Διυλιστήριο: 03/09/16
ροη αναρτησεων

Τετάρτη, 9 Μαρτίου 2016

ΒΟΜΒΕΣ Χατζηνικολάου για το ρόλο Κυριάκου, Βορίδη και Σαμαρά στους πολιτικούς εκβιασμούς του ΔΟΛΑποκάλυψη – βόμβα του Νίκου Χατζηνικολάου στον ρ/σ Real FM για την αιφνιδιαστική “αντικατάσταση” του Βαγγέλη Μεϊμαράκη από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, με τον Βορίδη: ” Ο Μεϊμαράκης αρνήθηκε να συμμετέχει στον εκβιασμό Παπαγγελόπουλου από «θέμα που σήκωσαν τα έντυπα του ΔΟΛ” είπε χαρακτηριστικά ο γνωστός δημοσιογράφος που μόλις το περασμένο Σάββατο δέχθηκε και ο ίδιος σφοδρή πολιτική επίθεση από τον ΔΟΛ. ( εδώ το δημοσίευμα των Νέων το περασμένο Σάββατο )

Συνέχισε θυμίζοντας ότι ο Παπαγγελόπουλος προέρχεται από την Καραμανλική Νέα Δημοκρατία,, ( όπως και ο ίδιος … ), γεγονός που φανερώνει την σύγκρουση που υπάρχει αυτή την στιγμή με τους “διαπλεκόμενους” του Μητσοτάκη.”

Παράλληλα , ο Μάκης Βορίδης που δεν έχει αναφορές στο χώρο της ΝΔ καθώς προέρχεται από το ΛΑΟΣ του Γ Καρατζαφέρη, τον οποίο και “ξέχασε” σε μία νύχτα ( μαζί με τον Άδωνι Γεωργιάδη ) για να γίνουν υπουργοί του Σαμαρά, το 1012, θεωρείται από το στρατόπεδο του πρώην Πρωθυπουργού ως ο πλέον “καταλληλος” για να επιχειρήσει ανα αποδομήσει, κατ αρχάς ηθικα και θεσμικά τον Δημ Παπαγγελόπουλο και στη συνέχεια να μπλοκάρει την επίχειρηση εξυγίανσης και ανανέωσης του χώρου της Δικαιοσύνης, από το “σύστημα” που είχαν δομήσει Σαμαράς και Αθανασίου. Παράλληλα το περιβάλλον του Μεσσήνιου πολιτικού θέλει να βάλει φρένο στην εξέλιξη υποθέσεων που εκτιμάται ότι μπορεί να αγγίζουν άτομα από τον στενό κύκλο του πρώην Πρωθυπουργού ή και τον ίδιο ( μη παραλαβή και αξιοποίηση της λίστα Μπόργιανς)….


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Δημόσια Ομολογία Πίστεως της Ειρήνης Μερκούρη «είναι υπέροχο να εξομολογείσαι»


Από την ιστοσελίδα «Ο Παιδαγωγός», πήραμε αυτό το εντυπωσιακό βίντεο όπου μια γνωστή κοσμική τραγουδίστρια, η Ειρήνη Μερκούρη, δεν διστάζει παρά την ειρωνεία που δέχεται από τους δημοσιογράφους να ομολογήσει την πίστη της στην Ορθοδοξία, ότι εξομολογείται, ότι πιστεύει στον ορθόδοξο γάμο, στην οικογένεια, δεν δίστασε να χαρακτηρίσει τον παπισμό σαν αίρεση και να καυτηριάσει το Ισλάμ που σφάζει του χριστιανούς και όλα αυτά σε μια εκπομπή lifestyle, που έχει πολύ μεγάλη ακρόαση!

Εμείς δεν θα προσθέσουμε τίποτα άλλο.Πηγή

http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΡΩΣΙΚΗ «ΚΑΤΑΛΗΨΗ» ΒΟΣΠΟΡΟΥ ΤΡΕΛΑΙΝΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Έχουν σπάσει τα νεύρα των Τούρκων στον Βόσπορο από τις συνεχείς διελεύσεις ρωσικών πολεμικών πλοίων και όχι μόνο, και κάθε φορά σημαίνει και ένας συναγερμός ενώ η τουρκική ακτοφυλακή τρέχει και δεν… προλαβαίνει!

Μετά από τα δυο ρωσικά πολεμικά που πέρασαν πριν από τρεις μέρες και το αντιτορπιλικό που πέρασε πριν από δυο μέρες, χτες διάβηκε τον Βόσπορο προερχόμενο από το Αιγαίο με κατεύθυνση την Μαύρη Θάλασσα το ρωσικό φορτηγό πλοίο, Kazan-60. Το ρωσικό πλοίο σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, μετέφερε πολεμοφόδια και στρατιωτικά οχήματα στις ρωσικές δυνάμεις της Συρίας και τώρα επέστρεφε στην Μαύρη Θάλασσα.

Το πλοίο είχε περάσει τον Βόσπορο στις 26 Φεβρουαρίου με κατεύθυνση το Αιγαίο Πέλαγος και όπως είχαν παρατηρήσει τότε οι Τούρκοι, είχε καλυμμένο με εδικό καμουφλάζ το κατάστρωμα προφανώς γιατί μετέφερε υλικό που δεν θα έπρεπε να γίνει ορατό από τους Τούρκους.

Η κατάσταση αυτή με τις συνεχείς διελεύσεις των ρωσικών πλοίων από το Βόσπορο έχει εκνευρίσει τους Τούρκους που παρακολουθούν αδύναμοι να αντιδράσουν, ενώ γνωρίζουν ότι όλες αυτές οι κινήσεις του ρωσικού στόλου στην μύτη της Κωνσταντινούπολης δεν προοιωνίζουν τίποτα το καλό για τους ίδιους.

Ίδωμεν!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

http://www.diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ανδρεάδης: Στα 15 δισ. ευρώ βλέπει να αυξάνονται τα τουριστικά έσοδα το 2016


Τα έσοδα από τον τουρισμό εκτιμάται ότι θα αυξηθούν κατά 5,6% και θα αγγίξουν τα 15 δισ. ευρώ την φετινή χρονιά και ο αριθμός των επισκεπτών θα ανέλθει σε 25 εκατομμύρια δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης στο πρακτορείο Reuters.

Σημειώνεται ότι περίπου 23,5 εκατ. τουρίστες επισκέφθηκαν την Ελλάδα με το 2015 με τις εισπράξεις να ανέρχονται σε 14,2 δισ. ευρώ.

Ωστόσο, η εκτίμηση για αύξηση των τουριστικών εσόδων το 2016 εξαρτάται από την γρήγορη ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος και την αποτελεσματική διαχείριση των προσφυγικών ροών.

«Η λέξη-κλειδί είναι σταθερότητα,» δήλωσε ο κ. Ανδρεάδης. «Αυτοί οι στόχοι εξαρτώνται από την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης του προγράμματος διάσωσης και την διαχείριση των προσφυγικών ροών.»


http://www.diulistirio.blogspot.gr/

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Πιστοποίησε η Λέσβος τις θερμοπηγές της!


Η δημοτική αρχή ολοκλήρωσε μία διαδικασία 4 ετών για την πιστοποίηση των θερμοπηγών του νησιού και η ΑΔΕΛ πλέον μπορεί να παίξει το χαρτί του θερμαλισμού Τεράστιες οι δυνατότητες της Λέσβου σε μία εποχή όπου γίνεται κουβέντα για τον τουρισμό της

Την στιγμή που ο προβληματισμός για τον τουρισμό του ερχόμενου καλοκαιριού μεγαλώνει καθημερινά και ανοίγει -ανεξάρτητα από το προσφυγικό- και μία «αυτοκριτική» κουβέντα για την ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος της Λέσβου, έρχεται μία είδηση από το Δήμο Λέσβου, που καταγράφεται -έστω και για το εγγύς μέλλον- στα ευχάριστα που αφορούν στο εν λόγω «μέτωπο». Κι αυτό γιατί μετά από τέσσερα χρόνια προετοιμασιών και διαδικασιών, η δημοτική αρχή είναι πολύ κοντά στο να ανακοινώσει την πιστοποίηση όλων των θερμοπηγών του νησιού, έχοντας καταθέσει εμπρόθεσμα τις σχετικές αιτήσεις στο αρμόδιο συμβούλιο πιστοποίησης του ΕΟΤ.

Οι μεγάλες προοπτικές που δίνει από μόνος του ο ιαματικός τουρισμός και ενδιαφέρει την Ευρώπη, σε συνδυασμό με τις πολλές ιαματικές πηγές που υπάρχουν στο νησί και τις χρηματοδοτικές ευκαιρίες μέσω προγραμμάτων που υπάρχουν για αυτόν, αποτελούν από μόνες τους μία μεγάλη ευκαιρία για την ενίσχυση του γενικότερου τουριστικού «προϊόντος» του νησιού.

Και καθιστά πλέον ως υποχρέωση των τοπικών φορέων και κυρίως της ΑΔΕΛ, της οποίας προεδρεύει ο δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, και διαχειρίζεται τις περισσότερες, να συμβάλλουν στην πραγματοποίηση πια του φιλόδοξου σχεδίου αξιοποίησης των θερμοπηγών του νησιού.

Από το 2012 γίνονται προεργασίες και διαδικασίες προκειμένου οι πολλές και σημαντικές θερμοπηγές της Λέσβου να λάβουν την πιστοποίησή τους από τον ΕΟΤ, αφού αυτή η παράμετρος είναι βασική για τους εν δυνάμει επισκέπτες του νησιού από την Ευρώπη. Γενικότερα δε, η αυξημένη ευαισθητοποίηση σχετικά με τη βελτίωση της υγείας, την ευεξία, τις ιαματικές θεραπείες, στρέφουν τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότερο το ενδιαφέρον στις άφθονες ιαματικές πηγές και τους υδάτινους πόρους της Ελλάδας.

Και οι επενδυτές που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν σε αυτή τη δυναμική τάση, διαπιστώνουν ότι η εκμετάλλευση των θερμών πηγών και των ελκυστικών επενδυτικών ευκαιριών στην Ελλάδα, αποτελεί ιδανική ευκαιρία για επενδύσεις σε αυτή την ελκυστική αγορά που εξελίσσεται όλο και περισσότερο. Με τη Λέσβο που διαθέτει αυτό το φυσικό πλούτο σε μεγάλη πυκνότητα, να μην μπορεί πια να μένει απ’ έξω από το «παιχνίδι του θερμαλισμού», είτε αξιοποιώντας η ίδια την «περιουσία» της, είτε κυρίως σε συνεργασία με ιδιώτες επενδυτές.

Οι πηγές μας

Η βασική προϋπόθεση για να γίνει η αρχή ωστόσο, ήταν εξαρχής η πιστοποίηση των πηγών. Με τη δημοτική αρχή να κορυφώνει την προετοιμασία της για να υποβάλλει τον σχετικό φάκελο στο αρμόδιο συμβούλιο του ΕΟΤ μέσα στο προηγούμενο έτος και να τον καταθέτει τον περασμένο Δεκέμβρη εμπρόθεσμα, αναμένοντας πλέον την ανακοίνωση της πιστοποίησης.

Να θυμίσουμε εδώ ότι ο Δήμος Λέσβου έχει στην «ιδιοκτησία» του τρεις ιαματικές πηγές, στα Θέρμα, στο Μόλυβο και στο Λισβόρι, αλλά και εκείνες του Πολιχνίτου, που ανήκουν ακόμα στην ΕΘΥΛΠ. Για όλες τις πηγές κατέθεσε τις σχετικές υγειονομικές εκθέσεις που απαιτούνταν αλλά και τις ραδιολογικές από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και από μία ειδική εταιρία που κάνει τις σχετικές μετρήσεις, συμπεριλαμβάνοντάς τες στην αίτηση πιστοποίησης που κατέθεσε το Δεκέμβρη του 2015.

Πιστοποιήθηκαν οι πηγές της Λ. Θερμής

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι η δημοτική αρχή -παρά την αρχική της ανησυχία- κατάφερε να συνεννοηθεί και με τη διοίκηση του ΤΣΑΥ (σ.σ. ΕΤΑΑ) που έχει στην ιδιοκτησία της, τις θερμές πηγές της Λ. Θερμής, προκειμένου να κατατεθεί εγκαίρως και για αυτές, η σχετική αίτηση πιστοποίησης. Με τις πηγές της Θερμής, σύμφωνα με πληροφορίες, όχι μόνο να προλαβαίνουν έγκαιρα τις προθεσμίες, αλλά -παρά το ότι ως σήμερα χύνονται στη θάλασσα, αναξιοποίητες- να έχουν λάβει ήδη και την πιστοποίησή τους! Και να περιμένουν τις εξελίξεις από την πολυαναμενόμενη υπογραφή σύμβασης μεταξύ ΕΤΑΑ και Περιφέρειας Β. Αιγαίου, που ελπίζεται ότι θα αλλάξει οριστικά τη μοίρα τους.

«Αναμένοντας τις επόμενες ημέρες και επίσημα την πιστοποίησή μας, νιώθουμε δικαιωμένοι για τις προσπάθειες που κάναμε προς αυτήν την κατεύθυνση. Δίνεται πια στη Λέσβο μία μεγάλη δυνατότητα να αξιοποιήσει ένα σημαντικό της κεφάλαιο και ο δήμαρχος που προεδρεύει στην ΑΔΕΛ, έχει σχέδιο και όραμα που μπορεί να αρχίσει να παίρνει πια σάρκα και οστά…», σχολίασε στο «Ε» για την εξέλιξη αυτή, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Κώστας Κατσαρός.

Παίρνει και επίσημα τις πηγές Πολιχνίτου

Η πιστοποίηση ωστόσο, είναι το πρώτο βήμα. Γιατί το δεύτερο είναι η ουσιαστική ενεργοποίησή τους για τον κόσμο. Σε αυτό το πλαίσιο, καταγράφεται άλλη μία σημαντική εξέλιξη από το μέτωπο της ΕΘΥΛΠ (Εταιρία Θερμών Υδάτων Πολιχνίτου), η οποία έχει τις πηγές του Πολιχνίτου. Η διαδικασία της εκκαθάρισης της εταιρίας ολοκληρώθηκε πρόσφατα και την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να γίνει η Γενική της Συνέλευση, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία απόκτησης των πηγών από την ΑΔΕΛ.

Με ένα κόστος που θα αγγίξει τις 80.000 ευρώ, η ΑΔΕΛ θα πάρει το σύνολο των μετοχών της ΕΘΥΛΠ και την κυριότητα των εγκαταστάσεων, της έκτασης περίπου 113 στρεμμάτων που της ανήκουν καθώς και των θερμοπηγών. Η εξέλιξη αυτή θα δώσει τη δυνατότητα στην ΑΔΕΛ να αξιοποιήσει περαιτέρω τις θερμές πηγές του Πολιχνίτου, που είναι από τις θερμότερες της Ευρώπης, προσελκύοντας ενδεχομένως και ιδιώτες επενδυτές, ενώ μένει σε εκκρεμότητα η λειτουργία των ιαματικών του Λισβορίου, που εδώ και τέσσερα χρόνια είναι σφραγισμένα.

Τα «Θέρμα» πρότυπο για τις πηγές Μολύβου

Αν όμως η υπόθεση της απόκτησης σε πρώτη φάση και της αξιοποίησης μετά των θερμοπηγών του Πολιχνίτου, αλλά και της λειτουργίας μετά την ολοκλήρωση των έργων στις πηγές του Λισβορίου, είναι στο μυαλό του δημάρχου και προέδρου της ΑΔΕΛ, Σπύρου Γαληνού, για τις πηγές της Εφταλού οι σκέψεις είναι πολύ πιο συγκεκριμένες. Καθώς πολύ σύντομα θα βγουν τα αποτελέσματα από το διαγωνισμό ενοικίασης των πηγών της περιοχής σε ιδιώτη, στα πρότυπα της διαδικασίας που έγινε στα «Θέρμα» και έτσι αναμένεται να λειτουργήσουν άμεσα.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Από το Νόμπελ Ειρήνης στην επίθεση σε όσους προσφέρουν δωρεάν βοήθεια στους ταλαιπωρημένους πρόσφυγες. Αθάνατη Ελλάδα...

Εικόνες που προκαλούν οργή καταγράφηκαν στην Ειδομένη. Εκεί όπου χιλιάδες ψυχές παλεύουν καθημερινά με το κρύο και την πείνα, περιμένοντας μάταια να περάσουν τα σύνορα.

Όπως θα δείτε στο βίντεο, που προβλήθηκε στο liveNews με τον Νίκο Ευαγγελάτο, μια οικογένεια από τα Ιωάννινα (πατέρας, μητέρα και παιδί) δέχθηκε επίθεση, όταν πήγε στους πρόσφυγες για να τους μοιράσει φαγητό και νερά. Η επίθεση σύμφωνα με το LiveNews, έγινε από δύο πωλητές σε καντίνες της περιοχής, επειδή προφανώς, η οικογένεια των εθελοντών τους "έκοβε" τη δουλειά.
Απίστευτα πράγματα για ακόμη μία φορά, με θύματα τους ταλαιπωρημένους πρόσφυγες...

Όπως καταγγέλει ο Σπύρος Μάρκου μέσω του προσωπικού λογαριασμού στο Facebook, το πρωί της Τρίτης έπεσε θύμα επίθεσης από ιδιοκτήτες επιχειρήσεων στο χωριό Εύζωνοι, όταν πήγε να μοιράσει τρόφιμα στους πρόσφυγες και στα μικρά παιδιά που είχαν μαζί τους.

Μάλιστα ανέβασε και video από την επίθεση...

SOS ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ
Στο χωριό Ευζώνοι πήγαμε να μοιράσουμε τρόφιμα σε παιδάκια
Που πεινάνε και τότε ήρθε όπως θα δείτε παρακάτω στο βίντεο που ακολουθεί ο αν μη τι άλλο ανεκδιήγητος ιδιοκτήτης του πρατηρίου καυσίμων και ενός παραπήγατος που ονομάζει ξενώνα ονόματι Σίμος Αδαμίδης να μας προπηλακίσει γιατί δίνοντας τρόφιμα στα παιδάκια που πεινάνε του κάνουμε ζημία στην επιχείρηση του.
Βέβαια όπως μάθαμε αργότερα από του πρόσφυγες αυτός ο (Κύριος) καταληστευει του πρόσφυγες πουλώντας ενδεικτικά :
Κρουασάν 2,5€
Νερό μικρό 2€
Ένα κομμάτι χαρτί υγείας 1€
Χρήση τουαλέτας 5€
Χρήση ντουζιέρας 20€ το άτομο
Φιλοξενεία σκηνής στο χώρο του πρατηρίου καυσίμων 5€ το άτομο
Είναι υποχρέωση μας να τον κάνουμε τελείως ρόμπα


Νέες αποκαλύψεις για το εμπόριο ελπίδας στη Λέσβο - Γέμισε το λιμάνι με τσιλιαδόρους

«Δυστυχώς εμφανίστηκαν άτομα, «αλεξιπτωτιστές» και από το πουθενά, από την Αθήνα, από το Αγρίνιο, από την Πάτρα, οι οποίοι πήραν μία άδεια υποκαταστήματος. Γέμισε ο κόσμος με τσιλιαδόρους που μιλούσαν αραβικά, οι οποίοι όμως δεν είχαν καμία σχέση με το αντικείμενο, διότι αισχροκερδούν εις βάρος των προσφύγων», αποκάλυψε ο Πρόεδρος Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Λέσβου.

Ο κ. Γιάννης Σαμιώτης, μιλώντας στο mega, μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στα νησιά με τα περιστατικά αισχροκέρδειας κατά των προσφύγων από επιτήδειους που εμφανίζονται σαν τουριστικοί πράκτορες και το εμπόριο ελπίδας.

«Βλέπαμε ουρές έξω από τα γραφεία τους και λέγαμε: «καλά, είναι δυνατόν να αφήνουν τα τοπικά πρακτορεία και να πηγαίνουν εκεί;» Υπήρχε η εξήγηση, αλλά δεν την καταλάβαμε εμείς», τόνισε ο Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Λέσβου, Γιάννης Σαμιώτης.

Ο κ. Σαμιώτης δήλωσε η γλώσσα είναι η αιτία για αυτό το φαινόμενο. «Είναι θέμα γλώσσας», είπε χαρακτηριστικά.

«Στη γλώσσα τους λένε ότι τους συμφέρει κατά περίπτωση», είπε ο κ. Σαμιώτης για τον τρόπο που οι επιτήδειοι πείθουν τους μετανάστες για να τους εμπιστευτούν.

«Εμείς τους ξέρουμε, τους καταγγείλαμε. Έχουμε καταγγείλει 6-7 άτομα. », πρόσθεσε.Οι απειλές των επιτήδειων σε ρεπόρτερ στο λιμάνι του Πειραιά

Απειλές, χυδαίες βρισιές και βιαιοπραγίες ήταν η απάντηση επιτήδειων σε δημοσιογράφο που αποκάλυψε την παράνομη μεταφορά προσφύγων από γκαράζ στην περιοχή του Κηφισού με τουριστικά λεωφορεία στην Ειδομένη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ALPHA νωρίτερα μέλη του ίδιου κυκλώματος παρέλαβαν τους πρόσφυγες από το λιμάνι του Πειραιά και τους μετάφεραν στο γκαράζ του Κηφισού όπου τους επιβίβαζαν σε πούλμαν παρά το γεγονός ότι τα σύνορα στην Ειδομένη είναι κλειστά από τους Σκοπιανούς.

Δείτε το βίντεο του ALPHA.Προς τους χριστιανοταλιμπάν που νομίζουν ότι όντας μισάνθρωποι υπηρετουν το λόγο του Χριστού. Να τι λέει ο Κύριος μας.

Eπείνασα γάρ, καὶ οὐκ ἐδώκατέ μοι φαγεῖν, ἐδίψησα, καὶ οὐκ ἐποτίσατέ με, ξένος ἤμην, καὶ οὐ συνηγάγετέ με, γυμνός, καὶ οὐ περιεβάλετέ με, ἀσθενὴς καὶ ἐν φυλακῇ, καὶ οὐκ ἐπεσκέψασθέ με. τότε ἀποκριθήσονται αὐτῷ καὶ αὐτοὶ λέγοντες• κύριε, πότε σε εἴδομεν πεινῶντα ἢ διψῶντα ἢ ξένον ἢ γυμνὸν ἢ ἀσθενῆ ἢ ἐν φυλακῇ, καὶ οὐ διηκονήσαμέν σοι; τότε ἀποκριθήσεται αὐτοῖς λέγων• ἀμὴν λέγω ὑμῖν, ἐφ᾿ ὅσον οὐκ ἐποιήσατε ἑνὶ τούτων τῶν ἐλαχίστων, οὐδὲ ἐμοὶ ἐποιήσατε. καὶ ἀπελεύσονται οὗτοι εἰς κόλασιν αἰώνιον, οἱ δὲ δίκαιοι εἰς ζωὴν αἰώνιον.

http://www.diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Υπάρχει ζωή και μετά το πέσιμο!..

     Πικροθρηνωδείς κι αιματοστηθοδέρνεσαι,

..όταν αναλογίζεσαι το πόσο κοντά φτάσαμε στην σωτηρία και στην έξοδο από τον φαύλο κύκλο του θανάτου,
..και πώς δυό-τρείς, άντε τέσσερεις άνθρωποι καταδίκασαν τελεσίδικα,
..έναν λαό σε δυστυχία, και την χώρα σε απώλεια
εθνικής κυριαρχίας, ''γκριζάρισμα'' εδαφών και θαλασσών της, και μετατροπή της σε γκέτο ιθαγενών και εισαγόμενων ψυχών.

Κι αν είναι μιά φορά προδότης αυτός που μας έβαλε στην τραγωδία,
..πώς πρέπει να ονομάσουμε αυτόν που ενώ μπορούσε και είχε την ξεκάθαρη λαϊκή εντολή να μας βγάλει από αυτήν,
..υπέγραψε το ισόβιο δράμα του ελληνικού λαού;

Κι αν, σε ένα υποθετικό σενάριο, λίγες στιγμές πριν αγγίξει η λεπίδα της γκιλοτίνας τον τρυφερό λαιμό του Μεγάλου Ηλίθιου, τον ρωτήσουμε ''γιατί;'', αυτός θα μπορούσε να ισχυριστεί ''δεν ήξερα!'',
..τούτος εδώ, ο σημερινός, τί θα μπορούσε να ισχυριστεί;

Ερωτήματα ρητορικά αλλά βασανιστικά, μιά και πρόκειται για την πραγματικότητα:
ΦΤΑΣΑΜΕ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ, ΜΙΑ ΤΡΙΧΑ ΑΠ' ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΜΑΣ,
..και κάποιοι μας γύρισαν πίσω, δεν επέτρεψαν να σωθούμε.
Κι αυτοί οι κάποιοι δεν ήταν οι τοκογλύφοι της ναζιστικά ''Ενωμένης'' Ευρώπης,
..παρά ήταν έλληνες, εκλεγμένοι από έλληνες γι αυτόν τον σκοπό: να πουν το μεγάλο ΟΧΙ.

Δεν έχει όμως πιά νόημα να ανασκαλεύουμε το παρελθόν,
..παρά μόνο όταν έρθει η ώρα της τιμωρίας.

Ο λαός είναι τώρα σαν τον δρομέα αθλητή, που μετά την αγωνιώδη κούρσα και λίγα μέτρα πριν τον τερματισμό σωριάστηκε κάτω από τρικλοποδιά.
Δεν έχει πιά την ψυχική δύναμη να ξανασηκωθεί να συνεχίσει.
Ενδόμυχα ίσως να θέλει να μείνει εκεί. Να πεθάνει εκεί που έπεσε.

Υπάρχουν όμως αυτοί που θα τον βοηθήσουν να σηκωθεί και να διεκδικήσει ξανά, απ' την αρχή την σωτηρία του.
ΠΡΕΠΕΙ να τους βρεί, να δεχτεί την βοήθεια, και να ξανασηκωθεί.
Έχουμε πολύ δουλειά να κάνουμε:

Πρώτον να σωθούμε,
..κι ύστερα να ξαναφτιάξουμε μία σωστή πατρίδα!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Έλληνες πολιτικοί που πέθαναν "στην ψάθα" – Επέλεξαν να ζήσουν λιτά, χάρισαν περιουσίες

Μπορεί τη σημερινή εποχή να κυριαρχεί η γενική καχυποψία για τους πολιτικούς και πόσους από αυτούς βάζουν το… χέρι στο μέλι, αλλά υπήρξαν κάποιοι στο παρελθόν, ακόμη και πρωθυπουργοί, που πέθαναν πάμφτωχοι, είτε γιατί χάρισαν την περιουσία τους είτε γιατί επέλεξαν σε όλη τους τη ζωή ένα λιτό τρόπο διαβίωσης.

Από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα ο Ιωάννης Καποδίστριας, με τον πρώτο κυβερνήτη της χώρας να κάνει λιτή ζωή, παρότι ήταν εύπορος, όπως αναφέρει σε σχετικό αφιέρωμα η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος». Μάλιστα, μοίρασε αρκετή από την περιουσία του στις ανάγκες του κράτους και των συμπολιτών του, ενώ αρνήθηκε να λαμβάνει το μισθό του κυβερνήτη, δηλώνοντας ότι τα ιδιαίτερα εισοδήματά του του αρκούν για να ζήσει.

Ο εκ των πρωταγωνιστών της επανάστασης του 1821 Ανδρέας Λόντος, πρώην μεγαλοκτηματίας έδωσε στον εθνικό αγώνα μεγάλο τμήμα της περιουσίας του. Εφτασε στη θέση του υπουργού Εσωτερικών και μοίρασε τα χρήματά του και τη σύνταξη που λάμβανε ως στρατηγός σε πρώην συναγωνιστές του. Τα τελευταία του χρόνια ζούσε πάμφτωχος, ξεπουλώντας τα τελευταία του υπάρχοντα, ενώ το 1846 αυτοκτόνησε.

Τα παραδείγματα από πρώην πρωθυπουργός που «έφυγαν» δίχως να έχουν περιουσία είναι πολλά από την ελληνική ιστορία. Ο Ζηνόβιος Βάλβης, που έκανε δύο θητείες ως πρωθυπουργός, ζούσε αρκετά λιτά και είχε τη συνήθεια να ντύνεται με κάπα τσοπάνου. Πέθανε πάμφτωχος το 1872 και κηδεύτηκε δημοσία δαπάνη.

Το ίδιο φτωχός έφυγε από τη ζωή το 1879 ο εξάκις πρωθυπουργός Επαμεινώντας Δεληγιώργης. Την επόμενη της κηδείας του η Πολιτεία χορήγησε στην οικογένειά του σύνταξη 500 δραχμών το μήνα, για να μην πεινάσουν τα παιδιά του.

Φτωχότερος από ότι μπήκε στην πολιτική έφυγε και ο επτάκις πρωθυπουργός Χαρίλαος Τρικούπης. Είχε αναγκαστεί να πουλήσει σχεδόν ολόκληρη την πατρική του περιουσία, ενώ τα τελευταία χρόνια της ζωής του έμενε σε νοικιασμένο σπίτι.

Ανάλογη στάση κράτησε και ο Γεώργιος Καφαντάρης, ο οποίος διετέλεσε πρωθυπουργός το 1924. Οταν μάλιστα πληροφορήθηκε ότι κάποιος πολιτικός μηχανικός θέλησε να του παραχωρήσει δωρεάν κάποιο σπίτι για να μείνει, καθώς γνώριζε τα οικονομικά και προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε, αρνήθηκε κατηγορηματικά, δηλώνοντας «πού ξέρω τι αξιώσεις θα προβάλει και τι θέματα θα έχει να επιλύσει για να προτείνει τέτοιο πράγμα». Χρειάστηκε να κάνει συμβολαιογραφικό έγγραφο ο πολιτικός μηχανικός, στο οποίο δήλωνε ρητά ότι δεν θα προβάλει καμία αξίωση, για να γίνει τελικά δεκτή η δωρεά του.

Τέλος, ο Νικόλαος Πλαστήρας έμεινε στην ιστορία ως φτωχός πρωθυπουργός, για τον λιτό τρόπο ζωής του. Απαγόρευε στους συγγενείς του να χρησιμοποιούν το όνομά του για δικό τους όφελος έμενε στο νοίκι, ενώ αρνήθηκε να βάλει τηλέφωνο φωνάζοντας «Μα τι λέτε; Η Ελλάδα πένεται και εμένα θα μου βάλετε τηλέφωνο;».

Μάλιστα, είχε επιστρέψει ένα χρυσό στιλό που του είχε στείλει ο εκδότης Δημήτρης Λαμπράκης, ενώ στο σπίτι του κοιμόταν σε στρατιωτικό ράντσο. Οταν πέθανε το 1953, άφησε μόνο 216 δραχμές στην ψυχοκόρη του, δέκα δολάρια και μία προφορική διαθήκη «Ολα για την Ελλάδα».


http://www.diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....