Διυλιστήριο: 02/02/17
ροη αναρτησεων

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

Μπογδάνος «Μεγάλη μου τιμή η πρόταση της ΝΔ να κατέβω υποψήφιος» - Δείτε τα best of


«Αυτές οι συμπεριφορές είναι ξένες προς τη ΝΔ» δήλωνε η Μ. Σπυράκη προκαλώντας τον εκνευρισμό του δημοσιογράφου…
Το ημερολόγιο έδειχνε 11 Φλεβάρη όταν η Νέα Δημοκρατία διά της τότε εκπροσώπου Τύπου Μ. Σπυράκη αναγκαζόταν να αποκηρύξει τον δημοσιογράφο Κωνσταντίνο Μπογδάνο ο οποίος ονειρευόταν τακνκς στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.
«Αυτές οι συμπεριφορές είναι ξένες προς τη ΝΔ» είχε δηλώσει η Μ. Σπυράκη και έθετε τον δημοσιογράφο εκτός ψηφοδελτίων ενόψει των ευρωεκλογών. Ο Κ. Μπογδάνος αντέδρασε με εκνευρισμό και έκανε λόγο για επικοινωνιακό αυτογκόλ. Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν το άδειασμα του Κ. Μπογδάνου από την ΝΔ, υπήρχε σύμφωνα με πληροφορίες της «Α» έντονη ενόχληση «γαλάζιων» στελεχών για τον ακραίο λόγο αλλά για την υπερπροβολή του δημοσιογράφου.

Σήμερα, τρεις μήνες μετά, η ΝΔ άνοιξε ξανά την αγκαλιά της και υποδέχτηκε στο ψηφοδέλτιο των εθνικών εκλογών, τον εκλεκτό του Α. Γεωργιάδη, κρίνοντας προφανώς ότι ο Κ. Μποργδάνος έχει αλλάξει ήθος και ύφος




Ας δούμε όμως τα best of του ''νέου αίματος'' της ΝΔ όπως το είχαμε αναστήσει το Φεβρουάριο του 2017 

Σε εκδήλωση που διοργάνωσε η ΟΝΝΕΔ στον ΕΒΕΑ, με αφορμή τα δύο χρόνια ΣΥΡΙΖΑ, ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Μπογδάνος που συντόνισε τη συζήτηση, δήλωσε ότι θα ήταν μεγάλη του τιμή να του κάνει πρόταση η Νέα Δημοκρατία να πολιτευτεί, δηλώνοντας ότι θεωρεί πως είναι συμπορευτής της Παράταξης.

Ο Μπογδάνος άφησε έτσι ανοιχτό το ενδέχομενο να πολιτευτεί στο μέλλον, ίσως και στις επόμενες εκλογές. Υπενθυμίζουμε ότι εδώ και πάρα πολύ καιρό, πρώτο το Periodista.gr είχε αποκαλύψει τη συμφωνία του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ.

Εμείς θα προσπαθήσουμε να σας θυμίσουμε μερικές από τις μεγάλες του στιγμές

1. Στις 5 Ιουνίου το 2015, λίγο πριν την μεγάλη διαπραγμάτευση, προτρέπει τον κόσμο να βγάλει τα λεφτά του από τα ΑΤΜ. Ας θυμηθούμε ότι τέτοιες πράξεις, ίσως, να οδήγησαν στην εφαρμογή των capital control.  Το περίεργο είναι ότι αυτό το video (βλέπετε αποτελεί δικάσιμο αυτή η προτροπή) έχει αφαιρεθεί επιμμελώς από το διαδίκτυο. Σας παραθέτουμε στο άρθρο εκείνης της εποχής εδώ.

2. Στις 12 Φεβρουαρίου 2016,  ο δημοσιογράφος του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ θέλει να αποδομήσει, αυτήν την φορά,  την προσωπικότητα του Διονύσιου Σολωμού, του εθνικού μας ποιητή, προβάλλοντας τις προσωπικές απόψεις του λαογράφου Ηλία Πετρόπουλου (γνωστός διότι έζησε από κοντά ρεμπέτες, αλήτες, μάγκες, πόρνες και ομοφυλόφιλους, φυλακισμένους, συμμορίτες και καταδιωκόμενους, που έγιναν οι 'ήρωες' των βιβλίων του).
Έτσι τόλμησε, να αναφέρει, ότι ήταν εβραίος, μασόνος, ομοφυλόφιλος και αλκοολικός ενώ και κλέφτης λέξεων.
Δείτε το video




3. Στις 7 Ιουλίου του 2016,με περίσσιο πάθος, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος είπε: "Δεν θα τους αφήσουμε να κυβερνάνε για 50 χρόνια" για να προκαλέσει την αντίδραση του Φιλιππίδη, ο οποίος απάντησε "Εμείς δεν θα τους αφήσουμε να κυβερνάνε;". Του ξέφυγε, δεν του ξέφυγε μικρή σημασία έχει. Μόνο που δεν διευκρίνισε ποιοι "Είμαστε εμείς". Μάλλον στα αφεντικά του και στη ΝΔ θα αναφέρεται, αποκαλύπτοντας την ύπαρξη σχεδίου ανατροπής της κυβέρνησης από τα γνωστά παράκεντρα εξουσίας, τα οποία ωστόσο ξεδοντιάζονται.

Και κάνουμε εμείς την ερώτηση: Αυτός είναι ο ρόλος των δημοσιογράφων; Να αγωνίζονται για την ανατροπή της δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης και στην προκειμένη περίπτωση της κυβέρνησης Τσίπρα; Ή να εύχονται την ανατροπή της; Να γιατί κατρακυλούν τα νούμερα τηλεθέασης του ΣΚΑΪ. Τους έχει πάρει χαμπάρι ο λαός.

Δείτε το video



4. Στις 5 Σεπτεμβρίου 2016, στις μεγαλύτερες στιγμές του, δίνει συνέντευξη σε ξένο κανάλι. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ



5.Ξεπέρασε ακόμα και τον εαυτό του σε κυνικότητα, ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Μπογδάνος στην εκπομπή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, αναγκάζοντας τον σκηνοθέτη να ρίξει άρον-άρον διαφημίσεις προκειμένου να «καλύψει» την ανατριχιαστική του «γκάφα».

Την ώρα λοιπόν που ολοκληρωνόταν η ενημέρωση για τον καιρό, ημέρα που η θεομηνία σάρωσε ολόκληρη τη χώρα προκαλώντας καταστροφές, αλλά και τον θάνατο 4 ανθρώπων, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος αποκάλυψε πως θεωρεί «κουραστικά» και «βαρετά» αυτά τα θέματα.



6. "Οι Ελληνες είναι ηλίθιοι". Αυτή είναι αντίληψη των Τατσόπουλου, Μπογδάνου και Χειμωνά., Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ, από σύναξη του παρακμιακού, λούμπεν, ακροδεξιού ψευτοκινήματος "Παραιτηθείτε"



7. KOΤηλεθεατής του από την Ορεστιάδα του αναφέρει τα προβλήματα από την κακοκαιρία,επισημαίνοντας ότι παντού στον Έβρο “βλέπεις χιόνι και ταξιαρχίες του στρατού”. Το …πηγαίο χιούμορ Μπογδάνου δεν μπόρεσε να κρατηθεί και πέταξε την ατάκα: “…δεν ξέρω τι εννοεί, ότι οι στρατιωτικοί κάνουν χιονανθρώπους”!!!

Οι στρατιωτικοί στον Έβρο κι όχι μόνο έχουν ξεπαγιάσει στους δρόμους και στα βουνά για να βοηθήσουν όπου τους καλούν. Άλλοι πάλι όπως στην 50η Ταξιαρχία στον Έβρο έκαναν σήμερα ασκήσεις μέσα στο χιόνι! Ο παρουσιαστής του ΣΚΑΙ που όλα τα γνωρίζει φαίνεται ότι αυτά τα αγνοεί…

Από κοντά και ο ‘Αρης Πορτοσάλτε ο οποίος έθετε με πάθος το ερώτημα “γιατί δεν αξιοποιήσαμε τις Ένοπλες Δυνάμεις”; Πόσο ακόμη να τις “αξιοποιήσουμε” δηλαδή; Τι άλλο να κάνουν οι ΕΔ; Που άλλου να πάνε; Πόσους καταυλισμούς προσφύγων να φτιάξουν; Πόσους πρόσφυγες και μετανάστες να τροφοδοτήσουν. Θα γνωρίζει ασφαλώς ότι έχουν κι άλλες δουλειές.

8. Και επειδή πολλοί φίλοι μας ίσως στεναχωρηθείτε σας στέλνουμε

"ΝΔτες και στα κόκκαλα του Κωνσταντίνου Καραμανλή..Ξιδάκι"



https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας του ομίλου Σκλαβενίτη ;

Απο μέσα κοινωνικής δικτύωσης  Σταύρος Πολυμέρης

Πρόσφατα ολοκληρώθηκε το deal του
ομίλου Σκλαβενίτη με την εξαγορά της Μαρινόπουλος σε μια προσπάθεια να εξυγιανθεί η μεγάλη αλυσίδα καταστημάτων σούπερ μάρκετ.
Ωστόσο, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο πιο μεγάλος πλέον όμιλος σούπερ μάρκετ στη χώρα δεν έχει καν ανοίξει ιστοσελίδα, ούτε κάνει την παραμικρή διαφήμιση σε τηλεόραση, ραδιόφωνο κ.α.
Πολλοί θεωρούν ότι ορισμένα «μυστικά» κάνουν τη διαφορά.
Δεν βλέπουν τους εργαζόμενους ως αναλώσιμους. Δεν έχουν χάσει ποτέ τον οικογενειακό χαρακτήρα τους, ούτε την ελληνικότητά τους. Δεν κάνουν διαφήμιση στην τηλεόραση ούτε προβάλουν τις προσφορές τους στα έντυπα. Αλλά τις προωθούν μέσα στα καταστήματα και από στόμα σε στόμα. \
Δεν μοιράζουν φυλλάδια, ούτε μπήκαν ποτέ στο παιχνίδι των κουπονιών με εφημερίδες. Δεν ξέρουν τι θα πει facebook και twitter.
Δεν ανοίγουν τα καταστήματα τους τις Κυριακές όταν το επιτρέπει ο νόμος. Δεν έχουν βγει από το νομό Αττικής. Αυτό ωστόσο αναμένεται να αλλάξει με το νέο deal με την Μαρινόπουλος.
Η λίστα όμως με τα «δεν» μπορεί να συνεχιστεί ως προς το επίπεδο των μετόχων οι οποίοι δεν τους αρέσει η δημοσιότητα και δεν δίνουν συνεντεύξεις ενώ και μία έρευνα στο διαδίκτυο μπορεί να αποδείξει ότι είναι από τους λιγότερο φωτογραφημένους επιχειρηματίες στην Ελλάδα.
Αρκετοί που ξέρουν το… μαγαζί, λένε ότι όλα αυτά δεν αποτελούν κάποιο είδος «παραξενιάς», αλλά ότι οι άνθρωποι που ηγούνται της εταιρείας ειναι προσηλωμένοι σε αυτό που ξέρουν να κάνουν καλά: την δουλειά τους. Μία δουλειά που έχει στηριχθεί στο τρίπτυχο (με την συγκεκριμένη σειρά): ικανοποιημένοι εργαζόμενοι, ικανοποιημένοι πελάτες, ικανοποιημένοι προμηθευτές. Δεν είναι τυχαίο ότι συχνά ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Γεράσιμος Σκλαβενίτης, δηλώνει πως «κινητήρια δύναμη αποτελούν οι διαρκείς προσπάθειες των εργαζομένων μας για την ικανοποίηση των πελατών μας και οι άριστες σχέσεις μας με τους προμηθευτές μας».

Εκείνο που δεν είναι ευρύτερα γνωστό είναι ότι οι Σκλαβενίτηδες πέρα από λιανέμποροι είναι και βιομήχανοι. Πριν από 10 χρόνια επένδυσαν στην βιομηχανία «Γλάρος» που παράγει για λογαριασμό της αλυσίδας, αλλά και για τρίτους, χαρτιά υγείας, κουζίνας και χαρτοπετσέτες και σήμερα, που έχουν κλείσει κραταιές χαρτοβιομηχανίες, αυτή είναι από τις πλέον κερδοφόρες και δυναμικές μιάς και ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει επενδύσεις επέκτασης.

 https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Πρόταση από τον ΙΕΠ να ''κόψουν'' την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή από τα σχολεία – Αντιδρούν οι φιλόλογοι



Νέο πλήγμα στο μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών επιχειρεί το υπουργείο Παιδείας, μετά την κατάργηση της διδασκαλίας του «Επιταφίου» του Περικλή στη Γ’ Λυκείου.

Αυτή τη φορά το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής βάζει στο στόχαστρο την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, που διδάσκεται στη Β’ Λυκείου. Σύμφωνα με καταγγελία της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων, στο νέο πρόγραμμα της Β’ τάξης καταργούνται τα Αρχαία Ελληνικά ως υποχρεωτικό μάθημα και «εξοβελίζεται η διδασκαλία της “Αντιγόνης” του Σοφοκλή».

Οργισμένη η Ένωση σημειώνει ότι: «Η διδασκαλία της Αντιγόνης δεν καταργήθηκε ούτε κατά την επτάχρονη δικτατορία, ενώ η αγέρωχη στάση της ηρωίδας του έργου αποτέλεσε διαχρονικά παγκόσμιας εμβέλειας πρότυπο που ενέπνευσε και εμπνέει την πολιτισμένη ανθρωπότητα». Και προσθέτει:

«Ελληνικό σχολείο χωρίς τον “Θουκυδίδου Περικλέους Επιτάφιο” και χωρίς την Αντιγόνη του Σοφοκλή είναι σχολείο με δυσαναπλήρωτο έλλειμμα παιδείας, χωρίς ουσιαστική αγωγή δημοκρατίας, χωρίς μαθητεία στην αντίσταση απέναντι στις αυθαιρεσίες της εκάστοτε εξουσίας και χωρίς ανάδειξη —ως υπέρτατης αξίας— της αγάπης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΦ απορρίπτει ως απαράδεκτη την πρόταση του ινστιτούτου, καθώς «εξοβελίζει ένα ακόμα εμβληματικό για την ιστορία της ελληνικής εκπαίδευσης κείμενο, την “Αντιγόνη” του Σοφοκλή, που σήμερα διδάσκεται από το πρωτότυπο επί δίωρο σε όλους ανεξαιρέτως τους μαθητές που φοιτούν στη Β’ λυκείου».

Επιπλέον, καλεί «κάθε σκεπτόμενο και ευαίσθητο πολίτη της χώρας να πλαισιώσει τους εκπαιδευτικούς και τους τοπικούς συνδέσμους φιλολόγων στον κοινό μας αγώνα για την προάσπιση του ανθρωπιστικού χαρακτήρα και των ποιοτικών παραδόσεων της παιδείας μας».

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αναπληρωτών Φιλολόγων είχε εξαπολύσει μύδρους εναντίον του υπουργείου Παιδείας για την απόφασή του να καταργήσει τη διδασκαλεία του «Επιταφίου» του Περικλή στη Γ’ λυκείου.

Σε ένα κείμενο-κόλαφο ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως το «μάθημα για την αξία της δημοκρατίας εξοβελίζεται οριστικά από τα σχολεία της χώρας μας, την ώρα που τα υποκριτικά δάκρυα για την αδιαφορία της νεολαίας προς τα κοινά και τους θεσμούς αφθονούν».

Πηγή: Δημοκρατία

 https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Ο Τσαβούσογλου καλεί τον Καμμένο να «βάλει μυαλό» και απειλεί με «ανεπανόρθωτο χτύπημα» - Καμμένος : 'Ανατολίτικα καουμποϊλίκια δεν περνάνε στην Ελλάδα''


Ανεβαίνει επικίνδυνα η ένταση με νέα εμπρηστική σύνεντευξη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών

Επικίνδυνες διαστάσεις παίρνει η κόντρα της Αθήνας με την Αγκυρα καθώς οι Τούρκοι συνεχίζουν να προκαλούν. Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας μέσω συνέντευξής του στην εφημερίδα Hurriyet κάλεσε τον Έλληνα υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο να «συνετιστεί» και να «μαζέψει το μυαλό στο κεφάλι του».

Μάλιστα προχώρησε παραπέρα και απείλησε με «ανεπανόρθωτο ατύχημα» στο Αιγαίο. Σε εμπρηστική συνέντευξή του στη Hurriyet στη σκιά της ρίψης στεφάνου στα Ίμια από τον υπουργό Άμυνας Πάν

ο Καμμένο, την οποία ακολούθησε ρεκόρ παραβιάσεων και υπερπτήσεων στα ελληνικά ύδατα ανέφερε: «Θεός φυλάξοι, μπορεί να υπάρξει ανεπανόρθωτο ατύχημα λόγω της συμπεριφοράς αυτής».

Σύμφωνα με τον Τσαβούσογλου «ο συνέταιρος της κυβέρνησης Τσίπρα, που είναι ο ηγέτης της ακροδεξιάς, είναι ταυτόχρονα και υπουργός Άμυνας της Ελλάδας. Αυτός ο Υπουργός προκαλεί συνεχώς. Η Ελλάδα από παλιά κάνει προκλητικές ενέργειες. Ξέρουμε να δίνουμε τις απαραίτητες απαντήσεις. Η στάση του υπουργού δεν είναι καινούρια. Εμείς γι’ αυτή τη στάση έχουμε μιλήσει και στον Τσίπρα και συνεχίζουμε να το κάνουμε».

Χθες, μέσα σε μιάμιση ώρα έξι τουρκικά μαχητικά έκαναν 140 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και 12 υπερπτήσεις πάνω από τα Ίμια και την Καλόλιμνο την Τετάρτη ενώ ο Π.Καμμένος και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας έριχναν στεφάνι στη μνήμη των τριών πεσόντων αξιωματικών στα Ιμια.

Οι τουρκικές υπερπτήσεις έφτασαν συνολικά τις δώδεκα από το πρωί ενώ καταγράφηκαν και 140 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου, με αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας να προχωρούν στις αναχαιτίσεις αυτών.

Ειδικότερα, τουρκικό μαχητικό πραγματοποίησε τέσσερις υπερπτήσεις στα Ιμια στις 07:43, στις 07:57 και στις 08:25 σε ύψος 25.000, 24.000 και 17.000 ποδών αντίστοιχα και ακολούθησε υπερπτήση πάνω από την Καλόλιμνο στις 08:41 σε ύψος 24.000 ποδών. Το ίδιο χρονικό διάστημα (από τις 07:59 έως τις 08:28) δεύτερο τουρκικό F-16 προχωρούσε σε τέσσερις υπερπτήσεις στην ίδια περιοχή. Οι τρεις εξ αυτών καταγράφηκαν στα Ιμια και η τέταρτη στην Καλόλιμνο. Επίσης, δύο αεροσκάφη προχώρησαν περίπου μισή ώρα μετά σε νέες υπερπτήσεις σε ύψος 23.000 ποδών στα Ιμια.

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη που προέβησαν σε 140 παραβιάσεις «αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική».

Το ζήτημα των τουρκικών προκλήσεων συζητήθηκε κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο πρωθυπουργός με την γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ η οποία επισκέπτεται σήμερα την Άγκυρα.

Καμμένος : ''Ανατολίτικα καουμποϊλίκια δεν περνάνε στην Ελλάδα''

Αυστηρό μήνυμα στην Άγκυρα έστειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο οποίος ήταν καλεσμένος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου. «Τέτοιου είδους ανατολίτικα καουμποϊλίκια δεν περνάνε στην Ελλάδα» είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στην τουρκική προκλητικότητα που τις τελευταίες ημέρες έχει κλιμακωθεί.

Ερωτηθείς o κ. Καμμένος αν η σημερινή επίσκεψή του στα Ίμια επηρέασε την τουρκική προκλητικότητα, είπε ότι δεν θα ρωτήσει κανέναν για να πάει στα Ίμια. «Στα Ίμια έκανα βόλτα στο σπίτι μου» είπε μεταξύ άλλων.

Κληθείς να σχολιάσει το απειλητικό σχόλιο του βουλευτή του κόμματος του Ερντογάν, τόνισε: «Έχουμε ακούσει απίστευτα πράγματα. Η Ελλάδα δεν πρόκειται αν ασχοληθεί με φωνές κάποιων βουλευτών της Τουρκίας. Η Τουρκία είναι μια χώρα που θέλει να μπει στην Ε.Ε. Οφείλει να σεβαστεί τους διεθνείς κανόνες. Είναι μια χώρα του ΝΑΤΟ. Οφείλει να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο»

«Οι Ευρωπαίοι και οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ είναι στο Αιγαίο. Βλέπουν ότι αυτός που προκαλεί, που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και παρενοχλεί ακόμη και νατοϊκά πλοία εντός ελληνικών χωρικών υδάτων δεν είναι η Ελλάδα, είναι η Τουρκία. Και αυτό είναι που κερδίσαμε με την παρουσία των συμμαχικών δυνάμεων στην περιοχή του Ανατολικού Αιγαίου» πρόσθεσε.

Για τις απειλές του Ερντογάν σε ό,τι αφορά το προσφυγικό, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε μεταξύ άλλων ότι το θέμα της συμφωνίας για το προσφυγικό και το μεταναστευτικό δεν αφορά διμερώς στην Ελλάδα και την Τουρκία, καθώς η Τουρκία έχει υπογράψει συμφωνίες και με την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ.

«Αυτές οι απειλές δεν πρέπει να απευθύνονται στην Ελλάδα. Αλλά αν τολμάει ο κ. Ερντογάν ας τις απευθύνει προς την κ. Μέρκελ που θα την επισκεφθεί αύριο ή προς τον κ. Τραμπ με τον οποίο προσπαθεί να βρει επαφή. Εμάς μας αφορά το ίδιο όπως αφορά και στα υπόλοιπα μέλη των συμμαχιών μας. Εμείς θέλουμε ειρήνη, δεν επιδιώκουμε ούτε να κάνουμε τσαμπουκά στο Αιγαίο ούτε να κάνουμε φασαρίες. Δεν πρόκειται όμως να υπάρξει αεροσκάφος που να μην αναχαιτίζεται» είπε ο κ. Καμμένος.

«Θέλουμε να ζήσουμε ειρηνικά στην περιοχή μας, αλλά πρέπει να καταλάβουν ότι τέτοιου είδους καουμποϊλίκια ανατολικού τύπου δεν περνάνε στην Ελλάδα», υπογράμμισε, συμπληρώνοντας ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε πρόκληση.

Σε ό, τι αφορά την αξιολόγηση και το τελεσίγραφο που έστειλε η τρόικα, ότι δεν επιστρέφει στην Αθήνα εάν πρώτα δεν νομοθετηθούν τα μέτρα για το 2019 και το 2020, ο κ. Καμμένος είπε ότι η διαπραγμάτευση έπρεπε να είχε κλείσει εδώ και περίπου δύο μήνες. Όπως σημείωσε, «κάποιοι στην Ευρώπη προσπαθούν για εσωτερικούς πολιτικούς λόγους, όπως στη Γερμανία, να τραβήξουν μακριά το κλείσιμο αξιολόγησης».

Παράλληλα, απέδωσε την καθυστέρηση στη διαφωνία ΔΝΤ-Ευρωπαίων, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δίνουν διαφορετικές συνταγές δύο «γιατροί». «Έχουμε δύο γιατρούς που δίνουν δύο διαφορετικές συνταγές για τον ίδιο ασθενή. Δεν μπορούμε να πάρουμε και τα δύο φάρμακα», είπε και έκανε λόγο για πολιτική σύγκρουση που υπάρχει στην αξιολόγηση.

Ερωτηθείς, εάν θα επαναληφθούν όσα ζήσαμε το 2015, απάντησε: «Όχι, αλλά δεν είναι δυνατόν να μιλήσουμε για νέες περικοπές σε εξαθλιωμένους πολίτες και για νέους φόρους. Τελείωσε δεν αντέχει ο ελληνικός λαός».

«Δεν θα υπογράψουμε τίποτα. Εμείς αυτά που συμφωνήσαμε σαν χώρα, τα κάναμε. Η εναλλακτική είναι να συμφωνήσουμε σε αυτά που συμφωνήσαμε και υπογράψαμε» τόνισε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε: «Πρόθεσή μας είναι να κλείσουμε και να τελειώνουμε και να αποφασίσουν ότι δεν μπορούν να έχουν την Ελλάδα με τον πιστόλι στον κρόταφο. Στο χέρι τους είναι να εφαρμόσουν τα συμφωνηθέντα. Η Ελλάδα ήταν, είναι και θα παραμείνει συνεπής».



 Πηγή  www.newsbeast.gr 
 www.enikos.gr

https://diulistirio.blogspot.gr

 

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Παπακιές (όπως παπαριές)!..

     Είναι άκυρες οι αποφάσεις του Eurogroup για τα μνημόνια, γιατί έχουν ληφθεί από ένα όργανο το οποίο δεν έχει νομική ισχύ και αρμοδιότητα να λάβει τέτοια μέτρα.
Αυτά αποφάνθηκε πολύ πρόσφατα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Μάλιστα.
Και λοιπόν;
Σε τί ωφελεί τον κυνηγημένο και φτωχοποιημένο λαό η
διαπίστωση αυτή;
Οι διαπιστώσεις δεν τρώγονται. Ούτε ξαναζωντανεύουν τους νεκρούς. Από αυτοκτονίες και από μαγκάλια.

Καί τί πρόκειται να κάνεις γι αυτό, ώ κεφαλή της Πολιτείας;
Τώρα που το διαπίστωσες πώς θ΄αντιδράσεις;
Θα σκίσεις κι εσύ τα μνημόνια; Θα αναιρέσεις τις δικές σου υπογραφές των τελευταίων δύο χρόνων, και το "ναι, σε όλα" των τελευταίων επτά;
Ή θα κρυφτείς σαν συνεπής πουλάδα πίσω απ' την δικαιολογία των ψαλιδισμένων έως ανύπαρκτων αρμοδιοτήτων του Προέδρου;
Σου φτάνει να είσαι μιά κινητή γλάστρα; Σου αρκεί η προεδρική αποζημίωση;
Ή μήπως θα κρυφτείς σαν συνεπής προδότης μνημονιακός πίσω απ' το ιδεολόγημα "μένουμε Ευρώπη" πάση θυσία;
Και πώς είναι δυνατόν να απορρίψεις το έλασσον, όταν έχεις δεχτεί το μείζον,
..που είναι η ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ συμμετοχή στην νεοφασιστική, αντιδημοκρατική "Ενωμένη" Ευρώπη,
..η οποία αντί για όπλα εναντίον των λαών έχει το ευρώ και τις τράπεζες;
Πώς τολμάς να εκφέρεις τέτοιες παπαρορουκέτες εσύ που μαζί με τους υπόλοιπους μνημονιακούς δωσίλογους έχετε δώσει όρκο πίστης και παραμονής στην "Ένωση" έως θανάτου; Του λαού βεβαίως, όχι του δικού σας.

Εκτός αν έχεις αποφασίσει να δράσεις, οπότε ιδού πεδίον δράσης λαμπρό:
Για ένα τέτοιο μέγιστο ζήτημα καταστροφής της χώρας μας και του λαού από παρανόμως -κατά το πόρισμά σου- επιβληθέντα μνημόνια,
..μία μέγιστη και πρωτοφανής πράξη ταιριάζει: η παραίτηση.
Παραιτήσου, να ταρακουνήσεις την Ευρώπη.
Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα δεινά του λαού σου, και σαν μοναδική πράξη αντίστασης αφού δεν έχεις άλλες αρμοδιότητες.
Άντε ντέ.
Κο-κο-κο.

Μπορεί να μην επιτρέπετε στους άλλους, στον οποιονδήποτε, να έχουν εναλλακτικές λύσεις (plan B),
..μπορεί να ποινικοποιείτε την οποιαδήποτε σκέψη για έξοδο από την "Ένωση" και το ευρώ,
..μπορεί να κυνηγάτε σαν εγκληματία οποιονδήποτε δεν υποκύπτει στην δική σας ομογενοποιημένη σκέψη,
..για τον εαυτό σας όμως ρίχνετε γέφυρες, προετοιμάζετε δρόμους διαφυγής για την ώρα που ο λαός θα αναζητήσει ευθύνες και υπαίτιους.
Σε αυτό το πλαίσιο πάντα είναι χρήσιμη μια παπαριά σαν αυτή την προεδρική διαπίστωση,
..ώστε να μπορεί να ισχυριστεί μετά ο κάθε πολιτικός απατεώνας: "να, εγώ τα έλεγα, δεν είμαι σαν τους άλλους!"

Έχετε, όλοι εσείς, δώσει δείγματα γραφής και έχετε καταγραφεί όπως πρέπει στην συνείδηση του ελληνικού λαού.
Κάθε λέξη σας, κάθε δήλωσή σας, κάθε τί που λέτε έστω και "υπέρ" μας,
..είναι άλλο ένα λιθαράκι στο ανάθεμα που θα πέσει απάνω σας.
Μόνο πράξεις θέλουμε πιά να δούμε.
Μόνο πράξεις!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Αμερικανός πρέσβης: “Οι ΗΠΑ θα υποστηρίξουν την ανάδειξη της Ελλάδας σε σημαντικό παίκτη και περιφερειακό ενεργειακό κόμβο”

Την πεποίθηση ότι οι ΗΠΑ θα υποστηρίξουν την ανάδειξη της Ελλάδας σε σημαντικό "παίκτη" και περιφερειακό ενεργειακό κόμβο, εξέφρασε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, στο πλαίσιο του Athens Energy Forum.

Ειδικότερα, ο Αμερικανός πρέσβης άσκησε επίσης σκληρή κριτική στη ρωσική ενεργειακή πολιτική και τάχθηκε κατά της υλοποίησης έργων που περιορίζουν τη διαφοροποίηση του ενεργειακού εφοδιασμού της Ευρώπης, στα οποία περιέλαβε τον αγωγό North Stream 2 αλλά και τον ελληνοϊταλικό αγωγό ITGI.

Η κυβέρνηση της Ρωσίας υποστήριξε ότι χρησιμοποιεί την ενέργεια “σαν όπλο” ανεβάζοντας τις τιμές. Είναι σημαντικό να μειωθεί η εξάρτηση από έναν μεγάλο προμηθευτή, κάτι που αποτελεί κοινή άποψη των ΗΠΑ και της ΕΕ, συμπλήρωσε.

Η Ρωσία είναι σημαντικός παραγωγός και θα πρέπει να παραμείνει βασικός προμηθευτής της ΕΕ, ωστόσο δεν πρέπει να επιτραπεί η ύπαρξη μονοπωλίου σε χώρες χωρίς άλλη εναλλακτική πηγή, ανταγωνισμό και διαφάνεια στις τιμές.

Ο κ. Πάιατ εξέφρασε την υποστήριξή του σε έργα, όπως αγωγός ΤΑΡ, ελληνοβουλγαρικός αγωγός και το τερματικό υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη.

Τα έργα αυτά θα καθορίσουν το μέλλον της ενεργειακής ασφάλειας, θα ωφελήσουν την ελληνική οικονομία και τους καταναλωτές και πρέπει να προστατευθούν από πρότζεκτς όπως οι αγωγοί North Stream 2 και ITGI που θα μεταφέρουν ρωσικό φυσικό αέριο και θα περιορίσουν τη διαφοροποίηση τού ενεργειακού εφοδιασμού, ανέφερε ο ίδιος.

Ο Αμερικανός πρέσβης στάθηκε ιδιαίτερα στη μετατροπή των ΗΠΑ από εισαγωγέα σε εξαγωγέα υδρογονανθράκων τα τελευταία χρόνια, σημειώνοντας ότι ήδη από πέρυσι ξεκίνησαν οι εξαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου από τις ΗΠΑ και ότι το αμερικανικό αέριο αποτελεί αξιόπιστη εναλλακτική για όσες χώρες έχουν μία ή μια κυρίαρχη πηγή προμήθειας.

Τέλος εκτίμησε ότι και η Ελλάδα μπορεί να πράξει τους δικούς της υδρογονάνθρακες, καθώς το δυναμικό παραμένει ανεξερεύνητο, επεσήμανε ότι οι επενδύσεις στον τομέα θα αυξηθούν, καθώς θα προκύψουν νέες ευκαιρίες για ελληνικές και ξένες επιχειρήσεις. Στο πλαίσιο αυτό χαρακτήρισε ως κρίσιμης σημασίας την ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ, ενώ υπογράμμισε την πρόοδο της χώρας στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών.

Πηγή  www.enikonomia.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Κοντονής: «Τον λόγο πλέον έχουν οι αρμόδιοι εισαγγελείς»



Με τις δανειοδοτήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και τις δανειοδοτήσεις των ΜΜΕ, καταστρατηγήθηκε σε βάθος όλο το νομοθετικό οπλοστάσιο, οι ειδικοί ποινικοί νόμοι, το Σύνταγμα και οι θεσμοί κατά της διαπλοκής, είπε μιλώντας στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης κατηγόρησε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ότι πριμοδότησαν επιχειρηματίες έναντι άλλων επιχειρήσεων και νόθευσαν και το οικονομικό status της χώρας.

«Μεταβάλλατε τον ρόλο των τραπεζών και από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που έπρεπε να λειτουργούν, οι τράπεζες με αυτές τις πρακτικές γίνανε ενεργοί πυλώνες άσκησης πολιτικής μέχρι και διαμόρφωσης του πολιτεύματος», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης και πρόσθεσε ότι με αυτόν τρόπο υπήρξε μια απόλυτη νόθευση και παράβαση όλων των κανόνων δικαίου και αυτά είναι ζητήματα που θα ελεγχθούν.

«Η Δικαιοσύνη πλέον έχει τον λόγο και οι αρμόδιοι εισαγγελείς θα ελέγξουν το πόρισμα της επιτροπής. Το οποίο πόρισμα της επιτροπής είναι απολύτως τεκμηριωμένο», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

«Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ πέτυχαν τα χρόνια που κυβερνούσαν να λάβουν δάνεια 420 εκατομμυρίων ευρώ και τα συγκροτήματα Τύπου 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης σημειώνοντας ότι «αυτά τα δάνεια συνέχιζαν να τα παίρνουν κόμματα και ΜΜΕ όταν η φτωχοποίηση είχε μπει για τα καλά στη ζωή μας».

Στο σημείο αυτό ο κ. Κοντονής υπογράμμισε ότι τα δάνεια αυτά τα έπαιρναν με εξαιρετικά ευνοϊκούς όρους ως και σκανδαλώδεις και με ισχνές έως και ανύπαρκτες εγγυήσεις για να προσθέσει πως με την εξεταστική, η κοινή γνώμη άκουσε τον εκπρόσωπο του ΔΟΛ να λέει ότι έπαιρνε δάνεια με αέρα.

Το ζήτημα του δανεισμού της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και του δανεισμού των ΜΜΕ άπτεται της προβληματικής της συγκρότησης του πολιτικού και οικονομικού συστήματος εξουσίας που κυριάρχησε μετά την μεταπολίτευση, είπε ο κ. Κοντονής και πρόσθεσε πως ήταν ένα σύστημα το οποίο είχε φτιαχτεί στα μέτρα του δικομματισμού, είχε ευνοηθεί από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ και είχε ως κορωνίδα τον νόμο περί ευθύνης υπουργών και τη συνταγματική διάταξη που έθετε στο περιθώριο κάθε ποινική ευθύνη εμπλεκομένου πολιτικού προσώπου.

Αναφερόμενος στο δάνειο του Κήρυκα Χανίων, ο υπουργός Δικαιοσύνης αναρωτήθηκε «αν ο κύριος Μητσοτάκης είχε ασυλία στην καταβολή των δόσεων γιατί επί 11 χρόνια τον κ. Μητσοτάκη δεν τον ενόχλησε κανείς επειδή δεν κατέβαλε ένα ευρώ».

«Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση για το χρόνο διάρκειας του υπερταμείου λέγοντας ότι μετά από 99 χρόνια κανένας από εμάς δεν θα είναι στη ζωή και ότι δεν ξέρουμε μέχρι τότε τι πρόκειται να γίνει.

Για τα δάνεια του ΠΑΣΟΚ και πότε αυτά θα αποπληρωθούν, η κυρία Γεννηματά διερωτήθηκε;», σχολίασε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής και τόνισε ότι «καλώς εχόντων των πραγμάτων θα αποπληρωθούν σε 200, σε 300, σε 400 χρόνια».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης κάλεσε επίσης το ΠΑΣΟΚ να απαντήσει αν οι ορκωτοί λογιστές ενημέρωσαν τι έγινε εκείνη η βαλίτσα του Τσουκάτου, διότι έχει πει ότι ο κ. Τσουκάτος ότι αυτά τα χρήματα τα πήρε αλλά τα παρέδωσε στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ.

Αντιπαράθεση με Λοβέρδο

«Με την ομιλία σας δίνετε τη βεβαιότητα ότι θα χρησιμοποιήσετε τον πολιτικό σας θώκο για να κάνετε αυτά που είπατε από το βήμα. Είστε ο ύψιστος υπουργός των θεσμών και αν αυτό δεν το έχετε καταλάβει εσείς, θα σας το μάθουμε εμείς! Ντροπή σας!», αντέδρασε στην ομιλία του υπουργού Δικαιοσύνης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος.

«Αυτή είναι η κατάντια που έφερε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ! Κατάντια που δίνει τη δυνατότητα σε ακροδεξιούς και νεοναζί να γίνονται τιμητές της δημοκρατίας. Αυτό είναι το έργο που προσφέρανε! Και εγκαλείται σήμερα η κυβέρνηση!», απάντησε ο Σταύρος Κοντονής.

Δείτε το βίντεο:





Πηγή www.enikos.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Süddeutsche Zeitung: Ο Τραμπ έχει δίκιο – Τα πλεονάσματα της Γερμανίας είναι τα χρέη των άλλων


Η Süddeutsche Zeitung του Μονάχου σχολιάζει τις αιτιάσεις που ακούγονται από το επιτελείο του νέου Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ότι η Γερμανία εκμεταλλεύεται την ΕΕ για ίδιον όφελος και πιέζει προς τα κάτω την ισοτιμία του ευρώ για να διασφαλίζει οικονομικά οφέλη.

«Η αλήθεια είναι», σχολιάζει η SZ, «ότι υπάρχει πρόβλημα. Η Γερμανία παράγει διαρκώς περισσότερα από όσα καταναλώνει.

»Η Γερμανία είναι πρωταθλητής στο εξαγωγικό εμπόριο και παρ’ όλη την υπερηφάνεια για τις γερμανικές επιχειρήσεις που διαπρέπουν διεθνώς και τα γερμανικά προϊόντα που λατρεύουν ειδικά οι Αμερικανοί, πρέπει να δούμε ότι το μόνιμα τεράστιο εμπορικό μας πλεόνασμα έχει και την άλλη πλευρά του.

»Αντικατοπτρίζει τεράστιες οικονομικές ανισότητες.

»Τα πλεονάσματα των Γερμανών είναι τα χρέη άλλων χωρών. Αυτό υπαινίσσεται ο Τραμπ.

»Το πραγματικό πρόβλημα του γερμανικού πλεονάσματος όμως δεν είναι, όπως υποστηρίζει ο Τραμπ, ότι οι γερμανικές επιχειρήσεις εξάγουν υπερβολικά, ότι υπερθεματίζουν τους εταίρους τους, ότι χειραγωγούν την τιμή του ευρώ. Όλα αυτά είναι ανοησίες.

»Το πρόβλημα είναι ότι ελάχιστα από τα χρήματα που κερδίζονται στο εξωτερικό επιστρέφουν στη Γερμανία και ξοδεύονται εδώ.

»Αυτό που λείπει είναι οι δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις, με τις οποίες προνοεί κανείς όταν υπάρχει ευημερία για τους δύσκολους καιρούς.

»Στη Γερμανία πρέπει να διοχετευθεί χρήμα στην παιδεία και την έρευνα, στις ψηφιακές υποδομές, σε βιώσιμες επιχειρήσεις παραγωγής ενέργειας, στον εκσυγχρονισμό της διοίκησης και φυσικά σε δρόμους, γέφυρες και σιδηροδρομικές γραμμές».
 
Πηγή  www.tribune.gr

https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....