Διυλιστήριο: 09/19/17
ροη αναρτησεων

Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2017

Bloomberg προς ΔΝΤ: Σταματήστε να βασανίζετε την Ελλάδα και διαγράψτε το χρέος


Να διαγράψουν το χρέος της Ελλάδας και να σταματήσουν να βασανίζουν τη χώρα, καλεί τους υπεύθυνους του ΔΝΤ, το Bloomberg.

Ειδικότερα σε άρθρο που δημοσιεύει το διεθνές πρακτορείου και υπογράφει ο επικεφαλής της Hayman Capital Management, Kyle Bass, τονίζεται ότι το ΔΝΤπρέπει να πάψει να ζητά νέα ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών.

Ο χαρακτηριστικός τίτλος του άρθρου του Bass είναι: «Το ΔΝΤ πρέπει να σταματήσει να βασανίζει την Ελλάδα». Σημειώνεται ότι η εταιρεία του Bass έχει επενδύσει σε μετοχές ελληνικών τραπεζών.

Όπως τονίζει ο επικεφαλής της Hayman Capital οι Έλληνες πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί στην αποδοχή προσφορών – ιδιαίτερα από το ΔΝΤ, «το οποίο βασανίζει τώρα τη χώρα σε μία άστοχη προσπάθεια να πάρει πίσω τα χρήματά του».

Και προσθέτει: «Οι Έλληνες αξιωματούχοι, εργάσθηκαν σκληρά για να στηρίξουν την οικονομία τους. Από το 2010 έως το 2016, πέτυχαν το σχεδόν αδύνατο έργο της μείωσης του πρωτογενούς ελλείμματος του προϋπολογισμού κατά περίπου 18% του ΑΕΠ και να το μετατρέψουν σε πλεόνασμα».

Όπως λέει: «Μετά από μία βίαιη συρρίκνωση κατά σχεδόν 30%, η ελληνική οικονομία παρουσιάζει σήμερα θετικές ενδείξεις σε όλους σχεδόν τους τομείς – τη βιομηχανική παραγωγή, τις νέες άδειες κυκλοφορίας αυτοκινήτων, τις κατασκευαστικές άδειες, τις τουριστικές αφίξεις».

Παράλληλα ο τραπεζικός τομέας, σημειώνει ο Bass, έχει κάνει μεγάλα βήματα. Οι τράπεζες έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί δύο φορές, έχουν αυξήσεις τις προβλέψεις τους για τα κόκκινα δάνεια και οι κεφαλαιακοί δείκτες τους είναι τώρα σημαντικά υψηλότεροι από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο, παρέχοντας «μαξιλάρι» για τις όποιες μελλοντικές απώλειες.

Ο επικεφαλής της Hayman Capital, υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να έχει ένα μεγάλο βάρος, που αφορά στα δάνεια σχεδόν 250 δισ. ευρώ που της δάνεισαν το ΔΝΤ και οι Ευρωπαίοι εταίροι της «για τη διάσωση της οικονομίας της και κατά πάσα πιθανότητας όλης της Ευρωζώνης». Το χρέος αυτό παραμένει, σημειώνει, παρά το «κούρεμα» το 2012 της αξίας των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου που είχαν ιδιώτες επενδυτές και τις απώλειες που υπέστησαν οι μέτοχοι των ελληνικών τραπεζών, οι οποίοι είδαν τις επενδύσεις τους να εξατμίζονται δύο φορές με τις ανακεφαλαιοποιήσεις.

Το ΔΝΤ να διαγράψει το χρέος της Ελλάδας

Αναφέρει δε χαρακτηριστικά: «Το ΔΝΤ θα μπορούσε να διαγράψει το χρέος του και να ελαφρύνει το βάρος της Ελλάδας. Αυτό θα ωφελούσε την μακροπρόθεσμηοικονομική υγεία της χώρας και επομένως και της Ευρώπης. Αντίθετα, το Ταμείο ζητά περαιτέρω μέτρα λιτότητας και επιμένει σε «διαρθρωτικές» μεταρρυθμίσεις αμφίβολης αξίας».

Όπως λέει: « Εμμένοντας στην οικονομική του ιδεολογία, εξουδετερώνει τις πρώτες ενδείξεις οικονομικής ανάπτυξης και καταστέλλει κάθε ελπίδα πραγματικής ευημερίας».

Το ΔΝΤ, προσθέτει, εμφανίσθηκε ως σωτήρας της Ελλάδας κατά τη διάρκεια της ευρωπαϊκής χρηματοπιστωτικής κρίσης, «αλλά τώρα μοιάζει περισσότερο με άσπονδο φίλο». Γνώριζε, συνεχίζει, ότι τα δάνεια του δεν θα μπορούσαν να αποπληρωθούνποτέ. «Το έχω ακούσει απευθείας από αξιωματούχους που μετείχαν στη διαδικασία», σημειώνει ο αρθρογράφος.

Ο Bass τονίζει ότι η Ελλάδα χρειάζεται να ανακτήσει επειγόντως την επενδυτική και καταναλωτική εμπιστοσύνη σήμερα. Για να συμβεί αυτό, οι επίσημοι δανειστές της χώρας πρέπει να διαγράψουν μερικά το χρέος τους ή να το μετατρέψουν σε μετοχές, αποδίδοντας αυτό στο κόστος της διατήρησης της συνοχής της Ευρωζώνης.

Δεν χρειάζεται άλλη ανακεφαλαιοποίηση το τραπεζικό σύστημα

Στο σημείο αυτό υπογραμμίζει ότι «η στάση του ΔΝΤ είναι παράλογη. Υποκινείται από το ίδιο του συμφέρον παρά από το τι θα ήταν καλύτερο για την Ελλάδα. Το Ταμείο προσπάθησε ταυτόχρονα να μπλοκάρει την επάνοδο της Ελλάδας στις κεφαλαιαγορές και επιχείρησε να υπονομεύσει τη νέα τραπεζική ένωση της Ευρώπης, απαιτώντας και άλλη ανακεφαλαιοποίηση».

Παράλληλα ο αρθρογράφος επιμένει ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα δεν χρειάζεται άλλη ανακεφαλαιοποίηση.

Όπως γράφει: «Οι ρυθμίσεις των δανείων γίνονται με τον καλύτερο τρόπο από τα πιστωτικά ιδρύματα, που έχουν σχέση με τους δανειολήπτες και μπορούν να βρουν λύσεις, χωρίς να δημιουργούν αχρείαστη αποδιάρθρωση. Αυτό είναι ακριβώς ο τρόπος που οι ΗΠΑ προχώρησαν στην αναδιάρθρωση των προβληματικών στεγαστικών δανείων με το Home Affordable Refinance Program, το οποίο έθεσε τη βάση για την ανάκαμψη της οικονομίας και της στεγαστικής αγοράς. Αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει μοντέλο για την Ελλάδα»,.

Είναι σαφές ότι η Ελλάδα, έκανε αυτό που της αναλογούσε, προωθώντας νομοθετικές μεταρρυθμίσεις που δίνουν στις τράπεζες νέα μέσα για την αντιμετώπιση των προβληματικών δανείων.

Ο Bass αναφέρει ακόμα: «Το ΔΝΤ, όμως, άρχισε να υπονομεύει τη νέα νομοθεσία πριν καν ισχύσει, υποστηρίζοντας ότι δεν θα είχε αποτελέσματα. Αυτό είναι αντιπαραγωγικό, επειδή αποθαρρύνει τους δανειζόμενους και τους δανειστές να συνεργασθούν για να βρουν λύσεις που θα κάνουν διαχειρίσιμο το βάρος του χρέους και θα επιτρέψουν τελικά την επάνοδο των επιχειρήσεων στην ανάπτυξη. Η επίθεση στην Ελλάδα, την ώρα που αυτή προσπαθεί να κάνει πρόοδο, δεν αποτελεί υπεύθυνη συμπεριφορά».

Ο επικεφαλής της Hayman Capital, τονίζει ότι είναι εύκολο να δει κανείς τις αρνητικές συνέπειες από το «σχέδιο» του ΔΝΤ: περαιτέρω διάβρωση της επενδυτικής εμπιστοσύνης στην Ελλάδα και υπονόμευση της πολιτικής ανεξαρτησίας της Ευρωπαϊκής Εποπτικής Αρχής για τις τράπεζες.

Και καταλήγει: «Οι ιδιώτες επενδυτές έχουν υποφέρει. Οι Έλληνες πολίτες έχουν υποφέρει υπερβολικά. Τώρα το ΔΝΤ πρέπει να κάνει αυτό που του αναλογεί, διαγράφοντας ελληνικό χρέος, σταματώντας τις απαιτήσεις για μία νέα ανακεφαλαιοποίηση και αφήνοντας τους Ευρωπαίους ηγέτες να αναλάβουν την ευθύνη».


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Στους εισαγγελείς οι αναφορές για την Τράπεζα Πειραιώς


Οι ελεγκτές της ΤτΕ έχουν διαπιστώσει παρατυπίες σε χορηγήσεις δανείων και διαδικασίες που άπτονται των capital controls κατά την περίοδο 2014-2016. Τα πρώτα στοιχεία έχουν σταλεί ήδη στην Αρχή Καταπολέμησης Χρήματος από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

Στα χέρια της αντιεισαγγελέως Άννας Ζαΐρη, η οποία προΐσταται της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες βρίσκονται, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αναφορές του πορίσματος κατόπιν ελέγχου που διεξήγαγε η Τράπεζα της Ελλάδος για τα πεπραγμένα στην Τράπεζα Πειραιώς ΠΕΙΡ -1,71% κατά την περίοδο 2014-2016.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν στο Euro2day.gr ότι οι αναφορές που παραδόθηκαν στην αντιεισαγγελέα περιέχουν ονόματα υψηλόβαθμων στελεχών της προηγούμενης διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς.

Όσο για το πόρισμα αναμένεται να είναι έτοιμο άμεσα και γνώση τόσο για τις αναφορές όσο και για το πόρισμα θα λάβει -αν δεν έχει ήδη γίνει- επισήμως και η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς, όπως προβλέπει η τυπική διαδικασία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ενδελεχής έλεγχος που διεξήγαγαν το τελευταίο 7μηνο οι ελεγκτές της Τράπεζας της Ελλάδος κατέδειξε σωρεία παραβάσεων από στελέχη της διοίκησης κατά την περίοδο 2014-2016, που αφορούν πωλήσεις στεγαστικών δανείων μεγαλοστελεχών σε ξένα funds, χωρίς την παραχώρηση του ακινήτου, μετοχοδάνεια υψηλόβαθμων στελεχών τα οποία πουλήθηκαν σε funds και εν συνεχεία εξαγοράστηκαν στο 20% της αξίας τους, επενδύσεις σε φωτοβολταϊκά αλλά και παραβίαση των περιορισμών των capital controls μέσω των λογαριασμών μισθοδοσίας τους. Το θέμα ανέδειξε σήμερα το «Εθνος».

Ενήμερη η διοίκηση

Πληροφορίες του Euro2day.gr αναφέρουν ότι η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς ήταν εδώ και καιρό ενήμερη για το θέμα εξ ου και επιτάχυνε το έργο της αλλαγής του στελεχιακού της δυναμικού σε νευραλγικούς τομείς, όπως οι επιτροπές πιστοδοτήσεων και παρακολούθησης των μη εξυπηρετούμενων δανείων αλλά και άλλες.

Ήδη αρκετά στελέχη από την προηγούμενη διοικητική περίοδο έχουν αποχωρήσει από την Τράπεζα και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να αποχωρήσουν σίγουρα άλλα δύο στελέχη.

Αναφορικά με το θέμα, σε σημερινή της ανακοίνωση η Πειραιώς σημειώνει ότι ««στο πλαίσιο εταιρικής διακυβέρνησης της Tράπεζας Πειραιώς, δεν επιτρέπεται να σχολιάζουμε οποιαδήποτε ζητήματα ελέγχονται ή βρίσκονται υπό διερεύνηση από τις αρχές. Πολιτική και πρακτική μας είναι η απρόσκοπτη και πλήρης συνεργασία με όλες τις αρμόδιες αρχές που διεξάγουν ελέγχους. Προσβλέπουμε στην κατάληξη αυτών των ερευνών, ώστε να εξετάσουμε τα όποια ευρήματα και να πράξουμε αναλόγως».

Αναστασία Παπαϊωάννουa.papaioannou@euro2day.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Έκτακτη ενίσχυση 43 εκατ. ευρώ για τη Λέσβο


Οι πόροι θα διατεθούν για την αποκατάσταση των ζημιών και την αντιμετώπιση των στεγαστικών αναγκών που προέκυψαν από τον σεισμό των 6,3 ρίχτερ της 12ης Ιουνίου

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης, υπέγραψε σήμερα έκτακτη ενίσχυση ύψους 43 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών και την αντιμετώπιση των στεγαστικών αναγκών που προέκυψαν από τον σεισμό των 6,3 ρίχτερ της 12ης Ιουνίου 2017.

Τα χρήματα, που θα διατεθούν για την επισκευή, ανακατασκευή ή την κατεδάφιση κτιρίων που υπέστησαν βλάβες από το σεισμό και για την επιδότηση ενοικίου των πολιτών που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους προέρχονται από το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Αναφερόμενος στην έκτακτη ενίσχυση ο αναπληρωτής υπουργός δήλωσε ότι: «Από την πρώτη στιγμή, δεσμεύσαμε όλους τους απαραίτητους πόρους για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκάλεσε ο σεισμός στη Λέσβο. Σήμερα, προχωράμε σε έκτακτη ενίσχυση ύψους 43 εκατ. ευρώ από το εθνικό σκέλος του ΠΔΕ, ώστε να αντιμετωπιστούν οι επείγουσες ανάγκες στέγασης και να επανέλθει άμεσα, η κανονικότητα στο νησί. Ήδη, από την 31η Αυγούστου, το Υπουργείο Οικονομίας, έχει καταθέσει αίτημα για την ενεργοποίηση του Ταμείου Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διεκδικώντας επιπλέον χρηματοδότηση για τις υποδομές που υπέστησαν βλάβες από το σεισμό. Εξαντλούμε όλα τα διαθέσιμα μέσα, όπως κάναμε και στην Κω με την άμεση χρηματοδότηση των εργασιών αποκατάστασης του λιμένα του νησιού, για την ταχύτερη ικανοποίηση όλων των αναγκών και την οριστική ανακούφιση των πληγέντων».

Η επιδότηση ενοικίου-συγκατοίκησης, ορίζεται στο ποσό των 300 ευρώ το μήνα για μεμονωμένα άτομα, 350 ευρώ το μήνα για οικογένειες μέχρι και τριών ατόμων, 400 ευρώ για τετραμελείς οικογένειες και 500 ευρώ για οικογένειες περισσοτέρων ατόμων.

Η επιδότηση θα χορηγείται ανά τρίμηνο ενώ η ενίσχυση του πρώτου τριμήνου θα χορηγηθεί αμέσως μετά την έκδοση της Απόφασης Δικαιούχου.

Πηγή news247.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

To «Πρώτο Θέμα»… αποκαλύπτει σπατάλη για κυβερνητική λιμουζίνα αλλά το όχημα χρησιμοποιείται από τον Σαμαρά!Σε νέο κρούσμα διασποράς «ψευδών ειδήσεων» πρωταγωνιστεί για άλλη μια φορά το «Πρώτο Θέμα» με… αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της ιστοσελίδας που, όπως μαντεύετε, καταφέρεται φυσικά εναντίον της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα.

Ειδικότερα, στην ιστοσελίδα του «Πρώτου Θέματος» ανέβηκε η είδηση με τον τίτλο «Έδωσαν 15.000 ευρώ για τέσσερα λάστιχα για θωρακισμένη κυβερνητική λιμουζίνα» και υπότιτλο «Στο παρελθόν έχει χρησιμοποιηθεί για τις μετακινήσεις του υπ. Προστασίας του Πολίτη».


Ο συντάκτης δεν έχασε την ευκαιρία να κατακεραυνώσει το κυβερνών κόμμα γράφοντας «Βαθιά το χέρι στην τσέπη συνεχίζει να βάζει και επί ΣΥΡΙΖΑ ο Έλληνας φορολογούμενος για τη συντήρηση του κυβερνητικού στόλου των θωρακισμένων λιμουζινών. Παρά τις βαρύγδουπες διακηρύξεις ότι η κυβέρνηση της Αριστεράς θα εγκατέλειπε τις κοστοβόρες μετακινήσεις και θα προχωρούσε στην εκποίηση του μισού κρατικού στόλου αυτοκινήτων ο λογαριασμός έρχεται φουσκωμένος κάθε φορά που οι υπερπολυτελείς υπουργικές Mercedes και BMW περνούν την πόρτα του συνεργείου».

Το αντικυβερνητικό κρεσέντο συνεχίστηκε με τον συντάκτη να αναφέρει ότι: «Πιο πρόσφατο χαρακτηριστικό παράδειγμα η αλλαγή ελαστικών στη θωρακισμένη MERCEDES S600 της Υπηρεσίας Ασφαλείας Μελών Κυβέρνησης και Πολιτικών Προσώπων, που κόστισε ούτε λίγο ούτε πολύ 15.000 ευρώ! Στις 7 Σεπτεμβρίου 2017 υπογράφηκε η σύμβαση για την αγορά 4 ελαστικών για τη θηριώδη θωρακισμένη MERCEDES των 6.000 κ.ε με υπηρεσιακό αριθμό ΕΑ27103, που κατά το πρόσφατο παρελθόν είχε διατεθεί για τις μετακινήσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη.»

Εν ολίγοις, το «Πρώτο Θέμα» ισχυρίστηκε πώς «το κόστος των 4 ελαστικών ειδικού τύπου με διαστάσεις 245/700/470-116Η ανήλθε σε 12.999,96 ευρώ ή αλλιώς 3.250 ευρώ το κάθε ελαστικό!».

Μόνο που ήρθε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με ανακοίνωσή του, να διαψεύσει ότι το εν λόγω θωρακισμένο όχημα χρησιμοποιείται από κυβερνητικό στέλεχος:

«Η συγκεκριμένη θωρακισμένη Μercedes είχε διατεθεί και παραμένει διατεθειμένη προς χρήση πρώην πρωθυπουργού, και συγκεκριμένα του κύριου Σαμαρά.

Συνεπώς δεν ισχύει ότι το αυτοκίνητο αποτελεί “κυβερνητική λιμουζίνα” ούτε ότι “κατά το πρόσφατο παρελθόν είχε διατεθεί για τις μετακινήσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη”, όπως ψευδώς αναφέρει το δημοσίευμα».

Το κερασάκι στην τούρτα ήρθε με το όνομα του πρώην πρωθυπουργού που χρησιμοποιεί τη «λιμουζίνα».

Φυσικά το καλό fake new είναι το εκμεταλλεύσιμο, έτσι ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης δεν έχασε την ευκαιρία να προβάλει για μια ακόμα φορά ψευδή και ανυπόστατη είδηση

Πηγή neaselida.news

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ξεπέρασαν τις 100.000 οι φορολογούμενοι που ολοκλήρωσαν τις διαδικασίες οικειοθελούς αποκάλυψης - 4,3 δισ. ευρώ η φορολογητέα ύλη

Προθεσμία 12 ημερών (δηλαδή έως τις 30 Σεπτεμβρίου) έχουν όσοι επιθυμούν να τακτοποιήσουν τις υποθέσεις τους με την Εφορία και να αποκαλύψουν οικειοθελώς αδήλωτα εισοδήματα.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι ως το τέλος Ιουλίου 88.000 φορολογούμενοι (έχουν ξεπεράσει πλέον τους 100.000) είχαν προσέλθει και είχαν ολοκληρώσει τις διαδικασίες οικειοθελούς αποκάλυψης, με τη συνολική φορολογητέα ύλη να υπολογίζεται στα 4,3 δισ. ευρώ.
Εναν μήνα νωρίτερα τα αντίστοιχα μεγέθη αφορούσαν 53.000 ΑΦΜ με βεβαίωση πρόσθετων φόρων 316.000.000 ευρώ και φορολογητέα ύλη 3,671 δισ. ευρώ.

Περίπου το 80% των φορολογουμένων που εντάχθηκαν στη ρύθμιση κλήθηκε από την Εφορία να δώσει εξηγήσεις, καθώς από τον έλεγχο που έγινε στις λίστες και στα εμβάσματα διαπιστώθηκε αναντιστοιχία δηλωθέντων και περιουσιακών στοιχείων.
Οι φορολογούμενοι για τους οποίους δεν έχει εκδοθεί εντολή ελέγχου μπορούν να υποβάλουν και αρχικές ή τροποποιητικές δηλώσεις για την αποκάλυψη μη δηλωθείσας φορολογητέας ύλης ετών της περιόδου 2000-2016 και να πληρώσουν τους φόρους που αναλογούν προσαυξημένους με πρόσθετο φόρο που ορίζεται σε 12% του κύριου φόρου, αντί του 10% που ίσχυε έως τις 31/5/2017.

Η ρύθμιση αφορά όλες τις φορολογίες (φόρος εισοδήματος, ΦΠΑ, φόροι ακίνητης περιουσίας, ΕΝΦΙΑ, φόροι κληρονομιών, δωρεών, γονικών παροχών, φόροι μεταβιβάσεων ακινήτων κ.λπ.).
Επιπλέον, στη ρύθμιση μπορούν να υπαχθούν και περιπτώσεις φορολογουμένων που δεν υπέβαλαν ή υπέβαλαν ανακριβώς δηλώσεις πληροφοριακού χαρακτήρα (δηλώσεις διακοπής επαγγελματικών δραστηριοτήτων, συγκεντρωτικές καταστάσεις τιμολογίων κ.λπ.).

Ποσοστό πρόσθετου φόρου 12% επί του κύριου φόρου θα επιβάλλεται και:
α) σε περιπτώσεις φορολογουμένων για τους οποίους ως την υποβολή των δηλώσεων έχει εκδοθεί και δεν έχει κοινοποιηθεί η εντολή ελέγχου, καθώς και
β) σε περιπτώσεις υποβολής δηλώσεων εντός 90 ημερών από την κοινοποίηση στον φορολογούμενο της εντολής ή της πρόσκλησης παροχής πληροφοριών.

Οι φορολογούμενοι που θα υποβάλουν τις δηλώσεις οικειοθελούς αποκάλυψης θα γλιτώσουν από τυχόν πρόστιμα μη υποβολής ή υποβολής ανακριβών δηλώσεων καθώς και από πρόσθετους φόρους εκπρόθεσμης καταβολής, που θα μπορούσαν να φτάσουν και ως το 120% της αρχικής οφειλής.

Θα γλιτώσουν επίσης κι από τυχόν πρόστιμα για πλαστά και εικονικά φορολογικά στοιχεία, για μη έκδοση ή ανακριβή έκδοση φορολογικών στοιχείων κ.λπ. Επιπλέον, εάν η φοροδιαφυγή η οποία ομολογείται είναι ποινικά κολάσιμη, ο φορολογούμενος δεν θα διώκεται ποινικά.

Πηγή www.dimokratianews.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Σύγκρουση ΑΝ.ΕΛ. – ΣΥΡΙΖΑ για την τροπολογία του Υπουργείου Δικαιοσύνης


Οι ΑΝ.ΕΛ. βλέπουν «κίνδυνο εθνικής ασφάλειας» από την εφαρμογή της!

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η τροπολογία που κατέθεσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης στο σχέδιο νόμου για την ευρωπαϊκή εντολή έρευνας στις ποινικές υποθέσεις, σχετικά με την ανάκληση ή μεταρρύθμιση αποφάσεως που έχει σχέση με την Τουρκική Ένωση Ξάνθης, έχει προκαλέσει τριγμούς στο εσωτερικό της Κυβέρνησης μετά την εντονότατη αντίδραση των ΑΝΕΛ οι οποίοι απαιτούν να αποσυρθεί.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, με αφορμή την επίμαχη τροπολογία, στο περιθώριο του υπουργικού συμβουλίου ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος και ο υφυπουργός Εξωτερικών και μέλος του εθνικού συμβουλίου των ΑΝΕΛ Τέρενς Κουίκ είχαν ένα διάλογο σε υψηλούς τόνους με τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Καμμένος φέρεται να ζήτησε σε πολύ έντονο ύφος από τον κ. Κοντονή αλλά και από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό κ. Αλ. Τσίπρα να αποσυρθεί η τροπολογία, κάτι που αναμένεται να ζητήσει αύριο επίσημα ο αγορητής των ΑΝ.ΕΛ. κ. Αθανάσιος Παπαχρηστόπουλος από το βήμα της Βουλής των Ελλήνων.

Το θέμα φαίνεται πως θα έχει συνέχεια, καθώς η τροπολογία για την αυτοαποκαλούμενη τουρκική ένωση Ξάνθης έχει προκαλέσει δυσαρέσκεια στους κόλπους των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Σε διαρκή επικοινωνία με την Αθήνα βρίσκονται τα στελέχη των ΑΝ.ΕΛ. στην Ξάνθη κ. Χρύσα Ούτση και ο κ. Παναγιώτης Σγουρίδης μεταφέροντας τις ανησυχίες της τοπικής κοινωνίας αλλά και τις επιφυλάξεις ειδικών και αρμοδίων.

Η σοβαρότητα της κατάστασης φαίνεται κι από την σημερινή ανακοίνωση της Κ.Ο. των ΑΝΕΛ η οποία έχει ως εξής:

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δηλώνουμε με τον πιο ξεκάθαρο και κατηγορηματικό τρόπο την αντίθεσή μας στη διάταξη του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης με την οποία παρέχεται η δυνατότητα στους νομικούς παραστάτες της αυτοαποκαλούμενης «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης» να καταθέσουν εκ νέου αίτηση στο νυν αρμόδιο ειρηνοδικείο για την αναγνώριση και την εφαρμογή της πιο πάνω απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Καλούμε το υπουργείο Δικαιοσύνης να ξαναμελετήσει τη συγκεκριμένη διάταξη και να αναδιαμορφώσει τη στάση του έναντι της πιο πάνω απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου καθώς εγκυμονούνται σοβαροί κίνδυνοι εθνικής ασφάλειας από την εφαρμογή της.

Να υπενθυμίσουμε ότι η προωθούμενη ρύθμιση βασίζεται σε απόφαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου ανθρωπίνων δικαιωμάτων που δικαίωσε μειονοτικούς συλλόγους της Θράκης.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....