Διυλιστήριο: 10/11/17
ροη αναρτησεων

Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2017

Εξαιρούνται από τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς σπίτια ως 300.000 ευρώΣυμφωνία επιτεύχθηκε ανάμεσα στον υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή με τις τράπεζες ώστε να μην βγαίνει σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό κανένα σπίτι αξίας έως 300.000 ευρώ.

Ενόψει της έναρξης των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, οι διοικήσεις των τραπεζών συμφώνησαν με τον κ. Κοντονή να εξαιρεθούν από την πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, οι πρώτες κατοικίες, οι εξοχικές κατοικίες και κάθε άλλου είδους ακίνητα με αξία μέχρι του ύψους των 300.000 ευρώ.

Παράλληλα, η κυβέρνηση προσανατολίζεται να επεκτείνει την ισχύ του νόμου Κατσέλη όπου προστατεύει την πρώτη κατοικία και για το χρονικό διάστημα και μετά από τις 31.12.2017 που λήγει η ισχύς του.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ- ΜΠΕ

https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Σύμβουλός της ΝΔ, ο αντιπρόεδρος της ανεξάρτητης αρχής ΤηλεπικοινωνιώνΜείζον πολιτικό ζήτημα εγείρει η συμμετοχή αντιπροέδρου ανεξάρτητης αρχής σε συνάντηση της Νέας Δημοκρατίας, καθώς και η δήλωση στη συνέχεια της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα ασυμβίβαστου.

Αρχικά, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Το Έθνος”, προβληματισμούς περί δεοντολογίας και «ασυμβίβαστου» τροφοδότησεη συμμετοχή του αντιπροέδρου της ΕΕΤΤ, Νίκου Παπαουλάκη, σε συνάντηση της ΝΔ με τα διοικητικά συμβούλια των ενώσεων ιδιωτικών ραδιοσταθμών Αττικής και περιφέρειας, στα γραφεία του κόμματος στο Μοσχάτο, το μεσημέρι της Δευτέρας, 9 Οκτωβρίου.

«Είναι τουλάχιστον αντιδεοντολογική η ενέργεια του αντιπροέδρου της ΕΕΤΤ» επεσήμανε πηγή της Ανεξάρτητης Αρχής, σύμφωνα με το news247. «Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Παπαουλάκης δεν κρατά τα προσχήματα» τόνιζαν κύκλοι της ΕΕΤΤ κάνοντας λόγο για ασυμβίβαστο που δεν έχει παραβιαστεί ποτέ μέχρι τώρα.

Μάλιστα ερμήνευαν τη συμμετοχή του στελέχους της Αρχής στην επίμαχη συνάντηση ως κίνηση για την «επόμενης μέρας», δεδομένου ότι η θητεία του στην Ανεξάρτητη Αρχή λήγει τον Δεκέμβριο.

Ασημακοπούλου: Ναι είναι σύμβουλός μου, κανένα θέμα ασυμβίβαστου

Η συνέχεια ήρθε με το σχόλιο της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου η οποία μιλώντας στο ραδιόφωνο 24/7 υποστήριξε ότι δεν τίθεται ζήτημα ασυμβίβαστου για τον αντιπρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

“Για μένα δεν τίθεται θέμα ασυμβίβαστου. Ο κ. Παπαουλάκης, μπορεί να είναι σύμβουλος της ΝΔ για θέματα ψηφιακής πολιτικής”, υποστήριξε η τομεάρχης ψηφιακής πολιτικής του κόμματος, μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7.

Σπίρτζης: Έχω μείνει στήλη άλατος από τις δηλώσεις Ασημακοπούλου

«Έχω μείνει στήλη άλατος με τις δηλώσεις της κ. Ασημακοπούλου»δήλωσε από την πλευρά του στο ραδιόφωνο 24/7 ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης. Γνωστοποίησε ότι μίλησε με τον αρμόδιο υπουργό Νίκο Παππά, ο οποίος θα ζητήσει εξηγήσεις από τον κ. Παπαουλάκη.

Σημείωσε ότι “όταν εμείς μιλούσαμε για τον τρόπο λειτουργίας των ανεξάρτητων Αρχών δεχόμασταν επιθέσεις, αλλά σήμερα, η κ. Ασημακοπούλου μας δικαιώνει πλήρως”.

Όπως είπε ο υπουργός ο κ. Παπαουλάκης είχε συμμετοχή και στην τρίτη γκρίζα ζώνη που είναι η μηδενική επιτήρηση της DIGEA, ενώ είναι υπεύθυνος και για το μαύρο στην ΕΡΤ.

«Άναυδο» το ΨΗΠΤΕ από την παρουσία Παπαουλάκη

Σχολιάζοντας πηγές του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης δηλώνουν «άναυδες» με το γεγονός ότι ένα στέλεχος ανεξάρτητης Αρχής παραβρίσκεται σε συνάντηση κομματικών στελεχών, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτο και ασυμβίβαστο με τον ρόλο της ανεξάρτητης Αρχής το θέμα. Ωστόσο, οι ίδιες πηγές, δηλώνουν ότι δεν εμπλέκονται επ’ ουδενί σε γεγονότα και καταστάσεις των ανεξάρτητων Αρχών εκφράζοντας παράλληλα εμπιστοσύνη προς τον θεσμικό ρόλο που αυτές επιτελούν.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ληστεία!Κέρδη 7,86 δισ. ευρώ είχε η ΕΚΤ από τα ελληνικά ομόλογα την περίοδο 2012-2016Στα 7,8 δισ. ευρώ ανήλθαν στην περίοδο 2012-16 τα καθαρά έσοδα από τόκους που είχαν εθνικές κεντρικές τράπεζες (ΕθνΚΤ) του Ευρωσυστήματος από την απόκτηση ελληνικών ομολόγων αναφέρει ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Μάριο Ντράγκι, σε απαντητική επιστολή του στον ευρωβουλευτή Νίκο Χουντή. Πρόκειται για ομόλογα, τα οποία αποκτήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος αγοράς τίτλων ((Securities Markets Programme, SMP) της ΕΚΤ.

Στo παραπάνω ποσό περιλαμβάνονται τόσο τα έσοδα από το τοκομερίδιο των ελληνικών ομολόγων όσο και τα έσοδα από την αγορά των ελληνικών τίτλων υπό το άρτιο (σε τιμή χαμηλότερη της ονομαστικής τους).

Δεν περιλαμβάνονται, ωστόσο, τα έσοδα που είχαν ΕθνΚΤ του Ευρωσυστήματος από τις αγορές ελληνικών ομολόγων για δικό τους λογαριασμό (τα λεγόμενα ANFA), καθώς αυτά εμπίπτουν «στο πεδίο των εθνικών αρμοδιοτήτων και όχι των αρμοδιοτήτων της ΕΚΤ».

«Τυχόν μελλοντικές αποφάσεις σχετικά με τη μεταβίβαση στο ελληνικό κράτος ποσών ίσων με τα έσοδα των ΕθνΚΤ δεν εμπίπτουν στην αρμοδιότητα της ΕΚΤ ή των ΕθνΚΤ, αλλά στην αρμοδιότητα των εθνικών κυβερνήσεων των κρατών μελών της ζώνης του ευρώ», τονίζει ο Ντράγκι.

Η απαντητική επιστολή του Μάριο Ντράγκι στον Νίκο Χουντή
Αξιότιμο μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κύριε Χουντή,

Σας ευχαριστώ για την επιστολή σας, την οποία μου διαβίβασε ο κ. Roberto Gualtieri, Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής, μαζί με συνοδευτική επιστολή στις 13 Ιουλίου 2017.

Είχα επανειλημμένως την ευκαιρία να εξηγήσω το θέμα των συναλλαγών που αφορούν ομόλογα του ελληνικού ∆ημοσίου στο πλαίσιο του Προγράμματος για τις Αγορές Τίτλων (Securities Markets Programme – SMP), π.χ. σε απαντητικές επιστολές προς εσάς και τους συναδέλφους σας, καθώς και απαντώντας σε ερωτήσεις στη διάρκεια ακροάσεων ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής.

Η ΕΚΤ δημοσιεύει ανά τακτά διαστήματα στον δικτυακό της τόπο στοιχεία σχετικά με τους τίτλους που διακρατούνται από το Ευρωσύστημα στο πλαίσιο του προγράμματος SMP, κατά χώρα έκδοσης. Επιπλέον, τα τελευταία έτη, οι ετήσιοι λογαριασμοί της ΕΚΤ περιέχουν στοιχεία σχετικά με τα καθαρά έσοδα από τόκους επί ομολόγων του ελληνικού ∆ημοσίου που διακρατούνται από την ΕΚΤ στο πλαίσιο του προγράμματος SMP.

Σύμφωνα με τη δέσμευση της ΕΚΤ για διαφάνεια, μπορώ να σας παράσχω τις πληροφορίες που ζητήσατε σχετικά με τα καθαρά έσοδα από τόκους επί ελληνικών τίτλων που αποκτήθηκαν από τις εθνικές κεντρικές τράπεζες (ΕθνΚΤ) του Ευρωσυστήματος στο πλαίσιο του προγράμματος SMP, τα οποία ανήλθαν σε 7,8 δισεκ. ευρώ την περίοδο 2012-16.

Τα έσοδα αυτά αποτελούνται από i) το τοκομερίδιο και ii) το δεδουλευμένο έσοδο από την απόσβεση της υπό το άρτιο διαφοράς επί των ομολόγων του ελληνικού ∆ημοσίου που διακρατούνται στο πλαίσιο του προγράμματος SMP (βλ. παράρτημα), τα οποία καταγράφονται στα αποτελέσματα χρήσης κάθε κεντρικής τράπεζας του Ευρωσυστήματος όπως καθίστανται δεδουλευμένα.

Σύμφωνα με το καθεστώς νομισματικού εισοδήματος που ορίζεται στο άρθρο 32 του καταστατικού του Ευρωπαϊκού Συστήματος Κεντρικών Τραπεζών και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, τα έσοδα που πραγματοποιεί κάθε ΕθνΚΤ από το εν λόγω πρόγραμμα συγκεντρώνονται εντός του Ευρωσυστήματος, μαζί με το λοιπό πραγματοποιηθέν νομισματικό εισόδημα. Το συγκεντρωμένο νομισματικό εισόδημα κατανέμεται εν συνεχεία μεταξύ των ΕθνΚΤ σύμφωνα με τα μερίδια συμμετοχής τους στο κεφάλαιο της ΕΚΤ.

Όσον αφορά το ερώτημά σας σχετικά με τα καθαρά έσοδα από τόκους επί ομολόγων του ελληνικού ∆ημοσίου στο πλαίσιο της συμφωνίας για τα καθαρά χρηματοοικονομικά στοιχεία (Agreement on Net Financial Assets - ANFA), αυτό είναι ένα ζήτημα το οποίο εμπίπτει στο πεδίο των εθνικών αρμοδιοτήτων και όχι στο πεδίο αρμοδιοτήτων της ΕΚΤ. Για περισσότερες πληροφορίες επί του θέματος μπορείτε να απευθυνθείτε στις επιμέρους ΕθνΚΤ.

Θα ήθελα να διευκρινίσω ότι τα καθαρά κέρδη των ΕθνΚΤ διανέμονται στους μετόχους τους σύμφωνα με τους αντίστοιχους εθνικούς κανόνες περί διανομής κερδών, οι οποίοι διαφέρουν μεταξύ των ΕθνΚΤ του Ευρωσυστήματος. Επισημαίνεται, ωστόσο, ότι οι μεταβιβάσεις πόρων των ΕθνΚΤ προς τις αντίστοιχες εθνικές κυβερνήσεις, είτε με τη μορφή συστήματος διανομής κερδών είτε με άλλη ισοδύναμη μορφή, πρέπει να συμμορφώνονται με τους περιορισμούς που επιβάλλει η Συνθήκη εν προκειμένω, ιδίως με την αρχή της ανεξαρτησίας των κεντρικών τραπεζών σύμφωνα με το άρθρο 130 της Συνθήκης για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο παρελθόν, τα κράτη μέλη της ζώνης του ευρώ μεταβίβασαν στην Ελλάδα, μέσω διαχωρισμένου λογαριασμού, ποσά ίσα με το μερίδιο εσόδων των ΕθνΚΤ τους στο χαρτοφυλάκιο του προγράμματος SMP, μαζί με τα ποσά που προέκυψαν από τα έσοδα των ΕθνΚΤ τους επί των ομολόγων του ελληνικού ∆ημοσίου που διακρατούνται στο πλαίσιο της συμφωνίας ANFA. Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη από το Eurogroup τον Φεβρουάριο του 2012 με σκοπό την περαιτέρω ενίσχυση της βιωσιμότητας του ελληνικού δημόσιου χρέους στο πλαίσιο του δεύτερου προγράμματος οικονομικής προσαρμογής της Ελλάδας.

Εν κατακλείδι, επιτρέψτε μου να επαναλάβω ότι τυχόν μελλοντικές αποφάσεις σχετικά με τη μεταβίβαση στο ελληνικό κράτος ποσών ίσων με τα έσοδα των ΕθνΚΤ δεν εμπίπτουν στην αρμοδιότητα της ΕΚΤ ή των ΕθνΚΤ, αλλά στην αρμοδιότητα των εθνικών κυβερνήσεων των κρατών μελών της ζώνης του ευρώ.

Με εκτίμηση,

Mario Draghi


https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Διαφήμιση με ομοφυλόφιλο ζευγάρι κυκλοφόρησαν τα Jumbo

Μία... δυσάρεστη «έκπληξη» μας επιφύλαξε το νέο διαφημιστικό σποτ της εταιρείας «Jumbo», με τίτλο η «δημοκρατία της χαράς».

Στο σποτ βλέπουμε δύο ζευγάρια που ψωνίζουν στο κατάστημα, το πρώτο νεαρό ζευγάρι είναι 'άνδρα-γυναίκας και το δεύτερο είναι ένα μεγαλύτερο ηλικίας ομοφυλόφιλων.

Ο βομβαρδισμός για την σήψη στα θεμέλια της οικογένειας έχει ξεκινήσει καιρό τώρα. Μετά την ψήφιση για αλλαγή φύλου στα 15 νομιμοποιείται κιόλας, και θεωρούμε ότι θα είναι ακόμα πιο έντονος. Πραγματικά πιστεύετε ότι δεν επηρεάζεται η αισθητική σας όταν βλέπετε αυτή την διαφήμιση ; Πως θα προφυλάξεις τα παιδιά σου, από τον βομβαρδισμό που δεν θα δέχονται για να θεωρηθεί το παραφύσιν ως κάτι φυσιολογικό την ώρα που θα βλέπουν κινούμενα σχέδια στην τηλεόραση ; Εμείς θα αρκεστούμε σε αυτό που είχε πει ο Κίσινγκερ, γνωστός εχθρός της Ελλάδας : ''για να τιθασεύσουμε τον Ελληνικό λαό πρέπει να τον πλήξουμε στην γλώσσα, στην θρησκεία, στα πνευματικά και ιστορικά αποθέματα ...''https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Όχι από τους ΑΝΕΛ, ναι από το Ποτάμι το άρθρο για την αλλαγή φύλλου στα 15Μετά από θυελλώδη συνεδρίαση και μία ψηφοφορία - θρίλερ, εγκρίθηκε τελικά επί της αρχής το πολυσυζητημένο νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου, παρά τη θύελλα των κοινωνικών, επιστημονικών και πολιτικών αντιδράσεων που προκάλεσε.

Το νομοσχέδιο έγινε δεκτό επί της αρχής με τις ψήφους 171 βουλευτές επί 285 παρόντων, ενώ «όχι» είπαν 114 βουλευτές.

Δεκτό επί της αρχής έγινε και το επίμαχο άρθρο 3 για την αναγνώριση αλλαγής φύλου από τα 15 έτη, με 148 ψήφους, με απώλειες ωστόσο για τον κυβερνητικό συνασπισμό, καθώς ο Πάνος Καμμένος και οι βουλευτές των ΑΝΕΛ το καταψήφισαν.

Πλήγμα αποτελεί για τον ΣΥΡΙΖΑ, η επιλογή της Γεωργίας Γενιά να ψηφίσει τελικά «Όχι» στο άρθρο 3, όπως και η απόφαση των Γιάννη Μιχελογιαννάκη και Μάρκου Μπόλαρη να απέχουν από την ψηφοφορία.

«Ναι» στο επίμαχο άρθρο 3 ψήφισαν οι 140 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι έξι του Ποταμιού, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και ο Κώστας Ζουράρις από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Τα άρθρα 1,2,4,5,6 και 7 υπερψηφίστηκαν από 165 βουλευτές, ενώ 119 δήλωσαν όχι και ένας παρόν.

Την τροπολογία που αφορά την Ένωση Τουρκικής Θράκης υπερψήφισαν 248 βουλευτές, ενώ 39 την καταψήφισαν. Όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του Ποταμιού υπερψήφισαν επί της αρχής, τα άρθρα και την τροπολογία. Από τη ΝΔ δήλωσαν «Όχι» σε όλα πλην της τροπολογίας την οποία υπερψήφισαν. Χρυσή Αυγή, ΚΚΕ και Ένωση Κεντρώων δήλωσαν «'Οχι» σε όλα. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη δήλωσε «Ναι» σε όλα και «παρών» στο άρθρο 3.

Πηγή www.newsbomb.gr

http://www.diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....