Διυλιστήριο: 12/02/17
ροη αναρτησεων

Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου 2017

«Μπλόκο» του Αρείου Πάγου στους γάμους ομοφυλόφιλων


Ο Άρειος Πάγος ακύρωσε τον πολιτικό γάμο που είχε συνάψει στο δημαρχείο της Τήλου ομόφυλο ζευγάρι τον Ιούνιο του 2008.

Το ανώτατο δικαστήριο έκρινε ότι η ενέργεια αυτή εκ μέρους του εισαγγελέα, «δεν αποτελεί επέμβαση στην ιδιωτική ζωή των εν λόγω προσώπων (σ.σ.: του ομόφυλου ζεύγους), αλλά προβλεπόμενη από το νόμο διαδικαστική ενέργεια, που αποτελεί μέτρο αναγκαίο για την προστασία της ηθικής, ενόψει του ενδιαφέροντος της Πολιτείας για την ομαλή διαμόρφωση και λειτουργία των οικογενειακών σχέσεων.

Όπως σημειώνεται στην αρεοπαγιτική απόφαση, δεν αποτελεί επέμβαση «στην οικογενειακή ζωή των εν λόγω προσώπων, για το λόγο ότι κυρίως στην περίπτωση του «γάμου» δύο προσώπων του ιδίου φύλου, το ζητούμενο είναι κατά πόσον υπάρχει μεταξύ των προσώπων αυτών «οικογένεια», η νομική έννοια της οποίας έχει ως σταθερά στοιχεία τον γάμο και τη συγγένεια, έτσι ώστε να τίθεται ζήτημα προστασίας της».

Οι αρεοπαγίτες, ερμηνεύοντας τις διατάξεις της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), επισημαίνουν ότι με αυτήν δεν επιλύεται το ζήτημα του ενδεχόμενου γάμου μεταξύ ομόφυλων προσώπων, αλλά αντίθετα εναπόκειται στην εσωτερική έννομη τάξη και στο εθνικό δίκαιο να καθορίσει τις προϋποθέσεις για να είναι έγκυρος ένας τέτοιος γάμος.

Ακόμη, σημειώνει το Ανώτατο Πολιτικό Δικαστήριο, «ακριβώς για το λόγο αυτό, σε όσες ευρωπαϊκές χώρες (Ολλανδία, Βέλγιο, Δανία, Σουηδία, Ισπανία κ.λπ.) θεσπίστηκε κατά τα τελευταία έτη ο γάμος ομόφυλων προσώπων, τούτο υπήρξε αποτέλεσμα νομοθετικής πρωτοβουλίας του εκάστοτε εθνικού νομοθέτη και όχι υποχρέωση συμμόρφωσης προς τις ρυθμίσεις του άρθρου 12 της ΕΣΔΑ».

Σε άλλο σημείο της δικαστικής απόφασης αναφέρεται ότι η βούληση του Έλληνα νομοθέτη φτάνει -τουλάχιστον επί του παρόντος- μέχρι την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια, γεγονός το οποίο, κατά τους δικαστές, «ανεξάρτητα από τον αντίλογο που θα μπορούσε να παραθέσει κανείς, αποτελεί την έκφραση της βούλησης της εσωτερικής έννομης τάξης, η οποία θεωρείται ότι αντανακλά τις ηθικές και κοινωνικές αξίες και παραδόσεις του ελληνικού λαού, που δεν αποδέχεται τη θέσπιση γάμου για τα ομόφυλα ζευγάρια».

Ο δικηγόρος του ομόφυλου ζευγαριού, Βασίλης Χειρδάρης, μετά την έκδοση της αρεοπαγιτικής απόφασης δήλωσε ότι οι πελάτες του θα προσφύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και προσέθεσε:

«Η απόφαση του Αρείου Πάγου, κρίνει αμετάκλητα ότι ο γάμος των ομοφύλων που έγινε στην Τήλο δεν έχει νομική υπόσταση - όμως η απόφαση αγνοεί τις κοινωνικές, ιστορικές, νομολογιακές και νομοθετικές εξελίξεις για τον γάμο των ομοφύλων, και τις διεργασίες που γίνονται σε παγκόσμιο πιά επίπεδο, καθώς και τη σύγχρονη πραγματικότητα, και στηρίζεται ερμηνευτικά στον Ρωμαίο νομοδιδάσκαλο Μοδεστίνο του 3ου μ.Χ. αιώνα, που έδωσε ένα ορισμό για τον γάμο που έχει ξεπεραστεί από την πραγματικότητα εδώ και πολλά χρόνια.

Ο Άρειος Πάγος «γαντζώνεται» στις παραδοσιακές δομές της κοινωνίας, και κατανοεί την έννοια της οικογένειας αντίθετα με τη δημιουργική και εξελικτική ερμηνεία του όρου από τα Δικαστήρια του Στρασβούργου, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των δυτικών κρατών».


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

''Έφαγαν'' ακόμα και από τα συσσίτια στο ΚΕΕΛΠΝΟ«Μακρύ χέρι» του εκάστοτε υπουργού Υγείας χαρακτήρισε το ΚΕΕΛΠΝΟ ο Αντώνης Μπαλωμενάκης, πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής που ερευνά τα σκάνδαλα στον χώρο της υγείας, προχωρώντας σε απίστευτες καταγγελίες.

Οπως είπε, «μέχρι και ειδικό ταμείο, που προφανώς ήταν χοάνη μαύρου χρήματος, λειτουργούσε στο ΚΕΕΛΠΝΟ, το οποίο μοίρασε σε ημετέρους περίπου 1 δισ. ευρώ».

Ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής αποκάλυψε ακόμη ότι στο ΚΕΕΛΠΝΟ δεν υπήρχε ούτε καν διπλογραφικό σύστημα, αν και διαχειριζόταν κάθε χρόνο 60.000.000 ευρώ, δάνεια 300.000.000-350.000.000 ευρώ με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, συμβάσεις δεκάδων εκατομμυρίων και αγορά κτιρίου. «Ακόμα και με το συσσίτιο οροθετικών γυναικών γινόταν... πάρτι, καθώς εταιρία ημέτερου χρέωνε ένα πιάτο φακή 12 ευρώ» συμπλήρωσε.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε σε μια μικρή εταιρία εκτυπώσεων που λειτουργούσε σε ένα υπόγειο στην οδό Ιπποκράτους και μεταξύ των πελατών της ήταν και το ΚΕΕΛΠΝΟ, για το οποίο έκανε εργασίες ύψους 1.400.000 ευρώ.

«Προφανώς, τέτοια εργασία δεν έγινε ποτέ και η όλη ιστορία έγινε για τον ΦΠΑ και για να καλυφθούν κάποιες τρύπες, κάποιες κλοπές, κάποιες καταχρήσεις από την πλευρά του ΚΕΕΛΠΝΟ» σχολίασε. Ο κ. Μπαλωμενάκης χαρακτήρισε μεγάλο κεφάλαιο για την Εξεταστική Επιτροπή την υπόθεση των φαρμάκων, με την οποία θα ασχοληθεί στη συνέχεια η επιτροπή, και αναφέρθηκε σε φήμες που κάνουν λόγο για 30.000.000 σε μαύρο χρήμα.

Για περισσότερα επί του θέματος σας είχαμε ενημερώσει στις 3 Μαίου 2017 ΕΔΩhttps://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Έγινε η πρώτη λοταρία αποδείξεων. Πού θα δείτε αν έχετε κερδίσειΠώς θα τσεκάρετε αν κερδίσατε στην πρώτη φορολοταρία για τις αποδείξεις

Με e-mail θα ειδοποιηθούν για τα αποτελέσματα της χθεσινής φορολοταρίας (με αποδείξεις συναλλαγών που έγιναν με πλαστικό χρήμα) όσοι κέρδισαν από 1.000 ευρώ. Βέβαια, οι πιθανότητες για να κερδίσει κάποιος φορολογούμενος στη λοταρία αποδείξεων είναι 0,002%, καθώς στην κληρωτίδα μπήκαν 1.074.332.777 λαχνοί που αντιστοιχούσαν σε 8.254.535 συναλλαγές. Οι φορολογούμενοι με τυχερούς λαχνούς θα ενημερωθούν μέσω ειδικού μηνύματος στην εφαρμογή της «Προσωποποιημένης Πληροφόρησης» στο TAXISnet ότι τους κλήρωσε να λάβουν 1.000 ευρώ.

Οι φορολογούμενοι μπορούν να πληροφορηθούν αν είναι μεταξύ των 1.000 τυχερών ή των 1.000 επιλαχόντων εισερχόμενοι στην εφαρμογή «Μηνιαίες Κληρώσεις» της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Ωστόσο, ο μεγάλος αριθμός των φορολογουμένων που μπαίνει στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ για να πληροφορηθεί αν έχει κερδίσει έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα στην ιστοσελίδα.

Στην εφαρμογή οι φορολογούμενοι θα πρέπει να κάνουν την επιλογή «Εκτύπωση», όπου θα δουν αν κάποιος από τους λαχνούς τους είναι μεταξύ των τυχερών. Επίσης, μπορούν να ανατρέξουν στον σχετικό κατάλογο των τυχερών λαχνών που ανάρτησε η ΑΑΔΕ στον διαδικτυακό τόπο της.

Σε περίπτωση που στους λαχνούς ενός φορολογουμένου περιλαμβάνονται περισσότεροι από ένας τυχεροί λαχνοί, δικαιούται το έπαθλο μόνο μία φορά για κάθε κλήρωση. Οι υπόλοιποι τυχεροί λαχνοί στην περίπτωση αυτοί αντικαθίστανται από τον 1ο, τον 2ο κ.ο.κ. από τους αναπληρωματικούς λαχνούς.

Η απονομή των χρηματικών επάθλων γίνεται από την ΑΑΔΕ με πίστωση των προβλεπόμενων ποσών στον τραπεζικό λογαριασμό που θα δηλώσει ο ενδιαφερόμενος για τον σκοπό αυτόν στο περιβάλλον TAXISnet. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι ο ενδιαφερόμενος να εμφανίζεται ως πρώτος δικαιούχος του λογαριασμού. Θα δοθεί προθεσμία τριών μηνών από την αποστολή του προσωποποιημένου μηνύματος στον λογαριασμό σας στο TAXISnet, προκειμένου να δηλώσετε τον τραπεζικό λογαριασμό στον οποίο επιθυμείτε να πιστωθεί το χρηματικό έπαθλο.

Στο περιβάλλον του TAXISnet δίνεται η δυνατότητα καταχώρισης τραπεζικού λογαριασμού ως εξής: Με τους κωδικούς TAXISnet, από τον δικτυακό τόπο της ΑΑΔΕ (www.aade.gr) εισέρχεστε στην εφαρμογή της Προσωποποιημένης Πληροφόρησης και μεταβαίνετε στην καρτέλα «Ο λογαριασμός μου». Εκεί, στο μενού που υπάρχει αριστερά, επιλέγετε «Δήλωση Λογαριασμού - IBAN» όπου στο αντίστοιχο πεδίο καταχωρίζετε το IBAN του λογαριασμού που επιθυμείτε.

Η εφαρμογή, επιλέγοντας «Αναζήτηση» στο πεδίο «Αρχείο», σας δίνει τη δυνατότητα να μεταφορτώσετε αρχεία (π.χ. φωτοτυπία πρώτης σελίδας βιβλιαρίου καταθέσεων), τα οποία αποδεικνύουν τον κύριο δικαιούχο του δηλωθέντος λογαριασμού.

Στ. Κράλογλου


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Σχέδιο αποστασίας με εξαγορά βουλευτών


Το Διυλιστήριο λέει :''... Όταν τους χαλάς την σούπα και βλέπουν ότι χάνουν κουτάλα ...'''

Σχέδιο αποστασίας σε πλήρη εξέλιξη!


Επιχειρηματικά κέντρα εξετάζουν ακόμη και «εξαγορά» βουλευτών, με στόχο να ρίξουν την κυβέρνηση

Σε ιδιαίτερα λεπτή και κρίσιμη φάση οδηγούνται οι διεργασίες στο πολιτικό σκηνικό, καθώς, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της «δημοκρατίας», βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη παρασκηνιακή προσπάθεια αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης, με στόχο να επισπευσθούν οι εξελίξεις...

Με την προσπάθεια αυτή δεν είναι καθόλου άσχετο το θέμα που δημιουργήθηκε γύρω από τη σύμβαση πώλησης πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία. Αντιθέτως, αποτελεί, κατά τους γνωρίζοντες, τμήμα της όλης μεθόδευσης, προκειμένου να προκληθεί ρήγμα στις σχέσεις των δύο κυβερνητικών εταίρων. Η συζήτηση της Δευτέρας στη Βουλή, όμως, και τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν τόσο από τον Αλ. Τσίπρα όσο και από τον Π. Καμμένο οδήγησαν σε αποτυχία το συγκεκριμένο εγχείρημα, επαναβεβαιώνοντας μάλιστα τον συμπαγή χαρακτήρα της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Φαίνεται, ωστόσο, ότι η πολιτική και η κοινοβουλευτική ήττα δεν συνέτισαν τους εμπνευστές του εν λόγω σχεδίου. Γι' αυτό και επιχειρείται να δρομολογηθούν από το παρασκήνιο «εναλλακτικές κινήσεις», που θα υπηρετούν τον ίδιο αρχικό σκοπό για τη δημιουργία ανυπέρβλητων προβλημάτων στην κυβερνητική σταθερότητα. Ως υποβολείς φέρεται ότι είναι συγκεκριμένοι επιχειρηματικοί παράγοντες, οι οποίοι, καθότι βρίσκονται, για ποικίλους λόγους, σε δυσχερή θέση ή αντιμετωπίζουν διάφορα αδιέξοδα, πιστεύουν ότι θα εξυπηρετηθούν καλύτερα τα συμφέροντά τους και θα αντιμετωπιστούν τα προβλήματά τους μέσω μιας ταχείας πολιτικής αλλαγής.

Κατά τις ίδιες πηγές, το σχέδιο εκτυλίσσεται σε περισσότερα του ενός επίπεδα. Καταρχάς, έχουν εντοπιστεί, όπως λέγεται, οι πιθανοί «αδύναμοι κρίκοι» από πλευράς βουλευτών, και ειδικότερα των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μάλιστα, οι συχνές δημόσιες διαφοροποιήσεις προκαλούν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ώστε να διαπιστωθεί αν ο συγκεκριμένος βουλευτής, για τον οποίο γίνεται λόγος, κινείται ή όχι με δεύτερες σκέψεις. Θεωρείται λίαν πιθανό, πάντως, ότι επιχειρούνται και «δελεαστικές» προτάσεις προς την πλευρά του σε ό,τι αφορά και το πολιτικό μέλλον του, ώστε να καμφθεί και να αποσκιρτήσει από την κυβερνητική πλειοψηφία.

Εκτός από τέτοιες κινήσεις προσεταιρισμού βουλευτών, οι οποίες θα μπορούσαν να θέσουν εν αμφιβόλω και τη «δεδηλωμένη» των 153, βρίσκεται εν τη γενέσει της και μια απόπειρα δημιουργίας εσωτερικών κραδασμών στους κόλπους των ΑΝ.ΕΛ. Στο πλαίσιο αυτό -και προκειμένου να προκληθούν δυσαρέσκειες και φυγόκεντρες τάσεις- άρχισαν να διαδίδονται και να μεταδίδονται ψευδείς και κατασκευασμένες «πληροφορίες» ότι, δήθεν κατ' απαίτηση του ΣΥΡΙΖΑ, τίθενται «περιοριστικά» όρια σε υπουργούς, όπως η Ελενα Κουντουρά, που έχουν αυτόνομο αντικείμενο και μάλιστα το έργο τους είναι κατά γενική ομολογία επιτυχές.

Διαλυτικό κλίμα


Ακόμη κι αν το σχέδιο «αποχώρησης» βουλευτών τελικώς αποτύχει, στους στόχους της αποσταθεροποίησης συμπεριλαμβάνεται, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έστω η ανάπτυξη ενός διαλυτικού κλίματος στους κόλπους της συμπολίτευσης, που θα οδηγήσει σε παραλυσία και αδράνεια την κυβέρνηση, επιφέροντας στην επόμενη φάση και το τέλος της. Υπό την έννοια αυτήν, δεν είναι μόνο από τους ΑΝ.ΕΛ., αλλά και βουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ που εκτιμάται ότι -ακούσια- θα μπορούσαν να αποδειχθούν «χρήσιμοι».

Δεν θεωρείται, μάλιστα, καθόλου τυχαίο -σε αυτή τη συγκυρία και υπό το παρασκήνιο που διαδραματίζεται- το πρωτοσέλιδο της προσφάτως εκδοθείσας εφημερίδας «Φιλελεύθερος», το οποίο εμφανίζεται ωσάν να προαναγγέλλει την «αποσκίρτηση» έως οκτώ κυβερνητικών βουλευτών, γράφοντας ότι ακόμη και σε αυτή την περίπτωση «η κυβέρνηση δεν χάνει αυτομάτως τη δεδηλωμένη»...


https://diulistirio.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα.... »
....