Διυλιστήριο: 07/27/13
ροη αναρτησεων

Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

ΣΗΜΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ : Δυσμενής νόμος της Ε.Ε. για τους σπόρους

ΤA ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ NEA ΣTH MAXH ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΡΥΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΤΗΣ Ε.Ε. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΠΟΡΟΥΣ.
Η Γενική Διεύθυνση για την Υγεία και τους Καταναλωτές (DG SANCO) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εργάζεται για την αναθεώρηση της Νομοθεσίας που διέπει τους Σπόρους και το πολλαπλασιαστικό υλικό και την αντικατάσταση μίας σειράς πρόσφατων οδηγιών που ερμηνεύονται από την Εθνική Νομοθεσία κάθε χώρας, από έναν ενιαίο Κανονισμό που θα τεθεί σε ισχύ άμεσα σε όλα τα 27 κράτη μέλη της Ε.Ε. χωρίς τοπική ερμηνεία. 
Αυτό ταιριάζει στις ανάγκες των πολυεθνικών που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή σπόρων, που
θέλουν ομοιόμορφους νόμους σε όλες τις αγορές τους, αλλά θα βλάψει τις διαφορετικές δομές της γεωργίας και τις διαφορετικές χρήσεις και τρόπους παραγωγής σπόρων. Αν θέλετε να ενεργήσετε υπέρ της κυριαρχίας των σπόρων, για τους αγρότες και διατηρητές σπόρων, θα πρέπει να δραστηριοποιηθείτε τους επόμενους μήνες!
H Βιοποικοιλότητα στόχος επίθεσης!
Το τρέχον σχέδιο του προτεινόμενου Κανονισμού, από το Νοέμβριο 2012, περιλαμβάνει μερικά δρακόντεια μέτρα για τους σπόρους που παράγονται στον αγρό και την ποικιλομορφία των φυτικών ποικιλιών. Οι αγρότες ως παραγωγοί σπόρων θα υπόκεινται στις ίδιες υποχρεώσεις εγγραφής και κανονισμών όπως μία πολυεθνική εταιρεία παραγωγής σπόρων. Οι σπάνιες ποικιλίες καθώς και οι παλιές ποικιλίες θα τεθούν σε κίνδυνο, και η ελεύθερη ανταλλαγή σπόρων και άλλου πολλαπλασιαστικού υλικού μπορεί αποτελεσματικά να απαγορευτεί. 
Εφόσον οι ποικιλίες πρέπει να καταχωρούνται και να περνούν εκτεταμένες δοκιμές, τότε θα παρουσιαστούν αδικαιολόγητα υψηλά εμπόδια για τους αγρότες, καταναλωτές, και την ποικιλομορφία στη γεωργία και κηπουρική.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση Σπόρων, μία οργάνωση λόμπι των πολυεθνικών παραγωγής σπόρων, έχει δύο βασικούς στόχους. Ο πρώτος αφορά τον έλεγχο των μικρών εξειδικευμένων αγορών (niche markets) και να καταστούν μη ελκυστικές, και ο δεύτερος να εγγράψουν όλους όσους (ιδιο) παράγουν σπόρο στον αγρό, προκειμένου να συλλέξουν δικαιώματα από αυτούς. Επίσης, προσπαθούν να συνδυάσουν τον έλεγχο και την αξιολόγηση για την προστασία των φυτικών ποικιλιών (Plant Variety Protection-PVP) με τη χορήγηση αδειών για την εμπορία και να ιδιωτικοποιήσουν την όλη διαδικασία. Αυτό θα πλήξει τις μικρές επιχειρήσεις και τους αγρότες, οι οποίοι θα αντιμετωπίσουν αυξανόμενες και παράλογες δαπάνες για δοκιμές και αξιολόγηση για κάθε μεμονωμένη ποικιλία σπόρων που θέλουν να χρησιμοποιήσουν.
Ποιο είναι το επόμενο;
Το τρέχον σχέδιο Kανονισμού γράφτηκε από τη DG SANCO. Πριν να γίνει μια επίσημη πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Γενική Διεύθυνση Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης (DG AGRI) και η Γενική Διεύθυνση Περιβάλλοντος (DG ENVI) πρέπει να συμφωνήσουν για το περιεχόμενο της. Αυτή τη στιγμή (Mάρτιος 2013) υπάρχουν διάφορα σημεία διαφωνίας.
Αυτό αφήνει ένα παράθυρο ανοικτό, που θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε στον αγώνα για περισσότερη ποικιλομορφία, για ελεύθερα επικονιαζόμενες ποικιλίες(open pollinated varieties-OPV)  (έναντι των “υβριδικών” ποικιλιών), καθώς και για μεγαλύτερη ποικιλία σπόρων στα χέρια των αγροτών, κηπουρών και διατηρητών σπόρων.
Τα αιτήματά μας για ένα νέο Νόμο της ΕΕ για τους σπόρους:
• Όχι σε οποιαδήποτε  ρύθμιση της ανταλλαγής σπόρων των διατηρητών σπόρων και γεωργών!
• Όχι στην υποχρεωτική εγγραφή ή πιστοποίηση για τις ελεύθερα επικονιαζόμενες ποικιλίες (open pollinated varieties) !
•Όχι στη διάκριση εις βάρος των ποικιλιών βιολογικής  γεωργίας από τα πρότυπα εγγραφής, πιστοποίησης και υγείας των φυτών!
•Διαφάνεια σχετικά με τις μεθόδους αναπαραγωγής και τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας (διπλώματα ευρεσιτεχνίας και / ή προστασία των ποικιλιών φυτών) των εγγεγραμμένων ποικιλιών!
•Νέος ορισμός των ποικιλιών: όχι μόνο ομοιογενείς και σταθερές ποικιλίες, αλλά και ελεύθερα επικονιαζόμενες, επιλεγμένες από πληθυσμούς!
• Όχι στην ιδιωτικοποίηση της εγγραφής και πιστοποίησης!
Το 2013, θα υπάρξει η ανάγκη να δράσουμε για τη γεωργική και κηπευτική ποικιλομορφία, καθώς και για τα δικαιώματα των αγροτών και των κηπουρών για την διάσωση, αναπαραγωγή, ανταλλαγή και εμπορία των σπόρων. Για την Κυριαρχία των σπόρων!

Για τις τρέχουσες πληροφορίες στα αγγλικά δείτε:
(μετάφραση από τα Αγγλικά : Ραλλού Τσίγγου – ΑΙΓΙΛΟΠΑΣ, Δίκτυο για την Βιοποικιλότητα και την Οικολογία στη Gεωργία- www.aegilops.gr)
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Πιστέψτε με και μην φοβάστε.


Το δίλημμα.
Του Σταμάτη Σπανουδάκη.
Αφορμή παίρνω από τα σχόλια και τις απαντήσεις σας, στα κείμενα μου.
Και θέτω, ένα δικό μου προσωπικό δίλημμα.

Η στάση μου στήν σημερινή πραγματικότητα, ως Έλληνα και Χριστιανού ορθόδοξου, πιά πρέπει νάναι; Η προσευχή η το μαχαίρι;

Μέσα μου, δυό πρόσωπα παλεύουν.
Τό ένα, μου ζητάει να πολεμήσω, όλους αυτούς που χρόνια τώρα καταστρέφουν,
ότι και όσους αγαπάω.

Τό άλλο μου ζητάει να τούς αγαπήσω, ακόμα κι' άν με σταυρώνουν.
Η ευτυχής, "δυστυχία" τού Χριστιανού, είναι ότι πρέπει πάντα και σε κάθε του δίλημμα, να σκέφτεται: Τί θά κανε ο Χριστός στή θέση μου;

Λίγο αν Τόν πιστεύεις και ξέρεις τα όσα είπε και κυρίως όσα είναι, τό δίλημμα απαντιέται.
Θέλει πολύ περισσότερη δύναμη, το να αγαπάς, απο το να μισείς.
Τό να υπομένεις την αδικία, απο το να εκδικείσαι.
Τό να συγχωρείς καί να συμπονάς, τον εκτελεστή σου.
Αλλά κυρίως θέλει ακλόνητη πίστη στόν Χριστό καί τούς αρχαγγέλους Του,
πού είναι καθημερινά δίπλα μας και δίνουν, τίς δικές μας μάχες.

Πιστέψτε με και μην φοβάστε. Είναι πολύ περισσότεροι και δυνατώτεροι οί φωτεινοί άγγελοι τού Θεού, από τούς ήδη ηττημένους και πανικόβλητους,
άγγελους του σκότους και τούς γήινους εκπροσώπους τους.
Τελικά απαντάω ως εξής στο δίλημμα:

Μαζί σου Χριστέ μου. Μόνο δυνάμωσε την φτωχή μου πίστη καί δείξε μου για λίγο τίς ουράνιες δυνάμεις Σου, να παρηγορηθώ καί να πάρω το κουράγιο και την δύναμη που χρειάζομαι για να συνεχίσω. Αμήν!
Πηγή                                                                                                                      Πηγή
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Αποφασισμένοι οι Γερμανοί να «καθαρίσουν» τις ελίτ… Πάει και η ελληνική επιχειρηματικότητα

Θεωρούν εξίσου διεφθαρμένους τους Έλληνες επιχειρηματίες με τους Έλληνες πολιτικούς - Φοβούνται παρέμβαση των ΗΠΑ μετά το φθινόπωρο
Κλίμα έντονου προβληματισμού υπάρχει στο Βερολίνο, όπως φάνηκε και από τη συνάντηση του κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με Γερμανούς μεγαλοεπιχειρηματίες και τα όσα ελέχθησαν εκεί.
Οι Γερμανοί δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να προχωρήσουν σε «κούρεμα» του χρέους και το μόνο που συζητούν είναι η χρονική μετάθεσή του σε βάθος χρόνου, που όμως θα συνοδεύεται από ένα νέο μνημόνιο.
Θεωρούν ότι υπάρχει ακόμα «λίπος» και πιέζουν για νέα μέτρα, παράλληλα με την ενίσχυση της παρουσίας γερμανικών οικονομικών συμφερόντων στη χώρα μας. Απώτεροι στόχοι η αναδιανομή της ιδιωτικής ακίνητης περιουσίας που θεωρούν ότι είναι ιδιαίτερα μεγάλη και ο έλεγχος των ενεργειακών κοιτασμάτων.
Ρεαλιστές και πραγματιστές, θεωρούν ότι αυτό το πολιτικό σύστημα έχει φτάσει στα όρια του και πολύ δύσκολα θα μπορέσει να περάσει από τη Βουλή ένα νέο μνημόνιο.
Η ελληνική πολιτική τάξη είναι απλά αναλώσιμη για το Βερολίνο, που έχει ήδη αρχίσει και προετοιμάζει το έδαφος για να δημιουργηθεί ένα νέο πολιτικό σύστημα που θα μπορέσει να αντέξει περισσότερο και να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά τους.
Επιχειρούν τον πλήρη έλεγχο
Δεν θα διστάσουν να οδηγήσουν σε κατάρρευση το υπάρχον πολιτικό σύστημα, με την προϋπόθεση ότι θα μπορούν να ελέγχουν τη διάδοχη κατάσταση. Οι Γερμανικές μυστικές υπηρεσίες έχουν έντονη παρουσία πλέον στην Ελλάδα και στο στόχαστρο τους εκτός από τους πολιτικούς είναι και οι επιχειρηματίες.
Ο κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν τρέφει καμία εκτίμηση για την επιχειρηματική ελίτ της χώρας μας και σε ιδιωτικές συνομιλίες του, όπως αυτή που αποκαλύφθηκε, την έχει χαρακτηρίσει εξίσου διεφθαρμένη με την πολιτική ελίτ.
Φυσικά ο στόχος των Γερμανών είναι να «καθαρίσουν» τους Έλληνες επιχειρηματίες που ελέγχουν νευραλγικούς τομείς της οικονομίας, προκειμένου να πάρουν οι ίδιοι τον έλεγχο. Στοχοποιώντας πρώτα κάποιους ολιγάρχες στο χώρο των ΜΜΕ, θέλουν να καθαρίσουν την επιχειρηματική ελίτ που αποτελεί εμπόδιο στα σχέδιά τους για τον απόλυτο οικονομικό έλεγχο της χώρας.
Είναι φανερό ότι το Βερολίνο βιάζεται και τα αίτια της βιασύνης του είναι ότι φοβάται μια δυναμική παρέμβαση των ΗΠΑ στα ελληνικά πράγματα.
Πιστεύουν ότι ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς διαισθάνεται ήδη ότι το Βερολίνο θα τον «αδειάσει» το φθινόπωρο, είναι αποφασισμένος να δώσει «γη και ύδωρ» στις ΗΠΑ, κατά τη συνάντηση του με τον Πρόεδρο Ομπάμα.
Πηγή
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Πόσοι μπαίνουν σε διαθεσιμότητα από κάθε υπουργείο

Έτοιμη είναι η λίστα με τα ονόματα των 9.820 δημόσιων υπαλλήλων που θα τεθούν τους επόμενους μήνες σε διαθεσιμότητα.
Το μεγαλύτερο βάρος φαίνεται πως πέφτει στα υπουργεία Εσωτερικών, Υγείας και Παιδείας. Σύμφωνα με δημοσίευμα σαββατιάτικης εφημερίδας ο αριθμός των 9.820 υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα τον Σεπτέμβριο οριστικοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να δίνει εντολή στους υπουργούς να επισπεύσουν τις διαδικασίες για την κατάρτιση λίστας με το πλεονάζον προσωπικό σε κάθε υπουργείο, ζητώντας από όλους τους υπουργούς να συνεργαστούν με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη.
Στο μεταξύ, με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από τους υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη και Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, εφεξής επιτρέπεται με Προεδρικά Διατάγματα να καταρτίζονται οι Οργανισμοί των υπουργείων, των αυτοτελών δημοσίων υπηρεσιών, των αποκεντρωμένων διοικήσεων αλλά και των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου
Σύμφωνα με την τροπολογία, με Προεδρικά Διατάγματα μπορούν να αντικαθίστανται ή να τροποποιούνται οι Οργανισμοί, αλλά και να καταρτίζονται ενιαίοι οργανισμοί για κατηγορίες νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου. Μεταξύ άλλων, θα είναι δυνατή η σύσταση νέων θέσεων προσωπικού, καθώς και η κατάργηση, κατά κατηγορία και κλάδο, υφιστάμενων θέσεων που πλεονάζουν ή ακόμα και η μεταφορά θέσεων προσωπικού σε άλλους κλάδους.
Αναλυτικά η λίστα των διαθεσίμων στα υπουργεία  
Υπουργεία
Κινητικότητα Σεπτέμβριος
Παιδείας
1.500
Εσωτερικών
3.000
Εθνικής Άμυνας
500
Υγείας
1.500
Δημόσιας Τάξης
500
Εργασίας
600
Οικονομικών
400
Δικαιοσύνης
50
Ναυτιλίας
50
Πολιτισμού
500
Μεταφορών, Υποδομών
750
Αγροτικής Ανάπτυξης
130
Εξωτερικών
20
Ανάπτυξης
100
Τουρισμού
100
Περιβάλλοντος
100
Μακεδονίας – Θράκης
20
Σύνολο
9.820
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Έχουν δεσμευθεί με υπογραφές...για την πώληση του "νερού"..

Το "The Second Economic Adjustment Programme for Greece
Second Review – May 2013", είναι η προηγούμενη, και σε κάθε περίπτωση σε ισχύ, αναθεώρηση της τρόικα για το πρόγραμμα της Ελλάδας.
Η έκθεση συντάχθηκε από το Directorate General Economic and Financial Affairs, υπό την κατεύθυνση του Matthias Mors (Δντή και επικεφαλή της αποστολής στην Ελλάδα).
Επειδή πολλά ακούγονται και γράφονται για την ιδιωτικοποίηση των Εταιρειών Ύδρευσης...
Ας δούμε τι προβλέπει λοιπόν αυτή η αναφορά για τα "Νερά"...




Σελίδα 108
Annex 9.1 Thessaloniki Water (EYATH) Establish regulatory framework
(December 2012). December 2012. The relevant law provisions were adopted by Parliament at 24/1/2013 (FEK A29/5-2-2013). The JMD for the establishment of the regulatory framework was signed and published (FEK 679/22-3-2013).
Annex 9.1 Athens Water (EYDAP) Establish regulatory framework (December
2012). December 2012. The relevant law provisions were adopted by Parliament at 24/1/2013 (FEK A29/5-2-2013). The JMD for the establishment of the regulatory framework was signed and published (FEK 679/22-3-2013).

Σελίδα 207 Αποκρατικοποιήσεις



Q1 Q3/13 Thessaloniki Water (EYATH)
Establish regulatory framework (March 2013 - DONE). Establish pricing policy (May 2013) and amend the license (November 2013).
Q3 Q2/14 Athens Water (EYDAP)
Establish regulatory framework (March 2013 - DONE). Establish pricing policy (September 2013)
and amend license (February 2014). Settlement of receivables from the State (February 2014).
Πρέπει να τονισθεί στο σημείο αυτό ότι, σε κάθε περίπτωση οι αναφορές-αναθεωρήσεις της τρόικα έχουν την πλήρη στήριξη της κυβέρνησης η οποία πρέπει να εφαρμόσει απαρέγκλιτα τα όσα ρητά αναφέρει η τρόικα.


Για αυτό το λόγο βάζουν και τον δήθεν πρωθυπουργό (Σαμαρά) να υπογράφει δήλωση συμμόρφωσης και υποταγής για να πάρουν την δόση...αυτό είναι το περίφημο Letter of Intent..


Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Κεδίκογλου : «Έκανα το καθήκον μου». Περίεργο καθήκον ……

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπεραμύνεται της απόφασης για το μαύρο στην ΕΡΤ
Υπεραμύνεται της απόφασής του για το κλείσιμο της ΕΡΤ ο Σίμος Κεδίκογλου ενώ επιμένει ότι η αδυναμία εξυγίανσης εν λειτουργία οφείλεται στη βαθιά συντεχνιακή νοοτροπία και στις κομματικές σκοπιμότητες.

Ο υπουργός ομολογεί σε συνέντευξή του στα «Παραπολιτικά» ότι προέταξε το καθήκον του, ενώ αποδίδει μερίδιο ευθύνης στην ΕΣΗΕΑ, που με τις συνεχιζόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις συνέβαλε στην απαξίωση της ΕΡΤ.

«Από την πρώτη στιγμή γνώριζα τις δυσκολίες του ρόλου του κυβερνητικού εκπροσώπου. Γνώριζα πολύ καλά ότι με την αναγγελία του κλεισίματος προσωποποιούσα μια κυβερνητική απόφαση με πολιτικό κόστος. Γνώριζα, όμως, ακόμα καλύτερα ότι η δύσκολη αυτή απόφαση ήταν αναγκαία και σωστή. Ήξερα ότι θα βρεθώ στο στόχαστρο, αλλά δεν έχω μάθει να λιγοψυχώ».

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι από πολλούς θεωρήθηκε σκληρή η γλώσσα που χρησιμοποίησε, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντά: «Επιτέλεσα το καθήκον μου στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του κυβερνητικού εκπροσώπου.
Εργάστηκα στην ΕΡΤ για πέντε χρόνια και είσα από μέσα τον ανορθολογικό τρόπο λειτουργίας της. Πίστευα και πιστεύω στη δημόσια ραδιοτηλεόραση και τον ρόλο της.

Μετά από έναν χρόνο κυβερνητικής εμπειρίας, έγινε σαφές ότι οι στρεβλώσεις, οι παραλογισμοί και τα συντεχνιακά προνόμια καθιστούσαν αδύνατη οποιαδήποτε παρέμβαση στη δημόσια τηλεόραση εν λειτουργία. Στην απαξίωση της ΕΡΤ συνέβαλαν οι αλλεπάλληλες αδικαιολόγητες απεργίες που κήρυττε η ΕΣΗΕΑ, με μόνο στόχο την εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων. Παρά το ειδικό μισθολόγιο που προσφέραμε στους δημοσιογράφους της ΕΡΤ το προεδρείο της ΕΣΗΕΑ με αλλεπάλληλες απεργίες είχε στερήσει ουσιαστικά την ενημέρωση από την δημόσια τηλεόραση».
Πηγή
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Χαράτσια - σοκ για 3,3 εκατομμύρια πολίτες

Απίστευτοι φόροι για ανύπαρκτα τεκμαρτά εισοδήματα
Υπέρμετρα υψηλές φορολογικές επιβαρύνσεις αναμένεται να προκύψουν φέτος από την εκκαθάριση των ηλεκτρονικά υποβαλλόμενων δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος για πάνω από 3,3 εκατ. φορολογουμένους. Περίπου 1,3 εκατ. άνεργοι και άλλοι 2.000.000 χαμηλόμισθοι με ετήσια εισοδήματα χαμηλότερα του αφορολογήτου ορίου των 5.000 ευρώ θα κληθούν να καταβάλουν εξωπραγματικούς φόρους με τα εκκαθαριστικά των φετινών φορολογικών δηλώσεων, καθώς τα φορολογητέα εισοδήματά τους θα προσδιοριστούν από το υπουργείο Οικονομικών με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης, σε επίπεδα πολύ υψηλότερα των 5.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος» η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπ. Οικονομικών κατά την εκκαθάριση των φετινών φορολογικών δηλώσεων, θα καταλογίζει αυτόματα, σε όλους αυτούς τους φορολογούμενους, το ελάχιστο τεκμαρτό εισόδημα των 3.000 ευρώ εφόσον είναι άγαμοι ή των 5.000 ευρώ εφόσον είναι έγγαμοι και στη συνέχεια θα προσαυξάνει το τεκμαρτό εισόδημα και με τα άλλα τεκμήρια διαβίωσης τα οποία αφορούν στις κατοικίες στις οποίες αυτοί διέμειναν καθώς και τα αυτοκίνητα που χρησιμοποίησαν κατά τη διάρκεια του 2012. Ως εκ τούτου οι φορολογούμενοι αυτοί θα εμφανίζονται με τεκμαρτά εισοδήματα πολύ υψηλότερα των πραγματικών και θα υπερφορολογούνται.

Όσοι από τους φορολογούμενους αυτούς έχουν το δικαίωμα να αμφισβητήσουν τα τεκμήρια όπως οι περίπου 990.000 άνεργοι που είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ ή λαμβάνουν επιδόματα ανεργίας, έχουν την ελπίδα να γλιτώσουν από την πληρωμή. Οι υπόλοιποι, όπως 320.000 άνεργοι που δεν ήταν εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ δεν έχουν τη δυνατότητα να προσκομίσουν στις αρμόδιες ΔΥΟ συγκεκριμένα δικαιολογητικά για να αμφισβητήσουν τα τεκμήρια και να γλιτώσουν από τους υπέρογκους φόρους.

Επίσης, περίπου 2.000.000 μισθωτοί, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες με ετήσια εισοδήματα έτους 2012 χαμηλότερα των 5.000 ευρώ που θα θελήσουν να αμφισβητήσουν τα τεκμήρια θα πρέπει να μεταβούν αυτοπροσώπως στις αρμόδιες ΔΥΟ μετά των εκκαθάριση των αρχικών δηλώσεων που θα έχουν υποβάλλει ηλεκτρονικά και να προσκομίσουν συγκεκριμένα δικαιολογητικά με τα οποία θα αποδεικνύεται το ύψος των πραγματικών εισοδημάτων τους.

Ακόμη χειρότερα θα είναι τα πράγματα για όσους φορολογούμενους με πραγματικά εισοδήματα κάτω των 5.000 ευρώ κατέχουν ακόμη Ι.Χ. αυτοκίνητα, αφού οι συγκεκριμένοι θα επιβαρύνονται και με επιπλέον τεκμήρια για τα οχήματά τους.
Πηγή
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Τοξική «βόμβα» φρούτων και λαχανικών

Σάλο προκαλούν τα στοιχεία που προέκυψαν από αναλύσεις της Greenpeace σε φρούτα και λαχανικά στη χώρα μας.
Σύμφωνα με την περιβαλλοντική οργάνωση δεκάδες επικίνδυνα φυτοφάρμακα καταλήγουν στο πιάτο μας. 
Μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις οι ειδικοί κάνουν λόγο για ένα «κοκτέιλ» χημικών σε φρούτα και λαχανικά που θέτει σε άμεσο κίνδυνο τόσο την υγεία μας, όσο και στο οικοσύστημα.
Ένα μήλο την ημέρα…
Αναλύσεις 34 δειγμάτων 11 λαχανικών και φρούτων ευρείας κατανάλωσης στην ελληνική αγορά, που πραγματοποιήθηκαν στο διάστημα Απριλίου - Ιουνίου 2013 «έδειξαν» τοξικά υπολείμματα από 32 εξαιρετικά επικίνδυνα φυτοφάρμακα. Πολλές από αυτές τις χημικές ουσίες είναι απαγορευμένες από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Στα τέσσερα δείγματα μήλων εντοπίστηκαν 17 διαφορετικές δραστικές ουσίες με το ένα δείγμα να συγκεντρώνει 9 από αυτές ταυτοχρόνως.
Εντοπίστηκαν έξι επικίνδυνες ουσίες σε ένα αχλάδι
Την ίδια στιγμή, σε ένα μόνο δείγμα αχλαδιών βρέθηκαν 6 δραστικές ουσίες. Στα τέσσερα δείγματα κερασιών βρέθηκαν συνολικά επτά δραστικές ουσίες και τέσσερις ουσίες στα δύο δείγματα ντομάτας.
Οι ουσίες εισχωρούν στην «καρδιά» των φρούτων
Ιδιαίτερη ανησυχία έχει προκαλέσει το γεγονός ότι πάνω από τις μισές δραστικές ουσίες που εντοπίστηκαν στα δείγματα χαρακτηρίζονται διασυστηματικές. Αυτό σημαίνει ότι τα φυτοφάρμακα δεν παραμένουν μόνο στον εξωτερικό φλοιό του φρούτου και του λαχανικού, αλλά εισχωρούν στους ιστούς.
Κίνδυνος και για τις μέλισσες
Πολύ επικίνδυνες για τις μέλισσες θεωρούνται οχτώ από τις ουσίες που ανιχνεύτηκαν στα δείγματα.
Επτά στα δέκα λαχανικά και φρούτα εξαρτώνται από την επικονίαση των μελισσών (η μεταφορά της γύρης για να γονιμοποιηθούν τα άνθη και να γίνουν καρποί). Όσο οι πληθυσμοί των μελισσών καταρρέουν λόγω της χρήσης φυτοφαρμάκων, τόσο εμείς στερούμαστε βασικά είδη διατροφής.
Έκκληση για απαγόρευση των φυτοφαρμάκων
Όπως καταγγέλλει η Greenpeace, η Ευρώπη έχει αρχίσει να κατανοεί τη σοβαρότητα του προβλήματος, αφού πρόσφατα προχώρησε σε μερική απαγόρευση 3 νεονικοτινοειδών και του φυτοφαρμάκου Fipronil, ζητώντας παράλληλα από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να απαγορεύσει οριστικά όλα τα φυτοφάρμακα που βλάπτουν σοβαρά την υγεία μας και βάζουν σε κίνδυνο τις μέλισσες, στηρίζοντας τη βιώσιμη γεωργία στην Ελλάδα.
Τι σημαίνει φρούτα εκτός εποχής
Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δίνουν οι καταναλωτές στην επιλογή των φρούτων και των λαχανικών. Ειδικοί υποστηρίζουν πως τα φρούτα και τα λαχανικά που είναι εκτός εποχής μπορεί να προκαλέσουν κίνδυνο για την υγεία μας, καθώς:
1) Η καλλιέργεια γίνεται σε θερμοκήπια και
2) Η συγκομιδή τους έχει γίνει πολύ καιρό πριν και συντηρούνται σε ψυγεία για μήνες μέχρι να βρεθούν στα «ράφια». Μάλιστα, οι ποικιλίες που δεν διατηρούνται σε ψυγεία έρχονται από το νότιο ημισφαίριο, αφού έχουν καλλιεργηθεί κάτω από άγνωστες συνθήκες.

Πηγή
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Νύχτα αιματηρών συγκρούσεων στο Κάιρο – Δεκάδες νεκροί

Οι δυνάμεις ασφαλείας επιτέθηκαν τα ξημερώματα κατά των υποστηρικτών του ανατραπέντος προέδρου Μόρσι. Η Μουσουλμανική Αδελφότητα κάνει λόγο για τουλάχιστον 70 νεκρούς, άλλες αναφορές ανεβάζουν τον αριθμό των τραυματιών στους 4.000.
Το πρόχειρο νοσοκομείο της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στην πλατεία Ράμπα Ανταουίγια δέχθηκε μεγάλο αριθμό τραυματιών.
Ο ανταποκριτής του Euronews Μοχάμεντ Σεϊκιμπραχήμ βρέθηκε εκεί και κατέγραψε αποκλειστικές εικόνες.
Σύμφωνα με τους γιατρούς, οι περισσότεροι έχουν τραυματιστεί από πυροβολισμούς:
«Τα περιστατικά που έφθασαν εδώ είναι πολύ σοβαρά. Ελάτε μαζί μου για λίγο και θα το διαπιστώσετε και εσείς. Όλοι φέρουν τραύματα από πυρά»
Οι νέες αιματηρές συγκρούσεις έρχονται λίγες ώρες πριν εκπνεύσει το 48ωρο τελεσίγραφο του στρατού προκειμένου οι ισλαμιστές να συμμορφωθούν με τον οδικό χάρτη για την πολιτική συμφιλίωση στη χώρα.
«Συγκεντρωθήκαμε εδώ ειρηνικά για το δικαίωμα αυτού του λαού να επιλέγει τον πρόεδρο την βουλή και το σύνταγμα. Δεν μπορεί ο στρατός ξαφνικά να αποφασίζει αυταρχικά για τον πρόεδρο και την κυβέρνηση ενάντια στη θέληση του λαού», δήλωσε ο εκπρόσωπος των Αδελφών Μουσουλμάνων.
Σφοδρές οδομαχίες σημειώθηκαν και στην Αλεξάνδρεια.Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και εκατοντάδες τραυματίστηκαν στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αιγύπτου.
Από το πραξικόπημα της 3ης Ιουλίου η χώρα του Νείλου μετρά εκατοντάδες νεκρούς, στην πλειοψηφία τους υποστηρικτές του Μόρσι.
Διαβάστε περισσότερα.... »
....

Βρετανία: Επενδύει σε ...τοκογλύφους η αγγλικανική εκκλησία

Σάλο έχει προκαλέσει στη Βρετανία η αποκάλυψη, ότι η αγγλικανική εκκλησία επενδύει εμμέσως σε διαδικτυακή τράπεζα παροχής βραχυπρόθεσμων δανείων. 

Ντροπιαστικό χαρακτήρισε το γεγονός ο επίσκοπος του Κεντερμπέρι Τζάστιν Ουέλμπι, ο οποίος πρόσφατα είχε κατηγορήσει την συγκεκριμένη τράπεζα για τοκογλυφία. 

Το επενδυτικό χαρτοφυλάκιο της αγγλικανικής εκκλησίας ξεπερνάει συνολικά τα 5,5 δισεκατομμύρια λίρες.

Διαβάστε περισσότερα.... »
....