Διυλιστήριο: 12/19/17
ροη αναρτησεων

Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου 2017

Να δούμε ποιός θα κουραστεί ..

     Κανονικά θα κουραστούμε εμείς που θα παλεύουμε να ξαναστήσουμε όρθια τα συντρίμια της πολιτικής και προσωπικής αλητείας σας.
Εσείς στην φυλακή θα τα περνάτε μπέϊκα: ύπνο, ήλιο και ραχάτι.

Αυτά όμως κανονικά. Δηλαδή μ' έναν κανονικό
λαό,
..κι όχι μ' έναν λαό ραγιά που απ' τις αγκαλιές της οθωμανικής αυτοκρατορίας βολεύτηκε για άλλα διακόσια χρόνια στις αγκαλιές των τοκογλύφων "προστατών" της Δύσης,
..μ' έναν λαό που απεμπολεί δημοκρατία και σύνταγμα αδιαμαρτύρητα, χωρίς ν' ανοίξει ρουθούνι.
Μ' έναν λαό που σέρνεται απ' το πρωί στα ΑΤΜ των νταβατζήδων για να εισπράξει την ελεημοσύνη απ' τα δικά του κλεμμένα λεφτά, που οι απατεώνες τού πετάνε, χωρίς να σπάσει ούτε ένα αυγό.
Μ' έναν λαό που βλέπει να εκπλειστηριάζεται η περιουσία του πίσω από σιδερόφρακτα ειρηνοδικεία με την προστασία των ορδών ΜΑΤ-SS των νεοφασιστών της εξουσίας, χωρίς ούτε μία γροθιά να σείεται απειλητικά στο πρόσωπο των δωσιλόγων.

Με ποιόν λαό; Αυτόν που ετοιμάζεται να γιορτάσει την γιορτή της "χαράς" και της "ειρήνης"; Χαρά και ειρήνη για ποιόν λόγο; Τί έχει αυτός ο λαός από χαρά και ειρήνη για να γιορτάσει;

Χαρά με τα ψίχουλα που θα του περισσέψουν από την εφορία, τον ΕΝΦΙΑ, τα τέλη κυκλοφορίας, τους υπερδιογκωμένους λογαριασμούς της ΔΕΗ, με τους μπλοκαρισμένους ή κατασχεμένους λογαριασμούς,
..για ένα λυμφατικό χριστουγεννιάτικο τραπέζι με μάτια θλιμένα που θα κάνουν πως διασκεδάζουν και θα μοιράζουν ευχές για "Χρόνια Πολλά" στα κάτεργα των τοκογλύφων και των συνεργατών τους;
Και θα έχει την ίδια "χαρά" ξημερώματα της 2ας Ιανουαρίου με τις τσέπες άδειες και τον γολγοθά μπροστά του;

Ή ειρήνη; Με τις απολύσεις, τον εργασιακό μεσαίωνα της δίωρης απασχόλησης, με τους πλειστηριασμούς, τις κατασχέσεις, τα πρόστιμα να πέφτουν βροχή,
..με τις τροπολογίες να κρύβονται μέσα στους κατοχικούς νόμους σαν ληστές και σαν φονιάδες που καραδοκούν το θύμα τους;
Ποιάν ακριβώς ειρήνη θα γιορτάσει ο λαός αυτός;

Κανονικά λοιπόν εμείς θα κουραστούμε. Γιατί σε τέτοιον λαό τέτοια κανονικότητα ταιριάζει.
Αν είμασταν λιγότερο κανονικοί και περισσότερο "ακανόνιστοι" εσείς δεν θα υπήρχατε.
Κι αν υπήρχατε δεν θα τολμούσατε να κραδαίνετε την αλητεία σας μπροστά στα μούτρα μας.


Κάντε λοιπόν εσείς καλά Χριστούγεννα στα καλοστολισμένα τραπέζια σας ενόσω εμείς θα διαχειριζόμαστε την μιζέρια μας.
Εμείς θα κουραστούμε.
Κοιμηθείτε ήσυχοι!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Παπαδημητρίου: Οι άμεσες ξένες επενδύσεις αυξήθηκαν κατά 69% το εννέαμηνο του 2017"Δεν θα πρέπει να αφήσουμε τις σειρήνες των μικροσυμφερόντων να σταθούν εμπόδιο στην επιτάχυνση της οικονομικής της πορείας. Καθήκον μας είναι να κρατήσουμε σταθερά το τιμόνι". Αυτό τόνισε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, κατά τη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2018 και πρόσθεσε:

"Εκείνο που χρειαζόμαστε είναι κοινωνική σταθερότητα και εθνική συνεννόηση για να πετύχουμε το στοίχημα της ανάπτυξης κυρίως για τις επόμενες γενιές».

Όπως είπε ο κ. Παπαδημητρίου, «μετά από μια 10ετία, το 2017 θα είναι το πρώτο έτος στο οποίο θα καταγραφεί θετικός ρυθμός ανάπτυξης και δείχνει ότι η Ελλάδα εξέρχεται από το τούνελ της κρίσης όπως το καταδεικνύουν και οι δείκτες και τα στοιχεία», συμπληρώνοντας ότι «τόσο οι διεθνείς παράγοντες όσο και οι ευρωπαϊκοί μιλάνε για θετική πορεία της οικονομίας και κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει».

Χαρακτήρισε απολύτως εφικτή την οικονομική μεγέθυνση κατά 2,5%, επισημαίνοντας ότι η ελληνική οικονομία έχει αναπτύξει δυναμική και θα πετύχει όλες τις προβλέψεις, ενώ εκτίμησε ότι οι θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης που καταγράφηκαν το 2017 αναμένεται να συνεχιστούν και μέσα στο 2018. Έμφαση έδωσε στα στοιχεία του Οκτωβρίου της ΕΛΣΤΑΤ, σημειώνοντας μεταξύ άλλων, ότι η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 1,3% ενώ οι δείκτες επιχειρηματικής εμπιστοσύνης άγγιξαν τα μεγαλύτερο ποσοστό των τελευταίων 30 ετών, φτάνοντας στο 106%.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα είναι 2η κατά σειρά στον τομέα των επενδύσεων ανάλογα με το ΑΕΠ. Οι άμεσες ξένες επενδύσεις το πρώτο 9μηνο του 2017 αυξήθηκαν θεαματικά κατά 69%. Η αύξηση των άμεσων επενδύσεων σηματοδοτεί ότι ανακτήθηκε η εμπιστοσύνη των επενδυτών για τη χώρα, προχωρούν, και είμαι σίγουρος ότι αυτό θα συνεχιστεί και του χρόνου αν μείνουμε προσηλωμένοι στο στόχο», ανέφερε ο υπουργός Οικονομίας, ενώ σημείωσε ότι η υπουργική επιτροπή έχει εγκρίνει τρεις στρατηγικές επενδύσεις ενώ ταυτόχρονα έχουν ξεμπλοκάρει επενδυτικά σχέδια ύψους 688 εκατ. ευρώ.

Απαντώντας στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης, που έκανε λόγο για αναπτυξιακό νόμο που έμεινε ανενεργός, αντέτεινε ότι περισσότερα από 700 επενδυτικά σχέδια ύψους 2 δισ. έχουν υποβληθεί, και αφορούν σε βιομηχανία. μεταποίηση και αγροτοδιατροφή.

Κλείνοντας ο κ. Παπαδημητρίου, ανέφερε ότι την πρώτη εβδομάδα του νέου έτους, θα μπει σε διαβούλευση το νομοσχέδιο για την ίδρυση της Αναπτυξιακής Τράπεζας, τονίζοντας ότι η Ελλάδα ήταν η τελευταία χώρα που δεν διάθετε και η κυβέρνηση κατάφερε να το επιτύχει μετά από διαπραγμάτευση με τους θεσμούς.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ - ΜΠΕ

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Κουντουρά: Ρεκόρ όλων των εποχών στα τουριστικά έσοδα το 2017"Ο τουρισμός αποτελεί κινητήρια δύναμη για την οικονομία που μπορεί να συμπαρασύρει στην ανάπτυξη και όλους τους άλλους παραγωγικούς τομείς και κατέγραψε τις υψηλότερες επιδόσεις για τρεις συνεχόμενες χρονιές", είπε η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, μιλώντας στη συζήτηση του Προϋπολογισμού.

Το 2017 ήταν θεαματική χρονιά με αύξηση πάνω από 9% στις διεθνείς αφίξεις και εκτιμάμε ότι θα έχουμε ρεκόρ όλων των εποχών στα τουριστικά έσοδα, είπε η κ. Κουντουρά και πρόσθεσε ότι το 2017, ο τουρισμός ενίσχυσε την κατανάλωση και τις καταθέσεις, αύξησε σημαντικά τις μεταφορές και στο 11μηνο καταγράφεται ιστορικό ρεκόρ επιβατικής κίνησης στα αεροδρόμια της χώρας με σχεδόν 10% αύξηση σε σχέση με το 2016. Συνέβαλε επίσης στην άνοδο του λιανικού εμπορίου, του τζίρου των αγορών tax free, του κύκλου εργασιών στον τομέα της εστίασης και στις εξαγωγές. Έφερε διψήφια αύξηση στην επισκεψιμότητα και τα έσοδα των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων, κυριαρχεί στις ενάρξεις νέων επιχειρήσεων, αλλά και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Η κ. Κουντουρά επικαλέστηκε πρόσφατες προβλέψεις, σύμφωνα με τις οποίες, η συνολική συμβολή του τουρισμού στην απασχόληση αναμένεται να αυξηθεί πάνω από μια μονάδα το 2017 και προβλέπεται να αγγίξει το 26% το 2018.

Για το 2018, τα πρώτα θετικά μηνύματα και οι προκρατήσεις μας κάνουν πολύ αισιόδοξους, είπε η κ. Κουντουρά και τόνισε ότι στόχος είναι να καθιερωθεί η Ελλάδα σε παγκόσμιο τουριστικό προορισμό για 365 ημέρες το χρόνο. Επιδίωξη είναι, τα οικονομικά και αναπτυξιακά οφέλη να διαχυθούν σε όλες τις τοπικές κοινωνίες για τα επόμενα χρόνια.

Η πολιτική που έχει τεθεί σε εφαρμογή από το 2015, έχει στόχο να αυξηθούν οι προορισμοί και η τουριστική κίνηση το χειμώνα. Στο πλαίσιο αυτό, η Ελλάδα ενίσχυσε τις παραδοσιακές της αγορές και άνοιξε νέες δυναμικές αγορές επισκεπτών. Επίσης έγινε πράξη η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, με μια σειρά δράσεων.

Προτεραιότητα του υπουργείου είναι να ενισχυθεί η διαθεσιμότητα και προτεραιότητα του τουριστικού προϊόντος, ενώ υιοθετείται πιο ευέλικτο νομοθετικό πλαίσιο με βάση τις διεθνείς τάσεις. Με στόχο να προχωρήσουν νέες επενδύσεις, προωθούνται τομείς όπως ο τουρισμός υγείας και ευεξίας. Ταυτόχρονα, το υπουργείο ολοκληρώνει τις προδιαγραφές για τον αγροτουρισμό, και έχει προτεραιότητα την ενίσχυση του καταδυτικού τουρισμού, της κρουαζιέρας, την αξιοποίηση των μαρινών. Την ίδια ώρα διεθνείς αλυσίδες εισέρχονται στην ελληνική αγορά και διερευνούν ευκαιρίες στον τομέα του τουρισμού.

"Τα τρία τελευταία χρόνια, η κυβέρνησή μας με ισχυρή πολιτική βούληση, συγκεκριμένο αναπτυξιακό σχέδιο και αποτελεσματικότητα που ξεπέρασε κάθε προσδοκία, υλοποιεί το στρατηγικό στόχο για την οριστική έξοδο από την κρίση, την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας με όρους βιωσιμότητας και ανταγωνιστικότητας, την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας σε νέες υγιείς βάσεις", ανέφερε η υπουργός Τουρισμού και πρόσθεσε ότι οι επόμενοι μήνες είναι καθοριστικοί για την έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα.

Πηγή Πληροφοριών: ΑΠΕ

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Θεσσαλονίκη-Κωνσταντινούπολη συνδέονται ξανά με σιδηρόδρομο – Πότε θα «σφυρίξει» το πρώτο τρένοΘέμα χρόνου είναι η σιδηροδρομική επανασύνδεση ανάμεσα σε Θεσσαλονίκη και Κωνσταντινούπολη με την υφιστάμενη γραμμή και την ολοκλήρωση συμπληρωματικών υποδομών από τις δύο χώρες.

Για το θέμα αυτό μάλιστα πραγματοποιήθηκε πριν από δέκα ημέρες συνάντηση των υπευθύνων των ελληνικών και των τούρκικων σιδηροδρόμων υπό την προεδρία του γενικού γραμματέα Θ. Βούρδα στη Θεσσαλονίκη, όπως ανέφερε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 FM», ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος (ΟΣΕ), Κωνσταντίνος Πετράκης.

«Αυτή τη στιγμή έχουμε βάλει μπροστά και μάλιστα σε μικρό χρονικό ορίζοντα, να ολοκληρώσουμε την υποδομή που απομένει ώστε να μπορεί να πάει κάποιος από τη Θεσσαλονίκη στην Κωνσταντινούπολη.

Είναι δύο χιλιόμετρα από εμάς και δύο χιλιόμετρα από τους Τούρκους, με ηλεκτροκίνηση στο Πύθιο», είπε ο κ. Πετράκης

Όπως τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής εκτιμήσεις δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο το σιδηροδρομικό ταξίδι Θεσσαλονίκη-Κωνσταντινούπολη να είναι γεγονός στα τέλη του 2018.

«Σύμφωνα με τα όσα έχουμε συζητήσει, εκτιμούμε για ολοκλήρωση της σύνδεσης εντός του 2018. Είναι εφικτό, μία περίπτωση πιθανή να έχουμε τη σύνδεση μέχρι τα Χριστούγεννα του 2018», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πετράκης, διατηρώντας τις επιφυλάξεις αφού όπως τόνισε πέρα από το τεχνικό σκέλος υπάρχουν και κάποια διαδικαστικά θέματα που άπτονται διακρατικών συμφωνιών τα οποία θα τρέχουν παράλληλα.

«Υπάρχει ένα διαδικαστικό θέμα βέβαια στα σύνορα καθώς εμείς είμαστε στη συνθήκη του Σένγκεν ενώ η Τουρκία όχι, ζητήματα τα οποία έχουν να κάνουν με τις διακρατικές σχέσεις και όχι με τον σιδηρόδρομο», σημείωσε.

Αν και με τη σημερινή γραμμή ο χρόνος του ταξιδιού δεν θα είναι δραστικά περιορισμένος ούτε μπορεί να υπολογιστεί με απόλυτη ακρίβεια, όπως επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, φαίνεται ότι οι Τούρκοι πολίτες δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για τη σιδηροδρομική σύνδεση με τη Β. Ελλάδα καθώς το οδικό ταξίδι στοιχίζει ακριβά λόγω του υψηλού αντιτίμου διοδίων στην επικράτεια της Τουρκίας.

«Η τουρκική πλευρά μας είπε ότι υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τη σιδηροδρομική σύνδεση με την Ελλάδα για τουρισμό και ψώνια δεδομένου του μεγάλου κόστους των διοδίων που καταβάλουν οι Τούρκοι οδηγοί.

Τα διόδια έχουν ακριβύνει πολύ και τους συμφέρει να έρχονται με το τρένο. Το θέμα δεν είναι μόνο ο χρόνος αλλά και το κόστος», υπογράμμισε ο κ. Πετράκης.

Πηγή www.tribune.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....