Διυλιστήριο: 03/22/18
ροη αναρτησεων

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

Επένδυση - «σταθμός» από την «Παπαστράτος»: Το νέο εργοστάσιο παραγωγής και οι 600 νέες προσλήψεις



Στα 20 δισεκατομμύρια ράβδοι καπνού IQOS η ετήσια παραγωγή.

Σε νέα «εποχή» εισέρχεται και επισήμως από σήμερα, Τετάρτη (21/03/2018) η εταιρεία «Παπαστράτος», καθώς μετά 90 χρόνια παραγωγής συμβατικών τσιγάρων, μετατρέπει το εργοστάσιό της στον Ασπρόπυργο σε μονάδα παραγωγής 20 δισ. ράβδων καπνού ετησίως για το IQOS.

Το εργοστάσιο αριθμεί 400 νέους εργαζόμενους και θα προσληφθούν επιπλέον 200 εντός του 2018.

Γιορτάζοντας την μετάβαση από τα συμβατικά στα νέας γενιάς τσιγάρα και εγκαινιάζοντας και επισήμως τις εγκαταστάσεις στον Ασπρόπυργο, η «Παπαστράτος», δημιούργησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το #TeleftaioTsigaro.

Η επένδυση αυτή, 300 εκατ. ευρώ, εντάσσεται στο πλαίσιο της δέσμευσης που έχουν αναλάβει η μητρική Philip Morris International (PMI) και η «Παπαστράτος» για ένα μέλλον απαλλαγμένο από τον καπνό του τσιγάρου και αποτελεί συνέχεια των προηγούμενων επενδύσεων της εταιρείας, που από το 2003 ανέρχονται στα 700 εκατ. και αθροιστικά φθάνει πλέον το 1 δισ. ευρώ με τη νέα επένδυση.

Ο στόχος είναι να αντικαταστήσει πλήρως τα συμβατικά τσιγάρα το συντομότερο δυνατόν. Παρουσία έχει ήδη σε όλη σχεδόν την Ελλάδα με αποκλειστικά καταστήματα IQOS, μέσω του δικτύου καταστημάτων Public αλλά με ένα online κατάστημα.

«Η επιθυμία των ανθρώπων για το τελευταίο τσιγάρο, έγινε δέσμευση για την “Παπαστράτος”», επισήμανε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Χρήστος Χαρπαντίδης, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της νέας μονάδας του εργοστασίου που θα παράγει τις θερμαινόμενες μπάρες καπνού.

«Είναι επένδυση - "σταθμός" για την ελληνική οικονομία. Θα έχουμε μαζί και την κοινωνία και τους 400 νέους εργαζόμενους, που έρχονται να συμπληρώσουν τους 800 εργαζόμενους. Τους εκατοντάδες νέους συνεργάτες των πωλήσεων και τους παραγωγούς καπνού. 20 δισ. ράβδοι καπνού θα παράγονται στην Ελλάδα και θα ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο», πρόσθεσε ο κ. Χαρπαντίδης.

«Τα μέτρα των κυβερνήσεων για τον περιορισμό του καπνίσματος πρέπει να συνοδευτούν από καινοτόμα προϊόντα, όπως αυτό που θα παράγει εφεξής ο Παπαστράτος», δήλωσε, από την πλευρά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Phillip Morris International, Ανδρέας Καλαντζόπουλος.

«Το IQOS περιέχει 90% λιγότερες χημικές επιβλαβείς ουσίες σε σχέση με το τσιγάρο. Δεν προσπαθούμε να υποκαταστήσουμε τις μεθόδους διακοπής του καπνίσματος, αλλά να συμπληρώσουμε αυτά τα μέτρα. Θα συνεχίσουμε κάθε προσπάθεια, με επενδύσεις του μεγαλύτερου μέρους των πόρων μας, ώστε αυτοί που θέλουν να καπνίσουν να χρησιμοποιούν αυτά τα προϊόντα. Η επιλογή της Ελλάδας για να παράγει τις θερμαινόμενες ράβδους για το IQOS ήταν δύσκολη γιατί είχε ανταγωνισμό από άλλες χώρες. Όμως η Ελλάδα και η Παπαστράτος έχουν μέλλον και προοπτική», τόνισε.

Τι είναι το IQOS

Αναφορικά με το IQOS αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο προϊόν θερμαίνει χωρίς να καίει, το υψηλής ποιότητας χαρμάνι καπνού, σε ένα αυστηρά ελεγχόμενο εύρος θερμοκρασίας, ώστε να δημιουργείται μια πραγματική καπνιστική εμπειρία στους καπνιστές, χωρίς ο καπνός να καίγεται.

Σημειώνεται ότι η Philip Morris International έχει δεσμευθεί να αναπτύξει προϊόντα μειωμένου κινδύνου εδώ και μία δεκαετία και από το 2008 έχει επενδύσει περισσότερα από 3 δισ. δολάρια στην ανάπτυξη ενός χαρτοφυλακίου από καινοτόμα προϊόντα που έχουν σκοπό να αναπαράγουν τις αισθητηριακές και γευστικές ιδιότητες του τσιγάρου, παράγοντας ένα αερόλυμα που θα είναι σημαντικά λιγότερο βλαβερό από τον καπνό του τσιγάρου.

Η συγκεκριμένη, μοναδική στο είδος της, τεχνολογία αναπτύχθηκε από το Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D) της PMI στην Ελβετία.

Το IQOS κυκλοφορεί σε περισσότερες από 30 χώρες.

Πηγή www.newsbomb.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος δίνει 200 εκατ. για δομές υγείας


Θα κατασκευαστεί νοσοκομείο στην Κομοτηνή και νοσοκομείο Παίδων στη Θεσσαλονίκη - «Πιστεύω ότι η δωρεά στην υγεία θα έχει θετική έκβαση παρά τις δυσκολίες», είπε ο πρόεδρος του ιδρύματος

Την αποδοχή δωρεάς ύψους άνω των 200 εκατ. ευρώ από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για την ενίσχυση δομών της δημόσιας υγείας υπέγραψε το μεσημέρι της Τετάρτης ο Αλέξης Τσίπρας σε ειδική τελετή στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός με τα χρήματα αυτά θα υπάρξουν επτά συγκεκριμένες παρεμβάσεις:

1. Ο σχεδιασμός, η κατασκευή και όλος ο εξοπλισμός του νέου γενικού νοσοκομείου Κομοτηνής σε μια ιδιαίτερη περιοχή για την Ελλάδα
2. Ο σχεδιασμός, η κατασκευή και όλος ο εξοπλισμός του νοσοκομείου Παίδων Θεσσαλονίκης, «μια εξαγγελία που θα ήταν εκτός λογικής να την κάναμε στην κατάσταση που βρισκόμαστε».

3. Νέα κτήρια στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός τα οποία θα αποτελέσουν και έδρα του τμήματος νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών

4. Προμήθεια και εγκατάσταση ιατρικού εξοπλισμού στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός

5. Προμήθεια νέων μέσων αερομεταφοράς και η ενίσχυση των ήδη υπαρχόντων εναέριων μέσων του ΕΚΑΒ

6. Εγκατάσταση ειδικού ιατρικού εξοπλισμού pet scan σε επιλεγμένα νοσηλευτικά ιδρύματα

7. Υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων γαι ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις και αντιμετώπιση τραύματος

«Δεσμεύομαι ότι θα γίνουν τα δεοντα ώστε να μην υπάρξει το παραμικρό γραφειοκρατικό πρόβλημα που δεν είναι και τόσο εύκολο στην Ελλάδα» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας για την κίνηση του ιδρύματος να στηρίξει τον πολύπαθο χώρο της υγείας σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία για τη χώρα.

Πριν την παρουσίαση των επιμέρους δράσεων ο πρωθυπουργός είχε κάνει λόγο για μια μεγάλη επένδυση διαφορετική από τις άλλες με μια φιλοσοφίας του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος «στην προκειμένη περίπτωση που δεν αφορά την επικοινωνία αλλά την ουσία».

Όπως αποκάλυψε η πρώτη επαφή των ανθρώπων του ιδρύματος με τον ίδιο ήταν πριν από έναν χρόνο και τότε ο πρόεδρος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος Ανδρέας Δρακόπουλος είχε προτείνει όλα τα χρήματα να «πέσουν» στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός αλλα στη συνέχεια αποφασίστηκε να μοιραστούν σε όλο το σύστημα δημόσιας υγείας.

Ο πρωθυπουργός υπενθύμισε, επίσης, ότι με δωρεες του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος έχουν κατανεμηθεί 143 νέα ασθενοφόρα και έχουν παραδοθεί 10 γραμμικοί επιταχυντές για τις ανάγκες των καρκινοπαθών.

«Εύχομαι αυτό το παράδειγμα να βρει μιμητές και από άλλα ιδρύματα προκειμένου να ενισχύσουμε τα σημεία που έχουμε ελλείψεις» έκλεισε τον χαιρετισμό του ο πρωθυπουγός.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΙΣΝ Ανδρέας Δρακόπουλος υπογράμμισε πως το ΙΣΝ έχει επιτύχει την άψογη συνεργασία μέσα σε κλίμα διαφάνειας και κοινού οράματος μεταξύ του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Εκτίμησε πως η δωρεά στην υγεία θα έχει θετική έκβαση παρά τις δυσκολίες, όπως είπε ο κ. Δρακόπουλος. Με σκληρή δουλειά συνεχίζουμε να συνεισφέρουμε για ένα καλύτερο αύριο, είπε καταλήγοντας ο πρόεδρος του Ιδρύματος.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....