Διυλιστήριο: 09/27/16
ροη αναρτησεων

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

VIDEO - Παραδοχή Άδωνι : ''' Δεν πιστεύω ότι θα ιδιωτικοποιήσετε εσείς (ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ κτλ), αλλά θα το κάνουμε εμείς''


Κατά την συζήτηση στην βουλή σε μια αποστροφή του λόγου του ο Άδωνις είπε τα παρακάτω, στα οποία παραδέχεται εμμέσως πλην σαφώς ότι θα τα ιδιωτικοποιήσει η κυβέρνηση της ΝΔ.

-''Όσο είστε εσείς υπουργός, εγώ πείθομαι για τις καλές προθέσεις, ιδιωτικοποιήσεις δεν θα γίνουν. Φαντάζομαι, δεν πιστεύω, ότι θέλετε να μείνετε για 99 χρόνια υπουργός.
- Εσείς τι θα κάνετε;
- Εγώ είμαι πάντα υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων

Καταρχήν με αυτό που είπε, έμμεσα παραδέχεται ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν πρόκειται να ιδιωτικοποιήσει τους Οργανισμούς Κοινής Ωφέλειας.

Μετά, και γνωρίζοντας τα έγγραφα που βγήκαν σήμερα στο φως της δημοσιότητας,για την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ που είχε συμφωνήσει ο Σαμαράς, και γνωρίζοντας ότι είχαν συμφωνήσει στην δημιουργία υπερταμείου με έδρα το Βερολίνο και κανένα μέλος από την Ελλάδα, είμαστε σίγουροι πως η νεοφιλελευθερη ΝΔ του Κούλη θα προχωρήσει στην συνέχεια του ξεπουλήματος που είχε ξεκινήσει




https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Κατατέθηκε η νομοτεχνική βελτίωση για τη διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα σε ΕΥΔΑΠ - ΕΥΑΘ



Τη νομοτεχνική βελτίωση με την οποία διασφαλίζεται ο δημόσιος χαρακτήρας της ΕΥΔΑΠ (ΕΥΔΑΠ-2,52%) και της ΕΥΑΘ (ΕΥΑΠΣ-1,83%) κατέθεσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στο πολυνομοσχέδιο που ψηφίζεται σήμερα από την Ολομέλεια της Βουλής.

Η αλλαγή γίνεται στο άρθρο 2 του νομοσχεδίου όπου αναφέρονται οι δημόσιες επιχειρήσεις που εντάσσονται στο υπερταμείο και προστίθεται η φράση «με την επιφύλαξη των περιορισμών που προκύπτουν από το Σύνταγμα και τον σεβασμό στις δικαστικές αποφάσεις», δηλαδή στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τη μη ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ.

Ακόμη στην αιτιολογική έκθεση ξεκαθαρίζεται ότι «η αξιοποίηση των ΔΕΚΟ δεν περιλαμβάνει την αποξένωση του ελληνικού Δημοσίου» από αυτές.

Με την αλλαγή αυτή, που συμφωνήθηκε σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου, θα ψηφίσουν και οι δύο βουλευτές των Οικολόγων Πρασίνων.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΕΓΓΡΑΦΑ - Αυτή είναι η υπογραφή Σαμαρά για την πώληση του Νερου το 2013 ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΘ


Ο Σαμαράς είχε υπογράψει την ιδιωτικοποίηση του νερού το 2013
Με το Υπερταμείο ακυρώνεται η υπογραφή του και είναι στην ευχέρεια της Ελληνικής Κυβέρνησης αν θα πουληθεί ή όχι (δηλωνει ότι δεν θα ιδιωτικοποιηθει) και φυσικά δεν είναι πλεον σε Αγγλικό δίκαιο




Πηγή olympia.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ρυθμίσεις εξπρές και «κούρεμα» για «κόκκινα» δάνεια



Σχέδιο άμεσης δράσης -υπό την ασφυκτική πίεση του SSM- βάζουν μπροστά οι τράπεζες για να πετύχουν τη δραστική μείωση των «κόκκινων» οφειλών κατά 40% με 45% μέχρι το τέλος του 2019, χωρίς να παρεκκλίνουν από τα αυστηρά χρονοδιαγράμματα.

Προσφέρουν λοιπόν ισχυρά κίνητρα στους δανειολήπτες -που προβλέπουν εκτός από τη μειωμένη δόση ακόμα και μερική διαγραφή χρέους- και τους καλούν να ρυθμιστούν. Την ίδια ώρα στην τελική ευθεία βρίσκεται και ο εξωδικαστικός συμβιβασμός, που προβλέπει ρύθμιση-πακέτο για τις οφειλές από δάνεια, τα χρέη στην Eφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Οι τράπεζες θα ελέγχονται ανά τρίμηνο, αρχής γενομένης από τον Δεκέμβριο φέτος, και όποια τράπεζα δεν πιάνει τον στόχο μείωσης που έχει συμφωνήσει με την ΤτΕ και τον SSM θα έχει κυρώσεις και θα πρέπει να υποβάλει νέο σχέδιο μείωσης των κόκκινων οφειλών.

Τα τραπεζικά στελέχη παραδέχονται ότι είναι δύσκολο να επιτευχθούν οι στόχοι μείωσης και σημειώνουν ότι οι καθυστερήσεις στις πληρωμές των δανείων κινήθηκαν ανοδικά και τον Σεπτέμβριο. Στο περιβάλλον αυτό, δύσκολα θα είμαστε συνεπείς στη στοχοθεσία και τότε το πιθανότερο είναι ο SSM να ζητήσει την αντικατάσταση όσων ασχολήθηκαν με τη διαχείριση των «κόκκινων».

«Προσαρμόζουμε τις δόσεις των δανείων στα τρέχοντα οικονομικά δεδομένα του κάθε δανειολήπτη που είναι σε καθυστέρηση. Αυτή είναι η βασική αρχή που ακολουθούμε, για να μην προχωρήσουμε σε ρύθμιση σήμερα και το δάνειο ‘σκάσει’ πάλι μετά από 5 ή 6 μήνες. Εστιάζουμε στο ύψος το ποσού που μπορεί να πληρώνει κάθε μήνα στις τράπεζες», λέει χαρακτηριστικά στο «Εθνος» στέλεχος στη διαχείριση καθυστερούμενων οφειλών συστημικής τράπεζας.

Οι ρυθμίσεις προς τα νοικοκυριά προσφέρουν, σύμφωνα με το Έθνος, νέα μειωμένη δόση, πολύ χαμηλότερη της αρχικής.

Με δεδομένο ότι σήμερα τα δάνεια που έχουν πρόβλημα είναι τα περισσότερα μεγάλης διάρκειας αποπληρωμής, οι τράπεζες προσφέρουν τη λύση της κλασματικής δόσης και με την προϋπόθεση ότι ο δανειολήπτης είναι συνεπής, του «χαρίζουν» τους τόκους που δεν περιλαμβάνονται στη δόση.

Παράδειγμα: κάποιος είχε δάνειο 260.000 με επιτόκιο 3% και διάρκεια 35 χρόνια. Η δόση είναι 1.000 ευρώ τον μήνα (εκ των οποίων τα 650 ευρώ τόκοι και τα 350 ευρώ κεφάλαιο). Με βάση τα τρέχοντα οικονομικά του μπορεί να πληρώνει 350 ευρώ τον μήνα, που αντιστοιχούν σε τμήμα των τόκων. Αν είναι συνεπής στις πληρωμές στο τέλος κάθε χρόνου η τράπεζα διαγραφεί το υπόλοιπο ποσό που αντιστοιχεί στους τόκους (300Χ12=3.600 ευρώ).

Το κεφάλαιο του δανείου δεν μειώνεται, ούτε όμως επιβαρύνεται με τόκους. Επίσης σε περιπτώσεις που η αξία του ακινήτου έχει μειωθεί οι τράπεζες προσφέρουν προϊόντα τα οποία «παγώνουν» ένα τμήμα του δανείου για μία 10ετία, και το υπόλοιπο πληρώνεται κάθε μήνα. Το μέγιστο ποσό παγώματος μπορεί να φτάσει στο 60% του ανεξόφλητου δανείου. Αν ο δανειολήπτης είναι συνεπής, τότε η τράπεζα κάθε χρόνο «διαγράφει» το 2% της «παγωμένης» οφειλής.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Τιμώμενο πρόσωπο, ο σωτήρας τους ..

Ο Sir Nicholas Winton, καλεσμένος εκπομπής, συναντά χωρίς να το γνωρίζει μετά από δεκαετίες, δεκάδες ανθρώπων που έσωσε από τα χέρια των Ναζί...

Το βίντεο που ακολουθεί είναι απόσπασμα από την εκπομπή "That's Life" ("Αυτή είναι η ζωή") του BBC που προβλήθηκε στη Βρετανία το έτος 1988. Πρόκειται για μία από τις πιο συγκινητικές στιγμές της παγκόσμιας τηλεόρασης. Χρειάστηκε να περάσουν τόσα χρόνια για να αναρτηθεί στο διαδίκτυο και να σπάσει όλα τα ρεκόρ!

Τιμώμενο πρόσωπο της εκπομπής είναι ο Sir Nicholas Winton, ο οποίος συναντά μετά από πολλές δεκαετίες δεκάδες ανθρώπους τους οποίους είχε σώσει στην κυριολεξία από τα χέρια των Ναζί.

Ο συγκεκριμένος κύριος έχει οργανώσει την απόδραση και εν συνεχεία διάσωση συνολικά 669 παιδιών , τα οποία προορίζονταν για στρατόπεδα συγκέντρωσης!

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής στην οποία ήταν καλεσμένος, ο ίδιος δε μπορούσε να φανταστεί ότι δίπλα του κάθονταν δεκάδες από εκείνα τα παιδιά που είχε σώσει 40 ολόκληρα χρόνια νωρίτερα.

Δείτε το βίντεο:



Πηγή www.onalert.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Εξαιρετικό! Ο Κιάνου Ριβς συγκλόνισε τον κόσμο με ένα ακόμα δυνατό μήνυμα



Ο Κιάνου Ριβς είναι γνωστός ως ένας λαμπρός ηθοποιός που μπορεί να παίξει σοβαρούς αλλά και ξεκαρδιστικούς ρόλους. Για κάτι άλλο για το οποίο είναι γνωστός, είναι η σοφία των λόγων του. Πρόκειται για χαρακτηριστικό που δεν συναντάς συχνά σε διασημότητες.

Κάθε τόσο ο Ριβς μοιράζεται με τον κόσμο μερικές από τις σκέψεις του. Μέσα από το dinfo έχετε ήδη διαβάσει στο παρελθόν μερικές από αυτές. Σήμερα σας δίνουμε την δυνατότητα να διαβάσετε και κάτι ακόμη. Κάτι εξαιρετικό.

«Δεν μπορώ να είμαι κομμάτι ενός κόσμου όπου οι άντρες ντύνουν τις γυναίκες τους σαν πόpνες, επιδεικνύοντας οτιδήποτε θα έπρεπε να είναι πολύτιμο για αυτούς. Σε έναν κόσμο όπου δεν υπάρχει η έννοια της τιμής και της αξιοπρέπειας, και όπου κάποιος δεν μπορεί να βασιστεί σε αυτές όταν λέει «υπόσχομαι».

Όπου οι γυναίκες δεν θέλουν παιδιά και οι άντρες δεν θέλουν οικογένεια.

Όπου τα κορόιδα πιστεύουν ότι είναι επιτυχημένα πίσω από το τιμόνι των αυτοκινήτων των πατεράδων τους, και όπου ένας πατέρας που έχει λίγη δύναμη προσπαθεί να σας αποδείξει ότι είστε ένα τίποτα.


Όπου οι άνθρωποι αναληθώς δηλώνουν ότι πιστεύουν στον Θεό, με ένα ποτήρι αλκοόλ στα χέρια τους και την έλλειψη κάθε κατανόησης για την θρησκεία τους.

Όπου η έννοια της ζήλιας θεωρείται ντροπιαστική και η ευπρέπεια μειονέκτημα.

Όπου οι άνθρωποι ξέχασαν την αγάπη και απλά ψάχνουν για τον καλύτερο σύντροφο.

Όπου οι άνθρωποι επιδιορθώνουν κάθε θόρυβο στο αυτοκίνητό τους κάνοντας οικονομία σε χρήματα και χρόνο. Μοιάζουν τόσο φτωχοί που μπορούν να κρυφτούν μόνο πίσω από ένα ακριβό αμάξι.

Όπου τα αγόρια σπαταλάνε τα χρήματα των γονιών τους στα κλαμπ, πιθηκίζοντας πρωτόγονους ήχους και τα κορίτσια τους ερωτεύονται γι αυτό.

Όπου οι άντρες και οι γυναίκες δεν είναι εδώ και καιρό αναγνωρίσιμοι και όλο αυτό ονομάζεται ελευθερία επιλογής, αλλά αυτοί που επιλέγουν ένα διαφορετικό μονοπάτι είναι στιγματισμένοι ως καθυστερημένοι δεσπότες.

Επιλέγω το μονοπάτι μου, αλλά είναι κρίμα που δεν βρήκα παρόμοια κατανόηση στους ανθρώπους εκείνους που ευχόμουν να την βρω περισσότερο»

Πηγή www.tonwtiko.com

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Το νέο Δ.Σ. της Διεθνούς Ένωσης για τον Επαναπατρισμό των Γλυπτών του Παρθενώνα



Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού συγχαίρει το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Διεθνούς Ένωσης για τον Επαναπατρισμό των Γλυπτών του Παρθενώνα, το οποίο εξελέγη από τη Συνάντηση των Εθνικών Επιτροπών Διεκδίκησης της Επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα. Το νέο ΔΣ αποτελείται από τους: Luis Godart, πρόεδρος (Ιταλία), Άννα Μαραγκού, αντιπρόεδρος (Κύπρος), Paul Cartledge, αντιπρόεδρος (Ηνωμένο Βασίλειο), Matthew Taylour, αντιπρόεδρος (Καναδάς), George Vardas, γραμματέας (Αυστραλία) και Andrew George, ταμίας (Ηνωμένο Βασίλειο).

O νεοεκλεγείς πρόεδρος, καθηγητής Luis Godart, πέραν της ιδιότητάς του ως συμβούλου του Προέδρου της Ιταλίας για θέματα Πολιτισμού, είναι γνωστός και διεθνούς εμβέλειας ερευνητής της αιγαιακής αρχαιολογίας, ενώ έχει εντρυφήσει σε θέματα Γραμμικής Γραφής A και Β.

«Φίλος και υποστηρικτής της Ελλάδας, πιστεύουμε ότι θα συμβάλει καθοριστικά στην ένταση των προσπαθειών για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα. Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο έργο του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και διαβεβαιώνουμε ότι τόσο το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, όσο και η Ειδική Συμβουλευτική Επιτροπή για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα θα είμαστε στο πλευρό τους και πάντα αρωγοί στο έργο τους», αναφέρει, σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Πολιτισμού.

Πηγή www.newsbeast.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ρετάλια και ρεμάλια..

    Έξη χρόνια μετά,
..και μας κυβερνούν αυτοί!
Κι αφού κοιτάξουμε καλά το διπλανό κολάζ,
..μπορούμε να πα να βρούμε έναν γερό τοίχο να βαρέσουμε το κεφάλι μας.

Ό,τι βαθύτερο στο σκουπιδαριό της λαμογιάς του ΠαΣοΚ,
..ό,τι γραφικότερο, πιό
πεινασμένο, και παντελώς άχρηστο της ΝΔ,
..καθώς και ό,τι πιό α@άμητο, πιό κακο@αμημένο, τεκνατζούδικο, ξετσίπωτο και ημιαγράμματο (καθώς η ιδεοληψία συνιστά έλλειψη παιδείας) απ' τον αυθεντικό ΣΦΥΡΙΖΑ,
..έχει στρογγυλοκαθήσει την παχιά κ@λάρα του στις καρέκλες της εξουσίας,
..και από 'κει με το θράσος και την γελοιότητα του νεόπλουτου της εξουσίας και την ψευδαίσθηση της αιώνιας παντοδυναμίας,

..συμπεριφέρονται οι ίδιοι σαν κατακτητές και όχι σαν τσιράκια και δουλικά των τοκογλύφων όπως πράγματι είναι,
..ψεύδονται, ασχημονούν, κομπάζουν, ρεκάζουν και ρεύονται,
..σκυλεύουν και νεκροβατούν περήφανοι για τις επιβητορικές τους ικανότητες πάνω στο πτώμα της ήδη νεκρής κοινωνίας,
..χαρούμενοι, αδιάφοροι, και ασυνείδητοι μαζί,
..μοιραίοι φονιάδες ενός λαού και μιάς χώρας.

Εμείς;
Εμείς ας σκεφτούμε τί κάναμε.

Τίποτε άλλο.
Αυτό είναι το σχόλιο για σήμερα..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η εφορία θα κληρώνει δώρα για όλες τις αποδείξεις που εξοφλήθηκαν με μετρητά ή πλαστικό χρήμα



Λοταρία και για όσους δεν χρησιμοποιούν πλαστικό χρήμα, αλλά επιμένουν να ζητούν απόδειξη σε κάθε τους συναλλαγή με μετρητά, ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών σε μια προσπάθεια να περιορίσει όσο αυτό είναι δυνατό την φοροδιαφυγή και να δώσει κίνητρα για την συλλογή αποδείξεων

Είναι γνωστό ότι- όταν επιτέλους - έρθει στην Βουλή και ψηφιστεί το νομοσχέδιο για την σύνδεση του πλαστικού χρήματος με το αφορολόγητο, οι ηλεκτρονικές συναλλαγές θα αυξηθούν.

Κανείς όμως δεν θα δώσει την κάρτα του για να πληρώσει μόνο ένα πακέτο τσιγάρα, μια σοκολάτα, μια τυρόπιτα ή ένα αναψυκτικό που θα πάρει από τον δρόμο. Μάλιστα, σπανίως έως ποτέ δεν θα αναζητήσει και την απόδειξη της αγοράς του, ακόμη και αν εκδοθεί από το κατάστημα.

Γνωστό είναι επίσης ότι από την υποχρέωση για υποχρεωτικές συναλλαγές με «πλαστικό χρήμα» θα εξαιρεθούν τα άτομα μεγάλης ηλικίας, που δεν είναι εξοικειωμένα με την χρήση πιστωτικών και χρεωστικών καρτών και πολύ περισσότερο με την ηλεκτρονική τραπεζική δηλαδή το e- banking.

Εκτός της χρήσης του πλαστικού χρήματος, αναμένεται να είναι οι μικροί οικισμοί σε ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές για προφανείς λόγους και σε αυτή την περίπτωση.

Επιχειρώντας λοιπόν να καλύψει ένα μέρος από τα εκατομμύρια μικροσυναλλαγές γίνονται κάθε μέρα χωρίς κανείς να αναζητά αποδείξεις στην αλλαγών το υπουργείο οικονομικών θα προσθέσει στα κίνητρα του νόμου και μια σειρά από κίνητρα εκτός πλαστικού χρήματος.

Προσπαθώντας να δώσει ένα κίνητρο συλλογής αποδείξεων και σε αυτές τις συναλλαγές, στο νόμο για το πλαστικό χρήμα, θα προστεθεί διάταξη με την οποία όποιος συγκεντρώνει ένα συγκεκριμένο ποσό αποδείξεων (εξετάζεται να είναι από 500 έως 1.000 ευρώ) από διάφορές συναλλαγές, που δεν θα εξοφλούνται με πιστωτική και χρεωστική κάρτα θα μπαίνουν σε κλήρωση με πλούσια δώρα!

Στους φορολογούμενους αυτών των περιπτώσεων, θα δοθεί η δυνατότητα να καταχωρούν σε ειδική ηλεκτρονική φόρμα στο διαδίκτυο τα στοιχεία των αποδείξεων που μαζεύουν από τις αγορές τους με μετρητά.

Για κάθε απόδειξη που θα παίρνουν, θα καλούνται να δηλώνουν στην ειδική ηλεκτρονική φόρμα, τέσσερα στοιχεία που αναγράφονται πάνω στο χαρτί της απόδειξης: τον ΑΦΜ της επιχείρησης με την οποία συναλλάχθηκαν, την ημερομηνία, την ώρα και το ποσό της συναλλαγής.

Κάθε φορά που θα καταχωρούν στην ηλεκτρονική αυτή φόρμα αποδείξεις συνολικής αξίας πάνω από ένα όριο ποσού, π.χ. πάνω από 500 ή 1.000 ευρώ, θα τους αποστέλλεται ηλεκτρονικά, μέσω e-mail, ένας τυχερός αριθμός ,με τον οποίο θα μπορούν να συμμετέχουν σε τακτικές κληρώσεις δώρων μεγάλης αξίας. Μία φορά το χρόνο θα κληρώνεται και γι' αυτούς ένα ακίνητο, ενώ ανά μήνα ή δίμηνο ή τρίμηνο θα κληρώνονται γι' αυτούς Ι.Χ. αυτοκίνητα, τα οποία έχει στην κατοχή του το Δημόσιο και διατηρεί στις εγκαταστάσεις του πρώην ΟΔΔΥ.

Είναι προφανές, ότι οι μεγαλύτεροι άνθρωποι , οι οποίοι δεν θα χρησιμοποιήσουν ποτέ συστηματικά το «πλαστικό χρήμα» , μπορούν να προσφεύγουν στην βοήθεια των πιο εξοικειωμένων με την τεχνολογία ατόμων (των παιδιών τους ή των εγγονών τους) και να δοκιμάζουν την τύχη τους, με τις αποδείξεις από καταναλωτικά αγαθά που έχουν ήδη αγοράσει.


Επιτυχημένο το μέτρο στην Πορτογαλία

Όπως υπογραμμίζεται, «παρόμοια κλήρωση γίνεται στην Πορτογαλία. Τα έσοδα από τον ΦΠΑ από τον Απρίλιο του περασμένου χρόνου, που ξεκίνησε το πρόγραμμα, αυξήθηκαν πάνω από 4%»Στα μέτρα που είχε λάβει η Πορτογαλία για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής αναφέρεται η Wall Street Journal με αφορμή την ελληνική πρόταση για λοταρία αποδείξεων.

Μεταξύ άλλων επισημαίνεται ότι «η Ελλάδα δέχθηκε κοροϊδευτικά σχόλια επειδή πρότεινε ασυνήθιστα μέτρα για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, όπως η πρόσληψη φοιτητών και τουριστών ως μυστικούς επιθεωρητές και η διοργάνωση λαχειοφόρου αγοράς που θα συνδέεται με τις αποδείξεις».

Όπως υπογραμμίζεται, «παρόμοια κλήρωση γίνεται στην Πορτογαλία, μια χώρα με αντίστοιχα προβλήματα παραοικονομίας και με αντίστοιχη οικονομική κρίση, με μεγάλη επιτυχία. Τα έσοδα από τον ΦΠΑ από τον Απρίλιο του περασμένου χρόνου, που ξεκίνησε το πρόγραμμα, αυξήθηκαν πάνω από 4%, τη στιγμή που η κατανάλωση αυξήθηκε μόνο κατά 2%. Η κυβέρνηση της Πορτογαλίας για να αυξήσει τα έσοδά της, έλαβε δεκάδες μέτρα για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, όπως εκπτώσεις φόρου στους πολίτες που συλλέγουν αποδείξεις».


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Βεβήλωσαν την προτομή της Λέλας Καραγιάννη στα Εξάρχεια - ΦΩΤΟ

Τον αποτροπιασμό, τη βαθιά θλίψη του, κυρίως όμως την αγανάκτησή του εκφράζει ο δήμος Αθηναίων για τον βανδαλισμό της προτομής της ηρωίδας της Εθνικής Αντίστασης Λέλας Καραγιάννη, στον πεζόδρομο της οδού Τοσίτσα, στα Εξάρχεια.

"Πρόκειται για πράξη που προκαλεί το αίσθημα κάθε πολίτη, που βεβηλώνει τη συλλογική και ιστορική μνήμη και προκαλεί το δημοκρατικό αίσθημα. Η ιστορική άγνοια, η ισοπέδωση και εν τέλει η ωμή βία βρίσκουν απέναντί τους όλο και πιο πολλούς σκεπτόμενους πολίτες. Σε ένα μέτωπο σεβασμού και προστασίας της πόλη μας, που θα γίνεται μέρα με τη μέρα όλο και πιο πλατύ.

Η μαρμάρινη προτομή είναι έργο της Λουκίας Γεωργαντή και τοποθετήθηκε στην Τοσίτσα το έτος 1963. Συνεργεία του δήμου Αθηναίων διαπίστωσαν τον αποκεφαλισμό της προτομής σήμερα το πρωί. Το αποκομμένο μέρος της έχει μεταφερθεί στα εργαστήρια του δήμου Αθηναίων, και εκτιμώνται οι φθορές που έχει υποστεί , προκειμένου να κριθεί αν είναι επισκευάσιμο.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την στοχευμένη αφαίρεση ορειχάλκινων αγαλμάτων και προτομών από το κέντρο της πόλης, τον περασμένο Ιούνιο ο δήμος Αθηναίων ξεκίνησε τη μεταφορά τους σε δημοτικά κτίρια, έως ότου υπάρξει πειστικό σχέδιο αστυνόμευσης για την προστασία τους" αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων.



Πηγή www.enikos.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....