Διυλιστήριο: 06/03/16
ροη αναρτησεων

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

Το πικρό ελαιόλαδο από την Αρκαδία που αποθεώνει πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια


Ένα εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδο, που παράγεται από συγκεκριμένη ποικιλία ελιάς στην περιοχή κυρίως της Γορτυνίας αποδείχθηκε επιστημονικά, από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, ότι λειτουργεί ευεργετικά συμβάλλοντας στην πρόληψη της στεφανιαίας νόσου και ορισμένων μορφών καρκίνου.

Το εν λόγω ελαιόλαδα παράγεται και σε κάποια χωριά της Ορεινής Ολυμπίας.

Πρόκειται για την ποικιλία ελιάς με την τοπική ονομασία «Χωραίτικη», που καλλιεργείται στη Γορτυνία από τα χωριά της Καρύταινας μέχρι την περιοχή της Θέλπουσας και Κοντοβάζαινας καθώς και σε τμήμα της Ορεινής Ολυμπίας, με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό την πικρή γεύση του ελαιολάδου.

Σύμφωνα με την έρευνα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας απεδείχθη ότι το λάδι που παράγεται στην συγκεκριμένη περιοχή εμπεριέχει σε μεγαλύτερο ποσοστό από άλλα λάδια της χώρας, την ουσία «ελαιοαλακάνθη», η οποία διαθέτει, σύμφωνα πάντα με τις επιστημονικές έρευνες, φαρμακευτικές ιδιότητες.

Τα αποτελέσματα της επιστημονικής έρευνας παρουσιάζονται αυτές τις ημέρες σε συνέδριο για την ελιά που πραγματοποιείται στην Αρχαία Ολυμπία, και σήμερα το απόγευμα θα γίνουν βραβεύσεις παραγωγών.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τόνισε ότι «οι δύο Περιφερειακές Ενότητες της Αρκαδίας και της Ηλείας εκτός από κοινά γεωγραφικά χαρακτηριστικά, διαθέτουν ένα ελαιόλαδο που εν τοις πράγμασι, αποδείχθηκε επιστημονικά, πως μπορεί να φέρει ανάπτυξη και πλούτο στην Γορτυνία και στην Ηλεία, εάν αξιοποιήσουμε και αναδείξουμε το συγκριτικό αυτό πλεονέκτημα και τις μοναδικές φαρμακευτικές του ιδιότητες, που προέρχονται από την πικρή γεύση του».

Πρόσθεσε ακόμη, ότι «ο πρωτογενής τομέας στην Αρκαδία έχει μέλλον, διότι μετά την καλλιέργεια τα τελευταία χρόνια και τη δημιουργία του πρώτου εργοστασίου, του μοναδικού που εγκαινιάστηκε τα τελευταία χρόνια της κρίσης στη χώρα και επεξεργάζεται το αρκαδικό και ολύμπιο ρόδι, τώρα επιστημονικά αποδεικνύεται ότι ο τόπος μας και οι κλιματολογικές συνθήκες φέρνουν στο προσκήνιο άλλο ένα εξαιρετικής ποιότητας προϊόν, το ελαιόλαδό μας, που διαθέτει μοναδικά χαρακτηριστικά».

Τόνισε δε, πως, «δεν είναι τυχαίο το αναγεννησιακό κίνημα «Αρκαδία» που εδράζεται όχι τόσο στους ανθρώπους όσο στο φυσικό περιβάλλον της Αρκαδίας», προσθέτοντας πως η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα προωθήσει το προϊόν αυτό και θα ενισχύσει τους παραγωγούς στην μεγάλη προσπάθεια για εξωστρέφεια του προϊόντος ώστε να κατακτήσει τις διεθνείς αγορές, βοηθώντας παράλληλα τόσο τους Αρκάδες και Ηλείους καλλιεργητές, όσο και τους καταναλωτές, προστατεύοντας την υγεία τους».


https://diulistirio.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Παραπέμπονται σε δίκη ο Π.Ψωμιάδης και 15 άτομα για την Ασπίς



Στο εδώλιο θα καθίσουν με βούλευμα του Συμβουλίυ Εφετών ο Παύλος Ψωμιαδης και 15 ακόμη άτομα για την υπόθεση της Ασπίς Πρόνοια.

Συμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, οι κατηγορούμενοι είχαν συστήσει από το 2000-2010 εγκληματική οργάνωση η οποία προέβη σε αξιοποινες πράξεις σε βάρος 17 εταιρειών του ομίλου, μεταξύ των οποίων η ASPIS CAPITAL, η ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΓΑ και ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΑΖ, ΑΣΠΙΣ .

Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν τα αδικήματα της κακουργηματικής απάτης και υπεξαίρεσης καθώς και το αδίκημα της πλαστογραφίας.

Σύμφωνα μς το βούλευμα, ο Παύλος Ψωμιάδης κατόρθωσε να εξαπατήσει 37.014 πολίτες, οι οποίοι κατέβαλαν συνολικά 248.322.729,3 εκατ. ευρώ σε ασφαλιστήρια συμβόλαια. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, οι επενδυτές πείσθηκαν να επενδύσουν από ψευδείς παραστάσεις.


https://diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Δικαίωση Βαλαβάνη στην κόντρα με το «Πρώτο Θέμα» - Δείτε την ανάρτηση του ''Πρώτου Θέματος''



Δικαιώθηκε η Νάντια Βαλαβάνη στην διαμάχη που είχε με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» το καλοκαίρι του 2015 για τα Capital Controls και τα δημοσιεύματα που την έφεραν, όπως τονίζει σε εξώδικη δήλωση, να κάνει κατάχρηση της ενημέρωσής της ως Αναπληρώτρια Υπουργός Οικονομικών, και να προτρέπει τη μητέρα της να πραγματοποιήσει ανάληψη 200.000 ευρώ από λογαριασμό τον οποίο διατηρούσε στην Εθνική Τράπεζα στο Ηράκλειο Κρήτης, προκειμένου να αποφύγει τον επερχόμενο περιορισμό αναλήψεων από Τραπεζικούς λογαριασμούς, που επεβλήθη με απόφαση της Κυβέρνησης.

Η ανάληψη όπως δείχνουν τα στοιχεία που παρουσίασε η Νάντια Βαλαβάνη, έγινε πριν από την ανακοίνωση για το δημοψήφισμα που οδήγησε στα Capital Controls και όπως η ίδια αναφέρει στην εξώδικη δήλωση προς την εφημερίδα «από κανένα στοιχείο πέραν αβάσιμων και κακόπιστων καταγγελιών ενός βουλευτή αντίπαλου πολιτικού κόμματος στην Κρήτη, δεν προκύπτει ότι εγώ παρότρυνα ή έστω ενημέρωσα την μητέρα μου ώστε να πραγματοποιήσει την ανάληψη».

Η εφημερίδα αποδέχθηκε τα όσα αναφέρει η Νάντια Βαλαβάνη και δημοσίευσε στο φύλλο της 29-05-2016 το εξώδικο της πρώην υπουργού. Σε κείμενο που συνόδευε το εξώδικο, η εφημερίδα αναφέρει ότι «από τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην Εξώδικο και σ’ επιστολή της Εθνικής Τράπεζας η οποία μας συγκοινοποιήθηκε, προκύπτει ότι, η πληροφόρηση μας στηρίχθηκε σε ισχυρισμούς που προέβαλλαν στελέχη της αντιπολίτευσης στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, τα οποία αποδεικνύονται σήμερα ως ανακριβή και γι’ αυτό προς αποκατάσταση της αλήθειας δημοσιεύσαμε την Εξώδικο της κας Βαλαβάνη στο φύλλο της Κυριακής 29/05/2016 και την παρούσα ανάρτηση μας.»

Δείτε το εξώδικο της Νάντιας Βαλαβάνη

Εξώδικη Δήλωση της πρ.Υπουργού Οικονομικών Νάντιας Βαλαβάνη

κατά του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ

& η απαντητική δήλωση της εφημερίδας

Η πρ. Υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη έστειλε στην εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ και στους συνεκδότες της την ακόλουθη Εξώδικη Δήλωση, η οποία δημοσιεύτηκε στην κυριακάτικη έντυπη έκδοση της εφημερίδας στις 29.5.2016:

«Ενώπιον παντός αρμοδίου Δικαστηρίου και Αρχής

ΕΞΩΔΙΚΟΣ ΔΗΛΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΚΛΗΣΗ

Νάντιας Βαλαβάνη κατοίκου Αθήνας, Σόλωνος 125

ΚΑΤΑ

Θέμου Β. Αναστασιάδη και

Αναστάσιου Καραμήτσου

συνεκδοτών της εφημερίδας «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ», κατοίκων Αμαρουσίου στην οδό Αγράφων 5



Ως γνωστό, με αλλεπάλληλα δημοσιεύματα στην εφημερίδα σας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ κατά το χρονικό διάστημα από 19/07/2015 έως 26/07/2015 με κατηγορήσατε ότι, κατά κατάχρηση της ιδιαιτέρας ενημέρωσής μου ως Αναπληρώτρια Υπουργός Οικονομικών, προέτρεψα την ηλικιωμένη μητέρα μου να πραγματοποιήσει ανάληψη 200.000 ευρώ από λογαριασμό τον οποίο διατηρούσε στην Εθνική Τράπεζα στο Ηράκλειο Κρήτης, προκειμένου να αποφύγει τον επερχόμενο περιορισμό αναλήψεων από Τραπεζικούς λογαριασμούς, που επεβλήθη με απόφαση της Κυβέρνησης (capital controls). Επιπλέον ότι η ανάληψη αυτή έγινε δύο–τρεις ημέρες πριν την επιβολή της άνω Κυβερνητικής απόφασης για τον περιορισμό των αναλήψεων και ότι μάλιστα για την ταχεία πραγματοποίηση της ανάληψης έγινε επίκληση από την μητέρα μου της ιδιότητάς μου ώστε να σταλούν τα χρήματα στην οικία της.

Τα ανωτέρω δημοσιεύματα είναι συνολικά αναληθή και δεν ανταποκρίνονται καθόλου στα πραγματικά γεγονότα, έθιξαν δε βαρύτατα την υπόληψη μου και την προσωπικότητά μου ως πολίτη, βουλευτή και υπουργού.

Ειδικότερα:

Η επίμαχη ανάληψη της μητέρας μου από την Εθνική Τράπεζα Ηρακλείου, ανήρχετο σε 100.000 ευρώ και όχι σε διακόσιες χιλιάδες (200.000) όπως ανακριβώς τα δημοσιεύματα αναφέρουν

Η ανάληψη έγινε την 18/6/2015, δηλαδή 10 και πλέον ημέρες πριν ληφθεί η κυβερνητική απόφαση για την επιβολή περιοριστικών μέτρων και 8 ημέρες πριν αποφασιστεί και ανακοινωθεί η διεξαγωγή δημοψηφίσματος από την Κυβέρνηση (ως γνωστό δε την ανακοίνωση του Δημοψηφίσματος ακολούθησε η επιβολή των περιορισμών ανάληψης από Τράπεζες).

Ουδέποτε χρησιμοποιήθηκε το όνομά μου για να διευκολυνθεί ή να επιταχυνθεί η ανάληψη του ποσού από την μητέρα μου, η ανάληψη δε έγινε από την ίδια παρουσία του λογιστή της, κατά την συνήθη τραπεζική διαδικασία.

Όλα τα παραπάνω στοιχεία – ποσόν, ημερομηνία και διαδικασίες – πιστοποιούνται επίσης στην επιστολή του Τομέα Διακυβέρνησης Θεμάτων Πελατών της Εθνικής Τράπεζας 23/10/2015 προς τη μητέρα μου, σε απάντηση της δικής της επιστολής, ημερομηνίας 03/08/2015, προς την Εθνική Τράπεζα.

Από κανένα στοιχείο πέραν αβάσιμων και κακόπιστων καταγγελιών ενός βουλευτή αντίπαλου πολιτικού κόμματος στην Κρήτη, δεν προκύπτει ότι εγώ παρότρυνα ή έστω ενημέρωσα την μητέρα μου ώστε να πραγματοποιήσει την ανάληψη.

Κατά συνέπεια, αντίθετα προς τους ισχυρισμούς της εφημερίδας σας, κατά το χρόνο πραγματοποίησης της ανάληψης από τη μητέρα μου δεν είχε ληφθεί κυβερνητική απόφαση ούτε για δημοψήφισμα (26/06/2015, 8 ημέρες αργότερα) ούτε για capital controls (28/06/2015, 10 ημέρες αργότερα) και άρα ήταν αδύνατο να έχω οποιαδήποτε σχετική πληροφόρηση.

Επειδή τα δημοσιεύματα αυτά έχουν πολύ σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις στην προσωπικότητά μου ως μέλος του Κοινοβουλίου και της Κυβέρνησης αλλά και ως Ελληνίδας γενικότερα, ασχολούμενης επί δεκαετίες με τα κοινά, υπό τις συνθήκες δε υπό τις οποίες εμφανίσθηκαν τότε είχαν ιδιαίτερη σπουδαιότητα, βαρύτητα και απαξία στις πράξεις που μου αποδόθηκαν, χωρίς να ληφθούν υπ’ όψιν και να εξετασθούν η άμεση κατηγορηματική και οργισμένη διάψευσή μου

Σας καλώ διαμαρτυρόμενη για την παράνομη συμπεριφορά σας και για την αποκατάσταση της αλήθειας να δημοσιεύσετε τα ακριβή στοιχεία που σας γνωστοποιώ στην παρούσα και να δηλώσετε πως ουδεμία σχέση είχα με τα γεγονότα για τα οποία με κατηγορήσατε, ώστε να αποκατασταθεί έστω και εκ των υστέρων η βλαφθείσα προσωπικότητά μου, καθώς και η κοινωνική και πολιτική μου υπόστασή.

Σε αντίθετη περίπτωση και εφόσον παραλείψετε να αποκαταστήσετε την αλήθεια εντός την προθεσμίας των 10 ημερών που ορίζει ο νόμος είμαι υποχρεωμένη να προσφύγω στα αρμόδια Δικαστήρια.

Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής να επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς αυτούς που απευθύνεται προς γνώση τους και για τις νόμιμες συνέπειες αντιγράφοντας ολόκληρη την παρούσα στην έκθεση επίδοσής του.



Η εξωδίκως καλούσα

Νάντια Βαλαβάνη»

Άλλα όπως γίνεται συνήθως από τον Κίτρινο τύπο, δείτε τώρα την ανάρτηση του ''Πρώτου Φλέματος''


https://diulistirio.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Παυλόπουλος: Νομικώς ενεργές οι απαιτήσεις της Ελλάδας για το κατοχικό δάνειο

Την ανάγκη υπεράσπισης της ιστορικής αλήθειας τόνισε σήμερα από την Κάνδανο των Χανίων, όπου βρέθηκε για την επέτειο των 75 χρόνων από την καταστροφή του χωριού από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας,Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο κ. Παυλόπουλος, ο οποίος ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης του δήμου Κανδάνου-Σελίνου, κατά διάρκεια ομιλίας του, χαρακτήρισε χρέος του να βρίσκεται σε χώρους θυσίας που στέλνουν το μήνυμα «ποτέ πια πόλεμος» και αναφερόμενος στην ανάγκη υπεράσπισης της ιερής αλήθειας πρόσθεσε:

«Πολλώ μάλλον όταν υπάρχουν ακόμα και σήμερα ιστορικοί και δη Γερμανοί, ευτυχώς ελάχιστοι και απομονωμένοι, που δεν αισχύνονται να αρνούνται ιδίως τη σφαγή της Κανδάνου και της Βιάννου από τον γερμανικό στρατό κατοχής. Πρόκειται για πραγματικούς διαστροφείς της ιστορίας, οι οποίοι θα παίρνουν πάντα την απάντηση που τους αξίζει. Τα, δε, Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας μας, πρωτίστως για λόγους επιστημονικής δεοντολογίας, οφείλουν να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικά ως προς τις διακρίσεις που απονέμουν. Και από την άλλη πλευρά, την απαρέγκλιτη εφαρμογή του διεθνούς δικαίου ως στοιχειώδες δείγμα γραφής για την τελική επικράτηση του δικαίου και της νομιμότητας. Διότι, δίχως την επικράτησή τους υπάρχει ο κίνδυνος, ολοκαυτώματα όπως αυτό της Κανδάνου, έστω και με άλλη μορφή, να διαπραχθούν μελλοντικώς».

Για ακόμη μία φορά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διατύπωσε την άποψη ότι οι απαιτήσεις της Ελλάδος για το κατοχικό δάνειο και τις κάθε είδους αποζημιώσεις των θυμάτων του γερμανικού στρατού κατοχής είναι νομικώς ενεργές και δικαστικώς επιδιώξιμες.

Ο κ. Παυλόπουλος κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο της Κανδάνου, ενώ είχε προηγηθεί δοξολογία στον Ιερό Ναό Αναλήψεως Κανδάνου, στην οποία χοροστάτησε ο αρχιεπίσκοπος Κρήτης, Ειρηναίος.

Στα γεγονότα εκείνης της περιόδου αναφέρθηκε σε ομιλία του ο καθηγητής του ΑΠΘ, Γιώργος Μαργαρίτης. Στις εκδηλώσεις εκπροσώπησε την κυβέρνηση ο υφυπουργός επικρατείας, Τέρενς Κουίκ, ενώ το «παρών» έδωσε το σύνολο των τοπικών Αρχών.

Πηγή www.enikos.gr

ΦΩΤΟ: zarpanews.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η ΝΔ προτείνει για το προσφυγικό ..... ότι έχει κάνει η κυβέρνηση



Διαβάσαμε το Εθνικό Σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας για το προσφυγικό – μεταναστευτικό όπως παρουσίασε ο Συντονιστής Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας σήμερα, στο Συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), που πραγματοποιείται στη Σάμο και έχει θέμα το προσφυγικό ζήτημα.

Προς έκπληξη μας διαπιστώσαμε ότι το Εθνικό Σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας είναι ίδιο με αυτό που έχει κάνει κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα ως προς τους αριθμούς:

1. Πρώτα παραδέχεται ότι πέρασαν από την Ελλάδα 876.232 άτομα, τα οποία οδηγήθηκαν στην Ευρώπη, χωρίς ουσιαστικά να δημιουργηθεί ιδιαίτερο πρόβλημα. Σε αντιστοιχία όπου εισήλθαν στην Ελλάδα παραπάνω από 1.000.000 Αλβανοί την περίοδο 1992 και έμειναν στην Ελλάδα

2. Αποδέχεται ότι τώρα ο αριθμός των μεταναστών είναι 55.000 και όχι όπως διαρρέουν παπαγαλάκια του συστήματος ότι είναι πάνω από 100.000

Ως προς τις προτάσεις :

1. Μεταφορά σε επίσημες δομές: πρόσφυγες και οικογένειες σε ελεγχόμενες ανοιχτές δομές φιλοξενίας και οικονομικοί μετανάστες σε κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα δηλαδή δημιουργία hot spots

2. Αξιοποίηση υπαρχουσών εγκαταστάσεων ως δομές φιλοξενίας για την αποφυγή δημιουργίας «παράλληλων πόλεων» μέσα στις πόλεις μας και την αποσυμφόρηση των νησιών π.χ. όπως έγινε στο Ελληνικό 

3. Ταχύτατη διεκπεραίωση των αιτήσεων ασύλου τόσο στα νησιά όσο και στην ηπειρωτική Ελλάδα όπου βρίσκεται ο κύριος όγκος με ενίσχυση της αντίστοιχης υπηρεσίας - Δεν εξαρτάται από οποιαδήποτε κυβέρνηση γιατί τον έλεγχο του ασύλου τον έχει αναλάβει η Frontex

4. Δημιουργία ειδικών τάξεων υποδοχής στα σχολεία για τα παιδιά όσων παραμείνουν στη χώρα μας ως αναγνωρισμένοι πρόσφυγες και μέχρι να καταστεί εφικτή η επιστροφή τους. Απαιτείται άμεση εξασφάλιση των αντίστοιχων κονδυλίων από ΕΕ. - Αυτή η πρόταση υπερβαίνει την αριστεροσύνη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά πραγματικά αναρωτιόμαστε αν είχε προταθεί κάτι τέτοιο από τον Φίλη π.χ. τι αντιδράσεις θα είχαμε, ότι πληρώνουμε τους μετανάστες η οποίοι δεν πληρώνουν φόρους, όπως άλλωστε συμβαίνει με τα παιδιά των μεταναστών 

5. Αστυνόμευση των περιοχών - Ήδη γίνεται 

6.  Άμεση δημιουργία αξιόπιστου μητρώου Μ.Κ.Ο. σε κεντρικό επίπεδο ώστε να περιοριστεί η ανεξέλεγκτη δράση τους - Όπως θα δείτε στο δημοσίευμα εδώ έχει προταθεί προς σύσταση από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής

7. Λήψη κατάλληλων μέτρων για την αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων μας με την Τουρκία - αυτή την στιγμή υπάρχουν για τον έλεγχο των συνόρων μας δυνάμεις του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, του ΝΑΤΟ, και Ρωσικές δυνάμεις

8. Σύναψη συμφωνιών επανεισδοχής μεταξύ της ΕΕ - Μόλις χθες υπήρξε συμφωνία για επανεισδοχή μεταναστών με την Γαλλία. Έχει υπογραφεί από την ΕΕ ότι πρέπει όλες οι χώρες της Ευρωπαικής Ένωσης να πάρουν έναν συγκεκριμένο αριθμό μεταναστών, και όποιες δεν δεχτούν θα έχουν οικονομικές κυρώσεις

Όπως καταλαβαίνουμε η Νέα Δημοκρατία δεν έχει κάτι νέο να προτείνει .....

Δυστυχώς με λύπη διαπιστώσαμε ότι δεν είχε ούτε μια αναφορά για την στάση της Τουρκίας για την συνεργασία της με το ISIS, για τον ρόλο της Τουρκίας στον πόλεμο στην Συρία, για τους Τούρκους δουλέμπορους κτλ. Φαίνεται πως η Νέα Δημοκρατία δεν συμφωνεί πια με την στάση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου ότι ευθύνη για το μεταναστευτικό αυτό πρόβλημα έχει η Τουρκία




Από μέσα κοινωνικής δικτύωσης Νίκος Παπαγεωργίου 

https://diulistirio.blogspot.gr




Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ο «Γερούν γερά» από το Ποτάμι μεταπήδησε στη ΝΔ! Και εις ανώτερα



Δύσκολα ξεχνά κανείς το στέλεχος του Ποταμιού, Λυκούργο Λιαρόπουλο, στέλεχος του Ποταμιού, του οποίου οι δηλώσεις είχαν προκαλέσει αλγεινή εντύπωση.

Ο κ. Λιαρόπουλος είναι ο γνωστός στο πανελλήνιο «Γερούν γερά», που καλούσε τον επικεφαλής του Eurogroup να αντισταθεί και να μην κάνει πίσω στις διαπραγματεύσεις με τον τότε υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη.

Συγκεκριμένα ανέφερε χαρακτηριστικά: «Γερούν γερά! Σπάστου τον τσαμπουκά!!Ποιος περίμενε ότι η Ελλάδα θα ήταν με τον τζιτζιφιόγκο με τις μπούκλες! Κι όμως!!!»

Από χθες ο κ. Λιαρόπουλος μαζί με ακόμα 11 στελέχη του Ποταμιού μεταπήδησαν στη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη, εκθειάζοντας το μεταρρυθμιστικό προφίλ του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τονίζοντας ότι μονάχα αυτός μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση.

Αξίζει να δει κανείς ποιος είναι ο κ. «Γερούν γερά» που μέμφεται το κακό και πολυδάπανο Δημόσιο, το οποίο ωστόσο όπως έχει αποκαλύψει στο παρελθόν η Εφημερίδα των Συντακτών έχει τιμήσει ουκ ολόγες φορές με τις υπηρεσίες του έναντι… αδράς αμοιβής.

Έγραφε η Εφημερίδα των Συντακτών

Ποιο είναι όμως το προφίλ τού μέχρι χθες διαχρονικού κυβερνητικού στελέχους από την Αρκαδία; Το 1975 ήρθε από την Πολιτεία του Μίσιγκαν για να πάρει θέση επιστημονικού συνεργάτη στο ΥΠΟΙΚ σε ζητήματα Υγείας, ενώ λίγο πριν από την επικράτηση του ΠΑΣΟΚ (1981) ήταν σύμβουλος του υπουργού και προϊστάμενος στο τότε υπουργείο Κοινωνικών Υπηρεσιών.

Επί ΠΑΣΟΚ έγινε σύμβουλος στον ΟΑΕΔ και αργότερα υποδιοικητής του ΙΚΑ. Μετά πέρασε στον τραπεζικό δημόσιο τομέα κι έγινε μέλος στο Δ.Σ. της ΕΤΒΑ, διευθύνων σύμβουλος της Ιωνικής Τράπεζας και της Εθνικής Ασφαλιστικής. Ταυτόχρονα από το 1996 διευθύνει το εργαστήριο Οργάνωσης και Αξιολόγησης Υπηρεσιών Υγείας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, συμμετέχει σε πολλά Δ.Σ. φορέων της Υγείας και είναι καθηγητής στο Τμήμα Νοσηλευτικής.

Το 2011 ύστερα από δηλώσεις του ως προέδρου της επιτροπής που συγκροτήθηκε στο υπουργείο Υγείας περί κατάργησης (με συγχωνεύσεις) του Νοσοκομείου Λασιθίου, ο τ. γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μ. Καρχιμάκης δήλωνε: «Εχει τινάξει το πανελλήνιο στον αέρα με την τακτική που ακολουθεί». Ο κ. Καρχιμάκης σημείωνε την ανάγκη απομάκρυνσης του κ. Λιαρόπουλου από την ευαίσθητη θέση του προέδρου της επιτροπής, πράγμα που εισηγήθηκε και στον υπουργό Υγείας Αν. Λοβέρδο. Στο μεταξύ θύελλα είχαν ξεσηκώσει οι προθέσεις του στην ιατρική κοινότητα.

Σε ενδεικτική «κόντρα» Λιαρόπουλου – Παναγιωταρέα (2012) για τις πανάκριβες υπηρεσίες τους στο χρεοκοπημένο «Ερρίκος Ντυνάν», η δεύτερη είχε καταγγείλει ότι ο Λ. Λιαρόπουλος για μια τρίμηνη σύμβαση με το νοσοκομείο που κατέρρεε πήρε 70.000 ευρώ, ενώ κανένας άλλος εργαζόμενος δεν είχε εισπράξει δεκάρα.

Την ίδια περίοδο ο καθηγητής υποστήριζε, απαντώντας σε επιστημονικό άρθρο του Κέιμπριτζ στο έγκυρο «Lancet», ότι με την τρόικα όλα πάνε καλά στον τομέα της δημόσιας Υγείας στην Ελλάδα. Οι καθηγητές του Κέιμπριτζ είχαν απαντήσει με αριθμούς και κατακεραύνωναν τις δηλώσεις του.

Τέλος, ο Διαφωτισμός που υποτίθεται ότι εκπροσωπούν οι απόψεις του καθηγητή (με τις πολλαπλές θέσεις στο Δημόσιο) θυμίζουμε ότι κάποτε κατέληξε στο Ευρωπαϊκό Κράτος Δικαίου και σήμερα αυτό είναι ξανά το ζητούμενο.

Μετά από αυτά προκύπτουν δύο απορίες

Εάν ο κ. «Γερούν γερά» και οι συν αυτώ βρήκαν την ίδια ταύτιση με τους δανειστές στη γαλάζια παράταξη ώστε να μεταπηδήσουν σε αυτήν. Ή έστω τις ίδιες κοινές ανησυχίες με στελέχη της όπως η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου που έσκιζε τα ιμάτιά της διότι οι Ευρωπαίοι εταίροι εμφανίζονται πολύ ελαστικοί απέναντι στην κυβέρνηση…


https://diulistirio.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Στον ανακριτή Διαφθοράς οι έξι εμπειρογνώμονες του ΤΑΙΠΕΔ για τα 28 ακίνητα του Δημοσίου



Ενώπιον του ανακριτή Διαφθοράς Κώστα Σαργιώτη καλούνται σήμερα σε απολογία, έπειτα από προθεσμίες, έξι μέλη του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ, της περιόδου 2013-2014, για την κατηγορία της απιστίας με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου που αφορά τη «μη επωφελή αξιοποίηση» 28 ακινήτων.

Ο φάκελος της δικογραφίας αφορά τα 28 ακίνητα, πέντε κτίρια των υπουργείων Πολιτισμού, Εσωτερικών, Δικαιοσύνης, Υγείας και Παιδείας, 13 κτίρια ΔΟY και πέντε κτήρια της Αστυνομίας, που μεταβιβάστηκαν στο ΤΑΙΠΕΔ με σκοπό την πώληση και λειτουργική μίσθωσή τους (sale-and-lease-back), για 20 χρόνια.

Η συναλλαγή -που ελέγχθηκε από τους εισαγγελείς Διαφθοράς μετά από μηνυτήρια αναφορά δικηγόρων του Πειραιά- ολοκληρώθηκε το Μάιο του 2014 με ομόφωνη εισήγηση του συμβουλίου εμπειρογνωμόνων και απόφαση του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ και αφορά δυο συμβάσεις πώλησης και 28 συμβάσεις επαναμίσθωσης για 20 χρόνια με αντισυμβαλλόμενα μέλη το ελληνικό Δημόσιο και δυο αναδόχους (Eurobank Properties, Εθνική Πανγαία). Το συνολικό τίμημα ανήλθε σε 261 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το Δημόσιο ανέλαβε την υποχρέωση να καταβάλλει ετησίως μισθώματα που για το πρώτο έτος ανέρχονταν σε 25,5 εκατομμύρια ευρώ.

Συγκατηγορούμενοι των έξι εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ, τριών Ελλήνων και τριών αλλοδαπών, είναι τρία μέλη του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ, της επίμαχης περιόδου, για το αδίκημα της υπεξαίρεσης με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου 1608 περί καταχραστών του Δημοσίου. Η κατηγορία αφορά την μη απόδοση τόκων που ξεπερνούν τις 100.000 ευρώ μετά την είσπραξη του τιμήματος και εντός δέκα ημερών. Οι τρεις κατηγορούμενοι μέλη της διοίκησης, σύμφωνα με τη δικογραφία, όφειλαν αμέσως μετά το τέλος της διαδικασίας και την είσπραξη του τιμήματος και το αργότερο μέσα σε δέκα μέρες να πιστώσουν το ποσό στον ειδικό λογαριασμό του Δημοσίου μαζί με τους αναλογούντες τόκους τους οποίους δεν απέδωσαν.

Στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση αναφέρεται πως τα μέλη του συμβουλίου εμπειρογνωμόνων «παρότι μπορούσαν λόγω των γνώσεων και των ικανοτήτων τους να εισηγηθούν τροποποίηση των όρων της συναλλαγής ώστε η αξιοποίηση της περιουσίας να καταστεί συμφέρουσα για το Δημόσιο, δεν το έπραξαν και ομόφωνα γνωμοδότησαν προς το ΔΣ ότι η διαδικασία που τηρήθηκε ήταν επωφελής».

Οι εισαγγελείς Διαφθοράς στο πόρισμά τους εκτιμούν πως η επίμαχη διαδικασία αποδείχτηκε ασύμφορη και απειλούσε με ζημιά του ελληνικού Δημοσίου ανερχόμενη σε τουλάχιστον 580 εκατομμύρια ευρώ. Αναφέρονται επίσης, σε «επαχθείς μισθωτικούς όρους» που επάγονται ζημία για το ελληνικό Δημόσιο η οποία δεν μπορεί να προσδιοριστεί εκ των προτέρων. Επισημαίνουν μάλιστα συγκεκριμένες περιπτώσεις ακινήτων και μισθωμάτων που κατέβαλε το Δημόσιο όπως συνολικό ποσό των 6,6 εκατομμυρίων ευρώ που αντιστοιχεί σε μίσθωμα που πλήρωσε το Δημόσιο μέχρι τον Ιούνιο του 2015 για τη μίσθωση κενών ή εν μέρει κενών κτιρίων για το κτίριο του Κεράνη και το κτίριο του υπουργείου Υγείας (πρώην Ολυμπιακό κέντρο γραπτού Τύπου).

Επισημαίνουν επίσης, ότι σημειώθηκε σε κάποιες περιπτώσεις υποτίμηση της «εύλογης αξίας των ακινήτων» με αποτέλεσμα τη μείωση του τιμήματος που εισέπραξε το Δημόσιο. Χαρακτηριστικά στο πόρισμα γίνεται λόγος στις περιπτώσεις του υπουργείου Δικαιοσύνης και του Γενικού Χημείου του Κράτους στις οποίες οι εισαγγελείς θεωρούν ότι δεν εκτιμήθηκε η αξία της γης, καθώς απέμενε συντελεστής δόμησης. Κρίνουν επίσης ότι δεν εκτιμήθηκε η μελλοντική υπεραξία των ακινήτων λόγω μεταβολής των χρήσεων γης, όπως στην περίπτωση του υπουργείου Παιδείας.


https://diulistirio.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Αιχμές Ντάισελμπλουμ κατά Γιουνκέρ για τα ελλείμματα Γαλλίας - Ισπανίας



Κριτική στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ για χαλαρή στάση σε ό,τι αφορά το Σύμφωνο Σταθερότητας ασκεί ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και τον καλεί να μην κάνει «τα στραβά μάτια» στην περίπτωση του ελλείμματος της Γαλλίας. Θα ήταν συνετό για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή «να προσέξει λίγο περισσότερο την αξιοπιστία της», δηλώνει ο κ. Ντάισελμπλουμ σε συνέντευξή του, την οποία παραχώρησε στην Sueddeutesche Zeitung και ταυτόχρονα σε άλλες έξι ευρωπαϊκές εφημερίδες.

«Οταν ο πρόεδρος της Κομισιόν λέει ότι ισχύουν διαφορετικά πράγματα για τη Γαλλία, τότε αυτό πραγματικά βλάπτει την αξιοπιστία της Κομισιόν ως θεματοφύλακα του Συμφώνου Σταθερότητας», αναφέρει ο επικεφαλής του Eurogroup στην κοινή συνέντευξη που παραχώρησε σε έξι ευρωπαϊκές εφημερίδες, επικρίνοντας τον Γιούνκερ για χαλαρή ερμηνεία του ευρωπαϊκού Συμφώνου Σταθερότητας. «Θα ήταν σοφό, εάν η Επιτροπή πρόσεχε λίγο παραπάνω την αξιοπιστία της. Εμείς τα κράτη μέλη χρειαζόμαστε έναν αντικειμενικό κριτή ο οποίος να διαφυλάσσει το Σύμφωνο».

Ο επικεφαλής του Eurogroup διατυπώνει τις επικρίσεις με αφορμή την στάση του κ. Γιούνκερ, ο οποίος, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, όταν ερωτήθηκε γιατί το Παρίσι λαμβάνει διαρκώς εξαιρέσεις από το Σύμφωνο Σταθερότητας, απάντησε «επειδή είναι η Γαλλία». Ο κ. Ντάισελμπλουμ διαμαρτύρεται για πολιτικοποίηση, όπως λέει, των δημοσιονομικών αποφάσεων, αναφερόμενος και στην περίπτωση της Ισπανίας, όπου πρόσφατα η Κομισιόν ανέβαλε την ανάληψη δράσης για την αντιμετώπιση του ελλείμματος για μετά τις εκλογές.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ προειδοποίησε ότι εάν η Επιτροπή εξακολουθήσει να κάνει «τα στραβά μάτια» ξανά και ξανά, στο τέλος το Eurogroup θα καταντήσει μια «τυφλή νομισματική ένωση». «Την επόμενη φορά η Κομισιόν θα κάνει τα στραβά μάτια και για άλλους και στο τέλος θα κάνουμε τα στραβά μάτια σε όλους και θα έχουμε μια τυφλή νομισματική Ένωση», λέει ο Ντάισελμπλουμ. Εάν ο κ. Γιούνκερ υποστήριζει ότι τα πράγματα είναι διαφορετικά για την Γαλλία, τότε αυτό καταστρέφει πραγματικά την αξιοπιστία της Κομισιόν ως προστάτη του Συμφώνου και αυτό με ανησυχεί», τονίζει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Eurogroup και καλεί την Επιτροπή να διατηρήσει και να προστατεύσει τους κανόνες του Συμφώνου «ανεξαρτήτως του μεγέθους ενός κράτους-μέλους ή του εάν διεξάγονται εκλογές. Προσθέτει μάλιστα ότι ο ίδιος, ως υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, θα είναι υπ' αυτές τις συνθήκες δύσκολο να ζητήσει από το Κοινοβούλιο της χώρας του να τηρήσει το Σύμφωνο, όταν οι άλλοι δεν το τηρούν.


https://diulistirio.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Καταγγελία: Έκλεισαν την Ολυμπιακή για να μην πληρώνει το κράτος και τώρα δίνουν πάνω από μισό εκατομμύριο την ημέρα



‘Εξι χρόνια πέρασαν από το κλείσιμο της Ολυμπιακής Αεροπορίας και κάθε μέρα που περνάει, οι εργαζόμενοι σε αυτή αισθάνονται όλο και πιο δικαιωμένοι για τα όσα υποστήριζαν.

Του Μαρίνου Γκασιάμη

Σύμφωνα με τα όσα επισημαίνουν και καταγγέλουν και σε σχετική ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Ομοσπονδίας Σωματείων Πολιτικής Αεροπορίας μεταξύ άλλων μετά την “επιτυχημένη ιδιωτικοποίηση” της Ο.Α. τα 700.000.000 euro του υπερατλαντικού δικτύου τα μοιράστηκαν οι τρεις αεροπορικές συμμαχίες με την μερίδα του λέοντος να τα παίρνει η συμμαχία της Lufthansa.

Την εσωτερική αγορά την μοιραστήκαν 4 ελληνικές αεροπορικές εταιρίες και μια 1 ξένη, με απόλυτο και υποδειγματικό τρόπο καθώς «φαίνεται» ότι υπάρχει ανταγωνισμός και με σχεδόν όλες τις δράσεις τους να είναι επιδοτούμενες από το κράτος.

Οι άγονες γραμμές από 12 έγιναν 38 και από 22.000.000 Euro που στοίχιζαν επί της κρατικής Ολυμπιακής Αεροπορίας τώρα στοιχίζουν 180.000.000 Euro και χωρίς να γίνονται αεροδιακομιδές ασθενών και χωρίς τις δωρεάν κρατικές αποστολές.

Αυτή η μεγάλη ιδιωτικοποίηση, καταγγέλουν, μας στοιχίζει γύρω στα 250.000.000 Euro. "Δηλαδή έκλεισαν την Ολυμπιακή που ήταν κερδοφόρα για να πληρώνουμε στους ημέτερους 250.000.000 Euro!!! Mπράβο τους !!!!" γράφουν χαρακτηριστικά.


https://diulistirio.blogspot.gr/



Διαβάστε περισσότερα.... »
....

26 εκατομμύρια χάπια γνωστά ως "ναρκωτικό των τζιχαντιστών" κατασχέθηκαν στον Πειραιά


26 εκατομμύρια χάπια, γνωστά ως «ναρκωτικό των τζιχαντιστών», η αξία των οποίων εκτιμάται στα 13 εκ. ευρώ, κατασχέθηκαν σε πλοίο στον Πειραιά το οποίο είχε φορτώσει στην Ινδία και κατευθυνόταν προς τη Λιβύη. 

Στα χαρτιά του πλοίου αναφερόταν ότι μετέφερε σεντόνια και πετσέτες όμως κάτω από αυτά κρυβόταν τα ναρκωτικά που εντοπίστηκαν μετά από ενημέρωση των ελληνικών αρχών από την αμερικανική υπηρεσία για τα ναρκωτικά DEA. 

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το φορτίο προοριζόταν για τους μαχητές του ISISστο νέο μέτωπο που έχουν ανοίξει στη Λιβύη. Σύμφωνα με την εφημερίδα το Έθνος τα χάπια αυτά είναι αμφεταμίνες και είναι δημοφιλή μεταξύ των τζιχαντιστών. 

Τα χάπια περιέχουν την ουσία captagon η οποία είναι παράγωγο της αμφεταμίνης. Είναι διεγερτική και προκαλεί μια αίσθηση εφορίας μαζί με επιθετικότητα. Μετά την κατανάλωση ο χρήστης νιώθει αυξημένη αίσθηση της μυικής του δύναμης, αυξημένη σεξουαλικότητα, αλλά και έλλειψη ανάγκης για ύπνο και τροφή. Αυτό τους κάνει να νιώθουν άτρωτοι. 

Τώρα κύριο μέλημα των αρχών είναι ο εντοπισμός όλων των εμπλεκόμενων, ενώ ερευνάται και η συμμετοχή Ελλήνων στο κύκλωμα που επιχείρησε να διακινήσει τα χάπια αυτά με ενδιάμεσο σταθμό τη χώρα μας. 


https://diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Ντράγκι: Δεκτά τα ελληνικά ομόλογα, μετά την ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων



«Η οικονομική ανάπτυξη θα συνεχιστεί με μέτριο, αλλά σταθερό ρυθμό. Εάν χρειαστεί θα αντιδράσουμε με όλα τα μέσα που έχουμε στην διάθεσή μας», δήλωσε ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, μετά τη μηνιαία σύγκληση του διοικητικού συμβουλίου του κεντρικού χρηματοπιστωτικού ιδρύματος της Ευρώπης.

«Ο πληθωρισμός θα παραμείνει χαμηλός έως αρνητικός εντός των προσεχών μηνών», εξήγησε ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ο οποίος ανακοίνωσε πως η εκτίμηση της τράπεζας προβλέπει πληθωρισμό 0,2% για το 2016 και 1,3% για το 2017.

Ο κεντρικός τραπεζίτης της Ευρώπης αναθεώρησε επί τα βελτίω την πρόβλεψη της ΕΚΤ για την ανάπτυξη το 2016 από το 1,4% στο 1,6%. Την ίδια ώρα, διατήρησε αμετάβλητη την πρόβλεψη για ανάπτυξη το 2017 στο 1,7%.

«Τα μέτρα νομισματικής πολιτικής που έχουν ληφθεί κατά τους προηγούμενους μήνες έχουν βελτιώσει τις συνθήκες δανεισμού για τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις», παρατήρησε ο Μάριο Ντράγκι, ο οποίος ζήτησε την ταχεία εφαρμογή των διαθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Ερωτηθείας για την άρση του waiver, προκειμένου να γίνουν δεκτά τα ελληνικά ομολόγα ως εγγύηση για τη χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών, απάντησε: «Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ αναγνώρισε την πρόοδο που έγινε και οδήγησε στη συμφωνία του Eurogroup της 24ης Μαΐου. Μόλις η ελληνική κυβέρνηση προχωρήσει στην ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων, τότε το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ θα λάβει απόφαση για την άρση του waiver». Παράλληλα προσέθεσε πως θα χρειαστεί άλλη μία συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου για να ληφθεί σχετική απόφαση και πως τα μέλη του θα πρέπει να λάβουν πρώτα και τη γνωμοδότηση του ESM.


https://diulistirio.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Νέες «βόμβες» από τη Ζωή Γεωργαντά για το φουσκωμένο έλλειμμα του 2009



ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ KONTRANEWS.GR

Πέντε ολόκληρα χρόνια έχουν περάσει από την αποκάλυψη του σκανδάλου της ΕΛΣΤΑΤ με την τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος της χώρας το 2009, που οδήγησε την Ελλάδα στη μέγγενη των μνημονίων και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, και σήμερα έρχονται στο φως νέα συνταρακτικά στοιχεία γύρω από την πολύκροτη υπόθεση.

Το πρώην μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, Ζωή Γεωργαντά, που με τις καταγγελίες της ξεσκέπασε την απίστευτη απάτη που στήθηκε σε βάρος του ελληνικού λαού, μίλησε αποκλειστικά στο kontranews.gr για το πως «μαγειρεύτηκε» τότε το έλλειμμα και από ποιους, ενώ προέβη σε νέες καταγγελίες – φωτιά για τα κακώς κείμενα που εξακολουθούν να υφίστανται στην εν λόγω υπηρεσία.

Εν αναμονή της απόφασης της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για την παραπομπή του τότε επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, για το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης σε βάρος του Δημοσίου αναφορικά με το «πλαστό» έλλειμμα, η Καθηγήτρια Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας τον υπέδειξε ως φυσικό αυτουργό του εθνικού εγκλήματος, τονίζοντας πως έχει στα χέρια της ατράνταχτα αποδεικτικά στοιχεία σε βάρος του.

Όπως ανέφερε, ο κ. Γεωργίου διαβίβασε παράνομα στη Eurostat το ψευδώς «φουσκωμένο» έλλειμμα καθ’ υπόδειξη ευρωπαίων αξιωματούχων της Κομισιόν και ανώτατων στελεχών της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Αρχής, εν γνώσει του τότε υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

«Έχω όλα τα στοιχεία, όλο το αλισβερίσι μεταξύ Eurostat, Κομισιόν, Παπακωνσταντίνου και Γεωργίου. Έχουν κατατεθεί και στη Βουλή. Έχω τα mails (μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου) που έλεγαν στον Γεωργίου και τον Παπακωνσταντίνου “εκεί θα βάλεις αυτό το νούμερο” (σ.σ. για το έλλειμμα). Ο κ. Παπακωνσταντίνου έκανε πάσα στο Γεωργίου την επιστολή του Όλι Ρεν (αρμόδιος επίτροπος Οικονομικών) και του Ραντερμάχερ (πρόεδρος της Eurostat). Κι αυτός με τη σειρά του την απέκρυψε από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΣΤΑΤ και τους είπε “Ναι σε όλα”. Και με τον τρόπο αυτό προσθέσανε στο έλλειμμα χρέη δισεκατομμυρίων που δεν θα είχαν καμία σχέση με το δημόσιο χρέος» εξήγησε η κ. Γεωργαντά.

Παράλληλα, δήλωσε πως ασκήθηκαν αφόρητες πιέσεις από τους Ευρωπαίους προς τις ελληνικές κυβερνήσεις προκειμένου να μπει η υπόθεση στο αρχείο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ανδρέας Γεωργίου παραπέμφθηκε στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων προκειμένου να δικαστεί για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, καθώς δεν παραιτήθηκε από την προηγούμενη υπαλληλική του θέση που κατείχε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επί 21χρόνια και την διατήρησε παράνομα παράλληλα μ’ αυτή του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ.

Την ίδια ώρα, όμως, εκκρεμεί η απόφαση του Αρείου Πάγου σχετικά με το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης, που συνιστά κακούργημα.

Τον περασμένο Ιούλιο το υπ. αριθμ. 1149/2015 βούλευμα τον είχε απαλλάξει από τη συγκεκριμένη κατηγορία, ωστόσο η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου άσκησε αναίρεση του εν λόγω βουλεύματος και ζήτησε να δικαστεί και για το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κα Δημητρίου ήταν η εισαγγελέας της Έδρας του Ειδικού Δικαστηρίου που δίκασε τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Ο, δε, τελευταίος είχε προτείνει τον Ανδρέα Γεωργίου για την θέση του πρόεδρου της ΕΛΣΤΑΤ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το προσεχές διάστημα – ίσως και μέσα στις επόμενες εβδομάδες- το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας αναμένεται να τοποθετηθεί επίσημα επί του ζητήματος.

Αν, βέβαια, παραπεμφθεί ο Γεωργίου για κακούργημα, ανοίγει ο ασκός του Αιόλου για παραπομπή της Eurostat, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, της Κομισιόν και του ΔΝΤ στα Διεθνή Δικαστήρια για παράβαση των περισσοτέρων από τα 30 άρθρα του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, για παράβαση του άρθρου 340 της Συνθήκης για την Λειτουργία της ΕΕ, για παράβαση του Πρωτοκόλλου αριθ. 3 του Οργανισμού του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, κ.λπ., κ.λπ., με ό,τι αυτό συνεπάγεται σχετικά με διεκδικήσεις εκ μέρους μας για αποζημίωση για την ζημία που υπέστη η χώρα μας.

Ο ίδιος, πάντως, έχει αρνηθεί τις κατηγορίες περί διόγκωσης του ελλείμματος μέσω λογιστικών «αλχημειών», ισχυριζόμενος ότι τα στατιστικά στοιχεία του 2009 είχαν συγκεντρωθεί από τους προκατόχους του πριν εκείνος αναλάβει τα καθήκοντά του.

Ωστόσο, Με βάση το υπ. αριθμ. 1149/14.7.2015 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, ο κ. Γεωργίου έχει ήδη παραπεμφθεί στο σκαμνί για την παράβαση καθήκοντος και συγκεκριμένα για εγκλήματα που έκανε «εκ προθέσεως με σκοπό να προσπορίσει στον εαυτό του και σε άλλον υλικό και ηθικό όφελος».

Νέες καταγγελίες

Στο μεταξύ, η Ζωή Γεωργαντά προχώρησε σε νέες καταγγελίες σχετικά με το σημερινό καθεστώς λειτουργίας της πολυσυζητημένης ΕΛΣΤΑΤ, αμφισβητώντας επί της ουσίας την ανεξαρτησία της.

Όπως ανέφερε, ακόμη και σήμερα η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία παραμένει «ενός ανδρός Αρχή», αφού εξακολουθεί να μην υπάρχει Διοικητικό Συμβούλιο (Δ.Σ) που να πλαισιώνει τον πρόεδρο, κάτι που συμβαίνει από την «αμαρτωλή» εποχή που βρισκόταν ο Ανδρέας Γεωργίου στο τιμόνι.

Παράλληλα, η κα Γεωργαντά αναφέρθηκε και στην περίπτωση της Αθανασίας Ξενάκη που παραμένει στο πόστο της Διευθύντριας Στατιστικών Ερευνών, παρόλο που κι αυτή ελέγχεται για την υπόθεση της διόγκωσης του ελλείμματος του 2009.

Τέλος, άφησε αιχμές για τις «περίεργες» -όπως τις χαρακτήρισε- τοποθετήσεις ορισμένων προσώπων σε συγκεκριμένες θέσεις, φέρνοντας ως παράδειγμα την ανάληψη της ηγεσίας στην Διεύθυνση Εθνικών Λογαριασμών από μια… κοινωνιολόγο!

Μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση

Όσον αφορά στον κ. Γεωργίου, οι δικαστικές του περιπέτειες δεν σταματούν εδώ, αφού σε βάρος του έχει κατατεθεί μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση από τον άλλοτε Διευθυντή Εθνικών Λογαριασμών της ΕΛΣΤΑΤ Νικόλαο Στρόμπλο. Αφορμή στάθηκε ένα «επιθετικό» δελτίο τύπου, που –περιέργως πως- αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΛΣΤΑΤ και αναδημοσιεύτηκε από την διάφορα μέσα ενημέρωσης όπως την Καθημερινή και το Euro2day, στο οποίο ο Ανδρέας Γεωργίου «φωτογράφιζε» τον κ. Στρόμπλο ως υπεύθυνο για τη διόγκωση του ελλείμματος και καλούσε τη Δικαιοσύνη να τον ελέγξει.

Ο κ. Στρόμπλος είχε αμφισβητήσει τότε τα στοιχεία του διογκωμένου ελλείμματος, με αποτέλεσμα να καρατομηθεί από τον κ. Γεωργίου την επόμενη κιόλας μέρα.

Ο ενάγων υποστήριξε ενώπιον του δικαστηρίου πως ο πρώην πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ προσπάθησε να τον αποδομήσει προσβάλλοντάς τον, παρόλο που οι Επιτροπές της Βουλής και οι εκθέσεις της Eurostat και της Κομισιόν δεν του επέρριπταν την παραμικρή ευθύνη για το σκάνδαλο του 2009.

«Γιατί δεν με φώναξε στο γραφείο του το 2010 για να μου ζητήσει εξηγήσεις και με εγκάλεσε 4 χρόνια αργότερα μέσω ενός προσβλητικού δελτίου τύπου» διερωτήθηκε ο κ. Στρόμπλος και η δικηγόρος του, κα Άρτεμις Διδιλή.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Γεωργίου απουσίαζε από το δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από τους δικηγόρους του, ενώ η δίκη θα συνεχιστεί με την εξέταση των μαρτύρων υπεράσπισης στις 14 Ιουνίου.


https://diulistirio.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η εφορία απειλεί με δημοσιοποίηση ονομάτων για όσους χρωστούν πάνω από 150.000 ευρώ



Μήνυμα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο τους θα λάβουν τις επόμενες ημέρες και όλοι οι μεγαλοοφειλέτες που χρωστούν στην εφορία πάνω από 150.000 ευρώ μετά τη μαζική αποστολή email σε 50.000 μικροοφειλέτες που χρωστούν στην εφορία από 30 έως 500 ευρώ.

Μέσω του email θα ενημερωθούν ότι επίκειται δημοσιοποίηση των ονομάτων τους, προκειμένου να τους δοθεί η ευκαιρία να ρυθμίσουν τις οφειλές τους και να γλιτώσουν τη διαπόμπευση.

Πιο συγκεκριμένα με το email θα ενημερωθούν για το ύψος της οφειλής τους, σύμφωνα με την Ημερησία, αλλά κυρίως ότι επίκειται η δημοσιοποίηση των ονομάτων τους και φυσικά ότι σύντομα θα κινηθεί εναντίον τους η προβλεπόμενη διαδικασία από τον νόμο που προβλέπει κατασχέσεις, πλειστηριασμούς, ποινική δίωξη και ποινή φυλάκισης.

Στο υπουργείο Οικονομικών ευελπιστούν ότι αρκετοί από τους παραβάτες θα θελήσουν να αποφύγουν τα αναγκαστικά μέτρα και τη διαπόμπευση και θα σπεύσουν να ρυθμίσουν τα χρέη τους, εντασσόμενοι στη μόνη ρύθμιση που ισχύει σήμερα των 12 δόσεων.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου ετοιμάζονται πυρετωδώς για την αποστολή των ηλεκτρονικών μηνυμάτων, ενώ μετά θα ακολουθήσει η δημοσιοποίηση της «μαύρης» λίστας με τα ονόματα φυσικών και νομικών προσώπων που χρωστούν από 150.000 ευρώ και άνω, συμπεριλαμβανομένων μάλιστα των τόκων και προσαυξήσεων.

Οι συγκεκριμένες λίστες θα περιλαμβάνουν:

• Για τα φυσικά πρόσωπα: ΑΦΜ, ονοματεπώνυμο, όνομα πατέρα και μητέρας, βασική οφειλή, συνεισπραττόμενα, σύνολο οφειλόμενου ποσού και παρατηρήσεις.

• Για τις επιχειρήσεις: ΑΦΜ, επωνυμία, διεύθυνση έδρας, βασική οφειλή, συνεισπραττόμενα, σύνολο οφειλόμενου ποσού και παρατηρήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει πρόβλεψη και για τους ανήλικους οφειλέτες, για τους οποίους το σχέδιο προβλέπει ότι θα αναγράφονται μόνο τα αρχικά του επωνύμου, του ονόματος, του ονόματος του πατέρα και της μητέρας, η συνολική οφειλή χωρίς το ΑΦΜ και με την ένδειξη «ανήλικος» στις παρατηρήσεις.

Στις νέες λίστες δεν θα περιλαμβάνονται οφειλές οι οποίες κρίνονται ανεπίδεκτες είσπραξης αλλά και ληξιπρόθεσμα χρέη αποβιωσάντων οφειλετών, καθώς και οφειλές για τις οποίες έχει χορηγηθεί αναστολή καταβολής με προσωρινή διαταγή δικαστικής. απόφαση, πράξη διοικητικού οργάνου ή εκ του νόμου.

«Ραβασάκια»
Με τα ηλεκτρονικά «ραβασάκια», η ΓΓΔΕ υπενθυμίζει στους 50.000 μικροοφειλέτες την παλαιά οφειλή τους προς την εφορία διευκρινίζοντας ότι υπάρχει η δυνατότητα ρύθμισής της και τμηματικής εξόφλησης.

Παλαιές οφειλές
Ως παλαιά ληξιπρόθεσμα, νοούνται οφειλές έως τις 31 Δεκεμβρίου 2015 των οποίων η καταβολή δόσης εξόφλησης έχει καθυστερήσει για περισσότερο από τρεις μήνες.

Κατασχέσεις
Αν και όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές, στο email δεν υπάρχει απειλή κατασχέσεων, η νομοθεσία επιτρέπει την κατάσχεση εις χείρας τρίτων και συγκεκριμένα την κατάσχεση τραπεζικών καταθέσεων χωρίς να προβλέπεται συγκεκριμένο όριο.

Εξαιρούνται
Στις νέες λίστες δεν θα περιλαμβάνονται οφειλές οι οποίες κρίνονται ανεπίδεκτες είσπραξης αλλά και ληξιπρόθεσμα χρέη αποβιωσάντων οφειλετών.


https://diulistirio.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Το Παρίσι πνίγεται, το Λούβρο κλείνει



Κλείνει το μουσείο του Λούβρου στο πλημμυρισμένο Παρίσι ια να μεταφέρει τα έργα τέχνης που βρίσκονται στις υπόγειες αποθήκες του καθώς ο ποταμός Σηκουάνας έχει υπερχειλίσει και η στάθμη του συνεχίζει να ανεβαίνει.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας ανακοίνωσε ότι η χώρα θα κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω φυσικής καταστροφής από το κύμα κακοκαιρίας των τελευταίων ημερών. Ήδη, σε κόκκινο συναγερμό βρίσκεται το διαμέρισμα του Λουαρέ, ενώ αρκετά ακόμα, ανάμεσά τους και το Παρίσι βρίσκονται σε πορτοκαλί συναγερμό.

Στο Παρίσι, ο Σηκουάνας υπερχείλισε και περισσότερα από 40 πάρκα και δημόσιοι χώροι στη γαλλική πρωτεύουσα έχουν κλείσει εξαιτίας πλημμυρών.


Το μουσείο του Λούβρου, κοντά στο ποτάμι, από τα πιο δημοφιλή και σημαντικά του κόσμου, στεγάζει μοναδικά και ανεκτίμητης αξίας έργα, από την Μόνα Λίζα μέχρι αιγυπτιακά αρχαία. Έλαβε επείγοντα μέτρα μετά από καταρρακτώδεις βροχές που έχουν διαρκέσει ημέρες στη γαλλική πρωτεύουσα.

Το μουσείο Ορσέ, στην ακριβώς απέναντι όχθη από το Λούβρο, έκλεισε νωρίς χθες για να θέσει σε λειτουργία τα δικά του επείγοντα μέτρα. Οι αίθουσές του στεγάζουν την μεγαλύτερη συλλογή αριστουργημάτων του ιμπρεσιονισμού και τα καλύτερα έργα των ζωγράφων Ρενουάρ, Μανέ, Βαν Γκόγκ και Ντεγκά, καθώς και 24 έργα του Γκωγκέν.


Λίγες ώρες πριν, το μουσείο είχε υποβαθμίσει τον κίνδυνο για τα τεράστια υπόγειά του, τα οποία είναι εφοδιασμένα με αντιπλημμυρικές αντλίες και πόρτες αδιαπέραστες από το νερό. Αλλά όταν η στάθμη του Σηκουάνα ανέβηκε πέντε μέτρα πάνω από το συνηθισμένο του επίπεδο και υπερχείλισε σε ορισμένα μέρη, η διοίκηση του μουσείου αποφάσισε να κλείσει εντελώς τις αίθουσες στο κοινό.







Πηγή

https://diulistirio.blogspot.gr


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Αυστηρό μήνυμα ΔΝΤ: Υπάρχουν όρια στον πόνο – Διευθετήστε το χρέος της Ελλάδας



Στη θέση ότι το ελληνικό χρέος πρέπει να αναδιαρθρωθεί επιμένει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ενώ αποφεύγει ακόμα να ξεκαθαρίσει αν θα συμμετέχει στο πρόγραμμα δανεισμού της Ελλάδας.

«Υπάρχουν όρια στον πόνο που οι οικονομίες μπορούν ή πρέπει να αντέξουν και έτσι σε ιδιαίτερα δύσκολες περιπτώσεις συστήνουμε διευθέτηση χρέους (debt re-profiling) ή μείωση του χρέους, κάτι που απαιτεί οι πιστωτές να αναλάβουν μέρος του κόστους της προσαρμογής» ανέφερε ο αξιωματούχος του ΔΝΤ και επικεφαλής οικονομολόγος Μορίς Όμπσφελντ, ο οποίος μίλησε σε έκδοση του Ταμείου που δημοσιοποίησε το Γραφείο Τύπου.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, παραμένει σε ευθεία «σύγκρουση» με τους Ευρωπαίους δανειστέπους της Ελλάδας για το θέμα του χρέους αφού επιμένει να συστήνει διευθέτηση ή μείωση του ελληνικού χρέους και επαναφέρει το θέμα, υποστηρίζοντας ότι οι Ευρωπαίοι δανειστές πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους για το θέμα και να το επιλύσουν όσο το δυνατόν πιο σύντομα.

Οι αξιωματούχοι του ΔΝΤ αναγνωρίζουν τα προβλήματα της Γερμανίας λόγων των εκλογών, όπως και άλλων ευρωπαϊκών χωρών, αλλά παρ’ όλα αυτά συστήνουν να αναλάβουν σημαντικό μέρος του κόστους από την ελάφρυνση του χρέους.

Μιλώντας στην τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΔΝΤ Γουίλιαμ Μάρεϊ τόνισε ότι «η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους είναι σταθερά στην ημερήσια διάταξη», και επανέλαβε τη δήλωση του κ. Τόμσεν ότι το Ταμείο θα καταρτίσει τη δική του έκθεση βιωσιμότητας του χρέους στο τέλος του χρόνου.

Δέχθηκε πολλές ερωτήσεις αποφεύγοντας όμως να τοποθετηθεί ευθέως: «Δεν υπάρχει κάτι πιο φρέσκο για την Ελλάδα σε σχέση με όσα ειπώθηκαν την προηγουμένη εβδομάδα», είπε, ενώ δεν τοποθετήθηκε για τις διαφωνίες του Πολ Τόμσεν με τη γενική διευθύντρια Κριστίν Λαγκάρντ αναφορικά με το πρόγραμμα, ούτε σχολίασε τις δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για το χρέος της Ελλάδας.

Ο κ. Μάρεϊ δεν απάντησε ούτε στο ερώτημα που αφορούσε τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο Πρόγραμμα και το ύψος της χρηματοδότησης του.

Πιστεύεται ότι αν λάβει μέρος, τα νέα δανεικά δεν θα υπερβαίνουν τα 6-7 δισ. ευρώ.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Πολιτικές κορεκτιές και άλλα προσχήματα!..

    Ώστε ενόχλησε κάποιους (ή κάποιον;) ακραίων political correct φρονημάτων η εικόνα που συνόδευε το προχθεσινό σχόλιο,
..που απεικόνιζε με περιπαικτική διάθεση (λεζάντα περί λαδόκολλας κλπ) τον υπουργό-κήτος της Παιδείας,
..διότι τάχα αποτελεί ρατσισμό κατά των
παχύσαρκων;

Τώρα μάλιστα. Έσταξε η ουρά του γαϊδάρου.
Αυτές οι ακραίες political correct απόψεις είναι απλώς ακραίες,
..και δυστυχώς όλα τα άκρα μοιάζουν μεταξύ τους.

Στην κοινωνία, μεταξύ μας κυκλοφορούν πολλοί, εκατομμύρια παχύσαρκοι άνθρωποι. Πολλοί από 'μας είμαστε οι ίδιοι εύσωμοι ή παχείς. Δεν τους (μας) κάνει κανείς bullying, δεν υφίστανται ρατσισμό αν δεν συντρέχουν και άλλοι λόγοι.
Ο κύριος Κραουνάκης είναι εύσωμος. Και η κυρία Γαλάνη επίσης. Ο ίδιος ο μεγάλος Χατζηδάκις ήταν παχύς. Κι ο Παβαρότι. Κι ο Τσώρτσιλ. Κι ο Όρσον Γουέλς. Και τόσοι άλλοι. Δεν διανοήθηκε να τους κάνει κανείς bullying μόνο για το πάχος τους.

Υπάρχουν όμως και μερικοί που δεν είναι απλώς εύσωμοι ή εύσαρκοι ή παχύσαρκοι,
..παρά είναι χοντροί.
Και είναι χοντροί γιατί το λίπος έχει διηθήσει και τον εγκέφαλό τους, και γιατί με τον σκ@τοχαρακτήρα που έχουν από απλώς αντικοινωνικοί και μισάνθρωποι, έχουν γίνει επικίνδυνοι και μάστιγα για την κοινωνία.
Όταν μάλιστα αποκτούν και θέσεις εξουσίας τότε είναι που γίνονται από κήτη τέρατα,
..και τότε είναι που δεν χρειάζονται κανενός είδους λύπηση,
..ούτε κανενός είδους political correct αμερικανικού τύπου προστασία.
(στην ελληνική πολιτική σκηνή όλοι γνωρίζουμε τρείς τουλάχιστον από δαύτους)

Αυτή ακριβώς είναι η περίπτωση της εικόνας του προχθεσινού σχολίου.
Ήταν στοχευμένη σάτιρα (καλοπροαίρετη ή κακοπροαίρετη δεν έχει σημασία) που αφορούσε συγκεκριμένον χοντρό,
..και δεν αφορούσε βέβαια τους παχείς συνολικά.
Οποιοσδήποτε δεν το βλέπει ή δεν θέλει να το κατανοήσει είναι απλώς ιδεοληπτικός.
Και οι ιδεοληψίες αυτού του είδους βρωμάνε Συριζίλα,
..η οποία τείνει να γίνει η κυριάρχη βρώμα μετά την Πασοκίλα των προηγούμενων χρόνων.

Όμως η εξουσία διαφθείρει και παρασύρει.
Ακόμη κι αν πρόκειται για μία απλή διαχείριση μιάς ιστοσελίδας ομάδας στο facebook.
Κρίμα.
Κι έχουμε σοβαρότερα θέματα ν' ασχοληθούμε!..


Υ.Γ. (για όσους δεν κατάλαβαν): Ένας απ' τους διαχειριστές της ιστοσελίδας ''Πλεύση Ελευθερίας με την Ζωή μας!'' στο facebook, απαίτησε από το blog να κατεβάσει την κοινοποίηση του προχθεσινού σχολίου από την σελίδα της ομάδας, ή να δημοσιευτεί το κείμενο μόνο του, διότι λέει, η εικόνα που το συνοδεύει αποτελεί ρατσισμό για τους παχύσαρκους!
Το blog ζητά την γνώμη σας,
..για το εξής μόνο: Αποτελεί η συγκεκριμένη εικόνα που συνοδεύει το συγκεκριμένο κείμενο στοιχείο ρατσισμού κατά των παχύσαρκων ατόμων γενικά και συνολικά; Ναι ή όχι;


Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....