Διυλιστήριο: 04/12/18
ροη αναρτησεων

Πέμπτη 12 Απριλίου 2018

VIDEO - Σαρώνει στο youtube το τραγούδι «Μην πολεμάς τον Ελληνα»


«Γιάντα Ελληνα φοβάσαι, λευτεριά δε πεθυμάς, αφού είσαι γεννημένος με θεριά να πολεμάς».

Με τους παραπάνω στίχους αρχίζει το τραγούδι με τίτλο «Μην πολεμάς τον Ελληνα», μια σύγχρονη ωδή στις παραδοσιακές αξίες του ελληνισμού, που δημιούργησαν δύο Κρητικοί μουσικοί.
Το κομμάτι, το οποίο τις τελευταίες ημέρες κάνει τον γύρο του διαδικτύου κι έχει ξεπεράσει τις 500.000 θεάσεις στο ΥouΤube, έχει μελοποιηθεί με παραδοσιακά κρητικά όργανα, όπως η λύρα, το λαούτο, η ασκουμαντούρα (χειροποίητο όργανο από δέρμα κατσικιού) και το θιαμπόλι.
Oπως δηλώνουν στη «δημοκρατία» οι δημιουργοί του Γιώργος Χειλάς και Μανώλης Τιτάκης, στόχος τους είναι να ανυψώσουν το πεσμένο εθνικό αίσθημα και να δώσουν ελπίδα και προσμονή για ένα καλύτερο μέλλον.
«Το τραγούδι αυτό αποτελεί μια δική μου κατάθεση ψυχής, που αναφέρεται όμως και στα σημερινά βιώματα των Ελλήνων. Ως μουσικός, αφουγκράζομαι τα μηνύματα του κόσμου και τα μετατρέπω σε μουσική και στίχο. Οσοι ασχολούμαστε με το τραγούδι πρέπει να γίνουμε η φωνή των Ελλήνων και να τους δώσουμε θάρρος» αναφέρει ο Μανώλης Τιτάκης, που έγραψε τη μουσική του τραγουδιού.
Ο 31χρονος στιχουργός Γιώργος Χειλάς είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την ανταπόκριση που έχει το τραγούδι αλλά και από τα εκατοντάδες μηνύματα που δέχεται από τον κόσμο. «Μας λένε ότι ακούγοντάς το τονώνεται το ηθικό τους. Θέλουμε να δείξουμε ότι τη δύναμη την έχουμε μέσα μας οι Ελληνες κι αυτό είναι κάτι που το έχουμε αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν».

Εκτός από τους στίχους και τη μουσική, εντυπωσιακό είναι και το κλιπ του τραγουδιού, που γυρίστηκε στο Λογοδιανό φαράγγι, στο Ηράκλειο. Ο δημιουργός του ενώνει τα τέσσερα άκρα της Ελλάδας με τη συμμετοχή Κρητικών, ενός Ελληνα τσολιά, ενός Πόντιου και ενός Θρακιώτη. Μόλις οι τέσσερίς τους σμίγουν, γίνεται έπαρση της ελληνικής σημαίας και όλοι μαζί παρακολουθούν ένα παραδοσιακό κρητικό συρτό.



Πηγή Κέλλυ Φαναριώτη

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Τουρκία: Έβαλαν "φωτιά" στο πολιτικό σκηνικό χορεύοντας στα γαλανόλευκα

Έντονες αντιδράσεις στους κόλπους του κόμματος του Ερντογάν έχει προκαλέσει ένα φεστιβάλ που διοργανώθηκε στην περιοχή Καντίκιοϊ της Κωνσταντινούπουλης από την τοπική οργάνωση του CHP (Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος). Ο λόγος είναι ότι διάρκεια του φεστιβάλ χορευτές χόρεψαν συρτάκι ντυμένοι στα γαλανόλευκα.

Τα μέλη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας έστησαν το χορό, φορώντας μπλε και άσπρα ρούχα και τα φιλοκυβερνητικά Μέσα Ενημέρωσης τούς κατηγόρησαν ότι χόρεψαν το «εθνικό τραγούδι των Ελλήνων».

«Φόρεσαν τα χρώματα της ελληνικής σημαίας… Από τη μια λένε πως μάς πήραν οι Έλληνες 18 νησιά, από την άλλη χορεύουν συρτάκι με ελληνικά χρώματα την ώρα που επικρατεί ένταση», αναφέρεται χαρακτηριστικά στον τουρκικό Τύπο.

«Περιμένουμε με ενδιαφέρουν την αντίδραση του (αρχηγού του CHP) Κεμάλ Κιλιντσάρογλου», δήλωναν Τούρκοι αξιωματούχοι.

Πηγή www.kontranews.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....