Διυλιστήριο: 08/21/17
ροη αναρτησεων

Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017

ΔΕ ΣΟΥ ΑΞΙΖΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ



Είναι πολλά που θέλω να πω σε αυτό το άρθρο. Και όποτε οι σκέψεις μου παίζουν μπιλιάρδο πάω με την ασφαλή χρονική οδό. Οπότε πάμε λίγο πίσω.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ζούσε στα Σεπόλια, γιος οικογένειας μεταναστών από την Νιγηρία πάμφτωχος και τρελαμένος με το μπάσκετ. Συχνά βοηθούσε τη μητέρα του να πουλάει CD στο κέντρο της Αθήνας και με τα χρήματα που έβγαζε αγόραζε φαγήτο. Αυτές ήταν οι “καλές” μέρες. Τις κακές, μπορεί να έτρωγε όλη μέρα μόνο ένα κρουασάν ή ακόμα και να περάσουν 2 προπονήσεις χωρίς να φάει τίποτα, με αποτέλεσμα να λιποθυμάει κατά την ώρα των ασκήσεων. Στην προπόνηση λόγω των οικονομικών προβλημάτων της οικογένειας του έπρεπε να παίζει εναλλάξ με τον Θανάση, τον αδερφό του (νυν παίκτη του Παναθηναϊκού) γιατί είχαν μόνο ένα ζευγάρι παπούτσια το οποίο άλλαζαν μεταξύ τους. Χαρακτηριστικό της άσχημης κατάστασης, το περιστατικό όταν ο προπονητής του του έδωσε χρήματα μια μέρα για να πάρει ταξί και να μην γυρίσει για μία ακόμα φορά με τα πόδια από το κλειστό στου Ζωγράφου μέχρι τα Σεπόλια, γιατί έκανε πολύ κρύο και εκείνος τα κράτησε για να πάρει κάτι να φάει. Η ομάδα του, ο Φιλαθλητικός γνωρίζοντας τις τεράστιες δυσκολίες, αρκετές φορές βοήθησε την οικογένεια Αντετοκούνμπο, ειδικά όταν από τα πολλά χρωστούμενα ενοίκια η σπιτονοικοκυρά ήθελε να τους διώξει από το σπίτι.


Ο Γιάννης όμως δε μάσαγε. Ήθελε να γίνει ο καλύτερος και θα το έκανε. Όταν για διαφημιστικούς λόγους ο Kevin Durant ήρθε στην Ελλάδα, ο Γιάννης πήγε για προπόνηση και είπε στον coach του “Θα γίνω Kevin Durant” κι όταν εκείνος του απάντησε “Γίνε πρώτα Διαμαντίδης”, είπε “Όχι Διαμαντίδης, Durant”. Όταν για πρώτη φορά ανέβηκε από το εφηβικό, στο αντρικό του Φιλαθλητικού ως 12ος παίχτης και ένιωσε ότι ένα μεγάλο βήμα γίνεται πραγματικότητα, δε τα βρήκε εύκολα ούτε εκεί. Η ομάδα έπρεπε να ταξιδέψει με αεροπλάνο στη Θεσσαλονίκη όμως ο Γιάννης δεν είχε χαρτιά, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να μπει σε αεροπλάνο και να χάσει αυτή την ευκαιρία. Αλλά όπως είπαμε, δε μάσαγε. Με τον καιρό βελτιωνόταν συνεχώς, η φήμη του άρχισε να εξαπλώνεται στην Ελλάδα, μέχρι που έφτασε στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και στο Μιλγουόκι. Οι Bucks τον τσέκαραν για παραπάνω από ένα χρόνο και έμειναν έκπληκτοι, αφού τον εξέτασαν ιατρικά και συνειδητοποίησαν ότι έχει τέτοιο κορμί και βγάζει τέτοια ενέργεια στο παρκέ, με τόσο κακές αιματολογικές εξετάσεις και ένα συκώτι διαλυμένο από την αφαγία. Όμως τον έκαναν Draft. Και τότε άλλαξαν όλα


Η συνέχεια γνωστή. Τα triple double πέφτουν βροχή, τα ρεκόρ παιχτών όπως ο Μάτζικ Τζόνσον και ο Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ, σπάνε το ένα μετά το άλλο και από το 2013 που πουλούσε CD στο κέντρο της Αθήνας, το 2017 υπογράφει συμβόλαιο 100.000.000 δολαρίων, γίνεται All Star και το ESPN χαρακτηρίζει το κορμί του ως το ιδανικότερο στο NBA. Παράλληλα όπου σταθεί και όπου βρεθεί εξυμνεί τη χώρα μας, προβαίνει σε φιλανθρωπικές ενέργειες και event αλληλεγγύης εκμεταλλευόμενος το όνομα του για το γενικότερο καλό. Επίσης αν και η ομάδα του σχεδόν του το απαγόρευε δεν έλειψε ποτέ από τις υποχρεώσεις της Εθνικής ενώ όλοι οι φίλαθλοι Έλληνες, Αμερικάνοι και κάθε άλλης εθνικότητας στάζουν μέλι για αυτόν.



Όλα αυτά μέχρι χθες το απόγευμα που οι Bucks του άσκησαν βέτο να μην παίξει με την εθνική ομάδα εξαιτίας ενός τραυματισμού στο γόνατο. Στη συνέχεια ο Γιάννης προέβη σε μια συγκινητική και ελαφρώς απολογητική ανακοίνωση της απουσίας του από το Ευρωμπάσκετ. Δε θα σχολιάσω τίποτα ιατρικό τίποτα μπασκετικό. Θα σχολιάσω το my personal “i love to hate” κομμάτι της ιστορίας που είναι οι αντιδράσεις του Έλληνα. Αλλά αυτή τη φορά δε γουστάρω καθόλου. Ο Γιάννης, με τη ζωή, το χαρακτήρα και τις πράξεις που διαβάσετε παραπάνω επειδή η ομάδα που του δίνει 100 εκατομμύρια συμβόλαιο του απαγόρευσε να παίξει λόγω ιατρικού προβλήματος το οποίο και ο ίδιος παραδέχτηκε και ότι το είχε και ότι δεν πέρασε τις εξετάσεις, ξαφνικά έγινε ένας πουλημένος προδότης, ένα λαμόγιο που ξέχασε τι του προσέφερε η Ελλάδα (τι του προσέφερε και δε το ξέρω ρε παιδιά;) ένα ψώνιο που μόλις έγινε All Star νομίζει ότι μπορεί να κάνει ότι γουστάρει, σύμφωνα με τον Τάκη, το Στάθη και το Νώντα.

Πάμε να τα βάλουμε κάτω με όση ψυχραιμία μπορώ να διαθέσω.

Αν ο Γιάννης είχε όντως σκοπό να μην παίξει, γιατί αντί να κάνει διακοπές στο Ντουμπάι ή να προπονείται με την ομάδα του να κάθεται στο κλειστό της Πάτρας χωρίς ερκοντίσιον με 40 βαθμούς;

Αν ο Γιάννης είναι τέτοιο κωλόπαιδο, γιατί πέρυσι καθόταν 5 ώρες σε ένα γραφείο με τον GM των Bucks και τελικά τον έπεισε να αγωνιστεί, σε ένα στα μάτια των Bucks αδιάφορο Προολυμπιακό Τουρνουά;

Αν το Γιάννη τον ενδιαφέρουν μόνο τα λεφτά, γιατί γυρνάει όλη την Ελλάδα κάνοντας φιλανθρωπικά event και βοηθώντας ανθρώπους που έχουν προβλήματα;

Προφανώς σε όλα αυτά δεν υπάρχει απάντηση. Απάντηση όμως υπάρχει στο γιατί ο Ελληνάρας βρίζει τον Γιάννη. Θυμάστε τη φράση “you hate me cause you aint me”; Αυτό ακριβώς. Ελληνάρα ζηλεύεις. Και δε ζηλεύεις που ο Γιάννης από εκεί που λιποθυμούσε από την πείνα, βάζει εκατομμύρια στους λογαριασμούς του. Δε ζηλεύεις που είναι μέσα στους 10 καλύτερους μπασκετμπολίστες στη γη. Ζηλεύεις που ενώ τα κάνει αυτά, παραμένει ένας αδαμάντινος χαρακτήρας, πρόθυμος να ρισκάρει την καριέρα του και τις σχέσεις με την ομάδα του, για την Εθνική. Γιατί την ώρα που εσύ κοιτάς να κλέψεις την εφορία ή να μη δώσεις απόδειξη, την ώρα που ξέρεις ότι αν είχες την εξέλιξη του Γιάννη θα κυκλοφορούσες με ύφος “δε σας βλέπω” θα φορούσες χρυσές καδένες και θα νόμιζες ότι ήσουν ο Dan Bilzerian, o Γιάννης παραμένει το παιδί που έπαιζε μπάσκετ στο ανοιχτό στα Σεπόλια.

Ζηλεύεις γιατί είναι καλύτερος από σένα. Πρώτα σαν άνθρωπος και μετά σε όλα τα άλλα. Και δε σου αξίζει να σου απολογείται ο Γιάννης γιατί δεν τσακώθηκε με την ομάδα του για να παίξει τραυματίας. Δε σου αξίζει ο Γιάννης. Είναι πολύ καλύτερος από σένα. Και το ξέρεις αυτό.

ΥΓ1: Μια προσωπική σκέψη και παράκληση που όσο κι αν ακουστεί αντιδημοκρατική εγώ θα την πω. Έλληνα με κούρασες. Με κούρασε να έχεις τόσο χαμηλό επίπεδο, με κούρασε την ίδια ώρα που ψηφίζεις το Σώρρα να νομίζεις ότι μπορείς να κρίνεις και να βρίζεις το Γιάννη Αντετοκούμπο, με κούρασε το ξερολίστικο ύφος σου για πράγματα για τα οποία έχεις παντελή άγνοια. Και περισσότερο με κούρασε ότι έχεις μετατρέψει την έλλειψη γνώσης σε θάρρος γνώμης. Έπειδη όμως δε θα σταματήσεις η παράκληση απευθύνεται στους γύρω σου και σε εμένα τον ίδιο. Σταματήστε να ασχολήστε με τέτοια άτομα. Απομονώστε τα. Μην τσακωθείτε και απλώς αγνοήστε τα. Και ίσως κάποια μέρα καταλάβουν ότι δεν πρέπει να μετράνε τον ίσκιο τους για μπόι και μπροστά σε ανθρώπους όπως ο Γιάννης απλά θα αποδίδουν σεβασμό και τίποτα άλλο.

ΥΓ2: Σας αφήνω με την ανεκτίμητα αυθόρμητη άρνηση του Γιάννη να υπογράψει στη σημαία. Ναι μωρέ αυτό το πράγμα που συζητάμε εμείς αν είναι απλό πανί.



Πηγή www.eponymousview.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Πρώην βουλευτής της ΝΔ : «Έτσι έτρωγαν τα λεφτά του ελληνικού λαού»



Σε συνέντευξή του στο Κανάλι 6 της Θράκης, ο πρώην βουλευτής και Νομάρχης Δράμας Κ. Ευμοιρίδης, αποκαλύπτει τον τρόπο που διαχειριζόντουσαν το δημόσιο χρήμα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, στις αγροτικές περιοχές, την έλλειψη ελέγχου, αλλά και τις σκανδαλώδεις συμφωνίες, που διοργανωναν οι κομματικοί μηχανισμοί και που φόρτωναν το Κράτος με χρέη δισεκατομμυρίων…

Ενδεικτικά του τρόπου που διαχειριζόταν το δημόσιο χρήμα και της έλλειψης ελέγχου είναι τα όσα αποκάλυψε στην εκπομπή «Παρεμβάσεις» του Σταρ Δράμας ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην νομάρχης, Κώστας Ευμοιρίδης.

Ονομαστικές επιταγές για αποζημιώσεις παραγωγών, αγορά μετοχών από το δημόσιο στο διπλάσιο της χρηματιστηριακής τους αξίας και χρέη ύψους ενός δις χωρίς καμία διαδικασία είναι κάποιες από τις πρακτικές που ακολούθησαν οι κυβερνήσεις Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ όλα τα προηγούμενα χρόνια όπως αποκαλύπτει ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Νομάρχης Δράμας, Κώστας Ευμοιρίδης, μιλώντας την Δευτέρα 14 Αυγούστου στην εκπομπή Παρεμβάσεις του ΣΤΑΡ Δράμας.

Εάν τα όσα ισχυρίζεται ο κύριος Ευμοιρίδης είναι αλήθεια τότε δίνονται οι απαντήσεις για την κρίση που σήμερα βιώνει η Ελλάδα αφού η κατασπατάληση δημοσίου χρήματος χωρίς καμία διαδικασία και μόνο με την πρόσβαση του κάθε πολιτικού ή στελέχους στα κεντρικά των κομμάτων ή σε υπουργούς ήταν ικανά να ανοίξουν τις κάνουλες χωρίς ποτέ να ελεγχθεί η αναγκαιότητα της δαπάνης όπως στην περίπτωση της ΕΑΣ με τη διαγραφή των χρεών και την αγορά των μετοχών στο διπλάσιο της χρηματιστηριακής τους αξίας ή όπως στην περίπτωση επιταγών για αποζημιώσεις που κόβονταν ονομαστικά σε στελέχη.

Δείτε το βίντεο:



Πηγή www.periodista.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η IL Manifesto αναγνωρίζει το σκάνδαλο της ΕΛΣΤΑΤ και τις εγκληματικές ευθύνες του Γεωργίου στο ξεπούλημα της Ελλάδας


Και ιταλικό «manifesto» κατά Γεωργίου

Η εφημερίδα γράφει για την καταδίκη και την αλλοίωση του ελλείμματος

Τις βαρύτατες ευθύνες του πρώην επικεφαλής της ΕΛ.ΣΤΑΤ. Ανδρέα Γεωργίου, που είχαν ως αποτέλεσμα την υπαγωγή της χώρας στα Μνημόνια και την πολυετή αυστηρή εποπτεία, σημειώνει η ιταλική εφημερίδα «Il Manifesto».

Σε εκτενές άρθρο της η εφημερίδα αναφέρεται στην «υπόθεση Γεωργίου και την αρχή της ελληνικής κρίσης», ενώ αναφερόμενη στην καταδικαστική απόφαση σε βάρος του πρώην επικεφαλής της ΕΛ.ΣΤΑΤ., επισημαίνει με έμφαση ότι «την τελευταία λέξη σχετικά με οριστικές καταδίκες ή αθωωτικές αποφάσεις μπορεί να την πει, όπως σε κάθε δημοκρατική χώρα, μόνον ο Αρειος Πάγος».

Αφορμή για τη συγκεκριμένη αναφορά της εφημερίδας στάθηκε η ανακοίνωση της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, έπειτα από τοποθετήσεις μελών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που επέκριναν την ελληνική Δικαιοσύνη για την απόφασή της. Η μεγάλης κυκλοφορίας ιταλική εφημερίδα υπενθυμίζει ότι ο πρώην επικεφαλής της Στατιστικής Αρχής καταδικάστηκε σε διετή φυλάκιση με αναστολή από το Εφετείο, διότι απέστειλε στη Eurostat τα σχετικά με το έλλειμμα του 2009 στοιχεία χωρίς να ενημερώσει τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ανεξάρτητης Αρχής.

«Μέσα στο διοικητικό συμβούλιο θα μπορούσε να υπάρξει αναλυτική συζήτηση, από τη στιγμή που, σύμφωνα με ό,τι έχει διαρρεύσει, πολλά μέλη του είχαν εκφράσει σοβαρές αμφιβολίες σχετικά με το πώς είχε υπολογιστεί η συνολική σχέση ελλείμματος – ΑΕΠ για τη συγκεκριμένη χρονιά» αναφέρει το άρθρο, καταδεικνύοντας τις ευθύνες του κ. Γεωργίου ο οποίος ενήργησε «εν κρυπτώ».

Επιπλέον, η «Manifesto» αναφέρει ότι τα στοιχεία που έδωσε ο πρώην επικεφαλής της ΕΛ.ΣΤΑΤ. συνέβαλαν στην επιβολή των προγραμμάτων διεθνούς οικονομικής υποστήριξης της χώρας και την εφαρμογή των πολιτικών λιτότητας.

Τέλος, η «Manifesto» υπενθυμίζει ότι ο πρώην υπουργός και καθηγητής Οικονομικών Μανώλης Δρεττάκης έχει παραθέσει σειρά στοιχείων, εκφράζοντας τις σοβαρές επιφυλάξεις του για το πώς υπολογίστηκε η σχέση ελλείμματος – ΑΕΠ για το 2009, με αναφορά σε δαπάνες που δεν είχαν υπολογιστεί ποτέ στο παρελθόν.

Το εκτενές άρθρο της ιταλικής εφημερίδας έρχεται μια εβδομάδα μετά την προκλητική συνέντευξη του κ. Γεωργίου στους «Financial Times», μέσω της οποίας εκτόξευε απειλές ότι αν καταδικαστεί για παραποίηση στοιχείων, κινδυνεύουν οι επικείμενες διαπραγματεύσεις για την ελάφρυνση του χρέους.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Βρετανία: Αποκαλύφθηκε χάρτης με τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων και ορυκτών στην ελληνική ΑΟΖ! - Απίστευτος πλούτος!


Γράφει: Πέτρος Αναστασίου

Σε υποθαλάσσιο χάρτη-απεικόνιση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων, αλλά και διάφορων άλλων ορυκτών της Βασιλικής Εταιρείας Επιστημών, επίσημος σύμβουλος της βρετανικής κυβέρνησης, αποκαλύπτονται τεράστια κοιτάσματα υδρογονανθράκων, αλλά και διαφόρων σπάνιων μετάλων (ασήμι, χρυσό, χαλκό, ψευδάργυρο, τελλούριο, κοβάλτιο, σπάνιες γαίες) κ.λπ. στην, δυνητική, ελληνική ΑΟΖ!

Η ΑΟΖ της Ελλάδας στον επίσημο διαδραστικό χάρτη της Βασιλικής Εταιρείας Επιστημών παρουσιάζεται όπως ακριβώς τη διεκδικεί η Ελλάδα…

Ο προγραμματισμός των ΕΛΠΕ προβλέπει ότι το 2018 τα τρυπάνια θα τρυπήσουν το βυθό στον Πατραϊκό Κόλπο, όπου η Βασιλική Εταιρεία Επιστημών, μιλάει για δυνατότητα άντλησης 150-250 εκατομμυρίων βαρελιών πετρελαίου.

Μόνο το συγκεκριμένο κοίτασμα μπορεί να συνεισφέρει συνολικά στην αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,5% για 25 χρόνια, που σημαίνει ότι μόνο από το πετρέλαιο του Πατραϊκού αλλάζουν τα δεδομένα για την εκτίμηση του χρέους τα επόμενα χρόνια και όπως είναι φυσικό αυτό μειώνεται σημαντικά ως ποσοστό του ΑΕΠ.

Με βάση τα όσα έχουν ήδη ανακοινωθεί, από το 2018 και για την επόμενη 5ετία αναμένεται να πραγματοποιηθούν γεωτρήσεις σε 6 τουλάχιστον θαλάσσιες και χερσαίες περιοχές, με τα εκτιμώμενα αποθέματα να ξεπερνούν –με βάση τα στατιστικά μοντέλα αλλά και τις ενδείξεις από τις σεισμικές καταγραφές– τα 2,2 δισ. βαρέλια.

Εκτός από τις έξι δρομολογημένες γεωτρήσεις, ήδη προετοιμασίες γίνονται και για τα επόμενα βήματα, που θα περιλαμβάνουν περιοχές με εξαιρετική προοπτική, όπως το Λιβυκό Πέλαγος στα νοτιοδυτικά της Κρήτης ή την Κυπαρισσία.

Ποιες είναι, όμως, οι περιοχές όπου θα φτάσουν πρώτα τα γεωτρύπανα για έρευνες;

Πρίνος

Η πρώτη νέα εξέδρα γεώτρησης στην Ελλάδα έπειτα από 40 χρόνια θα εγκατασταθεί στο μοναδικό ενεργό κοίτασμα της χώρας, στον Πρίνο, από την εταιρεία Energean. Πρόκειται για την εξέδρα Lamda, που θα αξιοποιηθεί για την ανάπτυξη του κοιτάσματος Ε. Στόχος είναι να φτάσει σε ημερήσια παραγωγή 10.000 βαρελιών στα τέλη του 2018. Μέχρι στιγμής έχουν επενδυθεί 350 εκατ. δολάρια και τα εκτιμώμενα αποθέματα φτάνουν τα 40 εκατ. βαρέλια.

Ερώτημα είναι πότε θα μπορέσει να "τρυπηθεί" το κοίτασμα του Μπάμπουρα που διεκδικεί και η Τουρκία στα... ανοικτά της Καβάλας! Το συγκεκριμένο κοίτασμα πρέπει να έχει 10-20 φορές μεγαλύτερο απόθεμα πετρελαίου από τον Πρίνο και ήταν η αιτία της κρίσης του 1987.

Πατραϊκός
Μέχρι το καλοκαίρι αναμένεται να έχουν εντοπιστεί οι πρώτοι δύο έως τρεις ερευνητικοί στόχοι στην παραχώρηση των Ελληνικών Πετρελαίων σε μια θαλάσσια έκταση 1.900 τετραγωνικών χιλιομέτρων στη θαλάσσια περιοχή του Πατραϊκού Κόλπου. Αμέσως μετά ο προγραμματισμός περιλαμβάνει την προετοιμασία της υποδομής και τις υπογραφές των περίπου 40 συμβάσεων με τους εργολάβους. Η προετοιμασία αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του 2017 και αρχές του 2018 προβλέπεται η έλευση του γεωτρύπανου που θα ξεκινήσει άμεσα τις εργασίες. Ο πρωτεύων γεωλογικός στόχος έχει εντοπιστεί και, εφόσον περιέχει πετρέλαιο, θα αναφέρεται σε κοίτασμα τουλάχιστον 150 εκατ. απολήψιμων βαρελιών, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής αναλύσεις που έχουν γίνει από τα ΕΛΠΕ και τους τεχνικούς τους συνεργάτες.

Κατάκολο

Εντός του 2018 αναμένεται από την Energean η γεώτρηση στο Κατάκολο, όπου εκτιμάται ότι υπάρχουν 35-40 εκατομμύρια βαρέλια, εκ των οποίων απολήψιμα είναι τα 10 εκατ. περίπου. Η εταιρεία εκπονεί σχέδιο εκμετάλλευσης του διαπιστωμένου κοιτάσματος, ενώ παράλληλα συνεχίζει την ερευνητική δραστηριότητα και σε άλλες περιοχές της παραχώρησης. Οι εργασίες στο Κατάκολο θεωρούνται κομβικής σημασίας, καθώς μπορούν να δώσουν ένα σαφές στίγμα για την ευρύτερη περιοχή της Δ. Ελλάδας και του Ιονίου.

Ιωάννινα - Δ. Ελλάδα

Για το 2019-2020 τοποθετούνται χρονικά οι πρώτες ερευνητικές γεωτρήσεις στη χερσαία παραχώρηση των Ιωαννίνων από την Energean. Η εταιρεία προετοιμάζει με εντατικούς ρυθμούς τις γεωφυσικές-σεισμικές έρευνες, η έναρξη των οποίων πιθανότατα να γίνει μετά το Πάσχα. Οι νέες έρευνες θα γίνουν με τη χρήση νέας προηγμένης τεχνολογίας και αναμένεται να χαραχτούν συνολικά 400 χιλιόμετρα σεισμικών γραμμών, με στόχο να προσδιοριστεί στόχος για την πρώτη ερευνητική γεώτρηση, περίπου δύο χρόνια μετά. Ταυτόχρονα, η εταιρεία αναμένεται να προσθέσει στο χαρτοφυλάκιό της ακόμα μία περιοχή στο μπλοκ της Αιτωλοακαρνανίας, ενώ βρίσκεται σε συζητήσεις για την εκχώρηση ποσοστού (farm out) από τις δύο άδειες. Προϋπόθεση να υπογραφούν οι συμβάσεις με το Δημόσιο.

Κέρκυρα

Πρόκειται για μια από τις πιο ελπιδοφόρες περιοχές, όπου, παρά το μεγάλο βάθος, υπάρχει αναλογικότητα με την ιταλική ζώνη και οι επιστήμονες θεωρούν ότι οι έρευνες θα οδηγήσουν σε ανακαλύψεις. Η αισιοδοξία αυτή ενθαρρύνεται και από το γεγονός ότι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες πετρελαίου στον κόσμο, η γαλλική Total, έδειξε ενδιαφέρον για την περιοχή και έχει τεθεί επικεφαλής της κοινοπραξίας που έχει κερδίσει τον διαγωνισμό για την παραχώρηση ενός θαλάσσιου οικοπέδου στα ανοιχτά της Κέρκυρας.

Η μονογραφή της σύμβασης παραχώρησης του Οικοπέδου 2 ανοίγει τον δρόμο ώστε να προχωρήσουν τα επόμενα βήματα για τις έρευνες στην πολλά υποσχόμενη περιοχή, από την κοινοπραξία στην οποία επίσης μετέχουν τα Ελληνικά Πετρέλαια και η ιταλική Edison. Η σύμβαση αναμένεται να περάσει από το Ελεγκτικό Συνέδριο και να επικυρωθεί από τη Βουλή, ενώ θα ακολουθήσει η πραγματοποίηση νέων πυκνότερων σεισμικών καταγραφών, που θα εντοπίσουν τους γεωτρητικούς στόχους. Εφόσον δεν υπάρξουν απρόοπτα, τότε θεωρείται εφικτή η πραγματοποιήση της πρώτης γεώτρησης σε περίπου τρία χρόνια από σήμερα, το 2020. Οι προκαταρκτικές εκτιμήσεις, με βάση τις υπάρχουσες σεισμικές καταγραφές, μιλούν για πιθανό κοίτασμα της τάξης των 2 δισ. βαρελιών.

Δ. Ελλάδα - Κυπαρισσιακός

Αντίστοιχα, εξελίξεις αναμένονται και για τρεις άλλες περιοχές που έχουν παραχωρηθεί στα ΕΛΠΕ: το Οικόπεδο 10 στον Κυπαρισσιακό Κόλπο, καθώς και τις περιοχές Άρτα-Πρέβεζα και βορειοδυτική Πελοπόννησος. Για το Οικόπεδο 10 αναμένεται η έγκριση και υπογραφή της σύμβασης, ενώ για τις άλλες περιοχές αναμένεται η ολοκλήρωση του προσυμβατικού ελέγχου από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Ε. Κρήτη

Στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης φέρονται να υπάρχουν ανεκμετάλλευτα 3,5 τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου, που μπορούν να αποφέρουν, σε βάθος 25ετίας, 302 δισεκατομμύρια ευρώ στην Ελλάδα!

Νοτίως της Κρήτης υπάρχουν 3 με 4 υπεράκτιες περιοχές που αξίζουν να γίνουν αντικείμενο έρευνας υδρογονανθράκων λόγω των μεγάλων ποσοτήτων που μπορούν να έχουν: 1) νοτιοδυτικά της Γαύδου, 2) στο νομό Ρεθύμνου (Φραγκοκάστελο-Πλακιάς), 3) στον κόλπο της Μεσαράς και 4) νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας - λεκάνη του Ηροδότου».

Νοτίως της Κρήτης, ήτοι γύρω από τα λασποηφαίστεια, υπάρχουν αποθέματα υδρογονανθράκων, κυρίως φυσικού αερίου, της τάξης του 1,5 τρισ. κ.μ. κατ’ αναλογία με το τι έχει βρεθεί στον Κώνο του Νείλου, την Κασπία Θάλασσα (κοίτασμα Shah Deniz), τη Νορβηγία και αλλού. Νοτιοανατολικά της Κρήτης υπάρχει η λεκάνη του Ηροδότου.

Το ελληνικό τμήμα της λεκάνης έχει πιθανά αποθέματα της τάξης των περίπου 2 τρισ. κ.μ., κατ’ αντιστοιχία με τις ανακαλύψεις φυσικού αερίου στον Κώνο του Νείλου (Shell, BP), την πολύ πρόσφατη μελέτη της OMV και τις προβλέψεις των πιθανών αποθεμάτων φυσικού αερίου στο κυπριακό τμήμα της λεκάνης του Ηροδότου που εφάπτεται του ελληνικού τμήματος της λεκάνης του Ηροδότου.

Πηγή www.pronews.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Δημοσιογράφος του Mega καρφώνει τις ψεύτικες ειδήσεις του δελτίου




Της… κακομοίρας έγινε στο Twitter μεταξύ του δημοσιογράφου του Mega Ιάσονα Πιπίνη και του διαχειριστή του aixmi.gr Χρήστου Παναγιωτόπουλου , πρώην Διευθυντή Ειδήσεων και Ενημέρωσης στο Mega για 12 χρόνια.

Με αφορμή ένα tweet του aixmi.gr σχετικά με τις αντιδράσεις για ένα γλωσσικό σφάλμα της Μαριλένας Γεραντώνη, στο οποίο απάντησε ο Ιάσονας Πιπίνης, ξεκίνησαν οι… εχθροπραξίες, με τον Χρ. Παναγιωτόπουλο να βγάζει στα «μανταλάκια» τον δημοσιογράφο, καθώς τον κατήγγειλε ότι παρουσίαζε σαν 10.000 τους αγανακτισμένους στο Σύνταγμα, όταν ο αριθμός τους ξεπερνούσε τους 100.000, αλλά και για λάθη (;) στην κάλυψη της υπόθεσης Χριστοφοράκου.

Αργότερα, ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος αποκάλεσε τον Πιπίνη «πυροβολημένο αγωνιστή της επαναστάσεως» ενώ σε άλλο σημείο δήλωσε ότι υπήρξαν παρεμβάσεις ατόμων, που δεν κατονόμασε, προκειμένου να μην απολυθεί από το σταθμό.





Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που δημοσιογράφοι του Mega αποκάλυψαν πως… δεν τα έλεγαν και όλα μετά το ξεκίνημα της κρίσης και των μνημονίων.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Γιάννης Πρετεντέρης που σε συνέντευξή του είχε αποκαλύψει πως «Όλοι ξέραμε από την πρώτη στιγμή ότι (το χρέος) δεν είναι βιώσιμο, αλλά μας έλεγαν μην το πείτε τώρα, δεν είναι σωστό. Το αποτέλεσμα είναι ότι μέχρι το 2010 έλεγαν όλοι ότι το χρέος είναι βιώσιμο και εμείς δεν τους απαντούσαμε «όχι, δεν είναι!»

Παρόμοιες αποκαλύψεις είχε κάνει και η σημερινή ευρωβουλευτής και τότε δημοσιογράφος του Mega, Μαρία Σπυράκη, που παραδέχθηκε ότι γνώριζε πληροφορίες για την κατάσταση του τραπεζικού συστήματος τις οποίες απέκρυψε. «Γνώριζα ότι τροφοδοτούνταν οι τράπεζες από τον Μάιο έως τον Ιούνιο με μετρητά διότι υπήρχε μεγάλη απόσυρση χρημάτων. Η συνείδησή μου, ως πολίτη, ως Ελληνίδας, δεν μου επέτρεψε να δω το δημοσιογραφικό μου συμφέρον. Εκτίμησα ότι δεν έπρεπε να το πω. Το πήρα στο μαξιλάρι μου» είχε δηλώσει η Μαρία Σπυράκη.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Σαν να μη πέρασε μιά μέρα..

     Αύγουστοι, διακοπές, καλοκαίρια έρχονται και φεύγουν,
..και η προδοσία, η πολιτική (και όχι μόνον) αλητεία, η υποκινούμενη κρίση, μας περιμένουν να γυρίσουμε,
..επίμονα, σαδιστικά, με σχέδιο εξόντωσης, με
στόχους "τριτοκοσμοποίησης" της χώρας.

Με διάφορους γελοίους (γελοιοδέστατους) τύπους, προεξάρχοντος του πρωθυπουργού, η κυβέρνηση προχωρά την ανάθεση έργου που έχει αναλάβει απ' το γερμανικό Δ' Ράϊχ, διαμέσου της νεοφασιστικής Ευρωπαϊκής "Ένωσης".
Το σχέδιο δεν σταματά ποτέ, καλοκαίρι-ξεκαλοκαίρι, με καταστροφές ή μή, με λιμούς, σεισμούς, και καταποντισμούς.
Γνωρίζουν πως αν δώσουν μιά ευκαιρία ανάσας, έναν τόνο επιείκειας, θα θεωρηθεί κακό προηγούμενο, και δεν θέλουν.
Θέλουν να τελειώσουν την βρώμικη δουλειά, πριν ο λαός πάρει απόφαση πως μόνον με την εξέγερση θα σταματήσει το κακό.

Το μικρό ανθρωπάκι χωρίς τσίπα, την ώρα που η φωτιά κατάκαιγε την μισή Αττική,
..έκοβε το επίδομα θέρμανσης από τους δικαιούχους.
Την ώρα που μετακινούνταν με αεροπλάνα και κότερα,
..έκοβε την επιδότηση εισητηρίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς για τους φοιτητές και τους ανήμπορους.
Την ώρα που οι υπουργοί του ξημεροβραδιάζονταν σε πισίνες, καμπάνες και σπά,
..έκοβαν την επιδότηση ενοικίου για τους άπορους φοιτητές και τις ταλαίπωρες οικογένειές τους.

Την ίδια ώρα τα νοσοκομεία αγκομαχούσαν χωρίς προσωπικό και υλικά να τα φέρουν βόλτα στις αυξημένες ανάγκες του καύσωνα, των ατυχημάτων, της αυξημένης λόγω τουρισμού κίνησης.
Κάθε φωτιά έκαιγε τριπλάσια έκταση από αυτή που θα έκαιγε κανονικά αν υπήρχαν λεφτά για καύσιμα, ανταλλακτικά και σέρβις για μηχανήματα που θα χάρασσαν αντιπυρικές ζώνες,
..αν υπήρχαν λεφτά για συντήρηση και ανανέωση του γερασμένου στόλου πυροσβεστικών αεροπλάνων και ελικοπτέρων.
Αλλά πού λεφτά;
Σε ένα κράτος υπό διαλύση που πρώτη και μέγιστη προτεραιότητα είναι όχι οι υποδομές, αλλά η πληρωμή των τοκογλύφων, δεν περισσεύουν λεφτά για τον λαό και την χώρα.

Όλα εξυπηρετούν έναν στόχο: την υποβάθμιση ενός κράτους από κυρίαρχο σε εξαρτημένο προτεκτοράτο,
..μέσω της εξαθλίωσης του λαού που το κατοικεί.
Αυτόν ακριβώς τον στόχο εξυπηρετούν και οι καταργήσεις κάθε λογής επιδομάτων.

Είναι τόσο αγαθοί οι διεθνείς απατεώνες και τοκογλύφοι της "Ένωσης" ώστε να πιστεύουν πως θα αποπληρωθούν τα τεράστια χρέη που ισχυρίζονται ότι έχουμε με το κόψιμο επιδομάτων και συντάξεων, με την υπολειτουργία Υγείας, Παιδείας, και Δημόσιας Τάξης;
Όχι βέβαια.
Ο απώτερος σκοπός είναι το καθολικό ξήλωμα του κοινωνικού κράτους.
Στόχος είναι να καταστραφεί η κοινωνική ασφάλεια που ένοιωθε (όση ένοιωθε) ο πολίτης,
..να μείνει έρμαιο στην "καλή διάθεση" των εργοδοτών των μεγάλων διεθνών επιχειρήσεων, και των τραπεζών.

Και όσο τον στόχο αυτόν τον υπηρετεί και τον προωθεί μιά τάχα αριστερή κυβέρνηση τόσο καλύτερα για τους απατεώνες-κατακτητές.

Εξ ού και το ανθρωπάκι χωρίς τσίπα είναι τρις χειρότερο και πολύ πιό επικίνδυνο από οποιαδήποτε δεξιά πέρασε από την χώρα,
..συμπεριλαμβανομένης και της (φανερής) χούντας των συνταγματαρχών.

"Καλό χειμώνα" είπαμε;
Δεν είπαμε.
Κακόν, λοιπόν, και ψυχρό μας χειμώνα!..




Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....