Διυλιστήριο: 03/06/16
ροη αναρτησεων

Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

Σκληρή παρέμβαση του Δημήτρη Καμμένου για τον Χριστοφοράκο: ΘΑ ΤΟΝ ΔΙΑΛΥΣΩ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥ!

Όποιος παει να βγάλει λάδι τον Χριστοφοράκο τύπου ήταν δωρητής και όχι μιζαδόρος σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, θα με βρει απέναντί του έως τέλους.

Κανενα έλεος.

Θα τον διάλυσω και θα διάλυσω όποιον τον στηρίξει σε αυτή την απάτη.

Θα πέσουν κορμιά.

Το νου σας όλοι όπου κι αν αν βρίσκεστε ότι και εάν ψηφίζετε.

Καθαρές δουλειές, καθαρά και εντιμα λόγια.

Δημήτρης Καμμένος - Βουλευτής Ανεξάρτητων Ελλήνων

http://www.diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Γιορτή Αλληλεγγύης στο Σύνταγμα - Τεράστια η ανταπόκριση των πολιτών

Έξω και την πλέον αισιόδοξη προσδοκία κινήθηκε η ανταπόκριση των Αθηναίων στο κάλεσμα που απηύθυνε το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες.

Από το πρωί της Κυριακής, εκατοντάδες αυτοκίνητα δεν έπαψαν να σταματούν στην πλατεία Συντάγματος και να αφήνουν στα ειδικά σημεία περισυλλογής χιλιάδες σακούλες με ρούχα, τρόφιμα, φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης αλλά κυρίως με το περίσσευμα της αγάπης τους για τον συνάνθρωπο που φαίνεται πως αυτή τη φορά ξεπέρασε καθε προηγούμενο.
Η συγκέντρωση τροφίμων, φαρμάκων και άλλων ειδών θα συνεχίζεται μέχρι τις 18:00 το απόγευμα.




Σχόλιο Διυλιστηρίου:   Θέλω να δώ αν ακόμα και τώρα οι ψεκασμένοι νεοφιλελέ και οι αναρχοσορίτες θα λένε ότι Έλληνες στο σύνολο τους είναι ρατσιστές.
Απόδειξη,.. οι "προοδευτικές"(στην ανωμαλία) χώρες πως κλείνουν η μια πίσω από την άλλη τα σύνορα τους μέσα σε μερικούς μήνες, σε ένα πρόβλημα που η Ελλάδα αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια.
Ένα μεγάλο μπράβο σε αυτόν τον μεγάλο λαό που έχει μάθει να δίνει κυρίως από αυτά που δεν έχει...και δίνει μήνυμα ελπίδας και ανθρωπιάς σε όλο τον κόσμο.


Greeks gathering supplies for refugees
Wow, this is really heartwarming! Hundreds of Greek activists came together in Syntagma Square in Athens today to gather tons of supplies, food, clothes, medicine and other necessities for the tens of thousands of desperate refugees stranded in Greece because of the border closings.Old women in their Sunday clothes asked the activists what they were doing there. When told what it was about, tears streamed down their face, asking how long they will be there so they could come back and bring stuff.If anyone in this world actually deserves the Nobel peace prize this year, it's all these ordinary Greek men and women offering the little means they have left to those who are even more in need and thereby showing what solidarity means.
Δημοσιεύτηκε από Europe says OXI στις Κυριακή, 6 Μαρτίου 2016
πηγή
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Αυτές είναι οι απαιτήσεις της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ - Πώς επιχείρησε να διχοτομήσει το Αιγαίο

Τις απαιτήσεις της Τουρκίας που απέρριψαν στην ουσία οι Σύμμαχοι, αποκαλύπτει με δημοσίευμά της η "Καθημερινή της Κυριακής".
Στο δημοσίευμα παρουσιάζεται έγγραφο 17 σημείων το οποίο κατέθεσε ο Τούρκος στρατηγός ETHEM BUYUKISIK και στην ουσία καταγράφονται μια προς μια οι αξιώσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο, ενώ για πρώτη φορά επιχειρεί να θέσει θέμα γκρίζων ζωνών αμφισβητώντας ελληνικά νησιά σε επίσημο έγγραφο του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η τουρική πρόταση περιλαμβάνει άμεσα ή έμμεσα το σύνολο των διεκδικήσεων της Τουρκίας έναντι της Ελλάδας και είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, καθώς δεν πρόκειται για μια άσκηση της Συμμαχίας, αλλά για μια ανοικτή επίσημη, διεθνή πραγματική επιχείρηση, έστω και αν δεν είναι πολεμική. Όπως αναφέρει η "Καθημερινή", η Τουρκία αμφισβητεί τον εθνικό εναέριο χώρο των δέκα μιλίων, ζητεί να μην κατατίθενται σχέδια πτήσης στο FIR Αθήνας, ζητεί από τα πλοία του ΝΑΤΟ να μην ελλιμενίζονται στα Δωδεκάνησα που θεωρεί αποστρατικοποιημένα, ενώ επιμένει φυσικά στις δικές της θέσεις για τις περιοχές έρευνας και διάσωσης διεκδικώντας την ευθύνη στο μισό Αιγαίο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Τουρκία αμφισβητεί ανοιχτά την ελληνικότητα των νησιών, γεγονός που για πρώτη φορά εμπεριέχεται σε επίσημο έγγραφο που κατατίθεται στο ΝΑΤΟ.

Η Τουρκία, φέρεται να απαιτεί να μην γίνεται λόγος για εναέριο χώρο του Αιγαίου, αλλά «εναέριο χώρο του ΝΑΤΟ».

Απαιτεί επίσης από τη Συμμαχία να μην χρησιμοποιεί ονόματα, προφανώς νησιών «με τρόπο ο οποίος θα δημιουργήσει αχρείαστο περισπασμό, μπορεί να προκαλέσει δυσαρέσκεια ή θα μπορούσε να ληφθεί ως προώθηση των εθνικών συμφερόντων». Το δημοσίευμα αναφέρει πως η συγκεκριμένη αναφορά έχει να κάνει με τα 16 μικρά νησιά που οι Τούρκοι θεωρούν πως δεν ανήκουν στην Ελλάδα και τους έχουν δώσει τουρκικά ονόματα όπως Ίμια και Καρντάκκαι θεωρούν ότι ανήκουν στην Τουρκία.



Σύμφωνα με την «Καθημερινή της Κυριακής», το πλήρες κείμενο που κατέθεσε ο επκεφαλής της τουρκικής αντιπροσωπείας στο ΝΑΤΟ, Ethem Buyukisik, έχει ως εξής (στις παρενθέσεις βρίσκονται οι ερμηνείες):

«Αγαπητοί κύριοι,

1)Θα ήθελα να επεκτείνω την εκτίμησή μου εκ μέρους της TMAs (τουρκικές στρατιωτικές αρχές) για τη συνεχή στήριξή σας στο θέμα της προσφυγικής κρίσης στο Αιγαίο Πέλαγος και στα τουρκοσυριακά σύνορα. Σας πληροφορώ για το αίτημα των TMAs στις Αρχές της SHAPE (Ανώτατο Συμβούλιο – Αρχηγείο των Συμμαχικών Δυνάμεων) να λάβουν υπόψη τα παρακάτω θέματα κατά την διάρκεια του σχεδιασμού σχετικά με την προαναφερθείσα επιχείρηση.

Α. Ζητάμε από τις Αρχές της SHAPE να λάβουν υπόψη την πολιτική καθοδήγηση κατά την διάρκεια του σχεδιασμού και της εκτέλεσης των φάσεων.

Β. Θα επιστήσω την προσοχή σας στις ενδεχόμενες αμφισβητούμενες πολιτικές περιοχές μεταξύ των συμμαχικών χωρών.

C.Οι θαλάσσιες δραστηριότητες αναμένεται να μεταφερθούν μακριά από τις προβληματικές περιοχές του Αιγαίου, που θα μπορούσαν να προκαλέσουν κρίση ανάμεσα στα συμμαχικά κράτη.

D.Οι τουρκικές στρατιωτικές αρχές θεωρούν αναγκαίο ότι οι υπάρχουσες συμφωνίες ανάμεσα σε Τουρκία και Ελλάδα θα πρέπει να είναι σεβαστές δεόντως κατά την διαδικασία του σχεδιασμού.

E. Οι τουρκικές στρατιωτικές αρχές ισχυρίζονται ότι είναι ανάγκη να υπάρξει ένα ξεχωριστό πλάνο γι αυτή την επιχείρηση. Μέχρι τότε η επιχείρηση αναμένεται να μεταφερθεί στην νομική δομή της Operation Active Endevour (επιχείρηση του ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο) και η προτεραιότητα θα έπρεπε να δίνεται στις τρέχουσες δραστηριότητες της SNF (μόνιμες ναυτικές δυνάμεις, δηλαδή αυτές που έχει σταθερά το ΝΑΤΟ σε ορισμένες περιοχές όπως στη Μεσόγειο).

F. Οι τουρκικές στρατιωτικές αρχές πιστεύουν στην ανάγκη να υπάρχει μια δυνατή συνεργασία ανάμεσα σε ΝΑΤΟ – Τουρκία – Ελλάδα και την ΕΕ (Frontex). Για να ολοκληρωθεί αυτή η συνεργασία, οι αναγκαίοι μηχανισμοί πρέπει να μπουν σε εφαρμογή πριν από την εκτέλεση της επιχείρησης.

G. Οι TMAs αναμένουν η μη πολεμική φύση της επιχείρησης να παραμείνει σε κάθε στάδιο αυτής.

H. Κατά τη διάρκεια της εκτελεστικής φάσης, οι δραστηριότητες του ΝΑΤΟ σε Ανατολική Μεσόγειο και Μαύρη Θάλασσα δεν θα πρέπει να επηρεαστούν με κανέναν τρόπο.

Ι. Οι TMAs θεωρούν ότι μόνο οι ISR επιτρέπονται στην διάρκεια της επιχείρησης που σχετίζονται με την προσφυγική κρίση στο Αιγαίο.

J. Κατά την διάρκεια της αποστολής ISR, οι μονάδες του ΝΑΤΟ αναμένεται να μην εμπλακούν στις ασυνήθιστες προσφυγικές δραστηριότητες πέραν των γεγονότων που περιέχονται στη SOLAS και την υποχρέωση διάσωσης ανθρώπων στη θάλασσα. Στην περίπτωση πιθανών ISR δραστηριοτήτων στο Αιγαίο, οι SAR περιοχές που η Τουρκία θα έχει δηλώσει στον ΙΜΟ θα πρέπει να είναι σεβαστές δεόντως. Οι TMAs δε θα δεχτούν τους ισχυρισμούς οι οποίοι σχετίζονται με τους Athens FIR Limitations.

Κ. Οι SNMG, HELOS και MPAs αναμένεται να λειτουργήσουν σε διεθνή ύδατα και εναέριο χώρο. Ισχυρισμοί σχετικοί με δήθεν εναέριο χώρο 10 ναυτικών μιλίων δεν θα πρέπει να αναφέρονται στα OPGEN Directives. Οι αρχές του σχεδιασμού πτήσεων του NATO MPAs κατά την διάρκεια του σχεδιασμού, της εντολής και της σχετικής επικοινωνίας στη γραμμή του Athens FIR θα πρέπει να αποφευχθεί. Η χρήση του ATO/ACO σε συμφωνία με τις σίγουρες διαδικασίες του ΝΑΤΟ θα πρέπει να συνεχιστούν. Επίσης ο εναέριος χώρος που θα χρησιμοποιηθεί στο Αιγαίο θα πρέπει να αναφέρεται ως εναέριος χώρος του ΝΑΤΟ.

L. Οποιαδήποτε προσπάθεια σχετιζόμενη με την επέκταση του TTW και του εναέριου χώρου κατά τη διάρκεια της επιχείρησης αναμένεται να αποφευχθεί.

Μ. Οι TMAs αναμένουν το ΝΑΤΟ να μη σχεδιάσει και μεταφέρει κάποια ναυτική/στρατιωτική δραστηριότητα, συμπεριλαμβανομένων των ελλιμενισμών στις γεωγραφικές παρατάξεις και του αποστρατικωποιημένου στάτους των νησιών του Αιγαίου, και οποιονδήποτε σχεδιασμό ο οποίος θα οδηγήσει στη φθορά του στάτους αυτών των αποστρατικοποιημένων νησιών.

Ν. Οποιαδήποτε μορφή ελευθερίας όπως αθώα μεταφορά, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη στην πιο πιθανή της έκταση.

Ο. H χρησιμοποίηση οποιονδήποτε ονομάτων με τρόπο ο οποίος θα δημιουργήσει αχρείαστο περισπασμό, μπορεί να προκαλέσει δυσαρέσκεια ή θα μπορούσε να εκληφθεί ως προώθηση των εθνικών συμφερόντων, αναμένεται να αποφευχθεί και μια πολύ πιο απλή και επιχειρησιακή λύση θα μπορούσε να βρεθεί, όπως χρησιμοποιώντας γράμματα ή και αριθμούς.

P. Είναι σημαντικό να έχουμε στο μυαλό μας ότι η επιχείρηση αποτελείται από δύο ξεχωριστά μέρη: Το ένα να μεταφερθεί στο Αιγαίο Πέλαγος και το άλλο είναι οι ISR δραστηριότητες να μεταφερθούν κατά μήκος των τουρκοσυριακών συνόρων.

Q. Η στρατηγική διοίκηση αυτής της επιχείρησης θα μπορούσε να σχεδιαστεί και μεταφερθεί με ακρίβεια και προσοχή σε συνεργασία με τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους εκπροσώπους.

2) Από αυτή την άποψη θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για ακόμη μια φορά που λαμβάνετε υπόψη τις ανησυχίες μας πάνω στο θέμα. Ο σύνδεσμος είναι ο πλωτάρχης Halil AKSU.

Με σεβασμό

ETHEM BUYUKISIK»

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Βγάζουν «λάδι» τον Χριστοφοράκο: Ο εισαγγελέας «βαφτίζει» δωρεά προς ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τις μίζες 10 εκατ. ευρώ



Την απαλλαγή του φυγόδικου για τον σκάνδαλο της Siemens Μιχάλη Χριστοφοράκου προτείνει ο εισαγγελέας Στέλιος Κωσταρέλλος, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Real News».

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο κ. Κωσταρέλλος στην πρόταση του προς το Δικαστικό Συμβούλιο προτείνει την απαλλαγή του κ. Χριστοφοράκου όχι μόνο για το αδίκημα της απάτης αλλά και γι αυτό της δωροδοκίας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, ο κ. Κωσταρέλλος κρίνει στην πρόταση του ότι ο κ. Χριστοφοράκος δεν δωροδόκησε κρατικούς υπαλλήλους, αλλά έδινε «διψήφιο ποσό εκατομμυρίων» (άρα τουλάχιστον 10.000.000 ευρώ) ως «δωρεά»
στους ταμίες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, για να κλείνει όλες τις μεγάλες δουλειές στη χώρα μας η Siemens.

Για τον λόγο αυτό, στην ίδια πρόταση ζητείται να αρθούν τα δύο εντάλματα σύλληψης που είχαν εκδοθεί σε βάρος του Μ. Χριστοφοράκου όταν δεν εμφανίστηκε να απολογηθεί για την υπόθεση στον τέταρτο ειδικό ανακριτή και διέφυγε στη Γερμανία, όπου από τότε κυκλοφορεί ελεύθερος.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την «Real News», σε ότι αφορά στη δωροδοκία – δωροληψία κρατικών αξιωματούχων που εμπλέκονταν στην ανάθεση του έργου στην κοινοπραξία SAIC TEAM, αλλά και την χρηματοδότηση των δύο μεγάλων πολιτικών κομμάτων, ο εισαγγελέας στην πρόταση του διαπιστώνει:

«Από το αποδεικτικό υλικό που συγκεντρώθηκε και ειδικότερα από τις καταθέσεις μαρτύρων με τις κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών των αρμοδίων για την παρακολούθηση του έργου και στη συνέχεια των μελών της Επιτροπής Ελέγχου και Παραλαβής Προμήθειας C4I, τις κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών των στελεχών της ελληνικής εταιρίας Siemens ΑΕ (Μιχάλη Χριστοφοράκου, Διονύσιου Δενδρινού), καθώς και άλλων στελεχών της ίδια υποκατασκευάστριας μέρους του όλου έργου εταιρίας, δεν προέκυψε κανένα στοιχείο με διακίνηση χρηματικών ποσών προς υπαλλήλους (μέλη των αρμοδίων επιτροπών για την παρακολούθηση του έργου και την παραλαβή αυτού) ή άλλα υπηρεσιακά στελέχη που είχαν καθ οιονδήποτε τρόπο εμπλακεί στην προμήθεια του συστήματος ασφαλείας C4I...Περαιτέρω με διαταγή του Ειρηνοδικείου του Μονάχου επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης ενός έτους στον Μ. Χριστοφοράκο, διότι ως διευθυντής της Siemens στην Ελλάδα προέβη σε δωρεά διψήφιου ποσού εκατομμυρίων ευρώ προς το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ και δη προς τους ταμίες των κομμάτων αυτών, ώστε να επηρεάσουν τους αρμοδίους υπαλλήλους και να επιταχυνθεί η παραλαβή των επιμέρους έργων της προμήθειας, ενεργώντας ενδεχομένως και κατά παράβαση των καθηκόντων τους υπέρ της εταιρίας Siemens. Η συμπεριφορά όμως αυτή (δωρεά χρημάτων σε πολιτικά κόμματα) σε καμία περίπτωση δεν στοιχειοθετεί την αντικειμενική υπόσταση των εγκλημάτων της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας».

Επίσης το δημοσίευμα υπογραμμίζει πως ο εισαγγελέας συμπεραίνει ότι «δεν στοιχειοθετείται και η αξιόποινη πράξη της νομιμοποίησης εσόδων από την εγκληματική αυτή δραστηριότητα, είτε με τη διακίνηση χρηματικών ποσών μέσω του χρηματοπιστωτικού τομέα, είτε με την κτήση περιουσιακών στοιχείων με αυτά και σκοπό να συγκαλυφθεί η αληθινή προέλευση των χρημάτων που προήλθαν από τις άνω αξιόποινες πράξεις».


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....