Διυλιστήριο: 07/10/17
ροη αναρτησεων

Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

ΕΛΣΤΑΤ: Μεγάλη αύξηση 5,4% στη βιομηχανική παραγωγή τον Μάιο έναντι περσινής αύξησης 3,5%



Μεγάλη αύξηση 5,4% σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή στη χώρα τον Μάιο εφέτος, ενώ ειδικά η παραγωγή των μεταποιητικών βιομηχανιών αυξήθηκε 4,2%.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, ο γενικός δείκτης βιομηχανικής παραγωγής σημείωσε αύξηση 5,4% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαΐου 2016, έναντι αύξησης 3,5% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2016 με το 2015.

Η εξέλιξη αυτή, προήλθε από τις ακόλουθες μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας:

1. Από την αύξηση:

*Κατά 6,8% του δείκτη παραγωγής ορυχείων- λατομείων.

*Κατά 4,2% του δείκτη παραγωγής μεταποιητικών βιομηχανιών. Στην αύξηση αυτή συνέβαλαν, κυρίως, οι αυξήσεις στην παραγωγή δερμάτων- ειδών υπόδησης (23,8%), βασικών φαρμακευτικών προϊόντων και σκευασμάτων (19,3%), βασικών μετάλλων (37,4%), καθώς και ηλεκτρονικών υπολογιστών, ηλεκτρονικών και οπτικών προϊόντων (64,3%).

*Κατά 12,6% του δείκτη παραγωγής ηλεκτρισμού.

2. Από τη μείωση κατά 1,1% του δείκτη παροχής νερού.

Ο μέσος γενικός δείκτης βιομηχανικής παραγωγής της περιόδου Ιανουαρίου- Μαΐου 2017 παρουσίασε αύξηση 6,8% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του 2016.

Πηγή www.tribune.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

«Παραδικαστικό 2»: Αρχίζει η δίκη «μαμούθ» για το κύκλωμα των ακινήτων


Στο εδώλιο ο πρόεδρος των συμβολαιογράφων και άλλοι 103 για το παραδικαστικό «νούμερο 2»

Αρχίζει σήμερα εκτός απροόπτου από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας η μεγάλη δίκη για την υπόθεση του αποκαλούμενου παραδικαστικού κυκλώματος «νούμερο 2».

Δικηγόροι, επιχειρηματίες και συμβολαιογράφοι συμπεριλαμβάνονται μεταξύ των 104 ατόμων που παραπέμπονται να δικαστούν ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για βαριές κατηγορίες.

Μεταξύ των κατηγορούμενων περιλαμβάνεται και το όνομα του προέδρου του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών Γεώργιου Ρούσκα, ο οποίος αντιμετωπίζει βαριές κατηγορίες.

Στη δράση του συγκεκριμένου προσώπου σε σχέση με τη συμμετοχή του στο κύκλωμα που εμπορεύονταν παράνομα ακίνητα, είχε αναφερθεί εκτενώς το «Πρώτο Θέμα» με δημοσίευμά του.

Η υπόθεση φτάνει στο ακροατήριο έπειτα από χρόνια ερευνών από ειδικούς εφέτες-ανακριτές.

Με το 1143/2016 βούλευμα του συμβούλου Εφετών σε δίκη παραπέμπονται μεταξύ άλλων οι Σταύρος Γεωργιτσογιαννάκος, ο Ιάκωβος-Παύλος Γιοσάκης, ο δικηγόρος Πέτρος Λεωτσάκος, καθώς και άλλοι δικηγόροι, επιχειρηματίες και συμβολαιογράφοι.

Σύμφωνα με το βούλευμα, οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν κατά περίπτωση τα αδικήματα της συγκρότησης, ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, της πλαστογραφίας, της απάτης από κοινού, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, της απόπειρα εκβίασης, της ψευδούς βεβαίωσης, κ.ά.

Πρόκειται για σοβαρά κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα, που αν αποδειχθούν επισύρουν πολυετείς καθείρξεις.

Για την αρπαγή των ακινήτων σημαίνοντα ρόλο διαδραμάτιζαν- κατά το παραπεμπτικό βούλευμα- μετέχοντες στο κύκλωμα συμβολαιογράφοι, με τον Δημήτριο Μητρέλη να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στη δράση του κυκλώματος, ενώ σε αυτό μετείχαν δικηγόροι, και δεκάδες άλλοι που θα καθίσουν στο εδώλιο για σωρεία κακουργηματικών πράξεων.

Από τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, οι κατηγορούμενοι φέρονται ως μέλη του κυκλώματος που εντόπιζε ακίνητα-φιλέτα, ακατοίκητα και εγκαταλελειμμένα.

Στη συνέχεια καταλάμβαναν αυθαίρετα τα ακίνητα και ιδρύοντας εικονικές εταιρίες τα εμφάνιζαν ως ιδιοκτησία άλλων μελών του κυκλώματος.

Επιπλέον, φέρονται να εξαπατούσαν δικαστήρια, αλλά και να υπόσχονταν, έναντι «δώρου», απεμπλοκή από υποθέσεις επικαλούμενοι διασυνδέσεις στη Δικαιοσύνη.


https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Δεν είναι πλάκα, ο Μητσοτάκης το είπε: Θα πουλήσει και την Ακρόπολη



Η αποστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη προς κάθε έννοια δημόσιου αγαθού, είναι γνωστή.

Επανειλημμένα έχει ταχθεί υπέρ μέτρων που υποβαθμίζουν ευθέως τα κοινωνικά αγαθά της Παιδείας, της Υγείας και της Κοινωνικής Ασφάλισης, πάντα προς όφελος επιχειρηματικών συμφερόντων που επιδιώκουν να εμπλακούν στους παραπάνω τομείς.

Θα περίμενε κάποιος να είχε κάποια όρια η εμμονή του.

Ότι κάποιοι τομείς δεν μπορούν να λογίζονται ως εμπόρευμα, όπως για παράδειγμα, η ασύγκριτη πολιτιστική κληρονομιά της πατρίδας μας και ειδικότερα οι αρχαιολογικοί χώροι, στους οποίους κάθε χρόνο συρρέουν εκατομμύρια επισκεπτών για να τους θαυμάσουν.

Στο μυαλό όμως του Κυριάκου Μητσοτάκη, δεν υπάρχουν όρια.

Ακόμα και οι αρχαιολογικοί χώροι μπορούν να γίνουν βορά στα ιδιωτικά συμφέροντα.

Όπως ανέφερε σε συνάντηση του με το ΣΕΤΕ προς ενός μήνα:

«Υπάρχουν τεράστια περιθώρια στη διαχείριση των αρχαιολογικών χώρων και στην εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα σε πεδία που, για πολλά χρόνια, τα θεωρούσαμε ταμπού… Δεν έχω τέτοιες αναστολές. Η δουλειά πρέπει να γίνεται.»

Η «δουλειά», λοιπόν, να γίνεται. Φυσικά, προς όφελος κάποιων που «δεν έχουν αναστολές» και πάντα εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος.

Θα μπορούσε κάποιος καλοπροαίρετα να σκεφτεί ότι η διαχείριση των αρχαιολογικών χώρων, μάλλον αντιμετωπίζει σοβαρή κρίση και άρα χρειάζεται να παραδοθεί σε ιδιώτες ώστε να βελτιωθεί η εικόνα.
Αλλά η πραγματικότητα απέχει παρασάγγες από ένα τέτοιο ισχυρισμό.

Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ σχετικά με τις εισπράξεις που προέρχονται από τους αρχαιολογικούς χώρους αποδεικνύουν ακριβώς το αντίθετο.

Συγκεκριμένα, το 2014 ο ετήσιος τζίρος ανήλθε στα 42,8 εκατομμύρια και το 2015 σχεδόν στα 45 εκατομμύρια.

Το 2016 όμως, έκλεισε με αύξηση εσόδων κατά 67% και συνολικό τζίρο 73,2 εκατομμύρια.

Η εικόνα που αποτυπώνεται από τα διαθέσιμα στοιχεία για το πρώτο δίμηνο του 2017, φανερώνει ακόμα θετικότερα αποτελέσματα.

Σε αυτό το δίμηνο, η αύξηση των εσόδων φτάνει το 32% ενώ κατά ένα τρίτο αυξήθηκαν οι επισκέπτες στους αρχαιολογικούς χώρους.

Άρα, τι ακριβώς επιδιώκει ο Κ. Μητσοτάκης, όταν βάλλει ευθέως κατά ενός τομέα που βάσει αποτελεσμάτων, ανθεί και προσφέρει έσοδα στα κρατικά ταμεία;

Πόσο κοντά βρίσκεται η σκέψη του αρχηγού της ΝΔ, με διάφορους γραφικούς που από τα πρωτοσέλιδα γερμανικών φυλλάδων, καλούσαν τους Έλληνες αν πουλήσουν την Ακρόπολη και τα αρχαία μνημεία;

Απλά υπενθυμίζουμε το εμετικό δημοσίευμα της φυλλάδας Bild, που καλούσε την Ελλάδα να πουλήσει τον Παρθενώνα για να ξεχρεώσει…

Τα έλεγε ο Γιακουμάτος από το 2012

Τον Ιανουάριο του 2012 ο Γεράσιμος Γιακουμάτος πρότεινε να νοικιάσει η πολιτεία την Ακρόπολη, υποστηρίζοντας πως είναι καλύτερα να παραχωρηθεί επί ενοικίω σε ιδιώτες η Ακρόπολη και ο Παρθενώνας, ώστε να εισρεύσουν χρήματα στα δημόσια ταμεία.

Ο πρώην υπουργός με δηλώσεις του τότε στο «Βήμα» υποστήριξε «Αντί να κοπεί ο μισθός και η σύνταξη, καλύτερα να ενοικιάσει η πολιτεία την Ακρόπολη και όχι μόνον. Να ενοικιάσει όλους τους αρχαιολογικούς χώρους, τους Δελφούς, τον Ναό του Απόλλωνα, όλους και μάλιστα τώρα».

Ο κ. Γιακουμάτος ωστόσο επέμενε στην αξιοποίηση των αρχαιολογικών χώρων από ιδιώτες όσο το δυνατόν γρηγορότερα λέγοντας το 2012:

«Είναι προτιμότερο αντί να είναι η Ακρόπολη κλειστή από απεργίες να ενοικιασθεί σε ιδιώτες. Βεβαίως υπό την εποπτεία του κράτους. Έτσι θα έχει εξασφαλισμένα έσοδα το κράτος, θα αυξηθεί ο τουρισμός και η Ακρόπολη θα παραμένει ανοιχτή όλο το 24ωρο. Δεν κατάλαβα; Εάν την ενοικιάσουμε την Ακρόπολη, θα φύγει από τη θέση της; Οι Γάλλοι είναι πιο έξυπνοι από εμάς που ενοικιάζουν τις Βερσαλίες;»

Αναφερόμενος μάλιστα στις αντιρρήσεις που θα υπάρξουν για την πρότασή του ο κ. Γιακουμάτος απαντούσε πριν πέντε χρόνια: «Να αφήσουν οι ψυχάκηδες και οι αγκυλωμένοι τις θεωρίες του χθες και να δουν το αύριο της πατρίδας».

Οι μεγάλοι πατριώτες της Δεξιάς, χειροκροτήστε τους…


Δείτε το παρακάτω video από το 31:00 και μετά



Πηγή www.tribune.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Το... σιωπητήριο για τον Σημίτη και ο Καμμένος



Δεν είδαν, δεν άκουσαν τα περισσότερα media την ολομέτωπη επίθεση του πρωθυπουργού στον Κώστα Σημίτη και εξαφάνισαν το θέμα!

Ενα κορυφαίο πολιτικό γεγονός αποσιωπήθηκε για να αποδειχτεί για ακόμα μια φορά ότι η ενημέρωση του ελληνικού λαού είναι προβληματική. Ο εκλεγμένος πρωθυπουργός της χώρας από το βήμα της Βουλής καταγγέλλει επωνύμως προκάτοχό του και του αποδίδει σοβαρότατες κατηγορίες για εμπλοκή (έμμεση ή άμεση) σε μίζες, αλλά ουδείς ασχολείται!

Αντιθέτως, επί 10ήμερο μας ζαλίζουν οι περισσότερες εφημερίδες με την ιστορία Καμμένου - Γιαννουσάκη - Μαρινάκη, που κούρασε και έγινε τόσο προσωπική, που δεν αφορά κανέναν απλό πολίτη.
Ολως τυχαίως η αντιπολίτευση, που δεν μπόρεσε να συνεννοηθεί ούτε για τα αυτονόητα, συνασπίστηκε για το θέμα Καμμένου! Ο ξεχασμένος Λυκούδης εμφανίστηκε χθες από το πουθενά και ζήτησε να κληθεί ο υπουργός Αμυνας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας προκειμένου να δώσει εξηγήσεις (άλλη μια φορά...) για τις συνομιλίες με τον ισοβίτη. Και, ως εκ θαύματος, όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης τον υποστήριξαν και συντάχθηκαν με το αίτημά του! Αυτή την «επιτυχία» δεν τη φανταζόταν ο Λυκούδης ούτε στο όνειρό του!

Τέτοια ξαφνική σύμπνοια γι’ αυτή την υπόθεση, όταν για άλλα, απείρως σοβαρότερα, ζητήματα ποτέ μα ποτέ δεν ομονοούν; Φοβερό! Για παράδειγμα, μόλις προχθές για την παραπομπή του Γιάννου στην τακτική Δικαιοσύνη για ξέπλυμα μαύρου χρήματος το ΚΚΕ διαχώρισε τη θέση του. Το ίδιο συμβαίνει σε κάθε μεγάλο θέμα που έρχεται στη Βουλή προς συζήτηση. Ούτε μια φορά ολόκληρη η αντιπολίτευση δεν έχει εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια με κοινή γραμμή! Μόνη εξαίρεση, ο ισοβίτης Γιαννουσάκης. Αν μη τι άλλο, περίεργο!

Οσο κι αν προσπαθούν τα κόμματα να στριμώξουν την κυβέρνηση (και αυτό είναι λογικό και θεμιτό), ο τρόπος που χειρίζονται την υπόθεση του «Noor 1» δημιουργεί περίεργους συνειρμούς. Αφενός εμφανίζονται να παίρνουν θέση σε μια επιχειρηματική σύγκρουση, αφετέρου δίνουν την εντύπωση ότι «ευαισθητοποιήθηκαν» όχι για την ουσία της υπόθεσης αλλά για να αποκομίζουν μικροπολιτικά οφέλη. Μην ξεχνάμε ότι μέχρι πρότινος η λέξη «Noor 1» ήταν... απαγορευμένη τόσο για τους πολιτικούς όσο και για τα περισσότερα media.

Από την αφωνία φτάσαμε στο άλλο άκρο, στην εμμονή, όχι όμως για τα ναρκωτικά που θα σκότωναν χιλιάδες παιδιά, αλλά για τις παραπολιτικές προεκτάσεις της υπόθεσης.
Αυτή η εμμονή της Ν.Δ., συγκεκριμένων μέσων και ορισμένων άλλων διάσπαρτων πολιτικών προσώπων δημιουργεί εύλογες υποψίες ότι τα πραγματικά κίνητρα είναι άλλα.
Ενώ λοιπόν συνεχίζεται η κουραστική γιαννουσακιάδα και ορισμένοι εμφανίζονται υπερασπιστές της «τάξης και της ηθικής» του πολιτικού κόσμου ψάχνοντας κάθε υπολεπτομέρεια, τραβώντας από τα μαλλιά πτυχές της υπόθεσης, για τη δίωξη εναντίον του Σημίτη παθαίνουν... τύφλωση.

Είδε κανείς ανακοίνωση ή παρέμβαση της Ν.Δ.; Τοποθετήθηκε δημοσίως για το θέμα κανένα από τα κορυφαία στελέχη της; Μήπως άκουσε κανείς να αναφέρεται στο θέμα το λαλίστατο, κατά τα άλλα, Ποτάμι; Ακόμα και το ΚΚΕ κρύφτηκε! Θυμίζω ότι την εποχή της παντοκρατορίας Σημίτη ο τότε πρωθυπουργός είχε καταγγελθεί επισήμως από τη Ν.Δ. ως «αρχιερέας της διαπλοκής». Η σημερινή Ν.Δ. διαφωνεί με εκείνες τις κρίσεις του Καραμανλή; Αν όχι, γιατί καλύπτει διά της σιωπής όχι μόνο τον Σημίτη αλλά και τον Γιάννο;

Τελειώνω με τον Τύπο. Η «ευαίσθητη» «Εφημερίδα των Συντακτών» «ξέχασε» να βάλει στο χθεσινό πρωτοσέλιδό της τις κατηγορίες Τσίπρα κατά Σημίτη. Προφανώς είχε άλλα, πιο σοβαρά θέματα. Ο «Ελεύθερος Τύπος», η άλλοτε «σημαία» της Δεξιάς, «κατάπιε» την είδηση και την «εξαφάνισε»... Τα «ΝΕΑ» είχαν άλλο καημό (το θέμα Καμμένου) και δεν έγραψαν λέξη. Η «Καθημερινή» έκανε λόγο γενικώς για «πόλωση με παρελθοντολογία» χωρίς καν να γράφει τη λέξη «Σημίτης», ενώ ακόμα και η κομματική «Αυγή» εστίασε σε λανθασμένο θέμα... Κατά τα λοιπά, όλοι υπηρετούν την αλήθεια!

Δημήτρης Ριζούλης


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ευτυχώς! Βρέθηκε ο Κοτζιάς και μάζεψε τα μπόσικα



Δεν θέλω να σκέφτομαι τι ήθελε να δώσει στους Τούρκους ο Αναστασιάδης, αλλά κιότεψε όταν πίσω από τα χαμόγελα είδε τα… κοφτερά δόντια του Ελληνα ΥΠΕΞ

Με τον Νίκο Κοτζιά δεν μας ενώνουν πολλά. Η μοναδική προσωπική επαφή μας ήταν πριν από οκτώ χρόνια, όταν αναγκάστηκα να τον απολύσω διά τηλεφώνου! Διευθυντής τότε στο «Εθνος» εγώ (λίγο πριν τα βροντήξω) και αυτός εξωτερικός συνεργάτης-αρθρογράφος.
Περί της επιστημονικής επάρκειάς του, δεν χωρούσε συζήτηση. Τα κείμενά του, όμως, εξέπεμπαν έναν δογματισμό, που κάποια στιγμή τον παρέσυρε για να αποδοκιμάσει δημοσίως ένα σχόλιο πολιτικού συντάκτη της ίδιας εφημερίδας. Τον πήρα στο τηλέφωνο, χωρίς να γνωριζόμαστε, και προσπάθησα να του εξηγήσω ότι είναι άκομψο να «την πέφτει» σε έναν συνάδελφο από το μέσον στο οποίο όλοι εργαζόμασταν.

Να σας πω την καθαρή μου αλήθεια, ούτε θυμάμαι την αιτία της αντιπαράθεσης, και πιθανόν ο Κοτζιάς να είχε δίκιο. Δεν έπαιρνε, όμως, από λόγια... Κουβέντα στην κουβέντα, γρήγορα η συνδιάλεξη… εξετράπη. Εφτασε να διερωτηθεί ποια ήταν η προσφορά μου στο Πολυτεχνείο και στα χρόνια της χούντας. Του εξήγησα ότι τότε ήμουν 11 χρόνων, οπότε ήταν δύσκολο να προσφέρω κάτι προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση, και εν τέλει γίναμε... μπίλιες, με αποτέλεσμα την απόλυσή του. Αυτή ήταν η ανάμνησή μου από τον Κοτζιά, μαζί με μια απορία -δεν σας κρύβω- για το πώς ένας νοήμων -κατά γενική ομολογία- άνθρωπος μπορούσε να γοητευθεί (προσωρινά, έστω) από ένα «ούφο» σαν τον Γιωργάκη Παπανδρέου.

Οταν ήρθε η ώρα να αναλάβει ο Κοτζιάς το υπουργείο Εξωτερικών, επί ΣΥΡΙΖΑ πλέον, αποφάσισα να τον παρακολουθήσω στενά. Πρώτον, επειδή το λεγόμενο «διπλωματικό ρεπορτάζ» είναι η μεγάλη μου αγάπη, καθώς από εκεί ξεκίνησα, και, δεύτερον, επειδή είχα μια έγνοια για το πώς ένας άνθρωπος τόσο αψίκορος θα μπορούσε να σταθεί στο συγκεκριμένο πόστο.

Σας εξομολογούμαι, λοιπόν, ότι η έως τώρα θητεία του συγκεκριμένου κυβερνητικού στελέχους αποτελεί μια εξαιρετικά ευχάριστη έκπληξη. Ο Κοτζιάς αποδεικνύεται ένας πολύ καλός υπουργός Εξωτερικών: ισορροπημένος και μετρημένος, δηκτικός και αυστηρός εκεί όπου πρέπει, αλλά χωρίς τις εκρήξεις και τα καραγκιοζιλίκια του Πάγκαλου.
Σεβάστηκε τις κατευθυντήριες γραμμές προηγούμενων κυβερνήσεων σε στρατηγικά θέματα, όπως, π.χ., η συνεννόηση με το Ισραήλ και την Αίγυπτο, προώθησε τις διμερείς σχέσεις σε πολλά επίπεδα, διατήρησε ένα έξυπνο ισοζύγιο μεταξύ Γερμανίας και Αμερικής, τόλμησε όμως να εξυπηρετήσει και τους Κινέζους, εδραιώνοντας το «άνοιγμα» στο Πεκίνο του Κώστα Καραμανλή. Ακόμη και την εύθραυστη ισορροπία με τους Ρώσους διαχειρίστηκε, η σχέση με τους οποίους τραυματίστηκε σοβαρά, για μια σειρά από λόγους, από τις κυβερνήσεις Παπανδρέου και Σαμαρά. Απέδειξε, επομένως, ο Κοτζιάς ότι στη διπλωματία δεν διακατέχεται από ιδεοληψίες και πως κάνει ό,τι μπορεί για να προωθήσει την εικόνα μιας «πολυπολικής Ελλάδας», που δεν έχει μονοσήμαντες εξαρτήσεις, πέρα από την αδιαμφισβήτητη δανειακή ομηρία.

Η μεγαλύτερη, όμως, υπηρεσία που προσέφερε ο Κοτζιάς στην πατρίδα ήταν στις σχέσεις με την Τουρκία και στο Κυπριακό. Δεν θέλω να σκέφτομαι τι θα είχε συμβεί, αν δεν ήταν αυτός και τις δύο φορές στις συναντήσεις της Ελβετίας... Και δεν θέλω να φανταστώ τι είχε στο μυαλό του αυτός ο ανεκδιήγητος Αναστασιάδης να δώσει στους Τούρκους, αλλά ευτυχώς κιότεψε όταν πίσω από τα χαμόγελα είδε τα… κοφτερά δόντια του Ελληνα υπουργού Εξωτερικών.

Κράτησε τα «μπόσικα» ο Κοτζιάς στη διαδικασία, πέραν πάσης αμφιβολίας. Κατήγγειλε εγκαίρως τις μεθοδεύσεις του Νορβηγού μεσολαβητή και προστάτευσε τον πρωθυπουργό, αποτρέποντας την εσπευσμένη μετάβασή του στη Γενεύη κάτω από συνθήκες αφόρητης διεθνούς πίεσης. Κι ας φώναζαν οι διάφοροι Γιούνκερ ότι «χάνεται η τελευταία ευκαιρία για την επίλυση του Κυπριακού».

Καμία ευκαιρία δεν χάνεται, γιατί απλούστατα καμία ευκαιρία δεν υπήρξε με τις σημερινές τουρκικές θέσεις. Σε αντίθεση με τον Αναστασιάδη, που ήθελε «λύση με το στανιό και μετά βλέπουμε…», ο Κοτζιάς κατάλαβε ότι δεν έχουμε λόγο να είμαστε επισπεύδοντες ούτε μπορούμε να ξεπουλήσουμε -έναντι μιας αβέβαιης ή και επικίνδυνης προοπτικής- διαπραγματευτικά όπλα της ελεύθερης Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως αυτά που απορρέουν από την ιδιότητα του μέλους της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Ο ιδιόρρυθμος Κοτζιάς αποδείχτηκε τελικά ο κατάλληλος άνθρωπος, την κατάλληλη στιγμή, στην κατάλληλη θέση. Το Κυπριακό δεν θα επιλυθεί στη θητεία του, αλλά θα μπορεί να καυχάται ότι αυτός απέτρεψε την απόπειρα για μια πραγματικά αισχρή διευθέτηση…

Γιώργος Χαρβαλιάς


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Το σκάνδαλο με την παραχώρηση για «ψίχουλα» στον Μ. Σάλλα



Η μεγάλη λαφυραγωγία». Με τη φράση αυτήν απάντησε παλαίμαχος και πολύπειρος τραπεζίτης για το σκάνδαλο (γιατί περί σκανδάλου πρόκειται, όπως θα αποδειχθεί) του διαχωρισμού της Αγροτικής Τράπεζας σε καλή και κακή, και της μεταβίβασης της «καλής» στην Τράπεζα Πειραιώς, αντί πινακίου... φακής 95.000.000 ευρώ.
Και λέμε «αντί ευτελούς τιμήματος», γιατί, όπως είχε αποκαλυφθεί στη Βουλή, μόνο το νεοκλασικό όπου στεγάζονταν τα κεντρικά είχε αξία 95.000.000 ευρώ.

Η ΑΤΕ ήταν μια πολύπαθη τράπεζα, η οποία είχε στο παρελθόν λαφυραγωγηθεί από τα κόμματα, όχι μόνο για χορήγηση δανείων προς αυτά, αλλά κυρίως για τη ρουσφετολογική εξυπηρέτηση αγροτών ψηφοφόρων, ιδίως σε προεκλογικές περιόδους.
Είχε λαφυραγωγηθεί, πάντα όμως με πολιτική κάλυψη και προτροπή, από τους ίδιους τους αγρότες, οι οποίοι, με τη στήριξη του κομματικού συστήματος, έπαιρναν δανεικά και αγύριστα.

Είχε, επίσης, λαφυραγωγηθεί πολύ περισσότερο από το διεφθαρμένο συνεταιριστικό κίνημα. Μάλιστα, συνεταιριστές, κατά κοινή ομολογία, πλούτισαν καταχρώμενοι δισεκατομμύρια που είχε χορηγήσει η ΑΤΕ στους συνεταιρισμούς τους. Και για όποιον μπορεί να έχει αμφιβολία ή αντίρρηση, αρκεί να αναφέρουμε ότι ακόμα και τώρα περίπου 750 συνεταιρισμοί χρωστούν πάνω από 2 δισ. ευρώ και μόνο τέσσερις από αυτούς πληρώνουν. Και βέβαια, η κορύφωση της λαφυραγωγίας ήταν η μεταβίβαση, αντί 95.000.000 ευρώ, της καλής ΑΤΕ στην Πειραιώς, η οποία επιπλέον δέχθηκε ένα δωράκι περίπου 7,47 δισ. ευρώ.

Συμπέρασμα

Αν μελετήσει κανείς προσεκτικά και με πλήρη ανεξαρτησία πνεύματος την τελευταία πράξη -ή, αν θέλετε, και το κύκνειο άσμα της ΑΤΕ-, μπορεί αβίαστα να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι επρόκειτο περί αριστοτεχνικά ενορχηστρωμένης ενέργειας, η οποία μάλιστα εμφανίστηκε και ως σωτηρία. Και αυτό, παρότι η ΑΤΕ είχε εξυγιανθεί και μπορούσε να σωθεί με πολύ λιγότερα κεφάλαια από τα 7,47 δισ. ευρώ που δόθηκαν στην Πειραιώς. Αλλά ας πάρουμε τα γεγονότα από την αρχή για να δούμε πώς το Δημόσιο κατάφερε (γιατί περί κατορθώματος πρόκειται...) να χάσει ένα τεράστιο περιουσιακό στοιχείο, να το παραχωρήσει στην Πειραιώς και να πληρώσει κι από πάνω 7,47 δισ. ευρώ.

Μυστήριες επιχειρηματικές επιλογές, δεν συμφωνείτε; Μυστήριες, αλλά και πολύ ζημιογόνες για το Δημόσιο και πολύ κερδοφόρες για την Πειραιώς, που τότε έκανε το μεγάλο ντιλ, το οποίο την κατέστησε κυρίαρχη στον αγροτικό χώρο και την αναβάθμισε έναντι των άλλων τριών συστημικών τραπεζών. Για να αντιληφθούμε τι ακριβώς συνέβη και, προπαντός, γιατί συνέβη, θα πρέπει στο κάδρο να βάλουμε τον τότε πανίσχυρο πρόεδρο της Πειραιώς Μιχάλη Σάλλα, ο οποίος είναι μετρ τέτοιου είδους κινήσεων και συμφωνιών - ιδίως με το Δημόσιο, όπως φαίνεται και από την περίπτωση της ΕΤΒΑ. Και βέβαια, να συνδυαστεί η προαναφερόμενη ικανότητα του Μιχάλη Σάλλα με την άρνηση του τότε υπουργού Οικονομικών να εγκρίνει την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΑΤΕ κατά 3,82 δισ. ευρώ, γιατί ολόκληρο το κεφάλαιο θα το κάλυπτε το Ελληνικό Δημόσιο.

Παραδόξως, όμως, το Ελληνικό Δημόσιο την ίδια εποχή συναινεί στη διάθεση 7,47 δισ. ευρώ, που έδωσε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (δηλαδή, το Ελληνικό Δημόσιο από άλλη τσέπη) για να προικίσει την Τράπεζα Πειραιώς, η οποία θα αποκτούσε την καλή ΑΤΕ πληρώνοντας 95.000.000 ευρώ. Δηλαδή, σε απλά ελληνικά, το Ελληνικό Δημόσιο, μέσω του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, προτίμησε να δώσει 7,47 δισ. και την καλή ΑΤΕ, ώστε να συμμετάσχει σε μια άλλη τράπεζα, δηλαδή στην τράπεζα του Μιχάλη Σάλλα, και να έχει μερίδιο σε αυτήν, παρά να διαθέσει 3,82 δισ. για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΑΤΕ και να έχει ολόκληρη τράπεζα δική του, η οποία μάλιστα ήταν μεγαλύτερη από την Τράπεζα Πειραιώς, αφού είχε θαυμαστά μερίδια - το 14% στα υποκαταστήματα και το 10% στις καταθέσεις.

Να υπενθυμίσουμε ότι σήμερα το Ελληνικό Δημόσιο κατέχει στην Τράπεζα Πειραιώς μόλις το 24,6% και αδυνατεί να κάνει οτιδήποτε. Σκεφτείτε ότι την εβδομάδα που πέρασε ήθελε την απομάκρυνση μέλους του διοικητικού συμβουλίου, αλλά τελικά, παρότι είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος, δεν τα κατάφερε, γιατί ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος, συνασπιζόμενος με άλλους, συγκέντρωσε μεγαλύτερο ποσοστό. Τόσο ευφυής και αποδοτική ήταν η κίνηση πώλησης της καλής ΑΤΕ στην Πειραιώς, αντί της διατήρησης μιας ολόκληρης τράπεζας, και μάλιστα με μικρότερο κόστος...

Στο σημείο αυτό, αξίζει να επισημανθεί ότι η τότε διοίκηση της ΑΤΕ, υπό τον Θεόδωρο Πανταλάκη, είχε καταφέρει να εξυγιάνει σε πολύ μεγάλο βαθμό την ΑΤΕ, είχε προχωρήσει σε εκκαθάριση του χαρτοφυλακίου, εγγράφοντας προβλέψεις υψηλότερες των 2,2 δισ. ευρώ και, όπως λένε τραπεζικοί με γνώση του θέματος, η ΑΤΕ ήταν και οργανωτικά πλέον ικανή (παρά τις αντίθετες εκτιμήσεις της Τραπέζης της Ελλάδος, που επίσης επέλεξε τη λύση Σάλλα) να ακολουθήσει αυτόνομη πορεία, αρκεί να γινόταν η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου των 3,82 δισ. ευρώ.

Σκεφτείτε ότι, αν το Ελληνικό Δημόσιο ήταν με την ΑΤΕ τόσο γενναιόδωρο όσο με την Πειραιώς και της έδινε τα 7,47 δισ. ευρώ της προίκας, τότε γίνεται αντιληπτό ότι η Αγροτική θα ήταν η καλύτερα κεφαλαιοποιημένη ελληνική τράπεζα - καλύτερη ασφαλώς και από την αγοράστρια. Και για να μη νομίζει κανείς ότι πρόκειται για κουβέντες χωρίς ουσία, θα αναφέρουμε ότι ο έλεγχος της Blackrock, που είχε γίνει εκείνη την εποχή, είχε αποκαλύψει πως το έλλειμμα προβλέψεων πιστωτικού κινδύνου της ΑΤΕ ήταν ίσο με το 5,6% του καθαρού δανειακού χαρτοφυλακίου και ίσο με το 3,6% του ενεργητικού.

Τα αντίστοιχα μεγέθη της Τράπεζας Πειραιώς ήταν 10,4% και 7,5%, δηλαδή ο κίνδυνος για την Πειραιώς ήταν σχεδόν διπλάσιος από τον αντίστοιχο της ΑΤΕ και επομένως απαιτούνταν διπλάσια κεφάλαια. Από αυτά και μόνο τα στοιχεία θα μπορούσε να υποψιαστεί κανείς ότι η ΑΤΕ δεν δόθηκε για να σωθεί, αλλά ότι ήταν ένα πολύ καλό «σωσίβιο» για την Πειραιώς, το οποίο ο Μιχάλης Σάλλας κατάφερε να αποκτήσει, και μάλιστα σε πολύ χαμηλή τιμή, πείθοντας (...) υπουργούς Οικονομικών και κεντρικούς τραπεζίτες ότι αυτό είναι προς το συμφέρον του Δημοσίου.
Και, όπως προαναφέραμε, ο Μιχάλης Σάλλας έχει αποδείξει ότι είναι ιδιαίτερα ικανός σε ντιλ που αποδεικνύονται κερδοφόρα γι' αυτόν και ενίοτε ζημιογόνα για τους απέναντι, όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων στην περίπτωση της ΑΤΕ.

Στα παράδοξα συγκαταλέγεται και η απόκτηση ενός τεράστιου δικτύου υποκαταστημάτων, που τώρα η Πειραιώς καλείται να μειώσει σε πολύ μεγάλο ποσοστό, μειώνοντας ταυτοχρόνως και το προσωπικό με διάφορες μεθόδους. Αλλη ενδιαφέρουσα «σύμπτωση» ήταν η αποχώρηση από τη διεκδίκηση μιας πολύφερνης νύφης με πλούσια προίκα των άλλων τριών μεγάλων τραπεζών, γεγονός που εκείνη την εποχή προκάλεσε μεγάλη έκπληξη.

Παραχωρήθηκε στην τιμή (95.000.000 €) ενός νεοκλασικού!

Ισως είναι όλα αυτά -και άλλα πολλά, τα οποία θα παρουσιάσουμε λεπτομερώς σε επόμενα ρεπορτάζ- που οδήγησαν τον βουλευτή του ΚΚΕ Νίκο Καραθανασόπουλο να εκτοξεύσει κατηγορίες στη Βουλή, φωνάζοντας «δωρίσατε την ΑΤΕ στον Σάλλα», και τη Θεοδώρα Τζάκρη, βουλευτή του ΠΑΣΟΚ τότε και μετέπειτα του ΣΥΡΙΖΑ, να αναρωτηθεί: «Πώς προέκυψε το τίμημα των 95.000.000; Μόνο το ακίνητο του Τσίλλερ (σ.σ.: όπως λανθασμένα ανέφερε στη Βουλή, αφού ο αρχιτέκτονας ήταν άλλος) αξίζει 95.000.000 ευρώ!» Αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ, με επιστολή του Αλέξη Τσίπρα προς τον πρόεδρο της Βουλής, ζητούσε τη διεξαγωγή προ ημερήσιας διάταξης συζήτησης στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών.

Στην επιστολή, ο Αλ. Τσίπρας, μεταξύ άλλων, τόνιζε: «Ολα αυτά συνέβησαν παρά το ότι η Αγροτική είναι κερδοφόρα και βιώσιμη, τουλάχιστον σε ορίζοντα τριετίας. Η Αγροτική Τράπεζα συμμετείχε στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων (PSI), αφού είχε τη διαβεβαίωση ότι η ζημιά θα αναπληρωνόταν μέσω της ανακεφαλαιοποίησης από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Ολως παραδόξως, όμως, η Αγροτική Τράπεζα -η μόνη αμιγώς κρατική τράπεζα της χώρας- εξαιρέθηκε της ανακεφαλαιοποίησης και είναι η μόνη που πορεύεται αυτή τη στιγμή χωρίς κρατική ενίσχυση μέσω προνομιούχων μετοχών.

Τα κεφάλαια που χρειάζεται η Αγροτική Τράπεζα αφορούν αποκλειστικά απώλειες από το κούρεμα των κρατικών ομολόγων, σε αντίθεση με τις τέσσερις μεγάλες ιδιωτικές τράπεζες, που για να επιβιώσουν απαιτείται κάλυψη και των τεράστιων λειτουργικών ζημιών τους. Η πώληση της Αγροτικής Τράπεζας, που ανακοινώθηκε χθες, έγινε χωρίς διαφάνεια, χωρίς καθαρούς όρους. Ο κ. Προβόπουλος μπόρεσε να προβεί σε τέτοια ενέργεια στηριζόμενος στον αμφιβόλου συνταγματικότητας νόμο 4021/2011, που έφερε ο κ. Βενιζέλος ως υπουργός των Oικονομικών και δίνει υπερεξουσίες στην ΤτΕ».
Τέλος, αξίζει να επισημανθεί ότι, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, ο τότε πρόεδρος της ΑΤΕ Θεόδωρος Πανταλάκης είχε παραιτηθεί.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Βόμβα… εξολοθρευτή κατασκευάζει ο Ερντογάν: Έχει ισχύ όσο 44 τόνοι ΤΝΤ!



Tρελάθηκε ο «σουλτάνος» και θέλει να αποκτήσει το ισχυρότερο μη πυρηνικό υπερόπλο στον κόσμο, επιδιώκοντας να μετατραπεί σε… Κιμ Γιονγ Ουν της γειτονιάς μας!

Ο Ταγίπ Ερντογάν επιχειρεί κάτω από άκρα μυστικότητα να αλλάξει τους συσχετισμούς δυνάμεων στο Αιγαίο και στην ευρύτερη περιοχή της λεκάνης της Μεσογείου και των Βαλκανίων και το τελευταίο παρανοϊκή σχέδιό του είναι η ένταξη της ρωσικής θερμοβαρικής βόμβας στο τουρκικό οπλοστάσιο.

Πρόκειται για το πιο φονικό συμβατικό όπλο παγκοσμίως, για μια βόμβα – εξολοθρευτή, η οποία ρίχνεται από αεροπλάνο και μπορεί να εξαϋλώσει τα πάντα σε ακτίνα μεγαλύτερη των 300 μέτρων.

Αξιόπιστες πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες, χωρίς ωστόσο να είναι σε θέση να γνωρίζουν εάν η Άγκυρα αναπτύσσει δικό της πρόγραμμα κατασκευής θερμοβαρικών κεφαλών ή αποκτά τη συγκεκριμένη αμυντική τεχνογνωσία από τους Ρώσους.

Τα σχέδια του «σουλτάνου» ήταν γνωστά από το 2014, όπου είχαν αρχίσει να έρχονται οι πρώτες πληροφορίες, ωστόσο τον περασμένο Μάιο στην έκθεση αμυντικών συστημάτων «IDEF 2017» που έγινε στην Τουρκία γινόταν γνωστό ότι το Τουρκικό Συμβούλιο Επιστημών και Τεχνολογίας (ΤUBITAK) καθώς και κέντρα έρευνας και ανάπτυξης, όπως το SAGE, παρουσίασαν μια έκδοση θερμοβαρικής βόμβας.

Μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα και τις εκκαθαρίσεις προσωπικού που ακολούθησαν και διέλυσαν τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ο Ερντογάν επιχειρεί δυναμική επανεμφάνιση με επίδειξη ισχύος βάζοντας σε εφαρμογή μια σειρά από υπερφιλόδοξα πολεμικά σχέδια, αναφέρει η Δημοκρατία.

Άλλωστε, έχουν ήδη ξεκινήσει οι εργασίες κατασκευής του πρώτου πυρηνικού εργοστασίου στο Ακουγιου της Τουρκίας, παρά τις αντιδράσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και στην περίπτωση του πυρηνικού εργοστασίου η Μόσχα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, καθώς η εταιρία κατασκευής είναι η Atomstroyexport, που ανήκει στη ρωσική Rosatom.

Το εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας του Ακουγιου θα περιλαμβάνει τέσσερις αντιδραστήρες τρίτης γενιάς, οι οποίοι μπορούν να παράγουν 1.200 βατ έκαστος. Οι σχετικές συμφωνίες μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας υπογράφηκαν το 2010 και το κόστος τους υπολογίζεται κοντά στα 20 δισ. Δολάρια.

Στην τουρκική επίδειξη δύναμης περιλαμβάνεται και η πρώτη δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς, ο οποίος θεωρητικά μπορεί να πλήξει ακόμα και την Αθήνα.

Σύμφωνα με τουρκικές πηγές, το νέο πυραυλικό σύστημα φέρει προηγμένης τεχνολογίας σύστημα πλοήγησης και αυτοματισμών, μπορεί να μεταφέρει εκρηκτικά βάρους 450 κιλών και είναι μεγάλης ακρίβειας, καθώς η μέγιστη απόκλιση από τον στόχο είναι μόλις 50 μέτρα. Μάλιστα, οι Τούρκοι φρόντισαν να δώσουν στη δημοσιότητα βίντεο με την πρώτη δοκιμή του πυραύλου στη Μαύρη Θάλασσα και συγκεκριμένα στην περιοχή της Σινώπης.

Καταστροφή με ωστικό κύμα και θερμοκρασία

Η Ρωσική θερμοβορική βόμβα Αviation Themobaric Bomb of Increased Power (ATBIP) έχει αποκτήσει το παρατσούκλι «πατέρας όλων των βομβών».

Η βόμβα δοκιμάστηκε για πρώτη φορά από τους Ρώσους τον Σεπτέμβριο του 2007, έχει βάρος 7,1 τόνων και ισχύ ισοδύναμη με 44 τόνους ΤΝΤ!

Ενεργοποιείται με πυροδότηση στον αέρα λίγο πριν έλθει σε επαφή με το έδαφος, ενώ η καταστροφή προκαλείται από το υπερηχητικό ωστικό κύμα και τις υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύσσονται κατά την έκρηξη.

Στα σχέδια του «σουλτάνου» περιλαμβάνεται – σύμφωνα με δήλωση του ίδιου την περασμένη εβδομάδα- και η ναυπήγηση τουρκικού αεροπλανοφόρου. Και αυτά είναι μόνο όσα έχουν γίνει γνωστά με δημόσιες δηλώσεις και ανακοινώσεις…

Πηγή www.enikos.gr

https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Νάχαμε να λέγαμε..

     Σήμερα το blog φοβάται πως θα δυσαρεστήσει πολλούς απ' τους αναγνώστες του.
Θα το ρισκάρει όμως.
Κι αυτό γιατί δεν μας φταίνε μόνον οι εχθροί. Μας φταίνε και οι φίλοι.
Ιδίως όταν λόγω "φιλίας" θέλουν να μένουν στο απυρόβλητο και να μην
υφίστανται την κριτική μας.

Ας κοιτάξουμε την σημερινή φωτογραφία.
Τί βλέπουμε; Ή μάλλον, τί μας θυμίζει;
Μάλλον όλοι το βρήκαμε, αλλά δεν τολμάμε να το παραδεχτούμε:
Μας θυμίζει την ανέξοδη και ατέρμονη γραφικότητα του ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν 4%.
Κουβέντα για την κουβέντα, πλάνα "νάχαμε να λέγαμε", παρεάκι καλό, θολούρα, καμιά τριανταριά συνιστώσες να διαφωνούν από πού κλ@νει το μπαρμπούνι,
..να περνάει ο καιρός, να φαινόμαστε χρήσιμοι, να χειροκροτάει και το λαϊκό πόπολο.

Το τώρα όμως δεν είναι τότε.
Δηλαδή ούτε και τότε είχαμε καιρό για ξόδεμα, αλλά δεν το αξιολογούσαμε όπως έπρεπε.
Τώρα όμως, σήμερα, δεν υπάρχει η παραμικρή δυνατότητα για σπατάλη έστω και μιάς μέρας.
Η πολυτέλεια των ιδεολογικών συζητήσεων, αναζητήσεων και διαφωνιών έχει εκλείψει μπροστά στις καθημερινές αυτοκτονίες, τις κατασχέσεις, τους πλειστηριασμούς, στην ευθανασία των γερόντων μέσω της συνεχούς μείωσης των συντάξεων,
..και όλη την λοιπή και γνωστή κακουργία των μνημονίων των δωσιλογικών κυβερνήσεων.

Παρ' όλα αυτά και ΔΥΣΤΥΧΩΣ, αυτή η φωτογραφία είναι ό,τι κοντινότερο υπάρχει σε "σύγκλιση" αντιμνημονιακών δυνάμεων δυό χρόνια μετά την αισχρή προδοσία των τάχα αριστερών του πρώην 4%.
ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ!
Σήμερα που θα έπρεπε ήδη το αντιμνημονιακό μέτωπο να βρίσκεται σε πλήρη άνθηση και εξέλιξη, με καταγεγραμμένες αγωνιστικές περγαμηνές, με παρεμβάσεις, με συλληλητήρια, με χίλια δυό,
..δυό χρόνια μετά, υπάρχει μόνον αυτή η φωτογραφία.
Κι ακόμα πάλι, περισσότερο δυστυχώς, αλλά απ' ό,τι φαίνεται η φωτογραφία αυτή θα παραμείνει αναμνηστική,
..αφού καμία ουσιαστική σύγκλιση αντιμνημονιακών δυνάμεων φαίνεται να προκύπτει.

Το ανύπαρκτο ενωμένο αντιμνημονιακό κίνημα έχει ήδη καταντήσει η χλεύη των προδοτών.
Ο νεοφιλελευθερισμός, η Παγκοσμιοποίηση, η Νέα Τάξη νεοναζιστικών γερμανικών πραγμάτων της Ευρωπαϊκής "Ένωσης" μας έχουν κατακυριεύσει.
Κι εμείς βγάζουμε φωτογραφίες.

Αυτή η φωτογραφία, που θυμίζει γραφικότητες και οιονεί γελοιότητες άλλων εποχών, δεν θάπρεπε να υπάρχει.
Θάπρεπε να υπάρχει απ' ευθείας ανακοίνωση προς τον χειμαζόμενο, προδομένο, κατεστραμένο λαό μιάς σύμπηξης ενός Ενωμένου Αντιμνημονιακού Κινήματος.
Τίποτε άλλο.
Χορτάσαμε μνημόνια.
Χορτάσαμε συζητήσεις και φωτογραφίες.
Φτάνει πιά.

Σύμπηξη τώρα,
..ή θα θεωρηθείτε κι εσείς μοιραίοι.
Πιό μοιραίοι κι απ' τους προδότες!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....