Διυλιστήριο: 12/15/16
ροη αναρτησεων

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

“Άγνοια” Ευρωπαίων ΥΠΟΙΚ για τον πάγο στα μέτρα του χρέους



Οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών δεν είχαν ενημερωθεί για την απόφαση του Γερούν Ντάισελμπλουμ να παγώσει την προώθηση των βραχυπρόθεσμων μέτρων, υποστηρίζει το πρακτορείο MNI.

Ενας εξ αυτών δήλωσε: Προσωπικά δεν είχα ενημερωθεί για την απόφαση που γνωστοποίησε ο εκπρόσωπος του Ντάισελμπλουμ. Πραγματικά δεν ξέρω πόσοι υπουργοί, αν κάποιος είχε ενημερωθεί και πώς πάρθηκε η απόφαση. Μπορώ μόνο να πω ότι αφού δεν ενημερώθηκα για την απόφαση αυτή, δεν είναι ομόφωνη.
Ο υπουργός Οικονομικών σχολίασε ότι αν δεν υπάρχει ομοφωνία στο Eurogroup για να προχωρήσουν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα, τότε δεν υπάρχει ομοφωνία και για να «παγώσουν».
«Όλα γίνονται περίπλοκα χωρίς λόγο, εντάσεις αυξάνονται και οι αγορές έχουν στρέψει ξανά την προσοχή τους στην Ελλάδα. Αυτό δεν είναι καλό», σχολίασε.
Εν τω μεταξύ υψηλόβαθμη πηγή που κλήθηκε να σχολιάσει το εάν το άρθρο-απάντηση του Πιερ Μοσκοβισί στον Πολ Τόμσεν αντανακλά τις απόψεις του συνόλου της Κομισιόν, δήλωσε «επί της αρχής, ναι», προσθέτοντας ότι δεν πρέπει να πυροδοτείται η διαφορά. «Πρέπει να μπορούμε να επικοινωνήσουμε με το ΔΝΤ και να φτάσουμε σε μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία. Τέτοιες δηλώσεις δεν βοηθούν».
Η ίδια πηγή σημείωσε ότι η Κομισιόν είναι θετική στην απόφαση της κυβέρνησης να μοιράσει το έκτακτο επίδομα και ότι το λάθος είναι ότι δεν επικοινωνήθηκε στους δανειστές πριν ανακοινωθεί, εκτιμώντας ότι όταν δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις, η απόφαση για το πάγωμα των βραχυπρόθεσμων μέτρων μπορεί να αναστραφεί.

Πηγή: euro2day

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας χρηματοδοτεί 7 Έλληνες ερευνητές



Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας ανακοίνωσε τη χορήγηση χρηματοδότησης σε 314 ερευνητές 39 εθνικοτήτων στην Ευρώπη, 7 από τους οποίους είναι ελληνικής καταγωγής. Οι 3 διεξάγουν έρευνα στην Ελλάδα και οι υπόλοιποι 4 σε άλλες χώρες.

Η χρηματοδότηση, συνολικού ύψους 605 εκατομμυρίων ευρώ, αφορά διάφορα αντικείμενα, όπως νέες αναγεννητικές θεραπείες για καρδιοπάθειες, καινοτόμους αλγορίθμους για ανθεκτικότερα δίκτυα πληροφορικής, την κατανόηση του τρόπου λειτουργίας των παράνομων αγορών εργασίας κ.α. Οι «επιχορηγήσεις εδραίωσης» (ERC Consolidator Grants) χορηγούνται σε εξέχοντες ερευνητές, ανεξαρτήτως εθνικότητας και ηλικίας, με πείρα μετά τη διδακτορική τους διατριβή επτά έως 12 ετών και πολλά υποσχόμενες επιστημονικές επιδόσεις. Τα ερευνητικά έργα που έχουν προτείνει οι νέοι επιχορηγούμενοι, καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων στις φυσικές και μηχανολογικές επιστήμες, στις βιοεπιστήμες, καθώς και στις κοινωνικές και ανθρωπιστικές επιστήμες.

Δείτε ποιοι είναι οι 7 Έλληνες ερευνητές:

1.Αντώνης Αδαμαντίδης από το Πανεπιστήμιο Βέρνης στην Ελβετία

2.Αλέξανδρος Κιουπκιολής από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης


3.Αθανάσιος Νένες από το Ίδρυμα Τεχνολογίας & Έρευνας και το Georgia Tech των ΗΠΑ


4.Γεράσιμος Κωνσταντάτος από το Ινστιτούτο Φωτονικών Επιστημών στην Ισπανία

5.Εμμανουήλ Τσακίρης από το Royal Holloway και Bedford New College – Ηνωμένο Βασίλειο

6.Παναγιώτης Δελημάτσης από το Πανεπιστήμιο Τίλμπουργκ στην Ολλανδία

7.Βασίλης Αμοιρίδης από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών


Το ΕΣΕ, το οποίο δημιουργήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση το 2007, είναι ο πρώτος ευρωπαϊκός χρηματοδοτικός οργανισμός για έρευνα αιχμής. Κάθε χρόνο επιλέγει και χρηματοδοτεί τους πιο δημιουργικούς ερευνητές οποιασδήποτε εθνικότητας και ηλικίας, για την υλοποίηση σχεδίων που εδρεύουν στην Ευρώπη.

Πηγή www.ellines.com

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Κοινό μέτωπο υπέρ των ελληνικών θέσεων Μοσκοβισί, Σουλτς, Σαπέν, Ολάντ και Πιτέλα - Αποδοκιμάζουν έντονα τη στάση των θεσμών



Κοινό μέτωπο υπέρ των ελληνικών θέσεων έχουν κάνει Μοσκοβισί, Σουλτς, Σαπέν και Πιτέλα. Με δηλώσεις τους αποδοκιμάζουν τη στάση των θεσμών μετά τις εξαγγελίες Τσίπρα για τις κοινωνικές παροχές και διαμηνύουν ότι οι αποφάσεις του Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου δεν αλλάζουν. Μάλιστα ο ευρωπαίος επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί έστειλε μήνυμα σε όσους θεωρούν υπερβολικά τις παροχές Τσίπρα θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Πιερ Μοσκοβισί


Η Επιτροπή συνεχίζει την αξιολόγηση των μέτρων, που ανακοινώθηκαν από τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα, και αυτά δεν πρέπει να θεωρηθούν υπερβολικά, δήλωσε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί, εισερχόμενος στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στις Βρυξέλλες.

Συνεχίζοντας, ο Πιέρ Μοσκοβισί είπε ότι όσοι έχουν μια τέτοια άποψη πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Ο ίδιος ανέφερε ότι, η απόφαση του Eurogroup για την ελάφρυνση του χρέους είναι συμπαγής στη βάση της ολοκλήρωσης της πρώτης αξιολόγησης και δεν υπάρχει λόγος να αμφισβητείται: «Ο παράμετροι αυτοί παραμένουν σε ισχύ» είπε, προσθέτοντας ότι είναι αδύνατον να αντιτάσσαμε την ελάφρυνση του χρέους, που είναι απαραίτητη, με την κοινωνική συνοχή.

Ερωτηθείς εάν η άποψη της Επιτροπής είναι ότι η απόφαση του Eurogroup δεν είναι έγκυρη, ανέφερε ότι στο Eurogroup μετέχουν οι υπουργοί Οικονομικών, η Επιτροπή από την πλευρά της όμως, ενδιαφέρεται για το κοινό συμφέρον και έχει διαφορετική άποψη.

Μάρτιν Σούλτς

Απόλυτη στήριξη στις ελληνικές θέσεις παρείχε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, χαρακτηρίζοντας «αδιανόητο» να προκληθεί πρόβλημα στη διαπραγμάτευση, ένα πρόβλημα που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο όλη την Ευρώπη, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο πρόεδρος του Ε.Κ. κατά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αναφορικά με τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε η ελληνική κυβέρνηση ήταν στη γραμμή Μοσκοβισί. Χαρακτήρισε μάλιστα αδιανόητο να υπάρξει πρόβλημα για τους παραπάνω λόγους, ένα πρόβλημα που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο όλη την Ευρώπη, όπως είπε.

Σχετικά με τα πλεονάσματα ο κ. Σούλτς- σύμφωνα πάντα με τις κυβερνητικές πηγές- συμφώνησε ότι θα μπορούσε να βρεθεί λύση στην πρόταση 2,5%+1%. Και, κλείνοντας, ο Μάρτιν Σουλτς ζήτησε να βρεθεί λύση το αργότερο μέσα στον Ιανουάριο.

Μισέλ Σαπέν

Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν αμφισβήτησε την απόφαση της προεδρίας του Eurogroup να αναστείλει τα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, υπενθυμίζοντας ότι τα μέτρα αυτά είχαν υιοθετηθεί «χωρίς κανέναν όρο». «Οι μεμονωμένες απόψεις δεν αποτελούν συλλογικές απόψεις του Eurogroup», δήλωσε ο Μισέλ Σαπέν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, σε μία έμμεση αναφορά στη Γερμανία, τη χώρα που ζήτησε την αναστολή των μέτρων.

«Τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους θα εφαρμοσθούν», επέμεινε ο Μισέλ Σαπέν, υπενθυμίζοντας ότι η απόφαση αυτή είναι «το πρώτο βήμα εκ μέρους των χωρών του Eurogroup προκειμένου να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους προς την Ελλάδα». Ο Γάλλος υπουργός εξέφρασε την ελπίδα ότι «οι παρανοήσεις θα αρθούν το συντομότερο δυνατόν», υπογραμμίζοντας ότι «καμία κυβέρνηση δεν έχει τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει»όσο η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

Φρανσουά Ολάντ 

«Υποστηρίζω τις αποφάσεις που λήφθηκαν στο Eurogroup. Το Eurogroup αποφάσισε να ελαφρύνει το ελληνικό χρέος, μάλιστα όχι ικανοποιητικά ακόμα», ανέφερε, υπογραμμίζοντας πως δεν είναι δυνατό «να υπάρχει απαίτηση για επιπλέον προσπάθειες από την Ελλάδα ή να αποτρέψουν την κυβέρνηση να πάρει κυρίαρχες αποφάσεις εντός του πλαισίου των δεσμεύσεων που έχει λάβει εδώ στις Βρυξέλλες προκειμένου βρεθεί μία λύση για το μέλλον της Ελλάδας».

«Είμαι υπέρ της αξιοπρεπούς αντιμετώπισης της Ελλάδας, προκειμένου να μείνει στην Ευρωζώνη και να επιτευχθεί μία λύση για το χρέος που θα επιτρέψει σταθερότητα στη χώρα και την Ευρώπη» κατέληξε ο Γάλλος Πρόεδρος.

Τζιάνι Πιτέλα

Ντροπιαστική και απαράδεκτη χαρακτήρισε την απόφαση του Eurogroup ο πρόεδρος της πολιτικής ομάδας των Σοσιαλιστών στο ευρωκοινοβούλιο, Τζιάνι Πιτέλα. «Στηρίζουμε την Ελλάδα, τον ελληνικό λαό και τις ελληνικές αρχές» τόνισε ο κ. Πιτέλα.




Πηγή www.pronews.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Χατζηδάκης : ''Αν το αποσύρετε, θα το ψηφίσουμε''



Αυτό που ζει σήμερα ο ναός της Δημοκρατίας θα κάνει αιώνες να ξεχαστεί.
Ο κύριος Χατζηδάκης προσπαθώντας να αναλύσει την στάση της Νέας Δημοκρατίας, για την μη ψήφιση του νόμου της συγκυβέρνησης που αφορά το βοήθημα των συνταξιούχων και την αναστολή της εφαρμογής του ΦΠΑ στα νησιά του Βορείου Αιγαίου , προέβει στο εξαιρετικά δυσνόητο (για ευνόητους λόγους) αλλά πραγματικά βλακώδες επιχείρημα ότι θα τα ψηφίσουν, αν αποσυρθεί ο νόμος. Πραγματικά καταντάει γελοίο, να προσπαθείς να δικαιολογήσεις την υποστήριξή σου στις αποφάσεις του Σόιμπλε, προκειμένου να πάρεις το δακτυλίδι
  


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Οι Τούρκοι δεσμεύουν το Αιγαίο για όλο το 2017



Νέα απίστευτη πρόκληση από την Άγκυρα – Εξέδωσε NAVTEX με την οποία «κλειδώνει» σχεδόν ολόκληρο το Αρχιπέλαγος – Σε επιφυλακή οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις

Συνεχίζει το παιχνίδι της έντασης και των προκλήσεων η Τουρκία, δημιουργώντας εκρηκτικό κλίμα στο Αιγαίο.

Η κατάσταση, πλέον, μυρίζει «μπαρούτι» με τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού, καθώς η Άγκυρα δείχνει να επιδιώκει μια τεχνητή κλιμάκωση της έντασης.

Οι Τούρκοι έχουν βάλει στο στόχαστρο πλέον το μισό Αιγαίο και οι κινήσεις τους το επιβεβαιώνουν καθημερινά.

Δεν περνά ούτε ένα 24ωρο χωρίς να προκαλέσει. Οι δεσμεύσεις περιοχών, οι υπερπτήσεις και οι διεκδικήσεις... νησιών είναι καθημερινό πρόβλημα και ο κίνδυνος να βρεθεί η αφορμή που θα μας οδηγήσει σε μια σοβαρή ελληνοτουρκική κρίση, πιο ορατός από ποτέ.

Πολλοί πλέον κάνουν ανοιχτά λόγο για «θερμό» επεισόδιο στο Αρχιπέλαγος, με τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις να δηλώνουν έτοιμες να υπερασπιστούν την εδαφικής μας κυριαρχία.

«Κλειδώνουν» το Αιγαίο για όλο το 2017

Χθες εκδόθηκαν οι NAVTEX 821-822-823/16 με τις οποίες η Τουρκία επιχειρεί να δεσμεύσει 3 περιοχές του Αιγαίου (Βόρεια ΛΗΜΝΟΥ-ΒΑ ΣΚΥΡΟΥ και Νότια ΙΚΑΡΙΑΣ) για μεγάλα χρονικά διαστήματα (περίπου 11 μήνες συνολικά) για το έτος 2017.

Οι τουρκικές αρχές ακολούθησαν την ίδια τακτική με το 2016, όταν με αντίστοιχες NAVTEX επιδίωξε να δεσμεύσει τις ίδιες περιοχές για όλο το έτος (1 Ιανουαρίου-31 Δεκεμβρίου).

Οι δεσμεύσεις των αιγαιοπελαγίτικων περιοχών γίνονται πλέον όλο και πιο συχνά, με τους Τούρκους να «γκριζάρουν» σχεδόν όλο το ανατολικό Αιγαίο και να επιχειρούν ανατροπή του status quo στην περιοχή.

Η απάντηση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων είναι ηχηρή. Τα ελληνικά φτερά δίνουν καθημερινά απαντήσεις στις τουρκικές προκλήσεις από αέρος ενώ υποβρύχια σαρώνουν το βυθό του Αιγαίο.

Η κατάσταση δείχνει να κλιμακώνεται επικίνδυνα και ουδείς μπορεί να προβλέψει τα μελλούμενα αν οι Τούρκοι συνεχίσουν να προκαλούν...

Πηγή www.newsbomb.gr

https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Βουλή LIVE: «Παρών» από τη ΝΔ στη ψηφοφορία για τα «δώρα» Τσίπρα


Με σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για «μονομερείς ενέργειες» που «τινάζουν στον αέρα τη συμφωνία» θα εμφανιστούν σήμερα στη Βουλή οι «γαλάζιοι» βουλευτές, καθώς ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυρ. Μητσοτάκης αποφάσισε, τελικώς, να μην υπερψηφίσει η αξιωματική αντιπολίτευση την έκτακτη ενίσχυση στους συνταξιούχους και το «πάγωμα» της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Συγκεκριμένα, οι βουλευτές της Ν.Δ. αναμένεται να ψηφίσουν «παρών» στην ονομαστική ψηφοφορία, αρνούμενοι την θετική ψήφο σε μέτρα ανακούφισης της κοινωνίας.

Προς τούτο προϊδέασε ήδη ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυρ. Μητσοτάκης, ο οποίος από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι «για άλλη μία φορά, παίζει την τύχη της χώρας στα ζάρια». «Με τους πολιτικούς του τακτικισμούς εγκλωβίζει τη χώρα σε αδιέξοδα και θέτει σε κίνδυνο τις μεγάλες θυσίες των Ελλήνων πολιτών. Αποδεικνύει, ακόμα μια φορά, ότι είναι και ανήθικος και επικίνδυνος», συνέχισε, ο πρόεδρος της Ν.Δ., εξηγώντας: «Ανήθικος γιατί παρουσιάζει μια εφάπαξ παροχή ως 13η σύνταξη, την ίδια στιγμή που δρομολογεί νέες μεγάλες μειώσεις για τους συνταξιούχους. Την ίδια στιγμή αγνοεί προκλητικά αυτούς που έχουν ακόμα μεγαλύτερη ανάγκη από την κρατική στήριξη. Τους μακροχρόνια άνεργους, τους εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας, που ζουν σήμερα κάτω από το όριο της ακραίας φτώχειας και δεν πληρώνει τις οφειλές προς τους ιδιώτες. Επικίνδυνος γιατί παραγνωρίζει μια αδήριτη πραγματικότητα. Ότι με βάση το τρίτο Μνημόνιο, το οποίο ο ίδιος υπέγραψε, τέτοιες πρωτοβουλίες πρέπει να αναλαμβάνονται σε συνεννόηση με τους εταίρους μας».

«Η χώρα έχει πληρώσει ακριβά τις ψεύτικες μαγκιές του κ. Τσίπρα, που αλληθωρίζουν στο εσωτερικό πολιτικό ακροατήριο. Αυτές οι συμπεριφορές δίνουν άλλοθι στις ακραίες φωνές εκτός Ελλάδας να τεντώνουν το σκοινί και να μην επιτρέπουν στη χώρα να πετύχει έναν έντιμο συμβιβασμό», πρόσθεσε ο Κυρ. Μητσοτάκης, ο οποίος και σκιαγράφησε την απόφασή του να μην υπερψηφιστεί η ενίσχυση στους χαμηλοσυνταξιούχους λέγοντας: «Σε αυτή την τυφλή πορεία, ο κ. Τσίπρας να μην ψάχνει να βρει συνενόχους. Οι Έλληνες μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά στηριγμένοι μόνο στην αλήθεια και την ενότητά μας. Ο κ. Τσίπρας διχάζει την κοινωνία, γιατί δεν αντέχει το βάρος των ευθυνών του. Αν αναζητεί διέξοδο ας το κάνει τουλάχιστον με αξιοπρέπεια και χωρίς να ναρκοθετήσει την πορεία της εξόδου της χώρας από την κρίση. Αρκετή ζημιά έχει ήδη κάνει στην πατρίδα μας».

Πηγή www.avgi.gr

https://diulistirio.blogspot.gr

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Game over!..( τρεχάτε ποδαράκια μου, να μη σας χ@σει ο κ@λος)

     Τίς καθυστερήσεις παίζετε!
Δεν φαίνεται όμως να το έχετε καταλάβει.
Game over, πώς το λένε;
Σφύριξαν κι έληξες.
Τώρα, πόσο θα κρατήσουν αυτές οι καθυστερήσεις, έναν μήνα, δύο, πέντε; Θα δείξει. Θα εξαρτηθεί κιόλας απ' το μέγεθος του κουβά που θα
θέλετε να πάτε.
Όσο πιό πολύ καθυστέρηση παίζετε, τόσο βαθύτερος ο κουβάς που θα βρεθείτε.

Ζούμε και πάλι μέρες Χριστουγέννων του 2014.
The marmot day is back!
Deja vu και των γονέων.
Ήταν τέτοιες μέρες όταν ο προηγούμενος απατεώνας έμαθε πως οι ένδοξες μέρες του ως κ@λόχαρτο του φον-σακάτη είχαν τελειώσει.
Τώρα, ίδια εποχή, το μαθαίνει και ο νυν.
Είναι το χριστουγεννιάτικο δώρο των εγκληματιών-τοκογλύφων προς τα άχρηστα πιά γι αυτούς γιουσουφάκια της εκάστοτε κυβέρνησης.
Περισσότερο είναι ένα δώρο προς εμάς, άσχετο αν εμείς δεν ξέρουμε να το χρησιμοποιήσουμε και το χαλάμε αμέσως ψηφίζοντας τον επόμενο προδότη ως "καταλληλότερο".

Όχι Alexis δεν είσαι επαναστάτης ούτε καν όψιμος,
..κι αυτά τα: "δεν θα ρωτήσουμε" και "τα δίνουμε σε όποιους θέλουμε", σε γελοιοποιούν ακόμη περισσότερο.
Ένας σκ@τάς είσαι.
Ένας ακόμη λιμασμένος και ξιπασμένος για εξουσία,
..που αντί να φιλήσεις το χέρι του λαού που σε ανέβασε στα ψηλότερα αξιώματα, φίλησες τις κατουρημένες ποδιές της καγκελαρίου, και τις χεσμένες πάνες αυτού που επιβαρύνει ακόμη τον κόσμο με την ύπαρξή του, γιατί κάποιος κάποτε άφησε μιά δουλειά μισοτελειωμένη.
Θα μπορούσες να είχες γίνει ένας ακόμη ηπειρώτης ευεργέτης του έθνους,
..αλλά ένας σκ@τάς μόνο κωλόχαρτο μπορεί να γίνει. Για να σκουπίζονται ευρωπαίοι κ@λοι.
Μέχρι εκεί φτάνει η εμβέλειά σου: στην εξαπάτηση του λαού, και το γλύψιμο ισχυρών οπισθίων.
Άσε λοιπόν τις ηρωικές εξόδους, και τους λεονταρισμούς, γιατί εκείνοι που τόσο καιρό τους ρωτούσες ακόμα και για να κλ@σεις, σ' έχουν για μια τρίχα απ' τα φρύδια τους.
Δόξα τω θεώ, για κείνους, στην Ελλάδα μάτσο οι προδότες, ορδές οι δωσίλογοι.
Και από κάτω, εκατομμύρια αμόρφωτοι και ημιαγράμματοι, ελέω ΠαΣοΚ, για να τους ψηφίζουν.

Game over Alexis.
Δεν θα μας λείψεις.
Θα έχουμε άλλα σοβαρότερα να κάνουμε. Να διορθώσουμε τις ζημιές που έκανες. Κι αν διορθώνονται.
Κι ΑΝ βάλουμε μυαλό.

Άϊ! Μάζευε σιγά-σιγά,
..και καλές γιορτές να έχεις!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Μέχρι και ο Χατζής απηύδησε με τον Πορτοσάλτε: «Είσαι εκπρόσωπος της Μέρκελ;»



Έξαλλος ήταν ο Τάκης Χατζής με τον Άρη Πορτοσάλτε, αφού ο τελευταίος από τον υπέρμετρο ρεαλισμό της πολιτικής του ανάγνωσης για τα δρώμενα στη διαπραγμάτευση, επέμενε πως η λύση είναι «να μπει η υπογραφή πως οι Έλληνες από το 2018 και για 10 χρόνια θα έχουν 3,5% πρωτογενές πλεόνασμα».

«Αυτό σημαίνει μέτρα Άρη μου...» απάντησε ο Χατζής, με τον Πορτοσάλτε να επανέρχεται: «Το ξέρω αδερφέ μου» αλλά, όπως είπε, μόνο έτσι θα μπορέσουμε να μπούμε στο πρόγραμμα της ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

Ο Χατζής επέμενε πως αυτό το σενάριο δεν αποτελεί λύση για την Ελλάδα, λόγω των αλλεπάλληλων μέτρων που θα κληθεί να πληρώσει για όλα αυτά τα χρόνια ο ελληνικός λαός. «Εγώ, συμφωνώ να βρουν μία χρυσή τομή» είπε, με τον Πορτοσάλτε να τον διακόπτει τονίζοντας πως «έως ότου να τελειώσουν οι εκλογές στη Γερμανία δεν πρόκειται να βρεθεί χρυσή τομή».

Και τότε ο Χατζής απασφάλισε: «Γιατί είσαι εσύ εκπρόσωπος της Μέρκελ; Είσαι της καγκελαρίας;».

Δείτε το βίντεο:



Πηγή www.koutipandoras.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Πιτέλα: Το κακό χέρι του Σόιμπλε πίσω από την απόφαση για πάγωμα των μέτρων για την ελάφρυνση του χρέους



Εξοργισμένοι είναι οι Ευρωβουλευτές των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών με την απόφαση του ESM να αναστείλει τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους προς την Ελλάδα.

Ο πρόεδρός τους, Τζιάνι Πιτέλα χαρακτήρισε "όνειδος" την απόφαση της Ευρωζώνης. Όπως δήλωσε, "πίσω από αυτή την απόφαση είναι το κακό χέρι του Σόιμπλε. Είναι απαράδεκτο να ανταλλάσσεις τα δίκαια και αναγκαία κοινωνικά μέτρα, όπως η υποστήριξη σε συνταξιούχους με χαμηλό εισόδημα, με το ζήτημα του χρέους.

Πολλοί εξέχοντες οικονομολόγοι και το ΔΝΤ αναγνώρισαν ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο. Ζητούν το τέλος της λιτότητας σε αυτή τη χώρα. Ο ελληνικός λαός έχει ήδη συνεισφέρει πολλά. Η Ελλάδα δεν χρειάζεται κυρώσεις, αλλά επενδύσεις. Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα πρέπει να επανεξετάσουν αυτή την επιβλαβή απόφαση για το καλό του ελληνικού λαού και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε οποιαδήποτε πολιτική δράση για να στηρίξουμε τον ελληνικό λαό".


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Πολιτική εντολή Μοσκοβισί να «νομιμοποιηθούν» οι ανακοινώσεις Τσίπρα για συντάξεις και ΦΠΑ



Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου

Ως ανταλλαγή πολιτικών μηνυμάτων, εκ του ασφαλούς, κρίνουν τις εκατέρωθεν κινήσεις, Αθήνας και Λουξεμβούργου, κύκλοι των Βρυξελλών, υπενθυμίζοντας ότι στην πραγματικότητα δεν έχει παγώσει τίποτα, καθώς οι τακτικές διοικητικές πράξεις για την ανταλλαγή επιτοκίων και λήξεων ομολόγων δεν επρόκειτο να εκτελεστούν τις επόμενες δέκα μέρες, αλλά ήταν γνωστό ότι θα συνέβαιναν από τον Ιανουάριο και ως το καλοκαίρι.

Αυτό όμως που καθιστά τις κινήσεις, ανώδυνες, προς το παρόν είναι ότι η πλευρά της Κομισιόν στην Τρόικα, έχει την πολιτική εντολή Μοσκοβισί να βοηθήσει την κυβέρνηση να “νομιμοποιήσει” τις ανακοινώσεις Τσίπρα για τις συντάξεις και τον ΦΠΑ.

Αυτό σημαίνει ότι μέσα στην αξιολόγηση, η κυβέρνηση θα έχει πολλές ευκαιρίες να αποδείξει “που θα βρει τα λεφτά”, να φέρει ισοδύναμα, ή να κάνει ό, τι άλλο χρειαστεί για να εξομαλύνει την κατάσταση.

Αυτό ήταν γνωστό στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ESΜ που αφενός ζήτησαν προχθές το βράδυ από την τρόικα, “λογιστική εκτίμηση για τα μέτρα”, όσο και από την Αθήνα που “δεν είχε κάτι να χάσει”.

Η Τρόικα μάλιστα, όπως διευκρίνισε ο ίδιος ο Μοσκοβισί, δεν έχει ολοκληρώσει αυτή τη λογιστική δουλειά - όπως είπαμε αυτό θα γίνει με ισοδύναμα ή με πόθεν έσχες (να αποδείξει η κυβέρνηση ότι τα λεφτά και το περιθώριο υπάρχουν).

Το πολιτικό μήνυμα όμως που εστάλη δεν παύει να είναι σαφές: δεν νοούνται μονομερείς ενέργειες και οι διαδικασίες έχουν ουσία και πρέπει να τηρούνται.

Βεβαίως η κυβέρνηση είχε ενθαρρυνθεί από την υπέρ του δέοντος - όπως υποστηρίζουν κύκλοι των δανειστών - υποστήριξη Μοσκοβισί.

Ακόμα όμως και έτσι θα έπρεπε να περιμένει την πιστοποίηση του πλεονάσματος, την ολοκλήρωση της συμφωνίας σε επίπεδο προσωπικού και άλλα πολλά πριν αποφασίσει να δώσει 13η σύνταξη.

Το μήνυμα ελήφθη από την Αθήνα, της οποίας τα κίνητρα παραμένουν ασαφή. Οι Βρυξέλλες, η Χάγη, το Λουξεμβούργο, η Φρανκφούρτη και το Βερολίνο, δεν ανησυχούν για την πιθανότητα να προκηρυχθούν εκλογές, αλλά για την ζημιά που μπορεί αυτές να κάνουν στην οικονομία και το χρόνο που θα χαθεί.

Η κατάσταση θυμίζει έντονα τις μέρες του 2014, όταν ο τότε πρωθυπουργός πήγαινε στο Βερολίνο για να ξεκαθαρίσει την εξέλιξη μιας άλλης τότε αξιολόγησης.

Την Παρασκευή - καθώς επί της ουσίας τέτοιες συζητήσεις δεν θα γίνουν στις Βρυξέλλες σήμερα Πέμπτη - ο πρωθυπουργός θα κάνει μια πλήρη ανασκόπηση των λειτουργιών της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό πλαίσιο με την Α. Μέρκελ.

Το ότι θα ζητήσει την αποχώρηση του ΔΝΤ δεν επιβεβαιώνεται ακόμα από το ρεπορτάζ, αλλά το βέβαιο είναι ότι ΔΝΤ χωρίς λεφτά σημαίνει παρέκκλιση από τις κοινοβουλευτικές αποφάσεις σε 6 κράτη μέλη.

Έξι κράτη μέλη ψήφισαν με νόμο τη συμμετοχή του ΔΝΤ με χρήματα στο ελληνικό πρόγραμμα, ό, τι συνέβη ως τώρα ήταν εντός προγράμματος και αν το ΔΝΤ δεν αποφασίσει τη συμμετοχή του, η Ελλάδα θα πρέπει να διαπραγματευτεί άλλο πρόγραμμα από την αρχή - κάτι πολύ δύσκολο εν μέσω εκλογών.


Όπως είχε γράψει η Realnews, το χρονικό όριο για να ξεκαθαρίσουν όλα αυτά είναι ο Απρίλιος - πριν αρχίσει ο εκλογικός κύκλος.

Πηγή: Real.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Νέα πρόκληση κατά της Ελληνικής Μειονότητας, Αλβανός ξήλωσε τις ελληνικές πινακίδες



Συνεχίζεται το μπαράζ επιθέσεων κατά της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία. Μετά την εισβολή σε σπίτι Χιμαραίου και την αρπαγή της ελληνικής σημαίας και την πρόσφατη επίθεση στο στέλεχος του ΚΕΑΔ από Τσάμη εξτρεμιστή, σειρά είχε η περιοχή της Δρόπολης.

Θερμόαιμος Αλβανός ο οποίος περνούσε απ' την εθνική οδό Αργυροκάστρου στον κάμπο της Δρόπολης, ενοχλήθηκε όταν είδε τις πινακίδες να αναγράφουν στα ελληνικά τα ονόματα των ελληνικών χωριών Γράψη και Γλύνα με αποτέλεσμα να τις ξηλώσει με μανία. Για ακόμη μια φορά ο δράστης φρόντισε να καταγράψει σε βίντεο αυτή την "ηρωική" του πράξη ώστε να βεβαιωθεί πως θα λάβει τα εύσημα.

Καταγγέλλουμε ως αποκλειστικό υπεύθυνο των πράξεων αυτών που μοναδικό σκοπό έχουν τον εκφοβισμό των Ελλήνων που διαβιούν στις πατρογονικές τους εστίες, τον Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα και την κυβέρνησή του. Αφενός ο ίδιος προκαλεί και αναπαράγει το μίσος του αλβανικού λαού κατά των Ελλήνων με τις ακραίες δηλώσεις του, αφετέρου ουδείς έως τώρα δεν έχει τιμωρηθεί για τις ενέργειες αυτές κατά της ΕΕΜ. Στο περιστατικό της Χιμάρας υπάρχει βίντεο όπου φαίνονται τα πρόσωπα των εισβολέων καθώς και στην περίπτωση της επίθεσης στο στέλεχος του ΚΕΑΔ στην Κορυτσά κ. Καραμέλου έγινε καταγγελία αφού ο δράστης ήταν γνωστός.

Ο κ. Ράμα ευλογεί τα γένια του λέγοντας όπου σταθεί και όπου βρεθεί πως η Αλβανία είναι υπόδειγμα στον τρόπο αντιμετώπισης των μειονοτήτων στην χώρα, οι πράξεις του όπως δείχνουν το αντίθετο.


Πηγή himara.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

«Ξαναχτυπά» ο Ζουράρις ζητώντας εκλογές – Οι διευκρινίσεις του για τα ελληνικά νησιά



«Να προσφύγει ο Πρωθυπουργός στις κάλπες για να αποφύγουμε τον στυγνό εκβιασμό», δήλωσε σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του «Παραπολιτικά 90,1», ο υφυπουργός Παιδείας, Κώστας Ζουράρις, αναφορικά με το «πάγωμα» των βραχυπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης του χρέους από τον ESM.

«Είναι τα ίδια πράγματα που ζούμε ανά τους αιώνες από τους δυτικούς στην προσπάθεια αλώσεως του έθνους μας», συμπλήρωσε ο Κώστας Ζουράρις.

Πρόκειται για το δεύτερο «χτύπημα» του υφυπουργού Παιδείας κατά τη διάρκεια της ημέρας, καθώς νωρίτερα σήμερα Τετάρτη οι αναφορές του για τα ελληνικά νησιά προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις.

Αναφερόμενος μάλιστα σε αυτές, ο κ. Ζουράρις διευκρίνισε ότι: «Ανέφερα ότι είναι 16 νησιά που ζητούν οι Τούρκοι. Είναι όμως πολύ σοβαρότερη η απειλή κατά της γλώσσας διότι τα νησιά μπορούμε να τα ξαναπάρουμε ενώ αν χάσουμε τη γλώσσα χαθήκαμε!».



Πηγή www.altsantiri.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Τραπεζίτης με στεγαστικό δάνειο-μαμούθ 3.400.000 €



Το έλαβε ο Θωμόπουλος όταν ήταν στην Εθνική και το μετέφερε στην Πειραιώς όπου πήγε ως διευθύνων σύμβουλος

Σήμερα Τετάρτη συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας Πειραιώς για να επιλέξει τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο της τράπεζας μεταξύ του Ανθιμου Θωμόπουλου και του Χρήστου Παπαδόπουλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος Τζον Πόλσον, που ελέγχει το 9% της τράπεζας, επιχειρεί παρασκηνιακά να μεθοδεύσει την επιστροφή του κ. Θωμόπουλου στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Πειραιώς, την οποία κατείχε ως τα μέσα του περασμένου Ιανουαρίου. Ωστόσο, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), που ελέγχει περίπου το 26% του μετοχικού κεφαλαίου της Πειραιώς, έχει ταχθεί ομοφώνως υπέρ του κ. Παπαδόπουλου.

Το ΤΧΣ θεωρεί διχαστική την υποψηφιότητα Θωμόπουλου, ενώ η αποχώρησή του από την Πειραιώς είχε συνοδευθεί από δικαστική έρευνα για τους χειρισμούς του σχετικά με την ανακεφαλαιοποίησή της.

Σε αυτά προστίθεται η καταγγελία ότι είχε μεταφέρει στην Πειραιώς προσωπικό δάνειο κατοικίας με πολύ ευνοϊκούς όρους, την ώρα που οι στρόφιγγες του τραπεζικού δανεισμού είναι κλειστές για απλούς πολίτες και επιχειρήσεις. Ειδικότερα, ο κ. Θωμόπουλος φέρεται ότι έλαβε προσωπικό δάνειο κατοικίας, ύψους 3.400.000 ευρώ, από την Εθνική Τράπεζα, με επιτόκιο 3,12%, ενώ ήταν υψηλόβαθμο στέλεχος της τράπεζας (εργάστηκε σε διευθυντικές θέσεις της Εθνικής από το 1998 έως το 2012).

Καταγγελία

Σύμφωνα με την καταγγελία, μετά τη μετεγγραφή του το 2012 στην Τράπεζα Πειραιώς, μετέφερε εκεί το δάνειό του, με νέο υπόλοιπο περίπου 2.500.000 ευρώ και ακόμα χαμηλότερο επιτόκιο - μόλις 2,5%. Το δάνειο φέρεται ότι εξαγοράστηκε (πιθανώς μαζί με άλλα) από κάποιο fund, ενώ ο κ. Θωμόπουλος ήταν διευθύνων σύμβουλος της Πειραιώς. Αν ευσταθούν αυτές οι πληροφορίες, το ερώτημα είναι γιατί αγοράστηκε το δάνειο, αν αναδιαρθρώθηκε ευνοϊκά και τι άλλες δουλειές έκανε ή προσπάθησε να κάνει το συγκεκριμένο fund με την τράπεζα. Για όλα αυτά ο κ. Θωμόπουλος ρωτήθηκε, αλλά μέχρι χθες δεν είχε απαντήσει.


https://diulistirio.blogspot.gr

Διαβάστε περισσότερα.... »
....