Διυλιστήριο: 05/16/19
ροη αναρτησεων

Πέμπτη, 16 Μαΐου 2019

Δέκα χρόνια με αναστολή στο ζεύγος ΜαρτίνηΣε κάθειρξη δέκα ετών με αναστολή καταδίκασε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, τον άλλοτε ισχυρό άνδρα του «Ερρίκος Ντυνάν» και πρώην πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Ανδρέα Μαρτίνη, καθώς και τη σύζυγό του για υπόθεση που συνδέεται με «μίζα»που φέρεται να έλαβαν από το 1998 έως το 2003.

Η υπόθεση αφορά την υπογραφή σύμβασης του ιδρύματος «Ερρίκος Ντυνάν» με την γερμανική εταιρεία «Hospitalia International» για νοσοκομειακό και ξενοδοχειακό εξοπλισμό.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχους τους κατηγορούμενους για το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος από κοινού ύψους 3,1 εκατ. γερμανικών μάρκων, ενώ τους αναγνώρισε -κατά πλειοψηφία- το ελαφρυντικό του πρότερου εντίμου βίου, απορρίπτοντας αυτό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη που επικαλέστηκε η υπεράσπιση.

Στο ζεύγος Μαρτινη επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα δύο φορές το μήνα.

Ο τρίτος κατηγορούμενος στην υπόθεση, επιχειρηματίας Δημήτρης Κάμπης, αθωώθηκε.

Πηγή www.ereportaz.gr

https://diulistirio.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ο Στουρνάρας «χτυπά» (πάντα) προεκλογικά…Η παρέμβαση του Γιάννη Στουρνάρα ήρθε σε, αν μη τι άλλο, ενδιαφέρον πολιτικό timing: Δέκα ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές, ταυτόχρονα με την ψήφιση της 13ης σύνταξης, της μείωσης του ΦΠΑ και των 120 δόσεων στην Βουλή, και λίγη ώρα αφότου ο πρωθυπουργός είχε δηλώσει ότι έρχονται «ακόμα περισσότερα μέτρα ελάφρυνσης στο τέλος του χρόνου».

Ακριβώς αυτή την συγκυρία επέλεξε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος για να διαμηνύσει, με δήλωσή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, πως με τα ισχύοντα δεδομένα δεν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για επιπλέον μέτρα – για «παροχές», όπως τις χαρακτήρισε – πέραν εκείνων που ήδη περιλαμβάνονται στον προϋπολογισμό του 2019.

«Τα στοιχεία για το πρώτο τρίμηνο του έτους του Γενικού Λογιστηρίου, τα οποία σχεδόν συμπίπτουν με εκείνα της Τραπέζης της Ελλάδος, καταδεικνύουν ότι για το σύνολο του έτους ο Προϋπολογισμός δεν θα εμφανίσει πρωτογενές πλεόνασμα υψηλότερο από το 3,5% που είναι ο στόχος», δήλωσε ο Γιάννης Στουρνάρας, προσθέτοντας πως «τούτο σημαίνει ότι, αν η τάση αυτή που έχει δημιουργηθεί από τις αρχές του έτους δεν αντιστραφεί, για εφέτος δεν θα υπάρξει δημοσιονομικός χώρος για πρόσθετες παροχές, πλέον εκείνων που περιλαμβάνονται στον Προϋπολογισμό του 2019».

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, στην πράξη, τάχθηκε ευθέως κατά της πολιτικής που επέλεξε η κυβέρνηση για μεταμνημονιακή διανομή εισοδήματος, και στήριξε την κριτική του για το πακέτο των θετικών μέτρων στην «νευρικότητα» που, όπως είπε, επικρατεί στις αγορές.«Η νευρικότητα που επικρατεί στην αγορά των ομολόγων τις τελευταίες ημέρες, σε ένα βαθμό αντανακλά την ανησυχία των επενδυτών για τις δημοσιονομικές εξελίξεις», είπε, προσθέτοντας ότι «η μη επίτευξη του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% θα οδηγήσει στην επιβολή νέων μέτρων, όπως περικοπή των δαπανών και μείωση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, η οποία μάλιστα θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στον ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας».

Και στο σημείο αυτό δεν παρέλειψε να συνταχθεί και με την κριτική στάση μερίδας των ευρωπαίων σε ό,τι αφορά το σχέδιο της κυβέρνησης για άμεση μείωση του στόχου του 3,5% στο πρωτογενές πλεόνασμα – το γνωστό σχέδιο, που βασίζεται στην δημιουργία ειδικού «ταμείου εγγυήσεων» προς του δανειστές με χρήση πόρων από το μαξιλάρι ασφαλείας. «Εχω υποστηρίξει», δήλωσε, «σθεναρά την ανάγκη να μειωθεί ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος στο 2,5% του ΑΕΠ, προκειμένου να ενισχυθεί η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Ωστόσο, η όποια αλλαγή από τους συμπεφωνημένους στόχους θα πρέπει να γίνει κατόπιν συνεννόησης με τους θεσμούς και κατόπιν της σύμφωνης γνώμης τους».

Προφανώς δεν χρειάζονται πολλά περισσότερα για να γίνει αντιληπτό το μήνυμα Στουρνάρα: Ο κεντρικός τραπεζίτης διαφωνεί με την κυβερνητική πολιτική αναδιανομής στους «πολλούς» που επλήγησαν από τα μνημόνια, συντάσσεται με την κριτική της ΝΔ – δηλαδή προτάσσει και εκείνος την μείωση δαπανών για δημόσιες επενδύσεις προκειμένου να χρηματοδοτηθούν τα κοινωνικά μέτρα – και προεξοφλεί πως η ελληνική οικονομία δεν θα εμφανίσει φέτος υπερπλεόνασμα.

Σε οικονομικούς όρους, κυβερνητικές πηγές επεσήμαναν πως προκαλεί ερωτήματα η επιχειρηματολογία Στουρνάρα, ο οποίος επικαλείται ως απόδειξη για την δημοσιονομική στενότητα τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού στο πρώτο τρίμηνο. Ακριβώς αυτά τα στοιχεία, όμως, όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές, που δημοσιοποιήθηκαν μόλις σήμερα δείχνουν ξανά υπεραπόδοση. Συγκεκριμένα, δείχνουν πρωτογενές πλεόνασμα 1,46 δισ. στο τετράμηνο Ιανουαρίου – Απριλίου με υπέρβαση του στόχου κατά 790 εκατ. ευρω.

Εδώ, η απάντηση δίνεται από το tweet του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου κατόπιν συνεννόησης, σύμφωνα με πληροφορίες, με το Μαξίμου: «Εκ παραδρομής σήμερα», έγραψε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, «ο κ. Στουρνάρας διάβασε τους προϋπολογισμούς της δίκης του θητείας ως Υπουργού Οικονομικών, όπου είχε μια κάποια δυστοκία στην επίτευξη στόχων. Είμαι βέβαιος ότι αν ανατρέξει στον δικό μας προϋπολογισμό και δει προσεκτικά και τους οικονομικούς δείκτες θα διαπιστώσει ότι ο απαιτούμενος δημοσιονομικός χώρος υπάρχει».

Από πολιτική σκοπιά κυβερνητικά στελέχη σημείωναν με νόημα πως ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας υπερέβη , για μια ακόμη φορά, σε προεκλογικό χρόνο τη θεσμική του ιδιότητα για να κάνει μια πολιτική παρέμβαση που βρίσκεται καθαρά κόντρα στις κυβερνητικές επιλογές και αντανακλά τις θέσεις των δανειστών και της ΝΔ. Και υπενθύμιζαν την, μάλλον μνημειώδη πλέον, αντίστοιχη παρέμβασή του πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2014 – τότε, που ενώπιον της επερχόμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ακροβατώντας στα όρια του θεσμικού του ρόλου, μιλούσε δημόσια για πρόβλημα ρευστότητας και προειδοποιούσε ότι «ο κίνδυνος μιας ανεπανόρθωτης βλάβης της ελληνικής οικονομίας είναι μεγάλος»…

Πηγή tvxs.gr

https://diulistirio.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η τουρκολαγνεία των Εγγλέζων: Στηρίζουν τον Ερντογάν εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου


Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ 

Για πολλούς από εμάς δεν είναι έκπληξη η απαράδεκτη και ανθελληνική στάση της Αγγλίας εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου. Διακρίνονταν πάντα από άκρατο φιλοτουρκισμό και αυτός ο θυελλώδης έρωτας έχει προκαλέσει πολλά δεινά στον Ελληνισμό. 
  • Με όλο τον σεβασμό προς την πρέσβειρα της Βρετανίας στην Αθήνα, Κέιτ Σμιθ, που προσπαθεί να αλλάξει αυτή την εικόνα αλλά δεν εισακούεται από το Λονδίνο, η βρετανική εξωτερική πολιτική διακρίνεται από ανθελληνισμό σε όλα τα επίπεδα. Πρόκειται για σχολή, η οποία βυσσοδομεί εναντίον μας σε κάθε ευκαιρία. 
Οι Βρετανοί δεν έχουν χωνέψει ποτέ ούτε την ήττα από την ΕΟΚΑ στην Κύπρο, ούτε ότι αναγκάστηκαν να φύγουν άρον-άρον από την Ελλάδα, και να παραδώσουν τη ρημαγμένη χώρα μας στους Αμερικανούς. Οι Εγγλέζοι έχουν ευθύνη και για τον εμφύλιο πόλεμο, που δίχασε την Ελλάδα και άφησε πίσω του χιλιάδες νεκρούς. Ο αδελφός σκότωνε τότε τον αδελφό για …χάρη της Δύσης και της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. 

Τα ίδια και χειρότερα κάνουν σήμερα οι διπλωμάτες της πάλαι ποτέ Αυτοκρατορίας. Απλά δεν χρησιμοποιούν τα όπλα, αλλά την απίστευτη τουρκολαγνεία τους. 

Στην υπόθεση της τουρκικής εισβολής στην κυπριακή ΑΟΖ οι Βρετανοί πήραν πάλι τη θέση της Τουρκίας. Υποστήριξαν το έγκλημα. Επαναλαμβάνω: Δεν είναι έκπληξη για εμάς που τους παρακολουθούμε χρόνια. Ήταν πάντα έτσι. Μας μισούν και θα βγάλω ξανά από το κάδρο την πρέσβειρα της Βρετανίας, επειδή δείχνει ένα άλλο πρόσωπο. Δείχνει αγάπη για την Ελλάδα και θα το αναγνωρίσω. Αλλά έχει υποχρέωση να ενημερώσει όσο ψηλά μπορεί για την οργή των Ελλήνων.

  • Ας ακολουθήσει το παράδειγμα του Αμερικανού συναδέλφου της, που κάνει ότι μπορεί για την Ελλάδα, και ας τον κατηγορούν ότι παίζει το ρόλο του …πρωθυπουργού της χώρας μας. Αναγνωρίζω ότι οι πρέσβεις, γενικά μιλώντας, εξυπηρετούν πρωτίστως τα συμφέροντα της πατρίδας τους. Αλλά έχουν και μία άλλη υποχρέωση. Να εξηγούν με ακρίβεια τις καταστάσεις των χωρών στις οποίες υπηρετούν. Και να προσπαθούν να επηρεάζουν ακόμα και την «γραμμή» των χωρών τους. Η κ. Σμιθ πρέπει να ασχοληθεί με το θέμα. Διότι στο τέλος θα φύγει και θα έχει αποτύχει, ενώ δεν της αξίζει αυτή η αποτυχία. Για να ένα περίεργο λόγο πιστεύω ότι δεν συμμερίζεται τη φιλοτουρκική θέση του Λονδίνου για την κυπριακή ΑΟΖ. 
Η στάση, λοιπόν, της Βρετανίας στο θέμα της εξελισσόμενης τουρκικής εισβολής στην κυπριακή ΑΟΖ, είναι τόσο απαράδεκτη, που απαιτείται η καταγγελία της παντού. Αυτοί δεν είναι σύμμαχοι, αλλά εχθροί. Έστησαν μία απαίσια ιστορία εναντίον του Ελληνισμού, και ορθώς η καταδίκη είναι καθολική. Και δεν αναφέρομαι στο περίεργο ΑΚΕΛ, στο «κομμουνιστικό» κόμμα της Κύπρου που αναζητά πάντα δικαιολογίες για τους Βρετανούς. Όλοι γνωρίζουμε πρόσωπα και πράγματα. Όποιος όμως δίνει άλλοθι για να τρέφετε η τουρκολαγνεία της Βρετανίας είναι εξίσου ένοχος και συνένοχος για την εγκληματική της στάση. 

Όταν είχαμε πάει στο Κραν Μοντανά, όπου επιχειρήθηκε η κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και έσωσε την παρτίδα ο Νίκος Κοτζιάς, κάποια στιγμή είπε κάποιος ότι ήρθε και ο Αλαν Ντάνκαν, δείχνοντας προς το μέρος ενός απίθανου τύπου, που ερχόταν προς το μέρος μας με ύφος χιλίων καρδιναλίων. Αργότερα πληροφορηθήκαμε ότι με το που εισήλθε στην αίθουσα οργανωμένα και σχεδιασμένα ο εν λόγω υφυπουργός Ευρώπης της Βρετανίας εκνεύρισε στον ύψιστο βαθμό τον Πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη. Ο Κοτζιάς, που βρισκόταν στην αίθουσα μόνο που δεν τον πήρε από τον γιακά. Μου περιέγραψαν το …θέαμα: Ο Κοτζιάς ψηλός, ως γνωστόν, ο Αλαν Ντάνκαν ένας νάνος μπροστά του, να ακούει σαν μαθητούδι. 

Την έκανε βεβαίως τη ζημιά, όταν μετά την κατάρρευση των συνομιλιών στήριξε το ψεύτικο αφήγημα των Τούρκων και του Νορβηγού Έιντε, ότι έφταιγε ο Αναστασιάδης. Ενώ η πραγματικότητα είναι άλλη: Οι Τούρκοι ήθελαν και την …Πάφο. Και το γράφω όσο πιο απλά για να καταλάβουν οι αγαπητοί αναγνώστες τι αντιμετώπισαν στην Ελβετία ο πρόεδρος της Κύπρου και ο τότε υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας. 

  • Η βρετανική υποστήριξη στην Τουρκία δεν είναι κάτι το νέο. Είναι η επανάληψη μίας βρώμικης θέσης, που εκπορεύεται από τον ανθελληνισμό των Βρετανών. Δεν είναι σύμμαχοι μας οι Εγγλέζοι, ούτε στο ΝΑΤΟ, ούτε στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι οι απολογητές της Τουρκίας. Αλλά δεν θα είναι για πολύ. Ευτυχώς εγκαταλείπουν την Ε.Ε. όπου έπαιξαν ρόλο «καταστροφέα» και στο ΝΑΤΟ, η αγαπημένη τους Τουρκία, ακόμα και αν ακυρώσει την παραγγελία των ρωσικών S-400 θα είναι πάντα ένα μίασμα. Δεν μπορούν να γυρίσουν το ποτάμι πίσω. 
Στην Κύπρο πρέπει να πάρουν αποφάσεις και για τον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπιστεί η βρετανική προκλητικότητα. Πρέπει να βρεθεί τρόπος να φύγουν οι βρετανικές βάσεις. Είναι άντρο φιλοτουρκισμού. Οι Εγγλέζοι πρακτορεύουν τα συμφέροντα της Τουρκίας στην Κύπρο. Ο κ. Αναστασιάδης στην Λευκωσία και ο πρωθυπουργός Τσίπρας στην Αθήνα, δεν έχουν κανένα δικαίωμα να καλύπτουν την βρετανική τουρκολαγνεία. Διαφορετικά θα είναι συνένοχοι. Απαιτείται δράση τώρα και συγκρουσιακή καταγγελία της Βρετανίας.

Πηγή: hellasjournal.com

https://diulistirio.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....