Διυλιστήριο: 05/04/17
ροη αναρτησεων

Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

Ύμνος στην Αρχαία Ελλάδα από τoν Chanel - Κίονες, μαίανδροι και αρχαίες θεές στο Παρίσι


Ο Karl Lagerfeld ζωντάνεψε και αποθέωσε την Αρχαία Ελλάδα στο Grand Palais μέσα από τη συλλογή Chanel Cruise 2018.

Μετά από πολλά χρόνια περιπλανήσεων σε ολόκληρο τον κόσμο και στάσεις σε Κούβα, Ντουμπάι και Ρώμη, ο Karl Lagerfeld αποφάσισε να επιστρέψει στο Παρίσι και να κάνει φέτος εκεί την επίδειξη μόδας για την συλλογή Chanel Cruise 2018. 

Ο διάσημος σχεδιαστής μεταμόρφωσε το Grand Palais και μέσα από το εντυπωσιακό σκηνικό με κίονες και ελαιόδεντρα ζωντάνεψε στο Παρίσι την Αρχαία Ελλάδα. Η συλλογή «The Modernity of Antiquity» εμπνευσμένη από τη χώρα μας, εκφράζει το όραμα του Lagerfeld με παστέλ, χυτά ρούχα που άφηναν ακάλυπτο τον έναν ώμο στα μοντέλα, grecian μοτίβα, χρυσές λεπτομέρειες και κεφάλια στολισμένα με κορδέλες ή στεφάνια με αποτέλεσμα τα μοντέλα να θυμίζουν αρχαίες θεές. 

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής της βραδιάς ήταν, όπως συμβαίνει τις περισσότερες φορές, τα παπούτσια. Ψηλοτάκουνα με δεσίματα που θυμίζουν αρχαία σανδάλια μονομάχων σε ζωηρά χρώμα με κυρίαρχο το έντονο κίτρινο μέχρι μπλε, κόκκινο και μαύρο. 

 «Δεν είχε καμία σχέση με μια χώρα. Η πραγματικότητα δεν με ενδιαφέρει. Χρησιμοποιώ αυτό που μου αρέσει. Η δική μου Ελλάδα είναι μια ιδέα», δήλωσε ο σχεδιαστής για τη συλλογή. 

 «Θεωρώ την Ελλάδα ως την προέλευση της ομορφιάς και του πολιτισμού, όπου υπήρχε μια θαυμάσια ελευθερία που έκτοτε έχει εξαφανιστεί», εξήγησε μιλώντας για το πώς τον ενέπνευσε η χώρα μας. 

 «Τα κριτήρια της ομορφιάς στην αρχαία και την κλασική Ελλάδα εξακολουθούν να ισχύουν. Ποτέ δεν υπήρξαν πιο όμορφες παραστάσεις γυναικών. Ή πιο όμορφες στήλες. Όλη η αναγέννηση, στην πραγματικότητα, βασίστηκε στην αρχαιότητα. Είναι ύμνος στη νεότητα, το πόσο δυνατή και απρόβλεπτη είναι - όπως ακριβώς και οι ανελέητοι θεοί», είπε. 


Η πρόσκληση περιελάμβανε ένα ακέφαλο ελληνορωμαϊκό άγαλμα της Αφροδίτης, το οποίο φυλάσσεται στο διαμέρισμα της Chanel στην έδρα του οίκου στην Rue Cambon. «Μέσα από τη μόδα εκφράζω τη γοητεία (σ.σ για την Ελλάδα) που είχα από την παιδική ηλικία. Το πρώτο βιβλίο που διάβασα ήταν του Ομήρου», δήλωσε ο σχεδιαστής, ο οποίος ανακάλυψε την ιστορία του Τρωικού πολέμου σε ηλικία επτά ετών. 

Το WWD σημειώνει πως ο Lagerfeld πέτυχε στην εποχή της ευαρέσκειας του Instagram να κάνει μαι ισχυρή δήλωση πολιτισμού. 









Πηγή: www.lifo.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η τρόικα ζητά χαλάρωση των capital controls - Ποιο θα είναι το νέο όριο ανάληψης



Μία σειρά αλλαγών στο θεσμικό πλαίσιο που διέπει τον τρόπο διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων από τις εξειδικευμένες εταιρείες αλλά και αλλαγές στην αρμόδια Επιτροπή, η οποία ανήκει στο υπουργείο Οικονομικών και καταθέτει τη γνώμη της όσον αφορά στην αδειοδότηση των εν λόγω εταιρειών από την Τράπεζα της Ελλάδος αλλά και χαλάρωση των capital controls ζήτησαν να προχωρήσουν άμεσα οι εκπρόσωποι των δανειστών. Φρένο μπήκε, σύμφωνα με πληροφορίες, στην απαίτηση των εταιρειών διαχείρισης να αποκτήσουν και τη διαχείριση των ακινήτων.

Γκρίνια με την Επιτροπή

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μεγαλύτερο αγκάθι στα θέματα του χρηματοπιστωτικού συστήματος ήταν ο ρόλος της εν λόγω Επιτροπής, η οποία σύμφωνα με τους εκπροσώπους των δανειστών δυσχεραίνει, μεταξύ άλλων, τη γρήγορη αδειοδότηση.

Σε ό,τι αφορά στο θεσμικό πλαίσιο που προβλέπει τους όρους για τη λειτουργία των εταιρειών διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων, οι εκπρόσωποι των δανειστών ζητούν από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε άμβλυνση των ιδιαίτερα αυστηρών κριτηρίων, προκειμένου να δημιουργηθεί η δευτερογενής αγορά ενεργής διαχείρισης των προβληματικών δανείων.

Capital controls

Οι δανειστές ζητούν από την Τράπεζα της Ελλάδος, τις τράπεζες και την κυβέρνηση να προχωρήσουν στη σύνταξη ενός οδικού χάρτη χαλάρωσης των capital controls. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ελληνικής Ένωση Τραπεζών έχει καταθέσει πρόταση στην οποία ζητά όταν κλείσει η τελική συμφωνία Αθήνας-δανειστών, το όριο ανάληψης των 420 ευρώ την εβδομάδα να αυξηθεί στα 500 ευρώ.

Ωστόσο, η εκροή καταθέσεων των τελευταίων μηνών έχει, σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, φρενάρει το εγχείρημα και δεν αποκλείεται να καθυστερήσει την αύξηση του ορίου.

Το πλαίσιο

Τραπεζικές πηγές αναφέρουν στο Euro2day.gr ότι το αυστηρό πλαίσιο για την αδειοδότηση έχει φρενάρει την Τράπεζα της Ελλάδος, με αποτέλεσμα έως σήμερα να έχουν πάρει άδεια μόλις τρεις εταιρείες, οι οποίες συστάθηκαν από τις τράπεζες Alpha Bank, Eurobank και Attica Bank.

«Οι εταιρείες αυτές πήραν την άδεια διότι η μητρική τους είναι πιστωτικό ίδρυμα και όχι κάποιο fund ή εταιρεία διαχείρισης κόκκινων δανείων», αναφέρει στο Euro2day.gr στέλεχος τράπεζας και προσθέτει: «Όταν τα κριτήρια που ζητούνται είναι σχεδόν τα ίδια με τα κριτήρια που απαιτούνται για τη χορήγηση τραπεζικής άδειας, είναι λογικό μόνο η εταιρεία της οποίας ο μέτοχος είναι τράπεζα να πάρει την άδεια».

Κεφαλαιακή ενίσχυση

Στο κείμενο του επικαιροποιημένου μνημονίου προβλέπεται, επίσης, η επιτάχυνση της εξυγίανσης των μικρών τραπεζών. Μάλιστα, καλείται η Τράπεζα της Ελλάδος να προχωρήσει άμεσα τον έλεγχο της κεφαλαιακής επάρκειας των μη συστημικών τραπεζών -το ζήτημα αφορά κυρίως την Attica Bank.

Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφερθεί ότι η Attica Bank αναμένεται άμεσα να προχωρήσει στην ανακοίνωση της συμφωνίας της με ξένο fund, το οποίο θα αποκτήσει τη διαχείριση κόκκινων δανείων 1,074 δισ. ευρώ και θα καλύψει τις εναπομείνασες κεφαλαιακές της ανάγκες, ύψους 70 εκατ. ευρώ.

Πηγή: Euro2day.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Στο στόχαστρο της ΝΔ η δωρεάν μετακίνηση ανέργων και ΑΜΕΑ



Ενα μέτρο ανακούφισης εκατοντάδων χιλιάδων ανέργων και ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, αυτό της δωρεάν μετακίνησής τους με τα ΜΜΜ, βρίσκεται στο επίκεντρο της κριτικής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο όνομα της «ευημερίας των αριθμών» στους ισολογισμούς των συγκοινωνιακών φορέων.

Στο στόχαστρο της Νέας Δημοκρατίας –μάλιστα σε κορυφαίο επίπεδο– έχουν μπει οι κοινωνικές παροχές του ΟΑΣΑ και των υπόλοιπων φορέων των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας. Ιδίως η δωρεάν μετακίνηση ανέργων, ατόμων με ειδικές ανάγκες και άλλων ευπαθών ομάδων. Αυτή τουλάχιστον την ερμηνεία δίνει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών στην… εμμονή του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κωστή Χατζηδάκη με το θέμα αυτό.

Οπως παραδέχθηκε ο ίδιος ο αντιπρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επί οκτώ ολόκληρους μήνες έχει εξαντλήσει κάθε διαδικασία κοινοβουλευτικού ελέγχου προκειμένου να αναδείξει ως ελλειμματικούς τους προϋπολογισμούς των οργανισμών. Να σημειωθεί ότι η μόνη ουσιαστική διαφορά των προϋπολογισμών επί κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου με αυτούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι η επιβάρυνσή τους με τη δωρεάν μεταφορά.

«Από τον Σεπτέμβριο με επανειλημμένες ερωτήσεις μου ζητώ από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών να καταθέσει τα επίσημα στοιχεία στη Βουλή για να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κωστής Χατζηδάκης, φέρνοντας αυτή την εβδομάδα το θέμα σε συζήτηση επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή, αφού προηγήθηκαν συνεχείς και αλλεπάλληλες αιτήσεις κατάθεσης εγγράφων μέσω των κοινοβουλευτικών διαδικασιών. Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ζητούσε επιμόνως να παρουσιαστούν ισολογισμοί των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας, στους οποίους θα περιλαμβάνονται όλα τα στοιχεία, χωρίς όμως την επιχορήγησή τους από τον κρατικό προϋπολογισμό, παρά το γεγονός ότι αποτελεί πάγιο, θεσμοθετημένο και νόμιμο έσοδό τους.

Ερωτήσεις σκοπιμότητας

Ακριβώς στο σημείο αυτό του αιτήματος της Νέας Δημοκρατίας το υπουργείο Μεταφορών αποδίδει σκοπιμότητα. Οπως χαρακτηριστικά επισήμανε ο αρμόδιος υφυπουργός Νίκος Μαυραγάνης: «Ο κανονισμός 1340/2007 προβλέπει την επιδότηση των συγκοινωνιών, ακριβώς επειδή επιτελούν κοινωνικό έργο». Μάλιστα, επ’ αυτής της βάσης παρέθεσε και τα στοιχεία που του ζητήθηκαν, λέγοντας ότι «το 2013 τα έσοδα είναι 238 εκατ. ευρώ και το 2014 είναι 252 εκατ. ευρώ. Το 2015 είναι 205 εκατομμύρια ευρώ γιατί ακριβώς μπήκαν μέσα οι άνεργοι και υπήρξε και η απώλεια από τον ΦΠΑ», σημειώνοντας ότι αντίστοιχη εικόνα θα διαμορφωθεί για το 2016.

Μάλιστα ο Νίκος Μαυραγάνης αναφέρθηκε ευθέως στην αιτία της μείωσης των εσόδων του οργανισμού, τονίζοντας ότι πρόκειται για πολιτική απόφαση με γνώση του κόστους που θα υπάρξει. Οπως είπε: «Φροντίσαμε ώστε οι άνεργοι και οι ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες να κινούνται με τις συγκοινωνίες χωρίς να καταβάλουν αντίτιμο – και καλά κάναμε. Η κυβέρνησή σας δεν το είχε κάνει ποτέ. Το κάναμε εμείς και καλώς πράξαμε. Αυτό το πληρώνουμε, πράγματι, από τα έξοδα του γενικού κρατικού προϋπολογισμού. Ομως είναι μια κοινωνική προσφορά και πρέπει να γίνει για τις αδύναμες κοινωνικές ομάδες. Προσπαθείτε, λοιπόν, να πείτε ότι ακριβώς επειδή μετακινούνται οι άνεργοι αυξήθηκε το έλλειμμα, αυξήθηκαν οι ζημίες». Ξεκαθάρισε μάλιστα ότι «θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε δωρεάν μετακίνηση στον κόσμο ο οποίος ταλαιπωρείται από την οικονομική κρίση, στους ανέργους, στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, έστω και αν με το νοικοκύρεμα που κάνουμε χρειάζεται να πληρώνουμε κάποια χρήματα από τον προϋπολογισμό».

«Ζημία» η δωρεάν μεταφορά ανέργων

Παρά το γεγονός ότι ο Κωστής Χατζηδάκης «φιλοτεχνεί» ένα πολιτικό προφίλ χαμηλών τόνων, εμφανίστηκε ιδιαίτερα εκνευρισμένος στη συγκεκριμένη συζήτηση, διακόπτοντας πάνω από δέκα φορές την ομιλία του υφυπουργού, υποστηρίζοντας ότι «τα οικονομικά των αστικών συγκοινωνιών στην Αθήνα εξελίσσονται από το κακό στο χειρότερο. Τα τελευταία δύο χρόνια αυξάνονται οι ζημίες και αυξάνεται το βάρος που καλείται να σηκώσει κάθε χρόνο ο Έλληνας φορολογούμενος». Αν και προκλήθηκε, δεν θέλησε να ξεκαθαρίσει ποιες από τις επιβαρύνσεις των προϋπολογισμών των οργανισμών επιθυμεί να περικοπούν.

Παρ’ όλα αυτά, η θέση του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας έχει διατυπωθεί σε ερώτηση που κατέθεσε στις 28 Σεπτεμβρίου του 2016 στη Βουλή και στην οποία εστιάζει στις κοινωνικές παροχές. Οπως χαρακτηριστικά αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ερώτηση: «Βασική αιτία για την επιστροφή των αστικών συγκοινωνιών στα ελλείμματα ήταν η σημαντική μείωση των εσόδων της ΣΤΑΣΥ και της ΟΣΥ από τα εισιτήρια και τις κάρτες» και «αυτό συνέβη με τις δωρεάν παροχές του υπουργού προς στήριξη του δημοψηφίσματος» και «τη διεύρυνση του συστήματος δωρεάν μετακινήσεων με την ένταξη και άλλων ευπαθών ομάδων χωρίς να υπογραφούν οι αντίστοιχες συμβάσεις με τα αρμόδια υπουργεία ώστε να υπάρχει χρηματοδότηση αυτών των μετακινήσεων».

Στο θέμα της υπογραφής συμβάσεων με τα αρμόδια υπουργεία απάντησε ο υφυπουργός Μεταφορών, σημειώνοντας πως «για να μπορέσουν να υπογραφούν οι συμβάσεις αυτές με το υπουργείο Εργασίας και άλλα υπουργεία, μεταξύ των οποίων και το υπουργείο Εθνικής Αμυνας –που ήδη υπέγραψε, όμως, σύμβαση– πρέπει να αποσαφηνιστεί πόσοι κάνουν χρήση. Και για να αποσαφηνιστεί πόσοι κάνουν χρήση, γι’ αυτό προχωρούμε το ηλεκτρονικό εισιτήριο». Ουσιαστικά δηλαδή επισήμανε ότι εάν τίθεντο ως προϋπόθεση οι συμβάσεις με τα υπουργεία, το μέτρο της ενίσχυσης των ανέργων και των ΑΜΕΑ δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί. Μάλιστα θύμισε ότι τέτοιου είδους συμβάσεις επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας-ΠΑΣΟΚ «αρνείτο να υπογράψει το υπουργείο Εργασίας, γιατί ακριβώς δεν υπήρχαν ακριβή μεγέθη».


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Πραγματικά αντίμετρα είναι:..

     "Θα σε ταϊζω με τον μισό σανό απ' τον μισό που σού 'χω κόψει για δυό χρόνια" (νέα μέτρα), είπε ο χωριάτης στον γάιδαρό του, "και αν ζήσεις" (όροι, και προϋποθέσεις),
.."θα ρίξω μιά χούφτα μουχλιασμένο καλαμπόκι στις κότες" (αντίμετρα).

Αυτή είναι η ακριβής περιγραφή του συμπληρωματικού
μνημονίου που συμφώνησε η κυβέρνηση των τραγικών λιγούρηδων,
..που ο λαός ψήφισε τον Σεπτέμβριο του '15 χάφτοντας τότε το "παράλληλο πρόγραμμα" του ημιαγράμματου πινόκιο.
Κι αφού χόρτασε παράλληλο πρόγραμμα και του βγαίνει απ' τα ρουθούνια,
..τώρα θα ψηφίσει με την σιωπή του και το δεύτερο αριστερό μνημόνιο,
..ελπίζοντας σε "αντίμετρα" που ΑΝ ποτέ έρθουν όχι μόνον δεν θα είναι ανάλογα των μέτρων,
..αλλά θα αφορούν άλλες κοινωνικές ομάδες από αυτούς που θα υποστούν τις νέες περικοπές εισοδημάτων, την νέα αύξηση της φορολογίας μέσω της μείωσης του αφορολόγητου, την περαιτέρω φτωχοποίηση.

"Για κάθε ευρώ νέα μέτρα που θα παίρνουμε απ' τον πολίτη, θα επιστρέφεται ένα ευρώ σε αντίμετρα" είχε υποσχεθεί ο παλιανθρωπάκος. Όχι πριν δύο χρόνια. Ούτε πριν τέσσερα χρόνια. Αλλά πριν τέσσερεις μήνες.
Υπονοώντας βέβαια σαφώς πως τα "αντίμετρα" θα τρέχουν παράλληλα, συγχρόνως με τα νέα μέτρα.
Γιατί αντίμετρα που θα έρθουν μετά την εφαρμογή των μέτρων και ΑΝ εκπληρωθούν με αυτά κάποιοι στόχοι των τοκογλύφων, δεν είναι αντίμετρα. Κόλλυβα είναι.
Για το μνημόσυνο των συνταξιούχων και των ανέργων και των ημιαπασχολούμενων με "ευέλικτες" μορφές εργασίας.

Αυτό βεβαίως που θα τρέχει συγχρόνως με τα νέα μέτρα θα είναι το ξεπούλημα των τελευταίων και πιό πολύτιμων "ασημικών" της χώρας,
..δηλαδή της ενέργειας κάθε είδους ( ΔΕΗ, πετρέλαια, φυσικό αέριο κλπ), της διαχείρησης του νερού, της ακίνητης περιουσίας των πολιτών.
Και αυτό που συγχρόνως θα κερδίζεται θα είναι επιπλέον χρόνος παραμονής των "αριστερών" προδοτών στις καρέκλες της εξουσίας.
Άλλωστε γι αυτό υπογράφονται τα πάντα: για την καρέκλα του κοπριτάκου.
Του κάθε κοπριτάκου εδώ και επτά χρόνια.

Και θα συνεχίζεται αέναα,
..μέχρις ότου ο λαός εφαρμόσει τα δικά του αντίμετρα:
Κάγκελα και αγχόνες!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Καμμένος : «Ελληνικά ήταν τα χέρια που έβγαλαν τα μάτια της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας»





Επενδύσεις στην Ελληνική Βιομηχανία Όπλων από μεγάλο όμιλο έως το καλοκαίρι ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Πάνος Καμμένος ασκώντας μάλιστα κριτική στις κυβερνήσεις της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ λέγοντας πως «έβγαλαν τα μάτια της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας». Η τοποθέτηση έγινε κατά την διάρκεια συζήτησης διακρατικής σύμβασης με την Νορβηγία στην Βουλή.

Όπως ανέφερε ο Π.Καμμένος για την ΕΛΒΟ «υπάρχει ενδιαφέρον από μια πολύ μεγάλη εταιρία της Ν.Αφρικής, την εταιρία Paramaount» η οποία «θέλει να ενεργοποιήσει όλα τα παλιά συμβόλαια» και «θα πιστοποιηθούν τα προϊόντα της ως προϊόντα χώρας ΝΑΤΟ». Όπως είπε ο υπουργός Αμυνας στην εταιρία θα έρθει «υλικό που θα μεταφερθεί από την Μέση Ανατολή για να εκσυγχρονισθεί» και «η ΕΛΒΟ θα αποτελέσει ένα από τα διαμάντια της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας μέσα στο καλοκαίρι».

Σε παρατήρηση των βουλευτών της αντιπολίτευσης περί του ότι δεν επιλέγεται έλληνας επενδυτής ο Πάνος Καμμένος είπε πως στο παρελθόν «όταν τα παρέλαβε την ΕΛΒΟ ο κ.Μυτιληναίος η τότε κυβέρνηση έδωσε το κομμάτι του ελληνικού δημοσίου» με αποτέλεσμα «να παρθούν όλα τα σχέδια που είχε η ΕΛΒΟ και η εταιρία του κ.Μυτιληναίου να παράγει όσα παρήγαγε η ΕΛΒΟ». Επισήμανε μάλιστα ότι θα πρέπει να δούμε «ποια ελληνικά χέρια έβγαλαν τα μάτια της ελληνικής βιομηχανίας» τονίζοντας πως σήμερα «το ΥΕΘΑ με εντολή του πρωθυπουργού φροντίζει ώστε κάθε προμήθεια να έχει την συμμετοχή της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας».

Επίσης ο υπουργός ‘Αμυνας σχολίασε την κριτική που του ασκήθηκε όταν είχε μιλήσει για πιθανότητα θερμού επεισοδίου κοντά στην Κύπρο. Σημείωσε ότι «η Τουρκία όχι απλώς επιβεβαίωσε» αλλά «είχαμε τα Νοταμ που η Τουρκια είχε εκδώσει και ετοιμάζονταν να δημιουργήσει επεισόδιο στο οικόπεδο 6». Όπως είπε η διαρροή έγινε με «στόχο να υπάρχει μία κοινή γραμμή» από τα ελληνικά πολιτικά κόμματα σχολιάζοντας πως «καμιά φορά δικαιώνεσαι μετά από καιρό».

Τέλος σημείωσε πως οι ένοπλες δυνάμεις «δημιουργούν και ανανεώνουν τους σχεδιασμούς που υπάρχουν» με βάση την «επιθετική στάση της Τουρκίας των τελευταίο καιρό» όπως και τις εξελίξεις στα Βαλκάνια και στην Μέση Ανατολή. ​


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - 16χρονος από την Ημαθία κατασκεύασε το πρώτο έξυπνο μπαστούνι για τυφλούς


Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας διοργάνωσε το 9ο μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής, στο κτήριο Noesis, όπως κάθε χρόνο.

Ο μαθητής 2ας λυκείου του 1ου Λυκείου Αλεξάνδρειας Αθανάσιος Μπαμπαλής σε συνεργασία με τον καθηγητή του Σιταρίδη Ιωάννη δημιούργησε ένα καινοτομικό μπαστούνι για τυφλούς και άτομα με περιορισμένη όραση, που συνδέεται με το Bluetooth του κινητού και ενημερώνει για τα εμπόδια και τα σημεία ενδιαφέροντος που υπάρχουν στον δρόμο. Το μπαστούνι αυτό είναι ακόμα στο στάδιο της ανάπτυξης.Μαθητές από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εξέθεσαν τις ερευνητικές τους εργασίες και εφευρέσεις. Σε αυτό το συνέδριο έλαβαν μέρος σχολεία και από την Αλεξάνδρεια καθώς επίσης και από την Βέροια και άλλες περιοχές της Ημαθίας.

Συγχαρητήρια στον Αθανάσιο Μπαμπαλή, στον καθηγητή του Σιταρίδη Ιωάννη, αλλά και στο 1ο Λύκειο Αλεξάνδρειας που καινοτομεί και διδάσκει.

Δείτε την παρουσίαση στο βίντεο:



Πηγή emvolos.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....