Διυλιστήριο: 05/21/15
ροη αναρτησεων

Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Έγγραφο ντοκουμέντο που αποδεικνύει ότι ο ΓΑΠ αρνήθηκε το σωτήριο κούρεμα του 2010


Πλήθος ερωτημάτων για τον ρόλο που έπαιξε ο Γιώργος Παπανδρέου όσον αφορά στην ένταξη της Ελλάδας στον Μηχανισμό Στήριξης, τις διαπραγματεύσεις που ακολούθησαν αλλά και τη θηλιά που έχει μπει στο λαιμό όλων των Ελλήνων, προκαλεί το έγγραφο φωτιά που κατέθεσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χαρά Καφαντάρη στην προχθεσινή εξεταστική επιστροπή και αποκαλύπτει το crashonline.gr.


Όπως προκύπτει από τα πρακτικά του ΔΝΤ με ημερομηνία 10 Μαΐου 2010 -δηλ. λίγες ημέρες μετά το διάγγελμα από το Καστελόριζο (όπου ανακοίνωσε την ένταξη της χώρας στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης)- ο κ. Παπανδρέου αρνήθηκε «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, παρ” όλο που του είχε προταθεί!




«Η αναδιάρθρωση του χρέους έχει αποκλειστεί από τις ίδιες τις ελληνικές αρχές» αναφέρεται χαρακτηριστικά στα πρακτικά του ΔΝΤ. Ο κ. Παπανδρέου αρνήθηκε, δηλαδή, ό,τι επιχειρούν οι μετέπειτα κυβερνήσεις: μια αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους…

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ίδιο έγγραφο αναφέρεται ότι αρκετοί εκπρόσωποι του ΔΝΤ τότε είχαν διαμαρτυρηθεί, διότι έλειπε το βασικό στοιχείο του προγράμματος: «θα έπρεπε να είχε συμπεριληφθεί η αναδιάρθρωση του χρέους, με την παράλληλη εμπλοκή και του ιδιωτικού τομέα (PSI)».


http://diulistirio.blogspot.gr/




Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ομάδα "σοφών" καλεί σε συμφωνία Ελλάδας - πιστωτών


Στο κείμενο αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«Η λύση στο «ελληνικό ζήτημα» είναι η απόλυτη δοκιμασία για την ικανότητα και την προθυμία της Ευρώπης να εργαστεί προς την κατεύθυνση της ευρω-ολοκλήρωσης, της νομισματική ένωση. Είναι μια δοκιμασία για το πόσο ισχυροί είναι οι νέοι θεσμοί ενοποίησης και η αρχιτεκτονική της και πόσο περισσότερο πρέπει να κινηθούμε για την εμβάθυνση της θεσμική ολοκλήρωση της ζώνης του ευρώ. Αργά ή γρήγορα, τα διδάγματα από την ευρωπαϊκή κρίση, πρέπει επίσης να αντικατοπτρίζεται μέσα από τις αλλαγές των ιδρυτικών συνθηκών», σημειώνει.

«Ένα δημοψήφισμα σχετικά με την πορεία των μεταρρυθμίσεων και την ένταξη του ευρώ θα πρέπει να θεωρείται ως έσχατη επιλογή για λύση του ελληνικού προβλήματος. Η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως να επιλέξει το πεπρωμένο του. Η Ευρώπη οφείλει να προσφέρει στην Ελλάδα αλληλεγγύη και μια προοπτική για να ευημερήσει στη ζώνη του ευρώ. Αλλά πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για όλα τα ενδεχόμενα, συμπεριλαμβανομένου και ενός ανεπιθύμητο και δαπανηρό για όλους Grexit», αναφέρει.

«Χρειάζονται συγκεκριμένες δράσεις, η Ελλάδα πρέπει πρώτα να δεσμευτεί αξιόπιστα για οικονομικές μεταρρυθμίσεις ως αντάλλαγμα για την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη υπό τη μορφή επιχορηγήσεων έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης κοινωνική και ένα πιθανό τρίτη πρόγραμμα ενίσχυσης», υπογραμμίζει.

Εστιάζει «σε μεταρρυθμίσεις που περιλαμβάνουν τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου οργανισμού συλλογής φόρων, ένα πολύ πιο φιλόδοξο σχέδιο ιδιωτικοποιήσεων, μια μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος για να καταστεί το σύστημα βιώσιμο μακροπρόθεσμα, μια γρήγορη επιστροφή σε λογικά δημοσιονομικά πρωτογενή πλεονάσματα και μια μεταρρύθμιση στις αγορές αγαθών και υπηρεσιών αγορές, προκειμένου να εισαχθεί ο ανταγωνισμός και να διασφαλιστεί προσαρμογή τιμών».

Δεύτερον, θα πρέπει «να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία, προκειμένου να ενεργοποιηθούν εγχώριες και ξένες επενδύσεις στη χώρα. Αυτό θα πρέπει να περιλαμβάνει ένα σαφές μήνυμα της ελληνικής κυβέρνησης να συνεργαστεί, στην εξυπηρέτηση του χρέους της και να επιταχύνει τη μεταρρυθμιστική πορεία της χώρας», επισημαίνει.

Κείμενο για την ανάγκη συμφωνίας Ελλάδας – πιστωτών υπογράφει μια ομάδα «σοφών» μέλη των Eiffel Group and Glienicke Group.

Το κείμενο που ανήρτησε το Ινστιτούτου Bruegel υπογράφουν:

Agnes Benassy-Quere, Yves Bertoncini, Jean-Louis Bianco, Armin von Bogdandy, Henrik Enderlein, Christian Callies, Marcel Fratzscher, Clemens Fuest, Sylvie Goulard, Andre Loesekrug-Pietri, Franz Mayer, Rostane Mehdi, Daniela Schwarzer, Denis Simonneau, Maximilian Steinbeis, Constanze Stelzenmüller, Carole Ulmer, Shahin Valee, Jakob von Weizsäcker, Guntram Wolff.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Συμμετοχή άνευ προηγουμένου στις 100 δόσεις: Ρυθμίστηκαν χρέη 3,6 δισ. ευρώ


Κάθε προσδοκία ξεπέρασε η συμμετοχή των πολιτών στη νέα ρύθμιση με τις 100 δόσεις για τα χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, μέχρι στιγμής έχουν ρυθμιστεί πάνω από 3,6 δισ. ευρώ, με τους συμμετέχοντες να έχουν τριπλασιαστεί σε σχέση με προηγούμενες ρυθμίσεις.

Περίπου το 60% των οφειλετών επιλέγει τη ρύθμιση με 72 έως 100 δόσεις, ενώ οι 24.106 αιτήσεις από τις συνολικά 158.180 έχουν υποβληθεί μέσω διαδικτύου, ενώ οι 11.524 αιτήσεις για το ΙΚΑ και οι 1.697 για τον ΟΑΕΕ αφορούν σε οφειλέτες που στο παρελθόν είχαν ξαναενταχθεί σε ρύθμιση.

Όπως εκτιμά ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρης Στρατούλης, κάθε μήνα, μόνο από δόσεις, θα εισρέουν στα ταμεία έσοδα της τάξης των 150 εκατ. ευρώ.

Ήδη, σύμφωνα με τα πλέον πρόσφατα στοιχεία έχει εισρεύσει ζεστό χρήμα, της τάξης των 116,5 εκατ. ευρώ καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία από το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) και τα ταμεία, μέχρι τις 19 Μαΐου, είχαν κατατεθεί και εγκριθεί 158.180 αιτήσεις, για τη ρύθμιση οφειλών ύψους 3,63 δισ. ευρώ.

Μεγάλη θεωρείται η συμμετοχή των οφειλετών του ΟΑΕΕ, καθώς έχουν κατατεθεί 79.620 αιτήσεις για τη ρύθμιση 1,01 δισ. ευρώ και έχουν εισπραχθεί 33,59 εκατ. ευρώ. Λιγότερες αιτήσεις, για διπλάσια όμως χρέη, έχουν κατατεθεί στο ΙΚΑ. Συγκεκριμένα, 60.735 οφειλέτες έχουν καταθέσει αίτηση ρύθμισης οφειλών ύψους 2,47 δισ. ευρώ, με τις εισπράξεις του ταμείου να ανέρχονται σε 73,72 εκατ. ευρώ.

Στον αντίποδα, περιορισμένο είναι το ενδιαφέρον των οφειλετών στα υπόλοιπα ταμεία. Ενδεικτικά, στο Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Αυτοαπασχολουμένων (ΕΤΑΑ), 10.099 οφειλέτες έχουν ρυθμίσει χρέη της τάξης των 98,3 εκατ. ευρώ, ενώ έχουν εισπραχθεί 5,3 εκατ. ευρώ. Στον ΟΓΑ, 7.410 οφειλέτες κατέθεσαν αίτηση για τη ρύθμιση 36,2 εκατ. ευρώ, και ήδη έχουν εισπραχθεί 3,24 εκατ. ευρώ, ενώ τέλος στο ταμείο των Δημοσιογράφων 316 οφειλέτες με χρέη 9,1 εκατ. ευρώ έχουν ενταχθεί σε ρύθμιση, και έχουν καταβάλλει στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ 662.691 ευρώ.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η Ρωσία έδωσε το «πράσινο φως» για την έναρξη εξαγωγών σε 14 ελληνικές εταιρείες

Δεκατέσσερις συνολικά ελληνικές εταιρείες έχουν πλέον την άδεια από την Ρωσία για εξαγωγές σύμφωνα με πληροφορίες από τις αρμόδιες ρωσικές υπηρεσίες.

Το γεγονός αυτό αναμένεται να δώσει σημαντική ανάσα στις ελληνικές εξαγωγές κάτι για το οποίο η Rosselkhoznadzor, η ομοσπονδιακή Υπηρεσία Κτηνιατρικής και Φυτοϋγειονομικής Επίβλεψης της Ρωσικής Ομοσπονδίας έχει ειδοποιήσει σχετικά με σχετικό πρωτόκολλο το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ο αριθμός των 14 εταιρειών που έχουν προκριθεί σε πρώτη φάση από τις ρωσικές αρχές για να ξεκινήσουν ξανά τις εξαγωγές θεωρείται πολύ σημαντικός καθώς οι εξαγωγείς δεν έχουν την πολυτέλεια να παραμένουν αποκλεισμένοι από τη ρώσικη οικονομία, η οποία παρά τα προβλήματά της εξακολουθεί να είναι πολύ σημαντική για τα ελληνικά προϊόντα.

Εκτιμάται πως η απόφαση του Κρεμλίνου να απαγορεύσει τις εισαγωγές των ευρωπαϊκών προϊόντων ως «αντίποινα» στις κυρώσεις της Ε.Ε. για τη στάση του στην Ουκρανία κόστισε το 2014 στις ελληνικές εξαγωγές προς τη Ρωσία τουλάχιστον 50 εκατ. ευρώ, ενώ οδήγησε σε συνολική επιβράδυνση των διμερών εμπορικών σχέσεων και όλα σε μια περίοδο όπου η ελληνική οικονομία έχει ανάγκη και από το τελευταίο κυριολεκτικά ευρώ.

Το μεγαλύτερο πλήγμα δέχθηκαν τα λαβράκια, οι εξαγωγές των οποίων υποχώρησαν κατά 81,5%, τα μανταρίνια (-81,5%), τα ακτινίδια (-60,6%), τα αγγούρια (-51,3%) και τα βερίκοκα (-37,1%), παρά τις προσπάθειες που έγιναν να διοχετευθούν αρκετά προϊόντα μέσω τρίτων χωρών (π.χ. μέσω Λευκορωσίας, Τουρκίας).

Η επιλογή των 14 εταιρειών προκειμένου να τους δοθεί το «πράσινο φως» για την επανέναρξη των εξαγωγών τους έγινε κατόπιν επιτόπιων και αυστηρών ελέγχων Ρώσων ελεγκτών με βάση τα αυτστηρά πρότυπα ασφάλειας που έχει ο οργανισμός της Rosselkhoznadzor. Η πλειονότητα των εταιρείων αυτών αφορούν τον κλάδο των γαλακτοκομικών και της αλλαντοβιομηχανίας.

Να σημειωθεί πως χωρίς την έγκριση της Rosselkhoznadzor δεν μπορούν να γίνουν εξαγωγές προς τη Ρωσία.

Το κλιμάκιο των Ρώσων ελεγκτών βρέθηκε στην Ελλάδα στα μέσα Απριλίου και για περίπου τρεις εβδομάδες έκανε εκτεταμένους ελέγχους σε ελληνικές βιομηχανίες τροφίμων.

Η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα που επισκέφθηκαν, ενώ ακολούθησαν η Κύπρος και η Ρουμανία.

Υπενθυμίζεται ότι στις 31 Ιουλίου 2015 λήγει το ρώσικο εμπάργκο, εκτός κι αν η Ε.Ε. αποφασίσει να παρατείνει τα μέτρα κατά της Ρωσίας, οπότε θεωρείται σίγουρο ότι θα υπάρξει αντίδραση από την άλλη πλευρά.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Σ. Σακοράφα: Όχι στην ένταξη Τουρκίας στην Ε.Ε., αν δεν αποσυρθεί ο κατοχικός στρατός από την Κύπρο

Σκληρή στάση στους όρους και τις προϋποθέσεις για την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. από την ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σοφία Σακοράφα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην ολομέλεια της έκθεσης προόδου για την Τουρκία.

Συγκεκριμένα η ευρωβουλευτής τόνισε ότι εδώ και δέκα χρόνια, όποτε και ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις, η Τουρκία συνεχίζει να κατέχει με στρατό ευρωπαϊκό έδαφος- την μισή Κύπρο- παραβιάζοντας κυριαρχικά ευρωπαϊκά δικαιώματα, να περιφρονεί διεθνείς συνθήκες, να παραβιάζει ευρωπαϊκό εναέριο χώρο, εξακολουθεί στο εσωτερικό της να καταπατά θεμελιώδη δικαιώματα, ελευθερίες και δημοκρατικές αξίες.

Οι αδιαπραγμάτευτοι όροι για να εξελίξει η Ε.Ε τη σχέση της με την Τουρκία, σύμφωνα με την κ. Σακοράφα, είναι η απόσυρση του κατοχικού στρατού από την Κύπρο, η εφαρμογή του πρόσθετου πρωτοκόλλου, η αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας, η μη παραβίαση του ευρωπαϊκού εναέριου και υδάτινου χώρου και η άρση του casus belli εναντίον της Ελλάδας.



Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....