Διυλιστήριο: 07/31/18
ροη αναρτησεων

Τρίτη 31 Ιουλίου 2018

VIDEO - Μητσοτάκης : «Οι άνθρωποι κάηκαν γιατί δεν φόραγαν βρεγμένες μπλούζες»



Άφωνος ο ελληνικός λαός έχει μείνει από τον πανέξυπνο «γόνο» που θέλει να κυβερνήσει τη χώρα μας. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε ότι οι άνθρωποι στο Μάτι κάηκαν επειδή δεν φορούσαν μακρυμάνικες μπλούζες και μάλιστα βρεγμένες.

Μάλιστα, όπως επεσήμανε με αυταρέσκεια, αυτή την πληροφορία του την έδωσε ένα παιδί που νοσηλευόταν στο «Νοσοκομείο Παίδων».

Δηλαδή, υιοθέτησε ως συμβουλή λόγια που άκουσε από μικρό παιδί, ότι δηλαδή «κάηκα επειδή δεν φορούσα μπλούζα», και στη συνέχεια έδωσε την ίδια συμβουλή στον ελληνικό λαό.

Πόσο επικίνδυνος μπορεί να είναι αυτός ο άνθρωπος; Πόσο;

Προσέξτε, υιοθέτησε τα λόγια ενός μικρού παιδιού και όχι κάποιου ειδικού. Προφανώς γιατί και το δικό του μυαλό βρίσκεται σε νηπιακή κατάσταση και σε αυτό το επίπεδο επικοινωνεί.

Αυτός ο ανίδεος «γόνος», που επαίρεται ότι διαθέτει το καλύτερο βιογραφικό στη χώρα, αγνοεί ότι η μπλούζα -ακόμα και η βρεγμένη όπως ισχυρίστηκε με βεβαιότητα επειδή έτσι του είπε ένας εγκαυματίας «πιτσιρικάς»- δεν προστατεύει από την πυρκαγιά.

Είναι κοινή λογική ότι δεν προστατεύει από την πύρινη λαίλαπα μια βρεγμένη μακρυμάνικη μπλούζα.

Αλλά ούτε και φαίνεται να απασχόλησε το απλοϊκό μυαλό του γιατί οι πυροσβέστες σπεύδουν με πυρίμαχες στολές και όχι με… βρεγμένες μπλούζες.

Επίσης, αυτός ο άνθρωπος, αυτός ο «γόνος», που δήλωνε τα παραπάνω με ύφος ικανοποίησης χαμογελαστού παλιάτσου, δεν γνωρίζει καν ότι βρέθηκαν πτώματα πλήρως απανθρακωμένα, ότι αναπτύχθηκαν θερμοκρασίες που έλιωσαν μέχρι και τις ζάντες των αυτοκινήτων και τις ρευστοποίησαν σε υγρό μέταλλο.

Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη αποτελεί βεβαιότητα ότι οι βρεγμένες μακρυμάνικες μπλούζες προστατεύουν από τα εγκαύματα και από την πύρινη λαίλαπα.

Είναι πρωτοφανές αυτό που ζούμε, είναι πρωτοφανή αυτά που ακούμε! Ακούμε ηλιθιότητες!

Και είναι τόσο ανόητος ο άνθρωπος αυτός, που κατηγόρησε με το γνωστό μητσοτακέικο υφάκι το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας επειδή δεν διδάσκει στα παιδιά ότι εάν φοράνε βρεγμένες μπλούζες δεν καίγονται.

Όταν η ανοησία, η βλακεία και η ηλιθιότητα αποτελούν την εναλλακτική πρόταση εξουσίας για τον τόπο μας, τότε όλοι μας οφείλουμε να προβληματιστούμε πάρα πολύ σοβαρά για το τι μας περιμένει εάν αυτός με το «καλύτερο βιογραφικό στη χώρα» γίνει ποτέ πρωθυπουργός.

Το βίντεο που θα δείτε αποτελεί εικόνα από ένα φρικιαστικό μέλλον.

Εάν θέλετε να το ζήσετε, ψηφίστε τον. Αυτόν και τον θίασό του.

Η δήλωση ΣΟΚ στο 19.06 του βίντεο που ακολουθεί:


Πηγή www.tribune.gr

https://diulistirio.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Imagine Cup 2018: Η Ελλάδα κατέκτησε τη δεύτερη θέση στον παγκόσμιο τελικό του διαγωνισμού καινοτομίας της Microsoft



Η Ελλάδα κατέκτησε τη δεύτερη θέση στον παγκόσμιο τελικό του διαγωνισμού καινοτομίας της Microsoft, Imagine Cup 2018 που ολοκληρώθηκε στις 25 Ιουλίου στο Σιάτλ των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, πάνω από 3.000 πρωτότυπες προτάσεις φοιτητών πληροφορικής από ολόκληρο τον κόσμο παρουσιάστηκαν στο διαγωνισμό που κορυφώθηκε χτες με τους τελικούς να λαμβάνουν χώρα στα κεντρικά γραφεία της Microsoft, στο Redmond του Seattle.

Οι 20 ομάδες φιναλίστ, χρησιμοποίησαν τεχνολογίες όπως Τεχνητή Νοημοσύνη, Big Data, Mixed Reality σε συνδυασμό με ομαδική δουλειά και πολύ πάθος, αποδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο πώς οι νέοι σήμερα με τη δύναμη της επιστήμης της πληροφορικής και την τεχνολογίας, φιλοδοξούν να δημιουργήσουν έναν καλύτερο κόσμο.

Η ελληνική ομάδα, από το Εργαστήριο Επεξεργασίας Σήματος και Βιοϊατρικής Τεχνολογίας του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΤΗΜΜΥ) του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονικης, απαρτίζεται από τους Ανδρέα Λουτζίδη, Αναστασία Ντράχα και Ιάσονα Χατζηκώστα, με επιβλέποντα καθηγητή τον κ. Λεόντιο Χατζηλεοντιάδη.

Η πρότασή τους, το project iCry2Talk κατάφερε να ξεχωρίσει ανάμεσα στις 20 φιναλίστ ομάδες στην τελική φάση, με την εφαρμογή που αποκρυπτογραφεί το κλάμα του μωρού, δίνοντας για πρώτη φορά απάντηση σε βασικά ερωτήματα των γονιών και αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές και υψηλή βαθμολογία από την κριτική επιτροπή.

Η ομάδα iCry2Talk δημιούργησε μια καινοτόμο εφαρμογή που χρησιμοποιεί τεχνικές βαθιάς μηχανικής μάθησης (Deep Machine Learning), για να μεταφράσει το κλάμα του μωρού σε λόγο και έκλεψε τις εντυπώσεις. Μέσω της εφαρμογής, οι τεταρτοετείς φοιτητές του ΤΗΜΜΥ, αποκρυπτογραφούν το κλάμα του μωρού, το οποίο μετατρέπεται σε γραπτό λόγο ή εικόνα, με σκοπό να παρέχουν στους γονείς και τους φροντιστές πολύτιμες πληροφορίες για τον λόγο που κλαίει το παιδί.

Η εφαρμογή iCry2Talk βασίζεται στην υπόθεση ότι ο αποτελεσματικός συνδυασμός και η ανάλυση διαφορετικών πηγών πληροφορίας, μέσω προηγμένων τεχνικών επεξεργασίας σήματος και αλγορίθμων βαθιάς μάθησης, μπορούν τελικά να γεφυρώσουν το κενό που υπάρχει στην επικοινωνία μεταξύ των γονέων και του μωρού τους, ενώ επιδιώκει να στηρίξει κάθε νέο ή άπειρο γονιό, παρέχοντάς τους ένα αντικειμενικό εργαλείο για την αναγνώριση της αιτίας του κλάματος και την άμεση και κατάλληλη φροντίδα του μωρού.

Όπως δήλωσαν μέλη της ομάδας iCry2Talk «Η σχέση γονέα και βρέφους είναι ιδιαίτερη και το πρόβλημα της επικοινωνίας είναι κάτι που αγγίζει όλους τους γονείς. Εμείς με το iCry2Talk ερχόμαστε να γεφυρώσουμε το χάσμα αυτής της επικοινωνίας και να προσφέρουμε ένα βοηθητικό εργαλείο αντικειμενικής "μετάφρασης" του βρεφικού κλάματος, ιδιαίτερα χρήσιμο για νέους και άπειρους γονείς που θέλουν να αναγνωρίσουν τις ανάγκες του μωρού τους και να του προσφέρουν άμεσα τη σωστή φροντίδα. Στα πλαίσια του διαγωνισμού Imagine Cup, έγινε στο μυαλό μας πιο απτό το φάσμα των δυνατοτήτων που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες σε συνδυασμό με τη δημιουργική σκέψη για την ανάπτυξη project και εφαρμογών που μπορούν να επηρεάσουν αισθητά τη ζωή και την καθημερινότητα των ανθρώπων. Το θετικό αποτέλεσμα και η θερμή υποστήριξη της iCry2Talk κοινότητας γονέων και γιατρών μας γέμισε με αισιοδοξία, πολλή όρεξη και διάθεση για δουλειά αλλά πάνω από όλα αγάπη για την ομάδα και το project μας!». «Ήταν μία εξαιρετική εμπειρία», συνέχισαν. «Είχαμε την τύχη να γνωρίσουμε ξεχωριστούς ανθρώπους από όλο τον κόσμο, συνεργαστήκαμε με ειδήμονες του χώρου και λάβαμε θετικά σχόλια για τη δουλειά μας!»

Την πρώτη θέση κατέκτησε φέτος η ομάδα smartARM από τον Καναδά με ένα πρωτοπόρο εγχείρημα, ένα ρομποτικό προσθετικό χέρι που χρησιμοποιεί τεχνολογίες Microsoft Azure Computer Vision, Machine Learning και Cloud Storage για να υπολογίσει την πιο κατάλληλη λαβή ανάλογα με το αντικείμενο που προσπαθεί να προσεγγίσει. Η ομάδα του Καναδά απέσπασε το έπαθλο των $85K, καθώς και ένα mentorship session με τον CEO της Microsoft, Satya Nadella. Την τρίτη θέση κατέκτησε η ομάδα Mediated Ear από την Ιαπωνία με ένα project που εστιάζει σε άτομα με προβλήματα ακοής.

Πηγή www.news247.gr

https://diulistirio.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Γεωργιάδης : ''Η ΝΔ είναι ο Νέρωνας σε συσκευασία πολλών αθνρώπων''


Δεν θέλουμε να γράψουμε πολλά για αυτόν τον άνθρωπο. Τα έχει πει όλα μόνος του. Το χειρότερο είναι που υπάρχουν άτομα που ακόμα τον υποστηρίζουν και τον έκαναν και αντιπρόεδρο. Λυπούμαστε πραγματικά που αυτή η κατστροφή δεν έβαλε μυαλο σε κάποιους, για να σταματήσει τον λαικισμό στις πλάτες των νεκρών. Εμείς απλά του θυμίζουμε τι έλεγε

Αδωνις Γεωργιάδης "Η ΝΔ έκαψε Ηλεία-Αθήνα-Πάρνηθα-Αττική-Σύνταγμα.Η ΝΔ είναι ο Νέρωνας σε συσκευασία πολλών αθνρώπων. Ο Νέρων δεν είχε τόση επιτυχία. Είναι ο ορισμός της αποτυχίας"


Πηγή netakias.com

https://diulistirio.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Independent: Πώς η ελληνική ακροδεξιά προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τις πυρκαγιές



«Οι επικριτές στο εσωτερικό της χώρας αλλά και στο εξωτερικό ήδη χρησιμοποιούν την καταστροφή για πολιτικά παιχνίδια, διεκδικώντας επαίνους για τους ίδιους, που επισκιάζουν τους πραγματικούς ήρωες – συμπεριλαμβανομένων και των μεταναστών», γράφει η βρετανική εφημερίδα Independent.

«Οι χώρες της Ε.Ε. προσέρχονται σε βοήθεια. Ξανά», δήλωσε στο Twitter ο πρώην ΥΠΕΞ της Σουηδίας, Καρλ Μπιλντ ενώ 400 Έλληνες πυροσβέστες διακινδύνευαν τη ζωή τους στη μάχη με τις φλόγες.

«Δεν ήταν η Ρωσία που διέσωσε την Ελλάδα τρεις φορές στη σειρά», απάντησε η Πρεσβεία της Ολλανδίας στην Αθήνα σε χρήστη που ανέφερε ότι ρωσικά πυροσβεστικά αεροσκάφη θα μπορούσαν να βοηθήσουν».

Στη συνέχεια, το tweet διεγράφη.

Στο εσωτερικό, η Χρυσή Αυγή επεδίωξε αντίστοιχα να ενδυθεί μεσσιανική δόξα. Μέλη της φορώντας μπλούζες του κόμματος εμφανίστηκαν μέσα στις φλόγες αλλά μόνο για το χρονικό διάστημα που ο βουλευτής του κόμματός του έδινε συνέντευξη.

Αυτός ισχυρίστηκε ότι αναπλήρωναν το κενό της κυβέρνησης η οποία κατά τις δηλώσεις του είχε εξαφανιστεί. Ο πραγματικός χαρακτήρας της ελληνικής ακροδεξιάς ήταν εμφανής αλλού.

Τρία μέλη της συνελήφθησαν για λεηλασία κατοικιών των πυρόπληκτων ενώ άλλη ομάδα φασιστών επιτέθηκε σε μετανάστες στη Θεσσαλονίκη. Όμως οι πραγματικοί ήρωες δεν ενδιαφέρονταν να εμφανιστούν στην τηλεόραση.

Η βρετανική εφημερίδα αναφέρεται στη συνεισφορά των πολιτών -μεταξύ των οποίων φυλακισμένοι-, Ρομά και μετανάστες που βοήθησαν παντοιοτρόπως, στους οποίους η Χρυσή Αυγή στρέφει το δηλητήριό της.

Αλλά και στο εξωτερικό, οι υποτιθέμενοι εχθροί μας, όπως η «μακεδονική» κυβέρνηση με χρηματική προσφορά αλλά και η Τουρκία με μηνύματα αλληλεγγύης στις εφημερίδες της, εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους.

Ο Independent υποστηρίζει ότι δεν χρειάζεται να γίνει μία καταστροφή για να μας θυμίσει ότι ο εχθρός δεν είναι οι γείτονές μας αλλά αυτοί που επιδιώκουν να σπείρουν φόβο και μίσος.

Στην περίπτωση της Αττικής, οι κάτοικοι αρνήθηκαν τη βοήθεια της Χρυσής Αυγής. Η υπόλοιπη Ευρώπη ίσως θα πρέπει να σκεφτεί το παράδειγμά της πριν κλείσει τις πόρτες σε αυτούς που έχουν ανάγκη. Μία μέρα ενδεχομένως να είναι αυτοί που θα τους βοηθήσουν, καταλήγει η βρετανική εφημερίδα.

Πηγή www.tribune.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....