Διυλιστήριο: 09/10/15
ροη αναρτησεων

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

ΒΟΜΒΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΟΥ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ! 2,6 ΕΚ ΕΜΒΑΣΜΑ ΑΠΟ ΟΦΣΟΡ ΣΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ!


Τους «κάρφωσαν» οι καρτέλες από τον λογαριασμό της HSBC!
Οπως προκύπτει από τις τραπεζικές καρτέλες της HSBC για τον κ. Παπασταύρου, ο ίδιος διέθετε λογαριασμό στη Γενεύη από τις 21 Μαΐου 2001, ο οποίος τροποποιήθηκε στις 7 Ιουλίου 2005. Τα συγγενικά του πρόσωπα διέθεταν επίσης λογαριασμούς στην HSBC Γενεύης από τις 23 Ιανουαρίου 2002, που τροποποιήθηκαν, και πάλι, στις 7 και τις 8 Ιουλίου 2005.
Ολως συμπτωματικώς, την ίδια ημέρα (7 Ιουλίου 2005) ανοίγει και ο λογαριασμός της Stabri και δημιουργείται κοινός λογαριασμός (εταιρία, Παπασταύρου και συγγενείς), ο οποίος στις 31 Δεκεμβρίου 2005 εμφανίζει υπόλοιπο 697.663 δολάρια. Ξαφνικά, στις αρχές Φεβρουαρίου του 2006, ο λογαριασμός λαμβάνει 2.600.000 δολάρια από μια εταιρία του Παναμά, τη Fairwinds Assets Inc., η οποία είχε ιδρυθεί μόλις έναν μήνα νωρίτερα και, όπως είναι φανερό, δεν είχε καμία απολύτως δραστηριότητα. Τα έως τώρα διαθέσιμα… στοιχεία δείχνουν ότι η Fairwinds έλαβε τα χρήματα από μια ελβετική εταιρία, την Capland S.A., που συνδέεται με τον κ. Αγγ. Μεταξά.
«Λίστα Λαγκάρντ» : Είναι αμφίβολο αν ο αποπεμφθείς σύμβουλος της ΝΔ μπορεί να φέρει πρόσθετα στοιχεία
Νέα ερωτήματα για την ανάμειξη της επενδυτικής ομάδας Μεταξά – Παπασταύρου σε εκτεταμένο δίκτυο φοροδιαφυγής και ξεπλύματος μαύρου χρήματος, με επίκεντρο τη «λίστα Λαγκάρντ» στην HSBC Γενεύης, προκύπτουν από το καταστατικό της εταιρίας Stabri με έδρα τις Βρετανικές Παρθένους Νήσους.
Ο κ. Παπασταύρου (γνωστός ως ο σύμβουλος του Μαξίμου που απέτυχε να κλείσει την τελευταία διαπραγμάτευση με την τρόικα το 2014 και αποπεμφθείς πλέον από τη Ν.Δ.) αρνείται ότι ήταν συνδικαιούχος του λογαριασμού της Stabri ύψους 5.397.856 δολαρίων. Κατά την προ εβδομάδος ανωμοτί κατάθεσή του στον αναπληρωτή οικονομικό εισαγγελέα Ι. Δραγάτση, ως ύποπτος φοροδιαφυγής και ξεπλύματος, ο κ. Παπασταύρου επανέλαβε τον ισχυρισμό ότι δρούσε για λογαριασμό φίλου και πελάτη του. Παρουσίασε δε έγγραφα που, όπως υποστηρίζει, αποδεικνύουν την κατάθεση των χρημάτων από τον πελάτη του και, αρκετά
χρόνια αργότερα, την επιστροφή τους στο ίδιο πρόσωπο.



Ωστόσο πηγές με βαθιά γνώση της δράσης της ομάδας του κ. Παπασταύρου και του συνεταίρου του Αγγ. Μεταξά (που καταζητείται διεθνώς από τις 23 Ιουνίου) σημειώνουν ότι, ανεξάρτητα από τα έγγραφα που παρουσίασε ο πρώην σύμβουλος (και ήδη χαρακτηριζόμενος στα γραφεία της Ν.Δ. «επικίνδυνο βαρίδι εν όψει εκλογών»), οι κινήσεις των χρημάτων δεν μπορούν να χαρακτηριστούν φυσιολογικές. Κι αυτό επειδή, αν ευσταθούσε η δικαιολογία Παπασταύρου ότι ήταν υπεύθυνος καταπιστεύματος του πελάτη του «για ώρα ανάγκης», θα υπήρχε στην αρχή αποστολή από έναν προσωπικό λογαριασμό (αντί πολλών offshore) και τα $5.390.000 θα παρέμεναν κάπου «κλειδωμένα»-επενδεδυμένα, χωρίς τις κινήσεις και τα εμβάσματα που έγιναν μετά. Οι ίδιες πηγές πρόσθεταν χαρακτηριστικά ότι κάποιος που ισχυρίζεται πως διατηρεί χρήματα εξ ονόματος τρίτου δεν έχει λόγο να τα λαμβάνει ή να διακινεί μεταξύ διάφορων offshore σε όλο τον κόσμο και, ασφαλώς, δεν είναι δυνατόν να καθιστά συνυπεύθυνα τα συγγενικά του πρόσωπα.

Παράλληλα, όπως ψιθυρίζεται στα γραφεία της Συγγρού, «ο Παπασταύρου μάς λέει από τον Οκτώβριο του 2012 ότι δεν υπάρχει θέμα και διαβεβαίωνε τον Σαμαρά, που τον εξέθεσε, ότι η υπόθεση έχει κλείσει, αλλά του πήρε τρία ολόκληρα χρόνια για να βρει και να καταθέσει κάποια στοιχεία που τώρα θα πρέπει να διασταυρωθούν από την Εισαγγελία και το ΣΔΟΕ».
Η «δημοκρατία» κατέχει το καταστατικό και δημοσιεύει σήμερα της κύριες διατάξεις που καθόριζαν τον τρόπο λειτουργίας της Stabri και οι οποίες είναι αμφίβολο αν τηρήθηκαν και κατά πόσο συμβαδίζουν με τα έγγραφα που παρουσίασε στην Εισαγγελία ο κ. Παπασταύρου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το καταστατικό, η αποδοχή πάσης φύσεως χρηματικών καταβολών, επιταγών, γραμματίων κ.λπ. πρέπει να γίνεται με ειδική διαδικασία οριζόμενη με απόφαση των διευθυντών της Stabri.
Πληρεξούσιο
Επομένως, ακόμα κι αν υπήρχε πληρεξούσιο της Stabri και του φίλου-πελάτη του προς τον κ. Στ. Παπασταύρου, αυτό δεν αρκεί για την εγκυρότητα της κατάθεσης χρημάτων στον τραπεζικό λογαριασμό της εταιρίας. Απαιτείται αυτή η πρόσθετη κυρωτική διαδικασία που είναι αμφίβολο αν ακολουθήθηκε και, κυρίως, αν μπορεί να την αποδείξει ο αποπεμφθείς σύμβουλος της Ν.Δ.



Παράλληλα ορίζεται ότι η Stabri οφείλει να τηρεί αρχείο για τις συνεδριάσεις και τις αποφάσεις των διευθυντών της. Επομένως, το πληρεξούσιο που επικαλείται ότι διαθέτει ο κ. Παπασταύρου για τον τραπεζικό λογαριασμό της Stabri θα πρέπει να βρίσκεται στο ειδικό αρχείο της εταιρίας και να μπορεί να το παρουσιάσει στις ελληνικές Αρχές.
Τους «καρφώνουν» και οι καρτέλες από τον λογαριασμό της HSBC!
Οπως προκύπτει από τις τραπεζικές καρτέλες της HSBC για τον κ. Παπασταύρου, ο ίδιος διέθετε λογαριασμό στη Γενεύη από τις 21 Μαΐου 2001, ο οποίος τροποποιήθηκε στις 7 Ιουλίου 2005. Τα συγγενικά του πρόσωπα διέθεταν επίσης λογαριασμούς στην HSBC Γενεύης από τις 23 Ιανουαρίου 2002, που τροποποιήθηκαν, και πάλι, στις 7 και τις 8 Ιουλίου 2005.
Ολως συμπτωματικώς, την ίδια ημέρα (7 Ιουλίου 2005) ανοίγει και ο λογαριασμός της Stabri και δημιουργείται κοινός λογαριασμός (εταιρία, Παπασταύρου και συγγενείς), ο οποίος στις 31 Δεκεμβρίου 2005 εμφανίζει υπόλοιπο 697.663 δολάρια. Ξαφνικά, στις αρχές Φεβρουαρίου του 2006, ο λογαριασμός λαμβάνει 2.600.000 δολάρια από μια εταιρία του Παναμά, τη Fairwinds Assets Inc., η οποία είχε ιδρυθεί μόλις έναν μήνα νωρίτερα και, όπως είναι φανερό, δεν είχε καμία απολύτως δραστηριότητα. Τα έως τώρα διαθέσιμα στοιχεία δείχνουν ότι η Fairwinds έλαβε τα χρήματα από μια ελβετική εταιρία, την Capland S.A., που συνδέεται με τον κ. Αγγ. Μεταξά.



Το εκπληκτικό είναι ότι οι ίδιες τραπεζικές καρτέλες εμφανίζουν την ελβετική Capland ως «συνδεόμενο πελάτη» με τη Stabri των Βρετανικών Παρθένων Νήσων, ενώ (όπως έχει αποκαλύψει η «δημοκρατία» από τον Απρίλιο) ο κ. Μεταξάς (μαζί με άλλους συνεργάτες της επενδυτικής ομάδας) συνδέεται και με την παναμέζικη Fairwinds, την οποία κλείνει τον Δεκέμβριο του 2014, όταν το ΣΔΟΕ ερευνούσε τον κ. Παπασταύρου!
Επομένως, πώς ο κ. Παπασταύρου διαχειριζόταν χρήματα ενός τρίτου φίλου και πελάτη του, ενώ η Stabri συνδέεται και συναλλάσσεται με εταιρίες συμφερόντων του Αγγ. Μεταξά;
Το διακριτικό ραντεβού σε καφέ του Χαλανδρίου με τον Κυρ. Μητσοτάκη
Πολιτική κάλυψη από τον βουλευτή (και παλαιό συμμαθητή του) Κυριάκο Μητσοτάκη προσπαθεί να αποκτήσει ο Σταύρος Παπασταύρου, μετά την αποπομπή του από τα κεντρικά γραφεία της Ν.Δ.
Ο κ. Παπασταύρου, επί κομματικής ηγεσίας Κ. Καραμανλή, προσπαθούσε να ξεχαστεί η στενή σχέση του με την οικογένεια Μητσοτάκη και είχε προσκολληθεί στην οικογένεια Βαρβιτσιώτη. Μεταξύ άλλων, ήταν μέλος στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας V+O (Varvitsiotis + Olympios), η οποία τώρα «πληρώνει» με έρευνα και για την ίδια το δίκτυο offshore που διαχειριζόταν ο Στ. Παπασταύρου. Χάρη στον πρώην αντιπρόεδρο της Ν.Δ. Ιωάννη Βαρβιτσιώτη, κατάφερε να ενταχθεί σε μη εκλόγιμη θέση στο ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ. το 1999 και το 2004, καθώς και να οριστεί γραμματέας Διεθνών Σχέσεων του κόμματος, αντικαθιστώντας τον Γιάννη Βαληνάκη όταν ανέλαβε υφυπουργός Εξωτερικών.



Οταν η Ντόρα Μπακογιάννη ορίστηκε υπουργός Εξωτερικών το 2006, ο Στ. Παπασταύρου επανέκαμψε στο περιβάλλον της οικογένειας Μητσοτάκη, συνεργαζόμενος και επαγγελματικά με μέλη της.
Κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Μαξίμου, ο Στ. Παπασταύρου έδινε συχνό «ραπόρτο» στον Κυριάκο Μητσοτάκη, με σχεδόν καθημερινά γεύματα σε στέκια του Κολωνακίου. Τώρα, καθώς είναι ύποπτος δύο κακουργημάτων και ερευνάται για τη σύσταση εγκληματικής συμμορίας, η συνάντησή τους, το περασμένο Σαββατοκύριακο, έγινε σε πιο διακριτικό μέρος: σε καφέ του Χαλανδρίου, και μάλιστα λίγες ημέρες μετά τις ραδιοφωνικές δηλώσεις του βουλευτή ότι «γνωρίζω κι έχω άποψη για τον κ. Παπασταύρου, αλλά θα πρέπει να ολοκληρωθεί η έρευνα».

Πηγή ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Η απίστευτη απάντηση της Γεννηματά για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ


Να δεσμευτούν απέναντι στους πολίτες για κυβέρνηση που θα εξαντλήσει την τετραετία, ζήτησε η Φώφη Γεννηματά κατά την τοποθέτηση της στο debate - Απίθανη απάντησή της για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ «που δεν αφορούν τον ελληνικό λαό»!

Η κυρία Γεννηματά ζήτησε από τους αρχηγούς να σταματήσουν την άγονη και στείρα, όπως είπε αντιπαράθεσή τους.

Η στείρα και άγονη αντιπαράθεση δεν αφορά την ελληνική οικογένεια που βιώνει την οικονομική κρίση. Η οικογένεια είναι το κύτταρο της ελληνικής κοινωνίας. Εκεί συναντιούνται τέσσερις γενιές. Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον», επεσήμανε η κ. Γεννηματά ενώ κατέληξε:

«Οι συνενώσεις είναι δύσκολη δουλειά. Σας καλώ να αντιμετωπίσουμε τη χώρα ως δική μας οικογένεια. Το έχουμε υποχρέωση να το κάνουμε. Το πετύχαμε το προηγούμενο διάστημα, μπορούμε να το κάνουμε και πάλι».

Το ΠΑΣΟΚ θα είναι η τρίτη δύναμη που θα επιβάλει τη συνεργασία

«Είμαι αποφασισμένη το ΠΑΣΟΚ να είναι η θετική έκπληξη, η τρίτη δύναμη των εκλογών που θα επιβάλει την συνεργασία και τη σταθερότητα στη χώρα».

Αυτό δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά αποχωρώντας από το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του τρίωρου debate των πολιτικών αρχηγών.

Η απίστευτη απάντηση για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ

«Δεν αφορά τον ελληνικό λαό» ήταν η απίστευτη απάντηση που είχε δώσει νωρίτερα η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σε ερώτηση του Αντώνη Σρόιτερ, για την κακοδιαχείριση και το πόρισμα για τα οικονομικά του κόμματος.

«Το πόρισμα έχει πάει στον εισαγγελέα και γίνονται έρευνες» δήλωσε η κ. Γεννηματά, ερωτώμενη αν θα δοθεί στη δημοσιότητα.

«Δεν χρειάζεται να συζητήσουμε τίποτα άλλο εκτός από αυτό. Δεν έχω στοιχεία στα χέρια μου σε βάρος κάποιου... Σπαταλάμε χρόνο για μια ερώτηση που δεν αφορά τον λαό» ισχυρίστηκε η κ. Γεννηματά, σε μια εμφανή προσπάθεια να υποβαθμίσει το θέμα.





«Ζητάμε να μας δώσει δύναμη ο ελληνικός λαός για να είμαστε ο καταλύτης των εξελίξεων»

Έχουμε την εμπειρία και τη γνώση, ξέρουμε να διαπραγματευτούμε, ο κόσμος πλέον μπορεί να συγκρίνει ζητάμε να μας δώσει δύναμη να είμαστε ο καταλύτης των εξελίξεων.

Αυτό το μήνυμα θέλησε να περάσει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, απαντώντας στην πρώτη θεματική ενότητα οικονομία-ανάπτυξη-ανεργία και στην ερώτηση της δημοσιογράφου Όλγας Τρέμη.

Η ερώτηση της κ. Τρέμη ήταν: Το ΠΑΣΟΚ ψήφισε το τρίτο μνημόνιο που είχε δύο σημαντικά θέματα ασφαλιστικό και εργασιακό που είναι ουρές του δικούς σας μνημονίου. Μετά τις εκλογές θα είστε υποχρεωμένοι να τα υλοποιήσετε. Τι σας διαφέρει από τα άλλα κόμματα;

Έχουμε την εμπειρία τη γνώση ξέρουμε να διαπραγματευτούμε σκληρά και αποτελεσματικά πια. Το έχουμε κάνει στο παρελθόν ο κόσμος ξέρει και μπορεί να συγκρίνει. Γνωρίζει ποιους πρέπει να εμπιστευτεί. Οδηγηθήκαμε στο τρίτο επαχθέστερο μνημόνιο. Αν υπήρχε χρυσό βατούμουρο θα το έπαιρνε ο κ. Τσίπρας που έφθασε τη χώρα στο grexit. Είναι ορατές οι διαφορές μας. Έχουμε την εμπειρία σήμερα και τη γνώση να διαπραγματευτούμε μετά την 7μηνη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Γι αυτό ζητάμε από τον ελληνικό λαό να μας δώσει τη δύναμη να είμαστε ο καταλύτης στις εξελίξεις για να δώσομε λύση στη χώρα.

Στην επόμενη ερώτηση της κ. Τρέμη ότι πολλοί κατηγορούν το ΠΑΣΟΚ ότι δεν έκλεισε την διαπραγμάτευση για να μην επωμιστεί το πολιτικό κόστος και άφησε το «μουτζούρη» στο ΣΥΡΙΖΑ η κ. Γεννηματά απάντησε:

«Το ΠΑΣΟΚ άκουσε πολλές κατηγορίες, μας είπαν προδότες. Κανείς δεν μπορεί να μας πει ότι βάλαμε το κομματικό συμφέρον πάνω από το συμφέρον της χώρας, όπως τα κόμματα που έλεγαν ψέματα, δημαγωγούσαν και έφεραν ένα μνημόνιο 11 δισ. η ΝΔ και ένα μνημόνιο 14 δισ. ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Η Ελλάδα δεν αντέχει μόνη της να αντιμετωπίσει το μεταναστευτικό»

Στην ερώτηση της δημοσιογράφου Μάρας Ζαχαρέας στην τέταρτη θεματική ενότητα για το μεταναστευτικό και για το τι θα έκανε αν ήταν κυβέρνηση αύριο και μάθαινε ότι φθάνουν στα ελληνικά νησιά 10.000 μετανάστες, η κ. Γεννηματά απάντησε ότι δεν θα περιμένει να συμβεί αυτό αλλά θα δράσει νωρίτερα.

Παράλληλα κατηγόρησε τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για πλήρη αδράνεια με αποτέλεσμα να μην δημιουργηθούν οι κατάλληλες υποδομές και παράλληλα να χάσει η Ελλάδα σημαντικούς πόρους από την ΕΕ που θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

«Αν είμαστε αύριο κυβέρνηση θα πρέπει να πείσουμε ότι το πρόβλημα είναι ευρωπαϊκό όχι ελληνικό. Η Ελλάδα δεν αντέχει μόνη της να το αντιμετωπίσει. Γι αυτό ζητήσαμε διακομματική συνεργασία», τόνισε.

Στην ερώτηση της κ. Ζαχαρέας ποια είναι για το ΠΑΣΟΚ η ρεαλιστική πρόταση για το μεταναστευτικό, η κ. Γεννηματά απάντησε ότι είναι η ριζική αλλαγή της πολιτικής της ΕΕ και η άμεση πρωτοβουλία της κυβέρνησης για την προστασία των ελληνικών νησιών.

Το θέμα των προσφύγων πρέπει να αντιμετωπιστεί με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και στην προστασία των ελληνικών νησιών. Η κυβέρνηση πρέπει να πάρει άμεσα πρωτοβουλία για την ανάδειξη των ελληνικών νησιών γιατί τώρα κλείνονται τα πακέτα και το πρόβλημα θα το βρούμε μπροστά μας», κατέληξε.

«Ο κ. Τσίπρας ούτε ως λαθρεπιβάτης δεν μπορεί να περάσει από το χώρο της σοσιαλοδημοκρατίας»

«Σήμερα από ποτέ άλλοτε επιβεβαιώνεται η εθνική γραμμή που χάραξε το ΠΑΣΟΚ από το 2010 για την παραμονή της χώρας στην Ε.Ε. και στην Ευρωζώνη. Αυτή τη γραμμή χαράξαμε μόνοι μας, όταν όλοι μας πετροβολούσαν», υπογράμμισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά απαντώντας στην ερώτηση της δημοσιογράφου Σίας Κοσιώνη σχετικά με τις κατηγορίες που δέχτηκε το κόμμα της με την υπογραφή του μνημονίου.

«Ο άλλος δρόμος ήταν ο δρόμος της καταστροφής. Ο κ. Τσίπρας δεν έπαιξε το γεωπολιτικό χαρτί. Το τρενάκι του τρόμου του κ. Τσίπρα απομόνωσε τη χώρα», σημείωσε η κ. Γεννηματά.

Στην επόμενη ερώτηση της κ. Κοσιώνη αν ο Γιώργος Παπανδρέου θα μπορούσε να είναι σε μια κυβέρνηση συνεργασίας, η κ. Γεννηματά σημείωσε μεν ότι «ο πρώην πρωθυπουργός σήκωσε ένα πολύ μεγάλο βάρος σε μια πολύ δύσκολη στιγμή για τη χώρα», τόνισε, ωστόσο, ότι «είναι αντιδεοντολογικό να γίνονται τώρα συζητήσεις για θέσεις και αξιώματα, όταν μάλιστα, ο ίδιος έχει δηλώσει πολλές φορές ότι δεν τον αφορούν».

«Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να συμβάλει στην επόμενη ημέρα για αυτό ζητάμε από τον ελληνικό λαό να μας δώσει τη δύναμη», συμπλήρωσε.
Στην ερώτηση του δημοσιογράφου Μάκη Γιομπαζολιά, αν βλέπει πέρα από την προσπάθεια επαναλειτουργία της μεγάλης κεντροαριστεράς παράταξης και συνεργασία με τον «μνημονιακό» ΣΥΡΙΖΑ η απάντηση της κ. Γεννηματά ήταν το ΠΑΣΟΚ θα πετύχει την ανασυγκρότηση της με τους χιλιάδες ανθρώπους που ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του και σε αυτό που εκφράζει, το σοσιαλισμό.

«Ο κ. Τσίπρας ούτε ως λαθρεπιβάτης δεν μπορεί να περάσει από το χώρο της σοσιαλοδημοκρατίας. Ούτε θέλει, ούτε μπορεί», επεσήμανε η κ. Γεννηματά και πρόσθεσε: «Κάθε ημέρα χιλιάδες άνθρωποι επιστρέφουν στο ΠΑΣΟΚ. Με όλους όσους ονειρευτήκαμε και αλλάξαμε μαζί την Ελλάδα τους καλώ να γυρίσουν στο σπίτι τους».

«Όχι στείρα αντιπαράθεση, δέσμευση όλων των πολιτικών για εξασφάλιση κυβέρνησης 4ετίας»

Να σταματήσουν την άγονη και στείρα, όπως είπε αντιπαράθεσή τους και να δεσμευτούν απέναντι στον ελληνικό λαό ότι θα εξασφαλίσουν μια σταθερή και αποτελεσματική κυβέρνηση για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, κάλεσε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, στο μήνυμά της.

Η στείρα και άγονη αντιπαράθεση δεν αφορά την ελληνική οικογένεια που βιώνει την οικονομική κρίση. Η οικογένεια είναι το κύτταρο της ελληνικής κοινωνίας. Εκεί συναντιούνται τέσσερις γενιές. Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον», επεσήμανε η κ. Γεννηματά ενώ κατέληξε:

«Οι συνενώσεις είναι δύσκολη δουλειά. Σας καλώ να αντιμετωπίσουμε τη χώρα ως δική μας οικογένεια. Το έχουμε υποχρέωση να το κάνουμε. Το πετύχαμε το προηγούμενο διάστημα, μπορούμε να το κάνουμε και πάλι».

«Το ΠΑΣΟΚ θα είναι η τρίτη δύναμη που θα επιβάλει τη συνεργασία»

«Δυστυχώς κανένας από τους πολιτικούς αρχηγούς δεν θέλησε να δεσμευτεί ότι η χώρα στις 21 Σεπτεμβρίου θα έχει κυβέρνηση 4ετίας. Ο ελληνικός λαός, όμως, θα το επιβάλει με τη ψήφο του. Θέλουν δεν θέλουν θα κάτσουν γύρω από ένα τραπέζι. Είμαι αποφασισμένη το ΠΑΣΟΚ να είναι η θετική έκπληξη, η τρίτη δύναμη των εκλογών που θα επιβάλει την συνεργασία και τη σταθερότητα στη χώρα».

Αυτό δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά αποχωρώντας από το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του τρίωρου debate των πολιτικών αρχηγών.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Πλήρη πρόσβαση στις καταθέσεις των φορολογούμενων αποκτά η εφορία - Ξεκινούν σαρωτικοί έλεγχοι


Οι ελεγκτές της ΓΓΔΕ θα έχουν πλήρη εικόνα για κάθε ευρώ που κατατέθηκε ή αναλήφθηκε από έναν λογαριασμό τα τελευταία 10 χρόνια

Πλήρη πρόσβαση στις καταθέσεις των φορολογούμενων αποκτά από την ερχόμενη εβδομάδα η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ελεγκτές της ΓΓΔΕ, θα μπορούν να έχουν πλήρη εικόνα για κάθε ευρώ που κατατέθηκε ή αναλήφθηκε από έναν τραπεζικό λογαριασμό τα τελευταία 10 χρόνια καθώς ο υπηρεσιακός αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης υπέγραψε τη σχετική απόφαση, η οποία αποτελούσε μνημονιακή δέσμευση.

Η απόφαση αυτή «λύνει» ουσιαστικά τα χέρια της γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου να προχωρήσει σε σαρωτικούς ελέγχους, ιδίως μέσω του Κέντρου Ελέγχου Μεγάλων Φορολογουμένων.

Σημειώνεται ότι έως τώρα οι ελεγκτές της Εφορίας, εξετάζοντας τις καταθέσεις φορολογουμένων στο πλαίσιο αναζήτησης ενδεχόμενων παραβάσεων φοροδιαφυγής είχαν τη δυνατότητα να δουν ηλεκτρονικά μέσω του Μητρώου Τήρησης Τραπεζικών Λογαριασμών μόνο τα υπόλοιπα καταθέσεων στο τέλος κάθε έτους. Όμως, πλέον θα έχουν στον υπολογιστή τους την συνολική εικόνα των κινήσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, θα μπορούν να ζητούν από συγκεκριμένο πιστωτικό ίδρυμα να απαντήσει για ΑΦΜ φυσικού ή νομικού προσώπου, για συγκεκριμένο τραπεζικό λογαριασμό και για συγκεκριμένη χρονική περίοδο, το σύνολο των συναλλαγών του λογαριασμού οι οποίες επηρεάζουν το λογιστικό υπόλοιπο του λογαριασμού.

Το ΥΠΟΙΚ εκτιμά, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι με την εξέλιξη αυτή θα μπορέσει να ξεσκεπάσει μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής οι οποίες, μέχρι σήμερα, «κολλούσαν» σε διάφορα σημεία, κυρίως λόγω έλλειψης δεδομένα για την κίνηση των τραπεζικών λογαριασμών.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η ΕΕ επέτρεψε την βρώση κλωνοποιημένου κρέατος! - Μα τι τρώμε τελικά;

«Είναι ηθικά επιτρεπτή η κλωνοποίηση;». Η Κομισιόν επέτρεψε την κυκλοφορία κλωνοποιημένου κρέατος πέντε μήνες μετά αφού ενέκρινε 19 διατροφικές και αγροτικές "βόμβες" μεταλλαγμένων τροφών και γεωργικών προϊόντων.

Και αυτή η απόφαση προκαλεί απορία κατά πόσο τελικά οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών ενδιαφέρονται για την δημόσια υγεία και το ευ ζειν των Ευρωπαίων πολιτών.

Πόσο επικίνδυνο είναι το κλωνοποιημένο κρέας; Η Κομισιόν τάσσεται υπέρ της κυκλοφορίας βοδινού ή χοιρινού κρέατος από κλωνοποιημένα ζώα, αλλά το Ευρωκοινοβούλιο εγείρει ενστάσεις.

Οι καταναλωτές στις χώρες της ΕΕ μπορεί να τρώνε ήδη βοδινό ή χοιρινό κρέας που προέρχεται από κλωνοποιημένα ζώα… και να μη το γνωρίζουν!

Με βάση το ισχύον ευρωπαϊκό νομικό πλαίσιο απαγορεύεται η κλωνοποίηση ζώων με σκοπό την παραγωγή κρέατος.

Ωστόσο οι εκτροφείς ζώων μπορούν να εισάγουν από τρίτες χώρες γενετικό υλικό από κλωνοποιημένα ζώα. Προς το παρόν το κρέας που προέρχεται από κλωνοποιημένο γενετικό υλικό είναι δύσκολο να ελεγχθεί και ως εκ τούτου δεν φέρει ειδική σήμανση.

Μάλιστα δεν διαφέρει σε τίποτα γευστικά από το κοινό κρέας. Ωστόσο ο Κρίστοφ Τεν από το ανεξάρτητο ινστιτούτο Testbiotec εφιστά την προσοχή:

«Ξέρουμε πολύ λίγα για το κλωνοποιήμένο κρέας. Πρέπει να περιμένουμε για περισσότερα ερευνητικά δεδομένα πριν το δοκιμάσουμε». Αυτό πάντως που γνωρίζουμε σίγουρα είναι ότι τα κλωνοποιημένα ζώα είναι πιο ευάλωτα από τα κανονικά ζώα σε ασθένειες. Συχνά εμφανίζουν επιπλοκές και δυσπλασίες. Ποιος εγγυάται ότι αυτά δεν θα εμφανίζονται και στους ανθρώπους που θα τα καταναλώνουν; Κατά βάση ούτε οι επιστήμονες γνωρίζουν, θα μάθουν πάνω στους πολίτες όπως γίνεται συνήθως.

«Τα ζώα υποφέρουν πολύ», αναφέρει ο Κρίστοφ Τεν. Επίσης πέρα από τα πρακτικά ζητήματα τίθενται και ζητήματα βιοηθικής:«Είναι ηθικά επιτρεπτή η κλωνοποίηση;».

Σύμφωνα με τους επικριτές αντίστοιχων πρακτικών, το γεγονός ότι η χρήση κλωνοποιημένου γενετικού υλικού εντός της ΕΕ δεν απαγορεύεται ρητά ενδέχεται να οδηγήσει στην αύξηση των σχετικών εισαγωγών.

Εάν τα ζώα που προέρχονται από κλωνοποιημένο γενετικό υλικό δεν πιστοποιούνται εξαρχής, είναι εξαιρετικά δύσκολο στη συνέχεια να πιστοποιηθεί το παραγόμενο κρέας. Αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα μέσα στα επόμενα χρόνια να μην είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε την ακριβή προέλευση του κρέατος που καταναλώνουμε.

Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με τον Μπγορν Πέτερσον, από το γερμανικό Ινστιτούτο FLI για την υγεία των ζώων, μέχρι στιγμής οι κίνδυνοι για την ανθρώπινη υγεία από το κλωνοποιημένο κρέας δεν αποδεικνύονται πειστικά και ως εκ τούτου δεν συντρέχει λόγος για περαιτέρω νομικές ενέργειες.

Για τον γερμανό ειδικό ακόμη και η πιστοποίηση στην παρούσα φάση θα ήταν άνευ νοήματος, αφού είναι δύσκολο να εξακριβωθεί εάν «ένα νεογνό γεννήθηκε από μια συμβατική μητέρα ή από κλώνο. Από τη στιγμή που δεν μπορεί να περιοριστεί η κατάχρηση, η πιστοποίηση από μόνη της δεν αρκεί».

Στην παρούσα φάση πάντως η διαδικασία της κλωνοποίησης ζώων είναι πρακτικά δύσκολη, χρονοβόρα και όχι επικερδής. Η τεχνική προσπάθεια που απαιτείται είναι μεγαλύτερη από τη φυσική διαδικασία αναπαραγωγής.

Σε χώρες εκτός ΕΕ είναι εφικτή η στοχευμένη παρέμβαση στο γενετικό υλικό ζώων με στόχο, για παράδειγμα, να την αύξηση της ποσότητας κρέατος που συγκεντρώνεται γύρω από κόκκαλα.

Αντίστοιχες πρακτικές θεωρούνται όμως παράνομες στην ΕΕ. Ο Πέτερσεν πάντως θεωρεί ότι σύντομα οι ευρωπαίοι πολιτικοί θα έρθουν αντιμέτωποι σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο με αντίστοιχα θέματα.

Στο μεταξύ, σήμερα το Ευρωκοινοβούλιο τάχθηκε υπέρ μιας καθολικής απαγόρευσης των διαδικασιών κλωνοποίησης που μπορεί να οδηγήσουν στην παραγωγή κρέατος ή γάλακτος.

Η απαγόρευση αφορά και τους απογόνους κλωνοποιημένων ζώων καθώς επίσης γενικότερα την κυκλοφορία κλωνοποιημένου γενετικού υλικού. Εντούτοις εάν η Κομισιόν δεν συνυπογράψει την πρόταση της Ευρωβουλής, θα είναι δύσκολο να περιοριστεί η εισαγωγή κλωνοποιημένου γενετικού υλικού από χώρες όπως οι ΗΠΑ.

Η Κομισιόν γενικά έχει πολύ ύποπτη συμπεριφορά το τελευταίο χρονικό διάστημα και δέιχνει να διευκολυνει συντριπτικά τις αμερικανικές εταιρείες παραγωγής μεταλλαγμένων τροφών.
Μόλις στα μέσα Απριλίου είχε δώσει την έγκρισή της για την εισαγωγή και κυκλοφορία 19 γενετικά τροποποιημένων οργανισμών δύο ημέρες μετά την πρότασή της προς τα κράτη μέλη για μια μεταρρύθμιση που θα τους επιτρέπει να απαγορεύουν την χρήση τους στο έδαφός τους.

Πρόκειται για 11 προϊόντα της αμερικανικής πολυεθνικής Monsanto -πολλές ποικιλίες σόγιας, αραβοσίτου, ελαιοκράμβης και βαμβακιού- βρίσκονται μεταξύ των γενετικά τροποποιημένων οργανισμών που εγκρίθηκαν, διευκρινίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε ανακοίνωσή της.

Τα υπόλοιπα 8 είναι προϊόντα της αμερικανικής εταιρείας Dupont και των γερμανικών ομίλων Bayer και BASF. Υπενθυμίζουμε ότι η Dupont είναι η περιβόητη εταιρεία που είχε δημιουργήσει τον Πορτοκαλί Παράγοντα (Agent Orange) με τον οποίο ψεκάσανε ολόκληρο το Βιετνάμ τη δεκαετία του '60 με αποτέλεσμα τον θάνατο χιλιάδων Βιετναμέζων αλλά και Αμερικανών στρατιωτών από καρκίνο.

Η δε οικογένεια Dupont μαζί με εκείνες των Rothchild,Rockfeller,Warburg, Vanderbuild, Sinclair,Μοrgan κ.λ.π θεωρολυνται ως μια πανίσχυρη ηγετική φράξια στις υποθέσεις του πλανήτη αλλά και σημαντικός παράγοντας στον έλεγχο του βαθέως αμερικανικού κράτους.

Με αυτή την υπόθεση εν τέλειτα μοναδικά αξιόπιστα για την υγεία τρόφιμα που θα κυκλοφορούν θα είναι τα αποξηραμένα φρούτα και λαχανικά και οι ξηροί καρποί, φυσικής αποξήρανσης και ειδικού ψησίματος.

Ουδείς γνωρίζει τι βάζουν μέσα σε αυτά τα μεταλλαγμένα προϊόντα, αλλά πολύ εύκολα μπορεί να χαθούν οι επομενες γενιές, αφού τα μεταλαγμένα μπορούν να προκαλέσουν στειρότητα, να δημιουργήσουν θηλυπρεπή αρσενικά (άρα και πιο ελέγξιμα για μια επερχόμενη ολοκληρωτική Ελίτ), και φυσικά όπως έλεγε ο Ιπποκράτης "είμαστε ότι τρώμε".

Με τη διατροφή μπορεί να ελεγχθεί ακόμα και η νοητική ικανότητα των ανθρώπων καθώς η διατροφή επηρρεάζει άμεσα τις διανοητικές λειτουργίες και είναι γεγονός ότι η παγκόσμια εξουσία ζητά όσο το δυνατόν πιο νοητικά..."μπούφους" να περπατάνε στην επιφανεια του πλανήτη.

Μεταλλαγμένα ή αλλιώς γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί είναι οι οργανισμοί εκείνοι οι οποίοι δημιουργήθηκαν τεχνητά από τους επιστήμονες με την αφαίρεση ή την προσθήκη γονιδίων που προέρχονται από οργανισμούς που μπορεί να ανήκουν ακόμα και σε εντελώς διαφορετικά είδη.

Παράδειγμα: Οι επιστήμονες μπορούν να πάρουν γονίδια από τα ζώα και να τα μεταφέρουν στα φυτά ή ακόμη γονίδια από μικρόβια και να τα προσθέσουν στο καλαμπόκι. Έτσι ο νέος οργανισμός που θα προέλθει με αυτόν τον τρόπο θα είναι ένας τροποποιημένος οργανισμός που δε θα γινόταν ποτέ με φυσικό τρόπο.

Από έρευνες που έχουν γίνει έχει αποδειχθεί ότι υπάρχει το ενδεχόμενο πρόκλησης αλλεργιών μέσω της κατανάλωσης μεταλλαγμένων, αύξηση της αντίστασης των μικροβίων στα αντιβιοτικά και μείωση της αποτελεσματικότητας αυτών των φαρμάκων. Παραγωγή νέων τοξινών από μεταλλαγμένα φυτά που βγάζουν τοξικές ουσίες ενάντια σε ζιζάνια και έντομα και οι οποίες μπορεί να είναι τοξικές και για τον άνθρωπο

Οι κίνδυνοι από την απελευθέρωση των μεταλλαγμένων στο περιβάλλον είναι πολλοί και μεγάλοι.

Μέσω της γύρης μπορούν να μεταφερθούν γονίδια και σε άλλα φυτά που δεν είναι μεταλλαγμένα αλλά ακόμη και σε άγρια είδη και έτσι να έχουμε μια γενετική μόλυνση όπως π.χ. η γύρη από το μεταλλαγμένο καλαμπόκι είναι καταστρεπτική για ένα είδος πεταλούδας.

Μπορεί να αυξηθεί η ανθεκτικότητα ορισμένων ζιζανίων. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα ορισμένα είδη να αυξηθούν υπερβολικά και άλλα να εξαφανιστούν εντελώς. Το ίδιο ισχύει φυσικά και για τα ζώα που τρώνε τα φυτά. Αυτό όμως είναι μια τεράστια ΑΠΕΙΛΗ για την ισορροπία του περιβάλλοντος..

Υπάρχει πιθανότητα εξαφάνισης των φυτών που δεν είναι μεταλλαγμένα γιατί δεν θα μπορούν να τα ανταγωνιστούν.

Η διασταύρωση των μεταλλαγμένων με την φυσική βλάστηση θα έχει τεράστιους κινδύνους για το περιβάλλον.

Το χειρότερο βέβαια είναι ότι έτσι και ελευθερωθούν τα μεταλλαγμένα στο περιβάλλον δεν θα μπορέσουμε να τα πάρουμε πίσω. Η ζημιά ήδη θα έχει γίνει.

Βέβαια πολλοί λενε ότι δεν γίνεται αλλιώς, η αύξηση του πληθυσμού η υπερβολική κατανάλωση σε λίγα χρόνια θα καταστήσουν την τροφή δυσεύρετη, αλλά είναι αυτό λύση; Να μην γνωρίζει κανείς τι τρώει;

Δεκαεπτά από αυτούς τους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς που εγκρίθηκαν προορίζονται για την ανθρώπινη και τη ζωική διατροφή, ενώ δύο είναι δρεπτά άνθη.

Η έγκριση αυτών των οργανισμών «τελούσε υπό αναστολή», καθώς τα κράτη μέλη δεν είχαν επιτύχει να συμπήξουν μια πλειοψηφία υπέρ ή κατά της κυκλοφορίας τους στην αγορά. Η έγκρισή τους ισχύει άμεσα και για 10 χρόνια!

Μετά; Έπεται συνέχεια,ο Θεός να βάλει το χέρι του!


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Και ο Λαλιώτης στο επικρατείας του ΠΑΣΟΚ


Με την παρουσία του στελέχους του ΠΑΣΟΚ, Κώστα Λαλιώτη σφραγίζεται, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που ανακοινώνεται επισήμως την Πέμπτη στις 11.30 το πρωί σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Η Φώφη Γεννηματά έδινε μέχρι σήμερα μάχη για να στείλει μήνυμα ιστορικής πανστρατιάς και ενότητας, προσπαθώντας να επιστρατεύσει στη λίστα Επικρατείας παλαιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ όπως ο Κώστας Λαλιώτης και ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου. Τελικά φαίνεται πως «κατάφερε» τον πρώτο.

Στο ψηφοδέλτιο θα συμμετέχει επίσης ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και ηγετικό στέλεχος του ΚΙΔΗΣΟ, Θάνος Μωραΐτης, ο οποίος επιστρέφει στη Χαριλάου Τρικούπη, μετά την απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να μη λάβει μέρος το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών στις προσεχείς εκλογές.

Επικεφαλής της λίστας θα τεθεί ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ενώ στην ίδια λίστα θα βρίσκεται και ο πρώην βουλευτής Νίκος Τσούκαλης.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΕ ΕΝΑ VIDEO!!


Η ΝΔ έχει απαξιώσει τα τελευταία χρόνια κάθε τι εθνικό κλείνοντας ταυτόχρονα το μάτι αλλά… και το γόνυ στην διεφθαρμένη ευρωπαική ελίτ. Απομακρύνθηκε ουσιαστικά από την μεσαία τάξη μόνο και μόνο γιατί έπρεπε να εφαρμόσει τις επιταγές της τρόικας.

Απαξίωσε το εθνικό και κοινωνικό συμφέρον στο βωμό της λεγόμενης ευρωπαϊκής και οικονομικής ολοκλήρωσης, ισοπεδώνοντας στο μέγιστο τον οικονομικό και κοινωνικό ιστό της χώρας.

Το πρόγραμμα της τρόικας που ακολούθησε και ακολουθεί πιστά η ΝΔ οδήγησε το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού να ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας, με τον πλούτο ταυτόχρονα να συγκεντώνεται στα χέρια λίγων.

Η ΝΔ με την μνημονιακή της πολιτική δέσμευσε τη χώρα, συνυπέγραψε την ερήμωση της αγοράς και την καθίζηση της οικονομίας, οδήγησε σε αδιέξοδο τη μεσαία τάξη πολλαπλασιάζοντας το χρέος και σαν μην έφθανε αυτό, μονιμοποίησε το χαράτσι επί της ακίνητης περιουσίας με τη νομοθέτηση του ΕΝΦΙΑ, την οποία παρεπιμπτόντως δεν ακύρωσε ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ όπως είχε δεσμευθεί.

Η ΝΔ συγκάλυψε το σκάνδαλο της SIEMENS, η οποία δωροδοκούσε κρατικούς λειτουργούς για να επικρατήσει σε δημόσιους διαγωνισμούς.

Επίσης με σκανδαλώδεις μεθοδεύσεις η ΝΔ κατάφερε να σώσει τους Βενιζέλο και ΓΑΠ από τις ποινικές ευθύνες τους σε σχέση με την «Λίστα Λαγκάρντ», όπου μέσα στην εν λόγω λίστα «παρελαύνουν» εργολάβοι, δημοσιογράφοι και αρκετοί πολιτικοί, ενώ ανερυθρίαστα συγκάλυψε τις ποινικές ευθύνες για την είσοδο της Ελλάδας στο ΔΝΤ, μέσω της απόρριψης της εξεταστικής επιτροπής για το μνημόνιο.

Αυτή είναι η ΝΔ με πολλά και άλλα ενδιαφέροντα σκάνδαλα, τα οποία θα τα αναλύσουμε εκτενέστερα σε επόμενό μας άρθρο.

Διεκδικούν την ψήφο σου άτομα τα οποία έχουν αλλάξει κόμματα σαν τα πουκάμισα και γόνοι πολιτικών τζακιών. Έλληνα μην τους δώσεις άλλη ευκαιρία, ρίξτους στον καιάδα της πολιτικής μια για πάντα.




Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Ιταλός ευρωβουλευτής ντύθηκε... Μέρκελ και χαιρέτησε τον Γιούνκερ


Από ένα απρόοπτο σημαδεύτηκε η έναρξη της ομιλίας του προέδρου Γιούνκερ για την «κατάσταση της Ευρώπης» λόγω της παρουσίας της... Μέρκελ!

Η Γερμανίδα Καγκελάριος δεν ήταν, φυσικά, παρούσα στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αλλά την υποδύθηκε ένας Ιταλός ευρωβουλευτής της Λέγκας του Βορρά.

Ο Τζιανλούκα Μπουονάνο εμφανίστηκε στα έδρανα του ευρωκοινοβουλίου φορώντας μια μάσκα της Άνγκελα Μέρκελ αλά V for Vendetta προκαλώντας τα χειροκροτήματα των παρισταμένων και την αμηχανία του κ. Γιούνκερ όταν τον πλησίασε για να ανταλλάξουν χειραψία.



Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Οι δύο αποκαλυπτικές ''μονομαχίες'' που διακρίναμε στο δίβημα (debate)


Δύο καθοριστικές και αποκαλυπτικές ''μονομαχίες'' διακρίναμε στο χθεσινό δίβημα.

ΠΡΩΤΗ ΜΟΝΟΜΑΧΙΑ - ΤΣΙΠΡΑΣ - ΤΡΕΜΗ 


Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην επαναλειτουργία της ΕΡΤ, τόνισε ότι πρέπει να μπει ένα τέλος στην ασυδοσία, την ανομία και την αδικία. "Δεν είναι δυνατόν κάποιες επιχειρήσεις που τηρούν τους νόμους, να μην μπορούν να δανειστούν και άλλες να μπορούν".

"Εμείς", είπε ο κ. Τσίπρας, "αψηφήσαμε τον πόλεμο που μας έγινε, είχαμε το θάρρος και ζητήσαμε από τους τηλεοπτικούς σταθμούς να πληρώσουν τα χρωστούμενα", ενώ είπε ότι "θα δημοπρατηθούν οι τηλεοπτικές άδειες και θα καταργηθεί το μονοπώλιο στις ψηφιακές άδειες".

Η τοποθέτηση αυτή του πρώην πρωθυπουργού προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Όλγας Τρέμη η οποία τον διέκοψε και με έντονο ύφος ζήτησε διευκρινίσεις γιατί όπως είπε δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις.

Αν και ο συντονιστής της συζήτησης Πάνος Χαρίτος εξηγούσε πως ο διάλογος αυτός δεν προβλέπεται οι φωνές συνεχίστηκαν.

"Ποιοι είναι αυτοί;" ακούστηκε η Όλγα Τρέμη, που εκπροσωπεί το MEGA. "Είμαι στη διάθεσή σας να σας απαντήσω. Έχετε τη μύγα και μυγιάζεστε;" απάντησε ο κ. Τσίπρας. "Δεν έχω καμία μύγα προσωπικά. Δεν θα ήθελα να δημιουργούνται εντυπώσεις διότι είμαστε εκπρόσωποι επτά καναλιών και θα θέλαμε διευκρινίσεις", είπε η ίδια.

Η Όλγα Τρέμη αρνήθηκε να ησυχάσει και εξακολούθησε να διαμαρτύρεται, επιμένοντας στο ξεκαθάρισμα του νοήματος όσων υπαινίσσεται ο τέως πρωθυπουργός, ωστόσο η ίδια ενέδωσε στις πιέσεις του συναδέλφους της Π. Χαρίτου.

ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΟΝΟΜΑΧΙΑ ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ


Όλα ξεκίνησαν, όταν ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, ανέφερε: «Κάποιος αρχηγός που δεν έχει καταλάβει κι άλλες φορές που έλεγε ψέματα (σ.σ. αναφερόμενος στον Πάνο Καμμένο) είπε κάποια πράγματα. Γιατί μας τα λέει τώρα; Επειδή φαίνεται μένει εκτός Βουλής, έχει παλαβώσει"!

Η ατάκα αυτή δεν πέρασε απαρατήρητη από τον κύριο Καμμένο, ο οποίος λίγο αργότερα, όταν πήρε τον λόγο ξεκίνησε την... επίθεση: "Απαντάω ως ο κάποιος αρχηγός όπως είπε ο κ. Μεϊμαράκης. Συνεχίζεται η πολιτική Σαμαρά. Κύριε Μεϊμαράκη είστε υπόδικος. Να πάτε και να ρωτήσετε γιατί σας παρέπεμψαν. Είπατε ψέματα ότι υπάρχει χαρτί για μένα. Κανένα χαρτί δεν υπάρχει. Ο Καρατζαφέρης σας έλεγε μπροστάντζα, ότι τα αρπάξατε δηλαδή για τα υποβρύχια, μαζί με τον Άδωνι Γεωργιάδη και τώρα τους έχετε βουλευτές. Καταργούμε τώρα το νόμο περί ευθύνης υπουργών;"!

Η τοποθέτηση Καμμένου έφερε... πανδαιμόνιο, ο κύριος Μεϊμαράκης σε έντονο ύφος του φώναζε πως «ανέλαβες την βρώμικη δουλειά», ενώ η Φώφη Γεννηματά δεν μπορούσε να μιλήσει, αφού δεν ακουγόταν...




Για την πληροφόρηση σας αυτά είναι τα έγγραφα που έχει καταθέσει ο Καμμένος, όπου θεωρεί ότι ο Μειμαράκης είναι υπόδικος:

21/1/2015, όταν πλέον η πτώση της συμμορίας Σαμαρά – Βενιζέλου είναι εμφανής, ο εισαγγελέας Κωνσταντίνος Δάφνης στέλνει ογκώδη φάκελο με την ένδειξη «Επείγον» προς την εισαγγελία τουΑρείου Πάγου. Η έρευνα έχει δείξει την εμπλοκη του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, του Βαγγέλη Βενιζέλου, άρα πρέπει να αποστελεί το αίτημα στην βουλή.

Η αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κυρία Ξένη Δημητρίου – Βασιλοπούλου παραλαμβάνει τον φάκελο και αντιλαμβανόμενη την σημασία του, μέσα σε 24 ώρες τον στέλνει στην εισαγγελέα εγκλημάτων διαφθοράς, κυρία Ράικου. Με την ένδειξη «ΛΙΑΝ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ».



Η κυρία Ράικου παραπέμπει την υπόθεση στην κυρία Πόπη Παπανδρέου, αντιεισαγγελέα πρωτοδικών και τον κύριο Αντώνιο Ελευθεριάνο, εισαγγελέα πρωτοδικών, οι οποίοι επανέρχονται ταχύτατα στις 30/1/2015 υποβάλλοντας την δικογραφία για την οποία απαιτείται η έγκριση της βουλής για να συνεχίσει η διερεύνηση καθότι περιλαμβάνει πολιτικά πρόσωπα. Η κυρία Ράικου εγκρίνει αυθημερόν, ώστε οι εισαγγελείς να ενημερώσουν την εισαγγελία του Αρείου Πάγου.
Η επιστολή συντάσσεται αυθημερόν από την κυρία Παπανδρέου και τον κύριο Ελευθεριάνο με την ένδειξη «ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ»!

Στις 3 Φεβρουαρίου του 2015, η Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου προωθεί την ποινική δικογραφία στην πρόεδρο της βουλής και στον υπουργό δικαιοσύνης, προκειμένου να εφαρμοστεί το άρθρο 86 «Περί Ποινικής Ευθύνης Υπουργών» για τον κύριο Ευάγγελο Μεϊμαράκη και τον κύριο Ευάγγελο Βενιζέλο!

Αυτή είναι η πρώτη γνωστοποίηση στην κυρία Κωνσταντοπούλου για το κολοσσιαίο σκάνδαλο, που δείχνει περίτρανα γιατί υποδουλώθηκε η Ελλάδα και πως πραγματικά αποδεικνύεται ότι το χρέος είναι απεχθές και επονείδιστο.
Έξι ημέρες μετά, στις 9/2/2015, ο υπουργός δικαιοσύνης κύριος Παρασκευόπουλος διαβιβάζει και αυτός το έγγραφο της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, περί «Ποινικής Ευθύνης Υπουργών». Το έγγραφο παραλαμβάνεται από την βουλή στις 11/02/2015 και καταχωρείται με αριθμό πρωτοκόλλου «88».





http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Υπνηλία..

     Δεκάδες κλήσεις διαμαρτυρίας από ελληνικές και ξένες φαρμακοβιομηχανίες δέχτηκε μετά το τέλος του ντιμπέϊτ το τηλεφωνικό κέντρο της ΕΡΤ.

Απειλούσαν με μηνύσεις
για αθέμιτο ανταγωνισμό,
..αφού μόνο μέσα σε τρείς ώρες είδαν τις πωλήσεις τους σε υπνωτικά χάπια, και άλλα παρόμοια να παίρνουν την κατηφόρα.
Ένας άλλος -ο πιό έξυπνος- απ' τους φαρμακοβιομήχανους ρωτούσε αν θα πορούσε να αγοράσει τα πνευματικά δικαιώματα της κασέτας του ντιμπέϊτ,
..αποσκοπώντας στη με φυσικό τρόπο και χωρίς φάρμακα καταπολέμηση της αϋπνίας.

Αυτό είδαμε:
Ένα γελοιωδώς ανούσιο ντιμπέϊτ, των γελοιωδώς ανούσιων εκλογών.
Μας έμεινε μόνο η ξινή γεύση της ξινής δημοσιογράφου να υπερασπίζεται το δικαίωμα του εργοδότη της να κλέβει τον ελληνικό λαό, και να πλουτίζει εις βάρος του κράτους,
..καθώς και η αηδιαστική γεύση του να βλέπεις πολιτικούς ''αρχηγούς'' να προσπαθούν να αποσείσουν από πάνω τους τις ευθύνες,
..για τα κακουργήματα που διέπραξαν οι ίδιοι και τα κόμματά τους σε βάρος της πατρίδας.

Χαρακτηριστικά μάλιστα, η κάργια του ΠαΣοΚ ''φαγώθηκε'' να λέει και να ξαναλέει πως ''δεν υπάρχει μνημόνιο και αντιμνημόνιο''!
Υπάρχει, ώ συνταξιούχα απ΄τα σαράντα σου, και απολειφάδι της ένδοξης περιόδου κλεψιάς και ρεμούλας της εγκληματικής πολιτικής οργάνωσης που σήμερα ηγείσαι!
Υπάρχει και αντιμνημόνιο ως έννοια, ως πολιτική κίνηση, και αντιμνημονιακοί πολίτες.
Υπάρχουμε, ώ ανύπαρκτη, και μετρηθήκαμε, και βρεθήκαμε 62%!

Θα το δείτε και θα το νοιώσετε σε όχι και πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.
Να εύχεστε μάλιστα να το δείτε μπροστά σας, και όχι πίσω σας.
Είναι πολλά χρόνια τώρα που παίζετε με τις ζωές μας.
Και τώρα που νομίζετε ότι μπορείτε να τις κάνετε ό,τι θέλετε,
..παίζετε και με τα νεύρα μας.

Είναι γεμάτα τα βιβλία της Ιστορίας,
..από εκδιωχθέντες μέχρι καρατομηθέντες τέτοιους ''ηγέτες'',
..που πίστεψαν και έκαναν το ίδιο με σάς!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....