Διυλιστήριο: 09/08/18
ροη αναρτησεων

Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018

VIDEO - Δείτε τι απάντησε ο Κοτζιάς στο «αστειάκι» του Τσαβούσογλου με τα αεροπλάνα και «πάγωσε» ο Τούρκος



Την ώρα που ο Νίκος Κοτζιάς και ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου έκαναν δηλώσεις στο Ελληνικό Γενικό Προξενείο Σμύρνης, στην τελετή εγκαινίων του στις 4 Σεπτεμβρίου, δημιουργήθηκε μια μικρή αναστάτωση εξαιτίας δύο τουρκικών μαχητικών, του σμήνους επιδείξεων της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, που έκαναν πρόβα σε χαμηλό ύψος πάνω από την παραλία της πόλης, εν όψει της επετείου «απελευθέρωσης» της Σμύρνης στις 9 Σεπτεμβρίου από τον ελληνικό στρατό.

Η δική μας μαύρη επέτειος της Καταστροφής της Σμύρνης για τους Τούρκους είναι «εθνική εορτή». Αυτά είναι γνωστά.

Αυτό όμως που δεν έγινε ευρέως γνωστό -το απέκρυψαν δυστυχώς και τα ελληνικά ΜΜΕ- είναι τι διαμηνύθηκε μεταξύ των δύο υπουργών Eξωτερικών εξαιτίας αυτού του συμβάντος.

Ή μάλλον, για να είμαστε ακριβείς, έγινε γνωστό μόνο τι είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Η απάντηση του Νίκου Κοτζιά εσκεμμένα αποκρύφτηκε, επειδή οι «αντιπολιτευόμενοι» στην Ελλάδα νόμισαν ότι βρήκαν μια «καλή ευκαιρία» να «πλήξουν» -όπως το συνηθίζουν με ψευδείς ειδήσεις- το κύρος του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών.

Τι απάντησε ο Νίκος Κοτζιάς

Όταν ο Νίκος Κοτζιάς αναρωτήθηκε τι συνέβαινε, εξαιτίας του έντονου θορύβου από τους κινητήρες των αεροσκαφών που πετούσαν σε χαμηλό ύψος, δείχνοντας με το δάχτυλο προς τον ουρανό, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου του είπε «χαριτολογώντας»:

«Δεν έχουν στόχο εσένα, μην ανησυχείς».

Δίχως να προλάβει ούτε για λίγο να «χαρεί» την «εξυπνάδα» του, έλαβε επιτόπου την ακόλουθη «πληρωμένη» απάντηση από τον πάντα ετοιμόλογο Κοτζιά:

«Εγώ νόμιζα ότι ήταν η ελληνική πολεμική αεροπορία».

Μέσα σε μια στιγμή, θα το δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί, πάγωσε το χαμόγελο του Τσαβούσογλου, που βιάστηκε να επιστρέψει στις επίσημες δηλώσεις του.
Ακολουθεί το βίντεο ντοκουμέντο με τις ατάκες, όπως το ανάρτησε ο Τούρκος αντικαθεστωτικός δημοσιογράφος Αμντουλάχ Μποζκούρτ:



Κοτζιάς και Τσαβούσογλου έχουν αρκετές φορές ανταλλάξει ατάκες-καρφιά, με τον Τούρκο ΥΠΕΞ να μην κατορθώνει ποτέ να σκοράρει.

Για παράδειγμα, στη διαπραγμάτευση για το Κυπριακό στο Κραν Μοντάνα, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου από ένα σημείο και μετά δεν την «πάλευε» με τις αναλύσεις του Νίκου Κοτζιά.

Το θεώρησε λοιπόν «εξυπνάδα» να διακόψει τον Νίκο Κοτζιά και να πει με αγένεια μπροστά σε όλους που συμμετείχαν στη διαπραγμάτευση:

«Εντάξει Νίκο, το ξέρουμε ότι είσαι καθηγητής, δεν χρειάζεται να μας κάνεις μάθημα», για να ακούσει την εξής φαρμακερή απάντηση:

«Δεν είναι ντροπή να είναι κανείς μορφωμένος Μεβλούτ».

Πηγή www.tribune.gr

https://diulistirio.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

«Εσωσαν» τη θεά Αφροδίτη από τα χέρια αρχαιοκαπήλων



Χειροπέδες σε 46χρονο πριν την πουλήσει μαζί με άλλα αντικείμενα, που είχαν κλαπεί από το Μουσείο Θήρας

Στην τελική ευθεία προτού πάρει τον δρόμο για τη «μαύρη» αγορά αρχαιοτήτων, αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής πρόλαβαν και έσωσαν ένα μαρμάρινο γυναικείο άγαλμα της θεάς Αφροδίτης, του 2ου ή του 1ου αιώνα π.Χ., συνολικού ύψους 80 εκατοστών, που είχε αφαιρεθεί από τις αποθήκες του Μουσείου Προϊστορικής Θήρας, στη Σαντορίνη. Η ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβε στο Λουτράκι Κορινθίας έναν 46χρονο αγρότη, ο οποίος είχε τοποθετήσει το άγαλμα μέσα στο αυτοκίνητό του με σκοπό να το πουλήσει, μαζί με άλλα αρχαία αντικείμενα, αντί 350.000 ευρώ, ενώ ταυτοποίησε και δύο Ελληνες συνεργούς του.

Σε βάρος των αρχαιοκαπήλων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, η οποία αφορά παραβάσεις των διατάξεων της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς και για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος. Η υπόθεση ενδέχεται να συνδέεται με την κλοπή που είχε διαπιστωθεί τον περασμένο Μάιο, με πρωταγωνιστή τον νυχτοφύλακα του Μουσείου Σαντορίνης, ο οποίος μαζί με έναν συνεργό του αφαιρούσαν -επί τουλάχιστον έναν χρόνο- πολύτιμες αρχαιότητες προκειμένου να τις πουλήσουν. Τότε οι ερευνητές της ΕΛ.ΑΣ. είχαν εκφράσει φόβους ότι, εκτός από τα 20 αντικείμενα (15 πήλινα αγγεία του 17ου αι. π.Χ. καθώς και τρία ειδώλια, δύο λίθινα και ένα πήλινο) που βρέθηκαν στην κατοχή του νυχτοφύλακα, υπήρχαν και άλλα που είχαν κλαπεί από τις αποθήκες και «αγνοούνται».

Οι αρχαιότητες

Αναλυτικά, οι αρχαιότητες που βρέθηκαν στο αυτοκίνητο του δράστη είναι οι εξής:
• Μαρμάρινο γυναικείο άγαλμα της θεάς Αφροδίτης, που ακουμπάει σε πεσσό, φοράει χιτώνα και ιμάτιο, αποτελούμενο από οκτώ συνανήκοντα τμήματα, 2ου ή 1ου αιώνα π.Χ., συνολικού ύψους 80 εκατοστών.

• Μαρμάρινο σώμα κυλινδρικής πυξίδας, ελληνιστικής περιόδου, διαμέτρου 14 εκατοστών και ύψους 6 εκατοστών, που φέρει διακόσμηση επάλληλων ανάγλυφων ταινιών με το συνανήκον τμήμα αυτού που συνιστά το πώμα της πυξίδας με διάμετρο 17 εκατοστά και ύψος 2 εκατοστά.
• Λίθος λαξευμένος στις τέσσερις πλευρές, διαστάσεων 25 εκατοστών και ύψους 14 εκατοστών, με παράσταση του Ηρακλή με τη Λερναία Υδρα, της ύστερης αρχαιότητας του 3ου αιώνα μ.Χ.

Τις αρχαιότητες εξέτασε αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κορίνθου, η οποία αποφάνθηκε ότι πρόκειται για κινητά μνημεία που εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς, σημαντικής αρχαιολογικής αξίας.


https://diulistirio.blogspot.com/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Καμμένος : ''Δίνουμε πίσω τους κομμένους μισθούς και συντάξεις στους στρατιωτικούς''



Την ανακοίνωση θα κάνει ο Αλέξης Τσίπρας από την ΔΕΘ

Ο Υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, επιστρέφει στους στρατιωτικούς τους κομμένους μισθούς και συντάξεις που είχαν περικοπεί λόγω της οικονομικής κρίσης. Μάλιστα, την ανακοίνωση θα κάνει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της ΔΕΘ.

Η κίνηση αυτή αλλάζει τα προεκλογικά δεδομένα και είναι αποκαλυπτική της αποφασιστικότητας τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και των ΑΝΕΛ ενόψει των επερχόμενων εκλογών.

Σύγκρουση με την ΝΔ 

Σκληρή επίθεση εξαπέλυσε ο Πάνος Καμμένος με αφορμή την ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας και ο αναπληρωτής τομεάρχης Αναστάσιος Δημοσχάκης για τα αναδρομικά των ένστολων.

«Οι «σφαγείς» του μισθού και της σύνταξης των εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελεχών των ΕΔ και των ΣΑ τολμούν και καταθέτουν ερώτηση έντρομοι για τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης για τη δικαίωση των φρουρών της Εθνικής Κυριαρχίας και ασφάλειας. ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΟΙ» αναφέρει ανάρτηση του o Προέδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.


https://diulistirio.blogspot.com/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....