Διυλιστήριο: 12/22/16
ροη αναρτησεων

Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2016

ΕΓΓΡΑΦΑ - Μετά την Πειραιώς και η Attica Bank καταγγέλει τα δάνεια του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ


Επιβεβαιώθηκε η αποκάλυψή μας ότι , μετά την ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, και η ATTICA BANK, την 11/10/2016, κατήγγειλε και μετέφερε σε οριστική καθυστέρηση τις συμβάσεις των συστηματικών μπαταχτσήδων του πολιτικού συστήματος, δηλαδή της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και ότι η είδηση παρέμενε επτασφράγιστο μυστικό, ακόμη και από την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ, για να μη γίνουν ρεζίλι ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΤτΕ και τραπεζίτες !!!https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ποιος πολιτικός αρχηγός πάει να παίξει μπάλα με τους άστεγους, φορώντας CR7 παπούτσια των 160 ευρώ και στολή των 200 ευρώ;;; (Εικόνες)

Μα φυσικά εκέινος που … ήταν πολιτικός κρατούμενος στους 6 πρώτους μήνες της ζωής του, υπηρέτησε 12 μήνες στην Αεροπορία χωρίς βύσμα τον Πρωθυπουργό μπαμπά του τη δεκαετία του ’90, πήρε 3 πτυχία από το Χάρβαρντ σε 7 χρόνια, έπιασε την πρώτη του δουλειά ως Διευθυντής στην Εθνική Ασφαλιστική με πρώτο μισθό περίπου 2.000.000 δρχ το μήνα ( χώρια τα μπόνους ), μετά έγινε βουλευτής με την πρώτη, υπουργός και τώρα θέλει να γίνει και Πρωθυπουργός. Ενδιαμέσως, ξέχναγε να δηλώνει στο Πόθεν Εσχες τις εταιρείες της συζύγου του για 3 συναπτές δηλώσεις, γιατί ήταν σε διάσταση ( οι οποίες παρεμπιπτόντως ήταν με πρόσωπα που ελέγχονται από τη Δικαιοσύνη ), έπαιρνε δώρα από την Ζίμενς και δάνεια από την Πειραιώς, που “ξεχνούσε” να αποπληρώσει και …“ξεχνούσαν” κι εκείνοι να του τα ζητήσουν … Ο Κυριάκος, φώναξε σήμερα τις κάμερες και πήγε να λάβει μέρος σε “φιλανθρωπικό” αγώνα απέναντι στην “Εθνική” … Αστέγων, φορώντας ποδοσφαιρικά παπούτσια αξίας 120 ευρώ ( με σορτς-κάλτσα Under Armour από την επίσημη συλλογή της Τότεναμ (σύνολο 60 ευρώ το σετ) και παπούτσι Nike Mercurial του 2015 (80-100 ευρώ), χώρια το ισοθερμικό μέσα από την στολή … Α! Να μην το ξεχάσουμε. Αυτός που έπαιξε σήμερα για τους … άστεγους, είναι ο ίδιος που είχε αφήσει ΑΝΕΡΓΟΥΣ 15 χιλιάδες πολίτες όταν ήταν υπουργός και που υπόσχεται να αφήσει άλλους 180 χιλιάδες αν γίνει Πρωθυπουργός. Τέλος είναι και εκείνος ο πολιτικός αρχηγός που είπε ΟΧΙ στο έκτακτο χριστουγεννιατικο βοήθημα 300-500 ευρώ σε συνταξιούχους με συντάξεις στο όριο της φτώχειας ! Είναι ο ίδιος που είχε πει περήφανα στην κάμερα ότι … “Δεν θα μπορούσε ποτέ να ζήσει με 800 ευρώ το μήνα…”! Τους συμπαίχτες του, σήμερα, τους ρώτησε τι θα έκαναν με … 800 ευρώ ;;;Πηγή thefaq.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Ενεργοποίηση του Υπερταμείου Συνεπενδύσεων – Τσίπρας: Aυτόνομη πορεία εξόδου στις αγορές τo 2017«Η Ελλάδα βρίσκεται στο κατώφλι της ανάπτυξης, σε μια ιστορικών διαστάσεων αλλαγή πορείας από το χείλος του γκρεμού και επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να κλείσει έγκαιρα η β΄ αξιολόγηση ώστε να μην αμφισβητηθεί το θετικό μομέντουμ», τόνισε ο πρωθυπουργός, κατά τον χαιρετισμό του στην εκδήλωση για την υπογραφή της σύμβασης ενεργοποίησης του Υπερταμείου Συνεπενδύσεων. «Δεν πιστεύω ότι οι εταίροι θέλουν να διασαλευτεί ο οδικός χάρτης και να αποθαρρυνθούν οι επενδύσεις», επισήμανε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι «το κλίμα αναστρέφεται με αξιόπιστη δημοσιονομική πολιτική» και ότι «το 2017 η Ελλάδα θα πραγματοποιήσει αυτόνομη πορεία εξόδου στις αγορές».

Σχετικά με το νέο Υπερταμείο Επενδύσεων, ο Αλέξης Τσίπρας, αναφέρθηκε σε «επένδυση 1 δισ. ευρώ και σε εξωστρεφές πρότυπο κατάλληλο να αντιμετωπίσει την παγκοσμιοποίηση και τη μαζική φυγή νέων ανθρώπων στο εξωτερικό».

Παρουσία του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννη Στουρνάρα, υπογράφηκαν οι πρώτες συμβάσεις συνολικού ύψους 400 εκατ. ευρώ.

«Οι τέσσερις δανειακές συμβάσεις που υπογράφηκαν σήμερα ανάμεσα στο Ευρωπαϊκό Επενδυτικό Ταμείο και τις τέσσερις συστημικές ελληνικές τράπεζες είναι ιδιαίτερα σημαντικές, διότι στηρίζουν, και μάλιστα με μεγάλο ποσό, μία από τις κορυφαίες προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων: την εξασφάλιση καλύτερης πρόσβασης σε χρηματοδότηση για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας της χώρας», δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΤΕπ, Werner Hoyer που συνυπογράφει τις συμβάσεις με τις Εθνική Τράπεζα, Alpha Bank, Eurobank και Τράπεζα Πειραιώς.

Η τελετή υπογραφής πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή και της ΕπιτρόπουΠεριφερειακής Πολιτικής της Ε.Ε. Κορίνα Κρετσού με την οποία στη συνέχεια συναντήθηκε ο πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου.

Παρόντες ήταν επίσης, ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης, ο αναπληρωτής υπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας Κώστας Φωτάκης, ο Γενικός Γραμματέας ΕΣΠΑ και Δημοσίων Επενδύσεων Παναγιώτης Κορκολής και ο ανώτατος σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Επενδυτικού Ταμείου Pier Luigi Gilibert.

Ο κ. Παπαδημητρίου τόνισε ότι με την ενεργοποίησή του Ταμείου Συνεπενδύσεων (EquiFund) επιδιώκονται τέσσερις στόχοι: η προαγωγή της καινοτομίας , η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της εξωστρέφειας, η αναστροφή της διαρροής επιστημόνων στο εξωτερικό και ο μετασχηματισμός της βιομηχανικής βάσης με τη χρηματοδότηση ιδεών που δεν θα μπορούσαν διαφορετικά να χρηματοδοτηθούν.

Με δύο νομοσχέδια για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης των οφειλώνυπερχρεωμένων επιχειρήσεων και τη δημιουργία υπηρεσίας πίστωσης και πλούτου η κυβέρνηση επιδιώκει να απαλύνει το πρόβλημα ρευστότητας των επιχειρήσεων και τα βάρη των τραπεζών, επεσήμανε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Μιλώντας στην ίδια εκδήλωση ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης ανέφερε ότι ο στόχος για απορρόφηση 7% των κονδυλίων του ΕΣΠΑ ως το τέλος του 2016 θα υπερκαλυφθεί με ποσοστό ως και 10%.

Τόνισε ακόμη ότι η Ελλάδα είναι πρώτη στην ΕΕ ως προς την ενεργοποίηση των προγραμμάτων του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020 με προγράμματα που αντιστοιχούν σε κοινοτική συμμετοχή ύψους 9 δις ευρώ. Ανήγγειλε, εξάλλου, ότι κατά το πρώτο τρίμηνο του 2017 θα ενεργοποιηθεί το Νέο Ταμείο Μικροπιστώσεων και το Ταμείο Υποδομών.

Τέλος, ο αναπληρωτής υπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας Κώστας Φωτάκηςχαρακτήρισε τη σημερινή συμφωνία ως ορόσημο για την αναπτυξιακή προσπάθεια.

Η επενδυτική πλατφόρμα του Ταμείου Συμμετοχών, τη διαχείριση του οποίου θα αναλάβει το Ευρωπαϊκό Επενδυτικό Ταμείο EIF, θα ξεκινήσει τη λειτουργία της με κεφάλαια 200 εκατ. ευρώ από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους (ΕΣΠΑ), 60 εκατ. ευρώ από το Ευρωπαϊκό Επενδυτικό Ταμείο, καθώς και επιπλέον κεφάλαια από διεθνή πιστωτικά ιδρύματα και ιδιώτες επενδυτές.

Το Ταμείο Συνεπενδύσεων θα χρηματοδοτεί από κοινού με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων καινότομες ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς ενέργειας, τουρισμού, περιβάλλοντος και τεχνολογίας πληροφορικής και επικοινωνιών, συμμετέχοντας στα κεφάλαιά τους και όχι μέσω παροχής δανείων. Η χρηματοδότηση θα παρέχεται μέσωενδιάμεσων ταμείων συμμετοχών, τα οποία θα επιλέγονται μετά από διαγωνισμό.Πηγή www.ert.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Σφοδρή προσωπική επίθεση Αλ. Τσίπρα σε Β.Σόιμπλε: «Είσαι μικρόψυχος και κομπλεξικός»του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Σφοδρή επίθεση κατά του Β.Σόιπλε εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός χωρίς να τον κατονομάζει λέγοντας: «Να έχουν την ευλογία, να αισθάνονται καλά και να είναι ευτυχισμένοι στην ψυχή τους. Όσοι δεν είναι καλά στην ψυχή τους, δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της χώρας τους, ούτε τα προβλήματα της Ευρώπης, ούτε τα προβλήματα του κόσμου ολόκληρου».

Στην ουσία αποκάλεσε τον Β.Σόιμπλε ανισόρροπο και εμπαθή επειδή ακριβώς δεν τα έχει βρει με τον εαυτό του και επιδιώκει να προκαλεί προβλήματα στον ελληνικό λαό.

Πρόσθεσε μάλιστα «όσο μεγάλα δημοσιονομικά πλεονάσματα και να καταφέρουν κάποιες χώρες, αυτό το μεγάλο πλεόνασμα ψυχής που έχει κατακτήσει ο ελληνικός λαός, δεν θα το καταφέρουνε» αποκαλώντας έτσι τον Β.Σόιπλε μικρόψυχο!

«Εκείνοι που τούτες τις ημέρες μας κουνάνε και το δάχτυλο, στο όνομα των συμφωνιών, και απευθύνονται με ιταμό τρόπο στον ελληνικό λαό, να ξέρουν ότι πρέπει πρώτα να τηρούν αυτοί τις δεσμεύσεις τους και μετά να απευθύνονται σε εμάς» είπε ο κ. Τσίπρας μιλώντας σε εκδήλωση για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα στη Βουλή

«Εμείς, βέβαια» συνέχισε ο πρωθυπουργός «μέρες που είναι, έχοντας και το πνεύμα των Χριστουγέννων, θα τους ανταποδώσουμε λέγοντάς τους Χρόνια Πολλά, καλά Χριστούγεννα και καλή καρδιά».

«Εμείς, λοιπόν, σήμερα, ανοίγουμε την αγκαλιά μας, με την πρωτοβουλία του προέδρου της Βουλής (και πιστεύω ότι αυτό αντανακλά στα συναισθήματα της μεγάλης πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού), σε αυτούς τους αδύναμους ανθρώπους.

Και παρά τις δυσκολίες μας, κρατάμε μια στάση και μια θέση αξιοπρέπειας. Κι αυτό, ξέρετε, είναι πολύ μεγαλύτερος πλούτος και πολύ μεγαλύτερο πλεόνασμα από όλα τα δημοσιονομικά πλεονάσματα» συνέχισε ο κ. Τσίπρας.

Πηγή www.pronews.gr

https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Δεκάχρονη αυτιστική καθηλώνει τραγουδώντας το Hallelujah του Λέοναρντ ΚοένΗ Κάιλη είναι από τη Βόρεια Ιρλανδία και είναι αυτιστική. Το βίντεο από τη σχολική γιορτή για τα Χριστούγεννα με την μικρούλα να τραγουδάει το εξαιρετικό τραγούδι του Λέοναρντ Κοέν έχει γίνει viral


Η δεκάχρονη εκτός από τον αυτισμό πάσχει και από σύνδρομο διάσπασης προσοχής, είναι υπερκινητική αλλά με το τραγούδι καταφέρνει να βρίσκει τον εαυτό της και να αποκτά αυτοπεποίθηση.

Εκατοντάδες σχόλια για την εξαίσια φωνή της ακολουθούν το βίντεο. Μάλιστα κάποιος έγραψε: Ο Λέοναρντ Κοέν θα ήταν πολύ ευχαριστημένος από αυτή την εκτέλεση.

Όταν η Κάιλη πήγε στο σχολείο αυτό δεν μπορούσε να μιλήσει ή να διαβάσει, πόσο μάλλον να σταθεί μπροστά σε κοινό και να τραγουδήσει! Και όπως λέει ο διευθυντής του: Την μεγαλύτερη προσπάθεια την έκανε η ίδια η Κάιλη. Απολαύστε το καταπληκτικό αυτό τραγούδι από την αγγελική φωνή της μικρής ΚάιληΠηγή www.documentonews.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ο Άρειος Πάγος επικύρωσε την καταδίκη του ζεύγους Παπαντωνίου για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες του έτους 2008Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου απέρριψε σήμερα την αίτηση του τέως υπουργού, Γιάννου Παπαντωνίου και της συζύγου του, Σταυρούλας Κουράκου, με την οποία ζητούσαν να αναιρεθεί η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Αθηνών, με την οποία καταδικάστηκαν για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες του έτους 2008, σε φυλάκιση 2 ετών, με τριετή ανατολή.

Οι αρεοπαγίτες, δεχόμενοι την εισήγηση της εισαγγελέως του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Ξένης Δημητρίου, έκριναν ότι η εφετειακή απόφαση έχει πλήρη και επαρκή αιτιολογία, όπως απαιτεί το Σύνταγμα και η ποινική νομοθεσία.

Πάντως, το ζεύγος Παπαντωνίου έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση 4 ετών με αναστολή και χρηματική ποινή 10.000 ευρώ, κλπ, για ανακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχες μεταγενέστερων ετών (2009, κλπ).

Η δικαστική έρευνα για το περιεχόμενο των δηλώσεων πόθεν έσχες ξεκίνησε όταν, από τη «λίστα Λαγκάρντ», εντοπίστηκε λογαριασμός της Σταυρούλας Κουράκου στην Τράπεζα HSBC, με ποσό 1,2 εκατομμυρίων ευρώ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Βερολίνο: Με €100.000 επικήρυξαν οι Γερμανοί τον Τυνήσιο μακελάρη


Ο 24χρονος Τυνήσιος Anis Amri ήταν γνωστός συνεργάτης μιας ομάδας ανδρών που συνελήφθη τον Νοέμβριο, επειδή στρατολογούσε εθελοντές, οι οποίοι θα ταξίδευαν στη Συρία για να πολεμήσουν στο πλευρό του Ισλαμικού Κράτους - Εκδόθηκε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης

Με 100.000 ευρώ επικήρυξαν οι γερμανικές αρχές τον 24χρονο Τυνήσιο Ανίς Αμρί, τον βασικό ύποπτο στον οποίο εστιάζουν πλέον οι έρευνες για το τρομοκρατικό χτύπημα στην καρδιά του Βερολίνου που στοίχισε τη ζωή σε 12 άτομα την περασμένη Δευτέρα.

Την επικήρυξη ανακοίνωσε το γραφείο της ομοσπονδιακής εισαγγελίας στην Γερμανία.

Ο Ανίς Αμρί έχει ύψος 1.78 μέτρα, είναι βάρους 75 κιλών, έχει καφέ μάτια και μαύρα μαλλιά, ανέφερε ο εισαγγελέας στην ανακοίνωση του. «Ενδέχεται να είναι επικίνδυνος και οπλισμένος», τόνισε, συμπληρώνοντας ότι θα δοθεί αμοιβή ύψους 100.000 ευρώ σε όποιον παράσχει πληροφορίες για τον ύποπτο δράστη.

Παράλληλα μια πηγή ασφαλείας της Τυνησίας τόνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι αρχές της χώρας ανέκριναν την οικογένεια του υπόπτου.


Σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ, κάτω από το κάθισμα του οδηγού του μοιραίου φορτηγού που σκόρπισε τον τρόπο στη χριστουγεννιάτικη αγορά, βρέθηκαν τα έγγραφα και η ταυτότητα του 24χρονου, ο οποίος είχε χαρακτηριστεί ως «επικίνδυνος» την περασμένη άνοιξη από τις αρχές της Γερμανίας.

Πρόκειται για τον Ανίς Αμρί, γεννημένο στο Ταταουίν της Τυνησίας, ο οποίος μάλιστα φέρεται αν χρησιμοποιούσε πολλές διαφορετικές ταυτότητες και ονόματα τα τελευταία χρόνια της ζωής του, προφανώς για να καλύψει τα ίχνη του και τις διασυνδέσεις του με γνωστούς τζιχαντιστές.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως ο Τυνήσιος είχε υποβάλει αίτηση για άσυλο στη Γερμανία τον περασμένο Ιούλιο, η οποία ωστόσο απορρίφθηκε, λόγω των υποψιών των αρμόδιων υπηρεσιών από τον Φεβρουάριο κιόλας του 2016 ότι ο 24χρονος είχε σχέσεις με γνωστούς τζιχαντιστές στη Γερμανία.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η Süddeutsche Zeitung, ο ύποπτος ήταν γνωστός συνεργάτης μιας ομάδας ανδρών που συνελήφθη τον Νοέμβριο επειδή στρατολογούσε εθελοντές, οι οποίοι θα ταξίδευαν στη Συρία για να πολεμήσουν στο πλευρό του Ισλαμικού Κράτους.

Μεταξύ αυτών των ανδρών ήταν και ο Ιρακινός Abu Walaa, ο οποίος θεωρείται το «Νούμερο 1» του ΙSIS στη Γερμανία, λόγω του πρωταγωνιστικού ρόλου που διαδραμάτιζε στην διάδοση του «μηνύματος» των τζιχαντιστών.

Η γερμανική αστυνομία πιστεύει ότι ο νεαρός Τυνήσιος συγκατοικούσε με τους εν λόγω άνδρες για ένα αρκετά μεγάλο διάστημα, ενώ κάποια στιγμή στο παρελθόν είχε προσπαθήσει να προμηθευτεί και ένα όπλο από έναν πληροφοριοδότη των τοπικών αρχών.

Κάποια γερμανικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για προσπάθειες απέλασης του Αμρί από την γερμανική κυβέρνηση, βάσει της συγκεκριμένης ύποπτης δραστηριότητας, με το αίτημα ωστόσο να μη γίνεται τελικά δεκτό από την Τυνησία, λόγω έλλειψης στοιχείων για το ποιόν του.

Η πορεία του τζιχαντιστή δολοφόνου

Δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα πότε έφτασε ο Αμρί στη Γερμανία. Η αίτηση ασύλου του απορρίφθηκε πριν από λίγους μήνες, ωστόσο κάποιες πηγές της αστυνομίας αναφέρουν ότι βρισκόταν στη χώρα από το 2015.

Πηγές προσκείμενες στο υπουργείο Δικαιοσύνης της Ιταλίας επιβεβαίωσαν το απόγευμα της Τετάρτης ότι ο Αμρί είχε εκτίσει νωρίτερα ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών στην Ιταλία, σύμφωνα με το δημόσιο τηλεοπτικό σταθμό Rai Tre.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως όταν ο 24χρονος αποφυλακίσθηκε δεν μπόρεσε να απελαθεί στην Τυνησία διότι οι αρχές της Τύνιδας δεν απέστειλαν εγκαίρως τα απαιτούμενα έγγραφα.

«Το ίδιο ακριβώς, όσον αφορά την απέλαση του Αμρί, συνέβη πρόσφατα στην Γερμανία», επισημαίνει το ρεπορτάζ του Rai Tre.

Παρόλο που η αίτηση ασύλου του στη Γερμανία είχε απορριφθεί, ορισμένα ΜΜΕ μεταδίδουν ότι του επιτρεπόταν να μένει στη Γερμανία με ειδική άδεια που χορηγούν οι αρχές της χώρας στους μετανάστες που πιστεύουν ότι κινδυνεύουν εάν απελαθούν.

Δείτε βίντεο:

Βρούτσης: «Εύχομαι ο δράστης του Βερολίνου να μην πέρασε από την Ελλάδα»

Την ευχή ο δράστης του χτυπήματος στο Βερολίνο να μην είχε περάσει από την Ελλάδα έκανε ο Γιάννης Βρούτσης, βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός. Δυστυχώς όμως για αυτόν και τα μικροκομματικά του παιχνίδια δεν είχε περάσει από την Ελλάδα
«Εύχομαι να μην αποδειχθεί ότι πέρασε από την Ελλάδα αυτός ο Πακιστανός. Αν έχει περάσει από την Ελλάδα θα είναι ένα άλλο χτύπημα εναντίον της χώρας μας», δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι εάν κάτι τέτοιο συμβεί, «θα έρθει σε συνέχεια της δολοφονίας της Κέρκυρας, που με το νόμο Παρασκευόπουλου βγήκε ο δολοφόνος που χτύπησε την κοπέλα στην Ελλάδα και πήγε και δολοφόνησε την κοπέλα στην Γερμανία. Με νόμο ΣΥΡΙΖΑ. Ο οποίος είδατε στη Βουλή τι έλεγε… Στη Βουλή έλεγε στατιστικά δεν υπάρχει περίπτωση να βγει κάποιος μην τους έχουμε έγκλειστους τους δολοφόνους να τους αφήσουμε ελεύθερους. Αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ».
https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Υπάρχουν και καλά νέα. Επαναλειτουργούν τα Ελληνικά Γράμματα. «Μια νίκη»!

 

Μπήκε λουκέτο το 2010 από το ΔΟΛ. Ο παλιός τους ιδιοκτήτης, όμως, είχε σημειώσει ότι τα «Ελληνικά Γράμματα» δεν είχαν πει την τελευταία τους κουβέντα...

Κι, όμως, υπάρχουν και μερικά καλά νέα...

΄Εξι χρόνια μετά την παύση της λειτουργίας τους κι εννέα χρόνια μετά την αναγκαστική δική του αποχώρηση από τον ιστορικό εκδοτικό οίκο, ο εκδότης Παύλος Δ. Παπαχριστοφίλου ανακοινώνει την επαναλειτουργία των εκδόσεων «Ελληνικά Γράμματα».

Τα «Ελληνικά Γράμματα» υπήρξαν από τους σημαντικότερους οίκους της χώρας, με μεγάλη δραστηριότητα στα σχολικά και πανεπιστημιακά βιβλία, αλλά και στον χώρο της ελληνικής και ξένης λογοτεχνίας.

Ξεκίνησαν το 1957 ως προσωπική επιχείρηση του Δημήτρη Παπαχριστοφίλου και πέρασαν στοv γιο του Παύλο, οπότε «άνοιξε» μια νέα περίοδος για την επιχείρηση, καθώς επεκτάθηκε σε πολλούς τομείς, όπως το παιδικό βιβλίο, η λογοτεχνία και το non fiction. Σημαντικοί συγγραφείς κοσμούσαν το πλούσιο εκδοτικό του πρόγραμμα, από τον Ευγένιο Τριβιζά μέχρι τον Μήτσο Αλεξανδρόπουλο, τον Σωτήρη Δημητρίου, τον Γιώργο Σκαμπαρδώνη και τον Γιάννη Ξανθούλη, μεταξύ άλλων, για τους Έλληνες, και από τον Έκο, τον Μπόρχες, τον Κάρεϊ, τον Ουίλιαμ Τρέβορ και δεκάδες άλλους για τους ξένους. Και από τον ακαδημαϊκό χώρο δεκάδες πανεπιστημιακοί είχαν εμπιστευθεί τα έργα τους στα «Ελληνικά Γράμματα», ανάμεσά τους οι Γ. Μπαμπινιώτης, Ι. Ν. Παρασκευόπουλος, Θ. Πελεγρίνης, Στ. Παπαστάμου κ.ά.

«Τα Ελληνικά Γράμματα», από τους πλέον παραγωγικούς οίκους πλέον, το 2001 ξεκίνησαν συνεργασία με τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη, που απέκτησε το 51% της εταιρείας, και το 2007 το 100%, οπότε ο εκδότης του, Παύλος Δ. Παπαχριστοφίλου, εξαναγκάστηκε να αποχωρήσει.

Το 2010 ο νέος ιδιοκτήτης έβαλε λουκέτο στον εκδοτικό οίκο, δημιουργώντας έναν σοβαρό κραδασμό στον χώρο του βιβλίου.

Τότε ο εκδότης με θλίψη αλλά και αισιοδοξία είχε δηλώσει ότι «τα Ελληνικά Γράμματα δεν έχουν πει την τελευταία τους λέξη».

Σήμερα, σε μια δύσκολη στιγμή για τον χώρο του βιβλίου και της ενημέρωσης, ο εκδότης του «Πεδίου» Παύλος Δ. Παπαχριστοφίλου αποφάσισε να ανοίξει πάλι τα «Ελληνικά Γράμματα», εκπληρώνοντας ένα χρέος στον κόσμο που συνεργάστηκε και αγάπησε τον ιστορικό εκδοτικό οίκο και απαντώντας στις προκλήσεις των καιρών.

Η επαναλειτουργία του εκδοτικού οίκου «Ελληνικά Γράμματα» μέσα στη δίνη της οικονομικής κρίσης αποτελεί νίκη των ανθρώπων του πνεύματος και της δημιουργίας.

Σύντομα θα ανακοινωθούν περισσότερες λεπτομέρειες.

Πηγή www.thetoc.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....