Διυλιστήριο: 06/14/15
ροη αναρτησεων

Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

Τώρα τρέχουν οι δανειστές


Γράφει η Κατερίνα Ακριβοπούλου

Ο… πολύς κ. Τόμσεν –αφού κλάφτηκε σαν μαθητούδι που τσακώθηκε με τον διπλανό του στο θρανίο, και ζήτησε από τη δασκάλα να του κάνει «ντα»- επιστρέφει σήμερα στις Βρυξέλλες, για να συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις, από τις οποίες υποτίθεται… αποχώρησε, επειδή του αντιμίλησε η Ελλάδα και συγκεκριμένα ο Νίκος Παπάς!

Παλιά καραβάνα ο Γιουνκέρ άδειασε το ΔΝΤ με τον τρόπο του: την ώρα που τα ΜΜΕ στην Ελλάδα «έσκουζαν» για το κακό που πάθαμε να διώξουμε το ΔΝΤ, ο πρόεδρος της Κομισιόν απαντούσε «σιγά τα αίματα»…

Την ώρα που ειδησεο-γραφικά πρακτορεία και γραφικοί πράκτορες κινδυνολογούν «αποκαλύπτοντας» ότι οι πιστωτές εξετάζουν χρεωκοπία της Ελλάδας -επειδή οι “Ελληνες είναι κακά παιδιά- η αντιπρόεδρος της γερμανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας, της Bundesbank, προειδοποιεί έντρομη για «απρόβλεπτες επιπτώσεις σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ». Και δεν προειδοποιεί την Ελλάδα, αλλά τους δανειστές της…

Την ώρα που το κανίς του Σόιμπλε, ο Ντάισελμπλουμ, γαβγίζει ότι οι ελληνικές προτάσεις δεν είναι σοβαρές, ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ, στέλνει το μήνυμα, και μάλιστα σε συνέδριο των σοσιαλδημοκρατών στο Βερολίνο, ότι «θα πρέπει να κάνουμε ό,τι περνά από τα χέρι μας για να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ. Μην υποτιμάτε τις επιπτώσεις για την Ευρώπη,Αν δεν επιτύχουμε. Για το λόγο αυτό, ελπίζω να μην αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις», κατέληξε ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας.

Ο Γ.Δραγασάκης, ο Ν.Παπάς και ο Ευκ. Τσακαλώτος προσέρχονται σήμερα στις διαπραγματεύσεις κομίζοντας το μήνυμα του πρωθυπουργού: «Ξεχάστε κάθε σκέψη για εκλογές και δημοψήφισμα. Η κυβέρνηση έχει πρόσφατη λαϊκή εντολή. Αν έχουμε μια βιώσιμη συμφωνία, όσο και αν είναι δύσκολος ο συμβιβασμός, θα σηκώσουμε το βάρος. Αν είναι, όμως, η Ευρώπη να επιθυμεί το διχασμό και τη συνέχεια της υποτέλειας, πάλι εμείς, θα πάρουμε τη μεγάλη απόφαση να αρνηθούμε», τους είπε ο Αλ.Τσίπρας στη χθεσινή έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου.

Δεν απομένουν παρά πέντε ημέρες για το Γιούρογκρουπ της 18ης Ιουνίου, όπου θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις. Την ίδια μέρα, ο Αλέξης Τσίπρας θα βρίσκεται στην Αγία Πετρούπολη…

Οι δανειστές γνωρίζουν καλά ότι ο Π.Λαφαζάνης έχει κάνει σοβαρή προεργασία για τον αγωγό και δεν θα ήθελαν, σε καμία περίπτωση, να πέφτουν οι υπογραφές, παρουσία του Τσίπρα, την ώρα που θα συνεδριάζει το Γιούρογκρουπ...

Τώρα τρέχουν, λοιπόν…

Η Ελλάδα επιμένει στη θέση της :΄Η βιώσιμη λύση, ή το μεγάλο ΟΧΙ !

Επειδή και ο άγιος φοβέρα θέλει. Πόσο μάλλον ο κακός δαίμονας…


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

"Βόμβες" από Τουσέν: "Το ΔΝΤ γνώριζε πως το μνημόνιο θα αύξανε το χρέος"


Μπορεί να συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες για την επόμενη μέρα της ελληνικής οικονομίας όμως μια παράλληλη συζήτηση για πρώτη φορά από το 2010, όταν η Ελλάδα μετά από τις κινήσεις του τότε πρωθυπουργού ΓΑΠ εισήλθε στην εποχή των μνημονίων, αυτή της συζήτησης για την επιτροπή αλήθειας του δημοσίου χρέους που ρίχνει «βόμβες».

Νέα αποκάλυψη έρχεται στο φως της δημοσιότητας από τον επιστημονικό συντονιστή της επιτροπής αλήθειας του δημοσίου χρέους Δρ.Ερίκ Τουσέν για τη φύση αλλά και τις μεθοδεύσεις του ΔΝΤ για την Ελλάδα.

Έτσι ανακοίνωσε ότι υπάρχει έγγραφο που αποδεικνύει ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο γνώριζε από το Μάρτιο του 2010 ότι το τότε Μνημόνιο για την Ελλάδα θα οδηγούσε σε αύξηση του δημοσίου χρέους!

«Διαθέτουμε ένα έγγραφο του Μαρτίου του 2010, εσωτερικό του ΔΝΤ, το οποίο περιγράφει με λεπτομερέστατο τρόπο τα μέτρα τα οποία επρόκειτο να περιληφθούν στο Μνημόνιο του 2010. Πρόκειται για ένα σχέδιο ιδιαιτέρως λεπτομερές και προγραμματισμένο, το οποίο δεν ανακοινώθηκε στα Κοινοβούλια των δεκατεσσάρων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δάνεισαν στην Ελλάδα ή στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Διότι, όπως γνωρίζετε, υπήρξε παραβίαση του Ελληνικού Συντάγματος το Μάιο του 2010, όταν δηλαδή συνήφθη η συμφωνία», τόνισε ο κ. Τουσέν.

«Κατά τη διάρκεια των εργασιών μας μπορέσαμε, επίσης, να επισημάνουμε ότι ο τρόπος με τον οποίο έγινε η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους το 2010 ήταν απολύτως επιζήμιος, διότι θυσιάστηκαν τα δικαιώματα συνταξιοδοτικών ταμείων της Ελλάδας και των Ελλήνων πολιτών που κατείχαν κρατικά ομόλογα.

Για παράδειγμα, σε κάποιους εργαζομένους της “Ολυμπιακής”, οι οποίοι είχαν λάβει κρατικά ομόλογα μετά από την απόλυσή τους, έγινε κούρεμα άνω του 50%, χωρίς να προβλεφθεί κανένα αντισταθμιστικό μέτρο, ενώ δεν είχαν αποφασίσει με δική τους βούληση να αγοράσουν αυτά τα κρατικά ομόλογα και δεν έφταιγαν σε τίποτε για την όλη κατάσταση. Ενώ, λοιπόν, συνέβαινε αυτό, οι μεγάλες ιδιωτικές τράπεζες που συμμετείχαν στο κούρεμα, έλαβαν ως αντιστάθμισμα 30.000.000.000 ευρώ, το οποίο προστέθηκε στο ελληνικό δημόσιο χρέος», είπε ο κ. Τουσέν.

Από την πλευρά της η Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε χαρακτηριστικά: «Αναζητούμε την αλήθειας ως προς το τι αντιστοιχεί σε νόμιμη οφειλή και τι σε μη νόμιμη, επαχθή υποχρέωση».

Τα προκαταρτικά συμπεράσματα της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους θα τεθούν στη δημοσιότητα το διήμερο 17-18 Ιουνίου 2015.

Ίσως οι πιέσεις του ΔΝΤ προς τους Ευρωπαίους για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους να μην γίνεται γιατί απλά μας "λυπήθηκαν" αλλά γιατί πιθανόν μετά τις συνεχείς αποκαλύψεις να είναι υποχρεωμένοι όλοι να το διαγράψουν αντιμετωπίζοντας έτσι και τη μήνη για τις κινήσεις που οδήγησαν αφενός στην κατασπατάληση χρημάτων από μέρους των δανειστών αλλά και την τραγικής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική οικονομία.

Ίσως γι αυτό αυτή η κυβέρνηση έχει θέσει επιτακτικά το ζήτημα της μείωσης του χρέους και πλέον για πρώτη φορά στα σοβαρά οι Ευρωπαίοι και το ΔΝΤ σκέφτονται να το κάνουν γιατί αλλιώς θα μπορεί να μειωθεί δικαστικά με τους ιθύνοντες της εποχής τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό να αντιμετωπίζουν και τις συνέπειες...


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Εθνική τραγωδία: 80.000 αμβλώσεις το χρόνο και 10.000 αυτοκτονίες είναι τα αποτελέσματα των μνημονίων


Σε εθνική τραγωδία έχει μετατραπεί το ζήτημα της εφαρμογής των μνημονίων στην Ελλάδα τα τελεύταία χρόνια. 80.000 αμβλώσεις το χρόνο και 10.000 αυτοκτονίες σε μια χώρα των 11εκατ. όπως είναι η Ελλάδα είναι ο απολογισμός του άτυπου αυτού πολέμου της ελληνική κοινωνίας με τα μνημόνια που από το 2010 έχουν καταλάβει τις ζωές μας.


Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά και έρχονται να δείξουν αυτό που ολόκληρη η κοινωνία καταλαβαίνει. Δεν γίνεται να συνεχιστεί άλλο. Και στα θλιβερά αυτά στοιχεία έρχονται κάποιοι "πολιτικοί" να δηλώσουν, Ντάισελμπλουμ κράτα γρά, ΔΝΤ μην υποχωρήσεις, τα μνημόνια ήταν ευλογία,μαζί τα φάγαμε και άλλα πολλά που δείχνουν ότι κάποιοι για το μόνο που ενδιαφέρονται είναι η πολιτική και οικονομική τους επιβίωση και όχι η ανάπτυξη και η ευημερία της ελληνική κοινωνίας.

Τουλάχιστον 80.000 εκτρώσεις γίνονται κάθε χρόνο στην Ελλάδα, μία στις τέσσερις γυναίκες που κάνουν άμβλωση είναι έφηβη, ενώ η οικονομική κρίση οδηγεί ολοένα και περισσότερα ζευγάρια να βάζουν τέλος στις ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες.

Αυτό αναφέρουν οι διοργανωτές του 1ου Πανελλήνιου Σεμιναρίου Ψυχοσωματικής στην Μαιευτική Γυναικολογία με θέμα «Προσεγγίζοντας την ψυχική διάσταση της γυναίκας» που θα πραγματοποιήθηκε στις 13 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη.


Την ίδια στιγμή συγκλονίζει ο διοικητής του "Ελπίς": "10.000 αυτοκτονίες σε 5 χρόνια".

Βίντεο-συνέντευξη με τον διοικητή του νοσοκομείου Ελπίς, Θεόδωρο Γιάνναρο, αναρτήθηκε στη διαδικτυακή έκδοση της «Κορριέρε Ντέλλα Σέρα» με τίτλο «Δέκα χιλιάδες αυτοκτονίες σε πέντε χρόνια, η τελευταία ήταν του παιδιού μου»

«Από την αρχή της κρίσης, το 2011, έχασαν την ζωή τους περίπου 10.000 άτομα, αυτοκτόνησαν. Είναι μια μεγάλη πόλη, όχι ένα χωριουδάκι. Μια μεγάλη πόλη εξαφανίσθηκε από τον χάρτη, ο γιος μου ήταν ένας από αυτούς», δηλώνει στη συνέντευξη ο διοικητής του νοσοκομείου και προσθέτει: «Δεν ξέρω με ποιον τρόπο κάποιος μπορεί να εξηγήσει αυτό που συνέβη. Πολλά άτομα προσπάθησαν να αυτοκτονήσουν, αλλά τους έσωσαν, ενώ δέκα χιλιάδες έχουν ήδη πεθάνει», προσθέτει.

«Τώρα οι τράπεζες άρχισαν να παίρνουν τα σπίτια μας. Πόσους άλλους νεκρούς χρειάζονται για να καταλάβουν;» αναρωτιέται ο Θεόδωρος Γιάνναρος, αναφερόμενος στα χρέη των πολιτών, που είναι αποτέλεσμα της κρίσης, και συμπληρώνει: «Αυτή είναι μια ερώτηση στην οποία δεν είμαι σε θέση να απαντήσω. Το μόνο που ξέρω είναι ότι έχουμε όλοι την ίδια καρδιά, το ίδιο χαμόγελο, τα ίδια λυπημένα μάτια των ανθρώπων του υπόλοιπου κόσμου, αλλά είμαστε τόσο κλειστοί μέσα στην Ευρώπη».

Αv στην Γερμανία ένα σκυλί πεθάνει με άσχημο τρόπο η είδηση προβάλλεται στις τηλεοράσεις και στις εφημερίδες. Είδατε να γίνεται αναφορά σε δέκα χιλιάδες άτομα που αυτοκτόνησαν; Δεν νομίζω, διότι αυτή την στιγμή η αξία της ανθρώπινης ζωής είναι τίποτα. Μπορώ μόνο να πω ότι ντρέπομαι που είμαι Ευρωπαίος» υπογραμμίζει, τέλος, στην συγκινητική του μαρτυρία, ο διοικητής του νοσοκομείου Ελπίς.
Αυτό είναι το success story που κάποιοι ανέφεραν; Αυτό είναι που θέλουν να συνεχιστεί και να είναι το μέλλον της κοινωνίας μας;


http://diulistirio.blogspot.gr/


 
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Κασιμάτης : '' Τα μνημόνια δεν αποτελούν κατανάγκη και εθνική προδοσία''


Στις 10 6 2015  στην ραδιοφωνική εκπομπή του Α. Ντινόπουλου και Στάθη ο κύριος Κασιμάτης διευκρίνησε ότι η υπογραφή μνημονίων δεν αποτελούν και κατανάγκη και εθνική προδοσία. Η υπογραφή αντισυνταγματικών νόμων και διαδικασιών κατά των ευρωπαικών και εθνικών συνθηκών αποτελούν μέρος της εθνικής προδοσίας καθώς επίσης και οι όροι παραίτησης από την εθνική κυριαρχία, από την ασυλία του Διεθνούς Δικαίου, όλοι οι περικοπές που δεν παραβιάζουν τα δικαιώματα του ανθρώπου.

Δείτε το συγκεκριμένο video




http://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Βόμβες στην Επιτροπή για το Χρέος – Η «συνωμοσία» ΔΝΤ και ΕΕ


Με ενδιαφέρον αναμένονται τα προκαταρκτικά συμπεράσματα της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, που θα δοθούν στη δημοσιότητα το διήμερο 17-18 Ιουνίου, ενώ αποκαλυπτική προβλέπεται, τη Δευτέρα, η κατάθεση στην Επιτροπή του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Παναγιώτη Ρουμελιώτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ρουμελιώτης θα επικεντρωθεί στην επίμαχη περίοδο2009-2010, κατά την οποία δρομολογήθηκε η ένταξη της χώρας μνημόνιο. Υπενθυμίζεται, ότι, μετά από καταγγελίες του κ. Ρουμελιώτη, το 2012 είχε διαβιβαστεί δικογραφία στη Βουλή για διερεύνηση πιθανών ποινικών ευθυνών για στελέχη της κυβέρνησης Παπανδρέου.

Εν τω μεταξύ, η Επιτροπή έχει στην κατοχή της έγγραφο που αποδεικνύει, ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο γνώριζε από τον Μάρτιο του 2010 ότι το τότεΜνημόνιο για την Ελλάδα θα οδηγούσε σε αύξηση του δημοσίου χρέους.Πρόκειται για ένα σχέδιο ιδιαιτέρως λεπτομερές και προγραμματισμένο, το οποίοδεν ανακοινώθηκε στα κοινοβούλια των δεκατεσσάρων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δάνεισαν στην Ελλάδα, ή στο ελληνικό κοινοβούλιο. Κι αυτό, διότι υπήρξε παραβίαση του ελληνικού Συντάγματος, τον Μάιο του 2010, όταν, δηλαδή, συνάφθηκε η συμφωνία, επισήμανε ο επιστημονικός συντονιστής της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, Ερίκ Τουσέν.

Ο κ. Τουσέν αποκάλυψε επίσης ότι η Επιτροπή έχει επισημάνει, μέχρι στιγμής, πως ο τρόπος με τον οποίο έγινε η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους το 2010 ήταν απολύτως επιζήμιος, διότι θυσιάστηκαν τα δικαιώματα συνταξιοδοτικών ταμείων της Ελλάδας και των ελλήνων πολιτών που κατείχαν κρατικά ομόλογα. Ενώ, λοιπόν, συνέβαινε αυτό, οι μεγάλες ιδιωτικές τράπεζες, που συμμετείχαν στο κούρεμα, έλαβαν ως αντιστάθμισμα 30.000.000.000 ευρώ, το οποίο προστέθηκε στο ελληνικό δημόσιο χρέος.

Διάσωση των τραπεζών, όχι της Ελλάδας


Ιδιαίτερα αποκαλυπτική ήταν και τη κατάθεση που έδωσε στην Επιτροπή, στα μέσα της εβδομάδας, ο Φιλίπ Λεγκρέν, ο οποίος από τον Φεβρουάριο του 2011 έως τον Φεβρουάριο του 2014 διετέλεσε επικεφαλής των οικονομικών συμβούλων του τότε προέδρου της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Ο κ. Λεγκρέν υποστήριξε πως η συνταγή του μνημονίου που επιλέχθηκε για την Ελλάδα, όπως και το περίφημο PSI, έγιναν για να διασωθούν οι γαλλικές και οι γερμανικές τράπεζες που κατείχαν ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου. Όταν δε, οι γαλλικές και οι γερμανικές τράπεζες «ξεφορτώθηκαν» ελληνικά ομόλογα περί τα 40 δισ. ευρώ, τότε η Ευρωπαϊκή Ένωση με το ΔΝΤ τράβηξαν το «χαλί» και επέβαλαν στην Ελλάδα μέτρα που κανείς δεν φανταζόταν, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Στο πλαίσιο των δημοσίων ακροάσεων, που εγκαινίασε η Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους , υπό τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο κ. Λεγκρέν, χαρακτήρισε το πρόγραμμα που επιβλήθηκε στην Ελλάδα «βάρβαρο» και με «λάθος παραδοχές» που οδήγησαν «σε απάνθρωπες συνθήκες τον ελληνικό λαό».
Εξήγησε δε, πως η περαιτέρω χρηματοδότηση διοχετεύεται απλώς για την αποπληρωμή προηγούμενου χρέους και περαιτέρω επιβολή μέτρων λιτότητας (ως προϋπόθεση επιπλέον χρηματοδότησης) και θα είναι προς όφελος της αποπληρωμής, και όχι προς όφελος του ελληνικού λαού.

Όπως είπε ο κ. Λεγκρέν, όταν διαπιστώθηκε ότι η Ελλάδα είναι πλέον αφερέγγυα και στελέχη του ΔΝΤ είχαν τοποθετηθεί υπέρ της αναδιάρθρωσης, για να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του χρέους, αντί να προχωρήσει αυτή η λύση και να παραταθεί η ημερομηνία λήξης του χρέους, οι αξιωματούχοι της ευρωζώνης -και πρωτίστως οΖαν-Κλοντ Τρισέ και ο Νικολά Σαρκοζί, μαζί με τη γερμανίδα Καγκελάριο και τη βοήθεια του Ντομινίκ Στρος-Καν- αποφάσισαν να «προσποιηθούν» ότι η Ελλάδα είχε μόνο πρόβλημα ρευστότητας κι όχι φερεγγυότητας.

«Αυτό που έγινε ήταν η διάσωση των πιστωτών της Ελλάδας κι όχι διάσωση της Ελλάδας. Η ροή των κεφαλαίων το απέδειξε αυτό. Εννέα από τα δέκα ευρώ που δόθηκαν στην Ελλάδα πήγαν σε αποπληρωμή δανείου και δεν αξιοποιήθηκαν για το λαό της», σημείωσε ο πρώην αξιωματούχος.

Υπενθυμίζεται, ότι η Επιτροπή Αλήθειας, διενεργεί λογιστικό έλεγχο του χρέους εξετάζοντας τη νομιμότητά του.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....