Διυλιστήριο: 11/11/15
ροη αναρτησεων

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Υπουργείο Εργασίας: 133 οφειλέτες ρύθμισαν χρέη 390 εκατ. ευρώ



Σε 133 ανέρχονται οι οφειλέτες των ασφαλιστικών ταμείων που ρύθμισαν οφειλές ύψους 390.679.874 ευρώ.

Αυτό προκύπτει από απάντηση του Υπουργείο Εργασίας σε ερώτηση του πρώην υπουργού Γιάννη Βρούτση.

Από τους οφειλέτες ποσών άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ, σήμερα διατηρούν ενεργή τη ρύθμιση 82 οφειλέτες Κ.Ε.Α.Ο. (κοινές επιχειρήσεις) και 2 οφειλέτες Κ.Ε.Α.Ο. (Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε. εργοδότης), ενώ 49 οφειλέτες Κ.Ε.Α.Ο. (κοινή επιχείρηση) απώλεσαν τη ρύθμιση, με αποτέλεσμα να αναβιώσουν όλα τα πρόστιμα και οι προσαυξήσεις.

Αναφορικά με το ποσό των προσαυξήσεων και πρόσθετων τελών που διαγράφηκε ανά μεγαλοοφειλέτη, αυτό είναι συνάρτηση με τον επιλεγόμενο αριθμό δόσεων της ρύθμισης και χορηγείται στο τέλος με την εξόφληση της ρυθμισμένης οφειλής.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Φυσικό ομοίωμα του Μηχανισμού των Αντικυθήρων δίνει απαντήσεις

Για το νέο φυσικό ομοίωμα του Μηχανισμού των Αντικυθήρων που κατασκευάστηκε από την επιστημονική Ομάδα Διερεύνησης του Μηχανισμού των Αντικυθήρων του ΑΠΘ, καθώς και τα νέα αποτελέσματα των ερευνών που είναι σε συνεχή εξέλιξη μίλησε ο καθηγητής του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ, Κυριάκος Ευσταθίου

Σύμφωνα με τον καθηγητή του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ, Κυριάκο Ευσταθίου, ο οποίος μίλησε στο STAR για το νέο μοντέλο του Μηχανισμού των Αντικυθήρων, το οποίο εκτίθεται στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τον Δήμο Κυθήρων στο ΚΕ.ΔΕ.Α. του ΑΠΘ, το μοντέλο του Μηχανισμού των Αντικυθήρων είναι επικαιροποιημένο με τα νεότερα στοιχεία της έρευνας, είναι κατασκευασμένο από διαφανές υλικό και φωτίζεται εσωτερικά.

Έτσι όλα τα εξαρτήματα του Μηχανισμού, γρανάζια, άξονες, δείκτες, κλίμακες ενδείξεων και γράμματα είναι ορατά.

Το μοντέλο είναι σε κλίμακα 4:1 (70 Χ 80 Χ 140 εκατοστά), είναι δηλαδή 4 φορές μεγαλύτερο από τις διαστάσεις του πρωτότυπου Μηχανισμού και ζυγίζει περίπου 80 κιλά.

Έχει χαραγμένα περίπου 3000 γράμματα, 500 περίπου περισσότερα σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα. Περιέχει 39 γρανάζια, 19 άξονες, 7 δείκτες και 7 κλίμακες ενδείξεων.




Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Συμμορφωθείτεεε!..

    Ώστε ''Έκθεση Συμμόρφωσης'' η επίσημη ονομασία της αξιολόγησης απ' τους τοκογλύφους!
Τσ, τσ, τσ.. Ποιός το περίμενε απ' την πρώτη, άντε, δεύτερη φορά, τέτοια συμμόρφωση.

Και για να συμμορφωθεί ''προς τας υποδείξεις'' ο αριστερός (λέμε και καμιά μ@λακία να περνάει η ώρα) πρωθυπουργός,
..έχει πετάξει ''λευκή πετσέτα'' σε ό,τι αφορά την προστασία από τους πλειστηριασμούς,
..και ετοιμάζεται να κάνει και νέες
υποχωρήσεις στην ρύθμιση για τις εκατό δόσεις.

Στον Καιάδα λοιπόν πάνω από 200.000 οικογένειες, και εκατομμύρια φορολογούμενοι που προσπαθούν να είναι συνεπείς προς τις υπογραφές τους, έστω και εις βάρος του ψωμιού της οικογένειας,
..αρκεί να δώσουν οι εκβιαστές τα 2 δις, αλλά προπαντός τα άλλα 10 δις για την ανα-ξανα-μανα-χρηματοδότηση-κεφαλαιοποίηση των τραπεζών,
..10 δις που θα τα χρεωθούνε (και πάλι) οι έλληνες πολίτες, συμπεριλαμβανόμενων και όσων από μάς, μας πάρουν τα σπίτια.

Αυτό το έγκλημα που χρηματοδοτούνται οι ιδιωτικές τράπεζες με δανεικά που χρεώνεται ο λαός, και που αυτές οι τράπεζες αντί να διαγράψουν ή να μειώσουν τα δάνεια κατά το ποσό που ο καθένας μας χρεώνεται για την αναχρηματοδότηση τους, μας παίρνουν και τα σπίτια,
..είναι ένα έγκλημα εναντίον των πολιτών, που όποιος πολιτικός το αποδέχεται και το προσυπογράφει, είναι άξιος της έσχατης ποινής!

Και σε όλη αυτή την κακουργία και την πολιτική αλητεία, πώς απαντάει ο λαός;
Με μιά χλωμή μονοήμερη απεργία, στην ουσία η χαρά της κυβέρνησης, που θα κόψει μισθούς μίας μέρας για να δώσει πιό πολλά, πιό σύντομα στους ''εταίρους'' τοκογλύφους.

Οι κακούργοι, οι απατεώνες, οι αλήτες, δεν παλεύονται και δεν συγκινούνται με απεργία μιάς μέρας.
Απαιτείται παράλυση του κράτους με ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΠ' ΑΟΡΙΣΤΟ.
Απαιτείται να φύγουν κακήν-κακώς οι κακούργοι-προδότες του ελληνικού λαού, παρέα με τα αφεντικά τους, κάτι Σούλτς, και κάτι Μοσκοβισί, και Ολάντ, και Γιούνκερ και της μάνας τους το λιλί, που έρχονται και μπαινοβγαίνουν εδώ όποτε θέλουν και όπου θέλουν, και μας κουνούν το δάχτυλο, και συμπεριφέρονται σαν μαϊμούδες σε οίστρο, όπου με πρησμένα γεννητικά όργανα ζητούν και άλλη ικανοποίηση, κι άλλη, κι άλλη, μέχρι τελικής εξόντωσης των ''αντισυμβαλλομένων''.

Το ''συμμορφωθείτε'' του τίτλου, αφορά λοιπόν τον λαό.
Αυτός είναι που πρέπει πιά να αντιδράσει, σοβαρά και αποφασιστικά.
Ηγεσία δεν υπάρχει.
Πολιτικοί για τον λαό δεν υπάρχουν, τουλάχιστον μέσα στο κοινοβούλιο.

Πρέπει να τα πάμε όλα απ' την αρχή.
Μέσες λύσεις δεν χωράνε!..



  Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Έξωση στη ΝΔ τη Παρασκευή. Αυτοί που θα έσωζαν τη χώρα


Ο Σαμαρας κατάφερε να «βουλιάξει» ένα ολόκληρο κόμμα. Εκτός απο την κατρακύλα στα ποσοστά, πλέον τους πετάνε και στο δρόμο εξαιτίας των ενοικίων που χρωστάνε. Το επόμενο βήμα ειναι να μείνουν και χωρίς υπαλλήλους αφού ειναι 7 μήνες απλήρωτοι.
Την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί έξωση της Νέας Δημοκρατίας από το κτίριο της Συγγρού.
Η διαχειρίστρια εταιρεία του ακινήτου προσέφυγε με αγωγή εναντίον του Αντώνη Σαμαρά, την οποία και κέρδισε τον Ιούνιο. Τότε όμως, λόγω των capital controls, δεν μπορούσε να εκτελεστεί.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Παραπολιτικά, την Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου, οι δικαστικοί επιμελητές -με βάση τα τωρινά δεδομένα- θα εκτελέσουν την απόφαση και θα θέσουν εκτός κτιρίου προσωπικό και εξοπλισμό.
Οι συνέπειες των «αποκαλυπτηρίων» αναμένονται επώδυνες, καθώς οι ευθύνες για την εξέλιξη έχουν ονοματεπώνυμο και ο Β. Μεϊμαράκης δεν προτίθεται να σιωπήσει πάλι, όπως τον Ιούλιο, όταν παρέλαβε 170 εκατ. ευρώ χρέη και απλήρωτα ενοίκια 4 ετών, άνω του 1 εκατ. ευρώ.
Η εταιρεία Hellenic Capital, διάδοχος της ΑΤΕ Leasing, στην οποία είχε υποθηκευτεί το κτίριο, δεν χαρίστηκε στην ομάδα Σαμαρά, η οποία κώφευε στις συνεχείς εξώδικες προσκλήσεις της.
Αναλόγως έχουν προειδοποιήσει ότι θα κινηθούν και οι απλήρωτοι εργαζόμενοι, ενώ ο πρόεδρος της Ν.Δ. ζήτησε να λάβει πλήρη εικόνα για την κακοδιαχείριση των προηγούμενων ετών, γεγονός που έχει τόσο οικονομική όσο και πολιτική διάσταση.
«Αφενός, ο Βαγγέλης θέλει να είναι έτοιμος σε περίπτωση εκλογής του για παν ενδεχόμενο, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να “σκάσει” το κόμμα στα χέρια του, οπότε είναι λογικό να μην έχει τη διάθεση να πληρώσει τις αμαρτίες άλλων. Αφετέρου, επιθυμεί να αποσυνδέσει εαυτόν από τυχόν μη αναμενόμενες εξελίξεις στην πορεία προς τις εσωκομματικές εκλογές, εξαιτίας της άσχημης οικονομικής κατάστασης της Ν.Δ.», τονίζουν οι παροικούντες τη «γαλάζια» Ιερουσαλήμ.
Επιπρόσθετα, υπάρχει το νομικό κομμάτι της όλης υπόθεσης, που καθιστά τον πρόεδρο της Ν.Δ. προσωπικά υπεύθυνο για όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες, γεγονός που προβληματίζει έντονα τον κ. Μεϊμαράκη.
Oπως είναι φυσικό, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην περίοδο του Αντώνη Σαμαρά, όταν η αδυναμία της Ν.Δ. να καλύψει τη μισθοδοσία των κομματικών υπαλλήλων αποτελούσε διαρκές πρόβλημα, ενώ ταυτόχρονα υπήρχαν εμφανείς δυσχέρειες και σε ουκ ολίγα ακόμη μέτωπα, που είχαν να κάνουν με τον οικονομικό παράγοντα.
Αυτή ακριβώς η πρόθεση του κ. Μεϊμαράκη, να φέρει στο φως τα στοιχεία της πενταετίας 2010-2015, συνιστά και τη βασική αιτία του σιωπηρού «πολέμου» που διεξάγεται αυτό τον καιρό μεταξύ των δύο συστημάτων.
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η κυβέρνηση απορρίπτει την αγορά "κόκκινων" δανείων από Funds όπως θέλουν οι δανειστές

Η κυβέρνηση λέει "όχι" στις αγορές στεγαστικών δανείων από ξένα funds και αυτή είναι η στρατηγική που θα ακολουθήσει τις επόμενες ώρες, έως ότου ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση του πρώτου γύρου προαπαιτουμένων το αργότερο έως το τέλος της εβδομάδας με τους δανειστές.

 Αρμόδιες κυβερνητικές πηγές εξηγούν πως η διαπραγμάτευση αφορά πλέον το σύνολο των κόκκινων δανείων, δηλαδή και τα επιχειρηματικά που αγγίζουν περίπου το 70% των μη εξυπηρετουμένων. Ωστόσο, φαίνεται πως η περίπτωσή τους αντιμετωπίζεται διαφορετικά από την κυβέρνηση, που δεν αποκλείει και πώληση τμήματος ή του συνόλου των επιχειρηματικών σε distress funds. 

 «Βρισκόμαστε πολύ κοντά σε αυτή τη λύση, η οποία είναι κοντά και στην αρχική μας πρόταση» έλεγαν την Τρίτη κυβερνητικές πηγές αμέσως μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, που ασχολήθηκε με όλα τα ανοιχτά θέματα της διαπραγμάτευσης. Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία πρόταση που κατέθεσε η ελληνική πλευρά προς τους δανειστές για τα «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια και τους πλειστηριασμούς αφορά προστασία για αντικειμενικές αξίες ακινήτων έως 180.000 ευρώ για τους άγαμους οφειλέτες και έως 280.000 ευρώ για τους έγγαμους με παιδιά -για κάθε παιδί ανεβαίνει το όριο προστασίας κατά 25.000 ευρώ.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....