Διυλιστήριο: 08/15/13
ροη αναρτησεων

Πέμπτη, 15 Αυγούστου 2013

Μήνυμα για όλους. Πλην εσένα.

Βεβαίως και πρέπει σε μια οργανωμένη κοινωνία, ο πολίτης να σέβεται και να τηρεί τους νόμους, να πληρώνει τους ανάλογους φόρους, εισιτήρια κτλ, ώστε το κράτος να μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες των πολιτών του.

Τώρα  αυτό το μπουρδέλο που ζούμε τι σχέση έχει με μια οργανωμένη κοινωνία  δεν ξέρω.... Ξέρω όμως σίγουρα ότι σαν λαός έχουμε τρομερή έλλειψη παιδείας. Όποιος έχει ταξιδέψει και έχει ζήσει έστω για λίγο στο εξωτερικό το καταλαβαίνει αμέσως.

Οι  λεγόμενοι "βάρβαροι" που μόλις πριν κάποιους αιώνες μάθανε ότι η χρήση του νερού δεν περιορίζεται μόνο για να το πίνεις αλλά και για να πλένεσαι. Δυστυχώς σήμερα μας διδάσκουν πολιτισμό... Και ΝΑΙ είναι αλήθεια, όποιος λέει το αντίθετο ή δεν έχει ταξιδέψει ή εθελοτυφλεί, οι σημερινοί "βάρβαροι" είμαστε εμείς.

Είμαστε η ντροπή των αρχαίων Ελλήνων,  ξεφτιλισμένοι εγωκεντρικοί, παρτάκηδες Έλληνες, του ξέρεις ποιος είμαι εγώ και του άμα γινόμουν πρωθυπουργός θα έκανα.......

Ελληναραδες που έχουν απαίτηση όλοι να τους σέβονται,αλλά θεωρούν  μαγκιά να μην σέβονται κανέναν. Μην μπορώντας οι ανόητοι να καταλάβουν ότι άμα δεν σέβεσαι τους άλλους αυτόματα δεν σέβεσαι τον ίδιο σου τον εαυτό. 

Κομπλεξικοί που μόλις αποκτάμε οποιαδήποτε μορφής εξουσία φερόμαστε σαν το Ναπολέοντα, τον Χίτλερ.

Η ανώτερη φυλή που χλευάζει όλες τις άλλες και δεν βλέπει την κατάντια της δικιάς μας.

Οι αθώοι, τα ανυπεράσπιστα θύματα, που τα ξένα συμφέροντα  και πλέον οι προδότες πολιτικοί θέλουν πάντα το κακό τους.
Προδότες τους ονομάζουμε και είναι,  αλλά προσοχή, ξαφνικά γίνανε , μόνο όταν μας πήραν το κοκαλάκι από το στόμα που μας είχαν δώσει έως αντίτιμο σιωπής της ελευθερίας μας και της πατρίδας μας.
Όχι δεν ξέραμε τίποτα, δεν φταίμε σε τίποτα. Πότε δεν τσακωνόμασταν για το ποιος είναι ο μεγαλύτερος κλέφτης, ποτέ δεν βουτηξαμε και εμείς το δαχτυλάκι στο μέλι, και προς Θεού ποτέ δεν αρνηθήκαμε ότι και εμείς να είμαστε κάτι θα κλέβαμε , μπορεί όχι τόσα, αλλά κάτι θα τσιμπούσαμε και εμείς, κι εαν έλεγε κάποιος το αντίθετο  ήταν μαλάκας ή ψεύτης.

Και τώρα που έκλεισε η φάκα και πιαστήκαμε σαν τα ποντίκια; Που είναι οι καλλιτέχνες; οι άνθρωποι του πνεύματος; λέμε; Γιατί δεν μιλάνε; 

Πραγματικά το έχω μεγάλη απορία γιατί η Βίσση και ο Καρβελας δεν μιλάνε τόσο καιρό, και όλο αυτό το συνονθύλευμα ατάλαντων ανθρώπων που βομβαρδιζόμασταν τόσα χρονιά στην τηλεόραση και στο ράδιο, αλλά εμείς όμως τους κάναμε αστέρες, δεν βγαίνουν να μιλήσουν ενάντια σε αυτούς που τους ανέδειξαν και τους έκαναν εκατομμυριούχους.

Ένας λαός με τέτοια παράδοση, τόσους ήρωες και τόσα μυαλά, πως και δεν μπορεί να βγάλει ανθρώπους που να αγαπάνε το λαό και την χώρα και να την παρουν με αυτοθυσία από το χεράκι και να την οδηγήσουν εκεί που πρέπει;

Και ρωτάω άμα έρθει αυτός ο άνθρωπος ή οι άνθρωποι, είμαστε έτοιμοι να τους ακολουθήσουμε; έχουμε κάνει την αυτοκριτική μας; εχουμε δει τα λάθη μας; Κι όταν λέω λάθη δεν εννοώ μόνο τι ψηφίσαμε ή εαν κλέψαμε το κράτος. Μιλάω για πολύ πιο απλά πράγματα, μιλάω για τον διπλανό μας που τσαντιζόταν πολύ γιατί δεν του δίναμε την προτεραιότητα που του οφειλόταν, όντας οδηγός μηχανής και εμείς αυτοκινήτου, που όμως και αυτός με την σειρά του δεν την έδινε σε πεζό πάνω σε διάβαση εως όφειλε και  ο πεζός πέρναγε από όπου ήθελε μη σεβόμενος την κυκλοφορία. Μιλάω λοιπόν για τον ΣΕΒΑΣΜΟ προς τον συνάνθρωπο  που είναι ο κύριος πυλώνας ενός ανεπτυγμένου έθνους που θέλει να λέει ότι έχει πολιτισμό και  παιδεία.
Είμαστε έτοιμοι λοιπόν να πολεμήσουμε μαζί τους, ακόμη και να θυσιάσουμε την ζωή μας γι αυτούς  για την πατρίδα μας και το μέλλον των παιδιών μας;, ή απλά το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να ξαναπάρουμε τα λεφτουδάκια μας για να μπορέσουμε να ξανακάνουμε την ματαιόδοξη καταναλωτική ζωούλα μας.

Έλληνες και Ελληνίδες σαν το λέω με αγάπη προς εσάς και προς την πατρίδα μας και εύχομαι να το καταλάβετε. Το κράτος είμαστε εμείς!!!!!

 Μόνο εαν αλλάξουμε εμείς μπορεί να αλλάξει κάτι στην ζωη μας και στην χωρα μας. όσο μας φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από τον εαυτό μας δεν πρόκειται να αλλαξει τίποτα!!!

Δεν θέλω όμως να τσαντίζεσαι που τα γράφω αυτά. Εσύ βέβαια δεν είσαι έτσι, αυτά τα κάνουν όλοι οι άλλοι εκτός από εσένα.


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

REUTERS. Η Ελλάδα πέτυχε πλεόνασμα με την βοήθεια κονδυλίων της ΕΕ!


Επίσης περασαν στο πλεόνασμα τις (μεγαλύτερες του αναμενόμενου) επιδοτήσεις από την ΕΕ για εργα που δεν εκαναν και την εφάπαξ επιστροφή των τραπεζών της Ευρωζώνης.απο τα κέρδη τους επάνω στα Ελληνικά ομολογα.


Και όλα αυτά ενώ η φορολογία υπολείπεται των στόχων, καθώς το μεγαλύτερο μέρος των φόρων, για το τρέχον έτος, δεν έχει πληρωθεί από τους φορολογούμενους.

 Ξύπνησαν οι «κουτόφραγκοι», Αντωνάκη…

Η Ελλάδα πέτυχε εύκολα τον στόχο του προϋπολογισμού, με βοήθεια από κονδύλια της ΕΕ

 ΑΘΗΝΑ - Reuters

 Η Ελλάδα πέτυχε εύκολα τους δημοσιονομικούς της στόχους κατά τους πρώτους επτά μήνες του έτους, ενώ την συγκρατούνταν  από την βοήθεια των κεντρικών τραπεζών της ευρωζώνης και τα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως έδειξαν την Δευτέρα, τα οικονομικά στοιχεία του υπουργείου.

Η κεντρική κυβέρνηση είχε ένα πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού – προ πληρωμών τόκων – της τάξης των € 2,57 δισ. ($ 3,42 δισ. ΗΠΑ). Αυτό συγκρίνεται με τον ενδιάμεσο στόχο για έλλειμμα των € 3,14 δις, δήλωσαν.

Ο προϋπολογισμός δεν περιλαμβάνει τους πόρους χρηματοδότησης της τοπικής αυτοδιοίκησης και των οργανισμών κοινωνικής ασφάλισης.


Όμως, περίπου το μισό αυτής της υπέρβασης των  € 5.7 δις  εξηγείται από το γεγονός ότι η Αθήνα έλαβε περισσότερες Επιχορηγήσεις από ότι αναμενόταν από την Ευρωπαϊκή Ένωση και, επίσης, ξόδεψε πολύ λιγότερα από αυτά τα κονδύλια για τα επενδυτικά σχέδια από ότι είχε αρχικά προγραμματιστεί, όπως έδειξαν τα στοιχεία.

Τα στοιχεία αυτά περιλαμβάνουν επίσης περίπου το εφάπαξ έσοδο των € 1,5 δισ. από τις κεντρικές τράπεζες της ευρωζώνης. Τα χρήματα αυτά προέρχονται από τα κέρδη που οι κεντρικές τράπεζες έβγαλαν από ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου που κατείχαν και τα οποία επέστρεψαν στην Αθήνα, σύμφωνα με τους όρους της διεθνούς διάσωσης της.

Αντίθετα, τα μικτά έσοδα από τη φορολογία υπολείπονται των στόχων κατά περίπου € 1,5 δισ. εκατ. ευρώ, ενώ η χώρα έχει πληγεί από μια σοβαρή ύφεση έξι ετών, η οποία έχει εξαφανίσει περίπου το ένα τέταρτο της οικονομίας της.

Ταυτόχρονα, η Αθήνα περιέκοψε τις πρωτογενές της δαπάνες κατά 10%, σε € 25,1 δισ., πιάνοντας τον ενδιάμεσο στόχο της κατά € 1,88 δις.

 Η Αθήνα πρέπει να εκπληρώσει τους δημοσιονομικούς της στόχους για να λάβει τα δάνεια απο ΕΕ / ΔΝΤ . Ελπίζει να σημειώσει ένα πρωτογενές πλεόνασμα σε επίπεδο γενικού προυπολογισμού κατά το τρέχον έτος, μια κίνηση που θα της επιτρέψει να αναζητήσει μια περαιτέρω απομείωση του χρέους της, από τους δανειστές της.


Αλλά οι δανειστές παραμένουν επιφυλακτικοί και αναμένουν ένα ισορροπημένο πρωτογενή προϋπολογισμό του τρέχοντος έτους. Μεγάλες αβεβαιότητες επιμένουν να υπάρχουν σχετικά με τη δημοσιονομικήέκβαση του  2013, δήλωσαν τον περασμένο μήνα, κυρίως επειδή οι ελληνικές επιχειρήσεις και οι πολίτες δεν έχουν ακόμη καταβάλει το μεγαλύτερο μέρος των φόρων, για το τρέχον έτος.

Μετάφραση: LEFTeria-news
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Βρέθηκε ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου στις Σέρρες;

Ενώπιον μίας πολύ μεγάλης αρχαιολογικής ανακάλυψης, της μεγαλύτερης όλων των εποχών για την Ελλάδα αλλά και όλο τον κόσμο της αρχαιολογίας, βρίσκονται οι αρχαιολόγοι στην Αμφίπολη Σερρών…

Η ανεύρεση ενός τάφου που όμοιο του δεν έχει συναντήσει η αρχαιολογική σκαπάνη έχει σημάνει συναγερμό και ταυτόχρονα έχει πυροδοτήσει σειρά συζητήσεων για το εάν αυτό που σταδιακά βλέπει το φως της ημέρας δεν είναι ένας τάφος κάποιου σημαίνοντος προσώπου, όπως ας πούμε της Ρωξάνης και του γιού της με το Μ.Αλέξανδρο, αλλά ο τάφος του ίδιου του Μεγάλου Αλεξάνδρου (!).
Οι πληροφορίες είναι πραγματικά συγκλονιστικές: Ο τάφος έχει περίμετρο 498 μέτρα (!!), σχεδόν δέκα φορές μεγαλύτερος από τον τάφο του Βασιλιά Φιλίππου στη Βεργίνα, παραπέμποντας σε δημιούργημα που θα κατασκευαζόταν μόνο για έναν Βασιλιά. Εξωτερικά έχει επενδυθεί με μάρμαρο αρίστης ποιότητας, λαξευμένο με τέτοιο τρόπο που ακόμα και σήμερα προκαλεί δέος, τόσο η αρμονία όσο και η τελειότητα της εργασίας, με δεδομένα μάλιστα τα εργαλεία που είχαν στη διάθεσή τους εκείνη την εποχή.

Ο τάφος έχει θολωτό – πυραμιδωτό σχήμα, στη δε κορυφή του ήταν τοποθετημένο κατά μία προσέγγιση ο γνωστός σε όλους «Λέων της Αμφίπολης», ο οποίος είχε ανευρεθεί από Έλληνες στρατιώτες το 1912 και οι Άγγλοι (ποιοί άλλοι;) είχαν αποπειραθεί να το μεταφέρουν – κλέβοντάς το – στην Αγγλία το 1916. Άλλωστε το λιοντάρι είναι το χαρακτηριστικότερο σύμβολο του Μακεδονικού Βασιλείου.


Το μεγάλο ζήτημα που προκύπτει από όλα αυτά είναι το εξής: Το υπουργείο Πολιτισμού, μπροστά σε μία τέτοια ανακάλυψη όχι μόνο σφυρίζει αδιάφορα, αλλά και χρηματοδοτεί την εξέλιξη των εργασιών με το σταγονόμετρο, με αποτέλεσμα μέχρι σήμερα να μην έχει ανακαλυφθεί καν η είσοδος για το ταφικό αυτό συγκρότημα! Και να σκεφτεί κανείς ότι σε οποιοδήποτε άλλο μέρος του κόσμου εάν οι αρχαιολόγοι βρισκόταν μπροστά σε μία τέτοια σημαντική ανακάλυψη οι κυβερνητικοί αρμόδιοι θα έκαναν το παν για να φέρουν στο φως τα όποια ευρήματα, πόσο μάλλον εάν μιλάμε (ενδεχομένως) για το μέρος που έχει ταφεί ο ίδιος ο Μέγας Αλέξανδρος, και όχι (μόνο) η Ρωξάνη όπως πιστευόταν αρχικά…

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Αίγυπτος: Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης όλη η χώρα

Στους 421 ανέρχονται οι νεκροί από τα αιματηρά επεισόδια που σημειώθηκαν χθες στην Αίγυπτο, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό του υπουργείου Υγείας της χώρας.

Τα επεισόδια ξέσπασαν όταν οι δυνάμεις ασφαλείας διέλυσαν τα "στρατόπεδα" καθιστικής διαμαρτυρίας οπαδών του ανατραπέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι στο Κάιρο.

Οι αδελφοί μουσουλμάνοι μιλούν για πάνω από 2.000 νεκρούς κάνοντας λόγο για σφαγή.
“Όλοι οι τραυματίες που έφτασαν στο νοσοκομείο τραυματίστηκαν από πραγματικές σφαίρες…στο κεφάλι, στο στήθος, στα μάτια. Δεν ήταν φυσίγγια όπως λένε αλλά πραγματικές σφαίρες” είπε γιατρός του νοσοκομείου Αλ Ανταουίγια.


Πλην του Καΐρου, συγκρούσεις σημειώθηκαν και σε άλλες πόλεις της χώρας όπως στις βόρειες επαρχίες της Αλεξάνδρειας και της Μπεχέιρα, αλλά και στις κεντρικές του Ασιούτ και της Μένια.
Διαβάστε περισσότερα.... »
....