Διυλιστήριο: 01/12/16
ροη αναρτησεων

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

VIDEO - Όταν ο Άδωνις «κάρφωνε» τον Κυριάκο για τη SIEMENS



Δεν έχουν περάσει παρα μόνο λίγα χρόνια από τότε που ο Άδωνις Γεωργιάδης, ειρωνευόταν και κάρφωνε για την ποιότητα και το ήθος του τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την οικογένειάτου. Αφήνε δε, σαφέστατες αιχμές για τη σχέση του Κυριάκου με τη SIEMENS.

Ο Άδωνις χαρακτήριζε εμφανώς ειρωνικά τον σημερινό του συνεταιράκι στην εξουσία της ΝΔ, «ικανό σπουδαίο άξιο και μη διαπλεκόμενο κοινοβουλευτικό άνδρα»

Δείτε το βίντεο και θα καταλαβετε:


Πηγή

http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Προς κατάργηση του φόρου πολυτελείας για τα ΙΧ πολυτέκνων



Προς κατάργηση του φόρου πολυτελείας που πληρώνουν οι πολύτεκνοι για τα ΙΧ τους κινείται το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με τα όσα είπε ο Τρύφων Αλεξιάδης στη Βουλή.

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστα Κατσίκη ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι το μέτρο είναι άδικο και δεν φέρνει ουσιαστικά έσοδα στο Δημόσιο.

Όπως είπε στο νομοσχέδιο για τις αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος «σχεδιάζουμε να αποκαταστήσουμε αυτή την αδικία και να βάλουμε κριτήρια».

Πρόσθεσε ότι θα πρέπει να βρεθούν ισοδύναμα αλλά και ότι τα έσοδα από το συγκεκριμένο φόρο βαίνουν μειούμενα καθώς αποσύρονται διαρκώς οχήματα. Το 2013 πολύτεκνοι με 4 παιδιά και πάνω) και με αυτοκίνητο άνω των 1.928 κυβικών εκατοστών είχαν δηλώσει 3.940 άτομα και το 2014 μειώθηκαν σε 3.077 άτομα. Ετσι τα έσοδα έπεσαν στα 1,6 εκατ. ευρώ.


Πηγή:

http://www.diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η Ελλάδα που αντιστέκεται και νικά: Τεράστιας στρατηγικής και οικονομικής αξίας νέα συμβόλαια με Ολλανδία, Γαλλία, Βραζιλία, Ινδία και Κύπρο από την "Θέων Αισθητήρες"!

45 ΧΩΡΕΣ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΡΟΜΗΘΕΥΟΝΤΑΙ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΥΨΗΛΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΜΙΛΟ 

του Βασίλη Καπούλα

Σε μία από τις μεγαλύτερες παγκόσμιες δυνάμεις στο χώρο των ηλεκτρο-οπτικών αισθητήρων νυκτερινής όρασης, παρατήρησης κι διόπτευσης, εξελίσσεται μέσα σε χρόνο-ρεκόρ η ελληνική εταιρεία Θέων Αισθητήρες μετά από τις μαζικές πωλήσεις συστημάτων αξίας δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ της τελευταίας εβδομάδας.

Μέσα από μία αέναη διαδικασία επαν-επενδύσεων σε έρευνα και ανάπτυξη του μεγαλύτερου ποσοστού των κερδών της από τις πωλήσεις της σε παγκόσμιο επίπεδο, κστάφερε να αναπτύξει και να θέσει σε παραγωγή συστήματα που κυριολεκτικά σαρώνουν όλους τους διαγωνισμούς απέναντι στους μέχρι σήμερα κολοσσούς του κλάδου των ηλεκτροοπτικών προϊόντων, βασικά Αμερικανούς και Ισραηλινούς.

Η ελληνική εταιρεία, με ένα σεμνό και ολιγόλογο, όπως πάντα, ενημερωτικό δελτίο ανακοίνωσε πέντε (!) νέα συμβόλαια πώλησης ηλεκτροοπτικών συστημάτων αξίας δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ με αγοραστές της ένοπλες δυνάμεις και τις δυνάμεις εσωτερικής ασφάλειας της Ολλανδίας, της Γαλλίας, της Ινδίας, της Κύπρου και της Βραζιλίας!

Μαζί με την ολλανδική παραγγελία ξεπερνά τα 22 εκατ. ευρώ η αξία των παραγγελιών.

Με αυτές τις χώρες, στο "παλμαρέ" της εταιρείας "γράφει" ήδη 36 (!) κράτη και ο ευρύτερος όμιλος με την εταιρεία ανάπτυξης προηγμένου λογισμικού την ISI φτάνει τα 45 κράτη τα οποία ανακάλυψαν την ελληνική τεχνολογία ηλεκτροοπτικών αισθητήρων νυκτερινής όρασης, παρατήρησης, διόπτευσης και προηγμένου λογισμικού.

Και αυτά τα κράτη αποτελούν τους καλύτερους πρεσβευτές για την υψηλή τεχνολογία που αναπτύσσει αυτή η μικρή, αλλά εμπορικά δυναμική και τεχνολογικά πρωτοποριακή εταιρεία στο Κορωπί, για λογαριασμο πάντα της Ελλάδας.

Ας δούμε αναλυτικότερα σε τι συνίστανται τα νέα συμβόλαια που θα φέρουν δεκάδες εκατομμύρια στην Ελλάδα, εκτός από τα περίπου 100 εκατ. που έχουν ήδη γυρίσει στην χώρα ως αποτέλεσμα της προσπάθειας των στελεχών της Θέων Αισθητήρες:

Το πρώτο συμβόλαιο που υπεγράφη είναι με το υπουργείο Άμυνας της Ολλανδίας για την προμήθεια 6.000 μονόκυαλων συστημάτων νυχτερινής όρασης, τον διαγωνισμό του οποίου κέρδισε με σκληρή κόντρα με τις ισραηλινές εταιρείες ου κυριαρχούσαν μέχρι τότε στο χώρο. Eπρόκειτο για έναν διαγωνισμό για το οποίο ήδη έχει γράψει το pronews,gr

Η ελληνική εταιρεία συμμετείχε σε διαγωνισμό που προκηρύχθηκε από το ολλανδικό υπουργείο Άμυνας και στο οποίο ανταγωνίστηκαν 17 εταιρείες του εξωτερικού, κορυφαίες στο χώρο της νυχτερινής όρασης, μεταξύ των οποίων αμερικανικές, ευρωπαϊκές, ισραηλινές και άλλες. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Θέων Αισθητήρες κατάφερε να κερδίσει τον διαγωνισμό μετά από έναν «αγώνα» που κράτησε 4 χρόνια.

Η επόμενη επιτυχία των τελευταίων ημερών ήρθε από την Γαλλία:

Η γαλλική Αστυνομία απόλυτα ικανοποιημένη από την ποιότητα, τις εξαιρετικές προδιαγραφες και την υποστήριξη που είχε από την εταιρεία, επέλεξε ξανά το μονόκυαλο της Θέων Αισθητήρες.

Η συγκεκριμένη χώρα, προχώρησε επίσης στην άμεση αγορά μιας αρχικής ποσότητας των ελληνικών συστημάτων νυχτερινής όρασης. Περισσότερες παραγγελίες από τον συγκεκριμένο τελικό χρήστη, του συγκεκριμένου προϊόντος της εταιρείας, ARGUS, αλλά και του δίκυαλου, ARGUS PANOPTES, αναμένονται τους επόμενους μήνες.

Η ινδική αγορά ήδη άρχισε να "γεννάει" συμβόλαια για την ΘΕΩΝ. Λίγες μόνο ημέρες μετά την υπογραφή συμφωνιών με την ινδική εταιρεία TATA Power SED, (η μία αφορά στα νέα θερμικά συστήματα της Θέων Αισθητήρες και η άλλη στη διεύρυνση της υπάρχουσας συνεργασίας των δύο εταιρειών) που είχε αποκαλύψει το pronews.gr, πέτυχε ήδη την πρώτη πώληση που αφορούσε μονόκυαλα για τις Ειδικές Δυνάμεις της Αστυνομίας, της μονάδα Andhra Pradesh. Πλέον θα επιχειρούν με μονόκυαλα της Θέων Αισθητήρες.

Στην Κύπρο, η Θέων Αισθητήρες αναδείχτηκε ανάδοχος και υπέγραψε τη σχετική σύμβαση με το υπουργείο Αμυνας, μετά την επικράτηση σε διεθνή διαγωνισμό για την προμήθεια συστημάτων νυκτερινής όρασης και θερμικών προϊόντων, που θα χρησιμοποιηθούν από τις κυπριακές Ειδικές Δυνάμεις.

Στην άλλη άκρη του κόσμου, στην Βραζιλία οι σκοπευτικές διόπτρες (ARTEMIS) της Θέων Αισθητήρες ήταν η επιλογή του Στρατού της Βραζιλίας και θα εξοπλίσουν το νλέο τμήμα ελεύθερων σκοπευτών που οργανώνει ο Στρατός της Βραζιλίας. Σε σχετικό διεθνή διαγωνισμό που προκήρυξε το τμήμα προμηθειών του βραζιλιάνικου Στρατού, το οποίο εδρεύει στην Ουάσιγκτον, η ελληνική εταιρεία αναδείχθηκε και εδώ νικήτρια!

Είναι η πρώτη φορά που η Βραζιλία αποκτά τεχνολογικά προηγμένο ηλεκτροοπτικό εξοπλισμό από την Θέων.

Με έδρα στην Αθήνα, γραφεία στο Άμπου Ντάμπι και τη Σιγκαπούρη, γραμμή συμπαραγωγής των προϊόντων της στην Αυστραλία, την Ινδία και σύντομα και στην Ινδονησία και συμβάσεις σε 36 χώρες στον κόσμο, η Θέων έχει καθιερωθεί ως ένας από τους καλύτερους στον κόσμο κατασκευαστές πρωτότυπου εξοπλισμού και Ηλεκτρο-Οπτικών συστημάτων για εφαρμογές στην Άμυνα και την Ασφάλεια.

Στην πελατειακή βάση της Θέων Αισθητήρες συγκαταλέγονται, εκτός φυσικά από τους παραπάνω, σώματα επίλεκτα και με ιδιαίτερες απαιτήσεις στις νυχτερινές επιχειρήσεις όπως οι Σουηδικές Ένοπλες Δυνάμεις, οι Γερμανικές Ειδικές Δυνάμειs KSK, ο Βέλγικος Στρατός, οι Ένοπλες Δυνάμεις Αιγύπτου, οι Ένοπλες Δυνάμεις και η Προεδρική Φρουρά των Η.Α.Εμιράτων, ο Αυστραλιανός Στρατός, ο Χιλιανός Στρατός, ο Στρατός του Πακιστάν, ο Στρατός της Σιγκαπούρης, ο Στρατός του Κατάρ, οι Συνοριοφύλακες του Βασιλείου Σαουδικής Αραβίας, η Αστυνομία της Ιαπωνίας και βέβαια οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Όλα τα προϊόντα σχεδιάζονται και κατασκευάζονται στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Κορωπί, από ομάδα έμπειρων και εξειδικευμένων μηχανικών, με έμφαση στην παροχή υψηλής απόδοσης και τον εργονομικό σχεδιασμό.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Μακελειό με θύματα τουρίστες κοντά στην Αγία Σοφία και στο Μπλέ Τζαμί - Ερντογάν: Σύρος καμικάζι πίσω από την έκρηξη

- Γραφείο κυβερνήτη: 10 νεκροί και 15 τραυματίες - Μελετούμε τον τύπο των εκρηκτικών
- Διαταγή της κυβέρνησης να μην μεταδίδεται καμία πληροφορία για την τρομοκρατική επίθεση
- Καμικάζι ανατινάχτηκε σε δρόμο της Κωνσταντινούπολης γεμάτο τουρίστες κοντά στην Αγία Σοφία
- "Βλέπουν" το Ισλαμικό Κράτος πίσω από την επίθεση τα τουρκικά ΜΜΕ
- Γερμανοί και Νορβηγοί ανάμεσα στα θύματα
- Δεν υπάρχουν ακόμη πληροφορίες για Έλληνες μεταξύ των θυμάτων αναφέρει το ΥΠΕΞ
- Στην περιοχή Σουλτάν Αχμέτ, κοντά στην στάση του τραμ η έκρηξη - Ακούστηκε σε όλη την πόλη!
- Ταξιδιωτική οδηγία από τη Γερμανία: Μην πηγαίνετε σε τουριστικά μέρη!

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 15 τραυματίσθηκαν σήμερα το πρωί στην Κωνσταντινούπολη κατά την ισχυρή έκρηξη, που πιθανότατα οφείλεται σε τρομοκρατική ενέργεια, σύμφωνα με τις αρχές, η οποία συγκλόνισε το ιστορικό κέντρο της πόλης, την πλατεία του Σουλτάναχμετ, δίπλα στην Αγία Σοφία και το Μπλε Τζαμί. Ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου συγκάλεσε στην Άγκυρα επείγουσα σύσκεψη για την αντιμετώπιση της κρίσης. Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν υπεύθυνοι του τομέα της ασφάλειας, ανάμεσά τους ο υπουργός Εσωτερικών Εφκάν Αλα και ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών MIT Χακάν Φιντάν, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή.
Η εξαιρετικά ισχυρή έκρηξη που έγινε αισθητή σε ακτίνα πολλών χιλιομέτρων σημειώθηκε στις 10.18 τοπική ώρα στο αρχαίο ιπποδρόμιο που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στα μνημεία της Αγίας Σοφίας και του Μπλε Τζαμιού και είναι πόλος έλξης τουριστών.





Πηγή

http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Σκουρλέτης για Eldorado Gold: Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται

Η κυβέρνηση δεν υποκύπτει σε εκβιασμούς, είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, σχολιάζοντας την ανακοίνωση της πολυεθνικής εταιρείας «Eldorado Gold», για αναστολή μέρους των επενδύσεων στις Σκουριές Χαλκιδικής.

Ο κ. Σκουρλέτης εξέφρασε τη δυσφορία του για το γεγονός ότι ο διευθύνων σύμβουλος της καναδικής πολυεθνικής, Πολ Ράιτ,αποφάσισε να ακυρώσει την προγραμματισμένη για σήμερα συνάντησή τους και να προηγηθεί η σημερινή συνέντευξη τύπου.

«Ίσως να πρόκειται για μια απόπειρα δημιουργίας τετελεσμένων, ή μια απόπειρα εκβιασμών. Νομίζω δεν υπολογίζουν σωστά αν θεωρούν ότι η ελληνική κυβέρνηση υπόκειται σε κάθε είδους εκβιασμό. Εκείνο το οποίο εμείς πορευόμαστε είναι ο σεβασμός στο περιβάλλον και η υπεράσπιση του δημόσιου συμφέροντος» είπε και πρόσθεσε «με υπαιτιότητα δική του ακυρώθηκε η συνάντηση και έχει μεταφερθεί για αύριο. Να προηγηθεί η συνέντευξη Τύπου, να ανακοινωθούν οι προθέσεις της εταιρείας και μετά να έρθει να κουβεντιάσει μαζί μας».

Ο κ. Σκουρλέτης επέκρινε ακόμη όσους καταγγέλλουν την κυβέρνηση ότι με την αποχώρηση της πολυεθνικής από τη Βόρεια Χαλκιδική θα χαθούν 2.000 θέσεις εργασίας, τονίζοντας ότι πρόκειται για 830 – 850 εργαζόμενους και πρόσθεσε «όταν αξιολογείται μια επένδυση πρέπει να αξιολογηθεί αν αντιστρατεύεται και αν υπονομεύει και άλλες θέσεις εργασίας στην περιοχή».

«Δεν είμαστε εμείς αυτοί που “κόβουμε” τις γέφυρες επικοινωνίας» επισήμανε ο κ. Σκουρλέτης, αναφερόμενος στους εκπροσώπους της πολυεθνικής και, καταλήγοντας, υπογράμμισε ότι η πρόθεσή τους για αναστολή των εργασιών στα μεταλλεία πιθανόν να σχετίζεται και με τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγω της πτώσης των διεθνών τιμών χρυσού.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Αφορολόγητο με κάρτα, χάρτινες αποδείξεις για κληρώσεις ΙΧ-ακινήτων



Του Σπύρου Δημητρέλη

Στο τελικό στάδιο βρίσκεται η επεξεργασία των διατάξεων για τo νέο φορολογικό νομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει τη νέα φορολογική κλίμακα των μισθωτών και συνταξιούχων καθώς και για το ύψος του αφορολόγητου ορίου και του τρόπου που αυτό θα δίνεται στους φορολογούμενους. Οι διατάξεις στοχεύουν στο να καταπολεμηθεί η απόκρυψη εισοδήματος μέσω της επέκτασης των ηλεκτρονικών συναλλαγών αλλά και της παροχής κινήτρων προς όλους τους φορολογούμενους, ανεξαρτήτως της πηγής του εισοδήματός τους, προκειμένου να ζητούν αποδείξεις για τις συναλλαγές τους.

Όλες οι νέες προτεινόμενες ρυθμίσεις έχουν ήδη δοθεί στα μόνιμα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας για αξιολόγηση και πολύ σύντομα, πιθανόν και εντός της εβδομάδας πρόκειται να πάρουν το δρόμο για τη βουλή έτσι ώστε οι φορολογούμενοι να γνωρίζουν τις δυνατότητες και τις υποχρεώσεις τους αναφορικά με τον τρόπο φορολόγηση του εισοδήματός τους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr,
- το έμμεσο αφορολόγητο όριο που σήμερα διαμορφώνεται περίπου στα 9.500 ευρώ θα επανακαθοριστεί με πιθανότητα αύξησης για όσους έχουν χαμηλό εισόδημα. Για να λάβει ένας μισθωτός ή συνταξιούχος το αφορολόγητο όριο θα πρέπει να δαπανήσει μέρος του εισοδήματός του ή τουλάχιστον ένα συγκεκριμένο ποσό μέσω του τραπεζικού συστήματος, δηλαδή με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα. Όπως αναφέρει στέλεχος του οικονομικού επιτελείου στο capital.gr ένας φορολογούμενος με ετήσιο εισόδημα 25.000 ευρώ θα πρέπει, για παράδειγμα, να ξοδέψει με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα περίπου 8-10.000 ευρώ.

- όσο θα αυξάνεται το εισόδημα θα αυξάνεται το απαιτούμενο ποσό για τις δαπάνες με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα αλλά θα υπάρχει ένα όριο. Ακόμη και αν έχει συγκεντρώσει το ποσό που απαιτείται με ηλεκτρονικές πληρωμές θα έχει το δικαίωμα να συγκεντρώνει και αποδείξεις σε φυσική μορφή προκειμένου να λαμβάνει μέρος σε κληρώσεις ΙΧ και ακινήτων που θα διενεργεί ανά τακτά χρονικά διαστήματα το υπουργείο Οικονομικών

- αν και για τους ελεύθερους επαγγελματίες δεν θα υπάρχει αφορολόγητο όριο θα έχουν και αυτοί κίνητρο προκειμένου να συγκεντρώνουν αποδείξεις σε φυσική μορφή ή με πληρωμές μέσω πιστωτικών καρτών. Το κίνητρο θα είναι αποκλειστικά η συμμετοχή στις κληρώσεις. "Στις κληρώσεις θα δίνονται κινητά και ακίνητα στοιχεία που με κάθε τρόπο έχουν περιέλθει στην κυριότητα του δημοσίου", λέει στέλεχος του ΥΠΟΙΚ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα ΙΧ που έχει στην κυριότητά του η διεύθυνση διαχείρισης δημόσιου υλικού (πρώην ΟΔΔΥ).

- στο νομοσχέδιο θα υπάρχει διάταξη με την οποία θα καθίσταται ακατάσχετος ο τραπεζικός λογαριασμός στον οποίο θα κατατίθενται τα ποσά από τις πωλήσεις των επιχειρήσεων με πλαστικό χρήμα.

- έρχονται αλλαγές στα κλιμάκια και τους συντελεστές της φορολογικής κλίμακας των μισθωτών και των συνταξιούχων με στόχο την ελάφρυνση του φορολογικού βάρος για όσους έχουν χαμηλό και μεσαίο εισόδημα.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Η εύκολη λύση των συστημ(ατ)ικών παλιανθρώπων..

     Αυτή η ειδεχθής αλητεία των κάπιταλ κοντρόλς πολύ δεν κράτησε;
Τόσο ηλίθιος λαός ραγιάδων είμαστε ώστε το χωνέψαμε κι αυτό; Το συνηθίσαμε;
Ως πότε θα δεχόμαστε να μας δίνουν το δικό μας χρήμα με το σταγονόμετρο και με ποιά δικαιολογία;

Τί θα μας πείτε για να
δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα, ώ κυβερνητικοί απατεώνες;
Φοβόσαστε τάχα την ρευστότητα των τραπεζών;
Μα μόλις πριν λίγο δεν ανακεφαλαιοποιήσατε για τρίτη, τέταρτη φορά τις τράπεζες πάνω στο τομάρι μας; Χρεώνοντάς το σε 'μας;
Πού είναι όλο αυτό το χρήμα; Τόσο καθάρματα είσαστε πιά;

Ή μήπως φοβόσαστε την ''αθρόα φυγή κεφαλαίων'' στο εξωτερικό;
Αυτό σας μάρανε;
Και τόσα χρόνια τώρα που έφευγε το χρήμα σε βαλίτσες, σε κότερα, σε ελικόπτερα και λήαρ-τζέτς, με τα πόδια, με το ταχυδρομείο, με επιταγές, με ό,τι νάναι, πού ήσασταν;
Ότι τάχα αν αρθούν τα περιοριστικά μέτρα θα γίνουν μεγάλες αναλήψεις και μεγάλα εμβάσματα στο εξωτερικό μέσω ηλεκτρονικού e-banking!
Λες και δεν μπορείτε να απαγορεύσετε τόσο τις αναλήψεις πάνω από κάποιο όριο, ή δεν μπορούν να μπουν φίλτρα στις ηλεκτρονικέ συναλλαγές! Σε ποιούς τα πουλάτε αυτά τα παραμύθια;

Ή πάλι μήπως δεν μπορείτε τάχα να ελέγξετε την φοροδιαφυγή και βρήκατε την λύση του πλαστικού χρήματος;
Εδώ, δύο πράγματα: Πρώτον, στα π@πάρια μας αν δεν μπορείτε να ελέγξετε την φοροδιαφυγή. Αν είσαστε ανίκανοι να γκρεμοτσακιστείτε να φύγετε.
Και δεύτερον, μπορείτε και παραμπορείτε. Αλλά δεν θέλετε. Γιατί θα αναγκαστείτε να πιάσετε τους δικούς σας. Του συστήματος. Του λόμπυ της εξουσίας και των υποστηρικτών της.
Βρήκατε λοιπόν την εύκολη λύση του πλαστικού χρήματος για να πιάσετε τον συρφετό, τον λαό, και όχι τους πραγματικούς κλέφτες.
Το πλαστικό χρήμα, όπως και όλα τα άλλα περιοριστικά μέτρα των κάπιταλ κοντρόλς, αποσκοπεί στον έλεγχο και την εξουθένωση των αδύναμων.

Και γι αυτό (επί τούτου) επιβάλλατε τα κάπιταλ κοντρόλς και γι αυτό τα διατηρείτε ακόμα, και θα τα διατηρήσετε με νύχια και με δόντια όσο μπορείτε:
ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΕ ΤΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ, ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΤΕ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, περνώντας μέσα απ' αυτές όλες τις συναλλαγές,
..ώστε οι πολίτες να γίνουν όμηροι των τραπεζών, και αυτές να πολλαπλασιάσουν τα κέρδη τους από τις προμήθειες των υποχρεωτικών αυτών συναλλαγών.
Τέτοια πολιτική αλητεία, τέτοια κακοήθεια, τόση παλιανθρωπιά, δεν έχει ξαναγνωρίσει ο τόπος.

Αλλά δεν φταίτε εσείς.
Φταίει ο ηλίθιος ελληνικός λαός, αυτά τα τρομοκρατημένα ζώα,
..που δέχεται να του απαγορεύετε με το έτσι θέλω την πρόσβαση στην δική του περιουσία,
..και δεν βάζει μιά φωτιά να σας κάψει, εσάς, το σύστημα εξουσίας, και τις τράπεζες μαζί.

Να άρετε τα capital controls τώρα!
Απατεώνες! Κλέφτες! Ψεύτες! Ανίκανοι! Παλιάνθρωποι!..

Αναρτήθηκε από Κώστας Μαντατοφόρος
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Κατέθεσε ο Στ. Ψυχάρης για τα δάνεια του ΔΟΛ



Ως ύποπτος για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε απιστία για τα δάνεια που φέρεται να έλαβε ο ΔΟΛ από πιστωτικά ιδρύματα κατέθεσε ενώπιον των οικονομικών εισαγγελέων ο επικεφαλής του Δημοσιογραφικού Ομίλου Λαμπράκη (ΔΟΛ) Σταύρος Ψυχάρης.

Μετά από τρεις προθεσμίες, ο κ. Ψυχάρης κατέθεσε υπόμνημα στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται για δανειοδοτήσεις που φέρεται να έλαβε ο ΔΟΛ από τράπεζες ύψους περίπου 200.000.000 ευρώ.

Ως φυσικοί αυτουργοί του αδικήματος της απιστίας ελέγχονται τα στελέχη των τραπεζών που ως μέλη επιτροπών ενέκριναν τη χορήγηση των δανείων.

Οι οικονομικοί Εισαγγελείς ερευνούν αν οι συγκεκριμένες χορηγήσεις είχαν τις απαραίτητες εγγυήσεις, εάν εξυπηρετούνταν κανονικά και εάν προκάλεσαν ζημιά στα πιστωτικά ιδρύματα.

Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας για τον ΔΟΛ, οι οικονομικοί εισαγγελείς θα ασχοληθούν και με άλλες περιπτώσεις δανειοδοτήσεων σε μιντιακούς ομίλους.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

VIDEO - Αθανασίου: Συγγνώμη από ΣΥΡΙΖΑ σε Σημίτη και Γιαννίτση για το Ασφαλιστικό - Δυσαρέσκεια Μαξίμου

Η δήλωση - έκπληξη του βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος την οποία αποδοκίμασαν αργότερα κύκλοι του Μαξίμου

«Τα Ταμεία είχαν καταρρεύσει, είχαν χρεοκοπήσει, είχαν κατακρημνιστεί επί κυβέρνησης Σημίτη. Τον Σημίτη μπορείς να τον κατηγορήσεις για πολλά πράγματα, π.χ. για την ενθάρρυνση της διαπλοκής. Πρέπει όμως από τον πρωθυπουργό Σημίτη και τον Τάσο Γιαννίτση να ζητήσουμε συγγνώμη διότι από τότε είχαν καταλάβει ότι το ασφαλιστικό καταρρέει, ότι τα Ταμεία καταρρέουν, και έπρεπε να κάνουμε κάτι», ήταν η δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νάσου Αθανασίου το βράδυ της Παρασκευής.


Ο κύριος Αθανασίου αναφερόταν στις σφοδρές αντιδράσεις της τότε αντιπολίτευσης που είχαν οδηγήσει στην απόσυρση το 2001 του σχεδίου για το "Ασφαλιστικό Γιαννίτση".

Αργότερα κύκλοι του Μαξίμου εμφανίζονταν δυσαρεστημένοι, αποδοκιμάζοντας τις δηλώσεις του κ. Αθανασίου.

Η διαφορά, σχολίαζαν, μεταξύ των δύο προσπαθειών για το Ασφαλιστικό είναι ότι ο τότε πρωθυπουργός ήθελε να περιορίσει τα ασφαλιστικά δικαιώματα σε φάση ανάπτυξης ενώ η κυβέρνηση προσπαθεί τώρα να κατοχυρώσει τα δικαιώματα σε φάση ύφεσης. Ενώ έκαναν αναφορά και στο ζήτημα των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων.


Το χαρακτηριστικό απόσπασμα των δηλώσεων του κ. Αθανασίου:



Πηγή

http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Τιμολόγια χιλιάδων ευρώ του Κυρ. Μητσοτάκη στη Siemens (6/6/2008)

O βουλευτής παρέλαβε παραμονές των εκλογών ηλεκτρονικό εξοπλισμό τον οποίο εξόφλησε στις 2 Ιουνίου, ύστερα από τις καταθέσεις μαρτύρων και την έφοδο του εισαγγελέα στην εταιρεία

Ηλεκτρονικό εξοπλισμό γραφείου, τηλεφωνικά κέντρα, κλιματιστικά κ.λπ. αξίας περίπου 130.000 ευρώ παρέλαβε παραμονές των εκλογών του 2007 (Ιούνιος - Σεπτέμβριος) ο Κυρ. Μητσοτάκης από τη Siemens και δύο θυγατρικές της. Τα τιμολόγια αναγράφουν ως χρόνο εξόφλησης το αργότερο 60 μέρες. Ενα μέρος όμως πληρώθηκε τον Φεβρουάριο του 2008, τότε ακριβώς που η Δικαιοσύνη ξανάνοιξε την υπόθεση Siemens, και ένα ποσό 43.850 ευρώ πληρώθηκε με τραπεζική επιταγή από τον Κ. Μητσοτάκη τη Δευτέρα 2 Ιουνίου. Είχαν προηγηθεί (στις 29 Μαϊου) οι αποκαλυπτικές καταθέσεις που έκαναν λόγο για «δωρεές και χορηγίες της Siemens σε πολιτικά πρόσωπα» και στις 30 Μαϊου η έρευνα του εισαγγελέα στα γραφεία της εταιρείας


Πολιτικό σεισμό που συγκλονίζει το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, προκαλούν απρόσμενες εξελίξεις στην έρευνα για την υπόθεση των «μαύρων ταμείων» της Siemens.

Προκαλούν επίσης υποψίες και πολλά ερωτήματα, γιατί από τιμολόγια και τραπεζικά έγγραφα που έχουν κατατεθεί και στον εισαγγελέα, φαίνεται να έχουν παραγγελθεί για λογαριασμό του Κυριάκου Μητσοτάκη, παραμονές εκλογών του 2007 (Ιούνιος, Ιούλιος, Αύγουστος και Σεπτέμβριος), είδη αξίας περίπου 130.000 ευρώ, που αφορούν ηλεκτρονικό εξοπλισμό γραφείου, τηλεφωνικά κέντρα, κλιματιστικά κ.λπ.

Αργοπορία

Επίσης, ενώ τα τιμολόγια της Siemens εκδόθηκαν από τότε και έπρεπε εκείνο το διάστημα να έχουν πληρωθεί από τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, καθώς αναγράφουν ως χρόνο εξόφλησης το αργότερο 60 μέρες, εντούτοις ένα μέρος από τα χρήματα (περίπου 40.000 ευρώ) φαίνεται να έχει πληρωθεί πολύ αργότερα και συγκεκριμένα τον Φεβρουάριο του 2008, ακριβώς τότε που η Δικαιοσύνη ξανάνοιξε την έρευνα για το σκάνδαλο δωροδοκίας και διαφθοράς της Siemens.

Ενα μέρος φαίνεται να έχει εξοφληθεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη λίγο πριν το κλιμάκιο των εισαγγελέων, με επικεφαλής τον κ. Αθανασίου, αναχωρήσει για το Μόναχο, όπου πήρε στοιχεία για την υπόθεση από τις γερμανικές δικαστικές Αρχές.

Αυτό όμως που αποτελεί πραγματική βόμβα είναι ότι ένα ακόμη ποσόν 43.850 ευρώ, πληρώθηκε με τραπεζική επιταγή από τον Κυριάκο Μητσοτάκη τη Δευτέρα 2 Ιουνίου, αφού είχαν προηγηθεί τρεις μέρες πριν (Πέμπτη 29 Μαϊου) οι αποκαλυπτικές καταθέσεις που έδωσαν στον εισαγγελέα η Αικατερίνη Τσακάλου, βοηθός του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της ελληνικής εταιρείας Μιχάλη Χριστοφοράκου και ο προϊστάμενος λογιστηρίου Κυριάκος Μικές, που μίλησαν για «δωρεές και χορηγίες της Siemens σε πολιτικά πρόσωπα» και ενώ είχε κάνει την εμφάνισή του ο εισαγγελέας την Παρασκευή 30 Μαϊου στα γραφεία της ελληνικής εταιρείας, όπου -κατά πληροφορίες- του δόθηκαν τα έγγραφα στα οποία αναφέρονταν οι δύο μάρτυρες.

Ακόμη πιο περίεργο είναι το γεγονός ότι, ενώ την πρώτη φορά που κατέθεσαν οι μάρτυρες δεν ρωτήθηκαν από τον εισαγγελέα και δεν κατονόμασαν τα πολιτικά πρόσωπα στα οποία αναφέρονταν, μία μέρα μετά την πληρωμή του ποσού από τον κ. Μητσοτάκη και συγκεκριμένα την Τρίτη, στις 3 Ιουνίου, ο κ. Αθανασίου κάλεσε για συμπληρωματική κατάθεση την κ. Τσακάλου, ενώ την επομένη, την Τετάρτη 4 Ιουνίου, κάλεσε για να καταθέσει επίσης συμπληρωματικά και τον κ. Μικέ.

Υπάρχουν ακόμη και τιμολόγια στο όνομα του Κυριάκου Μητσοτάκη που αφορούν εξοπλισμό γραφείου όχι της Siemens αλλά από δύο άλλες εταιρείες θυγατρικές της.

Τα σχετικά έγγραφα βρέθηκαν στο αρχείο στον φάκελο με τα έγγραφα προς πληρωμή.

Και ενώ η υπόθεση άρχισε να παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, σταμάτησε η πληροφόρηση των συνηγόρων από τον εισαγγελέα.

Αντιδράσεις

Η στάση του κ. Αθανασίου προκάλεσε ερωτηματικά αλλά και τις αντιδράσεις συνηγόρων, επειδή ξαφνικά σταμάτησε να δίνει τα έγγραφα της έρευνας, κρατώντας επτασφράγιστο μυστικό το τι κατέθεσαν τη δεύτερη φορά Τσακάλου και Μικές...

Η «κάνουλα» της πληροφόρησης έκλεισε, αφού πληρώθηκε η επιταγή και αφού στο μεταξύ οι μάρτυρες κατονόμασαν ενδεχομένως τα πολιτικά πρόσωπα...

Οπως είπαν στο «Εθνος» δικαστικές πηγές, από τα στοιχεία που βρίσκονται στη δικογραφία, δεν φαίνεται -προς το παρόν- να προκύπτει θέμα ποινικής ευθύνης πολιτικών προσώπων, ώστε να διαβιβαστεί η υπόθεση στη Βουλή.

Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε από κορυφαία δικαστική πηγή, «οι τελευταίες εξελίξεις μπορεί να μη συνδέονται ευθέως με το μαύρο πολιτικό χρήμα της Siemens, αφού υπάρχουν τιμολόγια, συνδέεται όμως με το... άσπρο πολιτικό χρήμα και είναι θέμα ηθικής απαξίας και κορυφαίο πολιτικό ζήτημα για τον τόπο...».

ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ

Πελάτης της εταιρείας και στενός συνεργάτης της Ντόρας Μπακογιάννη

Περισσότερα από είκοσι τιμολόγια, που βρίσκονται στη διάθεση του εισαγγελέα Παν. Αθανασίου, αφορούν τον βουλευτή της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη.

Δύο τιμολόγια αξίας περίπου 7.000 ευρώ αφορούν τον στενό συνεργάτη της υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη, Λεωνίδα Δραγουμάνο.

Ενώ υπάρχουν και τιμολόγια περίπου 3.000 ευρώ για την Κατερίνα Μητσοτάκη, που είναι πληρωμένα.

Για τον τρόπο που χειριζόταν η Siemens αυτού του είδους τις παροχές, είχε αναφερθεί στην κατάθεσή της η κ. Τσακάλου.

Η μάρτυρας, που όπως και ο κ. Μικές έχουν μπει σε πρόγραμμα αμνηστίας της γερμανικής εταιρείας, είχε πει στον εισαγγελέα την πρώτη φορά:

«Τα εν λόγω έγγραφα αφορούσαν δωρεές οικοσκευών, τηλεφωνικών κέντρων, χορηγίες σε πολιτικό κόμμα κ.λπ... Υπάρχει φάκελος, τον οποίο φρόντιζα εγώ προσωπικά, που περιέχει τα ως άνω στοιχεία και τηρείται σήμερα στα γραφεία τα ελληνικής Siemens, απ όπου μπορείτε να τα ζητήσετε (αρμόδιος διευθύνων σύμβουλος της ελληνικής Siemens σήμερα είναι ο κ. Rudolf Fischer). Αντίγραφα των στοιχείων αυτών παρέδωσα στον εκπρόσωπο της Debevoise - Ρlimpton».

Οπως είχε πει η μάρτυρας, έπαιρνε προφορική εντολή από τον κ. Χριστοφοράκο, την οποία εν συνεχεία προωθούσε γραπτά στα αντίστοιχα τμήματα της Siemens προς εκτέλεση.

Χαρακτηριστικό για το πώς λειτουργούσε το σύστημα είναι σημείο της κατάθεσής της στο οποίο ανέφερε:

«Αρκετές φορές, προκειμένου να διεκπεραιώσω την εντολή μου, ερχόμουν σε επικοινωνία με τους ίδιους τους ενδιαφερόμενους -λίγες φορές γινόταν αυτό- και τις περισσότερες με πρόσωπα του στενού τους περιβάλλοντος, δηλαδή με συζύγους ή με προσωπικό ασφαλείας τους. Τα στοιχεία των προσώπων αυτών, τα οποία στην πλειονότητά τους είναι πολιτικά καθώς και του κόμματος που έλαβε χορηγία με επιταγή, βρίσκονται στον παραπάνω φάκελο.

Στον φάκελο αυτό βρίσκονται στοιχεία που αφορούν την εκτέλεση των παραγγελιών για τις οικοσκευές, τα τηλεφωνικά κέντρα κ.λπ., τιμολόγια και γενικά ό,τι αφορά την κάθε επιμέρους περίπτωση. Ο φάκελος αυτός τηρείτο στους χώρους της Διεύθυνσης, σε ξεχωριστό αρχείο, το οποίο ήταν προσβάσιμο στον κ. Χριστοφοράκο και σε μένα, λόγω της ιδιότητός μου ως ιδιαιτέρας του».

Για «παροχές σε πολιτικά πρόσωπα» είχε μιλήσει στην κατάθεση που έδωσε στον κ. Αθανασίου και ο προϊστάμενος λογιστηρίου της Siemens Κυριάκος Μικές, ο οποίος εντάχτηκε στο πρόγραμμα αμνηστίας της γερμανικής εταιρείας, επειδή, όπως είπε, «δεν ήμουν σε θέση να γνωρίζω ποια από τα παραστατικά που είχα υπογράψει ως εκ της θέσεως μου ήταν «ύποπτα»...

Ο μάρτυρας είχε πει ακόμη στην κατάθεσή του ότι όταν παραιτήθηκε ο κ. Χριστοφοράκος, η ιδιαιτέρα του κ. Τσακάλου τού είχε παραδώσει επτά κλασέρ που περιείχαν έξοδα του κ. Χριστοφοράκου (έξοδα παραστάσεων, έξοδα ταξιδιών, διαμονής σε ξενοδοχεία κ.λπ.). Οταν ξέσπασε το σκάνδαλο της Siemens... μου κίνησαν την υποψία κάποιες πληρωμές που έγιναν σε εταιρείες εξωτερικού, για έργα που είχαν αναλάβει οι εταιρείες αυτές σαν υπεργολάβοι της Siemens».

Τα επτά ντοσιέ που ανέφερε ο μάρτυρας φυλάσσονταν στο αρχείο της ελληνικής Siemens.

Οι δύο υπάλληλοι, όταν εντάχτηκαν στο πρόγραμμα αμνηστίας της γερμανικής εταιρείας, παρέδωσαν στην αμερικανική εταιρεία Debevoise - Plimpton, που διενεργεί ανακρίσεις για λογαριασμό της μητρικής Siemens, όλα τα στοιχεία που αφορούσαν πληρωμές, δωρεές και χορηγίες.

ΜΑΙΡΗ ΜΠΕΝΕΑ
mbenea@pegasus.gr

ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ
Σιωπητήριο για τα στοιχεία μετά τις αποκαλύψεις


«Σιωπητήριο» γύρω από τα στοιχεία που σχετίζονται με τις έρευνες για τη Siemens επιβάλλουν οι εισαγγελικές Αρχές, περιορίζοντας σε σημαντικό βαθμό την παροχή στοιχείων της δικογραφίας στους δικηγόρους της υπόθεσης, τη στιγμή που άρχισαν να γνωστοποιούνται ονόματα πολιτικών που έχουν συναλλαγές με την εταιρεία ή έχουν δεχτεί κάποια δώρα από αυτήν (κουζίνες, υπολογιστές, είδη οικοσκευής), όπως προκύπτει από ντοσιέ που βρίσκεται στη δικογραφία.

Από εισαγγελικής πλευράς διατυπώνεται ο ισχυρισμός ότι η παροχή του υλικού σε όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα και κατόπιν η συνεχής δημοσιοποίησή τους στον Τύπο, με συνέπεια να γίνεται η δικογραφία φεϊγβολάν, δεν συμβαδίζουν με τον νόμο και δεν προβλέπονται από αυτόν, ενώ δημιουργούνται προβλήματα με την αναζήτηση της αλήθειας, αφού έτσι κάποιοι εμπλεκόμενοι ουσιαστικά προειδοποιούνται και παίρνουν τα μέτρα τους.

Ωστόσο ξενίζει η χρονική συγκυρία κατά την οποία ελήφθη η απόφαση περιορισμού παροχής των στοιχείων της δικογραφίας, αφού συνέπεσε με την κατάθεση της γραμματέως του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας, Μ. Χριστοφοράκου, που αναφέρθηκε σε παροχές προς πολιτικό κόμμα και σε πολιτικούς, υποδεικνύοντας και σχετικά ντοσιέ, τα οποία παρέλαβε ήδη ο εισαγγελέας Π. Αθανασίου.

Οι εισαγγελείς εκτιμούν ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν προκύψει στοιχεία που να μπορούν να εμπλέξουν ποινικά κάποια πολιτικά πρόσωπα, χωρίς ωστόσο να αποκλείουν ότι μπορεί να προκύψουν στο μέλλον τέτοια στοιχεία, εφόσον δώσουν σχετικές πληροφορίες τα κυρίαρχα πρόσωπα, οι τραπεζικοί λογαριασμοί που ζητείται να ανοίξουν και δοθεί η λύση του σταυρόλεξου των off-shore εταιρειών, μέσω των οποίων υπήρξε ροή άφθονου χρήματος.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γ. Σανιδάς, υποστηρίζει σχετικά με τα πολιτικά πρόσωπα ότι μια δικογραφία μπορεί να πάρει την κατεύθυνση προς τη Βουλή, μόνο εφόσον προκύψουν στοιχεία που να δικαιολογούν και να στοιχειοθετούν ποινική ευθύνη υπουργών..

ΑΛ. ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ

Πηγή

http://www.diulistirio.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα.... »
....