Διυλιστήριο: 01/17/15
ροη αναρτησεων

Σάββατο, 17 Ιανουαρίου 2015

Απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου «καταδικάζει» το ελληνικό μέλι


Σημαντικό αντίκτυπο στο μοναδικής ποιότητας ελληνικό μέλι και τους 20.000 Έλληνες μελισσοκόμους έχει η απόφαση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να απορρίψει τροπολογία για την υποχρεωτική σήμανση γενετικά τροποποιημένης γύρης στο μέλι. Έτσι, το ελληνικό μέλι εξομοιώνεται με το χαμηλής ποιότητας και βιομηχανικό άλλων χωρών κι επιπλέον, χάνεται το ποιοτικό πλεονέκτημα των ελλήνων μελισσοκόμων, έναντι μελισσοκόμων τρίτων χωρών που καλλιεργούν γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς (ΓΤΟ) και εισάγονται αθρόα στην Ε.Ε. Εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι ο καταναλωτής δε θα είναι σε θέση να γνωρίζει αν το μέλι που επιλέγει περιέχει γενετικά τροποποιημένη (ΓΤ) γύρη.


Με αφορμή την απόρριψη της τροπολογίας, ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Κρίτων Αρσένης κατήγγειλε την απόφαση, κάνοντας την ακόλουθη δήλωση: «Είναι δυστυχώς μια μέρα ντροπής για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η Ολομέλεια απέρριψε την τροπολογία για υποχρεωτική σήμανση γενετικά τροποποιημένης γύρης στο μέλι. Οι φιλελεύθεροι, η δεξιά, οι συντηρητικοί και οι αντιευρωπαϊστές συντάχθηκαν με τα συμφέροντα των μεγάλων εταιρειών συσκευασίας και των εισαγωγέων μελιού, ενάντια στους μελισσοκόμους και τους πολίτες που ήθελαν να αναγράφεται αν το μέλι περιέχει ΓΤΟ.

Είναι θλιβερό ότι παρά το γεγονός ότι χώρα μας δεν επιτρέπει την καλλιέργεια “μεταλλαγμένων”, η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε από τους Ευρωβουλευτές να ψηφίσουν ενάντια της σήμανσης. Η γραμμή της κυβέρνησης δυστυχώς ήταν ευνοϊκή για τους εισαγωγείς μελιού και όχι – ως όφειλε – για τους Έλληνες μελισσοκόμους και τους πολίτες. Χάρη στην επίμαχη τροπολογία οι Έλληνες μελισσοκόμοι θα προστατεύονταν από τον ανταγωνισμό από χώρες που παράγουν «μεταλλαγμένα» και αποτελούν βασικούς εξαγωγείς μελιού στην ΕΕ, όπως η Κίνα και ο Καναδάς. Και τα ερωτήματα προκύπτουν εύλογα: Γιατί η Κυβέρνηση στάθηκε στο πλευρό των εισαγωγέων και όχι των μελισσοκόμων; Γιατί η ελληνική κυβέρνηση συντάχθηκε με τις μεγάλες εταιρείες και όχι με τους καταναλωτές; Γιατί δεν θέλει να γνωρίζουν οι πολίτες αν καταναλώνουν “μεταλλαγμένα”»;

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μαζικά παραδίδουν τις κομματικές τους ταυτότητες οι Νεοδημοκράτες στην Κεφαλονιά!


«Καίνε» όπως αποδεικνύεται τις κομματικές τους ταυτότητες οι Νεοδημοκράτες της Κεφαλονιάς!

Ο Ανδρέας Μαρκαντωνάτος εμφανίστηκε στην παρουσίαση των Ανεξάρτητων Ελλήνων, με ένα… πακέτο από πλαστικές κάρτες!

Όταν τον ρωτήσαμε τι είναι αυτές οι κάρτες, μας απάντησε πως πρόκειται για τις κομματικές ταυτότητες των μελών της τοπικής Νέας Δημοκρατίας!


«Μου παραδίδουν μαζικά τις ταυτότητές τους και φεύγουν για τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ακόμα και προς τον ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε ο Ανδρέας Μαρκαντωνάτος και συνέχισε: «Η λαϊκή δεξιά δεν εκπροσωπείται πλέον ούτε από τον Αντώνη Σαμαρά, ούτε και από τα ντόπια εφοπλιστικά συμφέροντα».


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΑΣΑΝΤ: TI ΑΡΝΗΘΗΚΑ ΣΕ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΓΑΛΛΙΑ…..ΓΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΠΟΛΕΜΑΝΕ


Όλη η αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε ο Σύριος Πρόεδρος στην τσέχικη εφημερίδα « Literarni Noviny » .

ΤΙ ΖΗΤΗΣΑΝ ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ ΚΙ ΑΡΝΗΘΗΚΑΜΕ ΤΙ ΜΑΣ ΖΗΤΗΣΕ Η ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΝΗΘΗΚΑΜΕ …..ΓΙ ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΠΟΛΕΜΑΝΕ

Στην πραγματικότητα εγώ δεν άλλαξα. Ούτε εγώ, ούτε οι πολιτικές μας, οι αξίες μας ή οι αρχές μας. Το πρόβλημα εδρεύει στη Δύση και δεν πρόκειται για ένα νέο πρόβλημα. Αυτό συνδέθηκε με την ανεξαρτησία της χώρας μας. Στην πραγματικότητα αυτό είναι το πρόβλημα της Δύσης με πολυάριθμες χώρες συμπεριλαμβανομένης της Συρίας.

Κατά την διάρκεια της περιόδου στην οποία αναφέρεστε για τις σχέσεις με τη Δύση μεταξύ 2008 και 2010 οι σχέσεις ήταν καλές αλλά στην πραγματικότητα δεν ήταν θεμελιωμένες στον αμοιβαίο σεβασμό. Για παράδειγμα, η Γαλλία ήθελε να διαδραματίσει η Συρία ένα ρόλο με τον Ιράν που αφορούσε το ζήτημα των πυρηνικών. Έπρεπε να πείσουμε το Ιράν και να πάρουμε μέτρα εναντίον των συμφερόντων του. Αρνηθήκαμε να το κάνουμε. Ήθελαν επίσης να πάρουμε μια θέση κατά της αντίστασης στην περιοχή μας πριν να τεθεί τέλος στην ισραηλινή κατοχή και στις επιθέσεις κατά των παλαιστινίων και άλλων γειτονικών χωρών. Το αρνηθήκαμε επίσης.

Ήθελαν να υπογράψουμε τη συμφωνία της ευρωπαικής εταιρικής σχέσης που ήταν ενάντια στα συμφέροντά μας και που είχε σχεδιαστεί για να μετατρέψει τη χώρα μας σε μια ανοιχτή αγορά για τα προιόντα τους δίνοντάς μας ένα εντελώς μικρό μερίδιο από τις αγορές τους. Αρνηθήκαμε να το κάνουμε γιατί ήταν ενάντια στα συμφέροντα του συριακού λαού.Η ΔΥΣΗ ΘΕΛΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΚΡΑΤΗ ΠΟΥ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΑΙ ΑΠΟ ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ

Αυτά είναι μερικά μόνο από παραδείγματα αυτής της σχέσης. Και γι αυτούς τους λόγους αυτοί πήραν αυτήν την απόφαση. Το ίδιο συμβαίνει τώρα με τη Ρωσία εδώ και 2 δεκαετίες. Η Ρωσία ήταν ένας κοντινός φίλος της Δύσης. Ξαφνικά, η Ρωσία έγινε μια χώρα επιθετική και η Δύση άρχισε να διαβολοποιεί τον τον Πρόεδρο Πούτιν και η ίδια προπαγάνδα χρησιμοποιήθηκε και στις 2 περιπτώσεις, και συριακό και στο ρωσικό. Επομένως το πρόβλημα δεν έχει καμιά σχέση με την ανεξαρτησία των χωρών αυτών. Η Δύση θέλει ανεξάρτητα κράτη που να κυβερνώνται από μαριονέτες. Αυτή είναι και η ουσία του προβλήματος με τη Δύση. Αυτό δεν έχει σε τίποτα να κάνει με την δημοκρατία, την ελευθερία ή την υποστήριξη των λαών αυτής της περιοχής. Το πιο κραυαγαλέο παράδειγμα είναι αυτό που συνέβη με την Λιβύη καθώς και οι συνεχόμενοι θάνατοι στη Συρία με την δυτική υποστήριξη.

Δημοσιογράφος :Αλλά εκείνη την εποχή στην αρχή του αυτοποκαλούμενου αμερικάνικου πολέμου κατά της τρομοκρατίας η Συρία βοήθησε τη CIA σε προγράμματα ανάκρισης και βασανιστηρίων. Γιατί εσείς ενταχθήκατε σε αυτό το πρόγραμμα;

Αl- Assad: Θέλετε να πείτε πριν την κρίση ;

Δημοσιογράφος: Ναι.

Αl-Assad: Υποφέραμε από τον εξτρεμισμό εδώ και περισσότερες από 5 δεκαετίες. Η τρομοκρατία στην κραυγαλέα της εκδοχή εμφανίστηκε στη Συρία τη δεκαετία του 1970. Εκείνη την εποχή, απευθύναμε ένα κάλεσμα για μια διεθνή συνεργασία για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Κανείς δεν ανησυχούσε. Η Δύση δεν είχε συνειδητοποιήσει αυτό το πρόβλημα.

Γι αυτό ήμασταν πάντα έτοιμοι να βοηθήσουμε και να συνεργαστούμε με κάθε χώρα που θέλει να πολεμήσει κατά της τρομοκρατίας.

Και γι αυτόν τον λόγο βοηθήσαμε τους αμερικανούς και είμαστε πάντα έτοιμοι να συνασπισθούμε με οποιαδήποτε χώρα που είναι ειλικρινής στο θέμα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας. Δεν θ΄αλλάξουμε και δεν μεταβάλαμε ποτέ τη θέση μας υπό αυτό το πρίσμα πριν, κατά τη διάρκεια, ή μετά την κρίση. Το πρόβλημα της Δύσης είναι ότι δεν καταλαβαίνει πως να χειριστεί αυτό το θέμα. Πίστευε ότι η μάχη κατά της τρομοκρατίας είναι ανάλογη με ένα παιχνίδι του υπολογιστή. Η μάχη κατά της τρομοκρατίας όφειλε να δίνεται μέσα από την κουλτούρα, την οικονομία και μέσα από διαφορετικούς τομείς.

(Του ζητείται να σχολιάσει τα πρόσφατα γεγονότα στη Γαλλία)

Όταν μιλάτε για τρομοκρατία και δολοφονία πολιτών όποια κι αν είναι η πολιτική κατάσταση, είτε συμφωνείς, είτε διαφωνείς με τα άτομα πουσκοτώθηκαν πρόκειται για υπόθεση τρομοκρατίας και εμείς είμαστε εναντίον της δολοφονίας αθώων παντού μέσα στον κόσμο. Αυτή είναι η αρχή μας.

Είμαστε μια από τις χώρες που μπορούν να κατάλαβουν καλά αυτό το ζήτημα γιατί υποφέραμε εδώ και 4 χρόνια από αυτού του είδους την τρομοκρατία και χάσαμε χιλιάδες αθώους. Είναι ακριβώς αυτός ο λόγος για τον οποίο αισθανόμαστε συμπάθεια για τις οικογένειες των θυμάτων.

Ασφαλώς την ίδια στιγμή θέλουμε να υπενθυμίσουμε σε πολλά άτομα στη Δύση ότι εμείς μιλήσαμε γι αυτές τις συνέπειες από την αρχή της κρίσης στη Συρία. Είπαμε: Δεν οφείλετε να υποστηρίξετε την τρομοκρατία και να της διοχετεύσετε ένα πολιτικό πλαίσιο γιατί αυτή θα αντικατοπτριστεί πάνω στις χώρες σας και στους λαούς σας. Δεν μας άκουσαν. Οι δυτικοί πολιτικοί είχαν μια στενή οπτική και μια στενομυαλιά. Αυτό που συνέβη στη Γαλλία απέδειξε ότι αυτό που λέγαμε ήταν αληθές…

Αν θέλουμε να μιλήσουμε για την τωρινή πραγματικότητα είναι αναγκαίο να πολεμήσουμε τους τρομοκράτες, γιατί αυτοί σκοτώνουν αθώους και οφείλουμε να υπερασπιστούμε αυτά τα πρόσωπα. Αυτή είναι η πιο σημαντική και επείγουσα μέθοδος για την αντιμετώπιση του φαινομένου. Αλλά αν θέλουμε να μιλήσουμε για τη μάχη κατά της τρομοκρατίας, αυτό το φαινόμενο δεν χρήζει ενός στρατού, αλλά καλών πολιτικών. Οφείλουμε να καταπολεμήσουμε την άγνοια του πολιτισμού και της εκπαίδευσης, να δομήσουμε μια καλή οικονομία για να πολεμήσουμε τη φτώχεια και να γίνει ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των χωρών που σχετίζονται με τη μάχη κατά της τρομοκρατίας.

Το πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί με τον τρόπο που ακολουθήθηκε στο Afghanistan το 2001.

Μια ομάδα των μελών του Κογκρέσου επισκέφθηκε εκείνη την εποχή την Δαμασκό που μίλησε για κατάκτηση του Αφγανιστάν για να εκδικηθούν για τα γεγονότα της Νέα Υόρκης. Τους είπαμε ότι δεν είναι η ενδεδειγμένη λύση γιατί η μάχη κατά της τρομοκρατίας μοιάζει με αυτήν κατά του καρκίνου και απαιτεί ολοκληρωτική εκρίζωση.

“Αυτό που έγινε στο Αφγανιστάν κατέληξε στην γρήγορη προπαγάνδιση της τρομοκρατίας και γι αυτό όπως είπα, οφείλουμε να επικεντρωθούμε στις καλές πολιτικές, την οικονομία και την Κουλτούρα . Υπάρχει μια ελαφριά και διακριτική αλλαγή στη στάση τους αλλά αυτοί δεν αναγνωρίζουν ότι έσφαλαν. Και δεν τολμούν να το κάνουν γιατί το πήγαν πολύ μακριά: δαιμονοποίησαν τη Συρία, το Κράτος, τον Πρόεδρο,το Στρατό, τα πάντα. Τι μπορούν να πουν τώρα στην κοινή τους γνώμη μετά από 4 χρόνια ; Ότι έκαναν λάθος ; Δεν μπορούν να το κάνουν. Γι αυτό λένε ότι αναγνωρίζουν την ύπαρξη της τρομοκρατίας στην περιοχή μας αλλά αυτό εξ αιτίας του Προέδρου. Δεν αναγνωρίζουν κάτι άλλο. Επομένως υπάρχει κάποια αλλαγή και έχουμε επαφές με κάποιους υπευθύνους σε διάφορα επίπεδα. Αυτές οι επαφές δεν ανακοινώθηκαν. Δεν αναφέραμε τα ονόματα των υπαλλήλων ή τις χώρες. Αυτοί οι λειτουργοί δήλωσαν ότι οι ευρωπαικές πολιτικές είχαν άδικο και ήθελαν να διορθώσουν τις πολιτικές αυτές.

Αυτό δεν είναι πρόβλημα για εμάς γιατί αυτό δεν είναι ένα πρόβλημα αγάπης και μίσους αλλά θέμα συμφερόντων των κρατών. Αλλά δεν θεωρώ ότι θα κάνουν γρήγορες αλλαγές γιατί δεν είδαμε σοβαρές προσπάθειες να αναπτύσονται από καμιά ευρωπαική χώρα έως τώρα.

Αν δούμε γενικά την Ε.Ε. βλέπουμε ότι όλα τα κράτη μέλη της δεν τήρησαν την ίδια στάση κατά την διάρκεια της κρίσης. Η δημοκρατία της Τσεχίας και η Ρουμανία ήταν από τις χώρες που διατήρησαν τις σχέσεις τους με τη Συρία κατά τη διάρκεια της κρίσης και αυτό είναι σημαντικό χωρίς να σημαίνει ότι υποστήριξαν τηνν κυβέρνησή μας ή ότι συμφωνούσαν μαζί της σε όλα ή σε ορισμένα πράγματα……
Κανένας Πρόεδρος δεν δύναται να παραμείνει στη θέση του σε τέτοιες συνθήκες χωρίς την υποστήριξη της συριακής κοινής γνώμης και του συριακού λαού και κυρίως καθώς αντιμετωπίσαμε μια επίθεση των ΗΠΑ, την πλειοψηφία των Ευρωπαικών χωρών, πολλών χωρών της περιοχής εκ των οποίων κάποιες είναι και γειτονικές σαν την Τουρκία και την Ιορδανία, κάποια μέρη του Λιβάνου αλλά και τις χώρες του Κόλπου με δις δολάρια που διέθεσαν για το συριακό. Πως μπορούμε να κρατηθούμε όρθιοι χωρίς την υποστήριξη του συριακού λαού ; Αυτό είναι προφανές και δεν μπορεί να το αρνηθεί κανείς εκτός κι αν αυτοί μιλάνε για έναν σούπερμαν. Αλλά στη Συρία εμείς δεν έχουμε κανέναν σούπερμαν, έχουμε έναν άνθρωπο. Επομένως, αυτό δείχνει ότι ο συριακός λαός υποστηρίζει τον πρόεδρό του και κατά συνέπεια μπορούμε να λέμε ότι ο κόσμος υποστηρίζει τον πρόεδρό του προκειμένου να έχει περισσότερα θύματα και τρομοκρατία ; Μιλάμε για την πλειοψηφία του συριακού λαού τα εκατομύριά του. Είναι δυνατόν όλα αυτά τα άτομα να υποστηρίζουν τον πρόεδρό τους για να είναι εκτεθειμένα ολοένα και περισσότερο στην τρομοκρατία ;Kαι μήπως αυτό δεν αποτελεί μια κατηγορία κατά του συριακού λαού ο οποίος δεν έχει μια ρεαλιστική οπτική ; Αυτό δεν είναι λογικό.

Πώς ένας Πρόεδρος μπορεί να σκοτώνει το λαό του και κατά συνέπεια ο λαός είναι εναντίον του, όλος ο κόσμος είναι εναντίον του κι αυτός παραμένει στη θέση του ; Ποιά είναι η δύναμη που διατηρεί τον Πρόεδρο στη θέση του ; Αυτό επιδέχεται την ίδια απάντηση. Κάτι τέτοιο δεν είναι ρεαλιστικό όπως προανέφερα. Δεν έχει να κάνει με την παραίτηση. Υπερασπιζόμαστε το λαό μας. Δέχομαι την υποστήριξη του συριακού λαού γιατί υπερασπίζομαι τον λαό μας. Κανένας Πρόεδρος δεν μπορεί να σκοτώνει το λαό του, να μάχεται κατά των τρομοκρατών, να πολεμάει ενάντια στον κόσμο και ωστόσο να παραμένει στην θέση του. Αυτό δεν είναι ρεαλιστικό.

Επομένως αυτό σημαίνει ότι υποστηρίζω την Daech (αραβικό ακρωνύμιο της ΙSIS) για να σκοτώνει τους φαντάρους μας, να παίρνει τις στρατιωτικές μας βάσεις και παράλληλα να επωφελούμαι απ΄αυτήν. Πώς συμβαίνει αυτό ; Για μια ακόμη φορά υπάρχει μια αντίφαση. Ένας άλλος ισχυρισμός στη Δύση είναι ότι ευνοούμαστε από τα χτυπήματα των αμερικανών. Πώς ; Αν υποστηρίζουμε την Daech, τότε δεν κερδίζουμε από τα χτυπήματα των αμερικανών και αν αυτοί λένε ότι ευνοούμαστε από τα χτυπήματα των αμερικανών τότε είμαστε κατά της Daech. Ανεξάρτητα απ΄όλα αυτά, να υπογραμμίσω για μια φορά ακόμη ότι πολεμάμε τους τρομοκράτες κάθε είδους είτε είναι Daech, είτε al-Nosra ή άλλοι.Δεν υπάρχει καμιά λογική στο ότι εμείς στηρίζουμε την Daech. Δεν υφίσταται κανένα πλαίσιο.

Το ριζοσπαστικό Ισλάμ από την δική μας οπτική των μετριοπαθών μουσουλμάνων δεν είναι Ισλάμ.Υπάρχει εξτρεμισμός σε όλες τις θρησκείες.

Σε έναν πόλεμο σε οποιαδήποτε χώρα η πιο σημαντική ζώνη της οικονομίας γίνεται η ανοικοδόμηση της χώρας. Αρχίσαμε να σχεδιάζουμε πλάνα για την διαδικασία ανοικοδόμησης. Δεν είναι μόνο η ανοικοδόμηση των υποδομών αλλά επίσης η αναδόμηση των ανθρώπινων πλασμάτων.

O ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΡΙΑΚΟ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ

Θεωρώ ότι η θέση της Ρωσίας είναι να υποστηρίξει τη Συρία στη μάχη κατά της τρομοκρατίας και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Συγχρόνως αυτή ανοίγει και ένα δρόμο πολιτικό. Η θέση μας είναι ανάλογη γιατί εμείς δεν θέλουμε να χαθεί καμιά πολιτική ευκαιρία και αυτό επιχειρούμε. Αν πετύχουμε καλώς. Αν δεν το κάνουμε δεν θα χάσουμε τίποτα. Επομένως πάμε στη Ρωσία όχι για να αρχίσουμε έναν διάλογο αλλά για να απαντήσουμε σε αυτές τις διαφοερτικές προσωπικότητες και να συζητήσουμε βάσεις διαλόγου: όπως η ενότητα της Συρίας, η μάχη κατά της τρομοκρατίας, η υποστήριξη του στρατού κ.ά. Όσο για το τι περιμένω από τη συνάντηση, νομίζω ότι πρέπει να είμαστε ρεαλιστές.ΓΙΑΤΙ Η ΣΥΡΙΑΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΕΠΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ

Όταν μιλάμε για αντιπολίτευση δεν μιλάμε για κάποιον που αντιτίθεται σε κάτι. Κάθε άτομο μπορεί να αντιτίθεται σε ο,τιδήποτε. Αντιπολίτευση ως πολιτικός όρος είναι ένα μέρος ή μια οντότητα που έχει αντιπροσώπους στο εσωτερικό της τοπικής διοίκησης ή στο κοινοβούλιο και δύναται να επηρεάσει το λαό.


ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΤΑΡ ΚΑΙ Σ.ΑΡΑΒΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ

Κάθε καλή σχέση μεταξύ Ρωσίας και Δύσης και κυρίως ΗΠΑ θα έχει έναν θετικό αντίκτυπο στην περιοχή και ειδικότερα σε αυτήν την περίοδο και αναφορικά με τη Συρία. Αλλά θα ήθελα να πω ότι η λύση θα πρέπει να προέλθει πρωταρχικά και πριν απ΄όλα από το εσωτερικό της Συρίας. Δευτερευόντως, αν θέλουμε να μιλήσουμε για διεθνείς σχέσεις και τις επιπτώσεις τους οφείλουμε να είμαστε σοβαροί….Οι ΗΠΑ είναι σοβαρές στην μάχη τους κατά της Daech (ΙSIS); Μέχρι τώρα αυτές έχουν μια διακοσμητική παρουσία ενώ οι Ρώσοι είναι πολύ ξεκάθαροι στη μάχη κατά της τρομοκρατίας. Στο ίδιο πλαίσιο, οι ΗΠΑ οφείλουν να επηρεάσουν Τουρκία, Κατάρ και Σαουδική Αραβία που δεν είναι σύμμαχοί τους αλλά μαριονέτες στα χέρια τους. Αν αυτά τα θέματα δεν αντιμετωπισθούν είναι απίθανο να οδηγηθούμε σε κοινό τόπο.

Μέχρι τώρα οι ΗΠΑ κερδίζουν χρόνο. Αυτό που τελικά θέλουν οι ΗΠΑ είναι να χρησιμοποιήσουν τη Ρωσία κατά της Συρίας . Θέλουν η Ρωσία να ασκήσει μια πίεση στη Συρία.

πηγή
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

"Καρφώνει" Σαμαρά ο Σουλτς: "Τα μέτρα λιτότητας ήταν επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης"

 Τα μέτρα λιτότητας στην Ελλάδα ήταν αποκλειστική επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης και δεν ήμασταν εμείς (οι Ευρωπαίοι) που τα επιβάλλαμε» είπε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, σε τηλεοπτική εκπομπή στο γαλλικό Canal Plus. «Δεν πρέπει βέβαια να ξεχνάμε ότι η Ελλάδα έχει χρέος 180% του ΑΕΠ της, αλλά πολλά από αυτά τα μέτρα πρέπει να αλλάξουν γιατί είναι "ανυπόφορα" πρόσθεσε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε σχετική ανακοίνωση στην οποία υποστηρίζει πως οι δηλώσεις Σουλτς «επιβεβαιώνουν πως τα μέτρα λιτότητας αποτέλεσαν σαφή επιλογή των ελληνικών κυβερνήσεων. Ήταν αποτέλεσμα της εθελουσίας και πρόθυμης συνεργασίας τους με τους πιστωτές. Ο μύθος της "υπεύθυνης εθνικής διαπραγμάτευσης"» καταρρέει.

Η παρέμβαση αυτή έχει μεγάλη σημασία για πολλούς λόγους. Πρώτον γιατί ο Μάρτιν Σουλτς δεν είναι κάποιος τυχαίος αλλά νυν πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου κι επικεφαλής της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών στο Στρασβούργο εδώ κι αρκετά χρόνια. Δεύτερον γιατί ενώ είχε στηρίξει τον Ευάγγελο Βενιζέλο στις Ευρωεκλογές του περασμένου Ιουνίου, τώρα κάνει δήλωση που "καίει" την κυβέρνηση, λίγες μέρες πριν τις εκλογές. Τρίτον, γιατί η διατύπωσή του αυτή καθαυτή διαψεύδει τον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά που στο τελευταίο τηλεοπτικό σποτ της Νέας Δημοκρατίας λέει αναφερόμενος στις θυσίες του ελληνικού λαού πως "δεν είχε άλλη επιλογή". Κι όμως, σύμφωνα με το Μάρτιν Σουλτς, που δεν είναι ούτε ΣΥΡΙΖΑ, ούτε Podemos, είχε.

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Terra Incognita..*

     (* άγνωστη γη)
Ο νέος ''πόλος εξουσίας'', το νέο πολυσυλλεκτικό κόμμα εξουσίας που θέριεψε από την αγανάκτηση του λαού κι από τις ανάγκες των καιρών,
..αποτελεί terra incognita, αχαρτογράφητη περιοχή για το πολιτικό μας σύστημα.

Και όσο κι αν θέλουν οι φίλοι του, αλλά και ειδικά οι εχθροί του να το προσομοιάζουν με άλλους πολιτικούς σχηματισμούς άλλων εποχών,
..λίγες, ελάχιστες ομοιότητες έχει.

Μία απ' αυτές -η πιό χτυπητή- είναι η χαρισματικότητα των αρχηγών τους.
Μάλιστα το blog τολμάει να πεί πως ο νέος, σημερινός τούτος αρχηγός, είναι περισσότερο χαρισματικός από τον προηγούμενο (και Μεγάλο Τυχοδιώκτη), αφού δεν στηρίζεται σ' ένα όνομα πολιτικά γνωστό, δεν προέρχεται από πολιτικό ''τζάκι''. Είναι αυτοδίδακτος και αυτοδημιούργητος στην πολιτική.

Όσο κι αν οι Κασσάνδρες σπέρνουν την καταστροφή παίρνοντας κυρίως παράδειγμα (αλλά και πρόφαση) αυτό του 1981,
..το blog έχει να παρατηρήσει πως οι μεγαλύτερες ανακαλύψεις και τα σπουδαιότερα επιτεύγματα του ανθρώπινου γένους έγιναν επειδή, αυτό ακριβώς, τόλμησε να βαδίσει σε ''άγνωστη γη''!
Πάντα ο ''τολμών άνθρωπος'', ο άνθρωπος με ανοιχτούς πνευματικούς ορίζοντες επεδίωξε να βαδίσει στο άγνωστο, και να δημιουργήσει ''εκ του μηδενός''.
Άλλες φορές μεγαλούργησε, και άλλες φορές πισωπάτησε και πισωγύρισε,
..πρόσκαιρα όμως, γενόμενος ταυτόχρονα πιό σοφός και πιο αποφασισμένος για νέες κορυφές!

Terra Incognita λοιπόν. Άγνωστη γή!
Δεν είναι κακό να περπατήσουμε την άγνωστη γή.
Κακό είναι να την θεωρήσουμε και να την ανακηρύξουμε πατρίδα μας,
..πριν την γνωρίσουμε!..

Υ.Γ. Αυτά που ισχύουν για το μεγάλο πιά, ''αχαρτογράφητο'' κόμμα εξουσίας, ισχύουν και για τα μικρότερα ''άγνωστα'' αντιμνημονιακά κόμματα. Ας τα προτιμήσουμε.


Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....