Διυλιστήριο: 12/10/15
ροη αναρτησεων

Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2015

Απόφαση-κόλαφος για την Βρετανία από τον OHE: "Να επιστραφούν πίσω στην Ελλάδα τα Γλυπτά του Παρθενώνα"

Υιοθετήθηκε, κατόπιν ελληνικής πρωτοβουλίας, ομόφωνα από την Ολομέλεια της Γενικής Συνέλευσης τoυ ΟΗΕ, η Απόφαση για την «Επιστροφή ή Απόδοση Πολιτιστικών Αγαθών στις χώρες προέλευσης»- μια απόφαση που σχετίζεται έμμεσα και με το επίκαιρο θέμα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα!

Η Απόφαση υποβάλλεται από την χώρα μας ανά 3ετία και το τελικό κείμενο διαμορφώθηκε ως αποτέλεσμα συστηματικών διαβουλεύσεων υπό την διαμεσολάβηση της Ελλάδας, σε συνέχεια σχετικών οδηγιών του Υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Κοτζιά.
Η Απόφαση, όπως ανακοίνωσε το Υπ. Εξωτερικών, έτυχε ευρείας αποδοχής, καθώς συγκηδεμονεύτηκε από συνολικά 74 κράτη, μεταξύ των οποίων το σύνολο των κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σημαντικός αριθμός κρατών της Λατινικής Αμερικής, καθώς και αρκετά αραβικά και αφρικανικά κράτη.

Η πρωτοβουλία αυτή, αναφέρει το ΥΠΕΞ, ενισχύει την επιστροφή πολιτιστικών αγαθών στις χώρες προέλευσης, καθώς και την προσπάθεια προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς. Οι δύο αυτές διαστάσεις της απόφασης κρίνονται ως ιδιαίτερα επίκαιρες και κρίσιμες, καθώς η Μέση Ανατολή πλήττεται καθημερινά από καταστροφή έργων και μνημείων πανανθρώπινης πολιτιστικής κληρονομιάς, ενώ γνωστή είναι η διασύνδεση του λαθρεμπορίου πολιτιστικών αγαθών με την χρηματοδότηση της τρομοκρατίας.

Ειδική μνεία γίνεται στην Απόφαση - τονίζεται- για την «Σύσταση της Αρχαίας Ολυμπίας», η οποία καλεί τα κράτη-μέλη σε κινητοποίηση για επιστροφή κλαπέντων πολιτιστικών θησαυρών με ρητή αναφορά στην επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα. Μια άλλη, εξίσου σημαντική, διάσταση της Απόφασης, είναι η καταδίκη της καταστροφής μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς σε περιοχές ένοπλων συρράξεων, συμπεριλαμβανομένων των υπό κατοχή εδαφών, καθώς και της παράνομης διακίνησης πολιτιστικών αγαθών από ένοπλες τρομοκρατικές ομάδες, όπως το ISIS.
Η Ελλάδα, ως κοιτίδα γνώσης και πολιτισμού, θα βρίσκεται πάντα στην πρωτοπορία για την προάσπιση της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και θα συνεχίσει να προωθεί ανάλογες πρωτοβουλίες.

Τι απαντά στον Μπαλτά στενός συνεργάτης της Μελίνας

Στο μεταξύ αίσθηση έχει κάνει η σκληρή απάντηση που έδωσε στον Υπουργό Πολιτισμού, ο τ. Γενικός Γραμματέας του Υπ Πολιτισμού κ Γιώργος Θωμάς, στενός συνεργάτης της αείμνηστης Μελίνας Μερκούρη, για όσα ο κ Μπαλτάς είπε σε επιτροπή της Βουλής περί ''Ελγινείων'' και περί δήθεν αδύναμων ελληνικών νομικών επιχειρημάτων .

Με άρθρο του στο PRONEWS.GR, ο δικηγόρος και τ. βουλευτής κ Γ. Θωμάς,αφού επικρίνει τον κ Μπαλτά για την λέξη ''Ελγίνεια'' που χρησιμοποίησε, συνεχίζει: <<Η αποχή από την ενασχόληση με το θέμα ( σ.σ.των Μαρμάρων του Παρθενώνα) , έστω και σε επίπεδο ενημέρωσης, τον οδήγησε στο δεύτερο τραγικό διπλωματικό λάθος :Να μπει σε μια συζήτηση περί δικαστικής διεκδίκησης, όπως ανοήτως είχε μπει για λόγους επικοινωνιακούς πιστεύω η Ν.Δ., και να οδηγηθεί στην διατύπωση δημόσια μιας άστοχης κυβερνητικής, άρα και εθνικής θέσης, ότι τα επιχειρήματα μας για την διεκδίκηση είναι αδύναμα και σε μια δικαστική διαδικασία θα είμαστε χαμένοι !!!


Φαντάζομαι ότι οι αρμόδιοι του Βρετανικού Μουσείου δεν θα περίμεναν καλύτερο χριστουγεννιάτικο δώρο !!!!! >>, γράφει ο κ Θωμάς. <<Προφανώς, προσθέτει, ο κ. Μπαλτάς λόγω μη ενασχόλησης με το θέμα, αγνοεί ότι μια από τις απαντήσεις που έδιναν τα πρώτα χρόνια στην Μελίνα οι αρμόδιοι του Βρετανικού Μουσείου, ήταν « να προσφύγετε στα δικαστήρια»>>.

Και καταλήγει ο κ. Γ. Θωμάς:<<Η Ελλάδα όμως από την πρώτη στιγμή επέλεξε τον δρόμο της ΟΥΝΕΣΚΟ και των διεθνών πολιτιστικών οργανισμών και όχι τις δικαστικές αίθουσες. Η επιλογή αυτή δεν έγινε λόγω αδύναμων επιχειρημάτων, όπως παραδέχτηκε ο κ. Μπαλτάς, άλλα ακριβώς λόγω της φύσης του αντικειμένου και της ιδιαιτερότητας του βίαιου ακρωτηριασμού ενός μνημείου που υφίσταται ως σύνολο.

Η θέση της Ελλάδος είναι και οφείλει να είναι ότι, οι πολιτισμένες χώρες, έχουν υποχρέωση με διμερείς σχέσεις να αποκαθιστούν τα ακρωτηριασμένα μνημεία τους.Είναι θέμα αποκατάστασης της ιστορίας.

Η Μελίνα σε ομιλία της στην Οξφόρδη το 1986 είχε πει: «Αυτά τα γλυπτά είναι η ουσία της Ελληνικότητας μας», και η Ελληνικότητα μας κ. Μπαλτά δεν ζυγιάζεται με νομικά επιχειρήματα, ούτε η προστασία της είναι ζαριά που ρίχνουμε, όπως είπατε στην προσπάθεια σας να διορθώσετε το πρώτο λάθος σας. Αυτό αν δεν μπορεί κάποιος να το κατανοήσει, τότε απλά δεν μπορεί να υπηρετεί τον πολιτισμό>>.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

«Επεσαν» οι υπογραφές από Ελλάδα και Βουλγαρία για τον αγωγό φυσικού αερίουΣτα τέλη του 2018 προβλέπεται να τεθεί σε λειτουργία ο ελληνοβουλγαρικός αγωγός μεταφοράς φυσικού αερίου (IGB), επεσήμανε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης και εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία του ότι σύντομα θα λυθεί το θέμα της βιωσιμότητας του έργου ώστε η κατασκευή του να ξεκινήσει σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα στο δεύτερο εξάμηνο του 2016.

Μιλώντας σήμερα στην τελετή υπογραφής της Τελικής Επενδυτικής Συμφωνίας από τις εμπλεκόμενες εταιρίες στον αγωγό, που πραγματοποιήθηκε στην Σόφια, ο κ. Σκουρλέτης χαρακτήρισε τον IGB ως έργο στρατηγικής γεωπολιτικής σημασίας με πολλαπλά οφέλη, καθώς συμβάλλει στην επίτευξη των στόχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αύξηση της ενεργειακής ασφάλειας και την ολοκλήρωση της αγοράς ενέργειας.

«Η Ελλάδα ήδη μετατρέπεται σε ενεργειακό κόμβο για τα Βαλκάνια και σε αυτό συνεισφέρουν τα δύο μεγάλα έργα κατασκευής αγωγών φυσικού αερίου, ο TAP και ο IGB - που ύστερα από μακρές διαπραγματεύσεις παίρνουν το δρόμο της υλοποίησης - αλλά και το νέο terminal LNG (Υγροποιημένο Φυσικό αέριο) στην Αλεξανδρούπολη, που θα αποτελέσει μία νέα ενεργειακή πύλη και θα διασφαλίσει νέες ποσότητες φυσικού αερίου για την τροφοδοσία της ελληνικής και της περιφερειακής αγοράς. Ο Ελληνοβουλγαρικός αγωγός, πρόσθεσε ο κ. Σκουρλέτης, θα παίξει καθοριστικό ρόλο στη διαφοροποίηση των πηγών ενέργειας αλλά και στη δημιουργία εναλλακτικών οδών, μέσω του Κάθετου διαδρόμου, για την προμήθεια φυσικού αερίου στις χώρες της Νοτιοανατολικής και Κεντρικής Ευρώπης».

Στην Κοινοπραξία του έργου μετέχουν η Poseidon, κοινή εταιρία της ΔΕΠΑ και της ιταλική Edison με ποσοστό 50 % και η κρατική εταιρία ενέργειας της Βουλγαρίας, BEH που ελέγχει το υπόλοιπο 50 %. Η μεταφορική ικανότητα του αγωγού θα είναι σε πρώτη φάση 3 δις. κυβικά μέτρα αερίου ετησίως με προοπτική επαύξησης στη συνέχεια και το ύψος της επένδυσης προϋπολογίζεται σε 240 εκατ. ευρώ. Ο IGB έχει ενταχθεί στη λίστα των έργων ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος. Ως προς τις πηγές προμήθειας του αερίου οι εναλλακτικές περιλαμβάνουν το Αζερμπαϊτζάν μέσω διασύνδεσης με τον αγωγό ΤΑΡ, υγροποιημένο φυσικό αέριο από το υφιστάμενο σταθμό της Ρεβυθούσας ή το νέο που σχεδιάζεται στην Αλεξανδρούπολη ενώ πληροφορίες από το ΥΠΕΝ αναφέρουν ότι έχει εκφραστεί ενδιαφέρον και από αμερικανική εταιρία για την εισαγωγή σχιστολιθικού αερίου (shale gas) που θα μεταφέρεται σε υγροποιημένη μορφή στη χώρα μας, μέσω του συγκεκριμένου αγωγού.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Τι Αποκάλυψε ο Στρατηγός Μανωλάς για την αγορά των «10+5 Ελικόπτερα CH-47D Chinook» στο «ΑΡΤ TV»!

Πλήρης κάλυψη από τον πρώην στρατηγό Χρήστο Μανωλά για τις ενέργειες του νυν Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο.

Καλεσμένος στο Στούντιο του ΑΡΤ TV o Επίτιμος Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού και στο Εκρηκτικό δελτίο ήταν χθες το βράδυ ο Στρατηγός Χρίστος Μανωλάς !

Ο Στρατηγός σε μια από τις σπάνιες εμφανίσεις του είπε πολλά και διάφορα μεταξύ των άλλων ανέφερε οτι η Τουρκία με τα CN-235 περνάει κοκορέτσι όλο το Αιγαίο και είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρχει επιχειρησιακή εικόνα από τα αεροσκάφη Ναυτικής Συνεργασίας ! 

Καταπέλτης ήταν πάντως ο Στρατηγός για τα 10 + 5 Ελικόπτερα ΣΙΝΟΥΚ που πρόκειται να παραληφθούν από τον Αεροπορία Στρατού και κατέρριψε τα ψέματα που ακούγονται και γράφονται για σαπάκια και ελικόπτερα και που δήθεν πολέμησαν στο Αφγανιστάν ! Ο Στρατηγός ξεκαθάρισε οτι τα Ελικόπτερα "ΣΙΝΟΥΚ τύπου D" που έχουν μεγαλύτερη αυτονομία και καλύτερα όργανα πλοήγησης, αλλά και μεγαλύτερης δυνατότητας μεταφοράς Κομάντος στην Πρώτη γραμμή του Μετώπου και θα συνεχίζουν να αναβαθμίζονται μέχρι το 2050 ! 

Ο Στρατηγός αποκάλυψε οτι τα Ελικόπτερα είναι στο Τάγμα της Αεροπορίας Στρατού της Ουάσιγκτον DC που τα χρησιμοποιούσε η Ομάδα του Προέδρου με ελάχιστες ώρες πτήσεως και πρόκειται για μια ορθή απόφαση που ήταν και η εισήγηση του Στρατιωτικού Συμβουλίου ! 

Είπε οτι δεν υπάρχουν μίζες γιατί υπάρχει διακρατική συμφωνία  ...Αλλά και ότι ήταν ειλημμένη απόφαση της προηγούμενης Κυβέρνησης

Δείτε το video και ακούστε τι λέει και για τα hot spots
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Στο φως τα μαύρα ταμεία του ΚΕΕΛΠΝΟ! Ο άγριος καβγάς και η κυρία Στουρνάρα.

Γράφει η Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Μέσα σε ένα κλίμα έντασης και άγριων καβγάδων με τους συντάκτες Υγείας, έδωσε την Πέμπτη το μεσημέρι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας στη δημοσιότητα τα στοιχεία του πορίσματος για τα μαύρα ταμεία της διαφήμισης του αμαρτωλού ΚΕΕΛΠΝΟ.

Η ένταση ξεκίνησε στην επίσημη συνέντευξη Τύπου που είχε διοργανωθεί για την παρουσίαση του πορίσματος το οποίο ωστόσο για πρώτη φορά στα χρονικά είχε διαρρεύσει νωρίτερα στον Τύπο.

Οι δύο υπουργοί Ανδρέας Ξανθός και Παύλος Πολάκης στην προσπάθειά τους να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις υποστήριξαν ότι δε διέρρευσαν οι ίδιοι το πόρισμα.

Τα αμαρτωλά 3 εκατ. ευρώ και η κυρία υπουργού!

Η ένταση συνεχίστηκε πάντως σε όλη τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου καθότι προέκυψαν και ζητήματα … πολιτικής ηθικής με αφορμή το πόρισμα του ΚΕΕΛΠΝΟ για το μαύρο χρήμα σε ΜΜΕ και σε διαφημιστικές εταιρείες.

Με βάση το πόρισμα που εκπονήθηκε από το ΣΕΥΥΠ, σε διάστημα 3 χρόνων από το 2012 έως το 2014, μοιράστηκαν με παράνομο και παράτυπο τρόπο μέσα από 15 εταιρείες κυρίως διαφημιστικές 3.026.413 εκατ. Ευρώ.

Ο αρχικός προϋπολογισμός ήταν 9,7 εκατ ευρώ, τελικά συμβασιοποιήθηκαν τα 4,5 εκατ ενώ πληρώθηκαν τα 3 εκατ.

Σύμφωνα με τους δυο υπουργούς πάντως από τα 3 εκατ. ευρώ θα μπορούσαν να είχαν εξοικονομηθεί τουλάχιστον 1,5 εκατ.ευρώ καθώς αν το ΚΕΕΛΠΝΟ απευθύνονταν απ ευθείας στα ΜΜΕ Θα μπορούσαν τα διαφημιστικά σποτ να προβληθούν δωρεάν δεδομένου ότι αφορούσαν τη δημόσια υγεία.

Τόσο Ανδρέας Ξανθός όσο και ο Παύλος Πολάκης μίλησαν για σκάνδαλο καθώς τα χρήματα
μοιράστηκαν παράνομα με απ ευθείας αναθέσεις και χωρίς το ΚΕΕΛΠΝΟ να εισπράττει τις προβολές των διαφημιστικών σποτ που θα έπρεπε.

Να σημειωθεί ότι τα κονδύλια αφορούν σε 4 κατηγορίες διαφημιστικών προβολών. Σε καμπάνια για τον καρκίνο, για το AIDS, τη γρίπη αλλά και τα γενόσημα φάρμακα.

Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός υπογράμμισε ότι θα αποδοθούν πολιτικές ευθύνες ενώ θα ακολουθηθεί η νομιμότητα ως προς τις ευθύνες.

Να σημειωθεί ότι η μαύρη περίοδος αφορά στην κυρίως περίοδο όπου πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ ήταν η σύζυγος του πρώην υπουργού Δημήτρη, Τζένη Κρεμαστινου.

Στο μεταξύ ανάμεσα στις 15 Εταιρείες που φέρονται να εμπλέκονται με τα μαύρα ταμεία του ΚΕΕΛΠΝΟ είναι και εταιρεία που ανήκει σε σύζυγο πρώην υπουργού και νυν μεγαλοστελέχους του τομέα της οικονομίας.

Και το ζήτημα είναι ότι ο υπουργός Υγείας θα παραστεί σε συνέδριο που οργανώνει η συγκεκριμένη εταιρεία εντός της ημέρας!
Ερωτηθείς σχετικά προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα λέγοντας πως ο συναλλασσόμενος δεν έχει καμία ευθύνη, ενώ ο ίδιος δεν γνωρίζει καν ποιος οργανώνει το συνέδριο.

Να σημειωθεί ότι συνολικά εξεταστήκαν 250 Ντοσιέ για να διαλευκανθεί η υπόθεση ενώ το πόρισμα έχει σταλεί ήδη στον εισαγγελέα.

Ακόμα οι επιθεωρητές διαπίστωσαν πως το ΚΕΕΛΠΝΟ "βάφτισε" επιδημικό λοιμώδες νόσημα τον καρκίνο για να φτιάξει μια αντικαρκινική καμπάνια προϋπολογισμού 1,6 εκατ. ευρώ που τελικά ανέθεσε στην εταιρία Mindwork Business Solutions, της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα, Σταυρούλας Νικολοπούλου !!!


http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Συμφωνία για ΑΔΜΗΕ - Πώληση του 49% σε ιδιώτες

Με συμφωνία σε δύο σημεία -μετοχική σύνθεση και μέθοδος αποζημίωσης της ΔΕΗ-, αλλά και με διατήρηση της εκκρεμότητας ως προς το μάνατζμεντ του Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνου Σκουρλέτη με τους εκπροσώπους των θεσμών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έγιναν γνωστές μετά την συνάντηση:

Συμφωνήθηκε κατ’ αρχήν η απόσχιση του κλάδου μεταφοράς ενέργειας από τη ΔΕΗ σε νέα εταιρεία, η πλειοψηφία των μετοχών της οποίας (51%) θα ελέγχεται από το Δημόσιο. Σε πρώτη φάση το Δημόσιο θα αποκτήσει το 100% των μετοχών και στη συνέχεια με βάση το χρονοδιάγραμμα που θα συμφωνηθεί, θα προχωρήσει η πώληση του 49% σε ιδιώτες.

Συμφωνήθηκε επίσης, ότι η αποζημίωση της ΔΕΗ θα δοθεί σε βάθος χρόνου και με διάφορες μεθόδους, όπως η μεταφορά μέρους του χρέους της ΔΕΗ στη νέα εταιρεία, ο συμψηφισμός υποχρεώσεων της ΔΕΗ προς τον σημερινό ΑΔΜΗΕ (που διαμορφώνονται σε 400 εκατ. ευρώ) κ.ά.

Παραμένει, ωστόσο, η διαφωνία ως προς τη μεταφορά του μάνατζμεντ σε ιδιώτες την οποία απορρίπτει η κυβέρνηση.

Την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση, χωρίς την παρουσία του Πάνου Σκουρλέτη, ο οποίος θα βρίσκεται στη Σόφια για την υπογραφή συμφωνίας για τον ελληνοβουλγαρικό αγωγό φυσικού αερίου.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι είναι εφικτή η επίτευξη συμφωνίας για τον ΑΔΜΗΕ (με την επιφύλαξη των εξελίξεων στα λοιπά «μέτωπα» της διαπραγμάτευσης) και θεωρούσαν ως πιο ακανθώδες το θέμα που θα έλθει προς διαπραγμάτευση μετά τα Χριστούγεννα, για τις δημοπρασίες λιγνιτικής και υδροηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΗ που σχεδιάζονται προκειμένου να διευκολυνθεί το άνοιγμα της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Σημείο τριβής αποτελεί η τιμή εκκίνησης των δημοπρασιών με τη ΔΕΗ και το υπουργείο να τάσσονται υπέρ της πλήρους κάλυψης του κόστους.

Σε σχέση τέλος με την απελευθέρωση της αγοράς φυσικού αερίου και την κατάργηση του μονοπωλίου των Εταιριών Παροχής Αερίου που επίσης υλοποιείται σε εφαρμογή του μνημονίου οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι το αίτημα ιδιωτών μετόχων των ΕΠΑ για αποζημίωση λόγω πρόωρης λήξης του αποκλειστικού δικαιώματος διανομής απορρίπτεται από την κυβέρνηση και παρέπεμπαν τους ενδιαφερόμενους στη Δικαιοσύνη.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Γκάζι για τις ΑΟΖ από την Τριμερή


Κομβικοί «παίκτες» με καθοριστική παρουσία στο γεωπολιτικά φλέγον σταυροδρόμι της Ανατολικής Μεσογείου, οι ηγέτες της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας, της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης και της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι επισφράγισαν τον κύκλο των μεταξύ τους επαφών με μια πεποίθηση και μια δέσμευση, που αμφότερες περιλαμβάνονται στη «Διακήρυξη των Αθηνών», όπως ονομάζεται το κείμενο-επιστέγασμα της τριμερούς συνόδου που πραγματοποιήθηκε χθες στην ελληνική πρωτεύουσα.

Τσίπρας, Αναστασιάδης και Σίσι εξέφρασαν την πεποίθηση ότι η μεταξύ τους συνεργασία μπορεί να συμβάλει αποφασιστικά στην ευημερία όχι μόνο των χωρών τους αλλά συνολικά της Ανατολικής Μεσογείου, ενώ παράλληλα ανέλαβαν τη δέσμευση να συνεχίσουν να συνεργάζονται στενά προκειμένου να απελευθερωθεί το πλήρες δυναμικό αυτής της εν εξελίξει συνεργασίας.

Μέσα στο πλαίσιο αυτής της «στενής συνεργασίας», οι ηγέτες συμφώνησαν μάλιστα, όπως σημειώνεται στην κοινή τους διακήρυξη, «να επιταχύνουν τις διαπραγματεύσεις σχετικά με τα εκκρεμή ζητήματα της οριοθέτησης των παρακείμενων θαλάσσιων ζωνών των τριών χωρών», με την εν λόγω διατύπωση να ικανοποιεί την ελληνική πλευρά που επιδιώκει άλλωστε να αναζωογονήσει την εν λόγω διαδικασία.

Ανοικτή πρόσκληση

Ο Ελληνας πρωθυπουργός υπογράμμισε μάλιστα με νόημα ότι αυτή η διαδικασία «αποτελεί μια ανοικτή πρόσκληση και στις υπόλοιπες χώρες της περιοχής για οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών επί τη βάσει του Διεθνούς Δικαίου».

Οι τρεις ηγέτες ανανέωσαν το ραντεβού τους για το 2016 στο Κάιρο, έχοντας πλέον θέσει «τα γερά θεμέλια» μιας τριμερούς συνεργασίας, την οποία ο Ελληνας πρωθυπουργός χαρακτήρισε «πυλώνα ειρήνης και σταθερότητας».

Η συνάντηση των τριών κινήθηκε θεματικά στο τρίπτυχο ασφάλεια, σταθερότητα, συνεργασία, με την υπό συζήτηση συνεργασία να επικεντρώνεται κυρίως στους τομείς της ενέργειας, του εμπορίου, της διαλιμενικής συνεργασίας, των θαλασσίων μεταφορών και των υποδομών.

«Η ανακάλυψη σημαντικών αποθεμάτων υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο, συμπεριλαμβανομένης της πρόσφατης ανακάλυψης του κοιτάσματος φυσικού αερίου Ζορ στην ΑΟΖ της Αιγύπτου, μπορεί να διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή», σημειώνουν οι ηγέτες στο κείμενο-διακήρυξη της Τριμερούς.

«Συμφωνήσαμε να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά με σκοπό να ενισχύσουμε τη συνεργασία μας στην υλοποίηση κοινών έργων, με τη συμμετοχή φορέων τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης κοινών τουριστικών πακέτων και κρουαζιέρων και της ενίσχυσης της θαλάσσιας σύνδεσης μεταξύ των τριών χωρών για τη μεταφορά τόσο εμπορευμάτων όσο και επιβατών», συνεχίζουν οι Τσίπρας, Αναστασιάδης και Σίσι, με τον Ελληνα πρωθυπουργό να υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ότι «εάν αξιοποιηθούν σωστά οι δυνατότητες» θα ακολουθήσουν «σημαντικά βήματα σε μια κατεύθυνση συνανάπτυξης και ευημερίας».

Οι ηγέτες συμφώνησαν επίσης στη δημιουργία ενός μόνιμου μηχανισμού συνεργασίας που θα συντονίζεται από τα υπουργεία Εξωτερικών των τριών χωρών, καθώς και στη δημιουργία μιας εξειδικευμένης επιτροπής για θέματα γαλάζιας οικονομίας.

Ενώ βγαίνουν από περιόδους κρίσης και κλυδωνισμών, Ελλάδα, Κύπρος και Αίγυπτος συνασπίζονται προσδοκώντας οφέλη. Η Ελλάδα διεκδικεί ρόλο διαύλου στον νέο ενεργειακό χάρτη που διαμορφώνεται στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ η Αίγυπτος αναζητάει γέφυρες (εμπορικές, ενεργειακές κ.ά.) προς την Ευρώπη.

Αιχμές

Οι τρεις ηγέτες δεν παρέλειψαν ωστόσο να ξεκαθαρίσουν ότι η συνεργασία τους δεν κινείται σε μια λογική αποκλεισμού τρίτων χωρών (βλέπε Τουρκία), αν και άφησαν σχετικές αιχμές υποστηρίζοντας εμμέσως ότι υπάρχουν χώρες που δεν έχουν προσχωρήσει στις παγιωμένες Αρχές του Διεθνούς Δικαίου.

Οι τρεις ηγέτες πήραν θέση υπέρ μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού στη βάση των αποφάσεων του ΣΑ του ΟΗΕ, ζήτησαν τη δημιουργία παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, και έκρουσαν SOS για Συρία, Λιβύη και Υεμένη.

Τριμερής Συνάντηση και με Ισραήλ

«Ανοιχτή πρόσκληση» προς άλλες χώρες σύμφωνα με τον Ελληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, και «πρότυπο εποικοδομητικής περιφερειακής συνεργασίας» σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη, η Τριμερής Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου ανοίγει πλέον τον δρόμο και για άλλες εξίσου σημαντικές τριμερείς συναντήσεις κορυφής το επόμενο διάστημα.

Σημαντικότερη μεταξύ αυτών η συνάντηση Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο του 2016. Δεν είναι τυχαίο και το τηλεφώνημα που έκανε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου στον κ. Αναστασιάδη, προκειμένου να ενημερωθεί, μεταξύ άλλων, και για τις εξελίξεις στον άξονα Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου. Τα υποθαλάσσια κοιτάσματα φυσικού αερίου σε Κύπρο, Αίγυπτο και Ισραήλ αλλάζουν τα δεδομένα αναβαθμίζοντας την Ανατολική Μεσόγειο.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΑΦΙΔΑΣ
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η «Ελληνικός Χρυσός» πρέπει να επιστρέψει στο Δημόσιο 15,34 εκατ.

Η «Ελληνικός Χρυσός» θα πρέπει να επιστρέψει στο ελληνικό Δημόσιο 15,34 εκατ. ευρώ. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο απέρριψε την κοινή προσφυγή της Ελλάδας και της εταιρείας ενάντια στην αρχική του καταδικαστική απόφαση, κρίνοντας ότι η παραχώρηση το 2003 της μεταλλευτικής εκμετάλλευσης στη Χαλκιδική έναντι πολύ χαμηλού τιμήματος και η απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής φόρου συνιστούσαν παράνομη επιδότηση. Τα μεταλλεία Κασσάνδρας είχαν πωληθεί το 1995 κατόπιν διαγωνισμού στην εταιρεία TVX Hellas έναντι του ποσού των 39,8 δισ. ευρώ. Το 2003 μεταβιβάστηκαν από την TVX Hellas στο Δημόσιο έναντι 11 εκατ. ευρώ και την ίδια ημέρα πωλήθηκαν στην «Ελληνικός Χρυσός» έναντι 11 εκατ. ευρώ, χωρίς προηγούμενη εκτίμηση των στοιχείων ενεργητικού και χωρίς ανοιχτό διαγωνισμό.

Η Ελλάδα παραπέμφθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο Ευρωδικαστήριο και το 2011 (απόφαση C 1006) καταδικάστηκε ότι ενίσχυσε παράνομα την εταιρεία με 15,34 εκατ. ευρώ, μέσω της παραχώρησης της μεταλλευτικής έκτασης έναντι τιμής χαμηλότερης της πραγματικής αγοραίας αξίας και της απαλλαγής από φόρους. Το Δημόσιο από κοινού με την εταιρεία προσέφυγαν ενάντια στην απόφαση και χθες η προσφυγή απορρίφθηκε. Οι ελληνικές αρχές υποστήριξαν ότι το μέτρο αποσκοπούσε στην εξεύρεση ιδιοκτήτη πρόθυμου να διατηρήσει σε λειτουργία τα μεταλλεία, ώστε να προστατευτούν η απασχόληση και το περιβάλλον, και στη δημιουργία κινήτρου για υποψήφιους αγοραστές, διότι η αξία των μεταλλείων ήταν αρνητική.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ευρωδικαστηρίου, «η Ελλάδα εσφαλμένα υποστήριξε ότι η απαίτηση ανάκτησης 15,34 εκατ. ευρώ κινδυνεύει να αναστείλει μια άμεση επένδυση αξίας 850 εκατ. ευρώ, περιορίζοντας έτσι, αντί να τονώσει, την οικονομική ανάπτυξη και τον ανταγωνισμό, σε μια περίοδο μείζονος οικονομικής κρίσης για τη χώρα, καθώς η ενίσχυση δεν χορηγήθηκε ούτε για τις επενδύσεις περιφερειακού χαρακτήρα, μήτε για την προστασία του περιβάλλοντος, μήτε για την απασχόληση». Επιπλέον, «η Ελλάδα, με την παρέμβασή της στην επίμαχη αγοραπωλησία, δεν περιόρισε τις απώλειες που θα είχαν προκύψει από την πλήρη παύση της λειτουργίας των μεταλλείων Κασσάνδρας». Οπως επισημαίνεται, η απόφαση του ελληνικού Δημοσίου να πωλήσει τα μεταλλεία σε χαμηλή τιμή ζημίωσε τον κρατικό προϋπολογισμό, ενώ παρείχε πλεονέκτημα στην «Ελληνικός Χρυσός» έναντι του ανταγωνισμού της.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Δείτε όλα τα ''λαβράκια'' του ΣΔΟΕ ....ιδιωτικός υπάλληλος με 18 εκατ. στο λογαριασμό του !!!

Λαυράκια έβγαλαν για άλλη μια φορά οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ με την αντιπαραβολή τραπεζικών λογαριασμών και φορολογικών δηλώσεων.

Ανάμεσα στις δεκάδες περιπτώσεις που αποκάλυψαν οι έλεγχοι ξεχωρίζουν:

- ο ιδιωτικός υπάλληλος που βρέθηκε με 18 εκατ. ευρώ στους λογαριασμούς του

- το μέλος νομικού προσώπου που βρέθηκε με 12,8 εκατ. ευρώ

- ο ιδιοκτήτης παραδοσιακού καφενείου που ξέχασε να δηλώσει 3,6 εκατ. ευρώ

- Ιερόδουλος προσαύξησε την περιουσία της κατά 183.923,88 ευρώ

- τέσσερις συγγενείς - ενας επιχειρηματίας στον τομέα των χωματουργικών εργασιών, ένας έμπορος παλαιών σιδήρων και δύο ανεπάγγελτοι - που έκρυψαν αθροιστικά πάνω από 500.000 ευρώ

Αναλυτικά η λίστα έχει ως εξής:

Ι. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΙΩΞΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ-ΑΙΓΑΙΟΥ
1. Ιδιωτικός υπάλληλος – μέλος Ν.Π. προσαύξησε την περιουσία του κατά 18.426.220,84 € χωρίς να προκύπτει η αιτία ή η πηγή προέλευσης. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.
2. Μέλος Ν.Π. προσαύξησε την περιουσία του κατά 12.847.184,89 € χωρίς να προκύπτει η αιτία ή η πηγή προέλευσης. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.
3. Επιχειρηματίας με εκμετάλλευση παραδοσιακού καφενείου υπέβαλε ανακριβείς δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος με συνολικό ύψος αποκρυβείσας φορολογητέας ύλης 3.645.906,03 €. Οι εν λόγω διαπιστώσεις στοιχειοθετήθηκαν από επεξεργασία τραπεζικών λογαριασμών σε σύγκριση με τα δηλωθέντα εισοδήματα.
4. Δικηγόρος από μη έκδοση και από ανακριβή έκδοση φορολογικών στοιχείων, απέκρυψε εισοδήματα ύψους 2.596.889,00 €. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές της δηλώσεις.
5. Συνταξιούχος υπέβαλε ανακριβείς δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος με συνολικό ύψος αποκρυβείσας φορολογητέας ύλης 2.762.495,40 €. Οι εν λόγω διαπιστώσεις στοιχειοθετήθηκαν από επεξεργασία τραπεζικών λογαριασμών σε σύγκριση με τα δηλωθέντα εισοδήματα.
6. Ξενοδοχειακή επιχείρηση από μη έκδοση φορολογικών στοιχείων, απέκρυψε εισοδήματα ύψους 1.656.337,72 €. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές της δηλώσεις.
7. Μέλος Ν.Π. υπέβαλε ανακριβείς δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος με συνολικό ύψος αποκρυβείσας φορολογητέας ύλης 1.278.913,47 €. Οι εν λόγω διαπιστώσεις στοιχειοθετήθηκαν από επεξεργασία τραπεζικών λογαριασμών σε σύγκριση με τα δηλωθέντα εισοδήματα.
8. Επιχειρηματίας στο χώρο της αλιείας υπέβαλε ανακριβείς δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος με συνολικό ύψος αποκρυβείσας φορολογητέας ύλης 1.165.835,25 €. Οι εν λόγω διαπιστώσεις στοιχειοθετήθηκαν από επεξεργασία τραπεζικών λογαριασμών σε σύγκριση με τα δηλωθέντα εισοδήματα.
9. Μέλος Ν.Π. υπέβαλε ανακριβείς δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος με συνολικό ύψος αποκρυβείσας φορολογητέας ύλης 1.116.608,57 €. Οι εν λόγω διαπιστώσεις στοιχειοθετήθηκαν από επεξεργασία τραπεζικών λογαριασμών σε σύγκριση με τα δηλωθέντα εισοδήματα. Επίσης δεν υπέβαλε δήλωση Φόρου Χαρτοσήμου ύψους 166.089,76 €.
10. Αλλοδαπή εταιρία ιδιοκτησίας ακινήτου υπέβαλε ανακριβή δήλωση φορολογίας εισοδήματος (από πώληση ακινήτου) με συνολικό ύψος αποκρυβείσας φορολογητέας ύλης 820.564,00 €. Οι εν λόγω διαπιστώσεις στοιχειοθετήθηκαν από επεξεργασία τραπεζικών λογαριασμών σε σύγκριση με τα δηλωθέντα εισοδήματα.
11. Ιατρός από μη έκδοση φορολογικών στοιχείων, απέκρυψε εισοδήματα ύψους 755.509,83 €. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές της δηλώσεις.
12. Μη επιτηδευματίας, μέλος Ν.Π. προσαύξησε την περιουσία του κατά 674.880,63 € χωρίς να προκύπτει η αιτία ή η πηγή προέλευσης. Επίσης υπέβαλε ανακριβείς δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος (ενοίκια) με συνολικό ύψος αποκρυβείσας φορολογητέας ύλης 216.511,34 €. Οι εν λόγω διαπιστώσεις στοιχειοθετήθηκαν από επεξεργασία τραπεζικών λογαριασμών σε σύγκριση με τα δηλωθέντα εισοδήματα. Επίσης δεν υπέβαλε δήλωση Φόρου Χαρτοσήμου για ποσό ύψους 17.169,69 €.
13. Ιατρός προσαύξησε την περιουσία του κατά 751.532,93 € χωρίς να προκύπτει η αιτία ή η πηγή προέλευσης. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.
14. Μέλος Ν.Π. υπέβαλε ανακριβείς δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος (από αμοιβές μερισμάτων) με συνολικό ύψος αποκρυβείσας φορολογητέας ύλης 692.759,07 €. Οι εν λόγω διαπιστώσεις στοιχειοθετήθηκαν από επεξεργασία τραπεζικών λογαριασμών σε σύγκριση με τα δηλωθέντα εισοδήματα. Επίσης δεν υπέβαλε δήλωση Φόρου Δωρεάς για ποσό ύψους 214.308,29 €.
15. Δικηγόρος από μη έκδοση και από ανακριβή έκδοση φορολογικών στοιχείων, απέκρυψε εισοδήματα ύψους 633.398,36 €. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.
16. Επιχείρηση ενοικιαζομένων δωματίων από μη έκδοση φορολογικών στοιχείων απέκρυψε εισοδήματα ύψους 538.219,88 €. Οι εν λόγω διαπιστώσεις στοιχειοθετήθηκαν από επεξεργασία τραπεζικών λογαριασμών σε σύγκριση με τα δηλωθέντα εισοδήματα.
17. Συνταξιούχος υπέβαλε ανακριβείς δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος με συνολικό ύψος αποκρυβείσας φορολογητέας ύλης 506.853,19 €. Οι εν λόγω διαπιστώσεις στοιχειοθετήθηκαν από επεξεργασία τραπεζικών λογαριασμών σε σύγκριση με τα δηλωθέντα εισοδήματα.
18. Αστρολόγος από μη έκδοση φορολογικών στοιχείων απέκρυψε εισοδήματα ύψους 295.948,39 €. Οι εν λόγω διαπιστώσεις στοιχειοθετήθηκαν από επεξεργασία τραπεζικών λογαριασμών σε σύγκριση με τα δηλωθέντα εισοδήματα.
19. Ανεπάγγελτη, σύζυγος του ανωτέρω (με α/α 5) συνταξιούχου, υπέβαλε ανακριβείς δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος με συνολικό ύψος αποκρυβείσας φορολογητέας ύλης 392.059,88 € , ενώ προσαύξησε την περιουσία της κατά 13.603,57 € χωρίς να προκύπτει η αιτία ή η πηγή προέλευσης. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές της δηλώσεις.
20. Οδοντίατρος από μη έκδοση και ανακριβή έκδοση φορολογικών στοιχείων απέκρυψε εισοδήματα ύψους 192.117,88 €. Οι εν λόγω διαπιστώσεις στοιχειοθετήθηκαν από επεξεργασία τραπεζικών λογαριασμών σε σύγκριση με τα δηλωθέντα εισοδήματα.
21. Δικηγόρος από μη έκδοση και από ανακριβή έκδοση φορολογικών στοιχείων, απέκρυψε εισοδήματα ύψους 156.600,21 €. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.
22. Ιδιώτης υπέβαλε ανακριβείς δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος με συνολικό ύψος αποκρυβείσας φορολογητέας ύλης 155.000,00 €. Επίσης υπέβαλε ανακριβή δήλωση φορολογίας μεταβίβασης ακινήτων με ποσό ανακρίβειας ύψους 160.000,00 €. Οι εν λόγω διαπιστώσεις στοιχειοθετήθηκαν από επεξεργασία τραπεζικών λογαριασμών σε σύγκριση με τα δηλωθέντα εισοδήματα.
23. Ιδιωτικός υπάλληλος προσαύξησε την περιουσία του κατά 141.713,48 € χωρίς να προκύπτει η αιτία ή η πηγή προέλευσης. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.
24. Ιατρός προσαύξησε την περιουσία του κατά 122.216,64 € χωρίς να προκύπτει η αιτία ή η πηγή προέλευσης. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.
25. Ανεπάγγελτη, σύζυγος του ανωτέρω (με α/α 13) ιατρού, προσαύξησε την περιουσία της κατά 109.622,25 € χωρίς να προκύπτει η αιτία ή η πηγή προέλευσης. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές της δηλώσεις.
26. Επιτηδευματίας με δραστηριότητα στο παρελθόν με λογιστικές υπηρεσίες και κατασκευαστικές εργασίες από μη έκδοση φορολογικών στοιχείων, απέκρυψε εισοδήματα ύψους 105.895,40 €. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.
27. Κατασκευαστική επιχείρηση υπέβαλε ανακριβή δήλωση φορολογίας εισοδήματος (από πώληση ακινήτου) με συνολικό ύψος αποκρυβείσας φορολογητέας ύλης 100.000,00 €. Οι εν λόγω διαπιστώσεις στοιχειοθετήθηκαν από επεξεργασία τραπεζικών λογαριασμών σε σύγκριση με τα δηλωθέντα εισοδήματα.
28. Διαφημιστική εταιρεία έλαβε (1.665) εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 67.113.460,00 €.
29. Επιχείρηση συστημάτων Η/Υ κα προγραμμάτων πληροφορικής έλαβε (1.665) εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 1.696.027,00 €.
30. Εργολάβος ελαιοχρωματισμών έλαβε (24) πλαστά - εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 1.630.876,96 € και εξέδωσε ένα (1) εικονικό φορολογικό στοιχείο συνολικής αξίας 500.500,00 €.
31. Έμπορος ηλεκτρικών οικιακών συσκευών και ηλεκτρικών εγκαταστάσεων έλαβε (46) εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 499.873,50 €.
32. Κατασκευαστής τεχνικών έργων έλαβε (32) εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 339.465,00 €.
33. Επιχείρηση κατασκευαστικών εργασιών εξέδωσε (765) εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 3.979.043,91 €.
34. Επιχείρηση κατασκευής τεχνικών έργων εξέδωσε (745) εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 3.007.611,98 €.
35. Επιχείρηση κατασκευής ρούχων εξέδωσε τριάντα τρία (33) εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 2.539.197,25 €.
36. Επιχείρηση εμπορίας πολυτίμων μετάλλων εξέδωσε διακόσια ενενήντα τρία (293) εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 1.782.270,30 €.
37. Επιχείρηση διακοσμήσεων εξέδωσε πενήντα τρία (53) εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 771.918,57 €.
38. Επιχείρηση ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων εξέδωσε πενήντα τρία (53) εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 550.908,71 €.
39. Επιχείρηση ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων εξέδωσε πενήντα (50) εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 534.177,79 €.
40. Επιχείρηση χονδρικού εμπορίου λευκών ειδών εξέδωσε σαράντα επτά (47) εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 319.205,00 €.
41. Επιχείρηση κατασκευαστικών εργασιών εξέδωσε οκτώ (8) εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 202.255,00 €.
42. Επιχείρηση χονδρικού εμπορίου λευκών ειδών εξέδωσε σαράντα επτά (47) εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 319.205,00 €.
43. Επιτηδευματίας παροχής υπηρεσιών γραμματειακής υποστήριξης και μεταφράσεων εξέδωσε (111) εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 225.439,82 €.
44. Επιχείρηση τοποθέτησης χωρισμάτων, ψευδοροφών κλπ. εξέδωσε εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 195.753,27 € και δεν καταχώρησε στο βιβλίο εσόδων-εξόδων εκατόν εξήντα (160) φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 84.484, 97 €.
45. Επιχείρηση εμπορίου πυροσβεστικών ειδών εξέδωσε εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 126.981,60 € και δεν εξέδωσε φορολογικά στοιχεία σε απροσδιόριστο πλήθος συναλλαγών αξίας 623.573,49 €.
46. Εστιατόριο – αναψυκτήριο δεν δήλωσε δύο (2) φορολογικές ταμειακές μηχανές (Φ.Τ.Μ.) και δεν εξέδωσε (1674) φορολογικά στοιχεία αξίας 1.842.034,48 €.
47. Ξενοδοχειακή επιχείρηση δεν εξέδωσε φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 1.656.337,72 €.
48. Επιχείρηση κατασκευαστικών εργασιών δεν ζήτησε και δεν έλαβε φορολογικά στοιχεία σε απροσδιόριστο πλήθος συναλλαγών αξίας 890.625,00 €.
49. Υπαίθρια καντίνα δεν εξέδωσε φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 123.617,50 €.

II. ΕΙΔΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΕΛΕΓΧΟΥ ΕΘΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΑΠΑΤΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ
1. Ιατρός, προσαύξησε την περιουσία του κατά 751.532,93 € χωρίς να προκύπτει η αιτία ή η πηγή προέλευσης. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.
2. Ιδιώτης υπέβαλε ανακριβείς δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος με συνολικό ύψος αποκρυβείσας φορολογητέας ύλης 368.192,90 €. Οι εν λόγω διαπιστώσεις στοιχειοθετήθηκαν από επεξεργασία τραπεζικών λογαριασμών σε σύγκριση με τα δηλωθέντα εισοδήματα.
3. Ιατρός προσαύξησε την περιουσία του κατά 200.031,66 € χωρίς να προκύπτει η αιτία ή η πηγή προέλευσης. Επίσης υπέβαλε ανακριβείς δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος (καταβολής ποσών δανείων) με συνολικό ύψος απόκρυψης 232.059,34 €. Οι εν λόγω διαπιστώσεις στοιχειοθετήθηκαν από επεξεργασία τραπεζικών λογαριασμών σε σύγκριση με τα δηλωθέντα εισοδήματα.
4. Αθλητικό Σωματείο δεν απέδωσε τέλη χαρτοσήμου δανείου ύψους 657.214,06 €. Το σωματείο προσκόμισε αποδεικτικά καταβολής των αναλογούντων τελών κατόπιν εκούσιας συμμόρφωσης.
5. Τεχνική Εμπορική εταιρεία εξέδωσε (89) εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 1.607.355,78 €.
6. Επιχείρηση ξυλουργικών εργασιών εξέδωσε δέκα (10) εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 135.165,00 €.
7. Εταιρεία εκμετάλλευσης τουριστικών σκαφών εξέδωσε δεκατρία (13) εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 104.000,00 €.


ΙΙΙ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΙΩΞΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ & ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ
1. Ιδιωτικός υπάλληλος, προσαύξησε την περιουσία του κατά 677.334,12 € χωρίς να προκύπτει η αιτία ή η πηγή προέλευσης. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.
2. Ιατρός από μη έκδοση φορολογικών στοιχείων απέκρυψε εισοδήματα ύψους 415.735,32 €. Οι εν λόγω διαπιστώσεις στοιχειοθετήθηκαν από επεξεργασία τραπεζικών λογαριασμών σε σύγκριση με τα δηλωθέντα εισοδήματα.
3. Ιερόδουλος προσαύξησε την περιουσία της κατά 183.923,88 € χωρίς να προκύπτει η αιτία ή η πηγή προέλευσης. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές της δηλώσεις.
4. Ιατρός προσαύξησε την περιουσία της κατά 165.904,55 € χωρίς να προκύπτει η αιτία ή η πηγή προέλευσης. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές της δηλώσεις.
5. Ηλεκτρολόγος – Εργολάβος οικοδομών υπέβαλε ανακριβή δήλωση φόρου μεταβίβασης ακινήτων συνολικής καθαρής αξίας 503.801,27 €, που διαπιστώθηκε, μέσω της επεξεργασίας των τραπεζικών λογαριασμών.
6. Επιχείρηση παροχής υπηρεσιών διαμεσολάβησης εξέδωσε και έλαβε πλαστά και εικονικά φορολογικά στοιχεία, έλαβε εικονικά και εξέδωσε μερικώς εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 2.440.000,71 €.
7. Επιχείρηση λιανικού εμπορίου ενδυμάτων εξέδωσε και έλαβε εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 987.717,77 €.
8. Επιχείρηση κατασκευαστικών εργασιών εξέδωσε πλαστά και εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 477.709,00 €.
9. Επιχείρηση παροχής υπηρεσιών πληροφορικής και εμπορίου Η/Υ έλαβε μερικώς εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 707.620,54 €.
10. Επιχείρηση χονδρικού εμπορίου οικοδομικών υλικών έλαβε μερικώς εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 587.000,00 €.
11. Επιχείρηση γενικών κατασκευαστικών εργασιών έλαβε μερικώς εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 150.000,00 €.
12. Επιχείρηση παραγωγής μεταξοτυπιών, έλαβε μερικώς εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 110.000,00 €.
13. Επιχείρηση εμπορίας αυτοκινήτων, έλαβε μερικώς εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 100.000,00 €.
14. Επιχείρηση διεθνών οδικών μεταφορών δεν εξέδωσε φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 697.791,00 €.
15. Αυτοκινητιστής δεν εξέδωσε φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 602.000.98 €.

ΙV. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΙΩΞΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
1. Επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στο χονδρικό εμπόριο γεωργικών προϊόντων, υπέβαλε ανακριβείς δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος με συνολικό ύψος αποκρυβείσας φορολογητέας ύλης 1.363.994,41 €. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.
2. Επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στο χονδρικό εμπόριο ειδών υγιεινής, προσαύξησε την περιουσία του κατά 250.096,96 € χωρίς να προκύπτει η αιτία ή η πηγή προέλευσης. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.
3. Ιατρός, προσαύξησε την περιουσία του κατά 107.680,68 € χωρίς να προκύπτει η αιτία ή η πηγή προέλευσης. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.
4. Οδοντίατρος, προσαύξησε την περιουσία του κατά 56.808,68 € χωρίς να προκύπτει η αιτία ή η πηγή προέλευσης. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.
5. Επιχείρηση καθαρισμού κτιρίων έλαβε δέκα (10) πλαστά και εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 103.919,00 €.

V. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΙΩΞΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΝΟΤΙΩΝ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
1. Επιχείρηση αγοραπωλησίας ακινήτων υπέβαλε ανακριβή δήλωση φόρου μεταβίβασης ακινήτων συνολικής καθαρής αξίας 9.642.561,00 €, που διαπιστώθηκε, μέσω της επεξεργασίας των τραπεζικών λογαριασμών.
2. Δικηγόρος προσαύξησε την περιουσία της κατά 5.840.120,85 € χωρίς να προκύπτει η αιτία ή η πηγή προέλευσης. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.
3. Επιχείρηση αγοραπωλησίας ακινήτων υπέβαλε ανακριβή δήλωση φόρου μεταβίβασης ακινήτων συνολικής καθαρής αξίας 4.452.159,75 €, που διαπιστώθηκε, μέσω της επεξεργασίας των τραπεζικών λογαριασμών.
4. Αγρότης προσαύξησε την περιουσία της κατά 4.257.663,00 € χωρίς να προκύπτει η αιτία ή η πηγή προέλευσης. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.
5. Από έλεγχο σε επιχείρηση που δραστηριοποιείται μόνο εκτός Ελλάδας, διαπιστώθηκε η μη υποβολή δήλωσης Φόρου Δωρεάς και η ανακριβής δήλωση Μεταβίβασης Ακινήτων, με ποσό ανακρίβειας ύψους 1.967.479,96 €.
6. Ανεπάγγελτος υπέβαλε ανακριβή δήλωση φόρου μεταβίβασης ακινήτων συνολικής καθαρής αξίας 900.000,00 €, που διαπιστώθηκε, μέσω της επεξεργασίας των τραπεζικών λογαριασμών.
7. Έμπορος πτηνών προσαύξησε την περιουσία του κατά 604.504,00 € χωρίς να προκύπτει η αιτία ή η πηγή προέλευσης. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.
8. Από έλεγχο σε επιχείρηση που δραστηριοποιείται μόνο εκτός Ελλάδας, διαπιστώθηκε, η μη υποβολή δήλωσης έναρξης εργασιών, η μη τήρηση λογιστικών βιβλίων, η μη έκδοση φορολογικών στοιχείων συνολικής καθαρής αξίας 2.789.180,40 €.
9. Οικοδομική επιχείρηση εξέδωσε εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 645.680,77 €.
10. Επιχείρηση οδικών μεταφορών εξέδωσε εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 169.200,00 €.
11. Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης εξέδωσε και έλαβε εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 130.332,00 €.
12. Έμπορος παλαιών σιδήρων, εξέδωσε εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 114.087,15 €.
13. Επιχείρηση παραγωγής ειδών αρτοποιϊας δεν εξέδωσε φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 127.514,00 €.

VI. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΙΩΞΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΗΠΕΙΡΟΥ, ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΩΝ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
1. Επιχείρηματίας στο τομέα των χωματουργικών εργασιών, προσαύξησε την περιουσία του κατά 227.331,66 €, χωρίς να προκύπτει η αιτία ή η πηγή προέλευσης. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.
2. Έμπορος παλαιών σιδήρων και μετάλλων, προσαύξησε την περιουσία του κατά 119.266,68 €, χωρίς να προκύπτει η αιτία ή η πηγή προέλευσης. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.
3. Ανεπάγγελτος προσαύξησε την περιουσία του κατά 86.795,04 €, χωρίς να προκύπτει η αιτία ή η πηγή προέλευσης. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.
4. Ανεπάγγελτος προσαύξησε την περιουσία του κατά 59.448,00 €, χωρίς να προκύπτει η αιτία ή η πηγή προέλευσης. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.
Οι ανωτέρω (1), (2), (3) και (4) αποτελούν μέλη της ίδιας οικογένειας.
5. Επιχείρηση χονδρικού εμπορίου παλαιών σιδήρων και μετάλλων, εξέδωσε πλαστά και εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 108.549,41 €.

VΙΙ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΙΩΞΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΚΡΗΤΗΣ
1. Μεταφορική επιχείρηση έλαβε ογδόντα (80) εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 422.268,00 €. Επίσης, διαπιστώθηκε ανακριβής υποβολή δηλώσεων εισοδήματος από όπου προέκυψε φόρος 84.453,00 €. Τέλος, από την ανακριβή υποβολή περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ, προέκυψε ποσό φόρου 301.456,00 €.
2. Μεταφορική επιχείρηση έλαβε είκοσι δύο (22) εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 68.790,00 €. Επίσης, διαπιστώθηκε ανακριβής υποβολή δηλώσεων εισοδήματος από όπου προέκυψε φόρος 13.758,00 €. Τέλος, από την ανακριβή υποβολή περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ, προέκυψε ποσό φόρου 46.664,00 €.

Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Κινητό x-ray scanner αξίας 2 εκατ. ευρώ δωρίζει η Παπαστράτος στο υπουργείο Οικονομικών

Για την καταπολέμηση του παράνομου εμπορίου καπνικών προϊόντων

Υπογράφηκε σήμερα, συμφωνία συνεργασίας μεταξύ του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη, και του Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου της Παπαστράτος, Χρήστου Χαρπαντίδη, η οποία αφορά στην δωρεά από την εταιρεία Παπαστράτος ενός κινητού x-ray scanner, αξίας 2 εκατ. ευρω.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν οι δύο πλευρές, συμφώνησαν πως η εν λόγω δωρεά της Παπαστράτος αποτελεί απάντηση στο κάλεσμα από πλευράς του Ελληνικού Δημοσίου προς την επιχειρηματική κοινότητα, για συνεργασία κατά της διαφθοράς και του λαθρεμπορίου. Το κινητό αυτό σύστημα καθιστά δυνατό τον καλύτερο εντοπισμό και την κατάσχεση παράνομων φορτίων καπνικών προϊόντων. Θα χρησιμοποιηθεί σε σημεία του εθνικού δικτύου της χώρας όπου υφίσταται το μεγαλύτερο πρόβλημα εισόδου και διακίνησης παρανόμων προϊόντων καπνού και θα μπορεί να ελέγχει έως και 80 φορτηγά και containers την ώρα.

«Θα αποτελέσει ένα σημαντικό «όπλο» του ελεγκτικού κρατικού μηχανισμού στην καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καπνού και της διαφθοράς. Θέλω να ευχαριστήσω την Παπαστράτος για τη σημερινή δωρεά της και την ανταπόκρισή της στο κάλεσμα που απευθύνουμε προς τον επιχειρηματικό κόσμο. Ευχή μας να ακολουθήσουν και άλλες εταιρείες και κλάδοι. Μέσα στο 2016 θα εξοπλιστούν όλα τα τελωνεία με αντίστοιχα συστήματα ελέγχου» δήλωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Τρύφων Αλεξιάδης.

Ο Γενικός Γραμματέας για την καταπολέμηση της διαφθοράς, κ. Γιώργος Βασιλειάδης, ευχαρίστησε και αυτός με τη σειρά του την Παπαστράτος και χαρακτήρισε τη δωρεά ως εξαιρετικά σημαντική για τον εξοπλισμό των μηχανισμών αλλά και του ανθρώπινου δυναμικού, με τα κατάλληλα όπλα ενάντια στη διαφθορά και το λαθρεμπόριο. Εξήγγειλε, ακόμη, τη δημιουργία οργανισμού συντονισμού κατά του λαθρεμπορίου, παράλληλα με το νομοσχέδιο για τα καπνικά που θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή.

«Το x-ray scanner που δωρίζει σήμερα η Παπαστράτος στο Υπουργείο Οικονομικών θα βοηθήσει στον περιορισμό της τροφοδότησης της αγοράς με παράνομα προϊόντα. Η εταιρεία μας θα συνεχίσει με κάθε τρόπο και μέσο να στηρίζει την Πολιτεία, ώστε μαζί να μπορέσουμε να καταπολεμήσουμε το φαινόμενο. Η Παπαστράτος ξεκίνησε από το 2012 δράσεις για την καταπολέμηση του παράνομου εμπορίου προϊόντων καπνού. Συνεχίζουμε αλλά και περαιτέρω ενισχύουμε τη συνεργασία μας με την ελληνική κυβέρνηση για την καταπολέμηση ενός προβλήματος που είναι μάστιγα τόσο για τα κρατικά έσοδα όσο και για τον κλάδο μας, που αποτελεί σημαντικό πυλώνα της ελληνικής οικονομίας, απασχολεί πάνω από 60.000 οικογένειες και συνεισφέρει το 7% των εσόδων του τακτικού προϋπολογισμού. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε με κάθε τρόπο και μέσο για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα» ανέφερε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος κ. Χρήστος Χαρπαντίδης.

Από το 15:40 και μετά ...αν και θα προτείναμε να δείτε όλο το video


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

"Την πάτησαν" όσοι έχουν λεφτά στο εξωτερικό. Ορίστε τι τους ετοιμάζει ο Τσακαλώτος...

Ως έναν «πολύ δύσκολο συμβιβασμό»...
περιγράφει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Guardian τη συμφωνία διάσωσης μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών. Μάλιστα η εφημερίδα σημειώνει πως αν υπάρχει κάτι στο οποίο συμφωνούν όλοι, είναι ότι κανείς δεν ζηλεύει τη δουλειά του.

«Το επιχείρημα ότι τα πράγματα θα ήταν καλύτερα αν είχαμε φύγει από την ευρωζώνη τον Ιούλιο μοιάζει να βασίζεται στην υπόθεση ότι δε θα είχαμε χρηματοδοτικές ανάγκες και ότι δε θα υποχρεωνόμασταν να πάμε στο ΔΝΤ για ένα νέο δάνειο και ότι το ΔΝΤ δε θα επέβαλε όρους. Αυτή η ιδέα, ότι εκτός ευρωζώνης είσαι τελείως ελεύθερος να κάνεις ό,τι θέλεις, δεν υποστηρίζεται από την οικονομική θεωρία ή την οικονομική ιστορία», δηλώνει ο Υπουργός Οικονομικών.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι ο κ. Τσακαλώτος παραδέχεται ότι ακόμη και τώρα δεν είναι βέβαιο ότι η Αθήνα θα βγει από την κρίση με τον τρόπο που θα ήθελε η αριστερή κυβέρνηση.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, αναφέρει το δημοσίευμα, θεωρεί ως κλειδί για την επιτυχία την ελάφρυνση του χρέους.

Ο υπουργός θα ήθελε να δει τη συζήτηση για το χρέος να αρχίζει τον Φεβρουάριο, μετά την ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων και την πρώτη αξιολόγηση.

Ο κ. Τσακαλώτος δηλώνει εξάλλου ότι το πραγματικό τεστ για μια αριστερή κυβέρνηση δεν είναι αν θα εφαρμόσει το πρόγραμμα, που οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση θα μπορούσε να το κάνει, αλλά να το εφαρμόσει αφήνοντας περιθώριο για «ριζοσπαστικές πρωτοβουλίες στην υγεία και την παιδεία – την κοινωνική σφαίρα για την οποία η αριστερά θα ήταν περήφανη».

Παραδέχεται επίσης ότι δεν έχουν γίνει πολλά επί ενός άλλου κρίσιμου τεστ, την αντιμετώπιση της «ολιγαρχικής ελίτ», όπως αναφέρει ο Guardian. Δηλώνει δε ότι είναι αποφασισμένος να χρησιμοποιήσει καρότο και μαστίγιο για να κυνηγήσει την ανώτερη τάξη που απέφυγε να βοηθήσει τη χώρα, μεταξύ άλλων βγάζοντας τα χρήματά της στο εξωτερικό στο απόγειο της κρίσης.

«Δεν είχαμε τον χρόνο να κυνηγήσουμε τους πλούσιους και να δημιουργήσουμε μία αίσθηση δικαιοσύνης», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλώτος.

«Κάνουμε σημαντική δουλειά συγκρίνοντας εκροές από ελληνικές τράπεζες με φορολογικά έσοδα και κοιτάζουμε όλες τις λίστες, συμπεριλαμβανομένης της λίστας των Ελλήνων που έχουν ακίνητα στο Λονδίνο», συμπληρώνει ο υπουργός. Όπως λέει, κάτι τέτοιο δε θα το έκαναν ούτε η Νέα Δημοκρατία ούτε το ΠΑΣΟΚ διότι «θα ήταν σαν να ψήφιζαν οι γαλοπούλες για το χριστουγεννιάτικο γεύμα».

Ως μεγαλύτερη ανησυχία του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αναφέρει τη «μεταρρυθμιστική κόπωση», καθώς συνεχώς ψηφίζονται νέοι νόμοι και οι πολίτες «δε βλέπουν φως στην άκρη του τούνελ». Όπως σημειώνει, «είχαμε ήδη 12 περικοπές στις συντάξεις».


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Η ΕΑΣ Νάξου διένειμε 100 τόνους πατάτας στην Ν.Ιωνία

Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, συνεχίζοντας την κοινωνική προσφορά της, διένειμε την Τρίτη 100 τόνους πατάτας στην περιοχή της Νέας Ιωνίας Αττικής. Για μια ακόμη φορά η εκπομπή "Κοινωνία ώρα Mega" παρουσίασε εκτενές ρεπορτάζ για την κοινωφελή αυτή δραστηριότητα της ΕΑΣ Νάξου. Συσσίτια, κοινωνικοί φορείς, οργανώσεις και πολίτες, θα προμηθευτούν τις πατάτες Νάξου που προσφέρει η ΕΑΣ Νάξου...

Η διανομή της πατάτας γίνεται σε συνεργασία με το Δήμο Νέας Ιωνίας, την Περιφέρεια Αττικής, τη Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, όπως είπε ο αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέρος, που υπογράμμισε τη σημαντική προσφορά της ΕΑΣ Νάξου, των παραγωγών του νησιού και την κοινωνική πολιτική που εφαρμόζει η διοίκηση και ο πrόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Δημήτρης Καπούνης.

Όπως διευκρίνισε στην εκπομπή ο διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας της ΕΑΣ Νάξου, Μιχάλης Βερνίκος, η Ένωση θα διανείμει και γραβιέρα Νάξου.


http://diulistirio.blogspot.gr/
 


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Προς άμεση διάλυση τα δύο πρώην μεγάλα κόμματα. Ηθελημένο λάθος η κρατική επιχορήγηση των κομμάτων στα 5 εκατ. αντί στα 15 εκατ. ;

«Οι δανειστές ζητάνε να καταργηθεί το ακατάσχετο στα κόμματα και δύο ιστορικά κόμματα θα πληγούν βαρύτατα»

Σε δύο αποκαλύψεις προέβη απόψε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, οι οποίες αφορούν τα οικονομικά των κομμάτων και ιδιαίτερα αυτών που αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα οικονομικά προβλήματα. 

 Στη διάρκεια παρουσίασης βιβλίου ο κ. Βούτσης είπε ότι εγγράφηκε στον Προϋπολογισμό για την κρατική επιχορήγηση των κομμάτων, κατά λάθος το ποσόν των περίπου 5 εκατομμυρίων ευρώ, έναντι των 15 εκ. ευρώ πέρυσι και των 22 εκ. ευρώ πρόπερσι (και 49 εκ. ευρώ προ κρίσεως), τονίζοντας ότι αυτό έγινε αντιληπτό μόνον κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια. «Δεν το κατάλαβε κανείς, ούτε τα κόμματα που έχουν το μεγαλύτερο πρόβλημα» ανέφερε. 

 «Είναι ένα πολύ μικρό ποσόν για τα κόμματα μιας οκτακομματικής Βουλής και τα κόμματα των ευρωεκλογών, και δεν έχει καμιά σχέση με τις πραγματικές ανάγκες», πρόσθεσε ο κ. Βούτσης. Το λάθος αυτό «δεν είναι εύκολο να διορθωθεί. Μόνον σε αναθεώρηση του Προϋπολογισμού μπορεί να διορθωθεί, κι αν γίνει νόμος ειδικά γι αυτό, ο κόσμος θα πει ότι έκαναν την αλλαγή "μόνον για την πάρτη τους"…». 

 Σε μιαν άλλη αποκαλυπτική αναφορά που προκάλεσε επίσης το ζωηρό ενδιαφέρον των παρισταμένων, ο κ. Βούτσης είπε ότι τους τελευταίους 2-3 μήνες, το κουαρτέτο των δανειστών ζητάει να καταργηθεί το ακατάσχετο που ισχύει για το 40% της κρατικής επιχορήγησης προς τα κόμματα - ενδεχόμενο που πλήττει βαρύτατα τα δύο ιστορικά κόμματα, που είναι υπερχρεωμένα και έχουν στηρίξει τις ρυθμίσεις του δανεισμού τους στην κρατική επιχορήγηση. 

 «Αυτό σημαίνει άμεση χρεοκοπία δύο μεγάλων και ιστορικών κομμάτων» τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής. http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Πρόστιμα έως και 500.000 ευρώ σε όσους καλλιεργούν μεταλλαγμένα επί ελληνικού εδάφους


Πρόστιμο ύψους έως και 500.000 ευρώ θα μπορεί να επιβάλλει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης σε όποιον επιχειρήσει να καλλιεργήσει «μεταλλαγμένα» φυτά επί ελληνικού εδάφους

Σχέδιο νόμου το οποίο κατατέθηκε σήμερα, Τετάρτη στην Ολομέλεια της Βουλής προβλέπει επιβολή προστίμων μέχρι και 500.000 ευρώ σε όποιον επιχειρήσει να καλλιεργήσει μεταλλαγμένα φυτά επί ελληνικού εδάφους.

Οποιοδήποτε φυσικό ή νομικό πρόσωπο παραβαίνει την απαγόρευση καλλιέργειας γενετικά τροποποιημένων οργανισμών ή εισάγει «μεταλλαγμένους» σπόρους στην Ελλάδα -ανεξάρτητα από ενδεχόμενη αστική ή ποινική ευθύνη-, θα επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 100.000 ευρώ το οποίο θα προσαυξάνεται κατά 10.000 ευρώ για κάθε στρέμμα καλλιέργειας έως του ύψους των 500.000 ευρώ.

Τα πρόστιμα που θα εισπράττονται θα αποδίδονται στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης της περιοχής όπου πραγματοποιήθηκε η παράβαση.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Γιατί τέτοια αντίδραση από όλα τα ΜΜΕ για τις απολύσεις των διοικητών των νοσοκομείων ; Δείτε πως είχαν γίνει οι διορισμοί των διοικητών

Η απόφαση της απόλυσης των διοικητών που οδήγησε στην ταυτόχρονη κατακραυγή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, από όλα τα ΜΜΕ και φυσικά τα λοιπά παπαπαγαλάκια 

Απολύονται 44 διοικητές και 15 υποδιοικητές νοσοκομείων από τα καθήκοντά τους μετά την αξιολόγηση που υπέστησαν. Από τους 71 διοικητές που αξιολογήθηκαν, οι 59 παύονται σύμφωνα με το Υπουργείο και οι 12 (8 διοικητές και 4 αναπληρωτές διοικητές) παραμένουν στις θέσεις τους.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση οι 9 διοικητές και αναπληρωτές διοικητές έχουν ήδη υποβάλει τις παραιτήσεις τους.

Η αξιολόγηση έγινε από 5μελή επιτροπή του Υπουργείου Υγείας ενώ, για πρώτη φορά προηγήθηκε αυτής της αξιολόγησης, μια λεπτομερής αξιολόγηση από τους διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) οι οποίοι έχουν την πολιτική εποπτεία των διοικήσεων των νοσοκομείων εδώ και 10 μήνες, με τη διαδικασία προφορικής συνέντευξης για την αξιολόγηση και τη λήψη απόφασης αντικατάστασης των διοικητών.

Μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών αξιολόγησης, το υπουργείο Υγείας θα προχωρήσει άμεσα στην προκήρυξη για την κάλυψη των θέσεων διοικητών και αναπληρωτών διοικητών με ανοιχτή πρόσκληση.

Τα τυπικά προσόντα που πρέπει να έχουν οι μελλοντικοί διοικητές και αναπληρωτές διοικητές είναι:

- Μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών σχετικός με τη διοίκηση, οικονομικά και πληροφορική της υγείας ή άλλος συναφής τίτλος στη διοίκηση και στα οικονομικά.

- Διδακτορικός τίτλος σπουδών συναφής με τις υπηρεσίες υγείας, τη διοίκηση ή τα οικονομικά.

- Την επαγγελματική διαδρομή, όπως προκύπτει από τις θέσεις που υπηρέτησαν καθώς και τη γενικότερη κοινωνική και επαγγελματική αναγνώριση.

- Τη γνώση της αγγλικής ή άλλης επίσης γλώσσας της ΕΕ που προκύπτει από σπουδές σε πανεπιστήμια του εξωτερικού, η σχετικό πιστοποιητικό που αποδεικνύει επάρκεια.

- Τις σπουδές στο εξωτερικό σε συναφές αντικείμενο με τη διοίκηση νοσοκομείων ή επαγγελματικό έργο σε υπηρεσίες υγείας σε χώρες του εξωτερικού.

- Το εκπαιδευτικό έργο που αναγνωρίζεται σε ΑΕΙ ή ΑΤΕΙ σχετικό με τις υπηρεσίες υγείας, τη διοίκηση ή τα οικονομικά ή διεθνείς δημοσιεύσεις σε αναγνωρισμένα περιοδικά για τις υπηρεσίες υγείας.

- Την προσωπικότητα και την εκτίμηση των δεξιοτήτων των υποψηφίων που απαιτούνται για τη θέση και θα προκύψει από την προφορική τους συνέντευξη.

- Τη δοκιμασία αυτοαξιολόγησης.

- Τυχόν συστατικές επιστολές από προηγούμενούς τους εργοδότες.

- Το κοινωνικό τους έργο (συμμετοχή σε εθελοντικές οργανώσεις).

Το Υπουργείο Υγείας εκτιμά ότι μέσα στο 2016 θα καταφέρει να αναδιοργανώσει το ΕΣΥ με αυξάνοντας τη χρηματοδότηση στα νοσοκομεία, κάνοντας προσλήψεις προσωπικού και βελτιώνοντας στις υπηρεσίες υγείας προς τους πολίτες.Πως είχαν διοριστεί οι προηγούμενοι διοικητές ; 


Οι διοικητές - «μαϊμού» 

Σε τουλάχιστον έξι δημόσια νοσοκομεία είχαν εντοπισθεί διοικητές οι οποίοι δεν διέθεταν τα προβλεπόμενα για τη θέση τους πτυχία πανεπιστημιακής σχολής, ανάμεσά τους και ο διοικητής στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια. Όπως είχε καταγγείλει πριν από ένα χρόνο η ΕταιρείαManagement Υπηρεσιών Υγείας, οι διοικητές των εν λόγω νοσοκομείων δεν προσκόμισαν ποτέ στις αρμόδιες αρχές τα πτυχία που απαιτούνταν για τον διορισμό τους. Και αν υπό το βάρος των αποκαλύψεων ορισμένοι φίλοι του πρώην υπουργού Υγείας εξαναγκάσθηκαν να εγκαταλείψουν τα νοσοκομεία, ο κ. Γεωργιάδης δεν βρήκε ποτέ τον χρόνο να απαντήσει στο καίριο ερώτημα της Εταιρίας Management Υπηρεσιών Υγείας που ζητούσε να μάθει «αν αναζήτησε τα αχρεωστήτως καταβληθέντα υπό μορφήν μισθών».


Τα νοσοκομεία της «Γαλάζιας Γενιάς»

Εκτός, όμως, από τους διοικητές με τα πτυχία - μαϊμού, ο κ. Γεωργιάδης απέδειξε την ιδιαίτερη εκτίμηση που έτρεφε στα στελέχη της ΟΝΝΕΔ τοποθετώντας ουκ ολίγα «γαλάζια αγόρια και κορίτσια» στις καίριες θέσεις των νοσοκομείων. Έχουμε και λέμε λοιπόν: 
  • Στο νοσοκομείο Άρτας τοποθετήθηκε ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Αιτωλοακαρνανίας. 
  • Στο Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς «Οι Άγιοι Ανάργυροι» τοποθετήθηκε διοικητής πρώην ΟΝΝΕΔίτης με μοναδική προϋπηρεσία στη Γ.Γ. Νέας Γενιάς. 
  • Αναπληρωτής διοικητής στον «Άγιο Δημήτριο» της Θεσσαλονίκης ανέλαβε με εντολή Γεωργιάδη ένας ακόμη πρώην ΟΝΝΕΔίτης. 
  • Διοικήτρια του Γ.Ν. Λακωνίας τοποθετήθηκε πρώην ΟΝΝΕΔίτισσα, έχοντας να επιδείξει ως μοναδική επαγγελματική εμπειρία αυτή της ειδικής συμβούλου του δημάρχου Καλαμάτας, 
  • ενώ στο Γενικό Νοσοκομείο Αργολίδας «μετακόμισε» από το Νοσοκομείο Αγρινίου ο τέως πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Αιτωλοακαρνανίας.


Πολιτευτές, συνδικαλιστές και φίλοι 

Προφανώς και θα διόριζε περισσότερα πρώην στελέχη της ΟΝΝΕΔ, η Νέα Δημοκρατία  εάν δεν ήταν υποχρεωμένη να βολέψει στα νοσοκομεία και μια στρατιά πολιτευτών της που δεν κατάφεραν να εκλεγούν στις εκλογές του 2012. 
  • Τη διοίκηση του νοσοκομείου "Αττικόν", 
  • του Ιπποκράτειου, του Νοσοκομείου Χίου, 
  • του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, 
  • του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Άγιος Παύλος» 
  • και του Νοσοκομείου Καρπενησίου  
ανέλαβαν πρόσωπα που είχαν βρεθεί στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας ενώ στο ΚΑΤ διορίστηκε ένας από τους στενότερους προσωπικούς φίλους του κ. Γεωργιάδη. Την τιμητική τους είχαν πολλά «γαλάζια» συνδικαλιστικά στελέχη, μέλη του στενού κομματικού μηχανισμού αλλά και στενοί συνεργάτες κορυφαίων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας που τοποθετήθηκαν στο ΚΑΤ, στο "Σωτηρία", στο «Γ. Γεννηματάς», στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ. Παπανικολάου», στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης "Θεαγένειο", στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, στο Νοσοκομείο Κομοτηνής, στο Π.Γ. Νοσοκομείο Λάρισας, στο Νοσοκομείο Κεφαλληνίας και στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου.


Και τα ρέστα στο... ΠΑΣΟΚ

Για να μην αδικήσουμε πάντως την Νέα Δημοκρατία, θα πρέπει κανείς να του αναγνωρίσει το γεγονός ότι για έναν σημαντικό αριθμό νοσοκομείων χρησιμοποιήθηκαν πρόσωπα μη προερχόμενα από τον κομματικό μηχανισμό της, μιας και ο τότε υπουργός Υγείας, που σήμερα κόπτεται υπέρ των τότε επιλογών του, ήταν υποχρεωμένος να εφαρμόσει τον μαθηματικό τύπο της συγκυβέρνησης 3:1 διορίζοντας στα νοσοκομεία και τα ανάλογα στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Και φυσικά δεν θα ξεχάσουμε ....

τον αξέχαστο διορισμό ενός ακροδεξιού φίλου του κ. Γεωργιάδη, εκτελωνιστή στο επάγγελμα και υποψήφιου της ΝΔ στις εκλογές του 2012, τον οποίο ο πρώην υπουργός Υγείας τοποθέτησε στη θέση του διοικητή στο Νοσοκομείο Γρεβενών με πλαστό πανεπιστημιακό τίτλο. Μάλιστα, σχετικά με την αυθεντικότητα του πτυχίου του διοικητή σημειώθηκε καταγγελία λίγες μόλις ημέρες μετά τον διορισμό του και προκάλεσε έλεγχο κατά τον οποίο αποδείχθηκε ότι ο αναγνωρισμένος από το ΔΙΚΑΤΣΑ τίτλος σπουδών, όπως και το δίπλωμα ειδικότητας που είχε καταθέσει για τον διορισμό του, είχαν εκδοθεί στο όνομα άλλου ατόμου, το οποίο είχε το ίδιο ονοματεπώνυμο, αλλά διαφορετικό τόπο και ημερομηνία γέννησης από του ίδιου. Η απάτη του φίλου του κ. Γεωργιάδη ήταν τόσο εμφανής ώστε ο επόμενος υπουργός Υγείας Μ. Βορίδης αναγκάστηκε να ανακαλέσει τον διορισμό και να διαγράψει τον πρώην εκτελωνιστή από το Μητρώο Μισθοδοτούμενων Ελληνικού Δημοσίου. Η περίπτωση του Νοσοκομείου Γρεβενών δεν ήταν ο μοναδικός διορισμός προσώπων με πλαστούς τίτλους σπουδών σε αυτές τις τόσο σοβαρές και υπεύθυνες θέσεις.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Εγκληματίες πολέμου!..

     Πράγματι έχουμε ήδη γίνει το νέο Άουσβιτς,
..τόσο για τους λογής μετανάστες-πρόσφυγες,
..όσο και για τους ιθαγενείς, για τους οποίους η (δυσεύρετη πιά) εργασία φτάνει ίσα-ίσα για να τους ''απελευθερώσει'' από την πείνα της ημέρας.
Η χώρα-στρατόπεδο με τις πολλές επόμενες
γενιές σκλάβων είναι εδώ!

Κι όμως.
Την Παρασκευή πριν το δημοψήφισμα του Ιουλίου ο πρωθυπουργός που τότε φερόταν και φαίνοταν σαν ηγέτης, μαζί με την σύμπνοια ενός εξεγερμένου ήδη λαού, φάνηκε να σώζουν την παρτίδα.
Αυτή η πάντα ευτυχής συνεργασία λαού και ηγέτη, έφερε την ιστορική νίκη στο δημοψήφισμα,
..ένα δημοψήφισμα που όπως αποδείχτηκε εκ των υστέρων είχε προκυρηχθεί επί τούτου την τελευταία στιγμή, ώστε να μην αφήσει κανένα περιθώριο στην ΕΚΤ παρά να απαιτήσει από την Τράπεζα της Ελλάδος (με επί κεφαλής τον απόλυτο προδότη, τον άνθρωπο-σύμβολο της υποτέλειας και του δωσιλογισμού) το κλείσιμο των τραπεζών,
..μέτρο το οποίο έλπιζαν ότι θα λειτουργήσει εκβιαστικά και ενάντια προς την βούληση των πολιτών.

Η εμπνευσμένη όμως συνεργασία λαού και ηγέτη -όπως τότε εκείνος φαινόταν- νίκησαν τον φόβο και έφεραν ένα βήμα πριν την σωτηρία τόσο την χώρα όσο και την Ευρώπη των λαών.
Γι αυτό κι η μετέπειτα προδοσία ήταν πιό πικρή. Γιατί είχαμε φτάσει ένα βήμα πριν την νίκη. Στην ουσία είχαμε ήδη νικήσει.

Είναι αδιανόητο να σου παίρνει κανείς την νίκη μέσα από τα χέρια, να την κάνει ήττα και διασυρμό, και να σε εξαναγκάζει σε δια βίου δουλεία.
Για αυτό, τούτος ο τάχα ηγέτης δεν έχει καμία δικαιολογία και κανένα δικαίωμα ''δια να ομιλεί'',
..πόσο μάλλον για να δηλώνει πως διαπραγματεύεται,
..κι ακόμη περισσότερο για να λεονταρίζει κόντρα δήθεν στις κατουρημένες ποδιές που φιλούσε μέχρι χθες, και βέβαια θα ξαναφιλήσει αύριο.

Και είναι απαράδεκτη οποιαδήποτε επίκληση οποιασδήποτε ''στρατηγικής'' ή ''τακτικής'' για να δικαιολογήσει όσα εγκληματικά συνέβησαν μετά το δημοψήφισμα.
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΠΙΚΑΛΕΙΣΑΙ ΤΑΚΤΙΚΟΥΣ Ή ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥΣ ΕΛΙΓΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙΣ ΜΙΑ ΝΙΚΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΙΧΕΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΕΣ.

Σταματήστε το έγκλημα εναντίον της χώρας και του λαού!
Είσαστε εξίσου απατεώνες με όλους τους προηγούμενους.
Κι ακόμη χειρότεροι αφού προδώσατε μιά ήδη κερδισμένη νίκη.

Είσαστε εγκληματίες πολέμου, αφού σε πόλεμο βρισκόμαστε, με θύματα-πολλά θύματα, κατάλυση της κυριαρχίας του κράτους, και λεηλασία της χώρας.
Και ως εγκληματίες πολέμου θα δικαστείτε όταν επιστρέψει ο καιρός ειρήνης στον τόπο.
Σε ισόβια αν είσαστε ακόμη τότε εν ζωή,
..σε απαξία και στον βόρβορο της ιστορικής μνήμης αν έχετε προλάβει να δραπετεύσετε δια του φυσικού τέλους.

Όπως και νάχει, σταματήστε τώρα!
Όσο ακόμα υπάρχει καιρός για όλους μας!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....