πρόταση του πρόεδρου της ΝΔ να αποσυρθεί η επίμαχη τροπολογία που κατέθεσε την Πέμπτη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Δημητριάδης.

Ο κ. Μητσοτάκης είχε καλέσει τον κ. Τσίπρα να αποσύρει τώρα η τροπολογία και να έρθει ως υπουργική, με έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, για να μην υπάρχουν σκιές ότι χαρίζονται πρόστιμα σε επιχειρηματίες για λαθρεμπόριο.

«Εγείρει πολλά ερωτηματικά που διαγράφονται πρόστιμα από λαθρεμπόριο, γιατί εν πάση περιπτώσει η τροπολογία γίνεται αποδέκτη χωρίς καμία απολύτως εξήγηση από την κυβέρνηση» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε στον κ. Τσιπρα να μην παίζει κρυφτούλι και να βάλει τον υπουργό Οικονομίας, που αποδέχτηκε την βουλευτική τροπολογία να πει ξεκάθαρα ποιόν επιχειρηματία αφορά, σημειώνοντας μάλιστα ότι κατά το Σύνταγμα δεν μπορεί να γίνει δέκτη τροπολογία χωρίς έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Απαντώντας, ο πρωθυπουργός αρνήθηκε την απόσυρση της τροπολογίας, δηλώνοντας ότι «δεν μπορεί σε αυτή τη χώρα να γίνονται διαγωνισμοί και να χρεώνονται οι επενδυτές πρόστιμα των προηγούμενων διοικήσεων». «Δεν μπορεί να σταθεί αυτό… Η ΝΔ γίνεται κόμμα διαμαρτυρίας χωρίς εναλλακτική πρόταση» δήλωσε. «Να γίνει κανονικά η διαδικασία, και θα αναλάβουν όλα τα κόμματα τις ευθύνες τους» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε ότι η τοποθέτηση Μητσοτάκη είναι σε βάρος του Κοινοβουλίου γιατί ο κ. Μητσοτάκης προσβάλλει το κύρος του βουλευτή. Είπε μάλιστα ότι η ΝΔ θα έπρεπε πρώτη να υπερασπιστεί την τροπολογία επειδή είναι υπέρ της επιχειρηματικότητας. «Η τροπολογία δεν διαγράφει κανένα πρόστιμο και δεν υπάρχει δημοσιονομική επιβάρυνση... Πρόστιμα διαγράφετε εσείς και ο κ. Στουρνάρας ως υπουργός των Οικονομικών... Έρχονται οι δικογραφίες στη Βουλή» δήλωσε.

«Αν θέλετε να εφαρμόσετε μεθόδους Μαδούρο, να πατέ στην Βενεζουέλα» ήταν η τοποθέτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Λοβέρδου.

«Ο κ. Καμμένος μάς αποκάλυψε ποιον επιχειρηματία αφορά τροπολογία.. Η ΕΡΤ έχει κόψει την μετάδοση… Αν θέλουμε από Πανελευσινιακός να γίνουμε Μπαρτσελόνα πρέπει να αλλάξετε τακτική» δήλωσε ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση να ζητήσει από την κυβέρνηση να αποσύρει την τροπολογία για να προστατέψει το κύρος του κοινοβουλίου. «Αν δεν μπορείτε να συμπεριφερθείτε με αίσθημα καθήκοντος τουλάχιστον μην κρύβετε τον αυταρχισμό αυτών που επιλεγούν να γίνουν καθεστώς». Καλώ την κυβέρνηση, και τον πρωθυπουργό προσωπικά, είτε να αποσύρει την τροπολογία, είτε να δώσει επαρκείς εξηγήσεις ποιον άφορα αυτή η διάταξη επισήμανε.

«Ο αρμόδιος υπουργός (σ.σ Παπαδημητρίου) έδωσε σαφείς εξηγήσεις με ποιο σκεπτικό αποδέχεται την τροπολογία… Δεν ήταν η καλύτερη δυνατή διαδικασία από πλευράς κλίματος. Η συνεδρίαση χθες έκλεισε με δήλωση του προεδρεύοντος που έκανε άψογα τη διαδικασία (σ.σ Κρεμαστινός). Η διαδικασία έχει περαιωθεί, πρόκειται για πολίτικο ζήτημα» απάντησε ο Νίκος Βούτσης.






Πηγή: www.skai.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Το νέο μπομπολιστάν..

     Το νέο μπομπολιστάν είναι εδώ. Και λέγεται σαββιδιστάν.
Διατηρούν όμως εν ζωή με συμβάσεις και δημόσια έργα και το παλιό,
..πρώτα απ' όλα τιμής ένεκεν για τους πασόκους υπουργούς,
..και δεύτερον γιατί καλό είναι να έχεις μία καβάτζα. Ποτέ δεν ξέρεις τί γίνεται.
( Ναι, ναι. Οι πασόκοι υπουργοί είναι ακόμη
πασόκοι. Πασόκος παραμένει κανείς για όλη του τη ζωή. Είναι κάτι σαν μετάλλαξη: ζημιά στο DNA. Μόνο μετά θάνατον απαλλάσσεται κάποιος της ιδιότητας, αν και ακόμη και γι αυτό δεν υπάρχουν σαφείς μαρτυρίες.)

Έτσι μετά το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, και μάλλον και το κύπελλο στο ποδόσφαιρο (το πρωτάθλημα απ' του χρόνου),
..το νέο μπομπολιστάν ετοιμάζεται να εμπλουτιστεί με την εφημερίδα-ναυαρχίδα του παλιού μπομπολιστάν.
Μπορεί και να ξανακούσουμε ειδήσεις απ' το MOUGA, ποιοέ ξέρει; Μας έλειψε ο βόθρος και οι σκ@τατζήδες του.
Φωτιά στα τόπια. Ο ΤΣΥΡΙΖΑ πάει για μεγάλα πράγματα. Ποιά τριακονταετία του ΠαΣοΚ; Πενήντα και βλέπουμε.
Αν βοηθήσει μάλιστα κι η αξιωματική αντιπολίτευση, τα πιάνει άνετα. Που έτσι κι αλλιώς βοηθάει όσο μπορεί.
Γιατί δεν μπορεί να έχεις σοβαρή απαίτηση να γίνεις κυβέρνηση με αντιπρόεδρο τον γελοιοδέστερο πολιτικό της μεταπολίτευσης. Όχι πως ο πρόεδρος είναι πολύ καλύτερος. Αλλά τουλάχιστον δεν τσιρίζει.
Φωτιά στα τόπια.
Διαπλοκή νάναι κι ας μιλάει ρώσικα. Παράγκα νάναι κι ας μη μιλάει γρι ελληνικά.
Το χρήμα δεν έχει γλώσσα. Ούτε οι μίζες. Ούτε η πολιτική ξετσιπ(ρ)ωσιά.

Η αριστερή παρένθεση τελείωσε. Κράτησε δεν κράτησε πέντε μήνες. Απ' τον Ιανουάριο του '15 μέχρι τον Ιούλιο. Τώρα συνεχίζεται η νεοφιλελεύθερη οιονεί νεοφασιστική χούντα που άρχισε πριν επτά χρόνια.
Τα πράγματα ξαναμπαίνουν στον κανονικό τους ρυθμό: Δικομματικό δίπολο, διαπλοκή, διορισμοί, έρχονται και τα σκάνδαλα που δεν μπορεί θα υπάρχουν, απλώς δεν έχουν "σκάσει" ακόμα, όλα καλά.
Όλα όπως παλιά. Όλα;
Εντάξει. Το ότι στο μεταξύ φτωχοποιήθηκε ο λαός, εξανδραποδίστηκε η κοινωνία, καταστράφηκε το μέλλον μιάς τουλάχιστον γενιάς, δεν είναι και τίποτα σοβαρό.
Το σύστημα να είναι καλά. Και τα τσιράκια του. Οι καραγκιόζηδές του.
Να κόβουν κορδέλες, να κλ@νουν απ' το στόμα, να στήνουν διαπλοκές και παράγκες.
Οι καναπέδες ναν' καλά. Κι οι πέτρες. Που κάθονται στην ησυχία τους στους δρόμους και δεν τις πειράζει κανείς.

Το μπομπολιστάν απέθανε!
Ζήτω το μπομπολιστάν!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΘΑΥΜΑ !!! Ο Άκης βρήκε τα 200.000 Ευρώ και αποφυλακίζεται


Με γυαλιά-καρδούλες υποδέχθηκε την είδηση η Βίκυ Σταμάτη - Γραφειοκρατικά ζητήματα τον κράτησαν στην φυλακή ένα ακόμα βράδυ

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος κατάφερε τελικά χθες Πέμπτη να συγκεντρώσει τις 200.000 ευρώ που το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων του έβαλε ως όρο προκειμένου να αποφυλακιστεί -ποσό που συγκέντρωσε από «δωρεές φίλων» όπως έγινε γνωστό από το περιβάλλον του.

Ωστόσο, τα γραφειοκρατικά θέματα που σχετίζονται με την αποφυλάκισή του δεν διευθετήθηκαν εγκαίρως και έτσι, ο καταδικασθείς σε 20ετή κάθειρξη πρώην υπουργός Άμυνας του ΠΑΣΟΚ, αναμένεται να βρεθεί εκτός φυλακής, το πιθανότερο μέχρι σήμερα το μεσημέρι.

Υπενθυμίζεται ότι το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων είχε απορρίψει την Τετάρτη, το αίτημα του πρώην υπουργού του για μείωση της χρηματικής εγγύησης των 200 χιλιάδων ευρώ, που αποτελεί έναν από τους πολλούς περιοριστικούς όρους που του επιβλήθηκαν για την αποφυλάκισή του.

Συγκεκριμένα, εκτός το δικαστήριο εκτός από την εγγυοδοσία των 200.000 ευρώ έχει επιβάλει στον πρώην υπουργό τους εξής περιοριστικούς όρους: Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, απαγόρευση χρήσης πλωτών και εναέριων μέσων, παράδοση διαβατηρίου, υποχρέωση παραμονής σε συγκεκριμένη διεύθυνση και εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής όπου θα διαμένει.

Έτσι, σήμερα εκτός απροόπτου ο πρώην υπουργός θα αποφυλακιστεί, αναχωρώντας από το νοσοκομείο των φυλακών (όπου νοσηλεύεται) για το σπίτι του, έπειτα από περίπου πέντε χρόνια παραμονής στη φυλακή.

Η Βίκυ Σταμάτη βρίσκεται από χθες το πρωί στο πατρικό της σπίτι στο Χαλάνδρι. Αν και μέχρι το μεσημέρι περίμενε την αποφυλάκιση του Άκη Τσοχατζόπουλου, αργότερα πληροφορήθηκε ότι κάποια διαδικαστικά ζητήματα, τα οποία δεν έχουν να κάνουν με τις γραφειοκρατικές διαδικασίες του σωφρονιστικού καταστήματος του Κορυδαλλού, θα αναβάλλουν την αποφυλάκιση του άνδρα της.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Καταδίκη στον Σάμπυ Μιωνή

Σε φυλάκιση δύο χρόνων με αναστολή καταδικάστηκε ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνήςμετά από μήνυση της δημοσιογράφου Γιάννας Παπαδάκου. Το Δ´ Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας δέχθηκε τη διάπραξη συκοφαντικής δυσφήμισης από τον επιχειρηματία, σε βάρος της δημοσιογράφου,ο οποίος με συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Κόντρα Νιους κατηγορούσε τη Γιάννα Παπαδάκου ότι συμμετείχε σε θύλακες ακροδεξιών εκδοτών και δημοσιογράφων ότι λειτουργεί ως μαθήτρια του Γκαίμπελς και είναι φασίστρια και φιλοναζί...

Το δικαστήριο δέχθηκε τις αιτιάσεις της μηνύτριας ότι είχε πρόθεση να τη συκοφαντήσει και να δυσφημήσει την προσωπική και επαγγελματική υπόληψή της.

Νωρίτερα το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της εκπρόσωπου της μητέρας του κατηγορουμένου ότι δεν είχε ειδοποιηθεί ως κάτοικος εξωτερικού. Οι δικαστές προχώρησαν στην εκδίκαση της υπόθεσης, λόγω κινδύνου παραγραφής.


Ποιος είναι ο Σάμπυ Μιώνης ; 

Εντύπωση προκαλούν οι αποκαλύψεις του «Εκκεντρικού Δελτίου» για τον διαβόητο Σάμπι Μιώνης που εκτός από διαχειριστής αμοιβαίων κεφαλαίων δισεκατομμυρίων δολαρίων και αυτόκλητος μάρτυρας υπεράσπισης της οικογένειας Παπανδρέου, δηλώνει «Έλληνας», αλλά εμφανίζεται και ως ένστολος εκπρόσωπος των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων!

Ο Σάμπι Μιώνης της Capital Management Advisors που πλέον ανήκει στην EFG International (Eurobank), παραδέχθηκε ότι τα 550 εκατομμύρια δολάρια της λίστας Λαγκάρντ (τράπεζα HSBC) προέρχονταν από μεριδιούχους της δικής του διαχείρησης.

Στο παρελθόν κατηγορήθηκε από την ελβετική τράπεζα Julius Baer για διευκόλυνση φοροδιαφυγής (παραδόθηκε λίστα στην Υπηρεσία Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος) και ξέπλυμμα χρήματος, ενώ το ΣΔΟΕ έκανε επιδρομή στα γραφεία του και κατέσχεσε φακέλους και ηλεκτρονικά αρχεία αλλά η υπόθεση αυτή δεν έφθασε ποτέ στη δικαιοσύνη παρά τη σχετική απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Ν. Υόρκης.

Επίσης, ο Σ. Μιώνης, αναφέρεται σε άλλη υπόθεση φοροδιαφυγής στις ΗΠΑ (το Ισραήλ δεν εκδίδει υπηκόους του) και το όνομά του βρίσκεται σε δικογραφία του IRS με αριθμό 219327706 (29/6/2006).

Εκτός από τις τεράστιες οικονομικές του συναλλαγές, ο Σάμπι Μιώνης, παρεμβαίνει αρθρογραφώντας στην ελληνική πολιτική και καλεί τα πανίσχυρα διεθνή εβραϊκά λόμπι να αποκλείσουν το Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό από την πολιτική δράση χρεώνοντας στον Γιώργο Καρατζαφέρη αντισημιτισμό και παρουσιάζοντάς τον ως «αρνητή του Ολοκαυτώματος».

Ο Σάμπι Μιώνης έχει παραδεχθεί ότι η Μαρία Παντελή (της λίστας Λαγκάρντ) ήταν υπάλληλός του και ότι ο Σταύρος Παπασταύρου ήταν επίσης διαχειριστής του αμοιβαίου κεφαλαίου των 550 εκατομμυρίων δολαρίων (το όνομα του Στ. Παπασταύρου υπάρχει στη λίστα).

Ο Σταύρος Παπασταύρου του Harvard είναι διευθυντής της Γραμματείας Διεθνών Σχέσεων και Ε.Ε. της ΝΔ και δεξί χέρι του Αντώνη Σαμαρά, ενώ παλαιότερα είχαν αναφερθεί και σχέσεις του με τον Μ. Χριστοφοράκο της Siemens.

Ο «συνεργάτης» του Σάμπι Μιώνης, ο κ. Παπασταύρου, (δεξί χέρι του Αντώνη Σαμαρά), είχε μεταβεί τον Σεπτέμβριο στην Ελβετία με τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη για τις διαπραγματεύσεις με τον επικεφαλής της Ένωσης Ελβετικών Τραπεζών στο ζήτημα της φορολόγησης των ελληνικών καταθέσεων στην Ελβετία!

Τι να συνδέει άραγε τον Σάμπι Μιώνης (μέλος πολλών εβραϊκών οργανώσεων) με τον Σταύρο Παπασταύρου του Αντώνη Σαμαρά; Οι σχέσεις του νυν διευθυντή της Γραμματείας Διεθνών Σχέσεων της ΝΔ με την υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων της ΝΔ επί Ράλλη, κυρίας Μπριγκίτα Παπασταύρου ερευνώνται...

Άλλωστε η Μπριγκίτα Παπασταύρου (εκλεκτή του ΔΟΛ) έλαβε χάρη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, και δεν διώκεται πλέον (ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΕ), ενώ το πλήρες όνομά της είναι Μπριγκίτα Παπασταύρου Λεβή!

ΛΑΤΡΗΣ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ Ο ΣΑΜΠΙ ΜΙΩΝΗΣ


Στις 22 Οκτωβρίου 2012 η Haaretz δημοσίευσε και άλλο άρθρο του Σάμπι Μιώνης στο οποίο εγκωμιάζεται προσωπικά ο Αντώνης Σαμαράς και χωρίς την παραμικρή αναφορά στους κυβερνητικούς εταίρους, Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη.
Ο Σαμαράς περιγράφεται ως «κολοσσιαία έκπληξη», που διατηρεί την Ελλάδα στο ευρώ, που έπεισε τους ευρωπαίους και αναποδογύρισε τη χώρα προς την ελπίδα και όλα αυτά «όχι με λόγια αλλά με έργα».

Μετέτρεψε την Άνγκελα Μέρκελ σε θαυμάστριά του και κατόρθωσε να περάσει σειρά από αντιλαϊκά μέτρα λιτότητας που ελευθερώνουν τη χώρα από τα δεσμά ενός σοβιετικού μοντέλου οικονομίας που ίσχυε για δεκαετίες.

Οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων ήταν αντισυνταγματικές και έμοιαζαν με σενάριο επιστημονικής φαντασίας, ενώ απελευθέρωσε τα κλειστά επαγγέλματα των συμβολαιογράφων, δικηγόρων, φαρμακοποιών και ταξιτζήδων.

Ο Σάμπι Μιώνης γράφει ότι πλέον ο Σαμαράς είναι η ελπίδα για τους Έλληνες που τον αποδέχονται ως «παιδί θαύμα», παρά τη μείωση των εισοδημάτων τους, την αυξανόμενη ανεργία, την τραγική κατάσταση που επικρατεί στις τράπεζες.

Στον αντίποδα του Σαμαρά, γράφει ο Μιώνης, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και η Χρυσή Αυγή, που κερδίζουν δημοτικότητα από την απελπισία μερίδας του λαού και κατηγορούν τους πάντες και τα πάντα, από τον καπιταλισμό μέχρι τους παράνομους αλλοδαπούς και ευκαιριακά τους Εβραίους.

Τέλος, ο Σάμπι Μιώνης γράφει ότι οι περισσότεροι Έλληνες κατανοούν πως το κάθε τι στη χώρα χρειάζεται διόρθωση, ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς θυσίες και δηλώνουν ότι «το πάρτι τέλειωσε».

«Οι μελλοντικές γενιές θα απολαύσουν μια νοικοκυρεμένη χώρα σε αντίθεση με τη διεφθαρμένη αναρχία που υπήρχε στην Ελλάδα τα τελευταία 30 χρόνια», καταλήγει το άρθρο του Σάμπι Μιώνης.

Πηγή www.tovima.gr και www.spirospero.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Γιατί οι Τούρκοι μισούν τόσο τον Καμμένο; Μια εξήγηση



Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Γιατί ο Καμμένος είναι “κόκκινο πανί” για τους Τούρκους; Για πολλοστή φορά του επιτίθενται προσωπικά.

Φταίει η σχέση του με τους Κούρδους στο παρελθόν;

Φταίει η εμπλοκή του στην υπόθεση Οτσαλάν;

Φταίει η ρητορική του στα εθνικά θέματα;

Κι άλλος ΥΕΘΑ είχε επαφή με τον Οτσαλάν,αλλά οι Τούρκοι δεν ασχολήθηκαν ποτέ μαζί του. Ο Πάνος Παναγιωτόπουλος ως δημοσιογράφος είχε πάρει συνέντευξη από τον ηγέτη των Κούρδων,υπενθυμίζουμε.

Γιατί μισούν τόσο τον Καμμένο οι Τούρκοι λοιπόν;

Γιατί τους χαλάει το “παιχνίδι του εθισμού” στο Αιγαίο! Ποιο είναι αυτό;

Αν δεν το ΄χουμε καταλάβει -έτσι συμβαίνει με τους εθισμούς- φθάσαμε στο σημείο να θεωρούμε …είδηση ότι Έλληνας υπουργός πάει σε ακριτικό νησί του Αιγαίου!!!

Φθάσαμε στο σημείο να συζητάμε και να γράφουμε “πρέπει να πάει ο υπουργός στο Αγαθονήσι,το Φαρμακονήσι,το Καστελόριζο ή θα …προκαλέσουμε”!!!

Οποιοσδήποτε υπουργός ,όχι μόνο ο Καμμένος.

Φθάσαμε στο σημείο να θεωρούμε πρόκληση το ελάχιστο. Ένα στεφάνι για τους τρεις νεκρούς των Ιμίων!

Θα προσθέσουμε και μερικά ακόμη που δεν περιμένουμε από κανέναν να τα επιβεβαιώσει.Αλλά επειδή τα ΄χουμε γράψει -στο ΠΟΝΤΙΚΙ από το 2011- και δεν διαψεύστηκαν ,να υπενθυμίσουμε ότι φθάσαμε τότε, περίπου να αποφεύγουμε τις πτήσεις πέραν του 25ου μεσημβρινού!

Το παιχνίδι του εθισμού οι Τούρκοι το παίζουν χρόνια τώρα κι όπως φαίνεται είχαν επιτυχία. Συνηθίσαμε τις παραβιάσεις. Συνηθίσαμε τις υπερπτήσεις,συνηθίσαμε τις δήθεν αβλαβείς διελεύσεις των τουρκικών πολεμικών πλοίων. “Εθιστήκαμε” στις απόψεις που έλεγαν “δεν πρέπει να προκαλούμε” κάθε φορά που κάποιος Έλληνας πολιτικός ταξίδευε…σε ελληνικά νησιά. Να προκαλέσουμε ποιον;

Δεν ξέρουμε αν ο Καμμένος κάνει τις επισκέψεις για να “σπάσει” αυτόν τον εθισμό. Πιθανόν να μην το ΄χει καταλάβει,πάντως είναι βέβαιο ότι έχει “χαλάσει τη σούπα” των απέναντι.

Όπως και να ΄χει για να τον έχουν στοχοποιήσει έτσι οι Τούρκοι κάτι κάνει σωστά στο συγκεκριμένο θέμα.

Το κακό είναι ότι στο ίδιο μήκος με τους Τούρκους ηγέτες είναι και αρκετοί Έλληνες Βουλευτές, όπως ο Μίλτος όπου όπως θα ακούσετε στο video



Πηγή www.militaire.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μέγα θράσος Παπακωνσταντίνου : '' Το πλεόνασμα οφείλεται στο ΠΑΣΟΚ''



O πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σχολίασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στον ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Μεταξύ άλλων, ο πρώην υπουργός αντιπαρέβαλε στοιχεία για να καταρρίψει τους ισχυρισμούς του Πρωθυπουργού που αφορούσαν την περίοδο που διατέλεσε υπουργός.

Διαβάστε ολόκληρη την ανάρτησή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στο Facebook:

«Είχα πάλι την τιμητική μου στη χθεσινή συνέντευξη Τσίπρα στον Χατζηνικολάου...

"ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Θέλω να σας πω, από τον πρώτο χρόνο, από το 2010, έχω δήλωση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, τότε υπουργού, που έλεγε «του χρόνου είμαστε στο ξέφωτο. Του χρόνου βγαίνουμε στην ανάπτυξη». Πώς να εμπιστευτεί ο κόσμος;

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ: Η διαφορά λοιπόν είναι ότι, όταν τα έλεγε αυτά ο Παπακωνσταντίνου, είχε ακόμα η Ελλάδα έλλειμμα 10 και 11% και τώρα έχει 4% πλεόνασμα."

Μερικές χρήσιμες διευκρινήσεις (χωρίς φόβο και πάθος...) για το πρωτογενές πλεόνασμα 4% το 2016 - γιατί δεν είμαστε όλοι λωτοφάγοι:


1) Έχουμε πλεόνασμα σήμερα γιατί το τρισκατάταρο ΠΑΣΟΚ μείωσε το πρωτογενές έλλειμμα από 10% (συνολικό έλλειμμα πάνω από 15%) που το παρέλαβε το 2009 στο 2% του ΑΕΠ το 2011.

2) Η πρωτοφανής αυτή μείωση 8 μονάδων έγινε (προφανώς) με δημοσιονομικά μέτρα, και μάλιστα κυρίως από την πλευρά των δαπανών, τα οποία (επίσης προφανώς) καταψήφισε ΟΛΑ ο ΣΥΡΙΖΑ (και η ΝΔ για να μην ξεχνιόμαστε)

3) Την περίοδο 2012-14 συνεχίστηκε από την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ η μείωση του πρωτογενούς ελλείμματος το οποίο και μετατράπηκε σε πλεόνασμα το 2014 - για να επιδεινωθεί πάλι επί ΣΥΡΙΖΑ το αλήστου μνήμης έτος 2015.

4) Στο "ξέφωτο" θα βγαίναμε πράγματι νωρίτερα αν η τότε κυβέρνηση δεν ήταν μόνη της και δεν είχε απέναντι Ζάππεια και "αγανακτισμένους" - αλλά και αν δεν συνέβαιναν εξωτερικά γεγονότα όπως η Ντοβίλ...

Το 4% πλεόνασμα του 2016 λοιπόν έχει ρίζες, δεν προήλθε μαγικά, ούτε επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ ξέρει να κάνει διαχείριση, ενώ οι προηγούμενοι όχι (μάλλον το ανάποδο συμβαίνει....). Οι ρίζες είναι δύο ειδών:

Πρώτον, τα δημοσιονομικά μέτρα της περιόδου 2010-14, κυρίως όμως του 2010 και του 2011.

Δεύτερον, και εξίσου σημαντικό, οι διαρθρωτικές αλλαγές που έχουν γίνει (ελέω μνημονίου, αλλά και μερικές το 2010 πριν το μνημόνιο...) στα συστήματα δαπανών και εσόδων. Οι δαπάνες δεν έχουν πλέον αυτοματισμούς αύξησης, και ελέγχονται καλύτερα. Το δε σύστημα συλλογής εσόδων (πέρα από τις αυξήσεις στους κάθε είδους φορολογικούς συντελεστές) έχει σταδιακά βελτιωθεί, με αποτέλεσμα καλύτερη εισπραξιμότητα. (Γι αυτό και τα έσοδα θα αυξηθούν μη-γραμμικά όταν πάρει μπροστά η οικονομία.)

Τέλος, κακώς επιχαίρει η κυβέρνηση και ο Π/Θ για το 4% πλεόνασμα. Καλή η υπέρβαση του στόχου, αλλά υπάρχει λόγος που το πρόγραμμα προέβλεπε σταδιακή αύξηση του πλεονάσματος το 2016, 2017 και μετά - για να μην στραγγαλιστεί (περαιτέρω...) η οικονομία. Το 4% στην πράξη καθυστερεί την επάνοδο σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης».



Πηγή www.enikos.gr

https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....