Διυλιστήριο: 07/28/16
ροη αναρτησεων

Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2016

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΝΤ: Καταστρέψαμε την Ελλάδα με συνεργό τον Παπανδρέου!


ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΒΡΩΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΔΝΤ!
ΜΥΔΡΟΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ
Η ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑ 7 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ: Είμαστε οι πρώτοι που από το 2009 αποκαλύψαμε το βρώμικο σχέδιο Παπανδρέου, όταν ακόμα έλεγε «λεφτά υπάρχουν» και άπαντες κοιμόντουσαν τον ύπνο του δικαίου.
Τώρα το ίδιο το ΔΝΤ αποκαλύπτει τον βρώμικο ρόλο του και ανοίγει τον δρόμο για δικαστική διερεύνηση – έξοδο του ταμείου από το πρόγραμμα. 

Δριμύτατη κριτική στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για τους χειρισμούς του στο πρώτο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας ασκεί νέα εσωτερική έκθεση του οργανισμού πάνω στις πολιτικές του στην ευρωζώνη την περίοδο 2010-11, αναζωπυρώνοντας τη συζήτηση γύρω από την ελάφρυνση του δημόσιου χρέους και το μείγμα πολιτικών που χρειάζεται η χώρα μας, λίγους μήνες πριν την έναρξη της επόμενης αξιολόγησης.
Στην πολυσέλιδη έκθεσή του, το ανεξάρτητο Γραφείο Εσωτερικής Αξιολόγησης του ΔΝΤ επισημαίνει ότι ο οργανισμός δέχτηκε να συμμετάσχει στο πρώτο Μνημόνιο παρά το γεγονός ότι ήδη από το 2010 η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους δεν θεωρούνταν αρκετά πιθανή, και μάλιστα το έπραξε χωρίς να συζητήσει ανοιχτά και με διαφάνεια εναλλακτικές λύσεις που θα έθεταν μία αναδιάρθρωση ως προαπαιτούμενο.
Όπως φανερώνει η μελέτη, τα στελέχη του Ταμείου ήταν εξ αρχής διαιρεμένα όσον αφορά την ανάγκη για άμεση ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, κάτι που φανερώνει ότι στο εσωτερικό του θεσμού το θέμα προκαλούσε ανησυχίες προτού καν το Ταμείο μπει στη μάχη της ευρω-κρίσης.
Παράλληλα, το Γραφείο Εσωτερικής Αξιολόγησης τονίζει ότι το 2010 το ΔΝΤ τροποποίησε τους κανόνες του ακριβώς ώστε να επιτρέψει την έκτακτη χρηματοδότηση της χώρας μας, παρά το υψηλό χρέος και με περισσότερα χρήματα από ό,τι κανονικά της αναλογούσαν, χωρίς όμως να υπάρξει ενδελεχής εξέταση των πιθανών συνεπειών από το Διοικητικό Συμβούλιο, όπως κανονικά είθισται.
Το Γραφείο, όντας ελεγκτικός κι όχι πολιτικός βραχίονας, αποφεύγει να τοποθετηθεί σαφώς για την ορθότητα των δύο επίμαχων αποφάσεων του ΔΝΤ, σημειώνει με νόημα ότι η απουσία ανοιχτής διερεύνησης εναλλακτικών επιλογών για το χρέος «ίσως λειτούργησε ενάντια στην πλήρη εκμετάλλευση αυτών των ευκαιριών», και συνάμα δημιούργησε την εντύπωση ότι ο οργανισμός φερόταν με διαφορετικό τρόπο στα ευρωπαϊκά κράτη.

Στη σκιά της πολιτικής επιρροής; – Η απάντηση Λαγκάρντ
Η υιοθέτηση αυτών των δύο αμφιλεγόμενων αποφάσεων το 2010 έχει γεννήσει εικασίες ότι το ΔΝΤ έλαβε αποφάσεις για την Ελλάδα με πολιτικά κι όχι τεχνοκρατικά κριτήρια και δεχόμενο πολιτική επιρροή από ευρωπαϊκά κράτη, που έχουν σημαντική δύναμη ψήφου στον οργανισμό.
Η έκθεση δεν ενστερνίζεται τις επίμαχες φήμες, παραδέχεται όμως ότι η επιλογή του Ταμείου να μην θέσει εξ αρχής την ελάφρυνση του χρέους «δημιούργησε την αντίληψη ότι του επιβλήθηκε μία απόφαση που ελήφθη στην Ευρώπη».
Ακριβώς υπό αυτό το πρίσμα, η πρώτη από τις πέντε συστάσεις που κάνει η έκθεση ουσιαστικά αφορά τον κίνδυνο πολιτικής επιρροής ή σκέψης στην τεχνική ανάλυση του ΔΝΤ. «Το Διοικητικό Συμβούλιο και η διοίκηση θα πρέπει να αναπτύξουν διαδικασίες που θα ελαχιστοποιούν το χώρο για πολιτικές παρεμβάσεις στην τεχνική ανάλυση του ΔΝΤ».
Όχι τυχαία, η πρώτη σύσταση είναι και η μοναδική που δεν έγινε πλήρως αποδεκτή από το Διοικητικό Συμβούλιο και την διευθύντρια Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία σε ανακοίνωσή της απορρίπτει κατηγορηματικά την ύπαρξη πολιτικών παρεμβάσεων στη διαδικασία λήψης αποφάσεων του Ταμείου.
Ειδικά για την Ελλάδα, η κ. Λαγκάρντ επαναλαμβάνει την πρόσφατη τοποθέτηση του εκπροσώπου Τύπου Τζέρι Ράις ότι στην πράξη η Ελλάδα ήταν η εξαίρεση σε σχέση με τις άλλες πιο πετυχημένες εμπειρίες του θεσμού στην ευρωζώνη.
«Η Ελλάδα ήταν μοναδική […] Το πρόγραμμα ταλανίστηκε από επαναλαμβανόμενες πολιτικές κρίσεις, αντιστάσεις από περιχαρακωμένα συμφέροντα και σοβαρά προβλήματα εφαρμογής που οδήγησαν σε πολύ βαθύτερη του αναμενόμενου μείωση της παραγωγής», σημειώνει η κ. Λαγκάρντ, προσθέτοντας όμως ότι χάρη στην «τεράστια» προσαρμογή που πέτυχε η χώρα μπόρεσε να παραμείνει στην ευρωζώνη, κάτι που ήταν στόχος-κλειδί για την Αθήνα και την Ευρώπη.

Οι αποφάσεις του 2010 συνεχίζουν να «ζουν»
Οι αποφάσεις του 2010 αποκτούν ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα καθώς οι συνέπειές τους συνέχισαν να επισκιάζουν το πρώτο Μνημόνιο, το οποίο περιγράφεται στην έκθεση ως πρόγραμμα που βρισκόταν «στην κόψη του ξυραφιού» και βασιζόταν σε μία σειρά «αισιόδοξων εικασιών».
Έχοντας αποφύγει να θέσει το ζήτημα του χρέους επί τάπητος πριν την έναρξη του πρώτου Μνημονίου, το Ταμείο δεν έφερε το θέμα στο προσκήνιο ούτε αφού έγιναν ορατά τα πρώτα σημάδια ότι το όλο εγχείρημα κινδύνευε με αποτυχία.
Πρώην στέλεχος του ΔΝΤ δήλωσε στο Γραφείο Εσωτερικής Αξιολόγησης ότι οι αναλυτές του οργανισμού είχαν καταβάλει τόσο μεγάλη προσπάθεια ώστε να παρουσιάσουν στην ευρωπαϊκή κοινή γνώμη το πρόγραμμα ως βιώσιμο, που ήταν πολύ δύσκολο να αλλάξουν στάση μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα.
Όπως αναφέρεται στην έκθεση, το Ταμείο παρέμενε διαιρεμένο σχετικά με τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Ορισμένα στελέχη πίστευαν ότι θα πρέπει να υπάρξει αναδιάρθρωση όταν θα το επέτρεπαν οι συνθήκες – το αποκαλούμενο «Σχέδιο Μπλανσάρ» – όμως ακόμα κι αυτή η ιδέα δεν ενεργοποιήθηκε επιχειρησιακά έως τα τέλη του 2011.
Την ίδια στιγμή όμως, οι αποφάσεις που ελήφθησαν το 2010 δεν κατεύνασαν την ανησυχία των αγορών για μελλοντικό «κούρεμα», κάτι που έβλαψε το PSI δύο χρόνια αργότερα, καθώς στο μεσοδιάστημα οι ιδιώτες πιστωτές είχαν φροντίσει να μειώσουν την έκθεσή τους στο ελληνικό χρέος.
Το Γραφείο εμφανίζεται ιδιαίτερα επικριτικό σε αυτό το μέτωπο, επισημαίνοντας ότι το ΔΝΤ δεν εφάρμοσε τα διδάγματα προηγούμενων δεκαετιών, όταν είχε μάθει ότι είναι δύσκολο να καθησυχάσεις ιδιώτες δανειστές «με προγράμματα υψηλού ρίσκου».

Υπέρμετρη αισιοδοξία στις προβλέψεις
Πέραν του χρέους, η έκθεση επισημαίνει ότι το πρώτο ελληνικό πρόγραμμα περιείχε «υπερβολικά αισιόδοξες προβλέψεις για ανάπτυξη», τη στιγμή που πιο ρεαλιστικές προσδοκίες θα είχαν καταδείξει με σαφήνεια τις επιπτώσεις της δημοσιονομικής προσαρμογής τόσο στην πορεία της οικονομίας όσο και στην πορεία του χρέους, το οποίο και συνέχισε να αυξάνεται ως ποσοστό του ΑΕΠ.
Αυτό «θα είχε επιτρέψει στις Αρχές να προετοιμαστούν ανάλογα, ή θα είχε πείσει τους ευρωπαίους εταίρους να σκεφτούν επιπρόσθετη χρηματοδότηση και με καλύτερους όρους», διαφυλάσσοντας ταυτόχρονα την αξιοπιστία του ΔΝΤ ως τεχνοκρατικού και ανεξάρτητου οργανισμού.
Η έκθεση αφήνει αιχμές και για το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα που συνόδευσε το πρώτο Μνημόνιο, με την έκθεση να τονίζει ότι απλώς η επιβολή μίας «μακράς λίστας διαρθρωτικών όρων, χωρίς προτεραιότητες» είναι «αντιπαραγωγική», ειδικά αν ο κατάλογος των αλλαγών υπερβαίνει τη δυνατότητα της κάθε χώρας να τις εφαρμόσει.
Στο μέτωπο των μεταρρυθμίσεων πάντως, το Γραφείο αποδίδει εμμέσως σημαντικό μερίδιο ευθύνης στους Ευρωπαίους, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το ΔΝΤ «δεν μπόρεσε να υπερισχύσει» και να τους εξηγήσει ότι η τυφλή επιβολή μίας λίστας δεν αποφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Μετάφραση από τον ΣΚΑΪ
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ποινικές διώξεις κατά μελών της Επιτροπής Ανταγωνισμού για υπεξαίρεσηΠοινικές διώξεις ασκήθηκαν κατά νυν και πρώην μελών της Επιτροπής Ανταγωνισμού για υπεξαίρεση, αναφορικά με παράνομες καταβολές ποσών που διαπιστώθηκαν στο πόρισμα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για τον έλεγχο της μισθοδοσίας στην εν λόγω Ανεξάρτητη Αρχή.


του Άγγελου Προβολισιάνου

Εκτός από την καταβολή μη νόμιμων επιδομάτων (Χριστουγέννων και Πάσχα) που λάμβαναν πρωτοκλασάτα στελέχη της Επιτροπής, όπως ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος (σ.σ. Κυριτσάκης και Λουκάς αντίστοιχα), είχε διαπιστωθεί υπέρβαση ορίου συνεδριάσεων.Συγκεκριμένα, στις διαπιστώσεις του ΓΛΚ αναφέρεται ότι μέλη της Επιτροπής Ανταγωνισμού εμφανίζονται από το 2007 έως και το 2010 να παρίστανται σε περισσότερες από μία, αμειβόμενες, συνεδριάσεις ημερησίως με αποτέλεσμα να υπερβαίνουν τις 150 ετησίως που ορίζει ο νόμος. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι εντοπίστηκε ημέρα που φαίνεται να πραγματοποιήθηκαν επτά συνεδριάσεις. Δηλαδή, φέρονται να μπαινόβγαιναν στην αίθουσα, γιγαντώνοντας το ποσό που δικαιούνταν. Το ποσό της αμοιβής για κάθε συνεδρίαση ήταν 300 ευρώ για τον πρόεδρο και 250 ευρώ για κάθε μέλος.

Ποινικά διώκονται οι Δημήτρης Δανηλάτος, Χρήστος Ιωάννου και Νικος Τραυλός. Ο πρώτος είναι εν ενεργεία μέλος της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ενώ κατά την περίοδο 1989 – 1990 είχε διατελέσει γενικός γραμματέας βιομηχανίας και εξωτερικού εμπορίου. Είναι επιτιμο μέλος του ΔΣ του ΕΒΕΑ, όπως επίσης είχε αναλάβει χρέη υπεύθυνου στον κλάδο της βιομηχανίας στη Νέα Δημοκρατία το 2002. Ο Χρήστος Ιωάννου είναι σήμερα βοηθός στον Συνήγορο του Πολίτη. Και τέλος, ο κ. Τραυλός διετέλεσε Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (2004 - 2009) και μέλος της Επιτροπής Ανταγωνισμού (2009 -¬ 2012). Επιπρόσθετα, μέλος στο ΔΣ του ΙΟΒΕ και πρόεδρος του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ΑΕ. Πηγές χαρακτηρίζουν και τους δύο τελευταίους ως εκλεκτούς της Νέας Δημοκρατίας.

Ως προς το σκέλος των επιδομάτων Χριστουγέννων και Πάσχα, στην έκθεση ελέγχου του 2011 από το ΓΛΚ, σημειωνόταν: «Στον πρώην πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού κ. Ζησιμόπουλο Σπυρίδωνα καταβλήθηκαν μη νόμιμα επιδόματα εορτών (Χριστουγέννων και Πάσχα) και αδείας για το χρονικό διάστημα από 1-1-2004 έως 31-12-2009 και στον πρόεδρο κ. Κυριτσάκη Δημήτριο καθώς και στους εισηγητές κ.κ. Μαρκάκη Ανδρέα, Μπιτούνη Ιωάννη, Κομνηνό Ασημάκη και Λουκά Δημήτριο καταβλήθηκαν μη σύννομα επίδομα εορτών Χριστουγέννων του έτους 2009 και επίδομα εορτών Πάσχα του έτους 2010». Οι προαναφερθέντες επέστρεψαν τα αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά από αυτά τα επιδόματα και ως εκ τούτου δεν αντιμετωπίζουν κάποια κατηγορία.

Η υπόθεση θα εκδικαστεί στο Γ’ Μονομελές στις 9/12/2016.

«Θα πράξουμε κατά περίπτωση»

Το koutipandoras.gr επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού για το προς συζήτηση θέμα, με τον Δημήτρη Κυριτσάκη να επισημαίνει πως οι κατηγορούμενοι έχουν κινήσει νομικές διαδικασίες κατά της Επιτροπής Ανταγωνισμού, προσφεύγοντας στα διοικητικά δικαστήρια, με σκοπό να δικαιολογήσουν την πληρωμή των ποσών για τα οποία διώκονται.

Στην ερώτηση για το ποια θα είναι η στάση της Επιτροπής, εκείνος απάντησε πως αυτή θα κριθεί κατά περίπτωση. Ειδικότερα, ανέφερε πως επειδή τα μέλη προέρχονταν από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, γι’ αυτό και συγκέντρωναν τις υποθέσεις για τις οποίες συνεδρίαζαν, έτσι ώστε να μην «ανεβοκατεβαίνουν».

«Οπότε, κάποιοι εξ αυτών θεωρούν πως καλώς έλαβαν αυτά τα ποσά» λέει ο πρόεδρος της Επιτροπής.

«Είναι μία αστικής φύσεως διαφορά και θα λυθεί σύντομα» πρόσθεσε, ενώ για τα επιδόματα που είχε λάβει ο ίδιος είχε τονίσει πως ήταν ένα ατόπημα του λογιστηρίου και γι’ αυτό τα χρήματα αυτά επιστράφηκαν.


https://diulistirio.blogspot.gr

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Μικροί κακομοίρηδες "θεοί"..

     Το θέμα-ταμπού που όλοι συζητάμε και όλοι αποφεύγουμε να θίξουμε όταν έρχεται η κατάλληλη στιγμή (δηλαδή μπροστά στον γκισέ),
..αυτό της ανεπάρκειας ή όχι, της ανικανότητας ή όχι, της τεμπελιάς ή αδιαφορίας των δημοσίων υπαλλήλων,
..των υπαλλήλων του
ευρύτερου δημόσιου τομέα, των ασφαλιστικών ταμείων, των ΔΕΚΟ, ακόμη και των τραπεζών,
..το blog νομίζει πως το έχουμε βάλει σε λάθος βάση.

Δηλαδή, εκτός από κάποιες περιπτώσεις πραγματικής ανεπάρκειας, ανικανότητας, τεμπελιάς και αδιαφορίας,
..η κακοδαιμονία που πλήττει τον δημόσιο και ευρύτερο τομέα, νομίζουμε ότι οφείλεται σε ένα εγγενές ελάττωμα του νεοέλληνα: την καρέκλα.

Ο εκλεκτός συμπολίτης έλληνας μόλις πιάσει καρέκλα, είτε πρόκειται για την καρέκλα του Προέδρου της Δημοκρατίας, είτε του θυρωρού σε κάποιο υπουργείο,
..θεωρεί τον εαυτό του πως έγινε ένα με το σύστημα.
Θεωρεί πως πρέπει να ασκήσει το λειτούργημά του υπερασπιζόμενος το σύστημα εναντίον του συμπολίτη, του γείτονα, του γνωστού, ακόμη και εναντίον του φίλου και του συγγενή.
Νομίζει πως αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της κυβερνητικής μηχανής, ή της εξουσίας γενικότερα, συμπεριφερόμενος ανάλογα.
Δεν μπορεί να καταλάβει πως είναι ένας κακομοίρης, παντελώς αναλώσιμος και χωρίς καμία αξία για το σύστημα,
..και υπάρχει στην θέση που υπάρχει, όχι γιατί είναι αυτός ο τάδε ο υπερήφανος εαυτούλης του,
..αλλά απλούστατα γιατί κάποιος πρέπει να κάνει κι αυτή την δουλειά,
..με κάποιους πρέπει να γεμίσουν οι καρέκλες,
..κάποιοι επιτέλους πρέπει να ασκήσουν την τελική βία της εξουσίας προς τον πολίτη.

Αδυνατούν να καταλάβουν πως σαμποτάροντας την υπόλοιπη κοινωνία σαμποτάρουν τον ίδιο τους τον εαυτό και τα παιδιά τους.
Είναι ανίκανοι να δουν πως χαντακώνοντας τους συμπολίτες τους, κάποιοι άλλοι κάποια άλλη στιγμή θα χαντακώσουν και τους ίδιους.
Έχουν πιάσει τον Πάπα απ' τ' α@@ίδια και νομίζουν ότι μπορούν να πιάσουν και τα δικά μας. Ολονών.

Αν όλοι αυτοί, οι στην ουσία κακομοίρηδες,
..αντί να στρέφονται εναντίον των άλλων, έπαιρναν το μέρος της κοινωνίας, εξυπηρετώντας πραγματικά, δίνοντας λύσεις, ψάχνοντας τα παραθυράκια των νόμων και τις ατέλειες των ερμηνευτικών εγκυκλίων, όχι υπέρ αλλά κατά του συστήματος,
..τότε θα βοηθούσαν πραγματικά ώστε τα πράγματα στις δύσκολες σημερινές συγκυρίες να ήταν διαφορετικά.

Δεν είναι ότι δεν μπορούν, ότι είναι ανίκανοι. Είναι ότι ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ.
Και αυτό είναι πολύ χειρότερο απ' την πραγματική ανεπάρκεια, ανικανότητα, τεμπελιά, αδιαφορία.
Γίνονται οικειοθελώς γενίτσαροι της εξουσίας και του συστήματος.

Τί κρίμα.
Σ' αυτόν τον πόλεμο που μας έχει κηρύξει η νεο-ναζιστική Νέα Τάξη ευρωγερμανικών Πραγμάτων,
..να μην είμαστε ικανοί να υπερασπιστούμε ο ένας τον άλλο!
Τί κρίμα που μας αξίζουν τα μνημόνια!..

Υ.Γ. Για το σημερινό σχόλιο αφορμή στάθηκε η απαράδεκτη στάση καθώς και η μικρόνοια και η αργοστροφία δύο υπαλλήλων μεγάλου ασφαλιστικού κοινωνικού Ιδρύματος, που σχεδόν χαντάκωσαν το blog, αν αυτό δεν είχε την ενημέρωση, την δυνατότητα αντίδρασης, την δυνατότητα αντιπαράθεσης, fax, email, τηλέφωνα και όλη την σύγχρονη τεχνολογία ώστε να τα βγάλει πέρα.
Κι αφού τα έβγαλε πέρα, κάθισε και σκέφτηκε πως αν στην θέση του ήταν ο παπούς και η γιαγιά, ή ο αγράμματος, ή ο λιγότερο ενημερωμένος,
..τί ζημιά θα είχε γίνει.
Και αγρίεψε.
Αγριέψτε όλοι. Κάτι θα βγεί!

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Σταμάτης: Καλά κάναμε και κλείσαμε την ΕΡΤ γιατί ήταν φερέφωνο του ΣΥΡΙΖΑ


Έντονη αντιπαράθεση σημειώθηκε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, μεταξύ της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αννέτας Καββαδία και του πρώην υπουργού Επικρατείας, Δημήτρη Σταμάτη, με επίκεντρο την ΕΡΤ.

«Μου προκαλεί εντύπωση το ενδιαφέρον του κ. Σταμάτη για τη διαφάνεια και τη νομιμότητα. Δεν μπορεί εσείς, ο πρωτεργάτης του "μαύρου" στην ΕΡΤ, να μιλάτε για διαφάνεια και νόμιμες τηλεοπτικές διαδικασίες», επεσήμανε η κ. Καβαδία, διαμαρτυρόμενη για τις συνεχείς ερωτήσεις του κ. Σταμάτη προς τον ιδιοκτήτη του ΣΚΑΪ, Γιάννη Αλαφούζο, ο οποίος κατέθετε στην Εξεταστική Επιτροπή, που διερευνά την νομιμότητα των δανείων σε μέσα ενημέρωσης και κόμματα.

«Δεν σου επιτρέπω να με κρίνεις», αντέτεινε ο κ. Σταμάτης. «Μπορώ, όταν εσείς είστε ο πρωτεργάτης του "μαύρου" της ΕΡΤ. Τελεία», επέμεινε η κ. Καβαδία. «Καλά κάναμε και κλείσαμε την ΕΡΤ, γιατί είχε κάτι ανθρώπους σαν και εσάς που λειτουργούσαν ως φερέφωνα και ιεροκήρυκες του ΣΥΡΙΖΑ», ήταν η απάντηση του κ. Σταμάτη.Πηγή www.dikaiologitika.gr

https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ισπανία-Πορτογαλία γλίτωσαν τα πρόστιμα λόγω BrexitH Eυρωπαική Επιτροπή αποφάσισε να μην επιβάλει πρόστιμα στην Ισπανία και Πορτογαλία για τα υψηλά ελλείμματα που παρουσιάζουν.

Ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις, ανακοίνωσε ότι «οι 28 Επίτροποι της Ε.Ε. αποφάσισαν σήμερα την ακύρωση των προστίμων προς τις δύο αυτές χώρες».

Η Ε.Ε., θα μπορούσε να προχωρήσει στην επιβολή προστίμων τα οποία θα έφταναν το 0,2% του ΑΕΠ κάθε κράτους , αλλά επέλεξε να είναι επιεικής, προκειμένου να κατευνάσει το έντονο κλίμα δυσαρέσκειας προς τις Βρυξέλλες, μετά την απόφαση της Μ. Βρετανίας να αποχωρήσει.

Τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης έχουν παραχωρήσει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το δικαίωμα να επιβάλει χρηματικές κυρώσεις ίσες με το 0,2% του ΑΕΠ σε χώρες που παραβιάζουν τους δημοσιονομικούς κανόνες, σύμφωνα με τους οποίους το έλλειμμα μιας χώρας δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερο από 3% του ΑΕΠ, και το δημόσιο χρέος της να είναι υψηλότερο από το 60% του ΑΕΠ.

Πηγή www.unblock.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Άδεια διαμερίσματα του Δημοσίου σε φτωχούς και “αδύναμους” !Άδεια διαμερίσματα του Δημοσίου σε φτωχούς και “αδύναμους” !
Τη σύσταση φορέα στεγαστικής πολιτικής για ευάλωτες ομάδες, ως άμεσο επόμενο βήμα, ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα “Αυγή”, τονίζοντας ότι: “θα εποπτεύεται από το υπουργείο μας, θα “προικοδοτηθεί” με την μικροϊδιοκτησία του Δημοσίου, δηλαδή, με διαμερίσματα διασπαρμένα, και μικρά ακίνητα χαμηλής αξίας, τα οποία παραμένουν κενά και αναξιοποίητα.

Στην πολιτική για τη στέγαση ανήκει βέβαια και η επιδότηση ενοικίου στο πλαίσιο του προγράμματος αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης που χορηγείται σε περίπου 22.000 νοικοκυριά. Το εθνικό σχέδιο αποσκοπούμε να έχει ολοκληρωθεί και δοθεί για διαβούλευση τον ερχόμενο Σεπτέμβριο”.

Επίσης, η κ. Φωτίου προαναγγέλλει δράσεις για την καλύτερη φιλοξενία ασυνόδευτων προσφυγόπουλων, λέγοντας ότι μέχρι το τέλος Ιουλίου θα φιλοξενούνται σε ξενώνες υψηλών προδιαγραφών περίπου 350 παιδιά και συμπληρώνει ότι: “έχουμε καθορίσει και τις προδιαγραφές για το επιστημονικό προσωπικό που πρέπει να συνοδεύει τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα. Αυτή είναι μια επιστημονική ομάδα από συνολικά έντεκα ειδικούς για κάθε τριάντα παιδιά.”

“Εκείνο που προέχει είναι η προστασία των αδυνάμων”, υποστηρίζει η κ. Φωτίου, υπογραμμίζει ότι: “σήμερα, και αυτό είναι συνέπεια της καταστροφικής πολιτικής του παλαιού καθεστώτος, το κράτος δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε υποχρεώσεις που εμείς στην Αριστερά τις θεωρούμε αυτονόητες” και καταλήγει: “πρέπει λοιπόν να αναζητήσουμε πόρους αλλού. Αντίθετο με τις ιδέες της Αριστεράς θα ήταν να παραιτηθούμε από τη στήριξη των αδυνάμων, επειδή οι δημόσιοι πόροι δεν επαρκούν”.

Πηγή olympia.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το ν/σ για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καπνικώνΨηφίστηκε κατά πλειοψηφία από τη Βουλή, επί της αρχής, στο σύνολό του και κατ' άρθρον, το σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών «τροποποιήσεις του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα για την ενίσχυση της καταπολέμησης της παράνομης εμπορίας καπνού και βιομηχανοποιημένων καπνών και την Ίδρυση Συντονιστικού Κέντρου για την Καταπολέμηση του Λαθρεμπορίου».

Υπέρ του σχεδίου νόμου, επί της αρχής, ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Δημοκρατία, το Ποτάμι, η Δημοκρατική Συμπαράταξη, οι ΑΝΕΛ και η Ένωση Κεντρώων. Κατά ψήφισε η Χρυσή Αυγή, ενώ «παρών» δήλωσε το ΚΚΕ.

«Τα φορολογικά έσοδα πάνε καλά και δεν θα χρειαστεί να ενεργοποιηθεί ο κόφτης» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης κλείνοντας τη συζήτηση στην Ολομέλεια. «Δεν είμαστε ευχαριστημένοι», προσέθεσε, «και θα κάνουμε αυτά για τα οποία έχουμε δεσμευτεί έναντι του ελληνικού λαού».

Συνεχίζοντας άσκησε κριτική στην αντιπολίτευση γιατί, όπως είπε, δεν πήρε απαντήσεις στις ερωτήσεις που είχε θέσει σχετικά με τις θέσεις της για το άρθρο 40. Στο άρθρο αποσαφηνίζεται ότι για τη διενέργεια επανελέγχου φορολογικών υποθέσεων τα νέα στοιχεία απαιτείται να είναι σε κάθε περίπτωση επιβαρυντικά και όχι στοιχεία που θα μειώνουν τη φορολογική οφειλή που προσδιορίστηκε κατά τον αρχικό έλεγχο.

Σε ό,τι αφορά τον ΕΝΦΙΑ, ο υπουργός Οικονομικών είπε σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ότι δεν ήταν δυνατόν να εμφανιστεί εφέτος ο συμπληρωματικός φόρος, επειδή δεν βρέθηκε αξιόπιστος τρόπος υπολογισμού των αξιών των αγροτεμαχίων και επειδή από την πιλοτική δοκιμή η οποία έγινε μετά την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, διαπιστώθηκε σωρεία λαθών στις δηλώσεις των πολιτών.

«Δεν είναι ένας φόρος που υπερασπιζόμαστε και θα επιδιώξουμε να τον αλλάξουμε με φόρο ακίνητης περιουσίας, πιο δίκαιο και πιο αναλογικό» τόνισε ο κ. Αλεξιάδης.

Αναφερόμενος στους 600.000 φορολογούμενους που θα κληθούν εφέτος να καταβάλλουν μεγαλύτερο φόρο, είπε ότι αυτή είναι η πολιτική διαφορά με την αντιπολίτευση, καθώς η κυβέρνηση πιστεύει ότι θα πρέπει να πληρώνουν μεγαλύτερους φόρους όσοι έχουν και μεγαλύτερη περιουσία.


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Τουρκία: Αποτάσσονται 2.400 στρατιωτικοί και κλείνουν πάνω από 130 ΜΜΕΟι τουρκικές Αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι αποτάσσονται πάνω από 2.400 στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και κλείνουν πάνω από 130 μέσα ενημέρωσης, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Türk, καθώς διευρύνεται το κύμα των εκκαθαρίσεων μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

Συνολικά 726 αξιωματικοί των ένοπλων δυνάμεων και 1.684 στρατιώτες απομακρύνθηκαν από τις τάξεις του στρατεύματος.

Ταυτόχρονα τρία πρακτορεία ειδήσεων, 16 τηλεοπτικοί σταθμοί και 45 ημερήσιες εφημερίδες, ανάμεσα σε άλλα μέσα ενημέρωσης, διατάχθηκαν να αναστείλουν τη λειτουργία τους, ανέφερε το ίδιο τηλεοπτικό δίκτυο.

Οι κινήσεις αυτές αναμένεται να εντείνουν τις ανησυχίες που εκφράζουν οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και χώρες της Δύσης σχετικά με το εύρος των εκκαθαρίσεων τις οποίες εξαπέλυσε η κυβέρνηση του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά την αποτυχημένη απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος της 15ης και 16ης Ιουλίου.

https://diulistirio.blogspot.gr

Διαβάστε περισσότερα.... »
....

ΕΣΠΑ: Η Ελλάδα εξασφαλίζει επιπλέον πόρους ύψους 970 εκατ. ευρώΣτη διαπραγμάτευση του φθινοπώρου με τους θεσμούς περιλαμβάνονται και οι αλλαγές στη νομοθεσία που αφορά στη διαχείριση των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων και οφειλών προς το δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία (νόμος Δένδια) αλλά και το σχέδιο για το νέο Αναπτυξιακό Ταμείο. Αυτό ανέφερε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου σε σημερινή συνέντευξη Τύπου με θέμα την πορεία του ΕΣΠΑ.

Ο υπουργός είπε χαρακτηριστικά: «Έχουμε προχωρήσει και δουλεύουμε αυτό το διάστημα προκειμένου να καταλήξουμε στον επόμενο κύκλο διαπραγμάτευσης, στην οριστική μορφή που θα έχει αυτή η ρύθμιση, αλλά δεν μπορώ να εξαγγείλω κάτι σχετικά με τον χρόνο που θα υπάρχει κάτι συγκεκριμένο».

Το ίδιο ισχύει, είπε ο υπουργός, και για άλλες εκκρεμότητες, όπως η μετεξέλιξη του ΕΤΕΑΝ σε Αναπτυξιακό Ταμείο. Όπως ανέφερε ο υπουργός, «και για το Αναπτυξιακό Ταμείο βρισκόμαστε σε διαπραγμάτευση με τους θεσμούς. Συνεπώς και τα δύο θα απαιτήσουν νομοθετική ρύθμιση».

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι θα απαιτηθεί μια διαδικασία ολοκλήρωσης, η οποία αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να εξαγγελθεί ούτε χρονικά. «Καλύτερα να περιμένουμε να ολοκληρωθεί ο κύκλος τον Σεπτέμβριο και να δούμε πώς θα προχωρήσουμε», όπως είπε.

Σε ερώτηση για τον χρόνο ενεργοποίησης του νέου Κώδικα Δεοντολογίας των Τραπεζών ο υπουργός ανέφερε ότι δεν μπορεί να απαντήσει το ερώτημα.

Αναθεώρηση πόρων ΕΣΠΑ

Στο πλαίσιο της αναθεώρησης των κονδυλίων του ΕΣΠΑ που κατανέμονται στις χώρες μέλη, η Ελλάδα εξασφαλίζει επιπλέον πόρους ύψους 970 εκατ. ευρώ , κατ’ ελάχιστον, ενώ η οριστικοποίηση του ποσού αναμένεται στο τέλος του χρόνου, όπως γνωστοποίησε ο υφυπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης.

Απολογισμός δράσεων

Παρουσιάζοντας τον απολογισμό των τεσσάρων πρώτων προσκλήσεων επιχειρηματικότητας (ΕΠΑνΕΚ), ο κ. Χαρίτσης επισήμανε το μεγάλο ενδιαφέρον που συνάντησαν όλες οι δράσεις και για την σημασία του ανοιχτού καταπιστευτικού λογαριασμού.

Ανακοίνωσε ότι η αξιολόγηση των προτάσεων θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου και ότι η χρηματοδότηση των σχεδίων που θα προκριθούν (γύρω στις ‪8.500-9.500‬ αιτήσεις) θα ξεκινήσει μέσα στο 2016.

Ο υφυπουργός εξήγγειλε τη δημοσίευση του β' κύκλου των προσκλήσεων μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, με αυξημένους προϋπολογισμούς και με αλλαγές και εξειδικεύσεις στη βάση της εμπειρίας από τον α' κύκλο και αναφέρθηκε εκτενώς στις δράσεις της νέας προγραμματικής περιόδου στον τομέα του περιβάλλοντος (ΥΜΕΠΕΡΑΑ), οι οποίες έχουν ήδη ενεργοποιηθεί. Στάθηκε στις δύο δράσεις για την ολοκληρωμένη διαχείριση αστικών αποβλήτων με συνολική δημόσια δαπάνη στα 273 εκατ. ευρώ, ιδιαίτερα στη δράση για την ολοκλήρωση και συμπλήρωση των σχετικών υποδομών στις Περιφέρειες, βάσει των νέων ΠΕΣΔΑ. «Για αυτή την κρίσιμη δράση έχουν ήδη κατατεθεί 16 προτάσεις από Περιφερειακούς Φορείς Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων. Παρότι δεν έχει ολοκληρωθεί η έγκριση των ΠΕΣΔΑ, προχωρήσαμε έγκαιρα στην έκδοση των προσκλήσεων, ώστε με την έγκριση των σχεδίων να μπορεί άμεσα να προχωρήσει η υλοποίηση», τόνισε ο υφυπουργός.

Πηγή www.ethnos.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....