Διυλιστήριο: 10/11/13
ροη αναρτησεων

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Η απάτη της παρακράτησης 26%

Πολλά ερωτηματικά δημιουργεί η είδηση που κυκλοφορεί ευρέως τις τελευταίες ημέρες, για την ‘παρακράτηση στην πηγή’ ποσοστού 26% στους ελεύθερους επαγγελματίες (αντί του 20% που ισχύει τώρα), με ταυτόχρονη ‘εξάντληση της φορολογικής υποχρέωσης’.

Τι ισχύει τώρα.


Σύμφωνα με το τελευταίο (έχω χάσει τον λογαριασμό) φορολογικό, στους ελεύθερους επαγγελματίες, γίνεται παρακράτηση 20% (την ώρα που δίνουν την απόδειξη) και ο παρακρατών (εταιρεία που λαμβάνει την υπηρεσία) εντός του επόμενου μήνα αποδίδει τον φόρο αυτό, στο όνομα του επαγγελματία.

Στο τέλος του έτους, ο επαγγελματίας συγκεντρώνει τις βεβαιώσεις παρακράτησης απ’ όλους τους πελάτες του, δηλώνει το εισόδημά του, καθώς και τον φόρο που συνολικά έχει αποδώσει (20%) και γίνεται εκκαθάριση με την δήλωσή του.

Η κλίμακα που ισχύει για το 2013 (οικονομικό 2014) είναι 26% (για εισοδήματα έως τις 50.000 ευρώ) και 33% για το εισόδημα άνω των 50.000. Επίσης για τους νέους ελεύθερους επαγγελματίες (για τα τρία πρώτα χρόνια) ο συντελεστής για τις πρώτες 10.000, πέφτει στο 13% (αντί του 26%).

Προσέξτε τώρα την ΑΠΑΤΗ.


Έστω ότι είσαι Ελ. Επαγγελματίας, και έκοψες αποδείξεις όλο το 2013 30.000 ευρώ. Επίσης, έστω ότι είχες δαπάνες (για το επάγγελμά σου) 5.000 ευρώ. 

Με το ισχύον σύστημα, λοιπόν, οι πελάτες σου, έχουν παρακρατήσει και (αποδώσει) 30,000 χ 20% = 6.000 ευρώ. Εσύ με την δήλωσή σου δηλώνεις καθαρό εισόδημα 30.000 – 5.000 = 25.000 ευρώ. Γίνεται η εκκαθάριση φόρου, 25.000 χ 26% = 6.500 μείον αυτόν που έχεις ήδη πληρώσει (6.000) επομένως έχεις ακόμη να πληρώσεις 500 ευρώ, (συνολικός φόρος 6.500 ευρώ).

Μ’ αυτό που ακούγεται (υποτίθεται πως το ζητάει η τρόικα) η παρακράτηση πάει στο 26% επομένως πληρώνεις για το ίδιο εισόδημα 30.000 χ 26% 7.800 ευρώ, μάλιστα τα προπληρώνεις (με την παρακράτηση). Επιβάρυνση, επομένως φόρου 7.800 – 6.500 = 1.300 ευρουλάκια επιπλέον (!!) (διότι ουσιαστικά καταργείται ο λογιστικός προσδιορισμός του φορολογητέου εισοδήματος, χάνεις τις δαπάνες σου).

Ευνοημένοι (σκανδαλωδώς) είναι οι ‘πλούσιοι’ ελεύθεροι επαγγελματίες που έχουν πάνω από 50.000 εισόδημα, αφού εκεί τους ρίχνει τον συντελεστή από 33% στο 26%. Διπλά χαμένοι, οι νέοι, που προφανώς χάνουν την ευνοϊκή ρύθμιση για τις πρώτες 10.000, και τους φορολογεί με 26% (εκτός εάν προβλεφθεί ειδικό ποσοστό παρακράτησης γι αυτούς, που φυσικά θα φέρει αν μη τι άλλο, πονοκέφαλο στα λογιστήρια, κάθε φορά θα ψάχνουν τι πρέπει να παρακρατήσουν).

Εντάξει, ξέρουμε πως έχουμε πρόβλημα εσόδων, αλλά τέτοια κολπάκιαακυρώνουν τον φορολογικό νόμο, πριν καλά-καλά εφαρμοστεί, στερούνται και της παραμικρής σοβαρότητας.


Τι έχεις Γιάννη, τι ‘χα πάντα…  

www.diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Κλείσανε τον ΟΕΔΒ για να τα τσεπώνει ο Μπόμπολας!!!

Σύμφωνα με το νόμο 3966/2011 ο ΟΕΔΒ καταργήθηκε οριστικά στις 31-3-2012.

Ο Ελληνικός λαός πλεόν καλείται και πληρώνει 644.000€ για τα βιβλία που θα διαβάζουν τα παιδιά μας στα σχολεία.

Ποιος πήρε όμως την θέση του Οργανισμού Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων;

Μα φυσικά ο κύριος Μπόμπολας!
Θυμίζουμε στους αναγνώστες ότι 3,5 δις ευρώ είναι ΜΟΝΟ το κοίτασμα λιγνίτη της Βεύης που ουσιαστικά του παραχωρήθηκε ΔΩΡΕΑΝ και 14 δις είναι η αξία του κοιτάσματος χρυσού στην Χαλκιδική για το οποίο κατέβαλε μόλις 11 εκ. ευρώ!!!

Αυτή είναι η υπέροχη Ελλάδα του σήμερα.

Ενημέρωση 12-10-2013

Η κυρία Σταυρούλα Ξουλίδου (βουλευτής ανελ. Β' Θεσσαλονικής) μετά την δημοσιοποίηση του άρθρου "Κλείσανε τον ΟΕΔΒ για να τα τσεπώνει ο Μπόμπολας!!!" , μας έστειλε το έγγραφο επερώτησης στην βουλή που κατατέθηκε από την ίδια στις 27-6 για το θέμα .(Το έγγραφο εδώ).
Η απάντηση που πήρε όμως, όπως η ίδια μας έγραψε, ήταν τελείως αναντίστοιχη των ερωτήσεων.

Ευχαριστούμε την κ. Ξουλίδου για τον χρόνο που διέθεσε για να μας ενημερώσει.

ΥΓ. Το Διυλιστήριο δημιουργήθηκε για να βάλει κι αυτό το λιθαράκι του στην προσπάθεια ελευθέρωσης της χώρας από τους σύγχρονούς δυνάστες του πλανήτη. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την προβολή της αλήθειας, την πάταξη της διαφθοράς και την ένωση του κόσμου.
Επίσης για να προσπαθήσει να συμβάλλει στην δημιουργία μιας νέας Ελλάδας, μιας Ελλάδας με αρχές και αξίες που όλοι οι υγιείς ονειρευόμαστε.
Μιας Ελλάδας που τα βασικά της γνωρίσματα θα είναι η παιδεία, ο πολιτισμός, η αξιοκρατία,η δικαιοσύνη, η φιλαλήθεια, ο σεβασμός προς τον συνάθρωπο, η ειρήνη και η αγάπη. Ούτως η άλλως οποιαδήποτε πολιτική ιδεολογία χωρίς αυτά τα γνωρίσματα είναι καταδικασμένη να αποτύχει.
ΟΛΟΙ λοιπόν όσοι  βοηθάνε στην ανάδειξη της αλήθειας, την πάταξη της διαφθοράς και όσοι πρεσβεύουν τις παραπάνω αρχές και αξίες πάντα θα έχουν βήμα και προβολή σε αυτόν τον ιστότοπο ανεξαρτήτου χρώματος, φυλής, φύλου και πόσο μάλλον πολιτικών πεποιθήσεων.


www.diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μήνυση στον Γιώργο Παπανδρέου για το «λεφτά υπάρχουν»

Το «λεφτά υπάρχουν» που χρησιμοποιούσε ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου κατά την προεκλογική περίοδο το 2009 φαίνεται πως δεν έχει ακόμα ξεχαστεί από τον κόσμο.
Μάλιστα ένας πολίτης αποφάσισε να κάνει μήνυση στον κ. Παπανδρέου.
Στη Βουλή έφτασε αίτημα για την άρση ασυλίας του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου μετά από μήνυση που είχε καταθέσει πολίτης για το περίφημο «λεφτά υπάρχουν».
Συγκεκριμένα στη δικογραφία που έφτασε στο Κοινοβούλιο, αναφέρεται η μήνυση ενός κατοίκου Αθηναίων κατά του κ. Παπανδρέου και παντός υπευθύνου για τη διερεύνηση του αδικήματος της εξαπάτησης εκλογέων, της διασποράς ψευδών ειδήσεων ή της έτερης αξιόποινης πράξης σε βάρος του εκλογικού σώματος κατά την προεκλογική περίοδο του έτους 2009.
Η Βουλή πάντως έχει ένα περιθώριο τριών μηνών για να στείλει το αίτημα για την άρση ασυλίας στην επιτροπή Δεοντολογίας.
Στην περίπτωση που το διάστημα αυτό παρέλθει τότε η υπόθεση πάει στο αρχείο.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ:


Πηγή
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ποιός κυβερνάει, αλήθεια;

Πρώτα απ' όλους οι διεθνείς τράπεζες μέσω των υποχειρίων και εκτελεστικών οργάνων τους ΔΝΤ και Κομισιόν-Ευρωπαϊκή Ένωση (!).
Αυτοί με την σειρά τους έχουν τους ελεγκτές-τοποτηρητές της τρόϊκας, και τους αρμόδιους επιτρόπους.

Εντός συνόρων τώρα:  

Πρώτο και μεγάλο αφεντικό ο ''εθνικός εργολάβος''-καναλάρχης-έκδότης-πολυεπιχειρηματίας, και δυό-τρείς όμοιοί του μικρότερης εμβέλειας.
Σ' αυτούς ανήκουν όλοι οι μεγαλοδημοσιογράφοι, και η ''κυβέρνηση''!
Δεύτερο στην σειρά αφεντικό, οι εγχώριες τράπεζες, πλήρως εξαρτημένες από τα αφεντικά εξωτερικού.

Όλοι οι ως τώρα αναφερθέντες, είτε μέσα, είτε έξω από την χώρα, έχουν σαν όργανο-βιτρίνα της εξουσίας τους την κυβέρνηση!

Στην συγκεκριμένη ''κυβέρνηση'' τώρα:

Πρώτος των πρώτων ο εντεταλμένος όλων των προηγουμένων και πειθήνια μαριονέτα, ο υπουργός των Οικονομικών!
Δεύτερος, η αυτού Χυδαιότης, ο ''προικισμένος'' αυτός πολιτικός χαμαιλέοντας, που κατορθώνει να επιβιώνει όλων των πολιτικών καταστάσεων, και να συμμετέχει σε όλες τις κυβερνήσεις,αντιπρόεδρος, ακόμα κι εκπροσωπώντας ένα απολειφάδι του 5% !
Τρίτη, όλη η καμαρίλα μιάς πρώην Άνοιξης, και νυν πρωθυπουργικοί σύμβουλοι και παρατρεχάμενοι, ένα συνονθύλευμα αποτυχημένων, άλλοι πρώην αριστεροί, οι περισσότεροι κρυφοφασίστες, και άλλοι κοινοί γυμνοσάλιαγκες, με κοινό σημείο επαφής το μίσος τους για την δημοκρατία και τον λαό!
Τέταρτος και καταϊδρωμένος το Μεγάλο Ανδρείκελο, ο ''πρωθυπουργός'', έρμαιο της πολιτικής  αγραμματοσύνης του, της φιλοδοξίας του, και των ακροδεξιών πεποιθήσεών του!

Όλο αυτό το ''σύστημα'' σε περίπτωση κρίσης και προσπάθειας ανατροπής του, θα αρχίσει να ''ξηλώνεται'' ακριβώς με την αντίστροφη φορά: από κάτω προς τα επάνω..

Γι αυτό και πάντα μένουν τα ''θεμέλια'' που ξαναδημιουργούν όλο το οικοδόμημα με άλλα κατά καιρούς ''υλικά''..

Το ότι θα ερχόταν καιρός που σχεδόν θα ''νοσταλγούσαμε'' το πολύ πιό απλό και ''ορατό'' παρακράτος των τρικύκλων..
..ειλικρινά, δεν το περιμέναμε!..


Υ.Γ.  Δεν νοσταλγούμε ποτέ και κανένα παρακράτος! Αν δεν δεις όμως τα χειρότερα δεν καταλαβαίνεις ότι μπορούν να υπάρξουν και ακόμα χειρότερα! Που νομοτελειακά θα έρθουν αν δεν ''πατάξουμε'', αν δεν εξαφανίσουμε τα σημερινά..  


www.diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Λουκέτο σε 22 αεροδρόμια βάζει η τρόικα

Τρόικα και Γερμανοί παίζουν το βρώμικο παιγνίδι αποδόμησης και αποκοπής της ηπειρωτικής Ελλάδας από τις ακριτικές περιοχές
Αν και ο υπουργός Μεταφορών κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δεν έχει ιδιαίτερα καλή σχέση με την ανάγνωση, κάποιος θα πρέπει να τον ενημερώσει για το βρώμικο παιγνίδι που παίζει η τρόικα εις βάρος του ελληνικού Δημοσίου και Λαού.

Για δεύτερη φορά μετά την άνοιξη οι (Γερμανοί) άτυποι σύμβουλοι του Δημοσίου, η (γερμανική ιδιωτική) Lufthansa και διάφοροι σουλατσαδόροι που κάνουν τους ειδικούς ('specialists', τρομάρα τους) προτείνουν στην κυβέρνηση να κλείσει 22 περιφερειακά αεροδρόμια που βρίσκονται κυρίως σε ακριτικές περιοχές, εκτός εάν ιδιωτικοποιηθούν. Η υπηρεσιακή ιεραρχία του υπουργείου αντιστέκεται και απορρίπτει τις πιέσεις των Γερμανών αλλά το θέμα είναι πλέον πολιτικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες από πολύ καλά πληροφορημένες πηγές, πίσω από την ιστορία κρύβονται περίεργες ισορροπίες εντός της «αεροπορικής συμμαχίας» εταιρειών με την κωδική ονομασία "Star Alliance". Σημαίνον στέλεχος της συμμαχίας είναι η τουρκική "THY" (Turk Hava Yiollari) που υλοποιεί στρατηγική εξαγορών και επενδύσεων με ανάπτυξη του δικτύου δρομολογίων και παροχής υπηρεσιών επίγειας εξυπηρέτησης (handling).

Όπως λένε παράγοντες της αεροπορικής αγοράς και των logistics, αν κλείσουν αεροδρόμια που καλύπτουν άγονες και απομακρυσμένες περιοχές ή αν ιδιωτικοποιηθούν σε κρίσιμους (από πλευράς εσόδων) τουριστικούς προορισμούς, τότε θα κλείσει η (κερδοφόρα) Ανώνυμη Εταιρία Διαχείρισης Αεροδρομίων (ΑΕΔΑ), ιδιοκτησίας του Ελληνικού Δημοσίου.

Σκεφτείτε τι έχει να γίνει αν οι «Τουρκικές Αερογραμμές» αναλάβουν τη διαχείριση των αεροδρομίων στη Μύκονο και τη Σαντορίνη, τα οποία περιλαμβάνονται στο σχέδιο των 22 αερολιμένων. Τα υπόλοιπα είναι τα ακόλουθα: Αλεξανδρούπολης, Αράξου, Καλαμάτας, Νέας Αγχιάλου, Λήμνου, Χίου, Καστοριάς, Κοζάνης, Ιωαννίνων, Σκύρου, Σύρου, Ικαρίας, Λέρου, Καρπάθου, Νάξου, Πάρου, Μήλου, Κυθήρων, Αστυπάλαιας, Καστελλόριζου, Σητείας και Κάσου.

Ήδη οι Τούρκοι «επενδυτές» έχουν επισκεφτεί μερικά από τα αεροδρόμια του ανατολικού Αιγαίου, η ιδιωτικοποίηση των οποίων δεν αποτελεί επενδυτική ενέργεια αλλά έμμεσο έλεγχο των επιβατικών και εμπορευματικών ροών στη χώρα.

Ακόμα κι αυτή τη στιγμή, καλό θα είναι να εμφανιστεί διαβασμένος ο (συνήθως αμελέτητος) κ. Χρυσοχοΐδης διότι οι Γερμανοί σύμβουλοι ούτε «φίλοι» μας είναι, ούτε και θα γίνουν από τη στιγμή που εξυπηρετούν «στρατηγικούς» στόχους της Τουρκίας που δεν είναι ούτε επενδυτικοί, ούτε αθώοι.

Πηγή
http://diulistirio.blogspot.gr/
 
Διαβάστε περισσότερα.... »
....