Διυλιστήριο: 02/03/16
ροη αναρτησεων

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Ουδείς στο απυρόβλητο! Πειθαρχική δίωξη στον αεροπαγίτη Νίκο Λεοντή

Στην άσκηση πειθαρχικής δίωξης, σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατίας», κατέληξε ο έλεγχος που διεξαγόταν τους τελευταίους μήνες, σε κλίμα απόλυτης μυστικότητας, σε βάρος του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου Νικόλαου Λεοντή. Η πειθαρχική έρευνα σε βάρος του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, ο οποίος έχει και τον διπλό ρόλο του ελεγκτή αλλά και του ελεγχομένου, καθώς έχει και τη θέση του προϊσταμένου της επιθεώρησης των δικαστηρίων και των δικαστών, σύμφωνα με τις πληροφορίες, καταλήγει στο ότι υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις για τη δίωξη του δικαστικού λειτουργού. Σημειώνεται ότι η εξέλιξη αυτή έχει ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς ο κ. Λεοντής χειρίζεται «καυτές» υποθέσεις πειθαρχικών ελέγχων συναδέλφων του.

Συγκεκριμένα, ο αρεοπαγίτης φέρεται ότι κατηγορείται ότι προήδρευε, επί χρόνια, του δευτεροβάθμιου αθλητικού δικαστηρίου, παρότι ο νόμος προβλέπει ότι σε αυτή τη θέση μπορεί να βρίσκεται μόνο δικαστής με τον βαθμό του προέδρου Εφετών. Ο κ. Λεοντής, μάλιστα, παρότι, κατά πληροφορίες, γνώριζε αυτό το γεγονός, προχωρούσε στη συνεχή ανανέωση των συμβάσεών του με την ΕΠΟ, με αποτέλεσμα να αποτελεί τον μοναδικό τακτικό δικαστή της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας. Η υπόθεση του κ. Λεοντή έχει ανατεθεί στο Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με το βιογραφικό του, ο κ. Λεοντής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1949, είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και ομιλεί τη γερμανική γλώσσα. Διορίστηκε στο δικαστικό σώμα, στη θέση του παρέδρου του Πρωτοδικείου Αθηνών στις 29 Απριλίου 1975 και, εν συνεχεία, έγινε πρωτοδίκης Χαλκιδικής στις 15 Οκτωβρίου 1997. Στον βαθμό του προέδρου Πρωτοδικών προήχθη στις 23 Νοεμβρίου 1990, ενώ στον βαθμό του εφέτη την 1η Σεπτεμβρίου 1994, στον βαθμό του προέδρου Εφετών στις 16 Αυγούστου 2005 και στον βαθμό του αρεοπαγίτη στις 27 Ιουλίου 2007. Στον βαθμό του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου προήχθη το καλοκαίρι του 2013 και από τότε παραμένει σε αυτή τη θέση.

Πηγή Δημοκρατία

http://www.diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

DW: Ρώσοι χάκερ κατά της γερμανικής βουλής;


Το περιοδικό Der Spiegel, επικαλούμενο ανώτατο αξιωματούχο ασφάλειας ανέφερε πολύ σύντομα ότι η επίθεση πέρυσι στο διακομιστή και στον κεντρικό υπολογιστή του γερμανικού κοινοβουλίουέγινε από στρατιωτική μυστική υπηρεσία της Ρωσίας.

Επίσημη διαβεβαίωση δεν υπάρχει και δεν μπορεί να υπάρχει διότι καμιά υπηρεσία του κοινοβουλίου δεν έχει ανακριτική αρμοδιότητα. Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφάλειας στην Πληροφορική δεν θέλησε να κάνει καμιά εκτίμηση. Την ίδια στάση κράτησε και η Γενική Ομοσπονδιακή Εισαγγελία.

Ιοί προγραμματισμένοι σε ρωσική γλώσσα

Ωστόσο η είδηση δεν ξαφνιάζει. Τον Μάιο του 2015 τεχνικοί υπάλληλοι της βουλής ανακάλυψαν ότι ορισμένοι διακομιστές της διοίκησης μολύνθηκαν με ιούς. Τον Αύγουστο μάλιστα ολόκληρο το σύστημα τέθηκε εκτός λειτουργίας. Στο μεταξύ, το σύστημα έχει μολυνθεί από χάκερ σε τέτοιο βαθμό που για να ξεπεραστεί το πρόβλημα θα πρέπει να γίνει ολική επανεκκίνηση. Πληροφορίες για το εάν υπήρξε διαρροή στοιχείων και σε τί βαθμό δεν υπάρχουν. Εκείνο που επίσης κυκλοφορεί είναι ότι οι επιτιθέμενοι δεν ήταν ερασιτέχνες, αλλά επαγγελματίες χάκερ ξένης μυστικής υπηρεσίας. Ο Χανς Γκέοργκ Μάασεν, πρόεδρος της Υπηρεσίας Προστασίας του Συντάγματος, υπεύθυνος για την αντικατασκοπεία, εξέφρασε παρόμοιους φόβους ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Ο υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ από την πλευρά του επιβεβαίωσε την πληροφορία, ενώ αναλυτές της εταιρείας ασφάλειας ηλεκτρονικών υπολογιστών Kaspersky Lab βρήκαν ενδείξεις ότι η επίθεση με ιούς είχε προγραμματιστεί σε ρωσική γλώσσα. Η επιβεβαίωση της πληροφορίας ότι πίσω από την επίθεση βρίσκονται ρωσικές μυστικές υπηρεσίες ταιριάζει στην εικόνα ότι η Γερμανία βρίσκεται όλο και πιο έντονα στο στόχαστρο των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών.


«Υβριδική στρατηγική της Ρωσίας»

«Ταιριάζει στην υβριδική στρατηγική της χώρας», λέει ο Ρόντεριχ Κιζεβέτερ, εμπειρογνώμων σε θέματα εξωτερικής πολιτικής της ΚΟ των Χριστιανικών κομμάτων. Η έννοια «υβριδική στρατηγική» χρησιμοποιήθηκε περισσότερο στην ουκρανική κρίση και περιγράφει την προάσπιση των ρωσικών συμφερόντων με ένα μείγμα πολιτικής αποτελούμενο από στρατιωτικά μέσα, συγκεκαλυμμένη στήριξη των ένοπλων ομάδων και μιντιακή καμπάνια για τους ρωσώφωνους στην Ανατολική Ουκρανία. Τελευταία και σε χώρες της Ευρώπης εφαρμόζεται αυτή η στρατηγική. «Είναι προφανώς προς το συμφέρον της Ρωσίας να αποσταθεροποιεί την ΕΕ», εκφράζει το φόβο ο Τζεμ ΄Εζντεμιρ, επικεφαλής των Πρασίνων.

Η υπόθεση ενός 13χρονου κοριτσιού ρωσικής καταγωγής που υποτίθεται ότι έπεσε θύμα βιασμού από δύο Άραβες άνδρες δίνει νέες διαστάσεις σε αυτόν τον πόλεμο ρωσικών συμφερόντων. Παρά το γεγονός ότι η αστυνομία από πολύ νωρίς εντόπισε ότι ο βιασμός δεν έγινε ποτέ, ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών και τα ρωσικά ΜΜΕ κατηγόρησαν τις γερμανικές αρχές για συγκάλυψη.

Πηγή: DW

http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Έρχονται τα «πάνω κάτω» στη φορολογία - Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι

Έρχονται τα «πάνω κάτω» στη φορολογία - Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι 

Η ελληνική κυβέρνηση έδωσε χθες στους δανειστές την πρότασή της για το φορολογικό, η οποία περιλαμβάνει ανατροπές στις φορολογικές κλίμακες.

Σύμφωνα με την πρόταση, τις μεγαλύτερες επιβαρύνσεις θα υποστούν οι αυτοαπασχολούμενοι με εισοδήματα άνω των 42.000 ευρώ και οι μισθωτοί με ετήσια εισοδήματα άνω των 60.000 ευρώ, λόγω της αύξησης του ανώτατου συντελεστή στο 50%. 

Στην ελληνική πρόταση, την οποία κατέθεσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στους δανειστές, δεν έχει ενσωματωθεί στη νέα προτεινόμενη κλίμακα φορολογίας εισοδήματος η ειδική εισφορά αλληλεγγύης. Μόλις συμβεί αυτό, θα αυξηθεί περισσότερο η φορολογική επιβάρυνση. 

Θεσπίζεται νέα ενιαία φορολογική κλίμακα για μισθωτούς, συνταξιούχους και ελεύθερους επαγγελματίες με τέσσερα εισοδηματικά κλιμάκια και συντελεστές: 

- 22% για εισόδημα έως 25.000 ευρώ 
- 32% για εισόδημα από 25.000 έως 42.000 ευρώ 
- 42% για το τμήμα του εισοδήματος από 42.000 έως 60.000 ευρώ 
- 50% για το τμήμα του εισοδήματος που υπερβαίνει τις 60.000 ευρώ 

Έκπτωση φόρου των 2.100 ευρώ που οδηγεί σε έμμεσο αφορολόγητο όριο εισοδήματος 9.550 ευρώ μόνο για μισθωτούς και συνταξιούχους. 

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι θα φορολογούνται με τη νέα ενιαία κλίμακα από το πρώτο ευρώ. 

Σχετικά με τους αγρότες, πρόθεση είναι να ισχύσει ένας συντελεστής, ο οποίος όμως θα αυξηθεί σταδιακά σε βάθος τουλάχιστον πενταετίας, από το 13% που είναι σήμερα στο 26%, που προβλέπει η νέα συμφωνία. 

Κερδισμένοι από το νέο φορολογικό θα είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες με εισόδημα ως 25.000 ευρώ, καθώς ο συντελεστής φορολόγησής τους θα μειωθεί από το 26% στο 22%. 

Μικρό όφελος θα έχουν και οι αυτοαπασχολούμενοι που δηλώνουν εισοδήματα άνω των 25.000 ευρώ, και έως 42.000 ευρώ, ενώ όσοι εμφανίζουν στην εφορία υψηλότερα εισοδήματα θα έχουν μεγαλύτερη φορολογική επιβάρυνση. 

Οι μεγάλοι χαμένοι θα είναι όλοι οι φορολογούμενοι που έχουν ετήσιο εισόδημα άνω των 50.000 ευρώ, καθώς πλέον το τμήμα του εισοδήματος πάνω από αυτό το όριο θα φορολογείται με συντελεστή 50%. Για παράδειγμα, ένας ελεύθερος επαγγελματίας με ετήσιο εισόδημα 70.000 ευρώ, ενώ σήμερα πληρώνει φόρο 19.600 ευρώ, με τη νέα κλίμακα θα κληθεί να πληρώσει 24.300 ευρώ, δηλαδή 4.700 ευρώ περισσότερα. 

Βέβαια όλα αυτά στα χαρτιά, αφού είναι αβέβαιο αν η πρόταση θα καλύψει τις απαιτήσεις των δανειστών και θα πάρει το πράσινο φως.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Τα ΜΜΕ στην πρόπλυση!..

     Η απόφαση της Ένωσης Συντακτών για την σημερινή 24ωρη απεργία των δημοσιογράφων,
..δηλαδή πρίν και όχι συγχρόνως με την γενικευμένη αυριανή απεργία και συλλαλητήρια όλων των κλάδων,
..αποτελεί μιά σταγόνα λογικής και ίσως μία προσπάθεια εξιλέωσης, στον ωκεανό της κακουργίας και του πολέμου που έχουν εξαπολύσει πολλά χρόνια τώρα, με αποκορύφωση τα
τελευταία έξη,
..τόσο τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ, όσο -και κυρίως- οι ίδιοι οι δημοσιογράφοι τους εναντίον του ελληνικού λαού.

Η τεχνική της απόκρυψης της αληθινής είδησης -από την λίστα Λαγκάρντ μέχρι την μη μετάδοση ειδήσεων κατά τις μέρες γενικών απεργιών και συλλαλητηρίων με πρόσχημα την συμμετοχή τους στην απεργία- και της διαστρέβλωσης και ''κακοποίησης'' ιδεών και ανθρώπων με τόνους λάσπης και άμετρης κακοήθειας,
..ήταν και είναι τα κύρια όπλα τους στον βρώμικο πόλεμο που διεξάγουν υπέρ των δανειστών -τοκογλύφων-''εταίρων'', των δωσιλογικών κυβερνήσεων, και της τσέπης τους βεβαίως-βεβαίως εφ' όσον μιλάμε για μεγαλοδημοσιογράφους-τηλεαστέρες,
..ή για την θεσούλα τους και την αποφυγή της ανεργίας όταν μιλάμε για δευτεράτζες και τσικό.

Η ουσία όμως είναι μία: έχουν πουλήσει την ψυχή τους και το τομάρι τους στον διάβολο.
Έχουν διαλέξει στρατόπεδο και αυτό δεν είναι το στρατόπεδο του δικαίου,
..αλλά το στρατόπεδο της κουκούλας του κατοχικού καταδότη.

Μία μέρα και μία φορά σωστής απόφασης δεν φτάνει για να ξεπλύνουν τα εκατομμύρια των ανέργων, τους εκατοντάδες χιλιάδες των νεόπτωχων, και τις χιλιάδες αυτοκτονίες,
..όλα αυτά δηλαδή για τα οποία είναι ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ.

Οι μέρες του κουτόχορτου της μιάς ''συγγνώμης'' ή του mea culpa του Μεγάλου Τυχοδιώκτη, έχουν πιά περάσει.
Οι συγγνώμες κι οι ''αυτοκριτικές'' δεν φτάνουν.
Χρειάζεται η παραδειγματική τιμωρία όλων των συνυπεύθυνων για να ξαναπάρει μπροστά η μηχανή αυτής της απορυθμισμένης κοινωνίας.

Δίκαιες δίκες, δημεύσεις παρανόμως αποκτηθέντων περιουσιών, και φυλακίσεις όλων όσων είναι υπεύθυνοι για την χρεοκοπία,
..αλλά και για την απάτη που υφίσταται ο ελληνικός λαός,
..και για την ληστεία και μετατροπή της χώρας σε προτεκτοράτο,
..είναι η ικανή και αναγκαία συνθήκη για να περάσουμε και να ξεπεράσουμε την κρίση, ως λαός, ώς άνθρωποι, ως κοινωνία.

Όλα τ' άλλα είναι στάχτη στα μάτια,
..και άλλη μιά παραπλάνηση,
..για να την βγάλουν καθαρή,
..οι απατεώνες και οι κακούργοι!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ζητούν απο άνεργο 22.000 ευρώ για το «δεν πληρώνω», για διόδια 420 ευρώ

Ζητούν απο άνεργο 22.000 ευρώ για το «δεν πληρώνω», για διόδια 420 ευρώ 

Ο Γιώργος Θεοφάνους ήταν ένας από εκείνους τους πολίτες, οι οποίοι εφάρμοσαν την πολιτική «δεν πληρώνω» με την υποστήριξη πολλών που προέτρεπαν τους πολίτες να καταβάλουν το αντίτιμο των διοδίων.

Τα πράγματα όμως, δεν εξελίχθηκαν όπως τα περίμενε. Ο μέχρι πρότινος συμβασιούχος αρχαιολόγος και νυν άνεργος, καλείται να πληρώσει 22.000 ευρώ στην εφορία, για μη καταβολή διοδίων ύψους 420 ευρώ! 

Το απίστευτο αυτό πρόστιμο πρέπει να πληρώσει για τις 130 φορές που πέρασε από τα διόδια Πολυμύλου, στην Εγνατία Οδό, από το 2013 έως τα μέσα του 2015. Όπως αναφέρεται στην ειδοποίηση της εφορίας, θα πρέπει να καταβάλει το ποσό των 8.500 ευρώ μέχρι το τέλος του τρέχοντος μήνα, ενώ συνολικά θα πληρώσει 22.000 ευρώ, με τα περαιτέρω πρόστιμα και τις προσαυξήσεις για το διάστημα αυτό. 

Σε δηλώσεις του σήμερα στο MEGA, ο υποστηρικτής στου κινήματος «Δεν Πληρώνω», απευθύνει κραυγή αγωνίας, λέγοντας ότι κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του και ότι, όντας, άνεργος, δεν έχει τρόπο να ανταποκριθεί στο ποσό αυτό.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Πλήρωσε ο Παπασταύρου το πρόστιμο των 3,5 εκατ. ευρώ για το λογαριασμό στη λίστα Λαγκάρντ


Ωστόσο, σκοπεύει να προσφύγει στα αρμόδια δικαστήρια και να ζητήσει την ακύρωσή του

Στην εξόφληση του ποσού των 3,5 εκατ. ευρώ που του είχε καταλογιστεί ως πρόστιμο από το ΚΕΦΟΜΕΠ για τα ποσά που εντοπίστηκαν σε τραπεζικό λογαριασμό του, που περιλαμβάνεται στη λίστα Λαγκάρντ, προχώρησε σήμερα ο κ. Σταύρος Παπασταύρου, δικηγόρος και σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Όπως αναφέρει ο ίδιος σε ανακοίνωσή του, κατέβαλε το ποσό που του καταλογίστηκε, πλην όμως σκοπεύει να προσφύγει στα αρμόδια δικαστήρια και να ζητήσει την ακύρωσή του.

Το εν λόγω ποσό επιβλήθηκε στον κ. Παπασταύρου για λογαριασμό με 5,4 εκατ. δολάρια που φέρεται να διατηρούσε στην ελβετική τράπεζα ΗSBC. Πάντως, μετά την εξόφληση του ποσού, δεν μπορεί πλέον να ασκηθεί ποινική δίωξη στον κ. Παπασταύρου.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή του ο κ. Παπασταύρου αναφέρει: «Προχώρησα σήμερα, για λόγους συμμόρφωσης στις διατάξεις που προβλέπουν την καταβολή ταμειακά βεβαιωμένων ποσών, στην εξόφληση των προστίμων που μου καταλογίσθηκαν άδικα για τραπεζικό λογαριασμό στον οποίο δεν ήμουν δικαιούχος. Με βάση ένα κατασκευασμένο "στοιχείο", αγνώστου ταυτότητας και προέλευσης, επιχειρήθηκε η προσωπική και επαγγελματική μου διαπόμπευση. Η καταβολή έγινε μέσω δανείου που αναγκάστηκα να πάρω από τον πραγματικό δικαιούχο του λογαριασμού καθώς προσωπικά ουδέποτε απέκτησα ούτε και διαθέτω τέτοιο ποσό. Δηλώνω ρητά και κατηγορηματικά ότι δεν αποδέχομαι τον υπό κρίση καταλογισμό. Προχωρώ στην άσκηση όλων των προβλεπομένων από τη νομοθεσία ενδίκων ενεργειών, προκειμένου να διαγνωστεί από τις δικαστικές αρχές η σε βάρος μου αδικία και να ακυρωθεί το σχετικό πρόστιμο. Είμαι βέβαιος ότι στο τέλος αυτής, της επώδυνης για εμένα, διαδικασίας θα δικαιωθώ».

Ο κ. Παπασταύρου σε δηλώσεις του έχει κάνει λόγο για «σκευωρία» σε βάρος του, με στόχο -όπως έχει πει- να εξυπηρετηθούν πολιτικές σκοπιμότητες. Υποστηρίζει ότι ο επίμαχος λογαριασμός δεν ήταν δικός του και ότι ο ίδιος είχε ρόλο πληρεξούσιο σε trust που είχε συστήσει ο παιδικός του φίλος, επιχειρηματίας Σάμπι Μυωνή. Τον ισχυρισμό μάλιστα αυτό έχει επιβεβαιώσει και ο κ. Μυωνή, εξεταζόμενος ενώπιον όλων των αρμοδίων αρχών.

Μάλιστα, ο κ. Παπασταύρου είχε κληθεί και είχε καταθέσει ως ύποπτος τέλεσης αξιόποινων πράξεων το περασμένο καλοκαίρι (φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος) ενώπιον των οικονομικών εισαγγελέων που ερεύνησαν την υπόθεση.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Spiegel: Σχιζοφρενική η κατάσταση στην Ελλάδα -Πληρώνει από την τσέπη της για το προσφυγικό

ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΜΟΝΟ 6 ΕΚΑΤ. ΑΠΟ ΤΑ 450 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ

Στα βάρη που επωμίζεται η Ελλάδα εξαιτίας της προσφυγικής κρίσης και των όρων εφαρμογής του τρίτου προγράμματος χρηματοδότησης αναφέρεται ανταπόκριση της ηλεκτρονικής έκδοσης του περιοδικού Spiegel από τη Θεσσαλονίκη.

Οπως αναφέρει η Deutsche Welle, ο αρθρογράφος «βλέπει» τη χώρα να «συνθλίβεται μεταξύ προσφυγικής κρίσης και πακέτου λιτότητας». Όπως επισημαίνει μεταξύ άλλων, «η ΕΕ απαιτεί από την Ελλάδα να διαφυλάσσει τα εξωτερικά σύνορα και να μεριμνά επαρκώς για τους πρόσφυγες.

Ταυτόχρονα οι Βρυξέλλες δεν επιτρέπουν στους Έλληνες να παρεκκλίνουν ούτε χιλιοστό από το πρόγραμμα λιτότητας. Μία σχιζοφρενική κατάσταση», σχολιάζει εμφατικά το δημοσίευμα του Spiegel Online.

Όπως προσθέτει το γερμανικό περιοδικό, «στην πραγματικότητα η ΕΕ έχει προβλέψει 450 εκατομμύρια ευρώ έκτακτης βοήθειας, ώστε η Ελλάδα να μπορέσει να διαχειριστεί τις προσφυγικές ροές. Όμως, σύμφωνα με πληροφορίες του Spiegel Online, η χώρα έχει λάβει ως τώρα μόλις έξι εκατομμύρια ευρώ από το Ταμείο της ΕΕ για το Άσυλο, τη Μετανάστευση και την Ενσωμάτωση. Εκτός αυτού η Κομισιόν εξετάζει αυτή την ώρα το ενδεχόμενο εξισορροπητικών πληρωμών ύψους μόλις 32 εκατομμυρίων ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα πληρώνει την υποδοχή, μέριμνα, καταγραφή και τη μεταφορά των προσφύγων που φθάνουν στις ακτές της έως τώρα από την τσέπη της – με χρήματα που στην πραγματικότητα δεν έχει καν», υπογραμμίζει το δημοσίευμα.

Πηγή

http://www.diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....