Διυλιστήριο: 05/20/15
ροη αναρτησεων

Τετάρτη, 20 Μαΐου 2015

VIDEO - Γερμανίδα ευρωβουλευτής σε Κούλογλου: Δεν σας θέλουμε, είστε κομμουνιστές. - «Έχετε μάθει ότι έπεσε το τείχος του Βερολίνου;»

Μισή ώρα κράτησε η καυτή αντιπαράθεση στο γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι France 24, ανάμεσα στην Ίνγκε Γκρέσλε και τον Στέλιο Κούλογλου, με θέμα την κατάσταση στην Ελλάδα. Μεταξύ άλλων η Γερμανίδα ευρωβουλευτής, στέλεχος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (της Μέρκελ) και πρόεδρος της επιτροπής προϋπολογισμού της Ευρωβουλής, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι… κομμουνιστικό κόμμα. «Έχετε μάθει ότι έπεσε το τείχος του Βερολίνου;» απάντησε ο Σ. Κούλογλου.


Η συζήτηση είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα γιατί δείχνει τις απόψεις που επικρατούν στο Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα και σε ένα μέρος της κοινής γνώμης της Γερμανίας. Στα highlights του debate, η Γερμανίδα ευρωβουλευτής κατηγόρησε την ελληνική κυβέρνηση ότι προετοιμάζει ένα Grexit. «Πραγματικά πιστεύω ότι η ελληνική κυβέρνηση ετοιμάζει την έξοδο της χώρας από το ευρώ. Θέλουν να φύγουν χωρίς να αναλάβουν την ευθύνη. Κι αυτό είναι δυσάρεστο, γιατί αυτά που πρέπει να κάνουν για να παραμείνουν, δεν τα κάνουν» είπε η Ίνγκε Γκρέσλε.

Απαντώντας ο Στέλιος Κούλογλου αρνήθηκε ότι η κυβέρνηση σκέφτεται το ενδεχόμενο ενός Grexit και μίλησε για θεωρία συνωμοσίας. «Με αφήνει έκπληκτο αυτή η θεωρία συνωμοσίας που ακούσαμε μόλις. Όχι. Η ελληνική κυβέρνηση έχει πει επανειλημμένως, ότι θέλει να παραμείνει η χώρα στην ευρωζώνη. Έχει κάνει τεράστιες παραχωρήσεις, τους τρεις μήνες μετά τις εκλογές, ώστε να πετύχει μια αμοιβαία κατανόηση και συμφωνία που να ωφελεί και τις δυο πλευρές» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Έλληνας ευρωβουλευτής.
«Θέλουν να κάνουν την ελληνική κυβέρνηση να εγκαταλείψει κάθε προεκλογική της υπόσχεση. Ρωτώ και τη συνάδελφό μου και δεν μου δίνει απάντηση. Είναι απαραίτητες οι εκλογές; Αν μια χώρα δεν μπορεί να αλλάξει έστω και λίγο κάποια πράγματα σεβόμενη το γενικό πλαίσιο, να αλλάξει κάποιες πολιτικές που ακολουθεί, τότε γιατί να κάνουμε εκλογές;» ρώτησε στη συνέχεια την Ίνγκε Γκρέσλε.

«Το πρόβλημα σας είναι ότι περιμένετε από τη Γερμανία και τις άλλες χώρες της Ευρωζώνης και τους φορολογούμενους πολίτες της Σλοβακίας και της Λιθουανίας που είναι πολύ φτωχότεροι να πληρώσουν για τις προεκλογικές υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό είναι άδικο και τελείως εσφαλμένο. Σας παρακαλώ προσέξτε το καλά, δε σκοπεύουμε να πληρώσουμε για τις υποσχέσεις σας…» υποστήριξε η Γερμανίδα ευρωβουλευτής.

«Μα κυρία μου, πρόκειται για δάνειο! Είναι δάνειο, ένα δάνειο. Δεν μας χαρίζεται χρήμα. Το ξεπληρώνουμε. Πληρώνουμε τους τόκους. Τα πληρώνουμε όλα. Ακόμη και από το περσινό καλοκαίρι που δεν δόθηκε ούτε ένα ευρώ γιατί προσπαθούν να ασκήσουν πίεση στην κυβέρνηση…» απάντησε ο Στέλιος Κούλογλου.

«Φυσικά το ενδεχόμενο ενός δημοψηφίσματος δεν θα μπορούσε να μείνει εκτός συζήτησης. Ο Στέλιος Κούλογλου σημείωσε σχετικά: «Κανείς δε θέλει δημοψήφισμα αλλά αν μας αναγκάζουν να αλλάξουμε τελείως την πολιτική μας πρέπει να ρωτήσουμε το λαό! Και μας ζητούν να ακολουθήσουμε την πολιτική που η προηγούμενη κυβέρνηση δεν τόλμησε να ψηφίσει. Και γι’ αυτό κάναμε εκλογές! Δεν τόλμησαν να ακολουθήσουν αυτή την πολιτική. Και τώρα ζητούν από εμάς να το κάνουμε; Όχι! είναι μια νέα κυβέρνηση που σέβεται όλες τις συμφωνίες και το πλαίσιο αλλά θέλουμε να κάνουμε κάποιες αλλαγές και η Γερμανία μας λέει ότι δεν χρειάζεται πλέον να κάνουμε εκλογές. Θα μας λένε οι Γερμανοί ψηφοφόροι τι θα κάνουμε! Αυτή είναι η Ευρώπη!»

Στη συνέχεια η Γερμανίδα ευρωβουλευτής, Ίνγκε Γκρέσλε, υποστήριξε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θέλει να τηρήσει την παραμικρή δέσμευση για να βγει από την κρίση. «Χρειάζεστε μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα, να τον μειώσετε έστω σταδιακά, αλλά σταθερά. Και τώρα βλέπουμε να γίνεται το αντίθετο και να ψηφίζεται στην ελληνική βουλή από το ΣΥΡΙΖΑ» σημείωσε η Γκρέσλε.

Αναφερόμενη στις μειώσεις που ζητούν οι δανειστές στις συντάξεις - και χωρίς να απαντήσει στον Στέλιο Κούλογλου που ρωτούσε σε ποια ηλικία οι Γερμανοί βγαίνουν στη σύνταξη» - είπε:

«Δεν μπορείτε να ζητάτε να πληρώνουν άλλοι για ένα σύστημα το οποίο δεν είναι βιώσιμο. Το σύστημά σας δεν είναι βιώσιμο. Αυτό είναι το πρόβλημα. {…} Πρέπει να στηρίξετε τον ιδιωτικό τομέα. Τίποτα δε γίνεται γιατί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι κομμουνιστική και πως μπορεί να περιμένει κανείς από κομμουνιστές να κάνουν μεταρρυθμίσεις;».

«Μα τι είναι αυτά που λέτε; Ποια κομμουνιστική κυβέρνηση; Δεν είμαστε στον Ψυχρό Πόλεμο. Κυρία Ίνγκε, για όνομα του Θεού! Κομμουνιστική κυβέρνηση; Έχουμε κομμουνιστικό κόμμα στην Ελλάδα που είναι ενάντια στην κυβέρνηση! {…} Μα κομμουνιστική κυβέρνηση; Το τείχος του Βερολίνου έπεσε το ξέρετε;» απάντησε ο Έλληνας ευρωβουλευτής.
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Εξεταστική για τα Μνημόνια: Διαφορετική η λίστα μαρτύρων από κάθε κόμμα - Δείτε ποιους καλεί το κάθε κόμμα


Υπό την βαριά σκιά των αμφίρροπων διαπραγματεύσεων μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και πιστωτών συνεχίζονται οι συνεδριάσεις της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για τα Μνημόνια με αποτέλεσμα οι εκπρόσωποι των κυβερνητικών κομμάτων να διατηρούν μάλλον επιφυλακτική στάση και εκείνοι της αντιπολίτευσης να επιχειρούν ελεγχόμενες επιθέσεις περί υπογραφής νέου μνημονίου.

Οι συγκεχυμένες πληροφορίες για το περιεχόμενο της επιδιωκόμενης συμφωνίας αλλά και η υπάρχουσα υπογραφή της παρούσας κυβέρνησης την 20η Φεβρουαρίου με την οποία παρατάθηκε κατά ένα τετράμηνο η δεύτερη δανειακή σύμβαση φαίνεται πως αναγκάζουν την πλειοψηφία σε «μετρημένες» κινήσεις. Αυτό αποτυπώνεται και από την πρώτη λίστα μαρτύρων που παρουσίασε στην επιτροπή από την οποία λείπουν οι πρώην πρωθυπουργοί των τελευταίων πέντε ετών. Σύμφωνα δε με επιτελικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ «η κλήση των πρώην πρωθυπουργών θα εξαρτηθεί από την πορεία των ερευνών και των πολιτικών εξελίξεων».

Από την άλλη πλευρά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ζητούν την κατάθεση του σημερινού υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη αφήνοντας παράλληλα να εννοηθεί ότι το περιεχόμενο της νέας συμφωνίας θα καθορίσει εάν στον κατάλογό τους θα προστεθεί και άλλο στέλεχος της παρούσας κυβέρνησης. Ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος (ΠΑΣΟΚ) μάλιστα ζήτησε και τις καταθέσεις όλων των πρωθυπουργών από το 2005 εως σήμερα δηλαδή από τον κ. Κ. Καραμανλή εως και τον κ. Αλ. Τσίπρα. Με εντελώς διαφορετικό σκεπτικό παρουσιάζεται το «Ποτάμι» επισημαίνοντας εξ αρχής πως στόχος είναι να εκδοθεί κοινό πόρισμα ενώ παράλληλα περιόρισε την λίστα μαρτύρων σε ακαδημαϊκούς που μπορούν να φωτίσουν χωρίς σκοπιμότητες τα κρίσιμα ζητήματα.

Οι πρώτοι μάρτυρες

Πάντως, το σύνολο των μελών επιχείρησε να καθορίσει τους πρώτους 20-25 μάρτυρες που θα καταθέσουν στις δύο επόμενες συνεδριάσεις της ερχόμενης εβδομάδας. Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε να ξεκινήσουν οι καταθέσεις με εκπροσώπους κοινωνικών και οικονομικών φορέων και στην συνέχεια οι εργασίες να εστιάσουν στους πολιτικούς πρωταγωνιστές. Υπο αυτά τα δεδομένα, οι πρώτοι που θα καταθέσουν την ερχόμενη Τρίτη είναι εκπρόσωποι των ελληνικών ινστιτούτων ΙΝΕ-ΓΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΙΟΒΕ, ΚΕΠΕ, ΕΒΕΑ ΣΟΕ, ο καθηγητής Γ. Παγουλάτος, ο συνταγματολόγος Γ. Κασσιμάτης, ο επικεφαλής του γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής Π. Λιαργκόβας, ο πρόεδρος ΕΣΕΕ Β. Κορκίδη. Την επόμενη Πέμπτη θα καταθέσουν εκπρόσωποι ττων γιατρών του κόσμου, των γιατρών χωρίς σύνορα, του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους κ.α.

ΣΥΡΙΖΑ 

Με τρόικα αλλά χωρίς πρώην πρωθυπουργούς η λίστα μαρτύρων του ΣΥΡΙΖΑ για τα Μνημόνια
Να καθίσουν στην «καυτή» καρέκλα της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής που ερευνά τα Μνημόνια καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ τα μέλη της τρόικα Πολ Τόμεσεν, Ματίας Μόρς και Κλάους Μαζούχ. Ωστόσο, η λίστα ΣΥΡΙΖΑ δεν περιλαμβάνει τα πρόσωπα που διετέλεσαν πρωθυπουργοί την περίοδο Οκτώβριος 2009 – Ιανουάριος 2015 για την οποία διεξάγεται η έρευνα αν και κατά την τοποθέτησή της η εισηγήτρια Νίνα Κασιμάτη άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο της κλήσεις τους λέγοντας «πρέπει να έρθει ο κ. Λουκάς Παπαδήμος και άλλοι πρώην πρωθυπουργοί για να μας εξηγήσουν τους χειρισμούς τους». Ειδικότερα, η πρώτη λίστα του ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνει περίπου 40 μάρτυρες:
-οι υπουργοί Οικονομικών Ε. Βενιζέλος, Γ. Παπακωνσταντίνου, Γ. Ζαννιάς, Γ. Στουρνάρας, Φ. Σαχινίδης
-ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλος
-οι πρ. υπουργοί Λ. Κατσέλη και Χ. Παμπούκης
-οι γενικοί γραμματείς του υπουργείου Οικονομικών Χ. Θεοχάρης, Κ. Σαββαϊδου, Χρ. Πασπακωνσταντίνου, Ηλ. Πλασκοβίτης
-από την ΕΛΣΤΑΤ οι Μ. Κοντοπυράκης Α. Γεωργίου, Ζ. Γεωργαντά, Ν. Λογοθέτης
-οι πρόεδροι του ΟΔΔΗΧ Σπ. Παπανικολάου. Π. Χριστοδούλου, Στ. Παπαδόπουλος,
-οι εκπρόσωποι της Ελλάδας στο ΔΝΤ Μ. Ξαφά, Π. Ρουμελιώτης
-από το ΔΝΤ οι Ντ. Στρος Καν, Μπλ. Ολιβιέρ (επικεφαλής οικονομολόγος), Π. Τόμσεν
-από την τρόικα ο Κλ. Μαζούχ και Μ. Μος
-οι Σταύρος Παπασταύρου (διπλωματικός σύμβουλος Α. Σαμαρά), Ζ. Κ. Τρισέ (ΕΚΤ), Β. Ραντεμάχερ (Γιούροστατ), Τζ. Στίγκλιτς (σύμβουλος Γ. Παπανδρέου), Τ. Βίζερ, Ολ. Ρεν (επίτροπος Ε.Ε.), Λ. Αντόρ (επίτροπος), Μ. Βέισπορτ (Αμερικανός οικονομολόγος). Γ. Κασιμάτης, Κ. Λουμίνα (εμπειρογνώμονας ΟΗΕ), Β. Καβαθάς (ΓΣΕΒΕΕ), εκπρόσωπος μικρομολογιούχων, Κ. Κατσαδώρος (εκπρόσωπος Κλίμακας), Σ. Ρομπόλης (ΙΝΕ/ΓΣΕΕ).

Η ΝΔ καλεί Βαρουφάκη

Το όνομα του κ. Γιάνη Βαρουφάκη ξεχωρίζει από την λίστα μαρτύρων της ΝΔ. Ο εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξήγησε τους λόγους κλήσης του σημερινού υπουργού οικονομικών λέγοντας: «1ος λόγος: Διετέλεσε σύμβουλος του πρώην Πρωθυπουργού κ. Παπανδρέου. 2ος λόγος: Υπέγραψε την 3η τροποποίηση της Κύριας Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης… το περιεχόμενο των επικαιροποιήσεων των Συμβάσεων είναι το ίδιο. Διέπονται δε όλες από το αγγλικό δίκαιο. Εναποθέτουν, σε περίπτωση διαφοράς, την αποκλειστική δικαιοδοσία στα δικαστήρια του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου. Συνδέονται δε όλες οι επικαιροποιήσεις με την Κύρια Σύμβαση Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης, της 15ης Μαρτίου 2012. Δηλαδή, με την περίοδο στην οποία αναφέρεται η απόφαση της Βουλής. 3ος λόγος: Η ψηφισθείσα πρόταση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής αναφέρει ότι «το Πρόγραμμα Οικονομικής Πολιτικής έχει απολύτως αποτύχει». Την ίδια στιγμή όμως, ο νυν Υπουργός Οικονομικών υποστηρίζει, εγγράφως, στο Eurogroup, ότι τα δημοσιονομικά επιτεύγματα της προηγούμενης Κυβέρνησης αποτελούν «σημείο αφετηρίας» και «σημείο εκκίνησης» για μια επωφελή για τη χώρα συμφωνία. Πώς συνεπώς το Πρόγραμμα έχει απολύτως αποτύχει;».

Αναλυτικότερα, η λίστα της ΝΔ περιλαμβάνει:
«Υπουργοί Οικονομικών: Γεώργιος Παπακωνσταντίνου, Ευάγγελος Βενιζέλος, Φίλιππος Σαχινίδης, Γεώργιος Ζανιάς, Ιωάννης Στουρνάρας, Γκίκας Χαρδούβελης, Γιάνης Βαρουφάκης.
Διοικητές Τράπεζας της Ελλάδος: Γεώργιος Προβόπουλος, Ιωάννης Στουρνάρας (με την καινούργια ιδιότητα μετά τον Ιούνιο του 2014). Γενικοί Γραμματείς Υπουργείου Οικονομικών: Ηλίας Πλασκοβίτης, Γιώργος Μέργος, Χριστίνα Παπακωνσταντίνου, Τάσος Αναστασάτος.
Γενικοί Διευθυντές Θησαυροφυλακίου και Προϋπολογισμού ΓΛΚ: Χρήστος Ντζιούνης, Παναγιώτης Καρακούσης, Σταυρούλα Μηλιάκου
Επικεφαλής Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας / ΕΛΣΤΑΤ: Εμμανουήλ Κοντοπυράκης, Ανδρέας Γεωργίου.
Πρόεδροι Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων: Γεώργιος Ζανιάς (με την παλαιότερη ιδιότητά του [Οκτώβριος 2009 – Μάιος 2012]), Παναγιώτης Τσακλόγλου, Χριστόδουλος Στεφανάδης, Τάσος Αναστασάτος, Γεώργιος Χουλιαράκης (ο τελευταίος λόγω και της Έκθεσης του Απριλίου του 2015 για την περίοδο 2013-2014)
Γενικοί Διευθυντές ΟΔΔΗΧ: Σπυρίδων Παπανικολάου, Πέτρος Χριστοδούλου, Στυλιανός Παπαδόπουλος
Πρόεδροι και Διευθύνοντες Σύμβουλοι Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ):Παναγιώτης Θωμόπουλος, Πρώην Πρόεδρος, Αναστασία Σακελλαρίου, Πρώην Διευθύνουσα Σύμβουλος
Εκπρόσωποι της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο: Παναγιώτης Ρουμελιώτης, Θάνος Κατσάμπας
ΚΕΠΕ / ΙΟΒΕ / Επιμελητήρια: Παναγιώτης Κορλίρας, Πρώην Πρόεδρος και Επιστημονικός Διευθυντής του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) (Ιανουάριος 2010 – Απρίλιος 2013), Νικόλαος Φίλιππας, Πρώην Πρόεδρος και Επιστημονικός Διευθυντής του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) (Απρίλιος 2013 – Απρίλιος 2015), Τάκης Αθανασόπουλος, Πρόεδρος Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), Νικόλαος Βέττας, Γενικός Διευθυντής Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), Κωνσταντίνος Μίχαλος, Πρόεδρος Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) και Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων (ΚΕΕ), Βασίλειος Κορκίδης, Πρόεδρος Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, Κωνσταντίνος Κόλλιας, Πρόεδρος Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.
Λοιπά πρόσωπα:Κωνσταντίνος Μποτόπουλος, Πρόεδρος Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς
Από το εξωτερικό: Dominique Strauss-Kahn, Πρώην Εκτελεστικός Διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ). Christine Lagarde, Εκτελεστική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ). Jean-Claude Trichet, Πρώην Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ). Mario Draghi, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ). Joaquin Almunia, Πρώην Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Olli Rehn, Πρώην Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Pierre Moscovici, Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Φορολογίας και Τελωνείων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Jean-Claude Juncker, Πρώην Πρόεδρος του Eurogroup, πρώην Πρωθυπουργός και Υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Επικεφαλείς Τρόικα (principals).

ΛΙΣΤΑ ΠΟΤΑΜΙΟΥ


Ο κ. Γιώργος Αμυράς (Ποτάμι) επισήμανε ότι δεν θα καλέσουν πολιτικά πρόσωπα, αλλά «ειδικούς», που θα επιχειρήσουν να δώσουν «ψύχραιμες και καθαρές απαντήσεις». Ειδικότερα, το «Ποτάμι» θα καλέσει τους εξής ακαδημαϊκούς:
1. Γιώργος Παγουλάτος, Καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Οικονομίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών
2. Χριστόφορος Πισσαρίδης (Sir Chris Pissarides), Καθηγητής του London School of Economics και του Πανεπιστημίου Κύπρου, πρόεδρος του Συμβουλίου Εθνικής Οικονομίας της Κύπρου, κάτοχος νόμπελ Οικονομίας
3. Πάνος Τσακλόγλου, Καθηγητής στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών
4. Χρυσάφης Ιορδάνογλου, Επίκουρος Καθηγητής του Πάντειου Πανεπιστημίου, ιστορικός της ελληνικής μεταπολεμικής οικονομίας
5. Παναγιώτης Πετράκης, καθηγητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Διευθυντής του τομέα Ανάπτυξης και Διεθνούς Οικονομικής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΕΚΠΑ
6. Kevin Featherstone, Καθηγητής Ευρωπαϊκής πολιτικής του London School of Economics
7. Μιχάλης Ρηγίνος, Αναπληρωτής Καθηγητής Οικονομικής και Κοινωνικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών
8. Γιώργος Β. Δερτιλής, Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών και EHESS, Paris
9. Jean Pisani-Ferry, Καθηγητής Université Paris-Dauphine, Διευθυντής του think tank Bruegel
10. Jens Bastian, Οικονομολόγος, ερευνητής, πρώην στέλεχος Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Ανασυγκρότησης
11. Μάνος Ματσαγγάνης, Αναπληρωτής Καθηγητής Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών
12. Αριστείδης Μπιτζένης, Αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστημίου Μακεδονίας
13. Πάνος Καζάκος, Ομότιμος Καθηγητής διεθνών, οικονομικών και ευρωπαϊκών σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Αθηνών
14. Παναγιώτης Λιαργκόβας, Αναπληρωτής Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Πρόεδρος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών
15. Πλάτων Τήνιος, Eπίκουρος Kαθηγητής στο Τμήμα Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης, του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Επιστημονικός Συνεργάτης στο ΕΛΙΑΜΕΠ
16. Σπύρος Λαπατσιώρας, Λέκτορας Πανεπιστημίου Κρήτης
Ακόμη, ο κ. Νίκος Καραθανασόπουλος (ΚΚΕ) ζήτησε την κλήση όλων των υπουργών Οικονομικών, συμπεριλαμβανομένου και του κ. Γιάνη Βαρουφάκη, στελεχών της ΕΛΣΤΑΤ, του ΙΟΒΕ και διεθνών παραγόντων.

ΛΙΣΤΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ


Παράλληλα, ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Δημήτρης Καμμένος, ζήτησε να κληθεί για κατάθεση ο σημερινός υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Εκτός αυτού, η λίστα ΑΝΕΛ περιλαμβάνει τα ονόματα των: Λ. Παπαδήμου, Ε. Βενιζέλου, Γ. Παπακωνσταντίνου, Κλ. Ρέγκλινγκ, Πίτερ Σπίγκελ, Χ. Ράιχενμπαχ, Γ. Φούχτελ, Στ. Παπασταύρου, Ντ. Στρος-Κάν, Ζαν-Κλοντ Τρισέ, κ.ά.

Ανδρέας Λοβέρδος: «Να καταθέσουν Καραμανλής και Τσίπρας»
Ο κ. Λοβέρδος ανέπτυξε με λεπτομέρειες την άποψη του ΠΑΣΟΚ αναφορικά με την πολιτική των τελευταίων πέντε ετών.

Παρουσίασε την εικόνα των δημοσιονομικών την περίοδο που ανέλαβε το κόμμα του τη διακυβέρνηση της χώρας, επισήμανε τα ποσά των δανειακών συμβάσεων, αλλά και τις θετικές επιπτώσεις του PSI.

Ζήτησε να ξεκινήσουν οι καταθέσεις με τεχνοκράτες, που θα βοηθήσουν τα μέλη να κατανοήσουν τις πραγματικές διαστάσεις και πρόσθεσε πως «για εμάς αποτελεί προϋπόθεση να έρθουν εδώ όλοι οι πρωθυπουργοί. Από τον Καραμανλή έως τον κ. Τσίπρα, καθώς και όλοι οι υπουργοί Οικονομικών».


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Νεό πενηντάρικο..

     Με εντολή Σόϊμπλε και σύμφωνη γνώμη τής ''Ντόπιων Δωσιλόγων Ε.Π.Ε.'' προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα του ατρόμητου Ντράγκι,
..εκτυπώνονται ήδη νέα τραπεζογραμμάτια των 50 ευρώ, με ειδική σχεδίαση για την Ελλάδα, για την περίπτωση που θα υπάρξει ''αμοιβαία επωφελής'' συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και τοκογλύφων.

Σε περίπτωση τέτοιας συμφωνίας αυτά θα είναι τα νέα χαρτονομίσματα με τα οποία θα μας δανείζουν οι θεσμοί, και τα οποία αναμένεται να πλημμυρίσουν την αγορά, και να κάνουν την ζωή των ιθαγενών ακόμη πιό εύκολη!
Σε περίπτωση που δεν επέλθει σχετική συμφωνία, δεν πειράζει. Εμείς θα χάσουμε!
Θα τα στείλουν στην Βουλγαρία και στην Ρουμανία που ξέρουν να ζούν!

Η ζωντάνια των χρωμάτων και η απουσία κάθε χαρακτηριστικού ασφαλείας ώστε να μπορούν εύκολα να αναπαράγονται και να εξαπλώνονται, θα είναι τα δυνατά σημεία του νέου χαρτονομίσματος.
Αυτή θα είναι και η ''τελική λύση'' των προβλημάτων του ελληνικού λαού.
Κι ας μη γινόμαστε κακεντρεχείς!
Άλλη αυτή η ''τελική λύση'' και άλλη η άλλη που εφάρμοσαν πριν 70 χρόνια, πάλι οι γερμανοί, εναντίον άλλου λαού!
Εκείνη δεν δούλεψε και τόσο καλά. Ετούτη θα είναι πιό αποτελεσματική!

Επίσης, οι κατάπτυστες φήμες σύμφωνα με τις οποίες μόνον το 8% όσων μας δάνεισαν τα τελευταία πέντε χρόνια χρησιμοποιήθηκαν για τις όποιες εσωτερικές ανάγκες και ελλείματα,
..ενώ το υπόλοιπο 92% χρηματοδότησαν τις τράπεζες και τα προηγούμενα δάνεια και τόκους των ίδιων διεθνών απατεώνων,
..στην νέα αυτή χρηματοδότηση με το συγκεκριμένο νόμισμα, δεν θα έχουν κανένα λόγο ύπαρξης.
Κι αυτό γιατί ενώ εμείς θα χρεωθούμε και θα αποπληρώνουμε με τα παλιά εκείνα, θαμπά και μίζερα χαρτονομίσματα,
..τα λαμπερά και καινούργια θα βρίσκονται σε κάθε ελληνική τσέπη!

Εάν τελικά ευοδωθεί το συγκεκριμένο σχέδιο των θεσμών και των ''θεσμών εσωτερικού'', περί ''αμοιβαία επωφελούς'' συμφωνίας νέου γύρου δανεισμού μετά νέων ειδών μνημονίων,
..τότε αυτή αναμένεται να επικυρωθεί στην ελληνική Βουλή με τις ψήφους σύσσωμης της αντιπολίτευσης του μνημονιακού τοξου, και μάλλον τις μισές ψήφους της συκγυβέρνησης.
Πάντως θα υπερψηφιστεί με συντριπτική πλειοψηφία.

Γι αυτό, ας μην ανησυχούμε.
Οι καλύτερες μέρες είναι μάλλον μπροστά μας!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Οι συντελεστές της σατιρικής εκπομπή Die Anstalt στο Αλ Τσαντίρι


Με τους συντελεστές της σατιρικής γερμανικής εκπομπής του ZDF, Die Anstalt, συνδέθηκε το Αλ Τσαντίρι του Λάκη Λαζόπουλου, οι οποίοι τον «έκοψαν» στον αέρα για να του δείξουν τον ενδεδειγμένο, γερμανικό τρόπο για το σωστό χιούμορ.

Ο Λάκης Λαζόπουλος συνδέθηκε ζωντανά με το Μόναχο και τους τρεις Γερμανούς κωμικούς κάνοντας μαζί τους ένα σατιρικό σκετσάκι.

Δείτε το απόσπασμα από την εκπομπή Αλ Τσαντίρι του Alpha.Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η Αλβανία αμφισβητεί ανοιχτά τα χερσαία σύνορα με την Ελλάδα


Τη στιγμή που η Τουρκία αμφισβητεί ανοιχτά την ΑΟΖ προκαλώντας πλήθος προβλημάτων, η Αλβανία εμφανίζεται στο προσκήνιο θέτοντας με προκλητικό τρόπο θέμα χερσαίων συνόρων με την Ελλάδα.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή, τα Τίρανα την προηγούμενη εβδομάδα έκαναν έντονο διάβημα στην Αθήνα ζητώντας να γίνει τροποποίηση του προγράμματος ερευνών για υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο, με τον ισχυρισμό ότι παραβιάζονται αλβανικά χωρικά ύδατα. Μάλιστα, έφτασαν στο σημείο να ζήτησαν και τους χάρτες των χερσαίων ερευνών στην Ηπειρο.

Οι διπλωματικές πηγές κάνουν λόγο για προσπάθεια αμφισβήτησης των συνόρων – μια κίνηση που εμπεριέχει υψηλό ρίσκο για την Αλβανία. Την ίδια στιγμή που η ανάφλεξη στα Δυτικά Βαλκάνια ανασύρει ξανά από το χρονοντούλαπο της Ιστορίας το θέμα της «Μεγάλης Αλβανίας».

Δάκτυλος της Τουρκίας


Σύμφωνα με τους χάρτες που έδωσε στη δημοσιότητα το 2011 ο τότε υπουργός Ενέργειας Γ. Μανιάτης, οι έρευνες θα γίνουν σε μεγάλη έκταση πάνω από τα Γιάννενα, ενώ τότε δεν ετέθη κανένα θέμα. Η υποψία ότι πίσω από τις κινήσεις των Τιράνων βρίσκεται η Τουρκία κυριαρχεί. Το νέο στοιχείο που δημιουργεί υποψίες ότι η Αγκυρα επιδιώκει τη δημιουργία μετώπου κατά της Ελλάδας είναι η συνάντηση του Ερντογάν με το κόμμα των Τσάμηδων, το PDIU, κατά την επίσκεψή του στα Τίρανα. Η συνάντηση με το PDIU καμία άλλη ερμηνεία δεν έχει παρά την υποδαύλιση του «ζητήματος» των Τσάμηδων, επισημαίνουν διπλωματικές πηγές.

Προβληματισμός Κοτζιά


Σε αυτό το κλίμα, ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς προβληματίζεται αν θα παραστεί στη Σύνοδο των ΥΠΕΞ των χωρών-μελών της Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEECP), που διοργανώνεται στα Τίρανα στις 22/5. Διπλωματικές πηγές τονίζουν ότι ενδεχόμενη απουσία της Ελλάδας από τη συνάντηση αυτή θα προσφέρει άλλοθι στα Τίρανα να συνεχίσουν να προκαλούν χωρίς να παίρνουν απαντήσεις και θα οδηγήσει σε περαιτέρω απομόνωση της Αθήνας στην περιοχή. Αντίθετα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός εξετάζει το ενδεχόμενο να μεταβεί στα Τίρανα στις 26/5 για τη Σύνοδο Κορυφής της SEECP.

Ματαιώθηκε η συνάντηση Καμμένου με τον αμερικανό ομόλογό του


Η προγραμματισμένη για την Πέμπτη συνάντηση του υπουργού Εθνικής Αμυνας, Πάνου Καμμένου, με τον αμερικανό ομόλογό του Άστον Κάρτερ, σύμφωνα με πληροφορίες, ακυρώθηκε. Μάλιστα, δεν θα υπάρξει συνάντηση ούτε με τον υφυπουργό Ρόμπερτ Γουόρκ.

Σύμφωνα με τις τελευταίες ενδείξεις, ο κ. Καμμένος θα συναντηθεί την Παρασκευή στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ με την βοηθό υπουργό Εξωτερικών αρμόδια για θέματα Ευρώπης Βικτόρια Νούλαντ, ενώ θα έχει τις προγραμματισμένες επαφές του με γερουσιαστές και βουλευτές στο Κογκρέσο και θα πραγματοποιήσει ομιλίες στις δεξαμενές σκέψεις Hudson Institute και Atlantic Council.

Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....