Διυλιστήριο: 02/19/14
ροη αναρτησεων

Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2014

Ήρθε η ώρα να σπάσεις τα δεσμά: Δεν μπορείς να αποποιείσαι την ατομική σου ευθύνη

Γράφει ο Νικόλαος Τζαχρήστας.

Καθημερινά παρακολουθώντας τα μμε με τους φιλοξενούμενούς τους βλέπω ότι ανασύρονται ιδεοληψίες και ρητορικές από τις πιο μαύρες εποχές στην ιστορία της Ελλάδας, τον εμφύλιο πόλεμο. Ένας πόλεμος που εξυπηρέτησε καθαρά ξένα συμφέροντα. Ένας πόλεμος που δεν μπορεί να δικαιολογηθεί με κανέναν τρόπο από τους ιδεολογικούς απογόνους αυτών που συνεργάστηκαν πρώτα με τους γερμανούς και μετέπειτα με τους Βρετανούς. Στο 2014 δεν μπορεί να καλλιεργείται η προπαγάνδα του 1944 γιατί τώρα δεν μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι δεν ξέρει. Η φράση ανήκουμε στην δύση είναι θρασύτατη και πλέον δεν πουλάει. Για ποια δύση μιλάμε; Την δύση της σημερινής Γερμανίας; Την δύση της Βρετανίας η οποία σε έβαλε να σκοτώσεις τα αδέρφια σου; Την δύση της Αμερικής η οποία επέβαλε δικτατορία στην πατρίδα σου επειδή την ενόχλησε η άνοδος της αριστεράς, ή την Αμερική που έχει αιματοκυλίσει όλο τον πλανήτη για χάρη κάποιας οικονομικής ελίτ;

Βλέπω τον πρωθυπουργό της χώρας να λαμβάνει μέρος σε σκηνές από το παρελθόν. Από την μια να χαϊδεύει το χέρι μιας γιαγιούλας στην Κεφαλλονιά και από την άλλη να φιλάει τις εικόνες των αγίων στο ¶γιο όρος. Η υποκρισία και το θράσος περισσεύουν σε αυτές τις σκηνές. Σε ποιο θεό μπορεί να πιστεύει κάποιος ο οποίος έχει δολοφονήσει κατά συρροή εκατομμύρια κόσμο; Σε ποιο θεό μπορεί να πιστεύει κάποιος που δημιουργεί μια δεξαμενή ανέργων για να την προωθήσει στους ξένους επενδυτές; Σε ποιο θεό πιστεύει κάποιος που έστειλε ενάμιση εκατομμύριο ανθρώπους στην ανεργία, που πετσόκοψε τις συντάξεις αφού πρώτα πετσόκοψε τα ασφαλιστικά ταμεία, που είναι ο ηθικός αυτουργός τεσσάρων χιλιάδων και πλέον αυτοκτονιών, που βάζει τις κατασταλτικές δυνάμεις να χτυπάνε όσους αντιδρούν στην πολιτική του, σε κάποιον που κατέστρεψε επίτηδες ελληνικές βιομηχανίες και εταιρείες για να προσφέρει άφθονο επενδυτικό έδαφος στους ξένους επενδυτές; Ποιας γριούλας χαϊδεύει το χέρι; Εκείνης που της καταπάτησε την σύνταξη και την αξιοπρέπεια; Καλεί και τις κάμερες για να «τσιμπήσει» ο ταλαιπωρημένος πολίτης; Γίνεται κάποιος που πιστεύει σε θεό να χρησιμοποιεί εμφυλιοπολεμική ρητορική; Δεν ντρέπεται για όσα έχουν κάνει οι ιδεολογικοί του πρόγονοι στους ανθρώπους τις αριστεράς; Ένας άνθρωπος που πιστεύει σε θεό επικροτεί ρητορικές και πρακτικές του μίσους που έστειλαν στα έκτακτα στρατοδικεία της ντροπής και στα εκτελεστικά αποσπάσματα ανθρώπους που είχαν διαφορετική άποψη για την ζωή; Δηλαδή αν πίστευε στον διάβολο ο κύριος Σαμαράς τι θα έκανε περισσότερο από αυτά που ανέφερα πιο πάνω;

Στον αγώνα του κυρίου Σαμαρά για την εξυπηρέτηση των υπερεθνικών οικονομικών ελίτ έβαλε τα μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια, έβαλε τους ιερείς (τα μνημονιακά μέτρα δεν τους άγγιξαν καθόλου), έβαλε την ακροδεξιά που μέχρι πριν από λίγα χρόνια την είχε σε ένα ιδιόμορφο περιθώριο, δίνει αυξήσεις στους ένστολους για να τους έχει μαζί του στις δύσκολες περιόδους που έρχονται, χειραγωγεί την δικαιοσύνη και άλλα πολλά. Θέλεις και άλλα;

Το χειρότερο όμως από όλα τα παραπάνω είναι ο λόγος για τον οποίο γίνονται. Το μόνο που ακούω να κόπτονται οι μνημονιακοί είναι οι ξένες επενδύσεις. Γιατί όμως τόσο πολύ κόψιμο για τους ξένους επενδυτές; Ας τα πάρουμε με την σειρά όμως. Ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας μέσω του ΤΑΙΠΕΔ και σε ξένους επενδυτές. Εσκεμμένη αχρήστευση δημοσίων οργανισμών (την διοίκηση αυτών ασκούσε η εκάστοτε κυβέρνηση μέσω των διευθύνοντων συμβούλων, όποιος θέλει ας πει το αντίθετο) οι οποίοι εν μέρη πάνε σε ξένους επενδυτές. Καταστροφή της ήδη σκάρτης οικονομίας με αποτέλεσμα μια δεξαμενή 1.500.000 εκατομυρίου μόνο των επισήμων ανέργων. Καταπάτηση εργασιακών κεκτημένων που χρόνια ολόκληρα κατακτήθηκαν με αγώνα και αίμα. εκατομμυρίου των ασφαλιστικών ταμείων μέσω του τζόγου των ομολόγων του δημοσίου που κουρεύτηκαν. Όλα αυτά συγκλίνουν στο να προετοιμαστεί το έδαφος για τους ξένους επενδυτές που θα έχουν μειωμένη φορολογία, πρώην δημόσιους οργανισμούς και δημόσια περιουσία που θα πουλιούνται σε αυτούς για πενταροδεκάρες, μεροκάματα Βουλγαρίας ή Πακιστάν (για αυτό φρόντισε η κυβέρνηση), εργασιακά δικαιώματα βγαλμένα από τον μεσαίωνα (και για αυτό φρόντισαν οι κυβερνήσεις) και μια τεράστια δεξαμενή ανέργων οι οποίοι εκ των πραγμάτων θα είναι αναγκασμένη να ζητά από τους επενδυτές εργασία για 300¤. Ποιος κυβερνητικός μίλησε για τις ντόπιες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αργοπεθαίνουν; Κανείς. Το μερίδιο του λέοντος στον προς τον εργασιακό μεσαίωνα που πηγαίνουμε θα το έχουν οι «ξένοι επενδυτές» και τα ντόπια μεγάλα συμφέροντα που δεν έχασαν ποτέ το «χάδι» είτε των πράσινων είτε των γαλάζιων κυβερνήσεων. Ο κύριος Σαμαράς είναι ένας σύγχρονος δουλέμπορος που μας υποβαθμίζει σκοπίμως για να γίνουμε η υπερπολύτιμη για τους ξένους επενδυτές φτηνή εργατική δύναμη χωρίς δικαιώματα υπό το πρίσμα της μόνιμης λόγω χρεωκοπίας επείγουσας κατάστασης. Και οι δανειακές συμβάσεις και τα μνημόνια είναι το διαβατήριό μας προς τον εργασιακό μεσαίωνα, σε μια χώρα που θα είναι το τσιφλίκι εκείνων που θα τους χρωστάμε και θα μας δανείζουν. Τι δεν καταλαβαίνεις;

Η προπαγάνδα για την αριστερά, όπου ο αριστερός είναι άθεος (ενώ ο Σαμαράς κηρύττει τον λόγο του Χριστού), οι αριστεροί θα μας πάρουν τις περιουσίες (τις περιουσίες μας τις παίρνει το κράτος και οι τράπεζες), θα κάνουν την Ελλάδα άνδρο της ανομίας και των μεταναστών (τόσα χρόνια φύλαγαν πολύ καλά τα σύνορα και είχαν άριστη μεταναστευτική πολιτική, όσο για την ανομία ούτε κλέφτες υπάρχουν σήμερα γραβατοφορεμένοι ή μη και η Αθήνα είναι ο επίγειος παράδεισος σήμερα), οι αριστεροί είναι εθνικοί προδότες (το σκοπιανό δηλαδή το δημιούργησαν οι αριστεροί που κυβερνούν τόσα πολλά χρόνια όπως και το γκρίζο Αιγαίο). Είμαστε με τα καλά μας μωρέ; Αν είχαν λίγη τσίπα επάνω τους δεν θα ζητούσαν την ψήφο σου ξανά σε εκλογές. Μετά από το πλιάτσικο που έχουν κάνει δεκαετίες τώρα θα έπρεπε να παραιτηθούν και να πάνε στα σπίτια τους. Αν αυτή δεν είναι η αλήθεια τότε ποια είναι; Είναι αλήθεια αυτή που σου λέει η Τρέμη που είναι υπάλληλος του ¶κτωρα και της Ελληνικός χρυσός; Μόνο για να σε κάνουν να γελάς μπορείς να τους ακούς αυτούς. Δεν είναι δημοσιογράφοι αυτοί. Είναι τα γραφεία προπαγάνδας της κυβέρνησης για να σε φοβίσουν και να σε πείσουν ότι οι κλέφτες, οι ψεύτες και οι προδότες του λαού είναι η μόνη λύση. Όχι δεν είναι τα σκιάχτρα του παρελθόντος η λύση. Δεν γίνεται αυτοί που μας εξαπάτησαν με πολλούς τρόπους να είναι η λύση. Δεν γίνεται να δώσεις ψήφο εμπιστοσύνης σε αυτούς που θέλουν εσένα και τα παιδιά σου σκλάβους των «ξένων επενδυτών». Την λύση δεν θα στην πω εγώ, θα την βρεις μόνος σου γιατί έχεις αυτό το χρέος εκεί όπου κεντρικός πυρήνας της πολιτικής θα είναι ο ανθρωπος και όχι οι τράπεζες και οι οικονομικές ελίτ. Και η λύση δεν θα έρθει από τον καναπέ. Η λύση θα έρθει στον δρόμο χέρι χέρι με τους συνανθρώπους σου ενάντια στην σύγχρονη σκλαβιά, ενάντια στον θάνατο.
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ανοιχτή επιστολή των απολυμένων ταξιθετών από το Αλ Τσαντίρι News

"Όταν στις 11/6 έπεσαν πολύχρωμες μπάρες στην ΕΡΤ, οι πέντε ταξιθέτες/ ταξιθέτριες της εκπομπής «Αλ Τσαντίρι Νιουζ» αποφασίσαμε συλλογικά και ομόφωνα να συμμετάσχουμε στην στάση εργασίας που κήρυξε η ΠΟΣΠΕΡΤ, η ΠΟΕΠΤΥΜ η ΠΟΕΣΥ και η ΕΤΙΤΑ («Η ΠΟΕΣΥ, η ΠΟΣΠΕΡΤ, η ΠΟΕΠΤΥΜ αποφασίσαμε να κηρύξουμε από τις 19:00 έως τις 01:00, στάση εργασίας σε όλα τα ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα της χώρας»). Γνωρίζαμε πως δεν καλυπτόμασταν θεσμικά, μιας και ανήκουμε στο πλήθος των χιλιάδων ανασφάλιστων-αφανών εργατών στα μίντια αλλά και σε πολλούς άλλους κλάδους ανά τον ελλαδικό χώρο. Ακόμα κι έτσι όμως, αποφασίσαμε να σταθούμε αλληλέγγυοι-ες όχι μόνο λόγω πεποίθησης αλλά και λόγω θέσης.

Ειδοποιήσαμε την παραγωγή του Αλ Τσαντίρι Νιουζ πως θα κάνουμε στάση εργασίας, παρ’ όλο που η εκπομπή μέχρι την τελευταία στιγμή επρόκειτο να βγει κανονικά, και κατευθυνθήκαμε στο κατειλημμένο Ραδιομέγαρο της Μεσογείων, σε ένδειξη αλληλεγγύης και στήριξης των απολυμένων της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Την Τρίτη 18/6 επικοινωνήσαμε με την παραγωγή για να μάθουμε αν θα βγει η εκπομπή και ενημερωθήκαμε πως μετά τα γεγονότα της προηγούμενης εβδομάδας, δεν θα χρειαζόταν να πάμε στην τελευταία εκπομπή της σεζόν διότι απολυθήκαμε. Η ενημέρωση αυτή φυσικά δεν ήρθε από κάποιο επίσημο στόμα εκπροσώπου της εταιρείας παραγωγής αλλά από συνάδελφους που επιφορτίστηκαν με τον άχαρο αυτό ρόλο. Εξάλλου πως μπορείς να επιδόσεις επίσημα απόλυση σε αυτούς που επίσημα δεν υπάρχουν; Η στάση των αφεντικών του Τύπου δεν μας κάνει καμία εντύπωση καθώς πέντε απολύσεις φαίνονται απλώς σαν μία μικρή κουκίδα σε έναν πολύμορφο χάρτη χιλιάδων απολυμένων στα εγχώρια ΜΜΕ τα τελευταία 3 χρόνια.

Η απόλυσή μας φυσικά δεν αποτέλεσε καμιά έκπληξη, καθώς ήρθε ως κορωνίδα στην επισφάλεια και την εκμετάλλευση που βιώνουν σχεδόν όλοι οι εργαζόμενοι της εν λόγω εταιρείας παραγωγής. Για εμάς τις ταξιθέτριες και τους ταξιθέτες του Αλ Τσαντίρι Νιουζ, τα παραδείγματα είναι πολλά. Δεχθήκαμε απειλές για απόλυση και στο παρελθόν με την πρόφαση ότι η παραγωγή δεν βγαίνει οικονομικά και συμβιβαστήκαμε σε μείωση του μεροκάματου προκειμένου να μην απολυθεί κανείς μας. Το σενάριο επαναλήφθηκε όταν ζητήσαμε να λύσει η παραγωγή το πρόβλημα της μετακίνησής μας στην Κάντζα. Ο χώρος εργασίας μας ήταν μια αποθήκη. Η στάση της παραγωγής απέναντι στα ζητήματα που μας αφορούσαν απαξιωτική και προσβλητική. Η εργασία μας ανασφάλιστη και μαύρη.

Σε όλα αυτά συναινούσε και ο Λάκης Λαζόπουλος, αφού αποδέχτηκε την συγκεκριμένη εταιρία παραγωγής ως διαχειριστή, και όποιος ισχυριστεί το αντίθετο θα είναι τουλάχιστον υποκριτής.

Παρακολουθήσαμε χτες (Τρίτη 18/6) με μεγάλη προσοχή την τελευταία παράσταση της σαιζόν. Προσέξαμε ότι ο κ. Λαζόπουλος στάθηκε αλληλέγγυος στους, απολυμένους πια, εργαζομένους της ΕΡΤ την ίδια ώρα που απέλυε τους δικούς του εργαζόμενους επειδή στάθηκαν αλληλέγγυοι στους απολυμένους εργαζόμενους της ΕΡΤ!

Αυτό που συνέβη σε μας συμβαίνει παντού. Από τα αλ τσαντίρια έως τους εργάτες γης και από τις μητροπόλεις έως τα ξεχασμένα χωριά της επαρχίας, σχέσεις εκμετάλλευσης που αποκαλούνται σχέσεις εργασίας, ορίζουν την καθημερινότητα όλων μας. Μισθοί και μεροκάματα ξεφτίλα, ανασφάλιστη/ αδήλωτη εργασία, επισφάλεια, φόβος, ψυχολογική βία, ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας, δουλειά μέχρι τελικής πτώσης, μέχρι το σώμα και το μυαλό να μην αντέχουν πια.

Πριν εκχυδαϊστεί εντελώς το γύρω και το μέσα μας να σηκώσουμε κεφάλι και να τα βάλουμε στα ίσα μ’ αυτό που συμβαίνει. Εμείς οι απολυμένοι ταξιθέτες και ταξιθέτριες του Αλ Τσαντίρι Νιουζ, θα διεκδικήσουμε και θα απαιτήσουμε ό,τι προκύπτει από το χρονικό διάστημα της «μαύρης» εργασίας μας.
Ας είναι λοιπόν αυτό το κείμενο μια μικρή προτροπή - γιατί μικρή είναι η φωνή μας, δεν έχουμε αυταπάτες - να μην αποστρέφεται άλλο πια το βλέμμα από κει που οφείλει να είναι καρφωμένο. Στα μικρά ή μεγάλα «τσαντίρια» του καθενός και της καθεμιάς μας".

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΒΙΝΤΕΟ-Πάχτας: Ή θα με ψηφίσετε ή Θα έχουμε ανθρώπινα θύματα. Κύριε Μουρούτη, έναν εισαγγελέα για τον Πάχτα !!!


Για κίνδυνο γενικευμένων συγκρούσεων στην περιοχή της Χαλκιδικής σε περίπτωση που από τις αυτοδιοικητικές εκλογές προκύψει δημοτική αρχή, που θα εναντιωθεί στην εξόρυξη χρυσού, έκανε λόγο Χρήστος Πάχτας μιλώντας στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αριστοτέλη.

«Την επομένη των εκλογών θα υπάρχουν 3.000 άτομα στις Σκουριές. Θα έρθουν όλοι οι αναρχικοί, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ από όλη την Ελλάδα με τους βουλευτές του. Ίσως οι εργαζόμενοι να κάψουν κανένα χωριό και να έχουμε ανθρώπινα θύματα», τόνισε ο δήμαρχος Αριστοτέλη.

Παράλληλα, ο κ. Πάχτας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την μεταλλευτική δραστηριότητα στην περιοχή ενώ αναφορικά με τις καταγγελίες των κατοίκων για τον κίνδυνο που διατρέχει η δημόσια υγεία απ την εξόρυξη χρυσού σχολίασε, «υπάρχουν σήμερα συνδημότες μας που πιστεύουν πράγματι ότι θα πεθάνουν από τον καρκίνο γιατί έτσι τους έχουν ποτίσει με δηλητήριο εδώ και χρόνια».


Πηγή
http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....