Διυλιστήριο: 07/05/16
ροη αναρτησεων

Τρίτη, 5 Ιουλίου 2016

Χρόνια πολλά Alexis!..

    Πώς σου φαίνεται τώρα που είσαι πιά η χειρότερη Alexis ever;
Την έσκισες την συνονόματή σου της Δυναστείας.
Τί Δυναστεία και πίτσες ροζ!
Εδώ μιλάμε για ΣΥΡΙΖία και τα μυαλά (τα ποιά;) στα κάγκελα.

Σ' αρέσει τώρα που έχεις αναγορευτεί στη πιό πιστή
δουλίτσα του φον-σακάτη;
Αλλά και κείνος ο Κάμερον ρε μάνα μου να πάει να παραιτηθεί;
Έχασε σ' ένα δημοψήφισμα και τόκανε θέμα; Ερασιτέχνες. Πφφφφ!
Τί να πείς; Χαλάνε την πιάτσα.

Σ' αρέσει που κατάντησες χειρότερος κι απ' τον φασίστα που έγερνε;
Έλα, πες την αλήθεια. Μιά περηφάνια την νοιώθεις μέσα σου.
Γουστάρεις που τον έδιωξες και θ' ανέβεις εσύ στο ελικόπτερο! Έτσι;
Έλα μη ντρέπεσαι. Καταλαβαίνουμε.

Τόσα πέρασες για να καταντήσεις, παρντόν, να κατακτήσεις θέλαμε να πούμε, την κορφή της πολιτικής αλητείας.
Τί έρπητες, τί στα τέσσερα, τί μπρούμυτα κι ανάσκελα, τί οκλαδόν! Όλα τάκανες.
Τώρα πιά στέκεσαι εκεί, μόνος, αδιαφιλονίκητος ηγέτης της προδοσίας,
..ο Άρχοντας των Μνημονίων,
..ο Μεταλλαγμένος της Αριστεράς (της ποιάς;),
..Αυτός Που Νίκησε το ΟΧΙ!

Σ' αρέσει τώρα που είσαι μόνο 42 χρονών,
..κι έχεις μιά ζωή μπροστά σου να χορτάσεις φτύσιμο;
Τρελαίνεσαι που όλα τα φάσκελα των ελλήνων θα σε συνοδεύουν;
Λιγουρεύεσαι τις κατάρες που θα σέρνεις πάνω σου εσύ και όλο σου το σόϊ;
Το αξίζεις όμως. Άξιος!

Κι όλα αυτά βρε θηρίο μόνος σου. Και μέσα σ' έναν χρόνο!
Εντάξει. Είχες και τους καραγκιόζηδες στο πλάι σου,
..αλλά τί θάταν όλοι αυτοί χωρίς εσένα! Απλοί καραγκιόζηδες.
Ενώ τώρα είναι υπουργοί, παρατρεχάμενοι, πρόεδροι Βουλής, πρόεδροι της Δημοκρατίας, και δε συμμαζεύεται.

Γι αυτό σου ευχόμαστε από βάθους καρδιάς, Χρόνια Πολλά!
Πώς; Τί γιορτάζουμε;
Έλα τώρα που κάνεις πως δε θυμάσαι. Μετριόφρονα!

Θυμάσαι πολύ καλά. Γι αυτό είσαι τώρα στο Πεκίνο.
Το κακό για σένα είναι πως θυμόμαστε κι εμείς.
Και θα θυμόμαστε.
Για πάντα!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Υποβρύχιο Μουσείο με γλυπτά από το Πανεπιστήμιο ΘεσσαλίαςΜουσείο υποβρύχιων γλυπτών στο βυθό του Παγασητικού κόλπου φιλοδοξεί να «στήσει» η επιστημονική ομάδα του τμήματος Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Ο Ιάσωνας, ο Αχιλλέας, οι Αργοναύτες, οι Κένταυροι θα εκτίθενται στους επισκέπτες που θα βουτάνε σε 15 με 20 μέτρα κάτω από τη θάλασσα για να θαυμάσουν τα έργα, στο πλαίσιο του ερευνητικού έργου «Ύφαλος Τέχνης» (project Art Reef).

Όπως αναφέρει ο συντονιστής αυτού του φιλόδοξου εγχειρήματος, Αλέξιος Λόλας, «αυτήν την ιδέα την έχω σκεφτεί εδώ και πολλά χρόνια, όταν είχα δει ένα υποβρύχιο Μουσείο με γλυπτά από έναν καλλιτέχνη στο Μεξικό. Ήταν κάτι συναρπαστικό και τότε σκέφτηκα να γίνει κάτι τέτοιο στην Ελλάδα. Μαζί με τον επιστημονικό υπεύθυνο του έργου, Καθηγητή Δημήτρη Βαφείδη, θελήσαμε να προχωρήσουμε στην εκτίμηση περιβαλλοντικών και κοινωνικο-οικονομικών επιδράσεων ενός θεματικού τεχνητού υφάλου.

Στόχος είναι να τοποθετηθεί σε αμμώδη βυθό που είναι έρημος, ώστε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες, ένα υπόστρωμα για να αναπτυχθούν μικροοργανισμοί, να εγκατασταθούν σφουγγάρια, φύκια, αστερίες, να μπορούν να ζήσουν και ψάρια και να δημιουργηθεί μια βιοποικιλότητα. Με τον ύφαλο τέχνης, όπως το ονομάσαμε, επιδιώκουμε να συνδυάσουμε την τέχνη με την επιστήμη» τονίζει ο κ. Λόλας.

Παράλληλα, διευκρινίζει: «θέλουμε να μελετήσουμε κατά πόσο θετικά επιδρά στο οικοσύστημα, αλλά και να μπορέσουμε να μελετήσουμε την επίδραση που θα έχει στην τοπική κοινωνία όσον αφορά στην ανάπτυξη, στον τουρισμό και γενικότερα στην τοπική οικονομία και να προωθήσουμε τον καταδυτικό τουρισμό στην Ελλάδα, καθώς βρίσκεται σε εμβρυακό στάδιο, είναι σχεδόν ανύπαρκτος».

Τα 100 γλυπτά θα τοποθετηθούν σε συγκεκριμένο σημείο του Παγασητικού και θα είναι εμπνευσμένα από τη μυθολογία που είναι συνυφασμένη με την περιοχή της Θεσσαλίας, όπως η Αργοναυτική εκστρατεία, ο Ιάσωνας, οι Κένταυροι, αλλά και ο Αχιλλέας που φέρεται να ξεκίνησε από τον Βόλο την εκστρατεία του για την Τροία. Μάλιστα, έχουν ήδη γίνει οι πρώτες συνεννοήσεις με Θεσσαλούς καλλιτέχνες που θα φιλοτεχνήσουν τα αγάλματα σε ανθρώπινες διαστάσεις.

«Τα γλυπτά αυτά δεν θα χρειάζονται συντήρηση, καθώς το υλικό τους θα είναι από τσιμέντο, θα τα τοποθετήσουμε στο βυθό κι από κει και πέρα αναλαμβάνει η φύση και συνεχίζει το έργο του καλλιτέχνη, καθώς θα πάνε επάνω να εγκατασταθούν φύκια, σφουγγάρια, αχινοί, αστερίες. Σε είκοσι χρόνια θα εξαφανιστεί η αρχική μορφή του γλυπτού, θα έχει αλλάξει, αλλά θα έχει μείνει η ιδέα», προσθέτει ο κ. Λόλας.

Επιπλέον εξηγεί ότι η διαδικασία είναι χρονοβόρα, απαιτεί συγχρονισμό και λεπτούς χειρισμούς. «Αν καταφέρουμε να βάζουμε 3 με 4 αγάλματα την μέρα θα είμαστε ικανοποιημένοι», αναφέρει.

Όπως επισημαίνει ο συντονιστής του έργου «Ύφαλος Τέχνης», θα δημιουργηθούν δυο διαφορετικοί ύφαλοι, ο ένας για την επιστημονική ομάδα για τις μελέτες και έρευνες του Πανεπιστημίου, ενώ ο δεύτερος θα είναι προσβάσιμος στο κοινό.Το έργο φιλοδοξεί να είναι το πρώτο στον κόσμο το οποίο θα έχει χρηματοδοτηθεί εξολοκλήρου από δωρεές «διότι με αυτόν τον τρόπο θέλουμε οι πολίτες να νιώθουν ότι συμμετέχουν, ότι συνεισφέρουν και εκείνοι σε αυτό το τολμηρό και καινοτόμο εγχείρημα. Ακόμη και με ένα ελάχιστο ποσό, των 5 ή των 10 ευρώ που θα δώσει κάποιος, θα μπορέσουμε να συγκεντρώσουμε τα χρηματικό ποσό που χρειάζεται για να το υλοποιήσουμε», υπογραμμίζει ο κ. Λόλας.

Τα χρήματα από τις δωρεές πηγαίνουν απευθείας σε τραπεζικό λογαριασμό της Επιτροπής Ερευνών, η οποία είναι ο αρμόδιος φορέας οικονομικής διαχείρισης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ενώ ταυτόχρονα προωθείται και μια εκστρατεία crowdfunding για δωρεές από το εξωτερικό στην πλατφόρμα genrosity.com.
Ο κ. Λόλας σημειώνει: «στην Τουρκία επενδύουν πολύ στον καταδυτικό τουρισμό. Πρόσφατα, βύθισαν ένα Airbus στα παράλια απέναντι από την Σάμο, ώστε να δημιουργήσουν ένα καταδυτικό αξιοθέατο και να τονώσουν τον τουρισμό τους, που δοκιμάζεται τελευταία με τα τόσα τρομοκρατικά χτυπήματα. Αυτό που θέλουμε να προκύψει από το ερευνητικό μας έργο, είναι να συλλέξουμε όλη την απαραίτητη πληροφορία, ώστε στο μέλλον να μπορεί κάποιος φορέας να κάνει μια αντίστοιχη δράση (να βυθίσει ένα πλοίο, ένα αεροπλάνο, ένα τρένο) με όλη την επιστημονική τεκμηρίωση, ως βάση».


https://diulistirio.blogspot.gr

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ποιες συμφωνίες υπεγράφησαν μεταξύ Ελλάδας - ΚίναςΣειρά σημαντικών συμφωνιών σε διάφορους τομείς υπεγράφησαν σήμερα μεταξύ Ελλάδας-Κίνας, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στο Πεκίνο.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, υπεγράφησαν οι εξής συμφωνίες:

- Επιτελικό πρόγραμμα για την συνεργασία στον τομέα του τουρισμού για την περίοδο 2016-2018 στο πλαίσιο της Συμφωνίας μεταξύ της κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της κυβέρνησης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.

- Συμφωνία συνεργασίας για την επιστημονική και τεχνολογική καινοτομία μεταξύ του υπουργείου Επιστήμης και Τεχνολογίας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας και του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Ελληνικής Δημοκρατίας.

- Υπόμνημα συνεργασίας μεταξύ της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Κίνας και της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας.

- Υπόμνημα συνεργασίας μεταξύ της Κρατικής Διοίκησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας και του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελληνικής Δημοκρατίας.

- Επιστολή πρόθεσης μεταξύ του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Μητροπολιτικού Μουσείου της Κίνας για την έκθεση «Οι Έλληνες: Από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο».

- Συμφωνία Συνεργασίας μεταξύ της Αναπτυξιακής Τράπεζας της Κίνας και της Τράπεζας της Ελλάδας.

- Συμφωνία Συνεργασίας για την προώθηση των επενδύσεων μεταξύ του Φορέα Προώθησης Επενδύσεων Κίνας (China Investment Promotion Agency) και της Ελληνικής Εταιρείας Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece).

- Υπόμνημα Κατανόησης μεταξύ της Κινεζικής Κεντρικής Τηλεόρασης (CCTV) και της ΕΡΤ.

- Επιστολή επιβεβαίωσης βούλησης μεταξύ της COSCO και του ΤΑΙΠΕΔ.

Πηγή www.enikonomia.gr

https://diulistirio.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....